Keresés

Részletes keresés

Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2008.09.05 0 0 14895

Naná, remélem, Te is :-)))))

 

Welcome back :-)

Előzmény: Törölt nick (14893)
senior önkormányzó Creative Commons License 2008.09.04 0 0 14894
ahhoz mit szóltok, lárvácskáim, hogy népszavazást akartak egy vendéglő megnyitása ellen? Meg, lesz szobor a suliban (4.2 MFt), a kicsiknek meg WC papírt és szappant kell behordaniuk?
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 14893
remélem azért másik cicit láttál azért:)
Előzmény: Schaumari Gyüttment (14892)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2008.09.03 0 0 14892
Téged se láttalak ezer éve, Cici! :-P
Előzmény: Franco CC (14890)
hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 14891

Közeledik az adófizetési határidő!


Tisztelt Solymári Adózók!

 

Rövidesen adófizetési határidő következik be. Annak érdekében, hogy pontosan és időben tudják adókötelezettségeiket teljesíteni, 2008. szeptember 3-ától kapják kézhez a T. Adózók a számlaegyenleget és a

2008. szeptember 15-ig esedékes adórészről szóló értesítést, valamint a befizetésre szolgáló csekkeket.


A Solymári Önkormányzati Adóhatóság felhívja szíves figyelmüket arra, hogy 2008. szeptember 15-ig kell befizetni a helyi adók, (helyi iparűzési adó, építményadó,)  a gépjárműadó, a luxusadó, második félévi összegeit.

 

Az adókötelezettségek keletkezéséről, megszűnéséről a község honlapján részletesen olvashatnak!

http://www.solymar.hu/index.php?id=7,0,0,1,0,0

 

Solymár Nagyközség Önkormányzati Adóhatósága

 


 

Franco CC Creative Commons License 2008.09.03 0 0 14890
Na nézd már, vége van a nyárnak, előbújnak a régi olvtársak:)
Előzmény: Schaumari Gyüttment (14889)
Schaumari Gyüttment Creative Commons License 2008.09.02 0 0 14889
nem viszed túlzásba? :-)
Előzmény: pallma (14887)
pallma Creative Commons License 2008.09.02 0 0 14888
Kedvenc topikomban.
pallma Creative Commons License 2008.09.02 0 0 14887
Lassan 100-ik hozzászóllásom itt
hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 14886

Solymári búcsú

2008. szeptember 12-15.

programok:

http://www.apaczai.com/bucsu/index.html

hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 14885

Néhány gondolat a VIII. Gospel Fesztiválról

 

A Gospel fesztivál alapító-szervezőjeként szeretném tájékoztatni Önöket az idei és az eddigi  nagyszabású, igényes és szép rendezvényeinkről, illetve azokról a tervekről, melyekkel idén, augusztus 30-án szeretnénk látogatóinkat ismételten megörvendeztetni Solymáron.
Nemzetközi művészeket is fölvonultató fesztiválunkat, -mely a maga nemében egyedülálló Magyarországon- idén 8. alkalommal rendezzük meg augusztus 30-án, szombaton 16.00-22.00-ig a Solymári Sportcentrum Szabadtéri Színpadán.

A fesztivál nyitányaként augusztus 29-én, pénteken 17.00-kor Dr. Szente Kálmán Polgármester úr ad fogadást a Falumúzeum udvarán, kiemelt támogatóinknak.
Eddigi támogatóink visszajelzései alapján mondhatom, hogy megelégedéssel nyugtázták jelenlétüket a fesztiválon, ennek köszönhetjük, hogy hűséges, kitartó szponzorok állnak a rendezvény mögött.
Idei műsor, föllépők, sztárvendégek:
A finálé sztárvendégének a holland/szurinami The More Gospelt és Karen Carroll amerikai gospel énekesnőt szeretnénk meghívni, akik profi, afro-amerikai, vérbeli fekete gospellel, hozzá illő megjelenéssel és hangszeres kísérettel külön-külön majd egy órás show műsorral készülnek. (fotók a műsortervezet dokumentumban láthatók)
Idén először üdvözölhetünk német nyelvterületről gospel kórust, a Heilige Familie Kirche Gospel Kórusát Innsbruckból.
Kárpátaljáról hallhatjuk a csodás Credo énekét, debütál majd a nehéz sorsú gyerekeket fölkaroló Tapolcsányi Pax Vobis Gyerekkórus és az Éjféli Kiáltás Gospel együttes is. Nézőink találkozhatnak régi kedvenceikkel, a Gável Testvérekkel és az immáron 11 éves Lumen Christivel is. A leghűségesebb város képviseletében pedig nálunk most először mutatkozik be a nagyszerű Sopron Gospel. Bólyból Iváncsits Tamás és együttese, Csákvárról pedig a Gyémánt Gospel Kórus érkezi hozzánk. A fináléban felejthetetlen pillanatokkal szolgál majd a Bolyki Brothers együttes (valószínűleg videoüzenetről, ha a Kínába tervezett turnéjuk sikerül erre az időre) és föllép a Tv-s szereplésükről is ismert, remek Égígérő Gospel Kórus.

Ezzel rekordkísérletre is vállalkozunk, mert ilyen sok fellépőnk még nem volt egy délután alatt, viszont senkinek sem szerettünk volna nemet mondani, és hisszük, hogy ez a sokszínűség látogatóinknak is örömére szolgál majd.


Idén további újdonság: először adjuk át a Gospel Fesztivál Civil Támogatója” elismerést a finálé keretében, mellyel sok-sok segítőnk közül évente egy solymári magánember önzetlen, segítő munkáját szeretnénk kiemelten megköszönni.

Előzmények:

Eddigi fesztiváljainkon a műfaj élvonalbeli képviselőit szerepeltettük, olyan márkaneveket, mint a feledhetetlen blues-gospel király, Big Daddy Wilson & The Mississippi Grave Diggers, a Bolyki Brothers, a nagyszerű Swinging Bach Singers, vagy a fossanoi (Olaszország) Trust in Jesus Gospel Kórus,  a 100 fős Golgota Gospel Kórus, a dél-afrikai Mark Zeeman irányításával, valamint a svéd Mercy Gospel és a Megasztár döntősei, köztük Póka Angéla, aki éveken át fesztiválunk állandó fellépője volt. 2005-ben pedig világhírű operaénekesnőnk, Miklósa Erika vállalkozott egy gospel ősbemutatójára, a mi színpadunkon, osztatlan sikerrel. Tavaly az Apácák című musical kőszínházi bemutatójával és a hozzá kapcsolt Gospel fotókiállítással az összművészetek irányába is nyitottunk.

Fővédnökeinktől, Dr. Mádl Ferencné, Dalma asszonytól és Dr. Beer Miklós püspök atyától folyamatos bíztatást kapunk a folytatásra, csakúgy mint a hazai média (írott és elektronikus, helyi és országos) képviselőitől, akik eddig szerencsére csak méltatták a kezdeményezés különlegességét és a rendezvény egyedi hangulatát.

Hivatás-gospel
A Magyar Rádió szerkesztőjeként majd húsz évig kiemelten foglalkoztam ezzel a műfajjal. Megismertem azokat a Magyarországon és határainkon túl működő, gospelt előadó együtteseket, amelyek méltatlanul kevés média publicitást kapnak a többi, -  néha igen gyenge színvonalú - könnyűzenét játszó kortársaikhoz képest. Ezek a fiatalok a könnyűzene nyelvén valódi értékekről szólnak. A dallamos rocktól kezdve a latin zene, a blues, a jazz, a spirituálé és a kórusmuzsika is megjelenik az együttesek repertoárján, helyenként magyar, sőt afrikai népzenei motívumokkal gazdagítva az egyébként is színes palettát.

A Fesztivál leírása:
A Nemzetközi Gospel Fesztivál műfajteremtő és hiánypótló kezdeményezés. Lehetőséget ad az évekig egymástól elszigetelten működő, ám az eddigi fesztiválokon már egymással barátságot kötött együtteseknek a tapasztalatcserére, az újabb együttesekkel való megismerkedésre, egyúttal szervezett fórumot, bemutatkozási alkalmat is teremt új és már ismert gospel zenei együtteseknek, szólistáknak az együtt muzsikálásra.

A Fesztivál célja:
A gospel zene mind színvonalasabbá tétele határainkon belül és kívül. A távolabbi terveink között szerepel egy, a fesztiválra épülő zenei tábor megszervezése is, melynek keretében neves szakemberek gyakorlati és elméleti irányításával dolgozhatnának és fejleszthetnék tovább ismereteiket a szereplők. A mostani fesztiválon már elindítunk egy workshopot az amatőr fellépőink számára, melyet a fesztivál előtti órákban fognak vezetni a külföldi sztárvendégeink, s melynek keretében megtanulnak majd egy éneket, melyet a fináléban mindenki együtt énekelhet a színpadon.

A Fesztivál és a műfaj elismertsége:
A Magyar Rádió elnöke a Magyar Rádiózás Napja alkalmából 2001. decemberében Nívó díjat adományozott e Fesztivál szervezőjének. Az ötlet nyomán azóta országszerte szerveződtek hasonló jellegű, kisebb-nagyobb fesztiválok. Teljes médialefedettséggel zajlottak az eddigi rendezvényeink.

A VIII. Nemzetközi Gospel Fesztivál
Időpontja: 2008. augusztus 30. szombat 16.00-22.00.
Helyszíne: Solymár- Sportcentrum-Szabadtéri Színpad (eső esetén a Sportcsarnok)
Fővédnök: Dr. Mádl Ferencné, Dalma asszony  Dr. Beer Miklós püspök          
                     
Tervezett médiamegjelenések: Petőfi Rádió, Magyar Televízió, Duna TV, Kossuth Rádió -
A történelmi egyházak lapjai, Solymári Hírmondó, Képmás magazin
 A Fesztivál teljes zenei anyagát rögzíti a Pilis TV, számíthatunk arra, hogy a Magyar Televízió, a Duna TV összefoglalót készít az eseményről, a TV2 és az RTL Klub műsoraiban pedig előzetes híradást tervezünk. Idén először 4 kamerás felvételen rögzítjük a rendezvényt, melyet fiatal médiaszakemberek vizsgamunkaként készítenek el és két komoly kivetítővel is szolgálunk majd a jobb látvány érdekében.

Műsorvezető: Csűrös Csilla


Megtiszteltetésnek venném, ha ellátogatnának a www.gospelfesztival.hu honlapunkra, ahol eddigi fesztiváljainkról további részletek találhatók és hamarosan friss információkkal állunk majd látogatóink rendelkezésére.

 

Jeney Erzsébet
Alapító-szervező
Gospel Fesztivál
+3670 4500 119
jeney.erzsebet@radio.hu
info@gospelfesztival.hu
www.gospelfesztival.hu


2008. június 18.

bp0414 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 14884

Kedves Kálmán!

Biztosan ezeket is ismered!

·    1999.éviLXXIVtv.(katasztrófavédelem).doc

2001_Kormanyrendelet.doc

Előzmény: Solymár polgármester (14866)
perszy Creative Commons License 2008.08.25 0 0 14883

Más.

A minap láttam egy elővárosi közlekedésre vonatkozó tervezetet. Ugyan nem Solymári gond, de furcsállom, hogy Szántó felöl a buszok csak Pvörösvárig mennek. Kérdeném, hogyna jut el az a néhány tucat diák az iskolába, akik hidegkút felé mennek. Így nem lesz kékbuszos csatlakozás, +egynéhány átszállás.

A "tervezők" mindíg agyatlankodnak gondolkodás helyett?

Jelenleg van egy járat, ami Szentivánon keresztül Solymárra jön. (->kékbusz) Ez szűnne meg, mert nem  szükséges a vasút megközelítése miatt tovább vinni. Nem magam ellen beszélek, de nem mindenki a "Körutat" szeretné megközelíteni.

 

perszy Creative Commons License 2008.08.25 0 0 14882
Tulajdonképp igazad van, csak az a baj, hogy a rémhír mögött néha tényleg vizsgálandó események vannak.
Előzmény: senior önkormányzó (14881)
senior önkormányzó Creative Commons License 2008.08.24 0 0 14881
csak a tények számítanak, a többi süket duma! A rémhírterjesztés ellen vagyok, keményebb időkben büntették is...mert legalább olyan kártékony, mint a közepesen toxikus anyag!
Előzmény: SolymáriKörnyezetvédőkEgy (14876)
hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 14880

Adók módjára behajtandó köztartózással rendelkezők figyelmébe.
(Pl.: érdekeltségi hozzájárulás)

 

Az adók módjára behajtandó köztartozások végrehajtása eseten, az adóhatóság a végrehajtást a köztartozás jogosultjának megkeresésére folytatja le.
Törvények előírhatják, hogy valamely köztartozást az önkormányzati adóhatóság adók módjára köteles behajtani. E köztartózások rendszerint nem adó jellegűek, (pl.: érdekeltségi hozzájárulás) ezekre a törvény hatálya csak a végrehajtás és az ezzel összefüggő nyilvántartás tekintetében terjed ki. Amikor az adóhatóság adók módjára behajtandó köztartozás beszedése érdekében, megkeresésre foganatosít végrehajtási cselekményeket, nem saját követelését érvényesíti, ekkor hatásköre csupán arra terjed ki, hogy a tartozás jogosultjának megbízásából a megkeresésben megjelölt összeg behajtása érdekében intézkedjen. Rendelkezési joga nem terjed ki arra, hogy a köztartozásra fizetési könnyítést engedélyezzen, a tartozást mérsékelje, vagy behajthatatlanság címen törölje.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 41.§.(2) bekezdése szerint a víztársulatok tagjai által fizetendő érdekeltségi hozzájárulás adók módjára behajtható köztartózás, melynek behajtása iránt az Art. 146.§ (2) bekezdése alapján magánszemély esetében az illetékes önkormányzati adóhatóság jár el.

A vízgazdálkodási társulatokról szóló 160/1995.(XII.26.) Kormány rendelet 13.§ (3) bekezdése szerint a határidőre be nem fizetett érdekeltségi hozzájárulást az intézőbizottság elnökének megkeresésére az ingatlan fekvése szerint illetékes jegyző – az adózás rendjéről szóló jogszabályok szerint – hajtja be, a befolyt összeget, pedig a társulat számlájára utalja át.

A végrehajtási eljárás lefolytatásához végrehajtható okirat szükséges. A megkeresésre történő végrehajtás esetén a behajtást kérő megkeresése.
 
Az adóhatóságnak az alábbi lehetőségek állnak a rendelkezésére az átjelentett köztartozások behajtására:

 ingatlan végrehajtás (ha az adótartózás együtt az 500 ezer forintot meghaladja)
 inkasszó benyújtása
 munkabér letiltás
 nyugdíj letiltás
 ingó foglalás (pl.: gépjármű, tv, dvd, számítógép, háztartási gép stb.)

 

A fentebb leírtak figyelembevételével, érdemes elgondolkodni az érdekeltségi hozzájárulás önkéntes teljesítésén.


Adócsoport

hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 14879

VIII. Gospel Fesztivál

2008. augusztus 30. szombat

Solymár Sportcentrum

http://www.gospelfesztival.hu/

 

hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 14878

Felkerült a honlapra a 2008.08.25.-i Képviselő testületi ülés meghivója.

http://solymar.hu/index.php?id=167,0,0,1,0,0

hirdetőtábla1 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 14877

Felkerült a honlapra a 2008.08.25.-i vagyon+műszaki bizottság együttes ülésének meghívója.

http://solymar.hu/index.php?id=168,0,0,1,0,0

SolymáriKörnyezetvédőkEgy Creative Commons License 2008.08.21 0 0 14876

Amikor egy hatósági mintát a mintavétel után  3 -AZAZ HÁROM - HÓNAPPAL KÉSŐBB vizsgálnak be, - ami mellékesen veszélyes anyag illetve veszélyes hulladék -, majd semmit nem írnak le, csak azt, hogy "közepesen toxikus" anyag - azért már elgondolkozik az ember...

 

egyebekben:

 

http://ske2083.freeweb.hu

Előzmény: senior önkormányzó (14861)
szkitty Creative Commons License 2008.08.21 0 0 14875

Sziasztok!

 

Igen, ismerős a probléma...

 

Régebben le voltam tiltva itthon a solymar.hu-ról, mert folyton telepakoltam a gépet vírusokkal... :(

 

Aztán mióta a "spyware terminator"-t is feltelepítette a Családfő a hiperszuper vírusirtó mellé, megoldódott a probléma: egyes oldalakat rögtön letilt a gép, és becsukja az egészet ;)

 

Hasonlóan jártam a Belügyminisztérium, valamint az FVM honlapjával illetve a magyarorszag.hu egyes oldalaival is...

Előzmény: Törölt nick (14874)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14874
Homérosztól kéne tanácsot kérni. Valami ajándék falóhoz lehet köze az ügynek.
szentivany Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14873

Megpróbáltam mégegyszer, és ezt írja:

 

A fájl ártalmas kódot tartalmaz. Kérjük küldje el a fájlt az ESET-nek vizsgálatra.

 

Valami trójait is emleget... És pirosan villog

 

Nem küldtem sehova, hanem megszakítottam a kapcsolatot.

Lehet, hogy nem minden víruskereső reagál ugyanúgy?

 

Előzmény: Solymár polgármester (14871)
pallma Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14872
ILOVESOLYMÁR!
Solymár polgármester Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14871
Hirdetőtábla1 írta:

 

Virusügyben irtam a tárhely üzemeltetőjének és az alábbit válaszolták:

 

 

 

Szia!

Nekem is AVG-m van, nekem nem szól. És a file-nak, amire hivatkozik a
hibaüzenet semmi köze nincs a solymar.hu-hoz. Az igeiglenes internetes
file-ok között van. banner85.gif file-t meg nem látok sehol a solymar.hu-n.
Előzmény: szentivany (14864)
Fixpont*foszerkeszto Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14870
Ezt a "péntek műszakzáráskor beleöntöttek valahova valamit, hogy hétfőig lemarja a szutykot" verziót én is hallottam, a baleset helyszínén dolgozó fotósok egyikétől. De ha ott ilyen maró hatású anyag volt szabadon, viszonylag ellenőrizetlen körülmények között, akkor azért az elektromos zárlaton felül egyéb okok (vagy legalábbis egyéb, az égést elősegítő körülmények is "bejátszhattak" a tűz keletkezésénél, nem?
Előzmény: Solymár polgármester (14865)
Fixpont*foszerkeszto Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14869
Üdv! Volt PEMÜ-s tűz is, legutóbb egy másik épület szellőzőrendszere égett 2006. augusztus 3-án. Utána egy külsö szellőzőelemet le is bontottak.
Előzmény: senior önkormányzó (14861)
sussoger Creative Commons License 2008.08.19 0 0 14868
És ha neadjisten elüti a villamos? Nem kéne azt a jelszót másnak is tudnia?
Előzmény: Solymár polgármester (14867)
Solymár polgármester Creative Commons License 2008.08.18 0 0 14867

A vírusról!

 

 

 

Igen már más is jelezte, de sajnos hirdetőtábla1 most szabadságon van

és csak ő tudja a tárhely jelszavát!

 

Remélem nyer a pályázatunk és feltunnigoljuk honlapunkat

 

üdv

 

K.

 

Előzmény: szentivany (14864)
Solymár polgármester Creative Commons License 2008.08.18 0 0 14866

bp0414

 

Kedves Tibor!

 

Természetesen rendelkezünk katasztrófavédelmi tervekkel stb.

 

Amikor az ember polgármester lesz akkor tételesen át kell vennie ezt a dokumentációt (3 vastag dosszié), amit a páncélszekrényében kell őriznie

TÜK (Titkos Ügyiratok Kezelése) szerint.

(szigorúan titkos, tehát sajnos  nem tekinthetsz bele)

 

 

Ha bármi baj lenne eszerint kell eljárni, de el kell hogy mondjam

1 Vígh Béla 100-szor annyit ér, mint az az egész  anyag ...

 

 ---

A PEMÜ-ről:

 

Nem rendelkezünk adatokkal, hogy mennyi itt a rákos beteg stb.

de érdekes lenne vizsgálni.

 

Szóbeszédek járnak, hogy egykor a festő üzemben, vagy az uretánban dolgozók

közül már kevesen élnek (?)

 

(Jómagam 14 éves koromtól 22-ig  minden nyáron dolgoztam 1-1 hónapot a PEMÜ-ben és 1982-ben  "alföldi" cipőtalpakat gyártottam az uretánban.

Ekkor dolgoztam N-Metil-2-pirrolidon nal, vagy rokonaival, no meg a diklór-metánnal

(metilén-klorid ld. Kemipur robbanás) 

lehet, hogy ezért érzem úgy, hogy a végemet járom ...(?)

 

 

 

K.

 

 

Előzmény: bp0414 (14858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!