Köszi, tegnap meg is vettem a 15-ös réz csövet, egyelőre ez lesz. A Liebig verzió talán elegánsabb, helytakarékosabb, összekötve mondjuk egy kis motorkerékpár vízhűtővel, meg pici szivattyúval kevéske vizet keringtetve is működhet... akár koracél csőből. A jövő zenéje.
Off... Én is sütögetek időnként, egészen jó kenyereket, de nekem a héja az istennek sem akar ilyen cserepes lenni. Keveréktől függően puhább, vagy keményebb, de cserepesre nem tudom sütni valamiért...
Egyetértek, kenyeret már sütögetek egy pár éve. Ezeket speciel kemencében követtem el, de télen bent a sütőben is szoktam pont ilyeneket, sőt sztem ott könnyebb stabilan szép kenyeret sütni. Én is úgy érzem, nagyon kellett mellé a lelkemnek a másik nagy misztérium, a pálinkafőzés.
Az élesztő a barátunk! :)
Hogy ne legyek teljesen off, úgy tűnik, 99%-ban kierjedt az alma cefrém. Még itt-ott felpukkan egy-egy buborék, de a gyufa már nem alszik el felette. Érdekes módon változott a állaga az erjedés folyamán. A főerjedésben 8-10 cm teljesen letisztult réteg volt az alján (áttetsző bödönben tartom, jól látható). Mostanra ez megszűnt, teljesen homogén lett. Úgy tűnik, hogy a pektinbontó hatása is most teljesedett ki. A kis reszelékdarabkák szétbomlottak, pépes, sőt kicsit "pudingos" lett az állaga, a pár nappal ezelőtti állapothoz képest mintha kicsit sűrűsödött volna. Ez az első almacefrém, azért csodálkozom így rá, a többi (őszibarack, szilva) a végén volt a leghígabb.
Feláldoztam egy liter opálos körtepálinkát, és tettem bele borászati derítőt. Két nap után gyönyörű tiszta lett, az üveg aljára leült kb.1 cm trutyi. Lefejtettem, szerintem nem változott az íze! Érdekelne a véleményetek!
Kilencven lakásos tömb, épület tetején egy közös kazán a központifűtéshez, egy szál gázcső fut emeletről-emeletre, még csak hely sem lenne gázóra beépítésére. Vagy van olyan ügyes a TIGÁZ, hogy megoldja?;)
...van egy kis telkem az erdőben ott azt lehet mindet
Panelben is lehet, persze módjával. Bizonyosságot kaptam innen a topikról(képekkel), hogy működik panelben a főzés, méghozzá úgy, hogy senkit nem zavarok vele.
Hab a tortán, hogy a gázért átalányt fizetek, negyed évre 5.800-at. Szóval kihasználom a sütőteret rendesen és a gázrózsákat is ki fogom használni finom pálinka főzésére. Kenyér és pálinka megvan, mi kell még?:) Egy kis szalonnára és hagymára csak fussa;).
Csak egy gondolat ,jó a cimke és remélhetőleg a tartalma is izletes.Azt hiszem kibé úram mondta hogyha meg ajándékozol valakit a saját pálinkáddal és az tudja ,hogy mennyi munka van e mögött azért az már valami.
Köszi. Magam példáját írtam, olyan 25 évesig csak a pia volt fontos. Összeittunk minden lőrét. Aztán rájöttem, hogy nekem az igazi a házi .. meg a sör. Egyébként nem vagyok egy nagy piás, csak társaságban iszogatok.