Keresés

Részletes keresés

zozomax Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76700

Helló,

 

Valahol azt olvastam, hogy simán cinezhető, csak folyasztószernek foszforsavat kell használni...

Előzmény: ta mare (76699)
ta mare Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76699

Üdv mindenkinek!

Rozsdamentes acél lágyforrasztásról van valakinek tapasztalata? Találkoztam egy anyaggal (Welco 1105C), ami elvileg alkalmas, de csak nagy kiszerelésben árulják, nekem pedig igen kevés ellene belőle. Van esetleg valakinek kisebb mennyiség eladó? Milyen folyósító kell hozzá?

Köszi

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76698

Én biztos nem teszek rá ürítő csapot. Nem egyszerű akkora lyukat fúrni, dupla fal esetén két saválló lemezre is. Meg hát homorú az alja, így se folyik le mind, kotorgatni kell az aljáról a trutyit. Á!

 

Én inkább csinálok majd egy gurulós billenő állványt hozzá. Fejjel lefelé kijön minden, aztán kislagozom és kész. De ezt is csak később...

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76643)
pikvikk Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76697

Igen :-)

 

Köszönöm válaszod, tehát van valóság alapja ennek a dolognak.

 

üdv

 

 

Előzmény: stapika (76680)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76696

A mérték a lényeg, . mint az ivásban.

Előzmény: deszegregator (76687)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76695

 

Üdv a Tisztelt Fórumtáraknak!

 

Jön valaki a hétvégén Bp-en a  Várban megrendezésre kerülő Pálinka és Kolbászfesztiválra?

 

Mi a tervek szerint ma délután-este és valszeg holnap is kinézünk!

 

Összefuthatnánk.

 

 

Üdv:

 

stalker

 

:-)

 

 

comad2 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76694

Előzmény: vf1 (76693)
vf1 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76693

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
gasboth Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76692

Pálinkás Jóreggelt!

CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76691

A véleményem akkor is áll!

:)

Egyébként, ha más szemmel nézem, nagyon jól kinéző térplasztika rézből s ezt lehet, hogy itthon is bevennék...

 

Üdv, CT

Előzmény: rézműves1 (76683)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76690

a bor nyomát rozsdamaróval szedtem ki, más nem vitte

Előzmény: Kariboy107 (76649)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76689

Igen ez a tuti! + ilyenkor a homokos (finom, nem durva kavicsos!) víz utána, garantáltan nem marad kókányság benne.

Előzmény: Baracilin (76672)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76688

Hajjaj, aki főzött a tilosban megtanulta hogy lehet minél halkabban! Ma is meg van a reflex, és alaptétel amúgy is, hogy ne halljon lásson lehetőleg senki, semmit feleslegesen! Szért az jó, hogy a cefremoslék végre mehet nyugodtan a kertre, nem kell azt is dugdosni, csatornába pumpálni....

Előzmény: Baracilin (76657)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76687

Nincs olyan itt a régebbiek közül aki ne offolt volna még! A sok személyes megbeszélni való pl. nem privát csatornákra való? Zömében OFFok, semmi közük a fórumhoz! Persze engem nem zavar, ahogy egy kis egyéb OFF sem.

Előzmény: foxrudi (76602)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76686

Örülök, hogy van még valaki, akinek bejön ez az "egymenetes". Szerintem is jobb a minőség, több illat és aroma marad meg.

Természetesen nem kell összetéveszteni az egylépcsősökkel. Itt sokkal kisebb a kiválasztás hatásfoka és az utópárlat leválasztásnál kell egy kicsit jobban figyelni.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: pam-pi (76684)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76685

Nagyon köszönöm a receptet, de elárulom neked, hogy mostanában reggelente a feleségemmel a "fahéjast" isszuk (ketten egy pohárral):-))))

Nagyon ízlik, de csak annyit hagyom benne, hogy egy diszkrét sárga színt kapjon a nedű. Még a 46% is passzol.

Azért nem írtam ide, mert féltem, hogy lehurrognak.:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Törölt nick (76678)
pam-pi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76684

Szia! Nekem egylépcsős van. Nem ez a típus, nem tányéros, de egylépcsőben nagyon jó pálinkát csinál. A nickemre kattintva a hozzászólásaim között láthatod a főzőt és a tapasztalataim . Tudok vele hagyományosan 2 lépcsőben is főzni. Ugyan azon cefréből, 1 és 2 lépcsőben készült pálinka vak teszten eddig mindig az 1 lépcsős nyert. Így mostanában már csak 1 lépcsősként használom. Igaz ez nem tányéros!!! Talán "Fokozott Kiválasztású Páracsőnek" (by Feribá51) lehet tekinteni. A refluxot is csak whisky-nél használom.

A videóból ítélve szerintem kevés a hűtés, mert " füstöl" a kifolyócső. 

Az opálosodás tényleg probléma lehet, ha 40% körülire hígítasz. De szűréssel ez is orvosolható. Szerintem ez annak tudható be, hogy nincs kozmaolaj leválasztás. De szerintem ez nem is baj. mert így több aromát tartalmaz a pálinka.

Előzmény: Elveon (76641)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76683

...köszöni szépen!!...egyébként rosszul írtam, nem a nappali, hanem az előszoba lett a "főzde"...

Előzmény: CefreTársaság (76677)
stapika Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76682

Ez egy fontos kérdés.:-DD

Előzmény: jana001 (76681)
jana001 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76681

Miért kell ehhez 1 l-es üveg? Fél lityis nem jó?

Előzmény: Törölt nick (76678)
stapika Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76680

Látom a Mesterek nem érnek rá.Amennyiben megfelel,én adok egy tippet.

   Amennyiben forr a cefréd,öntsd bele a cefrébe,ha nem tedd az alszeszhez(másodszori főzés)

  A cefre mennyiség 10%-nál már érezhető az íz változás.

    Próbáltam,nem kompóttal(szerintem befőttre gondoltál),friss birssel.

Előzmény: pikvikk (76611)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76679

Szia.

 

Ha lehet engem is érdekelne egy kevés a citromsavból!!!!

Előzmény: Amateur-no1. (76676)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76678

Neked is jó nedűt!:-) Cserébe küldök neked egy jó kis receptet, én is ilyet iszom most az asszonnyal. Hátha bejön.

3 dl 46%-os almapálinkát tegyél egy literes üvegbe. 1 egész fahéjrudat dobjál bele+20-30 szem mazsolát. Zárd be az üveget és 24 óráig rá se nézz, tedd félre.:-)) Amikor majdnem piros a színe, akkor jó, egészségedre! A mazsolák is finomak, olyasmi, mint a bonbon meggy, bár sokkal erősebb.

Előzmény: Feriba51 (76675)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76677

Minden tiszteletem a feleségedé!! :)

Előzmény: rézműves1 (76618)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76676

Teljesen aláírom a szisztémádat !

Citromsav !  A munkahelyemen, van olyan AGRESSZÍV  citromsav  (só formában )  az asztán üt !

Üveges vállalkozás és ezzel maratjuk az üveget, szerinted... kis dózisban is patyolat a végeredmény !

Lopni, nem szoktam, de olyan olcsón megvan akár egy egész zsáknyi  (25 Kg. ), m megbeszélkem a góréval és elosztható.

Előzmény: fehérkutya (76671)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76675

Helló ROBI876!

 

Nagyon örülök, hogy segíthettem. Én is mástól tanultam, de még eddig mindenkinek bevált.

Jó nedűt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (76664)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76674

EZ IGEN! Lehet válogatni, köszönöm Uraim!  :))))

 

Én már holnap reggel kipróbálom valamelyik módszert!

Prophet09 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76673

A hétvégén ki is próbálom!

Előzmény: Baracilin (76672)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76672

A hideg zsíroldó ilyen megoldás....nekem Miklós1 javasolta, nagyon bejött. Belecsurgatszegy kis löttyöt, egy kefével elkened az oldalán, vársz 1-2 percet még egyszer végigsurolod az oldalát és már lehet is kiöblögetni és csillog villog.

Előzmény: Prophet09 (76670)
fehérkutya Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76671

en meleg vizet nem ajanlom. Egyszer csinaltam, masnapra ketfele volt nyilva  a ballon. Nyilvan volt benne valami feszultseg. Szoktam venni borkoves hasznalt ballonokat, azokat ecetben mosoko vagy homokkal szoktam hintaztatni. Eltart egy darabig, de vegere tiszta. 54 litereseket is igy mostam.Lenyeg, hogy jopar marek homok legyen benne es keves citromsavas viz vagy ecet.

Előzmény: Amateur-no1. (76669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!