Rozsdamentes acél lágyforrasztásról van valakinek tapasztalata? Találkoztam egy anyaggal (Welco 1105C), ami elvileg alkalmas, de csak nagy kiszerelésben árulják, nekem pedig igen kevés ellene belőle. Van esetleg valakinek kisebb mennyiség eladó? Milyen folyósító kell hozzá?
Én biztos nem teszek rá ürítő csapot. Nem egyszerű akkora lyukat fúrni, dupla fal esetén két saválló lemezre is. Meg hát homorú az alja, így se folyik le mind, kotorgatni kell az aljáról a trutyit. Á!
Én inkább csinálok majd egy gurulós billenő állványt hozzá. Fejjel lefelé kijön minden, aztán kislagozom és kész. De ezt is csak később...
Hajjaj, aki főzött a tilosban megtanulta hogy lehet minél halkabban! Ma is meg van a reflex, és alaptétel amúgy is, hogy ne halljon lásson lehetőleg senki, semmit feleslegesen! Szért az jó, hogy a cefremoslék végre mehet nyugodtan a kertre, nem kell azt is dugdosni, csatornába pumpálni....
Nincs olyan itt a régebbiek közül aki ne offolt volna még! A sok személyes megbeszélni való pl. nem privát csatornákra való? Zömében OFFok, semmi közük a fórumhoz! Persze engem nem zavar, ahogy egy kis egyéb OFF sem.
Örülök, hogy van még valaki, akinek bejön ez az "egymenetes". Szerintem is jobb a minőség, több illat és aroma marad meg.
Természetesen nem kell összetéveszteni az egylépcsősökkel. Itt sokkal kisebb a kiválasztás hatásfoka és az utópárlat leválasztásnál kell egy kicsit jobban figyelni.
Szia! Nekem egylépcsős van. Nem ez a típus, nem tányéros, de egylépcsőben nagyon jó pálinkát csinál. A nickemre kattintva a hozzászólásaim között láthatod a főzőt és a tapasztalataim . Tudok vele hagyományosan 2 lépcsőben is főzni. Ugyan azon cefréből, 1 és 2 lépcsőben készült pálinka vak teszten eddig mindig az 1 lépcsős nyert. Így mostanában már csak 1 lépcsősként használom. Igaz ez nem tányéros!!! Talán "Fokozott Kiválasztású Páracsőnek" (by Feribá51) lehet tekinteni. A refluxot is csak whisky-nél használom.
A videóból ítélve szerintem kevés a hűtés, mert " füstöl" a kifolyócső.
Az opálosodás tényleg probléma lehet, ha 40% körülire hígítasz. De szűréssel ez is orvosolható. Szerintem ez annak tudható be, hogy nincs kozmaolaj leválasztás. De szerintem ez nem is baj. mert így több aromát tartalmaz a pálinka.
Neked is jó nedűt!:-) Cserébe küldök neked egy jó kis receptet, én is ilyet iszom most az asszonnyal. Hátha bejön.
3 dl 46%-os almapálinkát tegyél egy literes üvegbe. 1 egész fahéjrudat dobjál bele+20-30 szem mazsolát. Zárd be az üveget és 24 óráig rá se nézz, tedd félre.:-)) Amikor majdnem piros a színe, akkor jó, egészségedre! A mazsolák is finomak, olyasmi, mint a bonbon meggy, bár sokkal erősebb.
A hideg zsíroldó ilyen megoldás....nekem Miklós1 javasolta, nagyon bejött. Belecsurgatszegy kis löttyöt, egy kefével elkened az oldalán, vársz 1-2 percet még egyszer végigsurolod az oldalát és már lehet is kiöblögetni és csillog villog.
en meleg vizet nem ajanlom. Egyszer csinaltam, masnapra ketfele volt nyilva a ballon. Nyilvan volt benne valami feszultseg. Szoktam venni borkoves hasznalt ballonokat, azokat ecetben mosoko vagy homokkal szoktam hintaztatni. Eltart egy darabig, de vegere tiszta. 54 litereseket is igy mostam.Lenyeg, hogy jopar marek homok legyen benne es keves citromsavas viz vagy ecet.