PÉNTEK? mármint, a karácsony előtti utolsó péntek? ti hol jártok?
ilyenkor az ember vagy még rohan az ajándékok után, vagy az első adandó pillanatban fog egy közlekedési eszközt, és rohan haza (mint budapest közbeiktatásával chrta)..
szóval, én biztosan nem leszek pénteken..
K.
Ezt úgy értettem, hogy az Erdélyi tér felől. Na jó, létezik ugyan 60-as, persze hogy, de az utóbbi időben a reggeli csúcsforgalomban kizárólag a 2-es működött (amit még elkapott idejében az ember lánya), és azt az embertömeget nem kívánom vissza. Na most van már 71-es is ismét, ami végig jár.:))) Hát így.
Hello! Engem ma reggel állatira meglepett, és mondhatom, kellemesen csalódtam hónapok óta először ebben a kérdésben. A lényeg: Újszegedről már nem csak egy busz jár a belváros felé.:))
Én annyira nem mondanám kavarnak, a 900-as – a többi Tátrához képest – elég gyakran megadja magát. (Én egyszer vezettem, akkor szerencsére rendben volt, de kétszer a szemem láttára lett üzemképtelen.) Ez végülis nem akkora csoda, ha azt nézzük, hogy elvileg a 900-as és a 902-es a legtöbbet futott Tátra Szegeden.
Találtam egy (nekem) új szegedi szervert (http://www.szegedvaros.hu/), van rajta egy-két eléggé hasznos dolog (pl. nyitvatartások), ami minket ebből érdekel:
Ma néhány SZKT-vonalon sűrítés van: a 4-esek 10 percenként járnak (amit láttam: 802, 810, 813, 814, 818), míg az 5-ös trolin kinn van 2 csuklós is (503, 603)
Tegnap hajnalban Pécsre mntem, akkor láttam 810-et a 3-ason, de azóta kiderült: az elmúlt vasárnap egy félpantorgáfossal bemérték a 3-as vonalat, így mostmár - elvileg, ha infóim nem csalnak - ezek is korlátozás nélkül mehetnek a 3-ason.
Más: ez a pesti UV a Nagykörúton azért nem semmi... Meg kellene gondolni Szegednek...
Tegnap (péntek) du. a )90Y-os busz vezetője rendkívül "kedves" volt. Jelenet a Vértói út megálló este hat környékén. Egy mama alsótagozatos unokával rohan a busz 2. ajtajához a síkos úton ( a "táv"=5m). A gyerek felugrik, a mama előtt - a kezei már a busz légterében vannak becsukja a sofőr a buszajtót. Gratulálok Tiszavolán!
T-707 ma próbán.
Ezzel az 5 cm hóval meg a szép új Tátra vilik olyan gusztusosan néznek ki! A lépcsőkön áll a jó vastag latyak, ami az éjjel még oda is fagyott. Elég undorító, esetleg balesetveszélyes...
Anélkül, hogy pontosan ismerném a most elnapolt Közgy. előterjesztést, egy kis ízelítő az elmúlt 5 év hálózat-racionalizálásaiból, és a tervekből, a teljesség igénye nélkül:
1996: 3A beindítása, 5A, 6, 7 végleges kinyírása, néhány buszvonal csonkítása (lett helyette másik).
1999: Egy javaslat: (ugyan melyik cégé?) 3, 3A kinyírása, 4, 5 csonkítása. Mivel utoljára 1993-ban volt utasszámlálás, ezért októberben - a tisztánlátás érdekében - 1 nap alatt megszámoltak mindenkit. Kb. két kéttel ezután jelentősen módosult néhány járat menetrendje (2, 16, 71Y, 76A). Az utasszámlálás kiértékelését egyébként december végére ígérték.
2000 elején majdnem megszűnt a 3, 3A, 8, leszavazták (másodszorra).
2001-ben már a 8-as hosszabbítása, és a 10-es troli megépítése a téma. először elnapolják, majd gyorsan csend lesz. 2001-ben át akart (akar még?) épülni a Dugonics tér, ebből jövőre ha lesz valami. (Legyen már!)
Most itt egy hasonló jellegű javaslat, ismét elnapolva. Nem lenne egyszerűbb hagyni az egészet? Ha már ennyi érdek/ellenérdek van (utas, SZKT, Volán, Város, stb.) úgyse lesz olyan megoldás, ami mindenkinek tetszeni fog. ezzel szemben lesz jónéhány újságcikk, Csörög... beszólás, Index-hozzászólás, stb. Megéri? Persze ha minden így marad, kb. 400 millió vándorol ki évente a zsebekből...
"UV/Ganz vegyes üzem a 4-6-oson! "
Döglöttek a Ganzok a nagy hidegben, vagy kocsiszíni kiállási gondok voltak?
A Szávából a Nagykörútra kiállni sem semmi!
V42 515:
"Én rágalmazni és sértegetni nem szoktam senkit, a tényeket közlöm."
Akárcsak én. De mondjuk azért gondolj arra, mi van ha vki az SZKT-tól olvassa a bejegyzéseidet, és ezzel akaratlanul is bajba keverhetsz járművezetőt.
És nem cseszegetésből: Lehet, hogy a jművezeő órája másKépp jár egy kicst mint a tiéd.
A suzukiról, meg annyit, hogy röhej... :) (Tudnék mesélni... 8) )
Mi volt a tegnapi kavar a 900-assal?
OFF:
Idefent Pesten tegnap este érdekes eset történt:
UV/Ganz vegyes üzem a 4-6-oson!
Ráadásul az UV-k némelyike 50-es homloktáblával...
Mi az, hogy nem áll szóba Veled senki???!!!??? Csak Te épp olyankor vagy itt, amikor más nem...
Divi kérte :-)), így jöttek délután az "extrák": lehet, hogy ugyanazt láttuk, de nem vagyok biztos benne, hogy a 900 volt. Szóval, mentem a Boldogasszony sugárúton, kifelé a Nagyállomás felé, azt láttam, hogy megálló kívül kifelé menet megáll egy Tátra, leszáll róla Nagy Pista, majd rögtön jö szemből, a Nagyállomás felől egy csatolt Tátra szerelvény, az első leengedett szedővel és elakadás jelzővel, erre szállt fel Pista. Én mintha 902-908 párosításra emlékeznék, de nem biztos, mert sötét volt (16.40 körül).