A lényeget elfelejtettem: szinte az utolsó pillanatban... azaz, ha jól emlékszem, Karácsony környékén, vagy előtte 1-2 nappal. Az mindenesetre dicséretes, hogy az ötelet nem süket fülek fogadták!!!!!
Abszolút igazad van, de a tájékoztatás sajnos - legalább is a közvélemény irányába - kivitelezhetetlen volt. Az ötlet az egyik szegedi trolivezetőtől fakadt, aki felajánlotta ingyenes szolgáltatását az éjszakára, ez indította el a gondolatot az SZKT-nál a fejekben. Jövőre csak jobb lehet! :-))
De várjuk meg DrTr beszámolóját!!!
Ui: arról, hogy az SZKT-s miért nem tudott róla, no comment...
Köszönöm szépen az infót az SZKV "titkos" éjszakai járatairól !
A szegedi sziolveszterezésem kapcsán hasznukat vettem.
Miért voltak egyébként ilyen titkosak ?
Az itteni info-n kívül semmi sem volt róluk !!
1./Nem voltak rajta az ünnepi közlekedési szórólapon
2./ A DM-ben volt dec.29-én egy egész oldalas hírdetés az ünnepi menetrenden, azon sem voltak
3./ Az SZKT bérletpénztáraknál legalább kiírhatták volna, de az SZKT bérletpénztárosokat sem informálták ezekről a járatokról.
Dec. 31-én délután a Vár utcai pénztáros tőlem hallott először róluk, igaz utána telefont ragadott és rákérdezett.
Ennek ellenére szerintem elég jó kihasználtságnak örvendtek a járatok. A legjobb propaganda, ha az ember meglát éjjel 1.00-kor egy 9-es trolit, azt hiszi,hogy sokat ivott, majd mégegyszer odanéz és elkezd szaladni a megállóhoz, Tapasztalatom szerint így működött a rendszer.
Éjfél után az 1-esen 30 utas is volt, a trolikon 5-15 fő, ami szerintem ilyen 0 propagandánál nagyon jó teljesítmény.
Remélem a kezdeményezést véglegesítik és jövőre már nem lesz titkos.
Első évben pl. a bérletpénztárosokat be lehetne avatni, utána a Délmagyart, stb.
Öregszem... Még valamit elfelejtettem. Ha valaki meg akarja nézni az alább említett tervezetet, az megteheti a Bociban, vagy amint meglesz .doc-ban, elküldhetem e-mailben is.
A Délmagyar (nekem) születésnapi számában volt néhány közlekedéssel kapcsolatos cikk. Ebben annyi kínos van, hogy a mellékletekben, azaz az online verzióban nincs benne, azaz... be kell gépelnem. :(( Na, ezt majd jövőre.
A másik, amit elfelejtettem: kértem egy másolatot a Tisza Volántól az éjszakaijárat-tervemről. Két és fél év után végre ők is megértették, hogy erre szükség van, ezért a Közgyűlés elé beadott koncepcióban két éjszakai járat terve is szerepel. Ha lesz belőle valami, én is benne leszek az egyeztetésben, úgyhogy ha valaki éjszakai buszt akar a háza környékén, az engem kenjen meg! :))
1. A trolis honlap másik címe http://www.nexus.hu/trolinet/ volt, de vagy a nexus lassú vagy nincs ott semmi, mert nekem többszöri próbálkozásra sem hozta le. Pedig ősszel még nézegettem, bár a képek már akkor sem voltak fent. :((
2. A 7-es villamosról annyit, hogy a Huszár utca teljes hosszában megvannak még a felsővezeték-tartó oszlopok (csak az egyik oldalon!), de látványosan semmilyen funkciójuk nincs.
3. Divi T6A2H honlapos felhívására küldtem egy mailt neki (nem olvasta el), még egyet a másik címére (visszadobta a szerver), aztán egyet BGy-nek. Most reménykedem. :) Ha sikerül velük valamire jutni, akkor nem ártana ezügyben egy rendkívüli Boci! Esetleg meg lehetne vitatni egy olyan szegedi tömegközlekedési honlap tervét, ami kiegészítené a két cég honlapját (pl. képek, viszonylatok története, érdekességek stb.). (((Mintha egyszer már szóba került volna egy ilyen... :)))
4. A topic minden olvasójának és aktív hozzászólójának Boldog Új Évet Kívánok!
Lesz egységes szegedi tömegközlekedés?
2001. december 29.
[MR Szeged] Bár dolgoznak a megoldáson, mégsem várható, hogy a januári közgyűlés elé kerül az az ügy, amely a Tisza Volán Rt és a Szegedi Közlekedési Társaság együttműködését összehangoló úgynevezett koordinációs bizottságról szól, mondta Mezey Róbert jegyző. A bizottság létrehozására a szegedi közgyűlés adott megbízást még decemberi ülésén. A közlekedési szakemberek azóta is tárgyalnak a szegedi piac felosztásáról, de még nem jutottak eredményre. Egységes szegedi tömegközlekedés nem lehetséges addig, amíg az érintett cégek nem kötnek tartós megegyezést, állítják a szakemberek.
>> tudósítás
Érdekes történet egy szürke esős vasárnapon, 11.15-kor: 813 az 1-esen, a kocsin mindössze 1-2 utas, a villamos a nyílt pályán, a Kossuth L. sgt-n megáll. Villamosvezető bezárja kuckóját, leszáll, átrobog az úttesten, "megrohamozza" a DÉMÁSZ-épületben lévő OTP-automatát, kb. 2-3 perc múlva visszabrovob, becsukja az ajtót, és tovarobog... :-))
OFF: Kimentem letesztelni az időjárást, az évszakhoz képest tényleg jó idő van, nem látszik a lehellet(!). Ez azért meglepő, mert 25-én hajnalban Vásárhely mellett -27°C-ot mértek, tehát Szegeden is volt legalább ennyi. Most pedig mintegy 30°C-kal melegebb van... Csoda, hogy fájt a fejem? /OFF
Tisztelt Közlekedésbarát Topictársaim!
Örömmel közölhetem, hogy kb. 10 év kihagyás után felelevenítjük a Szilveszteri éjszakai járatot az SZKT-nál. Tudomásom csak a troliüzemről van, de egyesek szerint lesz villamos is. A trolik - melyből 2 kocsi fog járni - a következők szerint fognak közlekedni:
5-ös troli:
Vértó vá. indul : 20.30 - 02.30-ig 60 percenként
Újszeged indul : 21.00 - 03.00-ig 60 percenként
9-es troli:
Hont F. u. indul: 20.00 - 02.00-ig 60 percenként
Lugas u. indul : 20.30 - 02.30-ig 60 percenként
És a hab a tortán: mivel se nem külön-, se nem céljáratként lett meghírdetve -, hanem "rendes" forgalmi járatként -, így érvényes lesz rá a bérlet, előreváltott vonaljegy, utazási igazolvány, stb.
Üdv mindenkinek!
Néhány napos netelvonás után újra itt. Örömmel látom, hogy örvendetesen gyarapodott közben a topictagok száma, viszont szomorúan konstatálom, hogy a fényképezőgépem kábelét elfelejtettem magammal hozni, így nem tudom illusztrálni V42 515 havas beszámolóját.:-(