Keresés

Részletes keresés

firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76758

Felénk a legtöbb házit egy vegyész kolléga úgy jellemezte, hogy 60 fokos alkohol, 20%-os ecet és egy strandpapucs összefőzve:)))

Előzmény: Csakaházi (76754)
Prophet09 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76757

Én is! Én is! Ugyan már a harmadiknál tartok, de sosem feledem az elsőt. :)

Előzmény: Csakaházi (76739)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76756

Sziasztok !  A 40 az tul fiatal hozzám , én pedig 56 éves koromban keztem el a pálinka főzést az meg az idén volt . Almábol próbáltam de valami nem jött ösze mert fura az íze , ez volt a kezdet

 

 

Előzmény: firekiller (76751)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76755

Énmeg 30 felett:)

Előzmény: firekiller (76751)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76754

Én szerettem, de csak a házit. Hát volt köztük rosszabb mint az én elsőm, de sokkal finomabb is. De a saját lé élményéhez nincs fogható. :)

Előzmény: firekiller (76751)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76753

Természetesen a cefre szerintem is a legfontosabb. Hiába a csilivili technika, mit sem ér jó alapanyag nélkül.

Ennek ellenére van különbség a párlatok között, íz és illat dominanciában. Sajnos a "versenyre főzésen" túl ez is probléma a pálinkástársadalomban, mivel a lobby hatás itt is érvényesül.

 

Agárdon pl., annak ellenére, hogy tornyos rendszert üzemeltetnek az a vélemény, hogy egy erősítő feltétes kisüsti a nyerő. Vannak, akik a csonthéjasok kapcsán nem tartják elfogadhatónak csak a 2x lepárlást. Ízlések s pofonok s a hagyomány.

 

A Zwack pálinkákkal csak óvatosan, érhetik meglepetések az embert :(

 

 

Üdv,

 

CT

 

 

Előzmény: templomhegyi (76735)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76752

De rendesek vagytok mind. Köszönöm a bíztatást.

Nemsoká körte jön...

 

(Addig is gyakorlásként főztem le maradék borokat, párom csinált csokilikőrt, meg abból lesz fahéjas is)

Előzmény: barkócza (76749)
firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76751

Én is 40 fölött kezdtem el főzni. Előtte utáltam a  pálinkának nevezett rettenetet.

Előzmény: Csakaházi (76745)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76750

Értékeli. Már a főzőmtől is el volt ájulva.

 

   

       

Előzmény: rézműves1 (76746)
barkócza Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76749

De mosolygunk, mert teccik. :)

Előzmény: Csakaházi (76739)
firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76748

Tavaszi almából van és hordóban érlet:)

Előzmény: CefreTársaság (76747)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76747

akinek már van...

Előzmény: firekiller (76742)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76746

...nem mosolygunk, mert nagyon ügyes, gratula...a haver biztosan értékeli, mert ebbe nem csak a szíved lelked van benne...

Előzmény: Csakaházi (76739)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76745

Így igaz benne van! Szerintem el is teszi emlékbe. :) De viszek egy másik sima üveggel is kóstolgatni.

 Sose gondoltam volna, hogy 45 éves koromra még ebbe is belekezdek. Le a pálinkautánzatú bolti pancsokkal!!

Előzmény: firekiller (76743)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76744

Köszönöm. Ami a lényeg, de sajnos nem megy át a 'dróton': az íze és az illata is egész jó lett.

Előzmény: CefreTársaság (76741)
firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76743

Szerintem büszke lehetsz rá. Ez egy olyan ajándék amiben a szíved lelked benne van .

Főleg ha finom is:)))

Előzmény: Csakaházi (76739)
firekiller Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76742

Almapálinkás szép estét!

CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76741

Remek lett - nem a tinta a fontos!

 

Üdv,

 

CT

Előzmény: Csakaházi (76739)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76740

...egyszerűség és hűtőteljesítmény szempontjából szerintem a rézspirál a legjobb, amit ki-ki lehetősége szerint otthon is meg tud oldani, akár a hordósról, akár az átfolyósról legyen szó......ilyeneket sem ördöngősség csinálni......

 

...ez pl. 12-es lágy csőből, kézzel hajtva egy 110-es műanyag csőre...

Előzmény: zozomax (76703)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76739

 

 

 Ne mosolyogjátok ki, de ezt akkor is megosztom veletek. Kicsit kevés a tinta a nyomtatóban, csak sima másolópapírom van, de akkor is az enyém. :)

 

Életem első pálinkája (haverom szülinapjára palackozva):

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76738

Egyetértek. Ha már házi, -véleményem szerint- mindenképp a hagyományos kisüsti.

Előzmény: templomhegyi (76735)
barkócza Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76737

:)!!!!!

Előzmény: templomhegyi (76735)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76736

Szia !  Ez nagyon jól sikerült, hány literes ? menyibe kerül egy ilyen ?

 

Előzmény: hal65 (76627)
templomhegyi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76735

hali

Hát igen a kisüstihez meg jó a sz.r másod osztályú cefre, lessz amilyen lessz alapon.

Ne hülyüjünk már szaktársak!

 A kisüsti módszer a PÁLINKA erre vonatkozik a hungarikum ,a labanc módszer meg a pálinka,sosem lessz olyan telt izes mint a kisüsti.

Persze mindkét módon lehet jót is rosszat is főzni de mindkettőnek az alapja a kiváló alapanyag és cefre itt nincs pardon.

Jól mondtam hal 65 úr:))

Előzmény: spermadon (76731)
leparlo02 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76734

hát igen

valakinek van tornyosa nagy mesterek?

A duplafalu tornyos oké de a keverő is számít?

 

barkócza Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76733

Jó, de ez a te főződre vonatkozik. Az, hogy hidegebb időben tudsz egy menetben főzni, azt jelenti, hogy mindenképpen komoly az elválasztásod. Lehet, hogy kisüstihez túlságosan is az.

Előzmény: spermadon (76731)
barkócza Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76732

Agárdit és a Zwack Nemespálinkát ajánlom.

Előzmény: leparlo02 (76729)
spermadon Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76731

Egy menetben jobb!

 

Őszintén szólva az én főzőmmel ha kicsit hidegebb van simán lehet egymenetben főzni. És már főztem is. Sokkal telltebbek az ízek, és az illatok sokkal intenzívebbek.

Semmivel sem nehezebb az elő és utópárlat leválasztása.

Egy gubanc van, ELSŐOSZTÁLYÚ nagyon tuti cefre kell hozzá mert opálosodhat mint a fene. DE az sem gond, mert nekem még mindíg megszűnt magától két három hét után.

Előzmény: leparlo02 (76729)
barkócza Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76730

Ez a testesebb-illatosabb páros em igaz így. Mind a kétféle eljárással megcsinálható a testes és illatos pálinka, csak ki kell kísérletezni a beállításokat minden cefréhez. Az úgy igaz, hogy a tornyossal könnyű belecsúszni az utópárlatba, ezért sok kereskedelmi főzde a biztonság kedvéért inkább idő előtt leáll, és így némi testet is kihagy. Továbbá van egy irányzat, miszerint a fiatalokat elsősorban illatos pálinkákkal kéne megfogni.

Előzmény: leparlo02 (76729)
leparlo02 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76729

szerintem ott kell kezdenem hogy meg kéne kostolnom egy tornyossal készűlt párlatot.

Nem elhanyagolható tény számomra az egy menetben lefőzőtt pálinka.

Viszont ha ez az iz rovására megy akkor ez szóba sem jöhet.

Bonyolultabb - egyszerűbb , testesebb-illatosabb?????

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!