Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

KAti Creative Commons License 2017.09.20 0 0 26929

Ne téged akartalak megbántani, hanem arról írni, hogy X lóerős autó tulajdonosa ha "érzés" ről ír, ami szerinte nincs meg a 0.8X lóerős autóban, az azért fura, mert más szerint, akinek 1.2X lóerős autója van, csak abban van meg az "érzés". Azt főleg nem feltételeztem, hogy egy 1.6-os Cee'd-del vezetsz az "érzés" miatt közveszélyesen :-)

(Bár ennél jóval kisebb, gyengébb autóval is lehet pórul járni az "érzés" miatt :-) )

Előzmény: GAgyiXyXy (26927)
Soldato Creative Commons License 2017.09.20 0 0 26928

Nekem 1,4-es van, de még a 109 lóerős, 2008 márciusi.

Nyilván nem egy versenyautó, de én (tudom ez szubjektív dolog) nem érzem olyan jaj de nagyon kevésnek,mint ahogy már sok helyen olvastam már.

Lehet vele takarékosan is közlekedni, 6,5 körül elmegy, a minap mértem meg egy kb.700 km belföldön országúti menet után -le sem merem írni olyan hihetetlen, de nem a számítógép mérte hanem én - 5,9-re jött ki.

Többé-kevésbé ;-) KRESZ-T tisztelő közlekedéssel simán élhető. Szerintem.

Előzmény: GAgyiXyXy (26925)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.09.20 -3 0 26927

Elnézésedet kell kérnem, de felhívnám a figyelmed, hogy (részemről) szó sem volt kielégülésről, más veszélyeztetéséről annyira sem. Mindezek ellenére köszi a lényeget megradó hozzászólásodat. Ismét sokat tanultam.

Előzmény: KAti (26926)
KAti Creative Commons License 2017.09.20 0 0 26926

Fontos az átlag is - napi közlekedésre a nejem használja az autót, azt hiszem, átlagos igénybevétellel, ezt megerősíti a fogyasztás is, amit ő hoz ki az autóból. De az is érdekes, hogy ha nyaralni megyünk, ráérősen, de a forgalmat nem feltartva közlekedve, akkor mire számíthatok. Ez is stimmel a táblázattal.

Abból már rég kinőttem, hogy az "érzés" miatt autózzak :-). Lássuk azért be, az eléggé szánalmas, ha egy 1.6-os autó, legyen akár egy modern dízel, által adott "érzés" jelent megfelelő kielégülést.

Ahhoz azért szerintem más autó, más teljesítmény kell, s nem utolsósorban más vezetői képességek, mint ami az átlagnak megvan. Arról nem is szólva, hogy azt az "érzést" nagyon nem illik közúton, másokat veszélyeztetve megélni.
Persze az egy másfajta érzés, ha az autó a csekély teljesítmény miatt nem alkalmas a közlekedési helyzetek ésszerű megoldására :-)

Előzmény: GAgyiXyXy (26925)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.09.20 -3 0 26925

Világos, semmi gond. De nem az az átlag akkor sem. Én is le tudnám vinni a fogyasztást, tudom mit kellene hozzá tennem, de akkor nem lenne meg az "érzés", ami az 1.6 crdi-ben megvan. Akkor elég lenne az 1.4-es bármelyik.

Az, hogy az 1.4 halványan többet eszik átlagban mint az 1.6? Kicsi ehhez a kasztnihoz az 1.4?

Előzmény: KAti (26917)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 26924

Azt hiszem valamelyik Kia Magazinban írták. De csodálkoznék ha jelenlegi Ceed-be beletennék mikor jön az új....

Előzmény: aamen (26923)
aamen Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26923

valahol azt olvastam hogy - a hyundai i30-ban már jó ideje utcán lévő - 1.4 tgdi (turbós kis benzines) év vége felé vagy jövő év elején várható a ceed-ben is
esetleg guglizd ki hogy pontosan mikor is, meg hogy az jó lehet-e neked, időben és képességekben

Előzmény: boli77 (26921)
boli77 Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26922

Jaj ez le maradt és javítok . Van ilyen kocsi csak nekem már túl drága lenne :-( :-( . 

Előzmény: boli77 (26921)
boli77 Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26921

Szia ! Nagyon jókat írsz az tény és jól is esik . Csak röviden le írom nekem mi is a nagyobb gondom csak ,hogy megéts engem is. Államilag támogatott kocsi vásárlásom lesz . Ami azt mondja ki vagy új kocsi De csak Suzuki vagy használt 4.5 évesnél nem idősebb . Na most én nem akarok Suzukit . Használt meg ami nekem számításba jön az idáig Kia seed combi . De nem is az a baj ,hogy benzin vagy dizel hanem az idő . Ezt a pénzt el kell költeni 3 hónap alatt ami igen kevés ,hogy megfelelő benzines és még fiatal kocsit találjak. Ez az én nagy gondom. Ha nem lenne kötött az idő várnék én egy 1.6 -os benzinesre . Kerestem a piacon hát nem találtam csak dizel a legtöbb meg ez az 1.4 benzines . Itt meg is vagyok fogva kicsit :-( :-( .

Látom neked is 1.6- os benzinesed van . Na az lehet jobban húzza ezt a kasznit mint az 1.4- es . És sajnos ezzel tudtam menni egy kört de tudom ,vagy sejtem kicsit több kell(ne). 

Előzmény: Jónás György (26920)
Jónás György Creative Commons License 2017.09.19 0 2 26920

Na csak hogy megszólaljon a másik oldal is, ne csak az olajkályhás.

Én is engedtem a kísértésnek, és annak, hogy használtan már a legtöbb típusból olcsóbb a gázolajos modell, az autó 6-7 éves korára.

Ennek két oka is van, az egyik az, hogy a dízelek az esetek 99%-ban jóval többet futnak, mint a benzines modellek. A másik, pedig hogy a használt dízelek valahol 200, és 300 ezer kilóméter környékén bekérnek jellemzően egy nagyobb összeget javítás gyanánt, ami az adott autó vételára is lehet, ha mondjuk egy kb. 4-5 éves periódusra vetítjük. Új autó esetén változik a matek, bár ott viszont az szól bele, hogy a dízellel szerelt változatoknak a többletalkatrészek miatt jóval magasabb az áruk.

Nyugodtan kimatekozhatod, én is próbáltam, nem jött be. Ne felejtsd el, ami elromolhat az előbb utóbb el is romlik! És használt autó esetén gyakorlatilag meg kell bíznod az előző tulajban is, hogy nem spórolt például a gázolajszűrőn, és megvette bele a gyárit, vagy esetleg a gyárival megeggyező minőségűt. Meg hogy nincs széttekerve az óra. (hahaha.) Akkor ott van az a tényező is, hogy sajnos a magyar kutakon elég kotvány üzemanyagot árulnak, és bizony a modern dízelek erre is érzékenyek ám... Nem úgy megy ez, mint régen hogy belepisilt az ember az 1.9 tdi-be, meg beleborította a vasárnapról megmaradt fáradt olajat, oszt jólvan az abba, ezek bizony már megérzik mivel eteted őket. A gázolaj ára se olcsóbb. Én nem is eszik sokkal kevesebbet egy modern dízel a részecskeszűrő tisztítási ciklusok, illetve a súlytöbblet stb. miatt.

Az meg hogy valakinek a nyomaték jön be, és megbólint 2000 környékén csak egy dolog. 3500 felett, meg lekonyul, mint a concorde orra, oszt csak bőg, mint a tehén. Szidták itt előttem a 16 szelepeket. Nyugodtam odaállok bármeik dízel ceed mellé, az 1.6 gdi-m el. A számok nem hazudnak 9,5 alatt futja a 0-100 at. 6,5-7 liter között fogyaszt főként városon kívül használom Miskolc elkerülőjén. Biztos hogy tud ettől többet is enni aláírom, de inkább egye meg, minthogy a szerelőhöz hordjam a különbözetet, ugyanis még a kútra tankolni a kocsival megyek, a szerelőhöz esetleg trélerrel. És bizony a mai vilábgan sok ember nem teheti meg, hogy nem megy be dolgozni, mert bocsi lerobbantam... Persze megeshet ezzel is, de itt is az a fránya statisztika..... Ja és még egy dolgot elfelejtettem mifelénk a szakember is hiányzik a modern dízelekhez. Amikor a 160 000km -nél előjött az első problémám a mazdámmal, akkor a szakszervíz megkecsegtetett egy 800 000-es javítási számlával, egy 5 perces diagnózis után. Kb 5 helyen voltam még ez után mert látszódott mindenhol a totális hozzá nem értés. Végül kiderült, hogy csak a részecskeszűrőben rakoncátlankodott egy szenzor. Persze mire ez kiderült a motor remegései megölték a kettőstömegűt... Sorolhatnám még a jobbnál jobb tapasztalatokat. Tény, hogy Miskolc környékén nagyítóval kell keresni olyan szakembert, aki ért a modern dízelekhez. Én úgy döntöttem jobban szeretem a nyugalmat. Igen ebben is van közvetlen befecskendezés, de szemben a dízel társaival ezen 1-200 bar-on üzemel csak, és nem 2000-en. Nincs turbó nincs ketőstömegű, nincs intercooler, nincs állófűtés, mert bizony már ez is van egy modern dízelben,  mert másképp kimész Makóra, mire megmelegszik... Ennél nem lesz bűntudatom, ha meghajtom kicsit, hogy "jajj biztos eleget vártam, mielőtt leállítottam". Csak városba mindenképpen felejtsd el, mert többet lesz szerelőnél az autó, mint nállad.

Hirtelen ennyi. Gondold át. Matekozd ki. Mennyi idejig akarod megtartani, mi van, ha ezeket ki kell cserélni benne, és ez mennyibe kerül a kötelező karbantartáson felül. Add össze, meglátod hogy merre felé billen a mérleg nyelve. De segítek. Kb. évi 25-30 000 kilóméter futásnál billene az olajkályha felé. De még ez se igaz, minden esetben!!!

Előzmény: boli77 (26915)
boli77 Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26919

Már kezdek megnyugodni ,hogy nem csak nekem olyan furcsán gyenge ez a motor hanem az is .:-( . De ennek a 16 szelep a gond . A mostani kicsi kocsim 1.2 benzin óra szerint 320000 km uttán is még elég jól megy ,még 8 szelep :-D . Végül is adtál egy nagyon jó támpontot . Köszönöm .

Előzmény: cápaFeri (26918)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26918

Én is idegenkedtem a dízeltől és a km/év sem indokolta volna, de az előző 10 év benzines "16v" motorkarakterisztikás múltból elég lett. Amikor még a 8 szelepes hengerenkénti fecskendezős BX-em volt, azzal meg voltam békülve. Nem kellett kettőt visszatenni előzés előtt, akárhonnan húzott, alacsonytól, üveghangig, nem kellett szarakodni EGR lezárással, kipufogószelep kormozódással, stb. Ezek a mai korszerű benzinmotorok nem tetszenek. Takarékosnak hírdetik, cserébe nincs erő és nem is anniyra megbízhatóak mint azt sugallják. Eddig nem bántam meg. Remélem a 7 év gari a jelentős váratlan költségektől megvéd, 10 éves kora körül meg úgyis csereérett lesz.

Előzmény: boli77 (26915)
KAti Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26917

Az figyelemre méltó, hogy a nagyobb dízel fogyasztása tűnik alacsonyabbnak valamivel.

Amúgy amit én beszéltem a benzines fogyasztásáról, simán ott van a grafikonok alsó széle-közepe táján :-)

Előzmény: GAgyiXyXy (26912)
aamen Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26916

"kitől veszi a Kia ezt a motort?"

az 1.6 crdi teljesen saját fejlesztés és saját gyártás
a 2.0 crdi az bonyolultabb, a úgy kezdődött hogy a hyundai vett húsz évvel ezelőtt fejlesztést a vm motori-tól, és állitólag ez a mai 2.0 crdi még visszavezethető valamilyen részleteiben oda..

Előzmény: 5mooth (26914)
boli77 Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26915

Szia ! Köszönöm a kielégítő és sok infot . A te álltalad leírt fogyasztás nálam simán marad 5 l környékén . Nekem java részt országút 90 km/h és tuti nem megyek 110 csak akkor ha kicsit sietek . Bár látom ,hogy nagyon nem lesz szerencsém 1.6- os benzineshez.:-( . De maga a kocsi nagyon tetszik és nagyon tudok tágítani . Talán most az egyszer engedek és veszek egy Dizelt .

Előzmény: cápaFeri (26910)
5mooth Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26914

Szia,

köszi a választ. Ez a kettős tömegű hiánya meglepett. Ha jól láttam, akkor talán bosch porlasztócsúcsok mehetnek bele(?). Van tapasztalat, hogy magyarországon tankolva mit bírnak? Illetve részecskeszűrővel volt-e bárkinek gondja már?

Van esetleg infó, hogy kitől veszi a Kia ezt a motort? Csak nem a VAG?
Egyébként egyre meggyőzőbb, igazi kis igáslovak.

Előzmény: Glovas (26907)
Glovas Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26913

Igen, van az a nagysikerű mondása a benzineseknek, hogy inkább a benzinkúton fizet többet, mint a szervízben :)

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.09.19 -1 0 26912

Felejtsétek már el a műszer szerinti fogyasztást, az csal, nem is kicsit, ide is oda is.

A spritmonitor.de oldalon lehet vezetni és meg lehet nézni mennyi az átlagfogyasztás az adatbázisban lévő autók esetén, ami egy jó támpont vásárlások előtt. pl. a 94 kW-os dízel gépek

https://www.spritmonitor.de/en/overview/23-Kia/945-ceed.html?fueltype=1&vehicletype=1&power_s=90&power_e=99&gearing=1

A 100kW 136 lóerős dízelek:

https://www.spritmonitor.de/en/overview/23-Kia/945-ceed.html?fueltype=1&vehicletype=1&power_s=100&power_e=100&gearing=1

Nagyjából ezekre számíthat az ember. A többi az smafu. Én itt vezetem a tankolásaimat, szeretem, mert nem hazudik, így én sem teszem. Esetemben 5,65 az átlag, nekem 5,72, de én az átlagtól jóval többet pályázok. Pálya, vagy város.

És beszélhetnek nekem a benzinesek, hogy ilyen-olyan kevés

https://www.spritmonitor.de/en/overview/23-Kia/945-ceed.html?fueltype=2&vehicletype=1&power_s=90&power_e=99&gearing=1

Azért majdnem 2 liter az eltérés. A számok nem hazudnak, főleg ha sokan vannak. Persze mint mindehol, itt is vannak kiugró értékek, miért ne lennének? De az átlag az átlag.

Előzmény: jwkllr (26911)
jwkllr Creative Commons License 2017.09.19 0 0 26911

Enyém szerintem ue. Műszer szerint hasonló viszonyok közt megáll 4.6-nál. Igaza az országúti tempo max 90 a vadak miatt, a pálya meg 140.

Előzmény: cápaFeri (26910)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.18 0 0 26910

Igen, SW 1.6 crdi, 110 LE 2016-os. Városban 6 körül. Országúton (klasszikus 90 kmh) 4,5-4,7 körül (néha volt szerencsém ennyivel haladni), bár nekem az országút pl. a 84-es utat jelenti ahol 100-120 a tempóm lakotton kívül, úgyhogy nálam az is 5-5,2, függően, mennyire folyamatos a haladás (forgalom, stb). Pálya 5-5,3. Sietségtől, tehertől, légkonditól függ. Ha nem sietek 110-120, ha igen akkor 130-140. Minimum 2 személy állandóan, de általában 3 plusz 80-120 kg csomag.

Persze ezek műszerfali eredmények.

Inkább mérvadó az életszerű számolás. Átlagban 85-90%-ban pálya a fent említett terheléssel. A maradék 10-15% helyi munkába járás, vásárlás. Tankolásnál 50€ szokott belemenni, 1,06-1,1 € körül van a gázolaj. Ezzel lefutok kb 880-920 km-t a következő tankolásig. Lehet azt mondani, hogy 5-5,2 liter környékén elfurikázok vele.

Előzmény: boli77 (26904)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.18 0 0 26909

Bocs, hogy beleugatok, de ha jól láttam azt írtad, hogy 2-3 havonta utaznál vele. Ha 10 utazást számolsz akkor az majdnem 3 év időtartam esetedben. Valóban 800-900 ezer Ft, de ha tényleg mindent összeszámolsz...nekem az előző autóm egy kis benzines volt, most visszakerestem...több, mint 700 ezer volt csak a tankolás 3 év alatt! Bár ez rossz példa, hiszen a bérautót is neked kell tankolnod. Futott 12-15000 km-t évente. Értékét vesztette 3 év alatt kb 1 millió Ft. (ok, új autó volt, de ha használtat veszel, akkor meg a rendberakása, hogy megbízhass benne nem áll meg 200 ezer alatt...vezérmű, vízpumpa, olaj, szűrők, szíjak, fékek, stb) Biztosítás cascoval együtt 390 ezer (B10). Adó, szervizek, folyadékok, gumiszerelések, egyéb autóhoz megvásárolandó dolgok több, mint 300 ezer. stb...havonta nem tűnik soknak az idő folyamán, de így visszanézve.....és még nem beszéltünk az esetleges sérülésekről, koccanásokról, stb. Egy sutó árát az ember 4-5 év alatt még egyszer rákölti.

Szerintem te venni fogsz autót, de úgy gondolom, ha már van akkor nem is csak havi 100 km lesz a futása. Mert ha már van akkor használjuk alapon. Akkor meg jönnek a költségek. Én a helyedben tüzetesen átszámolnám.

Előzmény: Tasnádi Teodóra (26905)
szabóandris Creative Commons License 2017.09.18 0 0 26908

Szia!

1.6 crdi. Azzal búcsuzott a kereskedő, hogy 2 év vagy 30 ezer ami előbb lesz.

Előzmény: 5mooth (26906)
Glovas Creative Commons License 2017.09.18 0 0 26907

Szia!

Nekem nem régi a járgány, és 1 év vagy 30.000 km-et adtak meg szervíz ciklusnak. Amelyik hamarabb elérkezik. Amúgy 1.6 GDI benzinesre esett a választás, mert sokat használjuk városban (10km napi 2x melóba), és kevesebbet autópályán. Kettős tömegű lendkerék nincs a CRDI-ben sem, úgyhogy attól nem kell félned ;) Az újakban már Androidos navi van, egyrészt magyar, másrészt ki lehet rá vetíteni a telót, így pl a Waze-t is.

Előzmény: 5mooth (26906)
5mooth Creative Commons License 2017.09.18 0 0 26906

Sziasztok!

Én is hasonló feltételek mellett gondolkozom hasonló opciókon, mint Teodóra.
Autóbérlés is felmerült, hasonló ellenérvekkel, amit írtak már (hétvégén nem lehet leadni, azt is ki kell fizetni, macera a leadás és felvétel) - igaz, nincs semmilyen extra költség (biztosítás, szerviz, fenntartás stb) és jellemzően fiatalabb autók, mint amit venni tudnék.

De mégis, ha vásárlás lenne belőle, az alább feltett kérdések foglalkoztatnak engem is.

Van valahol egy lista az 1.6 CRDi és az 1.6 benzin szervizciklusáról?
Mikor aktuális (megfelelő szervizelést feltételezve) a vezérlés, a porlasztócsúcsok cseréje, egy kettős tömegű lendkerék, stb.

Részecskeszűrő? Ebben is van cserélendő lötty, mint a focusok esetén, pl? (elég súlyos összeg adott km-enként)
Porlasztócsúcsok kitől származnak, mennyire érzékenyek a jó magyar üzemanyagra?
Bármi komolyabb tétel, kb mennyibe kerülhetnek a fenti dolog?
Olvastam itt, hogy gyári navi nem az igazi. Van bármi egyéb problémás extrája?

Ilyen kis futásra (de azt mind országúton, pályán, tehát nem kis távon, hidegen városban) is benzines, vagy diesel is érdekes lehet?

Köszi

Előzmény: KAti (26901)
Tasnádi Teodóra Creative Commons License 2017.09.18 0 0 26905

Kedves KAti drága! 

Milyen jó tanács,meg szerencse,hogy itt vagy 😊

Egy átlag napi 10ezres berautoval egy hétre leutazni (és nyilván előző nap elhozni,masnap visszavinni egy kis babával a legkiválóbb ötlet) 80-90e ft csak a bérlés. Ezt az utat 10x megteszem és kifobtam az ablakon az autó árának a felét. És akkor ha itthon kell hirtelen,nyilvan a bérlés a megoldás.

boli77 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26904

Akkor a tied meg amit néztem az  szinte egy csak az egyik benzin a tied meg 1.6 CRDI ?. Gondolom egy év alatt sok minden nem változott . Fogyasztásod ,hogy jön ki ? 

Előzmény: cápaFeri (26902)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26903

KAti valahol reálisan látja. Ha összeszámolod, milyen havi költséggel jár egy autó fenntartása, tényleg valahol a bérautó lehet gazdaságos ez esetben.  Dízelt én az ereje miatt választottam, mert határeset volt a havi 1500-2000 km-es futással a benzin-dízel kalkulációban.

Előzmény: Tasnádi Teodóra (26900)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26902

Erre mások tudnának választ adni, az enyém még csak 1 éves. De a választásom azért (is) esett erre a típusra, mert jókat hallottam róla. Eleve jó pont, hogy nincs kettős tömegű lendkerék benne.:-)

Előzmény: boli77 (26899)
KAti Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26901

"Vidékre járnánk vele havonta,kethavonta 300km-es távon, főként pályán."

Erre találták ki a bérautót :-)

De komolyan.

Előzmény: Tasnádi Teodóra (26900)
Tasnádi Teodóra Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26900

Sziasztok!

Vásárlás előtt állok,volna néhány kérdésem,hatha tudtok segíteni.

Második (családi) autónak néztem ki a kia ceed kombit. 

Vidékre járnánk vele havonta,kethavonta 300km-es távon, főként pályán.

Kíváncsi lennék a véleményekre ki-mit ajánl erre a célra.

Mikkel érdemes szamolnom, milyet érdemes kerülni, vagy épp keresni, ajánlott-e a modell ezek fényében, erdemes-e Diesel, vagy inkább a benzinest belőle?

Milyen nagyobb költségekkel kell számolni és az, ha tervezett, akkor mikor várható?

Esetleg van-e valahol szervizciklusra lista,e zek szakszervizben milyen összegeket jelentenek?

Szívesen fogadok konkrét ajánlatot is.

Eddig ezek alapján keresgèltem:

2009-

-160.000km

-2M ft

Csábító extra,de nem feltétel a tempomat, kihangosító,esetleg navi.

Nagyon jó volna ülésfűtés.

Jelenleg ezt tervezzük megtekinteni:

2012es, 1.6 crdi, 133e km, digitális 2zonas klíma,navi,kihangosito,twmpomat 2,145 M

Mit érdemes megnézni,megkerdezni vásárláskor? Mire figyeljünk oda nagyon?

Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok! Köszi

boli77 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26899

Köszönöm . A mostani járásom az ugy van ,hogy egy fő tehát én járok vele dolgozni . 40 km oda és ennyi vissza . Tehát beszállok és egy inditás 40 km. Persze mind ez nem autópálya .De van ugy is ,hogy többen megyünk ide-oda és rakottan. Ha maszekba megyek akkor megrakva 2-3 fő.Nem vagyok gyors hajtó sem csak egy egyszerű dinamikusan vezető ember (így tanítottak annak idelyén). Kérdezem a mai dizelekkel mennyi baj van ?

Előzmény: cápaFeri (26898)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.17 0 0 26898

Bár nekem dízel van, de előtte hasonszőr koreaiból ültem át. 95 ló, 131 Nm, de csak 1200 kg volt az önsúl. Hasonó menetdinamika. A mostani dízel csak 10 lóval több, mint az általad említett ceed, de dupla forgatónyomaték. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, imádom. Ég és föld a két autó! Szerintem mindig több személlyel, klímázva kombiként annak éri meg kis méretű turbo nélküli benzinest venni, aki öregurasan vezet, esetleg kisvárosi, vidéki forgalomban elpöförészik vele. Sajnos ezek a 16 szelepes motorok fordulatra vannak kihegyezve, 3000 alatt nem csinálnak semmit. 4000 körül/után van nyomatékcsúcs, ami valóban csúcs, nem mint a dízelnél, hogy tart bizonyos tartományon belül. Ez a halvány nyomaték is hamar elhal, utána meg 6000 körül van teljesítménycsúcs, de 6500-nál leszabályoz. Hát eléggé kell gépészkedni, hogy dinamikusan lehessen haladni vele sok teherrel. Az elmúlt négy évet szinte kizárólag ilyen körülmények között szaladta le az enyém és egy megváltás most ez a dízel. Előtte viszont, amikor kisvárosi forgalomban az olcsó fenntarthatóság, 1-2 személyes bevásárlásos utak voltak döntő többségben, tökéletesen megfelelt az is. De te pont nem ilyen körülmények közé szeretnéd venni, úgyhogy szerintem nézz erősebbet. (konkrét értékek az én autómból, de hasonló a ceed is ha jól tudom)

Előzmény: boli77 (26894)
dokeee Creative Commons License 2017.09.16 0 0 26897

Mit tudom én, biztos van akinek elég, különben nem gyártanák.

Előzmény: boli77 (26896)
boli77 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 26896

Az oké ,hogy nem érezni de elég ?? Fogyasztás téren nem eszik sokat ?

Előzmény: dokeee (26895)
dokeee Creative Commons License 2017.09.16 0 0 26895

100 lóerővel egy 1300 kilós autóban nem fogod azt a hűdehúz érzést érezni.

Előzmény: boli77 (26894)
boli77 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 26894

Tisztelt kia tulajdonosok !

Van valaki akinek Kia ceed combi 1.4 benzinese ?? Tegnap volt szerencsém egyet ki próbálni igaz nagyon rövid távon :-( :-( :-( . (Baleset miatt ). Igazából nem éreztem azt a húde húz érzést 9000 km van a kocsiban . Ez ilyen ezzel a motorral és oké vagy egy kicsit én voltam fasz :-( :-( . ? Két felnőtt és a lányom voltunk bent. Valaki ha mondana egy összinte véleményt milyen is rakottan ,klimával azt nagyon megköszönném . 

Blászló76 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 26893

Üdv!

Eladó 4db 5,5x15" gyári Kia-Hyundai lemezfelni.

Ár:25.000Ft

06-20/ 449-ötvenöt-35

aamen Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26892

a 7-8 éves korosztályból én kiemelném a _majdnem_ 7 évest, aminek nincs meg a 150.000 km-e, és a szervizkönyv is rendben van
tehát pár hónapig még él a gyári garija

Előzmény: experiment95 (26891)
experiment95 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26891

Sziasztok.Még új fórumozó vagyok ,itt a kia-s oldalon,de most szeretnék venni egy kia ceed kombit,és tanácsra lenne szükségem.Az elképzelés: benzines,7-8 éves,és lehetőleg 1,6-os.Szerintetek 2 millió körül lehet jó kocsit venni ami a leírtaknak nagyjából megfelel?Mire kell figyelnem vásárlásnál elsősorban?Esetleg ajánlatokat is szívesen fogadok.Köszönettel:Zsolti

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26890

Én is úgy tapasztalom, hogy a dízeleké nőtt. Telepakolták sok xarral, kíváncsi lennék, ha annyi környezetvédelem lenne a mai dízelekben mint 12-14 éve volt, akkor mennyit fogyasztanának és hogyan mennének....

A nagyobb hátrány a dízeleknél nálunk hogy annyi, vagy néha még drágább mint a benzin. Bezzeg nyugaton...ott 10-15 centtel olcsóbb (I,F,SLO), az meg 30-40 FT. Gyakorlatilag nálunk alátettek a dízel piacnak rendesen.

Nem tudom majd mit kezdenek a sok benzin után maradt gázolajjal.

Előzmény: KAti (26889)
KAti Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26889

Mai dízelektől ez nem rossz fogyasztás.

20 évvel ezelőtt az akkor 10 éves, eléggé leharcolt 1.9 TD Regattám ennél kevesebbet fogyasztott ha nem is sokkal. Egy pici dízel (AX) meg eljárt simán 4 liter alatt kevéssel.

5 éve az új Linea 1.3-as JTD nemigen ment 5 liter alá, akármilyen tatterosan vezettem.

Úgy tapasztalom, az elmúlt évtizedek alatt a dízelek fogyasztása nőtt, a benzineseké csökkent. Az 1.6-os benzines KIA-m kb annyit fogyaszt mint 10 éve az 1.6-os SWIFT-em, pedig jóval nagyobb, nehezebb autó.

Menettulajdonságokban amúgy kb egyformák, ami nyilvánvaló, a plusz 30%-nyi lóerő plusz 30%-nyi súlyt mozgat.

Előzmény: gyüri (26885)
dokeee Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26888

Akkor más fülünk van az autóhoz.

Előzmény: gyüri (26887)
gyüri Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26887

Hatodikban 86 km/h sebességnél éri el az 1500-as percenkénti fordulatszámot, ahol már elvileg rendelkezésre áll a maximális nyomaték. E felett vízszintes a nyomatékgörbe, tehát végig a maximális nyomatékon pörgött a motor. Nem volt jele, hogy nem érzi jól magát.

Előzmény: dokeee (26886)
dokeee Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26886

Az egy rossz tempó a dízel Ceed-nek, hatodikban 1500 körül forog, az alacsony, érezni, hogy nem érzi ott jól magát.

Előzmény: gyüri (26885)
gyüri Creative Commons License 2017.09.14 0 0 26885

A következő szervízlátogatáson bejelentem a hibát, bár már előre tudom a választ. A csatlakoztatott eszközöknél lehet a probléma, mert az autó tökéletes.

Én is most voltam egy 2600 km-es túrán, és gondosan figyeltem az 1.6CRDI fogyasztását. Sajnos én nem vagyok megelégedve. Az út meghatározó része autópálya, de voltak lakott területek, szerpentinek, stb. Nem volt sietős az út ezért az autópályán 93-95 km/h sebességgel haladtam, persze voltak előzések. A légkondi kb.50%-ban működött. Így 4,7 l/100km lett az átlagfogyasztás. Két évvel ezelőtt ugyanezen az útvonalon a 12 évvel régebbi konstrukciójú Renault 1.5DCI több, mint fél literrel evett kevesebbet, ráadásul 4 személlyel, míg a mostani úton csak ketten voltunk.

A pozitívum viszont, hogy érzésem szerint a légkondi nem emeli jelentősen a fogyasztást. A legkedvezőbb fogyasztás pont egy teljes egészében légkondis szakaszra esett.

Előzmény: KAti (26884)
KAti Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26884

Ehhez a problémához egy jó autóvillamossági szerelő kell. Vélhetően egyedi a probléma, és tényleg hiba lehet. Esetleg csúf túlfeszültség csúcsok, vagy nagyfrekvenciás zavar ül rá, de ezeket megfelelő felszereltséggel lehet csak azonosítani. Vajon az izzók nem égnek ki gyakran?

(Tudom, hogy nem ez az eredeti hozzászólás, amire most írok)

Jut eszembe: Voltunk egy jó nyaraláson Ausztriában, autóztunk kb 1800 km-t, az 1.6 benzines átlagfogyasztása 6.1 liter lett. Igaz, a klíma kb az út felében volt bekapcsolva. Elégedett vagyok vele.

Előzmény: aamen (26883)
aamen Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26883

"a 12V-os (szivargyújtó) csatlakozók is tönkrevágnak mindent, amivel kapcsolatba kerülnek. A régi 5"-os IGO is megbolondult a töltéstől"

nekem a csónakban van buta töltő (a csónakmotorról tölt) és ha tolom neki simán felmegy 15 voltig
de arra se a bedugott mobiltelefon se más elektromos eszköz nem mondott még egy rossz szót se, simán belefér a toleranciájukba
nálad ott abban az autóban valami jóval durvább túltöltés lehet...

Előzmény: gyüri (26880)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26882

Akkor itt valami nagyobb gebasz lehet. A generátor jó? Mérj rá az akkura alapjáraton, meg full gázon is, hány volttal tölt. Bár ezt is figyelnie kellene az elektronikának...

dokeee Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26881

Nekem semmi bajom a szivargyújtókkal, minden működik róluk.

gyüri Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26880

Ezzel még nem próbálkoztam, mert a komplett fej kidobásában gondolkodtam. Az az igazság, hogy már kezdek belefáradni. Egy hete derült ki, hogy a 12V-os (szivargyújtó) csatlakozók is tönkrevágnak mindent, amivel kapcsolatba kerülnek. A régi 5"-os IGO is megbolondult a töltéstől. Amint leválasztottam, tökéletesen működött. A mobiltelefon is lefagyott úgy, hogy csak az akkumulátor eltávolításával sikerült életet lehelni bele. Tehát a telefonos navigációban is csak addig lehetne gondolkodni, amíg az eredeti töltéssel bírja az akku.

Előzmény: Ösztöndíjas (26878)
Daniel Bolla Creative Commons License 2017.09.12 0 1 26879

Sziasztok,

akadt már kia ceed-el következő problematok (doppeljackpot, 1.6, benzin, 2012):

-auto start-stop világít, tehát ki van kapcsolva és nem tudom bekapcsolni, higy automatan lealljon a motor

-centrálzár eleri az adott fordulatot, az ajtók automatan lezarnak, de vagy 5-6 kattanas hallatszik, nem egy, illetve a visszajelzo lámpa folyamatosan pirosan villog, nem csak pirosan ég.

Az autó 2 hónapot állt, lehet ez aksi probléma? Illetve garancia vonatkozik ilyenre ha mondjuk a központi zár és a start stop a hibás?

Köszi,

Dani 

Ösztöndíjas Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26878

Androidos telefont nem tudod rákötni?

Előzmény: gyüri (26877)
gyüri Creative Commons License 2017.09.12 0 0 26877

Sajnos az a probléma, hogy még a garancia elvesztésével sem lehet hozzányúlni a navigációhoz, mert szinte minden funkció a fejegység közbeiktatásával működik. Én még a garancia elvesztését is bevállalnám, hogy megszabaduljak ettől a szeméttől, de sajnos műszakilag nem lehet megoldani az átalakítást, vagy a komplett cserét.

Előzmény: cápaFeri (26876)
cápaFeri Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26876

Nekem is az az infóm, hogy kókányolás, garanciavesztés nélkül nem lehet a 2017-es évjárat előtti magyarosítás. Szóval nincs lehetetlen, de hivatalosan nem lehet.

Előzmény: szabóandris (26870)
szabóandris Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26875

Hát igen, hasonló a cipő....

Előzmény: gyüri (26874)
gyüri Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26874

Én is 2016-ban vettem az autómat. A "Kereskedő" megesküdött, hogy a magyar nyelv megjelenését követően automatikusan ráfrissítik a fejegységre. Most a pofámba röhögtek, hogy nem lehet megoldani.

Előzmény: jwkllr (26869)
szabóandris Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26873

Volt a GT Line is sima rádióval, de perverz módon vonzódtam a tolatókamerához :)

Előzmény: dokeee (26872)
dokeee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26872

Mármint a ceed, a gt line-t nem tudom.

Előzmény: dokeee (26871)
dokeee Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26871

Ez jó nagy átbaszás, még szerencse, hogy létezett hagyományos audióval.

Előzmény: szabóandris (26870)
szabóandris Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26870

A 2016-os GT Line-ét sem lehet sajnos magyarítani és frissíteni sem a Pappas szerint....

Előzmény: jwkllr (26869)
jwkllr Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26869

Állítólag a 2016 UEFA naviját nem lehet magyarosítani. Ki mit tud erről?

Előzmény: jwkllr (26859)
Ösztöndíjas Creative Commons License 2017.09.11 0 0 26868

Külön acélfelnire szerelt téli gumihoz TPMS szenzorból a gyárit ajánlanátok, vagy a szerelhető utángyártottat, amit programozni kell?

aamen Creative Commons License 2017.09.07 0 0 26867

hívd fel a kia lurdy-t majd mondanak jobbat
utoljára talán 40-et fizettem

Előzmény: Readme13 (26865)
minden_nick_foglalt Creative Commons License 2017.09.07 0 0 26866

Köszönöm - remélem a legjobbakat!

Előzmény: zenezsalu (26864)
Readme13 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 26865

Sziasztok!

Esedékes a 30 ezres szerviz. Kicsit leültem amikor meghallottam az árát. 63k Huf ajánlatot kaptam az első szervizre. Ez reális szerintetek? 1.6 benzin UEFA.

Előre is köszi a válaszokat.

Üdv, 

zenezsalu Creative Commons License 2017.09.07 0 0 26864

Szabó a 16. kerületből.

Előzmény: minden_nick_foglalt (26862)
BX 59-76 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 26863

Ez engem is érdekelne. Kék vagy fehér jobban mutatna.

Előzmény: Ösztöndíjas (26861)
minden_nick_foglalt Creative Commons License 2017.09.06 0 0 26862

Sziasztok! Elnézést, ha nem teljesen jó helyen kérdezek, de tud valaki megbízható, a típust ismerő szerelőt Kia Carnival 2.9 Ex CRDI (2007 évjárat, J3774840 motorkódú és szürke :-) típusú autómhoz Budapest környékén? (Apróbb gondok orvoslása, ill. kopó alk. cseréje lenne esedékes, de a márkaszervíznek / 'asszem-áttam-már-ilyet' szakiknak nevezett furcsaságokat kerülném. Ez az egész olyan mint a nőgyógyászok, csak utólag derül ki, h ki az akihez ne menjünk többet - na most ezt spórolnám, ha lehetne...) Köszönöm és üdv!

Ösztöndíjas Creative Commons License 2017.09.05 0 0 26861

Sziasztok!

A gyári (piros) műszerfal világítást meg lehet változtatni?

Gabee82 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 26860

Köszönöm a segítséget.

jwkllr Creative Commons License 2017.09.03 0 0 26859

HYUNDAI / KIA GYÁRI NAVIGÁCIÓ   Full Eu +Oroszország+Törökország 2015/Q1 

Ismertetés: 
A software nem magyar nyelvű ! 
Használható HYUNDAI és KIA típushoz gyári eredeti LG navi frissítésre. 
Az ISO filet  csomagold ki (  pl: PowerISO vagy ISO Workshop programokkal ) 
négy USBxxxx nevű könyvtárat találsz , egy pdf leírást és 13 képet magyarázatként. 
Az USB1 és USB2  gyári anyag simán feltölthető nem kell hozzá informatikai érzék. 
Az USB3 már kézi beavatkozás  csak a térképet frissíti és a telepítési leírást olvasd el. 
Az USB4  meggondolandó , lejáthatók lesznek AVI,MP4,MPEG videó fileok de mkv nem. 

USB-1 
igazoló link 
http://www.kia-forums.com/3g-2011-2016-sportage/80515-europian-navigation-lg-system-update.html 

Tartalom : Software és térkép frissítés Full Eu +Oroszország+Törökország 2011/Q1 
Software -  Ver 4 .5.7.3 - ról   Ver 5.1.3 ra frissítés 
Bluetooth -  Ver  1.5.0 ról Ver 2.6.8 ra 
Navi Dátuma   -  2010.05.15 ről 2011.05.25 re 
Navi Map azon. -  309E79C 309E7A2 
Firmware frissítés -  1.2.6_xx 1.4.1_xx 

USB-2 
igazoló link 
http://hyundai.navigation.com/web/WFS/Shop-HyundaiEMEA-Site/en_GB/-/EUR/ViewContent-Start?PageletEntryPointID=page.softwareupdate 

Tartalom : Software és map frissítés  Full Eu +Oroszország+Törökország 2014/Q2 
Software -  Ver 5.1.3 - ról   Ver 7.5.8 ra frissítés 
Bluetooth -  Ver  2.6.8 ról Ver 3.2.0 ra 
Navi Dátuma   -  2011.05.25 ről 2014.10.23 ra 
Navi Map azon. -  309E7A2 maradt de javított néhol 
TIPUS FÜGGÖ automatikusan 
Firmware frissítés -  1.4.1_xx 1.7.3_xx VAGY 6.66.0 típusfüggő 

USB-3  CSAK térképet frissít 
igazoló link 
https://www.dropbox.com/s/v3jjvlyc8jnyl20/115E7AA%20%202015%201Q%20for%20All%20Europe%20and%20Russia.part4.rar?dl=0  (part1-5) 

Tartalom: Térkép kézi frissítés  CSAK PROFIKNAK 
Full Eu +Oroszország+Törökország 2015/Q1 
Navi Map -2015.Q1  ra 

USB-4 AVI MP4 MPEG lejátszás 
igazoló link 
https://dl.dropboxusercontent.com/u/91548867/NAVI%20video%20player.zip 
http://www.hyundai-forums.com/i40-forum/173810-playing-video-factory-navi.html 

Tartalom: AVI, MP4, Mpeg filmeket klipeket lehet nézni  CSAK PROFIKNAK. 

Előzmény: jwkllr (26858)
jwkllr Creative Commons License 2017.09.03 0 0 26858

Bocs, ez alkatrész katalógus.

Előzmény: jwkllr (26857)
jwkllr Creative Commons License 2017.09.03 0 0 26857

Ezt keresd:   Kia for Microcat 2009 07 05 HUN full multilang

Előzmény: Gabee82 (26853)
oyabun5 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 26856

Sziasztok ! Esetleg tud valaki ahol II.Carens váltott javítanak?

Fille en Aiguilles Creative Commons License 2017.09.02 0 0 26855

Koszonom neked is!

Előzmény: csipot1896 (26851)
Fille en Aiguilles Creative Commons License 2017.09.02 0 0 26854

Koszonom!

Előzmény: jwkllr (26850)
Gabee82 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 26853

Üdv. Valaki használ android autot? Honnan lehet letölteni és videot meg lehet jeleníteni 2017es ceed kijelzőjén? 

jwkllr Creative Commons License 2017.09.02 0 0 26852

Majd szerdán megnézem.

Előzmény: csipot1896 (26851)
csipot1896 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 26851

B-oszlop, adatok

betű+szám

Előzmény: Fille en Aiguilles (26849)
jwkllr Creative Commons License 2017.09.02 0 0 26850

Újonnan vetted akkor a papírjai közt kell lenni.

Előzmény: Fille en Aiguilles (26849)
Fille en Aiguilles Creative Commons License 2017.09.01 0 0 26849

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni. Egy 2016-os Ceed kombi autom van. A szine feher, de szuksegem lenne a pontos szinkodjara. Ezt hol talalom meg? 

Koszonom a segitseget elore is!

Ösztöndíjas Creative Commons License 2017.08.24 0 0 26848

Köszi!

Előzmény: aamen (26847)
aamen Creative Commons License 2017.08.24 0 0 26847

annó amikor én vettem az autót, a kia szabó - pappas - ér m6 háromszögben mozogtam
a mozgás szó szerint volt értendő, elkezdtem valamelyiknél, vittem az ajánlatukat a következőhöz, aláigért, tovább, vissza az elsőhöz, stb.
akkor az érd m6 volt a nyerő, de értelemszerűen már csak fillérekkel a többi alatt
mert ha több lett volna a különbség, akkor ezt az ajánlatot is megfuttatom a másik kettőnél
hátha van még játéktér
na azóta van több kereskedés is, azokat is érdemes bevonni a láncba
és amelyik jelentősebbet enged az előzőhöz képest, oda gyakrabban visszamenni
persze ez egy három-négy napos és jó gyomrot igénylő művelet, de érdemes rászánni...

Előzmény: Ösztöndíjas (26846)
Ösztöndíjas Creative Commons License 2017.08.24 0 0 26846

Köszönöm! Én is erre gondoltam, de ajánlatokat szívesen fogadok.

Előzmény: aamen (26844)
barnaceed Creative Commons License 2017.08.23 0 0 26845

Szia !

Igen azt is csinálnak. Hivatalos márkaszervizes pecsét került a szervízfüzetbe.

Üdv ! 

Előzmény: zöldcorsa (26841)
aamen Creative Commons License 2017.08.23 0 0 26844

pontosan ugyanazt az autót fogod kapni akármelyik kereskedőnél veszed
az árengedmény meg nem annak a függvénye hogy valamikor valaki mennyit kapott valamire, hanem annak hogy a konkrét autóra amit kinéztél milyen más kereskedőtől már megkapott árengedménnyel állítasz be a kereskedőhöz; mert az alá kell neki mennie

Előzmény: Ösztöndíjas (26843)
Ösztöndíjas Creative Commons License 2017.08.23 0 0 26843

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy vett-e valaki ebben a szezonban Summer Edition-t, és ha igen melyik kereskedőnél?

Mivel nem szeretném egyik kereskedőt se üzlet-rombolásnak kitenni, privátban kérnék ajánlott kereskedőt.

Köszi előre is!

spooner Creative Commons License 2017.08.22 0 0 26842

Ami biztos, hogy a 2.0 dízel szíjjas, az 1.6 láncos. Abszolút jól viszi a 115lovas 1.6, nem indokolt a nagyobb, ráadásul nincs is olyan megbízható...

Előzmény: Metttt (26819)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.08.22 0 0 26841

most látom,hogy a szűrők is cserélve lettek. 

Ez a Kia szabó,hivatalos Kia szerviz? gariztatnak is?

Előzmény: barnaceed (26839)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.08.22 0 0 26840

fékolajjal együtt teljesen jó.. Szűrők is voltak? Nekem Debrecenben 23000 ft-ot számoltak munkadijként,úgy,hogy én vittem a cuccot. most,h már nincs garancia,itthon ingyen lecseréljük, :)

Előzmény: barnaceed (26839)
barnaceed Creative Commons License 2017.08.22 0 0 26839

Sziasztok !

Ma voltam a Kia Szabóéknál. Éves kötelezőn amiért 14000 huf-t kértek.

Én vittem a szűrőket olajat a Bárdiból ők a fékolajat és a munkát tették hozzá.

Két órát ígértek a melóra 8-10 -ig tartott. Szerintem ez korrekt így.

Üdv !

zenezsalu Creative Commons License 2017.08.21 0 0 26838
Előzmény: gsis (26836)
jwkllr Creative Commons License 2017.08.21 0 0 26837

Köszi!

Előzmény: ceed1969 (26834)
gsis Creative Commons License 2017.08.21 0 0 26836

Sziasztok kedves fórumtársak ! A segítségeteket kérem az alábbi témában : megbízható, nem lenyúlós, átverős

szervízt keresek Budapesten.Nagyon megköszönném, ha tudnátok tippet adni, mert eddig csak rossz

tapasztalatokat szereztem, és váltani szeretnék.

Előzmény: cápaFeri (26835)
cápaFeri Creative Commons License 2017.08.19 0 0 26835

Köszönöm!

Előzmény: ceed1969 (26834)
ceed1969 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 26834

2015.06. havi 1,6 crdi.Most jöttem a szervízből.Azt a válasz kaptam ,hogy a "fűtőkörben van egy fűtőpatron ami elősegíti télen a fűtést"!

Előzmény: jwkllr (26815)
vlevi70 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 26833

Nincs ebben semmi varázslat.

Ha egy autónak a teljesítmény pl. 100 lóerő, 6000-es fordulaton, és a végsebessége 200km/ó, akkor saccperkb ezt a 200-at a csúcsteljesítményen tudja.

100-nál 3000-et fog forogni.

Előző autóm egy 1.6-os, 8 szelepes Megane volt (tízegynéhány éve). Az csak 90 ló volt, de cserébe kevesebbet forgott, 4000-nél már 160 körül mutatott a sebességmérő.

Előzmény: cápaFeri (26825)
ilias Creative Commons License 2017.08.18 0 0 26832
A te váltód elvileg hosszabb, mint a manuálisé.
Előzmény: KAti (26824)
ilias Creative Commons License 2017.08.18 0 0 26831
Az 1.6-os, 5 gangos Ceed 3500-nél 116 körül megy, 4000-nél 133-at.
Te jobban állsz.
Előzmény: Hozeee (26821)
zenezsalu Creative Commons License 2017.08.17 0 0 26830

Szia! Ugyanaz a típus üzemel nálam, tökéletesen leírtad minden hibáját. A telefonos kihangosító a legzavaróbb, márkaszervízben csak vonogatták a vállukat. A váltón anno én is nagyon elcsodálkoztam. A fogyasztás nálam is hasonlóképpen alakul.

ikim2025 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 26829

Nah,meg van!

Csak ki kell húzni,forgatni nem kell. De megszenvedtem,mire kihúztam.

Előzmény: ikim2025 (26826)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.17 0 0 26828

Nekem 1.6 GDI-vel M1-M0-M1 karika összesen 330 km ebben induláskor, érkezéskor rövid városi szakasszal 6,4. Főút, 80 km lakott településekkel KRESZ szerinti felső sebességhatáron autózva 5,4. Az előbbi értékek klíma nélkül értendők.

Előzmény: KAti (26824)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.17 0 0 26827

Kompatibilis a telefonod az autóval? Az én Ceed-em 2014-es és pl. egy bizonyos Alcatellel nem működött. Most olyan készülékem van amivel hibátlanul működik. Egyébként:

http://www.kia.com/hu/campaigns-and-redirects/bluetooth/

ikim2025 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 26826

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni abban,hogy 2013-as Ceednek kiégett a jobb első helyzetjelzője,és ennek kivételéről szeretnék kérdezni.

Addig eljutottam,hogy nőgyógyászatilag benyúltam,és új heggyel forgattam az égő foglalatát,de semilyen irányban nem tudom kihúzni.Pedig biztos úgy kell valahogy,de már a kezem szét ment,akkor se jött ki.

cápaFeri Creative Commons License 2017.08.16 0 0 26825

Ennyire el lenne ....va a benzines áttétele? Előző off 1,4-es benzines 5 sebességes autóm szintén ezeket a fordulatokat tudta adott sebesség mellett. Igaz az is koreai volt, de messze nem ceed.:-)

A telefont nem értem. Hogyhogy csak az előző számot tudod hívni? A kijelzőn az utolsó 6 szám látható, de lehet görgetni is.

KAti Creative Commons License 2017.08.16 0 0 26824

Jól mondod.

1.6 GDI, egyszer mértem tisztán 130-as pályatempót, Bp-Pécs, M6, nulla forgalom, szinte folyamatos 130, úgy emlékszem 7.5-et mutatott az autó.

A 130 tényleg annyi, nem óra szerint - bár elég keveset csal.

Előzmény: dokeee (26823)
dokeee Creative Commons License 2017.08.15 0 0 26823

Nekem ez a matek nem jön ki. Ha 130-nál 3500-at forog, akkor 4000-es fordulatnál majnem 150-et kéne mennie, az meg teljesen rendben van. A fogyasztásod nem tudom mennyi, ilyesmi benzines autónál 130-as tempóval 8 liter körüli normális, 150-nél 10 körül. Félreértések elkerülése végett ezek nem átlagsebességek, hanem nagyjából ennyivel mész, aztán a forgalmi helyzetek miatt az átlag jóval kevesebb lesz.

boli77 Creative Commons License 2017.08.15 0 0 26822

Szia ! 

Nem tudom ,hogy amit írtál azt pontosan nekem szántad-e vagy sem de ha igen ,köszönöm . Az ,hogy sok a fogyasztás mindenkinek más és más . Mindennek ára van :-) . Persze ha én veszek akkor jó lenne ha legkevesebbel be érnél. De mivel nagy a kaszni a mostanihoz képest azt a többletet le nyelem :-D .

Hozeee Creative Commons License 2017.08.14 0 0 26821

Hello,

2011-es kombi 1.6-os benzines Ceedet vettem meg tavasszal (ez mar a faceliftes). 

Alapvetoen elegedett vagyok vele, par furcsasag van azert, de alig talalok olyan embert akinek hasonlo van.

Ami nagyon fura, a beepitett bluetooth, felvenni nem lehet ha hivnak, hivni meg csak a telefonban az utolso szamot tudja hivni. (ez egyebkent eleg veszelyes manovereket igenyel vezetes kozben - ha hivnak, akkor a telefonon kinyomom, gyorsan tarcsazom, kinyomom, es a kormanyrol ujra hivom...)

Ami meg rossz: tankolasnal mindig kikattan a pisztoly, allitolag sok ceed-nel van ez, kitisztitjak es jo. Kitisztitottak, es megint rossz. :)

Atvetel utan derult ki egy fura extra, a visszagurulasgatlo, amit tok veletlen vettem eszre, sehol sincs emlitve, es nem tudom ez ma mar alapkovetelmeny, vagy csak nem reklamozzak? 

Nem bantam meg hogy nem a kisebbet vettem, minden helyzetben boven eleg (megpakolva autopalyan felfele meg siman gyorsit is 130rol), viszont ami nagyon furcsa a valto kiosztasa, ez mar a 6 gangos peldany, en azt hittem hogy ennek megfeleloen majd palyan szepen kisebb fordulatot nyerek, de nem, 130-nal kb 3500-t porog, 140 korul mar 4000, itt mar hangos is, es fogyaszt nagyon. (lehet ez tok realis, de az elozo autom ugyanezt a fordulatot tudta de az 1.3-as volt, es kisebb kategoria 5ganggal). A fogyasztas ennek megfeleloen mar 130-nal is eleg nagy, nem ertem hogy akkor az 5gangos megrosszabb, vagy tok ugyanaz, akkor meg minek a 6.? Ha veletlen valakinek lenne hasonlo autoja szivesen vennem a tapasztalatot hogy ez ilyen by design, vagy en nezek rosszat:) Azt hozzatennem hogy cserebe varosba is engedi a 6ot eleg hamar, es kb ugyanazt a fogyasztast kihozom mint palyan, ha nincs nagy dugo. 

aamen Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26820

én nem tenném

Előzmény: Metttt (26819)
Metttt Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26819

Értem. Akkor nem érdemes a 2 literes változatban gondolkodni?

Előzmény: aamen (26817)
home user Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26818

Sziasztok!

Most lettem egy 2009-es Kia Ceed 1.6 CRDI tulajdonosa. Nem sokat mentünk még, de az első tapasztalatok nagyon jók. A kézikönyv átolvasásánál tartok.

Hirtelen fel is merült egy kérdés. Remélem tudtok segíteni. Akkumulátor csere esetén szükségem lehet a rádió kódjára, vagy jelszavára. Azt látom a gépkönyben, hogy ki lehet iktatni, de ahhoz is a jelszó kell, ha le van védve.

Hol találom meg? Hogy juthatok hozzá, ha nincs feljegyezve valahova? Hívjam a márkaszervizt, vagy keressem az előző tulajt? Valamilyen megoldás biztosan van.

Köszönöm az esetleges segítséget, előre is.

Üdv.

aamen Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26817

a két literes egy régi nem nagyon sikeres kia konstrukció, magyarországon a ceed-ben nem is forgalmazták, azokon a nyugateurópai piacokon árulták ahol az akkori 115 lovas csúcsteljesítmény nem volt elég
aztán amikor az 1.6-os motor is 136 lovas lett le is álltak vele

Előzmény: Metttt (26816)
Metttt Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26816

Sziasztok! Autó vásárlás előtt állok, azon belül pedig egy Kia Ceed SW a kiszemelt. (08-09-es évjárat.
Mindenképp dízelt szeretnék, így csak az 1.6CRDI vagy 2.0 jöhet szóba. Sok jót hallottam a CRDI motorokról, de a kérdésem a kettő közötti különbség lenne. 116 ill. a 140LE változat pontosítva. Mindkét motor láncos hajtású? Mennyivel másabb a 2 literes? Az 1.6-ról sok jót hallani, de a kétliteres változatról kevés infót találtam. Megéri a nagyobb nyomatékú motort választani? (Igaz, ritka mint a fehér holló..) Vagy nincs akkora nagy különbség érzetre? Előre is köszönöm a választ!

jwkllr Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26815

Erre én is kíváncsi vagyok!

Előzmény: ceed1969 (26814)
ceed1969 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26814

Aug.18.-án megyek szervízbe,akkor megkérdezem!

Előzmény: cápaFeri (26812)
cápaFeri Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26813

Csak azért csodálkozom, mert ilyen kiegészítő fűtés pár éve még a prémium kategóriában volt csak. Csodálkozva hallgattam sógórómat is, aki újságolta, hogy az 1,5 dci renault clio grandtourjában van kiegészítő fűtés. Csak azért érdekelne a dolog, mert télen városban kímélés okán nem szoktam fűtést kapcsolni, had melegedjen a motor. Megelégszem az ülés és kormány melegével amíg eléri az üzemi hőfokot + 1-2 perc. Első a motor védelme aztán a kényelem.:-)

cápaFeri Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26812

A kormányfűtésrúl tudtam, előszeretettel használtam is a télen. Kérdésem a kiegészítő fűtésre irányult volna. Arról nem tudok. Állítólag van benne valami elektromos fűtőszál?

Előzmény: ceed1969 (26802)
tudományos Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26811

Szép napot mindenkinek.Szeretném megkérdezni hogy 2007-es 1.4 típusú pótféklámpát hogyan kell cserélni.

Köszönettel . Péter

boli77 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26810

Szia ! Évjárat alatt azt értem,hogy 4.5 év alatt mennyiért mehet ? Mi az az összeg amit el kérnek érte . Ha ide haza nincs akkor kintről hozott kocsit megéri meg venni ? 

Előzmény: zenezsalu (26809)
zenezsalu Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26809

Szia!

Jól látod a kombihoz elengedhetetlen az 1,6 ereje, megpakolva klímával, épphogy jónak bizonyul. Az évjárat-árat nem nagyon értem a HAHU-n szinbte fellelhetetlen fiatalabb kombi Ceed, ez azt is jelentheti, hogy nem szívesen válnak meg tőle a tulajok. Új autó árak, egy millióval magasabbra kúsztak másfél év alatt. Vajon miért? (forint erősödött)

Előzmény: boli77 (26805)
toxicdog21 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 26808

Szia!

Pontosan ugyanez volt nálam is, 2008-as, először alapjáraton ki-be kapcsolt, később már a motor is elkezdett a normális hőmérséklet felé csúszni ha menet közben bekapcsoltam. Márkaszervizen kívül 55e volt alkatrésszel, munkával, hűtőventillátort cseréltek.

Előzmény: László Kazai (26806)
ilias Creative Commons License 2017.08.12 0 0 26807
Passz.
Próbáld ki valóban hidegben, hogy feltekered max-ra a fűtés hőmérsékletét. Érezhetően hamarabb kell jönnie a melegnek, mintha akár 1 fokkal hidegebbre lenne állítva.
Előzmény: cápaFeri (26800)
László Kazai Creative Commons License 2017.08.12 0 0 26806

Hali.elöző posztnál irtam hogy alapjáraton ki ve kapcsol a klima.rájöttem hogy amikor bekapcsolom a klimát nem indul el a hűtő ventillátor!biztositék ugy néz ki jó!köszi a választ

boli77 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 26805

Tisztelet Kia tulajdonosok ! 

Ahogy elnézem a forum nem halott így tennék fel egy pár kérdést . Pár hónapon belül szeretnék kocsit cserélni . Néztem sokat de valahogy a Kia ceed kombi ami megfogott. Ebben kérnék véleményeket. Ami számomra vagy a válaszolásban érdekelt a következők. Évjárat az használt 4.5 fél év alatti (ár)a ??Csak benzin 1.6 szerintem ekkora kell egy kombihoz ,nem kell(ne) sok extra . Minden véleményre kíváncsi lennék . Mindenkinek előre is köszönöm ha segít . 

Tettestárs Creative Commons License 2017.08.12 0 0 26804

Szia! Az első kérdésedre nem tudok érdemben válaszolni, ha eddig nem csinálta, akkor irány a szerviz! Ami a második kérdést illeti, a lemezeknek a fékdugattyúk felől, tehát belül kell lenniük. De ha te cseréled, látni fogod a régin.

Előzmény: László Kazai (26793)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.08.12 0 0 26803

Szerintetek,ha egy Start stopos kiába sima,de nem gyenge Varta akkut cserélek,akkor mi történik? Hozzáteszem,már jelenleg sem működik az a start stop,de nem is kell,h működjön.. Épp ezért akarnék sima akkut bele.. De ez nem zavarja meg a rendszert?

ceed1969 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26802

Crdi ,2015. havi,jd,és van benne kormányfűtés!

...és nagyon jó benne a fűtés!

Előzmény: cápaFeri (26800)
dokeee Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26801

Nem tudom mi van benne, de meglepően hamar bemelegszik a motor is, igazából nincs szignifikáns különbség az off 2 literes szívóbenzines autóim, és a Ceed között.

Előzmény: ilias (26797)
cápaFeri Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26800

Kiegészítő fűtés? Ez komoly? Nem tudtam! JD-ben is van?

ilias Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26799
Megnézem azt az ED-t, amelyikben van. ;)
Előzmény: dokeee (26798)
dokeee Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26798

Van kormányfűtés is :)

Előzmény: ilias (26797)
ilias Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26797

"Hamarabb nyomja már a langyos levegőt, mint hogy érezné az ember az ülésfűtést..."

Ez nem azt jelenti, hogy langyos levegőt nyom.

A kocsi nálunk csillaggarázsban áll. Nálam a nagyobb problémát a hideg kormány okozza. Máskülönben nem szoktam fázni.

Az tény, hogy vannak olyan esetek, hogy télen a benyás E12-esünk már "üzemmeleget" mutat, míg a Ceed mutatója alig mozdul meg. Ez akkor jön elő, amikor reggel 30-as övezetben kell kullogni.

Előzmény: KAti (26796)
KAti Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26796

Pont ebben a típusban nem, de másikban éltem együtt dízellel és kiegészítő fűtéssel. Lehet, hogy a KIA ebben (is) nagyon jó, de a pár száz Wattos elektromos rásegítés elég gyengécske. Langyos, ahogy te is írod :-), ha nincs túl hideg kinn.

Előzmény: ilias (26794)
ilias Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26795
Ezért is fogom hamarosan felrakni a miénket még 1.5 év vagy 80.000 km garival.
Másképp én nem vennék modern dieselt.
Előzmény: zöldcorsa (26783)
ilias Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26794
Tasztaltad, hogy 12 km keresztül fáztál télen egy crdi-ben?
Én nem, mivel a diesel kiegészítő fűtéssel rendelkezik. ;-)
Hamarabb nyomja már a langyos levegőt, mint hogy érezné az ember az ülésfűtést...
Előzmény: KAti (26782)
László Kazai Creative Commons License 2017.08.11 0 0 26793

Sziasztok.2 dolog miatt irok:1.a klimám 2000 fordulat alatt ki ve kapcsolgat,töltve volt és akkor is.ez normális vagy valami hiba lehet?(digit klima 1.6 crdi 2008).2.első fékbetét cserénél van 2db betétén lemez azt kivülre vagy belülre kell rakni a féknyeregnél?

KAti Creative Commons License 2017.08.07 0 0 26792

Nyomás vagy hőmérséklet :-)

De nem mindegy? Gondolom van alatta egy tömítés, azt kell cserélni. Illetve akkor nem mindegy, ha maga a szenzor teste ereszt, mert akkor vagy barkácsolni kell, hogy ne folyjon, vagy ki kell cserélni.

Előzmény: skyband (26791)
skyband Creative Commons License 2017.08.07 0 0 26791

Sziasztok.

Meg tudnátok mondani, hogy ez milyen szenzor lehet az olajszűrő mellett?

Nálam ez teljesen olajos, és mivel ahogy korábban írtam nagy az olajfogyasztásom (6dl / 1000km,  2008 SW 1.6-s benzines), arra gyanakoszom, hogy itt elfolyhat.

Köszi.

Black SW1.6GDI Creative Commons License 2017.08.02 0 0 26790

Google: Károly vagyok, és új autót akarok

Ez alapján nekem jó kedvezményt sikerült kapnom....

Előzmény: gilimbgalamb85 (26760)
cápaFeri Creative Commons License 2017.08.01 0 0 26789

Itt azzal engedtek utamra a szalonból, hogy találkozunk 24 hó vagy 30000 km múlva. Ahogy a műszerfal is mutatja. Persze igyekszem a 15000 körüli cserékhez tartani magam, csak nem voltam tisztában a garanciális feltételek ezen részével. Mindegy. Most lesz az olajban 17300 körül, aztán a 30000-es átvizsgálásnál meg kb 10000. Csak az vígasztal abban, hogy kidobom a kb 10000-et futott olajat majd tavasszal belőle, hogy az a téli üzem után lesz. Így nem zavar annyira.

Előzmény: Readme13 (26784)
KAti Creative Commons License 2017.08.01 0 0 26788

Délután kell odavinned a szervizbe, hogy reggel ők indíthassák hidegen. Ez csak így megy ....

Előzmény: zoli0726 (26787)
zoli0726 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 26787

Sajnos ebben a témában tanácstalan vagyok. És sajnos bárhova viszem, felmelegszik annyira, hogy semmit ne tudjak már érzékeltetni.  Igyekszem a lehető legtöbb infót összeszedni. A szelephézag ellenőrzését mindenképp megcsináltatom a héten. A tipikus az egészben az, hogy mire kimegyek a szervízhez tuti lecsendesedik, nem tudom ez mennyire fogja befolyásolni az szelephézag ellenőrzését, amit azonnal megcsinálnak

Előzmény: KAti (26786)
KAti Creative Commons License 2017.08.01 0 0 26786

Hidrotőke? Dugattyú szoknya repedés?

Előzmény: zoli0726 (26785)
zoli0726 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 26785

Kedves Fórumozók.

Korábban írtam a 2007-es 1.4 benzin ceed hidegindítási hangjáról. (kicsit dízelesen zakatol)

Közben történt egy olaj+olajszűrő csere, mindkettő gyári. Bár a hangja jobb lett az autónak, a hidegindításkor jelentkező zakatolás nem lett jobb, de továbbra is teljesen megszűnik 10 perc üzem után, és utána csak a következő hidegindításkor jelentkezik. Teljesítményproblémákat nem érzékelek, és hangon kívül semmiféle negatív effektus nem jelentkezik.

Készítettem róla egy videót.

https://www.youtube.com/watch?v=392JHhxKJfY

Kérem, akinek van tapasztalata ezekkel a motorokkal, kommentálja, hogy ha esetleg valami nem stimmel.

Előre is köszönöm.

Readme13 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 26784

Szia!

Szerintem mindenképp beszélj a szervizzel. Amikor én is csináltattam 5000-nél az első olajcserét(be sem írták a rublikába, csak a papír szélére jegyezték fel..) akkor azt mondták hogy 1 év a vásárlástól, vagy 30.000km erre vonatkozik +- 1 hónap és +-500km tolerancia. Szerintem ezekre mindenképp figyelj, hogy ott milyen kondíciókat mondanak, nem érdemes kockáztatni...

Véleményem szerint ha sokáig szeretnéd használni az autódat üzemanyagtól függetlenül 15.000km től többet ne menj egy olajjal.

Üdv

Előzmény: cápaFeri (26774)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.30 0 1 26783

Olyan dizelt vegyél,aminiek épp nemrég járt le a garanciája és a szervizkönyv is vezetett. Ott buktató,rejtett hiba nem nagyon lehet. 

Előzmény: tlaloc21 (26780)
KAti Creative Commons License 2017.07.28 0 1 26782

Ha ennyire ért a szerelőd a típushoz, hallgass rá, kérdezd őt.

De ha hozzá nem értő, mint pl. én :-) véleményére vagy kíváncsi, én nem vennék dízel vagy turbós benzines autót 8-9 éveset. Kivéve, ha ismerném az előéletét, a gazdáját - azt az egyet, aki volt neki. 
Még egy dolog a dízel kapcsán: Napi 50 km az gondolom, jó esetben egy 25 km-es út oda-vissza. Télen ennek a felében fázni fogsz a dízelben.

ceed1969 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 26781

Hello!

Nekem egy 2008 sw crdi volt, 2 évig.

Átlagos fogyasztás:6,4L/km.

Semmi baja nem volt,ilyet választottam újra.

Most 2 éves és semmi gond!

Ha szereted a nyomatékot és a "STRESZ" mentes autózást a diesel választ.

Szerintem mindegy ,hogy külföldi-e vagy magyar,lényeg ,hogy tudd követni a szervízeket!

tlaloc21 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 26780

Sziasztok!

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni tőletek!

Szeretnék CEED-et vásárolni, mert nagyon megtetszett az SW. Sajnos a limitem 1,8-2 M, ebbe csak 2008-2009 körüliek férnek bele. Benzines párti vagyok, de meggyőzhető.

Eddig egy 1.4-es benzinest próbáltam ki, nem tűnt rossznak élményre, nem vagyok versenyző Azt leszámítva nem volt rossz, hogy a szerelőm azonnal lebeszélt a németből behozott összetákolt, vezérléscsere érett hulladékdombról.

Általában 50-50 % pálya-város fogom használni napi max. 50-60km és kb 4-5 évig nem tervezném cserélni.

Szeretnék hallgatni az okosabbakra ezért minden építő jellegű tanács jól jön: honnan (magyar v. külföldről), mennyi km-el érdemes még megvenni, milyen felszereltségűt, milyen motorral (szervízigények és típushibák is jól jöhetnek) illetve tanácsok, hogy a vásárlás előtt mire érdemes odafigyelni.

Előre köszönöm mindenkinek, aki szán rám  pár percet!!!

Üdv:

tlaloc21

cápaFeri Creative Commons License 2017.07.26 0 0 26779

Köszönöm a megerősítést, eként fogok cselekedni. Üdv!

Előzmény: Tettestárs (26777)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.26 0 0 26778

Ráálltam már az elejétől, de egyrészt az első csere 2700-nál bezavart, másrészt meg úgy adódnak a következő hónap dolgai, hogy megszalad a km kicsit. De ha jól értem a "sugalmadat", akkor legyen meg most 20000-nél ahogy terveztem, aztán ne menjek túl a 30000-en, hanem kb tavasszal amikor másfél éves lesz és elérem ezt akkor vigyem szervízbe olajcserére és átvizsgálásra. Csak gondoltam ha kicsit elnézőek akkor nem dobnék ki belőle egy 10000 km-t hajtott olajat hanem két éves koráig benne hagyom amikor már viszont 4-5000-el túlfutok rajta. Logisztikailag is egyszerúbb lett volna ha egybe tudom fogni az évet és az olajcserét, mert ugye gazdaságosabb Magyarországon csináltatni. Azért köszi a tanácsot! Üdv!

Előzmény: aamen (26776)
Tettestárs Creative Commons License 2017.07.26 0 0 26777

Hát nem egyszerű történet az biztos, sajna a szervizek sem képviselnek egyforma álláspontot. Én is cseréltettem 3000 km-nél, /07.20/ és a szerviz szerint nem ehhez kell viszonyítanom az 1 éves olajcserét, hanem a garancia füzetbe beírt dátumhoz, ami 05.19. Nem sok logikát látok benne...... Ami a Te problémádat illeti, szerintem válaszd az 1-es pontot, mert probléma esetén hivatkozhatnak arra, hogy nem jelentél meg a 30000-es szervizre! Mert ugye a gari füzetben is benne van, hogy "amelyik hamarabb bekövetkezik". Ha 10 hónap alatt megy bele a 30000 nincs mese, menni kell! Kicsit talán lehet "trükközni" mert a szervizek által elfogadott a +- 1 hónap, ill. 1000 km, én is élni fogok vele :-)

aamen Creative Commons License 2017.07.26 0 1 26776

állj rá a 15 ezres szervizciklusra
tehát most egy olajcsere, 30-nál komplett szerviz, 45-nél majd megint olajcsere (csak ekkor majd ne csússz le róla mint mint most), 60-nál megint "hivatalos" szerviz, stb.
a komplett szerviz olajostul mindenestül azért fontos mert ha jelentősebb garis ügyed lenne akkor a fába is bele kötnek, nemhogy a kötelező szerviz teljeskörűségébe
a köztes szervizek bejegyzése a szervizkönyvbe kizárólag a jövendőbeli vevőd lelkének megnyugtatására szolgál, én annó ezeket nem is márkaszervizben csináltattam mert minek

jwkllr Creative Commons License 2017.07.26 0 0 26775

Nem egyszerűbb ha felhívod a szervizt? Túl nagy érték forog fent a okoskodáshoz.

cápaFeri Creative Commons License 2017.07.25 0 0 26774

Garancia érvényesség-szervízintervallum kapcsán kérnék infót tőletek.
Az autó 1,6 crdi 2016 09 havi. Azzal engedtek ki a szalonból, hogy találkozunk 24 hó vagy 30000 km múlva.
2016 11. hóban 2700 km-nél cseréltettem olajat. Szervízkönyvbe bejegyezve az előírt Shell Helix Ultra 0w30 ECT C2/C3.
Jelenleg 17000 van benne. Egy hónap múlva lesz alkalmam olajcserére, akkor lesz benne kb.20000 km. Ez már fix hogy lesz csere, így is már 17000 lesz az olajban.(!) Természetesen ez is jegyezve lesz a könyvében.
A 30000-et kb tavasszal érem el, de eredetileg úgy állt szándékomban, hogy jövő augusztusban, mielőtt két éves lesz, akkor ejtem meg a 30000-es szervízt is. Csakhogy addigra kb 35-37000 km lesz benne. Következő olajcserére pont ideális lenne, ha az olaj használtságát nézem 20000 km-es csere után éppen 15000 km futás, de ezzel jelentősen túllépem a 30000 km-es szervízciklust.
Tiszteletteljes kérdésem az lenne, hogy a garancia érvényességének elvesztése nélkül melyik verziót javasoljátok?
1. Beviszem 30000 km-nél a megadott ciklusra, nullázzák az órát a műszerfalon, de olajcserét nem kérek, csak a kötelező ciklust igazolják le, nézzék át a kocsit, miegymás ami elő van írva, majd augusztusban 35000-nél ismét szerviz egy egyéni akciós olajcserére?
2. Csak jövő augusztusban viszem be, megpróbálok a 24 hónapra hivatkozva érvelni és arra a tényre, hogy már nem a gyári olaj van benne, hanem időközben kétszer is volt cserélve?
Leigazolják az 1-es verziónál a szervízkönyvet teljes értékűként mintha olajcsere is megtörtént volna a garanciához?
Elveszti a garanciát a 2-es verzió esetén?
Előre is köszönöm a szakértő tanácsot, vagy akár a laikusok véleményét is.

aamen Creative Commons License 2017.07.25 0 0 26773

mindegyik szerviz pont ugyanúgy cseréli az olajat
nincs semmiféle különbség
nem lehet azt elrontani
csak árban van difi
de azt meg előtte telefonon le tudod csekkolni, hogy melyik a legolcsóbb
pár éve a kia lurdy volt mindig a legolcsóbb, de azóta bizonytalanná vált hogy ők még márkaszerviz-e egyáltalán
de megér ez is egy telefont

Előzmény: kovacs51 (26772)
kovacs51 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 26772

sziasztok! hova erdemes markaszervizbe vinni az autot 4-eves garis szervizre?

Budapesten vagy, ha erdemes mondjuk +30 km-es korzeteben?

illetve, kb mire szamitsak, kb. mennyi ido egy ilyen szerviz ?

koszi

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.25 0 0 26771

Mi tavaly kerestünk a családban lévő másik Ceed-re téli kerékszettet. A kereskedésben árulttól talán ha 10e jött ki olcsóbban, felni,szenzor, gumik (gumik jó minőségűek lettek választava). Amúgy én a kereskedésben vettem kettő éve, alig volt drágább nekem is mintha egy ismert nagy forgalmazó ajánlatát választottam volna. 

Előzmény: gyüri (26768)
jgy75 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 26770

Én is azon töröm a fejem, hogy mivel kb. 1/3 áron kijön a 4db jobb választás lenne illetve lesz... köszi.

Előzmény: dokeee (26769)
dokeee Creative Commons License 2017.07.24 0 0 26769

Hagyd a fenébe, vegyél egy garnitúra CrossClimate gumit.

Előzmény: jgy75 (26767)
gyüri Creative Commons License 2017.07.24 0 0 26768

Gumit és felnit semmiképp ne vegyél, mert valóban horror áron adják. Szenzort külön is lehet vásároln, persze nem olcsón. Én múlt évben néztem utána, és úgy láttam, hogy a Hyundai érezhetően olcsóbban adja ugyanazt a szenzort. Persze elképzelhető, hogy az ár a kereskedéstől is függ. Egyébként az utángyártottak is drágák. Szerintem nem érdemes kockáztatni.

Előzmény: jgy75 (26767)
jgy75 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 26767

Sziasztok,

van valakinek tapasztalata Kia Ceed 2017 "nem gyári" TPMS szenzorral ? Azon gondolkozom, hogy télire mit kellene venni, de viszont gumi+felni+szenzor darabja horror áron van.

Esetleg tud valaki Pesten kereskedőt, akinél érdemes körülnézni?

R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.22 0 0 26766

Egy kicsit eltévedhetett ott az értékesítő, majdnem a szettárat mondta :)

https://webshop.kia.nl/accessoires/velgen

A gyári felnik persze mindig drágák, hasonló minőséget jóval olcsóbban is lehet kapni. Vagy választhatsz a gyári felnik áráért valami igazán ütős dizájnt és minőséget :)

Ragaszkodsz a gyárihoz?

Előzmény: Jónás György (26765)
Jónás György Creative Commons License 2017.07.22 0 0 26765

Hankook eco gumival szerelték gyárilag. Télre vettem az acélfelnire 4 jó nokiant, és azt szeretném majd rajtahagyni. Maradnának az acélban a tpms-ek is. Viszont akarok rá 4 szép felnit nyárra. Egyelőre most visszarakattam az acélra a nyáriakat, de nem akarok állandóan szereltetni se, mert az se olcsó. jellemzően 6000 ért cserélnek egy gumiszettet az acélon, ami évente 12000-et jelent+ a szaladgálás. Tehát 5-6 év alatt elkölti az ember csak a szerelésekre egy garnitúra minőségi 15"-os guminak az árát. Ezért is szeretem, ha külön felnin van, nem kell szezonban időpontért harcolni, meg szaladgálni miatta. Itthon lecserélem felnistől, amikor időm van évközben, meg elviszem átforgattatni centírozógépen.

Kérdeztem a szervízben, hogy mennyiért tudnának nekem szerezni gt-line 17"-os felniket. Nevetséges árat mondtak. Már nem emlékszem pontosan, de gumi nélkül, valami 150 000-et mondtak darabjára!!!! Az előző generációs ceed felnijeivel tele van a használtpiac, de nem jók az ET számai. Nyomtávcsökkenéssel járna, plusz tipustól függően lehet beleérne a féknyeregbe. Meg nem is a legszebbek azok a felnik. Mindenképpen valami olyat szeretnék, ami mutat is, lehetőleg lehessen bele tpms-t szerelni utólag. (Későbbi műszaki vizsgák miatt).

16"-os, esetleg 17"-os még szerintem belefér, csak találjak jó árban. Egy jó idelye már keresgélek, de nem sok sikerrel. Most találtam azt a gyári gt szettet, de az meg 18"-os..... 

Előzmény: R. Scherbotsky (26763)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.21 0 0 26764

érdemes több kereskedőhöz bemenni..

R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.21 0 0 26763

A méretnövelés csaknem mindig (hacsak nem költesz egy vagyont high-end kategóriás felnire) tömegnövekedéssel jár, ami nem barátja sem a menetkomfortnak, sem a vezethetőségnek.

A 215/50-es gumi oldalfalmagassága egyébként éppen megegyezik a 205/55-ösével, ez tehát jó viszonyítási alap lehet, bár ebbe egy rakat dolog beleszól még a saját tömegtől kezdve a futóműhangolásig.

Milyen típusú gumi van az autódon egyébként? Az új autókat már jellemzően alacsony gördülési ellenállásra optimalizált gumikkal szállítják, ezekre általánosan jellemző a könnyített (tehát deformálódásra és sérülésre jobban hajlamos) karkasz és a kemény (ezért kevésbé tapadós) gumikeverék. Elképzelhetőnek tartom, hogy egy jó minőségű nem-ekogumi azonos méretben is jól érezhető változást hozna a vezethetőségben.

Előzmény: Jónás György (26757)
Krampa Creative Commons License 2017.07.21 0 0 26762
Sziasztok! 2010-es ceed. Gyujtassal bekapcsol a hifi, eleg zavaró. Ez fuggetlen attol hogy állítom le es ment e a leallitasnal a hifi. Ismerem a logikáját de ezt eleg random módon teszi, nincs erre valami reset..? Kosz
Krampa Creative Commons License 2017.07.21 0 0 26761
Nem vettem még új autót de azt gondolom minden kereskedés annyit enged amennyit akar...
gilimbgalamb85 Creative Commons License 2017.07.20 0 0 26760

Létezik h a 5.834.000 akciós árból csak 34ezer forintot lehet csak engedni?!

a.k. Creative Commons License 2017.07.20 0 0 26759

Jó akkor mindegy... 

Előzmény: a.k. (26741)
jwkllr Creative Commons License 2017.07.20 0 1 26758
Jónás György Creative Commons License 2017.07.20 0 0 26757

Köszönöm a válaszokat.

Mérlegelem a dolgot, bár én is tartok, az általad említett negatív hatásoktól, arról nem is beszélve hogy szétrázza az ember agyát.

Csak azért kérdeztem, mert pl. az előző autóm egy mazda 6 gh-volt 17-es gyári kerekekkel. 215/50-es gumival, bár sok ismerősömnek az már túl rázott, én úgy éreztem, az még megfelelő kompromisszum a sportosság, és a kényelem között. Az ültetés sajnos nem jöhet szóba, mert a borsodi utakon vannak olyan gödrök, hogy egy tehén megellik benne. Amikor csak tehetem kerülöm ezeket az útszakaszokat, de sajnos adódhat úgy, hogy arrafelé kell mennem. Arról nem is beszélve, hogy most télen is volt hogy a gyári 13 cm-es hasmagassággal is hóekét játszottam 1 héttel a hóesés után... Pont ez a bajom, ha az ember az eszére hallgat, akkor racionálisan a magyar útviszonyokhoz nem való már lassan más, csak dácsia, meg lada níva...

Előzmény: R. Scherbotsky (26756)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.20 0 0 26756

Szia,

a tapasztalataim általánosak, nem Cee'd-specifikusak, és nem tudom, mik a prioritásaid autóvezetés közben és hol használod az autót. Viszont több olyan kocsim volt, amit kipróbáltam többféle méretű kerékkel és én is szeretek gyorsan kanyarodni, tehát:

18-as felnit tenni az autóra pusztán azért, mert ilyet tudsz most olcsón venni, erős túlzásnak tűnik. Egy ekkora szett már olyan nehéz, mint a sár, azon túl, hogy rázni fog, mint a fene, a futóművet is sokkal jobban terheli, össze-vissza fog kóvályogni vele az autó az útbordákon, érezhetően vissza is fogja a kocsit. A rá való gumi sem olcsó, és jóval sérülékenyebb is, mint egy általánosabb méret.

Amit én választanék, az valószínűleg egy 16-os szett lenne 205/55-ös, a lehető legjobb minőségű gumival, és ha ez nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor pluszban még egy szolidabb (30 mm körüli), de mindenképpen minőségi, mondjuk Eibach futóműszett. Ez sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt ad, mint a gyári futómű egy óriási, dögnehéz kerékkel, megmarad a rugózási komfort nagy része, miközben vezethetőségben már jól érezhető pluszt ad.

Just my 2 cents :)

Üdv,

R.S.

Előzmény: Jónás György (26754)
gyüri Creative Commons License 2017.07.20 0 0 26755

Kérdésedre válaszolni nem tudok, de javaslom, hogy először vidd el az autót egy hozzáértő gumishoz. Ő meg tudja mondani, hogy a megvásárlandó garnitúra egyáltalán felrakható-e az autódra. Én majdnem ráfizettem.

Előzmény: Jónás György (26754)
Jónás György Creative Commons License 2017.07.20 0 0 26754

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e esetleg valakinek tapasztalata 2016-os ceed futóművével kapcsolatban.

Gyárilag 15-ös acél felniket kaptam hozzá, de nagyon ballonos a 195/65r15. Szeretem borítani a kanyarokban, viszont nem szeretem az olyan futóművet, ami szó szerint kirázza a fogtöméseket. Most van a közelemben jó áron 4 gyári 18-as gt felni, viszont tartok a 225/40-es gumitól. Van valakinek esetleg ekkora felni 5ajtós ceed-en? A GT-nek tudtommal alapból keményebb a futóműve. Mik a tapasztalatok? Esetleg a 16-17-es méretekkel? 

Válaszokat előre is köszönöm.

Babarum Creative Commons License 2017.07.19 0 0 26753

2017-es gyártású ceed tulaj próbálta már ezt? 

https://www.youtube.com/watch?v=8C3sBxhsjyE

Elméletileg ugyanezt tudnia kell.

Plusz info: Android autora már kijött a waze (egyelőre beta)

cápaFeri Creative Commons License 2017.07.19 0 0 26752

A modern turbó nélküli 16 szelepes benzinesek fordulatra vannak hangolva, kb. 3000 alatt nagyon lusták.

Előzmény: dokeee (26747)
horn77 Creative Commons License 2017.07.19 0 0 26751

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy automatikus ablakemelőt, ami a bezáráskor  felhúzza az ablako(ka)t be lehet-e utólag szerelni?

R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.19 0 2 26750
Előzmény: gilimbgalamb85 (26749)
gilimbgalamb85 Creative Commons License 2017.07.19 0 0 26749

Sziasztok!

Sokszor van említve az ár. Aki az utóbbi időben vásárolt szalonból új kiát, tudna mondani tapasztalatot, hogy mennyire rugalmasak az árak, a prospektusban szereplőhöz képest? Kifejezetten arra gondolok, hogy mennyit lehet lefelé alkudni!

aamen Creative Commons License 2017.07.18 0 1 26748

én tudom a megfejtést az ellentmondásra
van, aki a dízel karakterisztikáját szereti
van, aki a benzinesét
és van, aki mindkettőt vagy egyiket se
úgy mondják, kinek a pap, kinek a papné

dokeee Creative Commons License 2017.07.18 0 1 26747

Dehogyis, egyszerűen más a két karakterisztika, a dízelt 1500-2600 között kényelmes használni, a benzinest 1800-4500 között.

Előzmény: cápaFeri (26746)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.18 0 0 26746

Akkor csak egy tippem lehet az általad leírtakra....a benzinesek is turbósak. Ha nem, akkor passzolom a kérdést, mert amit sugallsz, az szemben megy minden jelenlegi belsőégésű motor fizikájával és termodinamikai törvényével. :-)

Előzmény: dokeee (26745)
dokeee Creative Commons License 2017.07.18 0 0 26745

Van két 136 lóerős benzines autónk, meg egy 136 lóerős dízel Ceed-ünk. Sokszor naponta ülök át egyikből a másikba.

Előzmény: cápaFeri (26744)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.18 0 0 26744

Ha folyamatosan nyomatékcsúcs közelében tartod amíg mögötte haladsz akkor igen...:-) Előző autóm 95 LE, 131 Nm 1.4 benzin 16V. Nyomatékcsúcs  4400 1/min-nél (csúcs! nem 1500-2500 1/min mint a dízel ceed!), teljesítménycsúcs 5800 1/min-nél, leszabályozás 6500 1/min-nél. Szívem szakadt volna, ha kilométereken keresztül 4400 a fordulat. Így maradt a megfelelő fokozat, ha előzni lehet akkor meg vissza 1, esetleg 2 fokozat és hajrá. Na ez telik időbe! És 4400-6500 ig folyamatosan halványul. Ceednél 1500-2500-ig állandó, aztán sem esik olyan mértékben a fordulatszám emelkedésével, mint egy benzines motornál.  Szóval nem lehet ugyanúgy előzni vele, hidd el! Még ha meg is lenne a dupla (131 helyett 262 Nm) pillanatnyi nyomaték...:-)

Előzmény: dokeee (26743)
dokeee Creative Commons License 2017.07.18 0 0 26743

Amúgy kb. pont ugyanúgy lehet előzni egy ugyanolyan teljesítményű benzines autóval, mint egy dízellel.

Előzmény: cápaFeri (26742)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.18 0 0 26742

Sajnos nekem kell a teljesítmény...nem sportolni akarok vele, csak állandó 2-3 fővel + 80-120 kg csomaggal próbálom a sok úrvezetőt átlépni a 84-es hatalmas forgalmában. Mert ugye ha nem hagytuk volna megdögleni a balatoni idegenforgalmat és megépült volna legalább 20 évvel ezelőtt Sopronig az autópálya....na de ez már politika...szóval ezért is lett nyomatékos dízel a választásom.

Előzmény: gyüri (26740)
a.k. Creative Commons License 2017.07.18 0 0 26741

Helló! 

Autó vásár előtt állok és szeretnék itt érdeklődni ezek az autók mennyire megbízhatóak? Van-e "tipusbetegsége" egyebek? Had ne kelljen már végigolvasnom ezt a millió hozzászólás. Nézelődöm mindenre nyitott vagyok csak valami nagyon jó kis fogyasztású agyonüthetetlen gépet szeretnék. Olyan 1,5mft körül. Nézegetem a kia is viszonylag fiatalokat lehet találni ilyen árban. Csak nem nagyon tudok róluk semmi. Hallomásból mondják nem rosszak, de többet nem nagyon tudok róluk. Természetesen disel párti vagyok. Tehát mik a tapasztalatok?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszok! 

gyüri Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26740

Könnyű neked statikus kanyarfénnyel. Az enyémben a "fejlettebb" dinamikus rendszer van. Gyári adatok szerint a kanyar belső ívén lévő max. 7,5o-ot, míg a külső íven lévő max.15o-ot képes elfordulni. Természetesen csak akkor, ha a derékszögű kanyart végsebességgel veszed be. Normál körülmények között tized fokokat fordul. Nagy elme volt, aki kitalálta.

A teljesítmény vonatkozásában én pont az ellenkező oldalon állok. Nekem bőven elég lett volna a 110 LE, de Magyarországon kizárólag a 136 LE-s verziót forgalmazzák. Kénytelen voltam azt megvenni.

Mechanikusan nekem sincs bajom az autóval. Csak ezek az átgondolatlan, primitív szoftver beállítások ne lennének.

Előzmény: cápaFeri (26738)
08-73 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26739

Pedig szerintem jó lenne, ha a márka legnépszerűbb típusa is kapna hibridet, és nemcsak a Niro lenne olyan (illetve az Optima plug-inként) :)

Én bízom benne, hogy lesz, kb 5,7-6 millióért reális is lehetne egy Cee'd hibrid. Ha abból indulok ki, hogy másik kompatként az off Toyota Auris hibrid 6,3 misi, és ugye a Kia olcsóbb, mint a Toyota.

Előzmény: R. Scherbotsky (26734)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26738

Néhány problémát az általad felsoroltak közül én is tapasztaltam. Ami talán leginkább bosszantó az a kihangosító valóban gyenge hangereje. A térkép felbontása nekem nem tűnt fel. Én automatikus ráközelítésre állítottam be, így ha nincs irányváltás, valóban elég magasról mutatja a tájat, de ahogy közelít az irányváltás egyre jobban ráközelít. Talán a képernyőre helyezett ujjal mozgatás ami még elég döcögős.

A GPS hangutasítást nem szoktam hallgatni, lenémítom. Ha már magyarul nincs, nekem ne cvancigoljon állandóan. Ezen is lehetne fejleszteni, mert egy hosszú út alatt ha 15-ször megállok, minden alkalommal újraindulásnál le kell némítanom a navit. Nem jegyzi meg.

Enyémben nincs táblafelismerő, az a következő felszereltség lett volna.

A kanyarfényt én hasznosnak tapasztalom. Bár az enyémben csak statikus kanyarfény van, vagyis nem a fénycsóva fordul, hanem külön felkapcsol egy 55W-os, kb. 30 fokban ferdén beépített izzó. Mélygarázsba parkolok, este, télen kora reggel nagy segítség kanyarodáskor.

Na mindegy. Igazán akkor bosszankodnék, ha egy rakás pénzt fizettem volna ezért, de mivel benne volt a felszereltségben és olyan árra tudtam lealkudni amből más márkánál elég szerény kivitel jött volna ki, így nem bánom. Az autóval amúgy is nagyon meg vagyok elégedve eddig. Megtankolom 50€-ból. megyek vele 900-950 km-t, tágas, kényelmes, igényeimnek tökéletesen megfelelő komfort. Mi kell még? Talán ha nem 110 hanem 136 LE-ben lett volna ez a felszereltség....De eddig egy 95 lovas benzines lacettit hajtottam, ahhoz képest "e bódottá"! :-) 

Előzmény: gyüri (26737)
gyüri Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26737

Én sem vagyok híve az ablakra cuppantható navigációnak, mert egyszerűen zavar a lelógó kábel, valamint a primitív tolvajok csak ezért törik fel az autót, stb. Ezért örültem a beépített navigációnak. Sajnos én nem tudok megbarátkozni a primitívségével. Különösen azért, mert a hibák kivétel nélkül szoftver eredetűek, és szinte mindegyik költség nélkül pár perc alatt kijavítható lenne egy hozzáértő által. De a Kia nem hajlandó rá. Talán a presztizs miatt?

Gondolom nálad is jelentkeznek az alábbi hibák:

- GPS hangutasításkor a normál szinten hallgatott rádió nem halkul le. Ha abnormális hangerővel üvölteted a rádiót, akkor 10-es értékre halkulna, de az emberek nagy része ez alatt a szint alatt hallgatja, mert különben megsüketül. Miért nem 1-es, vagy 2-es szintre halkul?

- Telefonáláskor a másik fél hangja alig hallható. Beállítható egy nagyobb hangerő is, de az a kapcsolat létrejöttekor automatikusan visszaáll a gyári beállításra. Senki nem tudja megmagyarázni, hogy mi az oka. Miért lehet állítani, ha úgysem tartja a beállított értéket?

- A térkép léptéke rettenetes. Csak elrettentetésül: Vannak olyan városon belüli útszakaszok (nem egy), ahol automatikus lépték esetén a teljes kb. 100ezer lakosú várost egy szürke foltként mutatja, sőt még néhány közeli falu is feltűnik a képernyő sarkaiban. A szürke folton belül látható a pillanatnyi poziciót jelző nyíl. Jó kis helymeghatározás. Persze más helyek megjelenítése is nagyon gyenge, de a fenti példát csak érzékeltetésül hoztam fel.

- A Kia választásakor egyik meghatározó szempont volt a táblafelismerő rendszer. Ezzel is nagyon mellé lőttem. Egyrészt a sebesség túllépésekor nem ad hangjelzést, ami már egymagában feleslegessé teszi az egészet, másrészt a kijelzett sebességhatárok az esetek jelentős részében nem valóságosak. Akkor meg mi haszna az egésznek?

- Az útvonal meghatározását elég gyengének tartom. Több közbenső pont beállításával lehetne megoldani, hogy reális útvonalat tervezzen. De max. 4 közbenső pont beállítása lehetséges. Most indulok egy hosszabb, 1300 km-es útra. Nem tudom megoldani, hogy a nekem tetsző útvonalat tervezze.

- A programozott útvonal áttekintése (Overview) is egy vicc. A szakaszok léptéke nem állítható. Néha többszáz km-es szakaszt mutat, természetesen olyan léptékkel, hogy nem látható pontosan melyik úton vinne. Ennek ellentéte, amikor egy körforgalom kitölti a teljes képernyőt. A probléma csak annyi, hogy nem tudom, hol van ez a körforgalom, mert a környezetét nem fér rá a képernyőre.

Ennyi a fejegységről. Mivel említetted a kanyarfényt, arról is eszembe jutott, hogy egy teljesen felesleges funkció, amiért csak fizettetnek a vásárlóval. Átlagos esetben kanyarodáskor szinte csak tized fokokat mozdul a fénycsóva. Észre sem lehet venni. A kérdés ugyan az. Mi a haszna?

A leveled elején részletezett kényelmi okokkal teljesen egyetértek, csak a hátrányokhoz képest kevésnek tartom ezeket az előnyöket.

Előzmény: cápaFeri (26732)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26736

...és nagyon könnyen tévedhetek: most utánaolvastam, több forrás szerint is Frankfurtban mutatja be a Kia az új Cee'd-et.

Előzmény: R. Scherbotsky (26734)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26735

Engem az (is) zavar az extráknál, hogy nem kapható a Ceed-hez külön prémium Hi-Fi. Bár elfogadhatóan szól amivel adják de hallottam már szebben szóló gyári alap Hi-Fi-t más márkánál és nem prémium márka volt.

Előzmény: cápaFeri (26732)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26734

Meglepődnék, ha házon belüli konkurenciát támasztanának vele a Niro-nak.

Néhány hete nekem a helyi Kia-delaer azt mondta, a Stonic-ból várható egy full elektromos verzió, de ez a Soul EV után annyira már nem meglepő.

Csodálkoznék, ha az új Cee'd jövő tavasznál előbb kijönne, Frankfurt és az ősz valószínűleg a Stonic jegyében telik a Kiánál. Érthető módon nagyon fontos nekik ez a modell, hiszen ez a szegmens bővül a leggyorsabban Európában, nem hiszem, hogy érdemes lenne egy másik újdonsággal elvonni róla a figyelmet.

Előzmény: 08-73 (26733)
08-73 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26733

Azt lehet tudni, hogy lesz-e hibrid belőle?

Előzmény: Törölt nick (26731)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.17 0 0 26732

Valóban nem egy modern, mindent tudó készülék a gyári navis egység. A térkép sem friss. Bosszantó dolgok ezek. Én mégis megbarátkoztam vele. Nem kell állandóan a telefonomhoz kapkodni, gyakorlatilag mindent tudok rajta amit a telefonomon akarnék vezetés közben. Lényegesen kényelmesebb a híváslistában vagy a névjegyek között keresgélni ezen a nagy kijelzőn, mint kézben tartott telefonnal. (Ami ugye nem is szabályos!)  De még a képernyőt sem kell nyomkodni, megy hangvezérléssel a szerkentyű. Telefonon keresztül kapcsolódik a netre és forgalmi infóktól elkezdve útjavítás, időjárás helyzetkép az út során, a célállomáson, és más egyebekről is értesít, navigálásnál ezeket a lehetséges dugókat, tereléseket, útépítéseket figyelembe veszi. Felajánl, betervez ideális útba eső benzinkutat amikor tankolni kell, jelen van az összes kia szervíz a térképen. 

Előző autóban volt igo 8 navi. Annak is voltak hülyeségei, de persze többet tudott, mint ez. De felszerelni, kivenni, töltögetni, másik tartót venni hozzá, mert szétette a nap és eltört a régi, stb. Aztán kellett egy kihangosító az autóba. Újabb kütyü, újabb kijelző, tekerőgomb, piszkálandó eszköz. És a gyári audio fejegység mint harmadik piszkálandó kütyü. Ebben a ceedben ha nem is a legjobb ez a fejegység, de legalább egyben van a három dolog, plusz még a kamera is. Nem kell vezetékeket húzkodni, kütyüket piszkálni, gondoskodni azok elzárásáról ha ott hagyom a kocsit valahol hosszú időre, stb.

Mint korábban is mondtam, ha ez külön rendelendő extra lett volna, nem fizettem volna érte, annyira nem vagyok kényelmes. Pláne nem annyit amennyit kérnek érte itthon. Viszont labancoknál már mindegyik felszereltségben (kivéve a legfapadosabb alapban) benne van ez, úgy ahogy a bicolor ronal felnik 205/55 R16 gumimérettel, a kanyarfény, 4 elektromos ablak, kormánypozíció kijelző, kétzónás klíma, bőrkormány és váltógomb, fúthető ülés és kormány, stb.   

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.16 0 0 26731

Sajnos azt nem tudni 2018-ban mikor jön. Remélem idén ősszel bemutatják és jövő tavasszal érkezik. Amúgy a neten már találni ilyen-olyan képet róla. Ahogy elnézem az új i30 árát gondolom a Ceed is érezhetően drágább lesz. Úgy tudom jön majd az 1.4 T-GDI ide is és innentől fogva megszűnik az 1.6 GDI. A kifutó modell viszont érdekes lehet majd bizonyára lesznek akciók mert most dízelt és DCT váltósat vennék az 1.6 GDI helyett. 

Amúgy nemrégiben vezettem egy facelift-es szintén 1.6-os Ceed-et (az enyém még fc előtti). A kormányzás sokkal másabb, könnyebb minden állásban de pontosabb, direktebb is. Nem túlzok nagyot talán ha azt mondom, hogy az újat nem nehezebb sport módban tekerni mint az enyémet komfortban. Futómű is másabbnak tűnt kissé én komfortosabbnak éreztem (ez az autó mondjuk SW volt).

Előzmény: gilimbgalamb85 (26730)
gilimbgalamb85 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 26730

14 e kmnél hengerfej tömítést kellett cserélni olajszivargas miatt, a garancia letelte utan 3 honappal magasnyomasu szivattyu csere 90e kmnél!!! Vw caddy, es nem volt bántva... Rendszeres szerviz stb...

Nem tudok vegigolvasni 20k hozzaszolast, de nagyon nagy panaszkodast nem latok sehol.

Mit tudni a jövő évi ceedről? Most jön a stonic is, a rio alapjain!

Előzmény: zöldcorsa (26727)
ikim2025 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 26729

Megnéztem,és sajnos a kézi könyv azt írja,hogy kérdezze meg a szervizt.

Előzmény: ceed1969 (26728)
ceed1969 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 26728

Sziasztok!

Tudja valaki ,hogy lehet megnézni az utólsó szervíz idejét?

SERVICE OFF van kiírva és én azt szeretném ,hogy kiírja hány nap van még hátra a szervízig!?

Előre is köszi! :-)

zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.15 0 0 26727

Ott milen gondok voltak és első tulaj?

Előzmény: gilimbgalamb85 (26725)
aamen Creative Commons License 2017.07.15 0 0 26726

"A családban van vw 1.6 crtdi, hát volt vele gond"

annó 2006 januárban megvettem a talán az országban utolsóként eladott új, sdi motoros vw pólót
korábban már volt vw szívódízelem, gondoltam biztosra megyek, egy vw szívódízellel nem lehet probléma, 30 éves kiforrott technika, és hát hosszú távban gondolkodunk mert autót úgy érdemes
aztán 2008 januárban, a gari lejárta után két héttel egyszercsak elromlott
az volt a tünet hogy elindulás után pár másodperccel leállt a motor
ment szerelőhöz, az megállapította hogy beszart a kompjúter, berendelt egy újat egy százasér, betette, jó volt, örült, már majdnem ott voltunk hogy rendben is vagyunk, amikor újra kezdte
szerelő megvizsgálta, hopsz, az új kompjúter is elromlott
na innentől nem mert hozzányúlni, ki a fene tudná azt finanszírozni hogy fogynak a kompjuterek
aztán elindult az autó körbe budapesten több szervizben is megfordult, a végén aztán a porsche budánál kötött ki, ahol egy echte német szaki kiókumlálta hogy mi a xart romlott el a motorban (!) ami tönkreteszi a kompjútereket, nem nagyon, csak ld. fenn
és a majdnemgaris autó kapott egy félmillás számlát
el is adtam ott azonnal, bizalomhiányból kifolyólag
és vettem a ceed crdi-t
merthogy hosszú távban gondolkodunk, mert úgy éri meg
na az most 9 éves, 190.000 km van benne, és problémamentes, kopp kopp

Előzmény: gilimbgalamb85 (26725)
gilimbgalamb85 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 26725

Annyira nem sűrgős... de most már jó lenne életem első új autóját megvenni :)

Mire esett a választás? Mi az amiben megbizol?

Van vkinek rossz tapasztalata motorikusan a crdi vel? A családban van vw 1.6 crtdi, hát volt vele gond már, nem is kevés!

Előzmény: R. Scherbotsky (26718)
spooner Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26724

Igen az első szériákban volt hibás fejegység. Nekem volt olyan hogy se kép se hang csak a biztosíték pillanatra kihúzásával javult meg. Aztán szoftverfrissítettek akkor megjavult...

Előzmény: 78Z (26711)
SeLe909 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26723

A készülékhez azt hiszem volt telepítve iGO software, de lehet csak azért mert itthon vettem az említett cégtől:))

Én lecseréltem, de azzal is használható volt.

Előzmény: gyüri (26722)
gyüri Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26722

Szia!

Szerintem jól döntöttél. Biztos, hogy többet tud, mint a gyári.  Irigyellek. A készülékkel együtt adták a navigációs szoftvert is? Ha igen, akkor melyiket?

Előzmény: SeLe909 (26720)
gyüri Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26721

Szia!

Szerintem az utángyártottak mindig többet tudnak. Persze nem szabad a legolcsóbbat választani. Nem vesztesz funkciókat. És ráadásul úgy hirdetik, hogy bármely navigációs szoftverrel kompatibilis (Pl: IGO) Félő hogy ezt nem adják a készülékkel, hanem neked kell rávarázsolnod, ami jogtisztasági problémákat vet fel.

Azt írod, hogy a fejegységedet akarod lecserélni. Ez alatt navigációs fejegységet értesz, vagy csak a sima rádiót. Ha navigációd van, akkor nagyon alaposan járj utána, mert a cserénél jönnek be az esetleges gyári funkcióvesztések. Ha mégis sikerülne a váltás, akkor kérlek, számolj be róla, mert engem is nagyon érdekel a dolog. Szinte mindenre hajlandó vagyok, csak megszabadulhassak a gyári navigációtól.

Előzmény: kerlas1979 (26705)
SeLe909 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26720

Szia!

Konkrétan nem tudom megmondani mely lehetőségektől/funkcióktól estem el azzal, hogy a gyári helyett utólag beépíthetőt választottam, de feltételezem van ilyen. Én nem a gyári navigációt cseréltem le, hanem a sima rádiós helyett vettem meg. Új autóba vettem, az átvétel napján szerelték be. Böngészd a CMP honlapját, ha valami kérdésed merül fel ők biztosan tudnak segíteni. Olyan gyártó termékét forgalmazzák akik véleményük szerint megbízható(roadnavi). Nekik is utána tudsz nézni a google segítségével. Én nem bántam meg, hogy ezt választottam. Bizonyára tudsz venni olcsóbbat, a döntés a tiéd. Viszont abban bent van a rizikó. Semmit nem kellett kókányolni. Gyári ki, csatik rádugva erre és mehetett is vissza. Nyilván a GPS vevőjét és a kamerát be kellett kötni ezen kívül semmi vezetékelés nem volt(nálam).

Előzmény: kerlas1979 (26705)
KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26719

Cserélt esetleg valamelyőtök hangszórókat, meghagyva a gyári audiót? Hoz értékelhető javulást?

R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26718

Mennyire sürgős a dolog?

Jövőre érkezik az új modell, a jelenlegi szerintem a kortársak mellett már kicsit idejétmúltnak hat, a Kia pedig közben szintet lépett az iparban, biztos vagyok benne, hogy az új modell a kategória tetejére érkezik.

(én is most készülök kombit venni és Kiát vettem volna a legszívesebben, nekem viszont muszáj néhány hónapon belül lebonyolítanom a tranzakciót, így most kiesett a jelöltek közül)

Előzmény: gilimbgalamb85 (26693)
KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26717

tedd meg a tettet :-)

Előzmény: KAti (26716)
KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26716

Te úgy vetted az autót, hogy nem működött a rádió, a fogyasztásmérője 8 litert mutatott, és volt tárolt hibakódja (esetleg világított a check engine lámpa is emiatt) ?

Öröm neked autót eladni....ha még nem nézetted át szakszervizben, tett meg, ki tudja, mi van még pocsék állapotban a kocsin.

aamen Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26715

"2900-as fordulatnál nem pörgött a motor, engine lámpa villóg, nem is nagyon vot erő benne! 

obd-re kötöttük ott kiírt egy kodod 1402, ami az erg szelep! ki lett nullázva most semmiyen ilyen próbléma nincs viszont a fogyasztás ugyan ott van 8,3l!"

felesleges találgatni, be kell vinni valami jobb szervizbe
mert ezexerint ottan valami szemlátomást elromlott
ami üzemanyag-olaj stb. cserével nem fog megjavulni

Előzmény: 78Z (26709)
aamen Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26714

"Tényleg kia betegség hogy a gyári rádió nem működik? 

Az enyém tök néma,be se lehet kapcsolni!"

ha mégiscsak be tudod kapcsolni, akkor viszont ne kapcsold ki
csak halkitsd le, ha nem kell
én évekig így közlekedtem, aszonták a márkaszervizben jobban járok ha nem forszírozom az ügyet
aztán egyszercsak már nem azt mondták, hanem hogy ismereik a hibát
kiszerelték a rádiót, megmasszírozták hátul a kábeleket, összeszerelték, és azóta jó

zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26713

Persze,igen,az lehet fogyasztásnövelő dolog,ha el van kormozódva. Attól mert kitörlitek,még nem áll helyre a fogyasztás. 

Nekem a corsába volt ilyen ,de ott csak némi rángatás,kihagyás volt,illetve a lámpa villogott. 8 ezerért kitisztotották,utána jó volt minden. 

Előzmény: 78Z (26709)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26712

Órszágúti körülmények közt produkálta 70-80 tempónál jött elő ! 

Előzmény: zöldcorsa (26710)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26711

Tényleg kia betegség hogy a gyári rádió nem működik? 

Az enyém tök néma,be se lehet kapcsolni! 

zöldcorsa Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26710

Ezt hány megtett km után irod? Illetve hol ,milyen körülmények között kocsikáztál? Bár a 8 liter mindenképp sok,de azért nem árt tudni részleteket. Viszont még időben vagy,hogy esetleg reklamálj,rejtett hibáért. 

Ahogy irták is,üritsd kia tankot,majd tankold tele,kattanásig,menj ki a legelső országútra,kb 100 km-tegyél meg 90-es átlagtempóval,,majd nézz rá a fogyasztásmérőre és,ha nem 4-5 liteur között van a fogy,akkor valószinű gond van. 

Előzmény: 78Z (26704)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26709

Olaj, szürők cseréje megvolt !

produkált  egy olyan jelenséget hogy 2900-as fordulatnál nem pörgött a motor, engine lámpa villóg, nem is nagyon vot erő benne! 

obd-re kötöttük ott kiírt egy kodod 1402, ami az erg szelep! ki lett nullázva most semmiyen ilyen próbléma nincs viszont a fogyasztás ugyan ott van 8,3l!

Beszéltem szerelővel aki azt mondta hogy ki kell tisztitani az egr szelepet ,bár én vettem volna bele ujjat! létezhet hogy nagyon koszos az egr szelep és

ezért magas a fogyasztás?

Előzmény: aamen (26707)
jwkllr Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26708

Áprilistól az összes átlagom 4.4. Max 130. Pályán alkalmanként több a pillanatnyi.

aamen Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26707

fogyaszd le a tankot
utána tankolj bele molnál vagy shellnél az occsóbikból
nullázd a fogyasztást
az első pártíz kilométeren mutatni fog ilyen csillagászati fogyasztásokat, de aztán fokozatosan megy le
városban 6 környékére, vidéken 5-re
mire ez a tank is elfogy, a kompjuter szerinti átlag 1-2 deci különbséggel egyezni fog azzal amit manuálisan számolsz

spooner Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26706

A reális 5,5-6 liter lenne. A 8,3 egyértelműen sok még a kombinak is... ott hiba van, de okos szerelő kell hozzá főleg így látatlanban...

kerlas1979 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26705

Üdv, kifejtenéd kicsit bővebben, azokat a lényegtelen funkciókat, amiket csak a gyári tud, mert én is vakarózom rajt, hogy le kellene cserélni a gyári fejegységet, én egy Ownice C500-as 8 magost néztem ki, neked milyen típus van, és az autód új, vagy régi ceed, kellett valamit mókolni (forraszgatni, átkötni), vagy csak ki a régit, és be az újat?

Előzmény: SeLe909 (26700)
78Z Creative Commons License 2017.07.14 0 2 26704

Sziasztok!

1 hete vettem egy 2007 kia ceed 1.6 crdi sw autót , sok helyen olvasom a fogyasztást hogy 4-5l eljárkál az autó viszont az enyém a komputer szerint 8,3 l fogyasztást ír ,segítsetek hogy mi lehet az oka! 

Üdv:Zoli

KAti Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26703

Végülis járhatnál Trabanttal is :-)

Előzmény: dokeee (26702)
dokeee Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26702

Én is azzal kezdtem a beszégetést, hogy érintőépernyő és automataváltó kizárva :)

Előzmény: GAgyiXyXy (26701)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 26701

3xkopp-kopp-kopp.

Lassan 1 éves lesz a crdi-m, mindjárt 40000km lesz benne, bajom nem volt vele még eddig, ne is legyen. Talán annyi, hogy a rádiója nagyon érzéketlen, de elviselhető. Direkt navi és kamera nélküli verziót vettem, én mindkettőt tudom nélkülözni. Tolatni megtanultam, a telefont meg kiteszem ha nem tudom merre járok és ennyi. Kényelmes, dinamikus az autó. A fékek működnek rendesen, tegnap teszteltem az M1-en, amikor 1 kamionos elaludhatott és vészfékezett a szélső sávban, de besodródott elém amikor el akartam menni mellette. 

SeLe909 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26700

Akkor én vagyok az ellenpélda arra, hogy a kínai GPS-es fejegységekre panasz van. Az enyém 1 éve hiba nélkül üzemel. Nyilván nem tudja azokat a számomra lényegtelen funkciókat mint a gyári (egyébként a KIA ebben úgy is el van maradva pl. a Wolksvagen-től). Tolató kamera van csak egyenlőre rákötve, de az is hibátlan. Androidos mivolta miatt teljesen testre szabható, bármilyen navigációs software-el használható, sőt a térképcserélő miatt több térképet is kezel. A HI-FI része pedig kenterbe veri a gyárit. Sokan csinálnak fejegységeket Kínában, ezek közül a megbízható gyártók termékeit nyugodtan meg lehet venni (pl. roadnavi). Vannak megbízható kínai telefongyártók ( nekem, a nejemnek és a fiamnak is az van). Miből gondolod, hogy pont ilyet nem tudnak jót csinálni?

Előzmény: ceed1969 (26698)
gyüri Creative Commons License 2017.07.14 0 0 26699

Örülök, hogy van elégedett ember is. Én a múlt évben vásárolt autómon két hete frissíttettem a térképet a szakszervízben. Több évvel ezelőtt átadott utak hiányoznak róla. De ez lenne a legkisebb baj. Az egész fejegység szoftvere igénytelen, használhatatlan. Olyan primitív hibákkal, hogy szerintem a tervezőasztalról küldték egyenesen a sorozatgyártásba tesztelés nélkül. Ha a fejlesztők részéről valaki csak egy napot autózott volna a forgalomban, az ordító hibákat pillanatok alatt ki lehetett volna küszöbölni. Egy kínai sufniműhely nem merne piacra dobni egy ilyen szemetet.

Előzmény: ceed1969 (26698)
ceed1969 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26698

Na ezt el hidd!!!

Azt egyém 2015.06.20. évjárat,és teljesen jól működik!

Magyar autó,Navteq frissítéssel.

Ha akarsz kinait,hajrá!

Eddig csak a panasz volt rá!

Tudod: 7 év gari! :-)

Előzmény: gyüri (26696)
spooner Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26697

Nem jellemző a rohadás, csak ha törött volt... Nem olyan tré mint a mazda... Az alján a tankot felfogató két pánt rohadgat el de azt cseréli a márkaszervíz visszahívásban. Nem rohadós autó, az enyém is 2009-es, igaz ebben még csak 84ekm van...:) de nyoma sincs rozsdának még alul se! A csúcsokkal se szokott baj lenni, a chip-et meg jól bírja ismerősömnek 6éve van benne átírás a computeren, jobban megy, és nem nyíródik ki tőle! Nyugodtan vegyél, mert jó kocsi...

Előzmény: GazdaMate (26692)
gyüri Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26696

Szia!

Semmiképp ne vegyél Kia-t navigációval. Gyakorlatilag használhatatlan, valamint a "frissített" térképek is az őskorból származnak. A legrosszabb az egészben, hogy még ki sem tudod dobni az autóból, és külön költséggel egy utángyártottal helyettesíteni, mivel funkcióvesztéssel járhat. Én azt javaslom, hogy inkább egy navi nélküli felszereltséggel próbálkozz, és még a vásárlás előtt járj utána, hogy milyen utángyártott készüléket lehetne esetleg beletenni. A neten már vannak kifejezetten a Kia eredeti dizájnja ajapján gyártott androidos készülékek. Minőségükről, használhatóságukról nincs információm, de az eredetinél rosszabbak nem lehetnek.

Nehogy bevedd a prospektusban leírt mesét, hogy TomTom navigáció van beépítve az autóba. Hazugság. Az importőr szerint a navigáció saját, Kia fejlesztés. Rákérdeztem, hogy akkor miért beszélnek a prospektusban TomTom navigációról. Ma napig nem kaptam választ.

aamen Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26695

2008-as crdi-m van, 190e km,  az utóbbi három évben utcán parkol (előtte garázsban volt)
nincs rohadás, hogy porlasztócsúcs van-e benne azt nemtom, nem hallottam még crdi vonatkozásban ilyenről

Előzmény: GazdaMate (26692)
aamen Creative Commons License 2017.07.13 0 0 26694

"Milyen tapasztalataitok vannak az 1.6 crdi-vel? Milyenek a tapasztalatok a szervízekkel és a mágikus 7 év garanciával? Mit cserélnek, mit nem? Milyen szerviz költségei vannak?"

márkaszerviz évente, 40-60e között
ha elromlik megcsinálják, azért vannak

"Előfordulnak e vele turbó, szivattyú, stb gondok és ezek 7 éven belül garanciások e?"

nem fordulnak elő de ha mégis akkor garanciás persze

az első szériának amilyen az enyém volt egy tipushibája, a stabpálca zörgőssé válása, ez a legtöbbeknek kijött garis időben és cserélték is gariban, én megszívtam, mert 160e körül jött ki
valami tizezres tétel volt nem márkaszervizben

gariban cserélték három éves kora körül a fűtőmotort, mert az akkor beszart
majdnem garis cserére ment a rádióm is, de aztán az utolsó pillanatban megúszta, kiderült hogy egy kiszerelés-kábelek megmasszírozása megoldotta a problémáját (bizonytalan ki-be kapcsolás)

gilimbgalamb85 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26693

Sziasztok!

Új ceed swt szeretnék vásárolni. Leginkább dízelt, kb 20e kmt megyek egy évben és szeretek nyomatékból autózni. Melyik felszereltségi szintet preferáljátok? Most Summer Edition fut akcióban, tolató kamerával, navival... 5,8körül

Milyen tapasztalataitok vannak az 1.6 crdi-vel? Milyenek a tapasztalatok a szervízekkel és a mágikus 7 év garanciával? Mit cserélnek, mit nem? Milyen szerviz költségei vannak?

Előfordulnak e vele turbó, szivattyú, stb gondok és ezek 7 éven belül garanciások e?

Fura leírni és lehet föltől elrugaszkodott, de szeretnék 7 évig relatív biztonságban lenni...

Köszi a válaszokat! 

GazdaMate Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26692

Sziasztok . Olyan kérdésem lenne ,hogy mennyire rohadnak a ceed-ek?? 2008 -2009es 1.6 crdi-t néztem ki 116 le vel. Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mik a tìpus hibák? Felújíthatóak a porlasztó csúcsok? Chippelést hogy viseli?? 

kis_andras Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26691

Üdv.

Kia ceed 1.6benzinesbe milyen gyakran kell vezétműláncot cserélni? 2011-es a kocsi

jwkllr Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26690

Fél éve boldog tulaja vagyok egy 1.6 crdi UEFA limitednek.

Előzmény: Bali-G (26689)
Bali-G Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26689

Egyéb segítség 😊 ;-)

Előzmény: jwkllr (26688)
jwkllr Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26688

tsi van

Előzmény: Bali-G (26687)
Bali-G Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26687

Köszi, olvastam de ezekbe nincs kia ...

Előzmény: jwkllr (26686)
jwkllr Creative Commons License 2017.07.12 0 0 26686
Előzmény: Bali-G (26685)
Bali-G Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26685

Sziasztok,épp egy kb 2010 és 1.4 -1.6 benzines kombitra esne az egyik választásom szeretném külföldről behozni ,ha itthon nem.kapok olyat ahol nem vágnak át.ez ügyben szeretnék tanácsot kérni hogy mit,mire kellene oda figyelni,vagy mennyit van ezzekel gond és mennyire drága hozzá bármi illetve mennyire szeretik szerelni.(a másik egy Skoda Octavia 2007-2009 fsi benzin 1.4 -1.6 )

Köszönöm szépen

dokeee Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26684

Én megrendeltem hozzá a gyári levehetőt drága mint a dög, 150e ft volt, de én időnként húzgálok egy 1300 kilós lakókocsit, szóval nem akartam utángyártottat. Egyébként nagyon kulturált, semmi nem látszik belőle, ha nincs fenn.

Előzmény: andlor (26681)
cápaFeri Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26683

A2280ADE10 a gyári levehető cikkszáma. Drága, de tartalmaz mindent a csomag. (kábel, stb)

aamen Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26682

asszem nekem 70-ért tették rá a fixet, meg 20 volt utána az újravizsgáztatás
meg kellett menni az okmányirodába is, az nem emléxem mennyibe került
a tipust nemtom, arra emléxem hogy a szerelő berendelt több fajtát amit alkalmasnak mondtak, aztán amikor ott volt az autó akkor erősen elgondolkodott majd az egyiket felrakta

andlor Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26681

Sziasztok! 

Új Cee'd SW - hez milyen vonóhorogot érdemes felszerelni.Fixet vagy leszerelhetőt, illetve ezeknek kb. milyen költsége lehet? 

László Kazai Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26680

Köszi.megnézetem.tavaly vettem ugyhogy fogalmam sincs hogy volt e töltve!

Chewwwbacca Creative Commons License 2017.07.11 -1 0 26679

akár az is lehet, volt valaha töltve?

Én minap vittem el klímaellenőrzésre (2011-es): 320g gáz volt benne, 500g az előírt. (igaz nem vettem észre hogy gond lenne, működött rendesen előtte)

Töltés után csináltattam még egy ózonos klímatisztítást is.

Előzmény: László Kazai (26678)
László Kazai Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26678

Sziasztok!2008 1.6 crdi sw!klima kb 30 másodpercenként ki-be kapcsol a relé.ez normális?vagy kevés lehet a gáz?köszi a válaszokat

gyüri Creative Commons License 2017.07.07 0 0 26677

Szia!

Konkrét adatok a múlt évben vásárolt autóról:

megrendelés:    március 10.

gyártás:            május 17.

gyár elhagyása: május 23.

átvétel:             június 15.

Előzmény: jgy75 (26667)
stevie-13 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 26676

Többeknek érdekes lehet: maradt még pár akciós gumink, ami érdekelhet:

205/55R16 Vredestein Sportrac 5 91H, peremvédő, idei gyártás - 15.990 ft/db

225/45R17 Bridgestone Pozenza S001 91Y, peremvédő, idei gyártás - 23.990 ft/db

Budapesten a kiszállítás ingyenes, máshová 790 ft/db.

Keressetek magánban: i.szekeres@citromail.hu

jgy75 Creative Commons License 2017.07.05 0 0 26675

Köszi az infókat, még nem rendeltünk, egyenlőre csak nézegetünk....

Igazából a meglévő kocsi eladása miatt érdekel.

Előzmény: Tettestárs (26673)
Tettestárs Creative Commons License 2017.07.05 0 0 26674

Szia! Nekem az előzőben /szintén 2007, 1,4-es/ ENEOS   Premium Hyper Multi 5W-30 volt, szerintem jó. Mobil 1 ESP formuláról váltottam, nem igazán tapasztaltam hátrányos különbséget.

Előzmény: zoli0726 (26669)
Tettestárs Creative Commons License 2017.07.05 0 0 26673

Szia!

SeLe909  nagyjából jól írta, de inkább 1,5-2 hónap mire át tudod veni. Bár a kereskedések előszeretettel riogatnak 3 hónapos szállítási idővel. Véleményem szerint ezzel csak a készleten lévő autók felé próbálnak terelni, annak is fogynia kell. A mi gépünk 04.21.-én lett gyártva, és kb egy hónap múlva volt a kereskedésben. Teszem hozzá, hogy a mi sztorink kicsit összetettre sikeredett, rendeléskor már le volt gyártva, csak még nem volt elindítva sehova. De a kereskedésnek ezt meg kell tudnia mondani, valóban nem mindegy, hogy gyártás, vagy készlet. Nem tájékoztattak?

scorpioner Creative Commons License 2017.07.05 0 0 26672

Tudja valaki, melyik biztosíték felelős az első szélvédő mosásáért? Megnéztem, a szivattyú elé kötött ellenőrző lámpa csak a hátsót használva világít, ezért gondolom, hogy biztosíték probléma lehet.

SeLe909 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 26671

Szia !

Ha gyártásból jön, kb.1-1.5 hónap. Ha van már legyártva olyan amit szeretnél, akkor kb.2 hét.

Előzmény: jgy75 (26670)
jgy75 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 26670

Értem, csak egy kb időre voltam kíváncsi....

Előzmény: aamen (26668)
zoli0726 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 26669

Sziasztok!

2007 Kia Ceed 1.4 benzin-hez milyen olajat ajánlanátok?

Jelenleg magnatec stop-start 5w-30 a3/b4 van benne, de hidegen kicsit kopácsol a motor 5000km-el a csere után, műszakilag rendben, olajat nem eszi.

Gondolkodok az:

• Eneos premium hyper 5w30
  • shell helix ultra 5w30
  • liqui moly top tec 4600

egyikén. Ár nem lényeg, csak jó legyen.

Köszi előre is.

aamen Creative Commons License 2017.07.03 0 0 26668

tökmindegy melyik kereskedésben veszed, ha gyártásból jön akkor pont ugyanannyi idő

jgy75 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 26667

Sziasztok,

Kia Ceed vásárlás előtt állunk (JP Fót) és érdekelne, hogy aki mostanában vásárolt új kocsit kb. mennyi időt várt rá?

zöldcorsa Creative Commons License 2017.06.29 0 0 26666

ilyen vajon a 12-es Riohoz kapható?  Mennyiért szerelhetik be?

Előzmény: KAti (26665)
KAti Creative Commons License 2017.06.29 0 0 26665

AliExpress, bár most épp nem kapható:

For KIA CEED original car power window closer module automatic close & open 4 car windows intelligently Free & fast shipping Price: US $36.80 / piece

Előzmény: szabóandris (26664)
szabóandris Creative Commons License 2017.06.29 0 0 26664

Üdv Mindenkinek!

Ezen a fórumon még új vagyok, de egy éve már egy GT-Line Cee'd-et használok.

"Tud nekem segíteni valaki indítókulcs ablak le és felhúzásra való programozásra"

Én is hasonlót szerettem volna, hogy a kulcs fel illetve le is mozgassa az ablakot. Pappas válasza erre, hogy bruttó 75 ezer forintért beraknak egy komfort modult amitől ez a funkció meglesz (nyilván nem kértem). Nem tudom igaz-e, hogy szoftveresen ezt nem lehet megoldani.

"Érdekelne a visszapillantó behajtása kulccsal is"

Ezt az enyém pl magától tudja. A tükörállító melletti kapcsoló megfelelő állásba billentésével (nyit - automata - zár).

Ami a navigációt illeti. Tényleg kapa szar (elnézést a kifejezésért). Rákérdeztem szintén a Pappas-nál. A válasz idézem: "A magyar nyelvre történõ navigáció a megjelölt gépkocsira nem lehetséges!"
Komolyan mondom ez egy vicc. Gondolnám laikusként, hogy SD kártya ki új térképek rá majd a kocsiba vissza. Ennyi. Az külön hab a tortán, hogy magyarul soha nem is fog tudni. Ellenben az új modelleket orrba - szájba magyar navival hirdetik.

A fejegységet legszívesebben én is kihajítanám a kocsiból, és még legalább egyszer át is tolatnék rajta, de ha navi kell ott a WAZE vagy másik normális navi program. Engem a vételkor első sorban a tolatókamera mozgatott, így most ezzel kell együtt élni.

Előzmény: Peta033 (26663)
Peta033 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 26663

Helló! Tud nekem segíteni valaki indítókulcs ablak le és felhúzásra való programozásra? Érdekelne a visszapillantó behajtása kulccsal is.

Előre is nagyon köszönöm!

ilias Creative Commons License 2017.06.29 0 0 26662
Pappas gariba kipucolta a letapadt EGR szelepemet, majd újra is programozta.
Kokszosodásra nem kérdeztem rá, majd személyesen.
Munkafelvételen mondták a tankszűrő eltömődésének lehetőségét, ami pucolással (fizetős) járna, de cserélni nem kell.
Állítólag megszűnt a rángatás, szépen jár. Majd megyek érte.
ilias Creative Commons License 2017.06.29 0 0 26661
Nem veszik el a garancia. Rádióra amúgy is csak 3 jár (bár érdekes felvetés, hogy a Navi ilyenkor hová tartozik, mivel egyben van).
Remélhetőleg nyilatkozik pár navis cartárs, pld. az M0 kérdéskörében.
Előzmény: BX 59-76 (26659)
gyüri Creative Commons License 2017.06.28 0 0 26660

Ezt tudomásul kell vennünk. Én már rájöttem, hogy a KIA folyamatosan nyomja a propaganda szöveget, ami mögött semmi tartalom nincs. Lásd a navigáció évenkénti ingyenes frissítése. Az egyszerű halandó ezt simán benyalja, mert azt gondolja, hogy a KIA egy korrekt cég. Akkor szembesülünk a valósággal, amikor a frissítés után rájövünk, hogy a több évvel ezelőtt átadott autópályá(ka)t sem mutatja. Semmivel sem kerülne nekik többe, hogy a valóságos helyzetet mutató térképekkel frissítsék a navigációt, de nem érdekli őket. Az autó ára már ki van fizetve. Minden reklámjuk, sőt a hivatalos prospektusukban leírt dolgok egy része is szándékos átverés. Az a taktikájuk, hogy az általuk állított/reklámozott funkciókat tartalmazza ugyan az autó, csak olyan formában, hogy az a legigénytelenebb elvárásoknak sem felel meg, azaz használhatatlan. Lásd térképfrissítés. Valóban frissítenek (tehát igazat mondtak), de azt már elhallgatták, hogy több éve "lejárt szavatosságú" térképekkel. Ha jogilag úgy értelmezzük, hogy az igazság elhallgatása hazugság, akkor viszont hazudtak. Órákon át tudnék mesélni ezekről a piszkos trükkökről.

Engem nagyon sok dologgal átvertek ily módon. A navigációval kapcsolatos az volt az ígéretük, hogy a magyar nyelv megjelenését követően térítésmentesen ráfrissítik a múltban vásárolt autókra. Most, hogy megjelent a magyar nyelv, már hallani sem akarnak erről az ígéretről.

Én a te helyedben írásban rákérdeznék az importőrnél, hogy a navigáció cseréje milyen garanciavesztéssel jár. Logikus, hogy csak a navigációra vesztenéd el a garanciát. Azt meg úgyis kidobod. De azért kérd írásban. Csak nagyon figyelj arra, hogy milyen eredeti funkciókat vesztenél el a cserével. Ezt, és a már meglévő gyári kamerád illeszthetőségét viszont ne az importőrrel, hanem egy hozzáértő, gyakorlott és korrekt szakemberrel beszéld meg.

Szerintem olyan utólagosan beszerelhető navigációt már nem is gyártanak, ami nem képes kezelni a tolatókamerát. Tehát ez nem lehet probléma.

Előzmény: BX 59-76 (26659)
BX 59-76 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 26659

2013-as SW-ben az M0-ás új szakasza sincs benne. Azért ez nem kicsit vérgáz. Sosem használom a navigációt. Ha tudnám, hogymegmarad a gari és a tolatókamerát is kezeli bármely andoidos multimédia amit millió helyen reklámoznak, azonnal kicserélném.

Előzmény: gyüri (26637)
Mendoza Creative Commons License 2017.06.28 0 0 26658

Sziasztok.

Par hete kertem segitseget a kollegam dizel ceed-jet illetoen.

Akkor lett benne cserelve az EGR, de az egyenetlen jaras/rangatas nem szunt meg, csak ideig.

Most cserelt a szerelo neki legtomegmerot.

A regivel jol indul, de nem megy szepen, az utangyartottal nehezen, fustolve indul, de utana szepen es jol megy.

Mielott a fel autot talalomra kicserelteti vele, lenne inkabb valahol egy jo kia szerelo? 👍😉

Köszönöm

norbre Creative Commons License 2017.06.27 0 0 26657

a kérdés, hogy én meg tudom-e csinálni otthon? van-e valami gyárilag beépített reset vagy ilyesmi.. ha nincs akkor nyilván marad a szervíz

Előzmény: KAti (26656)
KAti Creative Commons License 2017.06.27 0 0 26656

Ha sokallod a 10-15 ezer Forintot erre, akkor aggódj.... :-)

Előzmény: norbre (26655)
norbre Creative Commons License 2017.06.27 0 0 26655

ééés mégegy :)

Házilag lehet valahogy resetelni és újratanítani kulcsokat? A kocsiban központi zár van távirányítóval, plusz immobiliser, de riasztó nincs.

Csak azért érdekes ez, mert van némi félelmem azzal kapcsolatban, hogy esetleg létezik valakinél egy másolt kulcs.. A vásárláskor az eladó nem tudta átadni a kulcs kódjait amivel lehet gyártatni új kulcsot, viszont ha neki megvan akkor lehet kulcsa hozza, tudja a címünket is, szóval ha valakinek jó pénzért eladja a kulcsot még gyanuba sem kerül..

A márkaszervízben megcsinálják, de arra hivatkozva hogy ez műszeres meg minden el akarnak ezért kérni 10-15e Ft-ot.. mármint azért hogy csak a mi két kulcsunkat fogadja el az autó, de ezt picit sokallom..

norbre Creative Commons License 2017.06.27 0 0 26654

Sziasztok,

Újabb kérdés 2010-es 1.6 kombi ügyben :) Nem vagyok képben hogy az izzók mennyire szabványosak, a kézikönyvben csak a teljesítmény van megadva, a Kia vevőszolgálattól meg annyi jött visszainfóként emailben hogy "Sajnos nem tudunk több információt adni az izzók típusára vonatkozóan".

Tud ebben valaki segíteni?

köszi

SeLe909 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 26653

Én a sima rádiós fejegységet cseréltettem ilyenre és ott nem volt semmi probléma, minden passzolt. Nem hittem volna, hogy nálad kompatibilátási gondok lesznek.

Sajnálom, mert jó kis eszköz és nagyon szeretem. Custom ROM is van hozzá, így teljesen testreszabható.

Előzmény: gyüri (26652)
gyüri Creative Commons License 2017.06.27 0 0 26652

Felvettem a kapcsolatot. Nagyon szolgálatkészek voltak, de óriási átalakítást igényelne, és sok funkció elveszne. Még a csavarok helye is máshol van. Tapasztalatból tudták, mert nem én vagyok az első, aki ki szeretné dobni az eredeti fejegységet. Ez kissé megnyugtatott, hogy nem bennem van a hiba az esetleges túlzott igényességgel.

Előzmény: SeLe909 (26647)
gyüri Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26651

Köszönet az infóért. Felhívom őket.

Előzmény: SeLe909 (26647)
zenezsalu Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26650

Szia! Hirtelen gyorsításnál sincs füst? Ha igen akkor gyűrűcsere. Hűtővíz tiszta?

Előzmény: skyband (26642)
kuta75 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26649

Köszönöm szépen !

Előzmény: spooner (26629)
skyband Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26648

140 000km, benzines.

80%-ban csak Pesten belül van használva, munkába járásra, 2x15km.

Előzmény: KAti (26645)
SeLe909 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26647

Ajánlom, hogy velük vedd fel a kapcsolatot. http://cmp.hu/

Az esetleges kérdéseidre talán kapsz használható információt (pl: táblafelismerő rendszer).

Az ár amit mondanak ne riasszon el, mert van alternatív megoldás is :)

Előzmény: gyüri (26634)
gyüri Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26646

Teljesen igazad van. De mentségemre legyen mondva, olyan felszereltséggel vettem az autót, ami automatikusan tartalmazta a Navit. Nem lehetett volna kivenni a csomagból. Persze nem is akartam, mert nagyon idegenkedem a kütyüktől és a hozzájuk tartozó és mindenhol lógó kábelektől. Csak hát álmomban sem gondoltam, hogy egy ennyire használhatatlan szerkezettel lep meg a KIA.

Előzmény: Törölt nick (26644)
KAti Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26645

9 éves autó, valszeg 150 ekm felett, nem olyan sok az fél liter olajfogyasztás....főleg, ha rendszeresen vagy sokat megy autópályán.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26644

Nem használom túl sokat, mert nincs (még) Kiám. :) De ahogy sokan írták, nem érdemes kifizetni a beépített navigáció brutál felárát, amikor egy 20 ezres okostelefon jobbat tud. Ugyanez a rádióval: sok éve én is kifizettem a gyári rádióért a negyedmilliót a Volvóban, mert hogy oda van tervezve, aztán pár év múlva kidobtam egy 30 ezres MP3 lejátszós SD kártyás változatért. Azóta is itt rohad a garázsban egy polcon.

aamen Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26643

ez a régi 1.6 benzines? hány km van benne?

skyband Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26642

Sziasztok.

2008-s 1.6-os SW (93KW) Ceedem nagyon eszi az olajat.

Múltkor mikor észrevettem elvittem szervízbe. Akkor 5W30-s olaj volt benne.

Mivel olajszivárgásnak nem volt nyoma így azt mondták lehet, hogy a 30-s olaj nem tetszik neki, probáljuk meg 5W40-el.

Sajnos ezt is ugyanúgy eszi.

Kb. 5-6 dl / 1000km.

Valakinek volt már hasonló probláméja?

Mire számíthatok, mi lehet a gond? (kék kipufogó füstöt nem tapasztaltam).

KAti Creative Commons License 2017.06.26 0 1 26641

Dettó :-)
Egy iGo-s NAVON navigáció a kesztyűtartóban - legalább 3 éves térképekkel - , egy még régebbi cucc a fiókban, és a Waze-val járok. Most, hogy az EU-ban nem kerül külön sok pénzbe a netes adat, még jobb lesz ez.

Ha már offfffffolunk, én még mindig szeretem kiteríteni az 1 négyzetméter részleles térképet az adott országról/területről, és azon átnézni a bonyolultabb utazást, mondjuk egy körutazásos nyaralást.Ha ilyenem nincs, néha rajzolok térképet :-)

Azon látszanak a célpontok, azok iránya és távolsága egymáshoz képest. Ezt számítógépen nem lehet, mert vagy egyben látom a tájat (és akkor a kisebb helyek és utak nincsenek a képen), vagy áttekintésem nincs.

Nem is szólva a navigációk kis képernyőiről.

Előzmény: aamen (26640)
aamen Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26640

nekem is van egy igo-s készülék az autóban, de már évek óta nem vettem elő
a telefonos gugli maps-sal járok ha kell
az figyeli a közlekedési szituációt is, és van hogy menet közben is elküld egy alternatív útvonalra ha előttem valami dugó támadna

KAti Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26639

Az a baj/helyzet az autókba épített általános elektronikai szolgáltatásokkal, berendezésekkel, hogy 10-20 évvel le vannak maradva az aktuális, önálló készülékek által biztosított szolgáltatásoktól. Ilyen az autóipar, ez van, lehet mormogni, de ez a helyzet.

Gondoljatok vissza, mióta tud mp3-at lejátszani az autórádió? CD-ről, DVD-ről, USB-ről? Külső audió bemenet (jack dugóval) sincs 40 éve, pedig ez az otthoni cuccokban minimum ennyi ideje elterjedt. Na jó, 30.

Csoda, hogy a blutooth ilyen viszonylag hamar megjelent. Az még csak 17 éves technológia a telefonokban :-)

dokeee Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26638

Én azzal kezdtem, hogy nézzünk felszereltségeket, az alapvetés az, hogy érintőképernyő és automataváltó nem lehet. :)

gyüri Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26637

Nem tudom, hogy milyen sokat használod a KIA navigációt. Nekem a legnagyobb problémám a navigációs szoftverrel van. A térképet már meg sem említettem, mert az esetleg pillanatok alatt javítható lenne a KIA által. Bizonyára nem olvastad az első, bejelentkező beírásomat. A KIA évente egyszer ad ki frissítést, általában az év elején. Még decemberben is azt frissítik az autókra. Ennél az IGO csak jobb lehet.

Én nem sokat használom a navigációt, de eddig a térképpel kapcsolatban is rettenetes állapotokkal találkoztam. Csak néhány példa:

- Évek óta járok egy meghatározott úton. Az IGO tökéletesen tervezte az útvonalat. Csak egy alkalommal próbáltam ki, mivel szinte minden nap arra járok. A KIA megvásárlása után természetesen navigációval mentem, hogy ismerkedjek vele. Egy kb. 20 km-es kerülőt tervezett, mert a már elég régi útnak egy nagyon rövid szakaszát nem ismerte. (Mondanom sem kell, hogy az utat teljes hosszában egyidőben építették). Érthetetlen, hogy miért nem ismert fel belőle néhány métert. Mivel ismertem az utat, nem a navigáció alapján mentem, hanem a bevált úton. Folyamatosan ismételgette, hogy forduljak meg. A kérdéses útszakaszon átjutva már tökéletesen navigált.

- Két éve mentünk Bulgáriába Románián keresztül. Az IGO egy frissen átadott pályaszakaszt kivéve tökéletesen működött. Most a KIA navigáció frissítését követően ide is beprogramoztam az utat. Úgy látom (de még tüzetesebben kell ellenőriznem), hogy annak az autópályának egy rövid szakaszát még mindig nem ismeri, amelyen két éve már az IGO útmutatása lapján jártam. Nem egy bekötőútról van szó, hanem egy autópályáról. Nem akarok ismételgetni, de egy hete lett frissítve a térkép.

- Most próbáltam betervezni néhány tankolást is. A POI adatbázisában a kiválasztott kutak közül szinte egyet sem találtam. A 2 éves IGO és a naprakész Google is mutatja ezeket a kutakat. Úgy tudom csak beprogramozni, hogy az IGO-ból kinézem a koordinátákat, és azok alapján illesztem be a megállási pontokat.

Tudom, hogy tökéletes térkép nem létezik, de ismerve a KIA adatbázist az IGO egy felüdülés hozzá képest. Az IGO-nak van még egy óriási előnye, ami nem a KIA hibája, hogy a kis 5"-os készüléken a lakásban kényelmesen eljátszadozom a lehetőségekkel, és amikor kialakítottam a végleges útvonalat, akkor a kész tervet programoznám be az autóba fixen beépített készülékbe. Nem kell órákig görnyedni az autóban járó motorral (mert ha csak a gyújtást adod rá, akkor 7-8 percenként megszakítja az autó az áramellátást, és kezdheted elölről).

Csak még egy adalék. Én azért választottam a KIA-t, mert a csúcsváltozatba be volt építve a táblafelismerő rendszer. Ha jól működne, akkor ezzel kiküszöbölhető lenne a térképen hibásan feltüntetett sebességkorlát. Csak az a baj, hogy a rendszer teljesen megbízhatatlan/használhatatlan az esetek egy jelentős részében. A valóság ismeretében tudomásul kell vennem, hogy rosszul döntöttem. De már késő bánat.

Előzmény: Törölt nick (26636)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26636

Nekem egyre több ismerősöm szokik le az iGo-ról. A szoftver jó, de a térképek nagyon lassan frissülnek, van, hogy 1 éve megszűnt útépítések 30-as tábláiért még nyavalyog.

Sokkal jobbnak tartják a Waze-t, főleg aki sokat jár Pestre. Az azonnali forgalmi adatok alapján történő tervezés nagyon sokat segít a dugók elkerülésében. És mivel ez más felhasználók adataiból jön, sokkal naprakészebb, mint amikor az Útinformos bepötyögi és majd 10-15 perc múlva megérkezik a telefonodra az infó.

Előzmény: gyüri (26634)
wp3008 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26635

Sziasztok!

Bár nem biztos, hogy ide illik, de nekem a kormányon felülről jön valami nyiszogás, ropogás újabban... jellemzően kanyarban tapasztalható. Nemrég volt kormánymű felújításon. Találkozott már valaki hasonlóval?

-Wolfi-

gyüri Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26634

Szia!

Kösz a gyors reakciót. Az ésszerűség határain belül én mindenre hajlandó lennék, hogy megszabaduljak ettől szerkezettől. A múltban már nézegettem az utángyártott Androidos fejegységeket is. A probléma az, hogy az autóm full extrás, és az utángyártott fejegységgel funkciókat vesztenék (pl: táblafelismerő rendszer) az biztos. De még az is lehetséges, hogy más egységek működésébe is bezavarna a csere. Leveleztem egy komolyabbnak tűnő forgalmazóval, aki nagyon becsületesen azt javasolta, hogy ne próbálkozzak vele. Ezeket a szerkezeteket logikusan fejegység nélkül gyártott autókba tervezték.

Most a szervízben rákérdeztem, hogy ha az új gyári, magyarul is tudó fejegység tökéletes lenne (amire nagyon kicsi az esély), akkor megoldható lenne-e a csere. Igazából nem tudtak válaszolni, mert ilyen autó egyrészt még nem is érkezett a szalonba, másrészt pedig nincs ilyen irányú tapasztalatuk. De azzal elrémisztettek, hogy a költség az egymillió körül lenne becslésük szerint. Tehát ez az út járhatatlan.

Persze örömmel venném, ha lenne bármilyen konkrét tapasztalatod/javaslatod a megoldására. Gondolom, a levelemből kitűnik, hogy nem csak az IGO iránti vonzódásom motiválja a csere gondolatát.

Előzmény: SeLe909 (26632)
norbre Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26633

Ismét lenne egy kérdésem :)
Az egyes világítások izzó tipusai mennyire szabványosak? Csak mert a kézikönyvben csak az izzók teljesítménye van megadva a tipusa nem :/

SeLe909 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 26632

Szia !

Természetesen megoldható az iGO-ra való csere a teljes fejegység cseréjével.

Érthető okok miatt ez nálad sem lehet ésszerű opció.

Üdv:

Előzmény: gyüri (26631)
gyüri Creative Commons License 2017.06.26 0 1 26631

Szia Bosanac!

Én csak most regisztráltam a fórumra, de mivel érintett vagyok a témában - eddigi kívülállóként - le tudom írni a tapasztalataimat az általad feltett kérdésekre, mivel az én navigációmat pár nappal ezelőtt frissítették.

Látom, hogy az autód hasonló évjáratú (az enyém 2016 májusi gyártású). Mikor bejelentkeztem a szervízbe, az volt az első kérdésük, hogy az autóba SD kártyán, vagy USB-n keresztül lehet-e frissíteni. Az SD kártyás megoldásra kb. 30 percet, míg az USB megoldásra kb. 2 órát mondtak.  4 óráról szó sem volt. Szerintem kérdezz rá mégegyszer. Lehet, hogy akivel te beszéltél, az nem értett hozzá, és csak az USB-s verziót ismerte a gyakorlatból, és rutinból vágta rá ezt a hosszú időtartamot.  Az én autóm SD kártyás, tehát rövid időn belül megtörtént a frissítés. (A pontos időt nem tudom, mert közben mást intéztem, ami 30 percnél többet vett igénybe). Azt még elmondták, hogy évente egy frissítést kapnak az év elején, és a következő frissítés megjelenéséig (kb. 1 évig) azzal dolgoznak. Lelkileg felkészítettek, hogy tekintettel a múlt májusi gyártásra, elképzelhető, hogy a mostani frissítés nem fog újdonságot tartalmazni. De azért valami mégis frissült.

Kérés nélkül megadták az új verzió adatait:

System S/W:   JD.EU.SOP.20 - 1.6.6

Firmware:       JD.EU.SOP - 1.0.9

Navi. App        JD.EU.SOP -094947

A magyarításról szóló álmaidat felejtsd el. Az autóm megrendelésekor a kereskedő a pofámba hazudta, hogy a magyar nyelv megjelenése esetén a térkép frissítésekor a magyar nyelvet automatikusan feltelepítik, és mindezt díjmentesen. Most az a válasz, hogy a nyelv telepítése nem megoldható.

A KIA-nál meg kell szoknod, hogy a hivatalos válasz mindig az általad leírt "forduljon Márkakereskedőjéhez." Ők meg visszairányítanak ahhoz, aki hozzájuk küldött téged. Én ezt már többször végigjátszottam. Még Korea-val is leveleztem. Gyakorlatilag mindenhonnan elhajtottak.

Nem tudom, hogy mi az általános vélemény a gyári navigációról. Szerintem elég gyenge. Ha meg lehetne oldani az IGO Primo-ra való cserét,  még érezhető anyagiaktól sem rettennék vissza, azonnal cserélném. De sajnos nem megoldható. Legalább is én nem találtam meg azt, aki képes megoldani.

Előzmény: Bosanac (26590)
norbre Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26630

áááhááá :) köszi ismét

Előzmény: KAti (26621)
spooner Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26629

Pöpec verda, főleg ha kifogsz egy megkímélt darabot. EX felszereltséggel már olyanok is vannak benne, amik nagyon kevés ilyen kategóriájú autóban (USB, DIGIT KLÍMA, 10 légzsák), olyanok meg nincsenek amik keseríthetik az ember életét (dpf, kettős tömegű). Egy-két apróság típushiba (rádió elhallgat, tankrögzítő pántok rozsdálása, ezeket gariban cserélték. Gyengéje a kutyacsontnak becézett futómű alkatrész, ezeket évente kell cserélni, de legalább gyorsan ki lehet és olcsó! Egyébként dinamikus, keveset eszik, nem elromlós nem rohadós (ha még gyári festésű)! Mi nagyon kedveljük. Apró idegesítő hiányosság (nem is értem a koreai gondolkodást), hogy az üzemanyag visszaszámláló 50km alatt már nem mutatja mennyi km-re elég a gázolaj... 5.-ben 140km/h-val megy, ott is kijön 6,5-6,7-ből

Előzmény: kuta75 (26627)
Pfuate Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26628

Köszi a választ és a türelmet! 

Előzmény: ilias (26625)
kuta75 Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26627

2008-as 1.6 Crdi modellről mi a véleményetek ? 

ilias Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26626
Az, annak a felső bekötési pontja és csak olyanban van, amihez gyárilag is volt.
Előzmény: KAti (26621)
ilias Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26625
Egy kép alatt van a szöveg.
A képen lévő szűrő a hátsó ülés alatt van. Az eltömődhet az üzemanyag miatt (hiába a 600 forintosból tankolsz, ez persze túlzás ;) ).
forum.ceedclub.hu oldalon van szó róla.
A check engine, ha egr miatt gyullad ki, akkor az csak törléssel tűnik el, újraindítástól nem.
Vészüzem nem marad hibakód nélkül, úgyhogy olyan helyen olvastasd ki, ahol van megfelelő eszköz is hozzá.
Előzmény: Pfuate (26622)
KAti Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26624

Szvsz baromi sok még a legjobbak 70-es eredménye is. B.sszus, az első 90 napról van szó, és 10-ből 7 autónál előjön hiba...

Kíváncsi lennék, mik a jellemző hibák.

Előzmény: KAti (26623)
KAti Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26623
Pfuate Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26622

Elolvastam többször a cikket, de én ézt a részt, amit írtál, nem találtam. 😱

Minden esetre a javaslataid alapján megnézetem az említett két alkatrészt.

Előzmény: ilias (26615)
KAti Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26621

Szerintem az egy elválasztó háló rögzítőalj

Előzmény: norbre (26619)
Pfuate Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26620

Köszi a tippet! 

Kb 1000 km-t mentem azóta mikor először megjelent a műszerfalon a hibajel. De eltűnik.

Előzmény: ilias (26614)
norbre Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26619

Sziasztok,

A képen látható "elem" a hátsó ajtók fölött van a kapaszkodók mellett, mindkét oldalon (kia ceed kombi 2010).

Ez gyárilag ilyen akasztó, vagy hiányzik belőle valami?

köszi

ikim2025 Creative Commons License 2017.06.25 0 0 26618

Sziasztok!

Megtörtént a légrugó beszerelése a hátsó rugókhoz.

Mindig tele van a puttonyom,ezért kellett berakatnom,mert nagyon ült a segge.

Elég jó lett a rugózás,keményebb,és talán mintha az utat is jobban tartaná,stabilabb.

Eddig ,mint a rakétában, úgy ült a segge,de most fel is emelte a normál szintre a fenekét.

Aki vontat,vagy tele puttonnyal jár,annak nagyon ajánlom.

Nem egyszerű betenni,mert ki kell venni a rugókat,de 2 csavar az egész.

norbre Creative Commons License 2017.06.24 0 0 26617

megkaptam, neked is köszi

Előzmény: KAti (26611)
norbre Creative Commons License 2017.06.24 0 0 26616

váá :D köszi

Előzmény: ilias (26613)
ilias Creative Commons License 2017.06.24 0 0 26615

Ezt a részt keresd ( egy kép alatt lesz): "Üzemanyagtankból kiszerelt szívóág csészével", ne foglalkozz a többi rémisztő résszel. :-)

http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/01/12/na_de_hogyan_nyelt_el_650_ezer_forintot_egy_uj_dizel_c_eed/

Előzmény: Pfuate (26608)
ilias Creative Commons License 2017.06.24 0 0 26614

Sanszos a tankszűrő dugulása. Ha nem ez, akkor sanszos az EGR hiba.
Hibaüzenetnek meg kellett volna jelennie a kiolvasáskor.

Kb. mennyi kilométer telt el az első hibajelenség (vészüzem) óta?

Előzmény: Pfuate (26608)
ilias Creative Commons License 2017.06.24 0 0 26613
Előzmény: norbre (26610)
norbre Creative Commons License 2017.06.23 0 0 26612

norbre.hu kukac gmail.com

köszi ;)

Előzmény: KAti (26611)
KAti Creative Commons License 2017.06.23 0 0 26611

Én találtam valahol 2012-es angol könyvet, 48M, ha megadod a mélcímed, elküldöm valami megatranszferrel.

Előzmény: norbre (26610)
norbre Creative Commons License 2017.06.23 0 0 26610

Sziasztok,

Vettünk egy 2010-es Kia Ceed 1.6 benzines kombit, és szükségem volna a magyar vagy angol nyelvű kézikönyvére.

Tud valaki pdf-et vagy linket adni ahonnan letölthetem?

A Kia veboldalán csak az újabb tipusokhoz találtam..

Köszi

cznorbert Creative Commons License 2017.06.21 0 0 26609

igen, több éve volt a gyertyacsere ( 3ra emlékszem), ez nekem is eszembe jutott, de azt mondták a szervízben, inkább a megtett km mint az eltelt évek számítanak a gyertyánál

de olajcserénél inkább cseréltetek velük boschra, nem nagy tétel, a kezelésiben is esedékes a hónapokat elnézve

Előzmény: KAti (26607)
Pfuate Creative Commons License 2017.06.21 0 0 26608

Sziasztok! Kb egy éve van egy németből vett Ceed Sw-m. 2011.05 havi 1.6 Crdi, 116 PS. 

Az alábbi jelenségre egyenlőre nem találunk megoldást, mert a computer nem látja a hibát.

Mindenekelőtt mondanám, hogy 6-800 km vidéki autózás után, mindig megyek pályán, hogy a dpf regeneráljon. 

A jelenség a következő. Ugyanazon vezetési szokások és útvonal mellett néha elmegy a motor ereje, nem pörög 3000 fölé, olyan mintha leszabályozna. Hogy miért kell ez a fordulat, mert hegyi utakon közlekedem. Bevittem a szervizbe, de nem találtak hibát. Viszont ez megszűnik miutan pl a munkaidőn alatt áll az autó. Tegnap amikor megint elment az erő, megálltam, leállítottam a motort, kulcsot nulla állásba tettem, vártam picit, utána gyújtás, vártam 10 mp-et és indítás után megint minden rendben volt.

Hasonló tapasztalat? Megoldás valakinek? Köszi előre is! 

KAti Creative Commons License 2017.06.21 0 0 26607

A gyertyacsere 20 ekm-rel ezelőtt mikor történt, melyik évben? A futásteljesítményt nézve lehet, hogy 4-5 éve. Lehet, a kora miatt esedékes a csere, kicserélném. Ha meg nem ez az ok, ott lesz a fiókban az esedékes cseréig, nem kidobott pénz.

Előzmény: cznorbert (26606)
cznorbert Creative Commons License 2017.06.21 0 0 26606

Sziasztok

tanácsot szeretnék kérni a nemrég vásárolt, németektőll behozott 1,6os 92kWos, faceliftes benzines kombi motorjának alapjáratával kapcsolatban, a kocsi 2009.11.30ai forgalomba helyezésű, de csak 47e.km van benne (ezt több forrásból ellenőriztük, mert nehezen volt hihető, de valósnak tűnik)

a tünet: melegen ingadozó alapjárat, nem hullámzóan egyenetlen, hanem beáll az alapjárat, majd hirtelen leesik a fordulat, s onnan szedi össze magát a motor, közben meg eléggé táncol a motortérben, nem tűnik egészségesnek

voltam vele egy közeli bosch szervizben, alapjárati motor tisztításra gondoltak, de nem oldotta meg a dolgot (nem volt koszos), gyertya cserélve lett kb. 20.000 kmel ezelőtt, NGK gyártó nemtudom milyen típusaira, hibakódtároló üres

ötleteik vannak csak, következő olajcsere előtt egy olajtér tisztító folyadékkal is járatni kell a motor, mert a szelepvezérlésnél lerakódott "olajsár" is okozhatja, s ezt eltüntetve kisimul az alapjárat

vagy/és a szelepeken van kosz, használjak el 2-3 tank komolyabban adalékolt benzint (pl. shell v-power, ebben néztem valami dynaflex fantázianevű fokozott tisztító képességű adalék van, s ez lepucolja a szelepeket, így azok tökéletesen tudnak zárni, s kisimul az alapjárat

ez (főleg az utóbbi) elég komolytalannak hangzik, van valakinek tapasztalata, mi okozhatja a gondot? 

vagy vigyem el a pécsi pappas kia szervizbe, nézzenek rá ők is ?
bár korábban jártam náluk, mikor érdeklődtem a használt kocsi átviszgálásáról , szerintem csak egy nyűg nekik a merci mellett a kia, kellett valami a kispénzűek számára is, s ha valaki még ezt is használtan veszi meg, az a legalja, nekem ilyen érzésem volt a szervízvezetővel való párbeszéd után, nem beszélve a 25e Ftos ajánlatról, amiért ránéztek volna a kiszemelt kocsira

köszönöm a tapasztaltabbak válaszait előre is

üdv
norbi

László Kazai Creative Commons License 2017.06.20 0 0 26605

Hello.tárcsát nen tudom mert ezzel vásároltam de már van válla rendesen.a betét 2e kmt futott

Előzmény: zöldcorsa (26601)
Nick4682 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 26604

Sziasztok!

Van a családban egy 2007-es 5 ajtós cee'd és a csomagtérajtó rossz úton hangosan nyiszog, mintha tele lenne ásványvizes palackokkal. (Az autó nem volt törve.)

Hiába húzták meg a márkaszervízben a rögzítőcsavarokat, a helyzet változatlan. A szilikonspray sem megoldás. Már akkor is nyiszog, ha a lecsukott ajtót megnyomogatom a kezemmel. Valaki találkozott már ezzel a problémával?

spooner Creative Commons License 2017.06.18 0 0 26603

TRW, ATE...

Előzmény: zöldcorsa (26601)
ceed1969 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 26602

Azt nem írja a könyv.

Majd holnap kiderül,de azért köszi!

Előzmény: Readme13 (26600)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.06.18 0 0 26601

elvileg a japanparts nem a legjobb márka,úgy kb semmilyen alkatrész tekintetében sem..

Inkább vegyél Ferodot,BoschtTextar,Valeo,Brembo.. De azért én is szivesen olvasom,kinek mi vált be akár tárcsából,akár betétből..

A betét egyébként hány km-t futott? Illetve a mostani tárcsa..

Előzmény: László Kazai (26599)
Readme13 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 26600

Szia!

Az véletlenül nincs leírva hogy csak minden 5-10 vagy X ablakmosásnál működik a fényszóró mosó?

Egy barátom most vett nemrég egy zsír új Focust és ott így működik. 

Lehet a KIA is ilyen.

Üdv

Előzmény: ceed1969 (26594)
László Kazai Creative Commons License 2017.06.18 0 0 26599

Hali.kia ceed 1.6 crdi sw 2008 ki milyen első féktárcsát használ?a betét japanparts ami benn van de tárcsát szeretnék venni.japanparts tárcsa jó lehet hozzá?választ előre is köszi

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.18 0 0 26598

Nekem ugyan csak egy majd 20 éves Volvom van, de azon csak akkor megy a fényszórómosó, ha ég a lámpa.

Előzmény: ceed1969 (26597)
ceed1969 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 26597

Xenon.

Ha nincs ötlet akkor megkérdezem!

Köszönettel!

Előzmény: ilias (26595)
ilias Creative Commons License 2017.06.17 0 0 26596

fényszórómosóval :P

Előzmény: ilias (26595)
ilias Creative Commons License 2017.06.17 0 0 26595

Mi nem működik?
Remélem hülye kérdés, de biztosan xenonos és nem csak sima halogén ablakmosóval?

Előzmény: ceed1969 (26594)
ceed1969 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 26594

Sziasztok!

Van valakinek gyárilag beépített xenon és annak a mosója?

Minap vettem a kocsit,átolvastam a használati útmutatót és nem műkszik.

Vajon hogy működik?

Nem akarnék ilyen problémával szervízbe menni!

Csak álló helyzetben próbáltam járó motorral,minden a leírtak alapján történt.

Kérlek segítsetek! :-)

zöldcorsa Creative Commons License 2017.06.17 0 0 26593

Az úgy rendben van.. Ha tegyük fel csak 120-szal mennél,akkor 5 liter alatt maradna..  

A sebességnek ára van :)

Előzmény: GAgyiXyXy (26592)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.06.16 -1 0 26592

Már csak 140-150, de inkább csak 140, mert a gatyám rámenne.....nagyon megugrik a fogyasztás már 130 felett.

A fordom 150-nél fogyasztott ennyit. Jó, sokkal dinamikusabban megy az tény, és én is tolom neki az is tény.

Előzmény: zöldcorsa (26587)
Tettestárs Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26591

Legyen szerencséd hozzá! Kívánom, hogy jó műszakot fogj ki, és minden rendben legyen a géppel!

Előzmény: andlor (26582)
Bosanac Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26590

Hello attilaka81!

"Ezt a térkép frissítés elég furi dolog: Gyors, megvárós olajcserére vittem a kocsit és közölték, hogy a térkép frissítése legalább 4 óra alatt megy végbe. Ennyi időm nem volt, így majd az 1 napra leadós szervízkor fogom kérni." 

Megtörtént végül a navi frissítés?

A navi nyelve magyar lett?
És a friss térkép verziója/dátuma?

Egyébként nekem is ezt a 4 órát mondták, meg azt, hogy majd ősszel, amikor 1 éves (2016.X gyártás) lesz az autó, csak akkor tudnak ingyenesen frissíteni. De 4 óra kell hozzá.

Mikor kérdeztem, hogy nem lehetne-e az SD kártyát egyszerűen egy frissebbre cserélni vagy az új térképállománnyal felülírni azt, akkor azt választ adták, hogy nem tudják, mert az az autó része, és ők nem cserélhetik.

Mekkora bullshit - akkor az olajat meg a szűrőket miért cserélik...?

Egyébként tudja valaki, hogy ha az SD kártya állományát (7 GB) fölülírnám egy újabb verziójú térképállománnyal, akkor az működne úgy?

Szerintem elvileg kéne.

A fedélzeti egység magyarítása már vélhetően nagyobb falat lehet.

Az autóm navigációs és készülékinfója:

(Device information - valahol a setup menüben)

"Device ID E8Fxxxxxxxxxxxxx
http://www.navigation.com/kia

Software ver.: JD.EU.SOP.20.112
Firmware ver.: JD.EU.SOP.20.104
Navi app ver.: JD.EU.SOP.09.46.57
Map ver.: EUR.08.47.50.001.001(D.B1)"

"EUR.08.47.50.001.001" // 2015 1Q for All Europe and Russia (LCN)

Szoftver: TomTom

Az itt megadott weboldalon nem tudtam frissíteni - nem sikerült az autóm regisztrációja.

Jeleztem a hibát nekik, azt írták vissza, hogy forduljak a márkakereskedőhöz.

Szóval kik kéne már találnunk, hogy hogyan tudnánk a térképállomány frissítését megoldani....?

Előzmény: attilaka81 (26476)
dokeee Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26589

Tavaly ősszel én is azt vettem, nem akarok évente kétszer gumit szereltetni, meg TPMS szenzorokkal marháskodni.

Előzmény: KAti (26588)
KAti Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26588

Én vettem. 1.5 évesen, karácsonykor vettem az autót, téli gumi nélkül, és vállalható kompromisszumnak tűnt a tesztek alapján a Crossclimate gumi. Azóta próbáltam tesztpályán, jó volt.

Előzmény: ilias (26585)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26587

És a pályán mennyivel szoktál menni? az se mindegy..

Előzmény: GAgyiXyXy (26584)
ilias Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26586

Országúton menne az lejjebb is. Nekem ott 4.7 körül szokott lenni.

Előzmény: GAgyiXyXy (26584)
ilias Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26585

Ha négy évszakos gumit te vetted rá vagy így hozták be?  

Előzmény: KAti (26583)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.06.16 0 0 26584

Ez jó! Nekem a dízel nem megy 5,6 alá, csak ha tolom :) Igaz csak pálya, most már csak +10 +20 max. eltéréssel, de inkább +10.

Előzmény: KAti (26583)
KAti Creative Commons License 2017.06.15 0 1 26583

1.6-os benzinessel megjártam Bp - Pécs - Bp távot, főúton, nagyjából betartva a sebességkorlátozásokat.

Így lett a fogyasztás 5.5 liter. Elégedett vagyok.

4 évszakos gumi, tutti vannak olyan gumik, amikkel még kevesebb lenne a fogyasztás. Persze a klíma is működött végig.

andlor Creative Commons License 2017.06.15 0 0 26582

Szia, várhatóan júli közepe vége felé lesz átvehető,  elméletileg 07.04-től kerül legyártásra. 

Előzmény: Babarum (26581)
Babarum Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26581

Nos, meglett?

Lesz beszámoló?

Előzmény: andlor (26520)
ákombá Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26580

Köszönöm a segítségeteket viszem a Szabóhoz

ilias Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26579

2008-óta biztos hogy Kia. Hogy azelőtt esetleg mi volt, passz.
http://www.kiaszabo.hu/

Előzmény: Mendoza (26577)
ilias Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26578

Én áprilisban voltam a Lurdynál 5 éves szervizen. 4 Lurdys és egy Wallisos pecsét van benne. Múlt héten voltam az M6-nál garanciális javításon (kuplung kapcsoló csere). Nem volt gond a kocsi "előéletével", de a munkafelvételkor mondták, hogy rákérdeznek a KMH-nál.

Előzmény: aamen (26571)
Mendoza Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26577

Ez az a Szabo, aki regen Honda Szabo volt?

En naluk vettem a Civic-et es mindig irto korrektek voltak!

Előzmény: zenezsalu (26576)
zenezsalu Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26576

Kia Szabó XVI. ker

Előzmény: ákombá (26574)
zenezsalu Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26575

Szia! Teljesen igazad van az illesztésekkel kapcsolatban, nekem volt még Skodám, Citroenem, mindegyiknél volt hasonló probléma. Az a véleményem, hogy magasabb árkategóriás márkáknál tűnnek csak el ezek, fényezési hibák is gyakran előfordulnak.

Előzmény: Tettestárs (26563)
ákombá Creative Commons License 2017.06.14 0 0 26574

Köszi!
Valaki ismeri a Gödöllői, vagy a XVI. kerületi KIA szakszervízeket?
Sajnos az előző autómnál voltak gondjaim a szakszervízekkel. Nem cserélték le amit kellett, sőt jártam úgy is, hogy a felszámlázott pollenszűrőt be se tették!

KAti Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26573

A Hyundai gondolom ugyanezzel a váltóval működik, stimmel, hogy az is csattogjon.

A másik autóm épp Fusion, robotizált váltóval, az nem csattog. Volt még DSG-s váltós Alfánk, (OK, nem DSG, de csak a neve más), az sem csattogott. 

Előzmény: P.URBANUS (26572)
P.URBANUS Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26572

Volt nálam I30 DCT váltóval, az is kattogott leállítás után. Meg robotváltós Ford Fusion is ezt csinálta. Valszeg normális jelenség.

Előzmény: dokeee (26568)
aamen Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26571

az ott a szabónál 2008-ban volt, most nemtom mi a helyzet, de a fő probléma már akkor is az volt hogy a város pont túlsó végén voltak, óra mire oda átvergődik a zember
és ez a helyzet azóta se javult
a lurdy-nál a standard szerviz (crdi-vel) 35-40 körül volt, ha bemondtad a "ceedclub" varázsszót
érden meg 50 fölött, de már nem emléxem pontosan mennyi
a probléma csak az, hogy a lurdy márkaszerviz mivolta azóta kétségessé vált, erről itt lentebb írtak...

Előzmény: 08-73 (26565)
Mendoza Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26570

Egr-t dobta be, mint hiba.

Kia szervizben is, meg egy masik szerelo is kiolvasta.

Vett bele felujitottat, de parszaz km utan megint elkezdett neki rangatni...

Előzmény: ilias (26551)
Mendoza Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26569

Felujitottat vett bele 70-ert.

De az auto nem lett jo. Vagyis csak egy darabig, de most megint rangat neki...

Előzmény: BX 59-76 (26546)
dokeee Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26568

Nem nagyon érdekelnek ezek a váltók, de ez hülyén hangzik :)

Előzmény: KAti (26567)
KAti Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26567

A leállításkor hallható fémes csattogásra azt mondták, hogy a DSG váltó rendezkedik még akkor, annak a hangja, teljesen üzemszerű. Ám legyen, remélem igazuk van és nem valami elátkozott helyen fog szétesni valami :-)

Előzmény: KAti (26527)
BX 59-76 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26566

A Fóti Kia Jász-Plasztikról van valakinek tapasztalata?

08-73 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26565

Magyarán a Szabónál mégse annyira jó a helyzet ilyen téren? Lurdynál mennyiért csinálták meg?

Előzmény: aamen (26562)
Tettestárs Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26564

Lehet, hogy nekünk egy "hétfői" példány jutott :-)

Bár ha lehet hinni a kereskedőnek, az enyém 04.21.-én készült, ami meg ugye péntek. 

Előzmény: Törölt nick (26559)
Tettestárs Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26563

Igazán nem volt célom a topic átfordítása az "ekézzük a Cee'd-et" irányba, csak tárgyilagosan leírtam a tapasztalataimat. Továbbra is nagyon jó autónak tartom a Cee'd-et, szerintem ár-érték arányban az egyik /ha nem a/ legjobb. Lehet, hogy az én elvárásaim magasak, kétségtelen elég precíz vagyok minden téren. De véleményem szerint ma már nem lenne szabad ilyen hibákat elkövetni egy autógyártónak, pláne annak, akinek még mindig bizonyítania kell, hogy ott a helye az élbolyban. Megkockáztatom, hogy a 10 éves Cee'd-ünk /a családban maradt/minőségibb benyomást kelt, már ami a lemezmunkát illeti. De mindegy, ezt a békát le kell nyelnem, el kell tudnom fogadni a hibáit /amik más szemében nem is biztos, hogy hibák/, mivel a terv szerint jó pár évig még együtt rójuk az utakat. Meg persze, azt is tudom, hogy tökéletes autó nincs, de azért még is csak.... :-)

aamen Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26562

én annó az ezres szervizt csináltam a szabónál
mert itt ebben a topicban 2008-ban az volt az elterjedt álláspont hogy azok a legnormálisabbak
az első "rendes" szervizre aztán már érdre vittem az m6-hoz, mert azok viszonylag közel voltak, és hát észleltem a szabónál hogy az olajcsere nem igényel valami borzasztó magas felkészültséget
aztán legközelebb megpróbáltam a lurdy-t, aztán amíg garis volt az autó ott is maradtam
azok se csinálják jobban vagy rosszabbul mint mások, talán egy hangyafasznyit rugalmasabbak, viszont jóval olcsóbbak mint az összes többi

Előzmény: 08-73 (26561)
08-73 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26561

Én most jelentkeztem be a Kia Szabóhoz éves kötelező szervizre. Úgy hallottam,ők normálisak :)

Előzmény: aamen (26558)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26560

Ja, természetesen a karosszéria esztétikai hibáira utaltam előző hozzászólásomban de az igazsághoz hozzá tartózik, hogy az autó beltere meg hibátlan összeszerelés szempontból is.

Előzmény: Törölt nick (26559)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26559

Sajnos igazat írsz. Az autó maga jó (lenne) de ahogy össze van hányva az nem üti meg a mércét nálam. Na nem mind ha egy másik kompakt autón nem lehetne hibát találni. A különbség az, hogy a Ceed-en sokkal előbb feltűnik. Nem vigasz az sem, hogy most olajcsere alkalmával megnézegettem a Sportge-t, Carens-t a szalonban. Kapásból találtam elég feltűnő hibákat, hogy most át nem venném azokból egyiket sem. Az én Ceed-emen is vannak problémák megint csak azt tudom írni ha most kellene átvennem azonnal jegyzőkönyveztetném és visszautasítanám az autót. Az érdekes, hogy a családban van egy újabb Ceed is de annál nem fedeztem fel hibát. Pedig kettő egyforma autóról van szó csak a színük más. Elképesztő a gyári szórás.

Még valami. Lehet, hogy megköveztek, de ha számít az illesztés a hézag az élek (nekem igen) akkor VW, Skoda, Seat. Maradnék a Ceed-nél várom az újat de ha az is ilyen szinten lesz összehányva akkor megy a levesbe és márkát váltok. 

Előzmény: Tettestárs (26547)
aamen Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26558

mindegyik márkaszerviz teljesen megbízhatóan tud olajat cserélni

Előzmény: ákombá (26557)
ákombá Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26557

Sziasztok!
Most kell vinnem első szervízre 1,4-es ceed-emet. Ajánlanátok megbízható szervízt?!!
Köszi

igazi hős Creative Commons License 2017.06.12 0 0 26556

Lehet, hogy mások az elképzeléseink, de én a képeiden (és a saját autómon is) 3-4 mm-es illesztéseket látok, ami szerintem egész jó. A SS ráadásul kényes szín (a mienk is ilyen), minden szögből és minden fényben egy kicsit másnak tűnik.

Előzmény: Tettestárs (26549)
cápaFeri Creative Commons License 2017.06.12 0 0 26555

Az én SW-mnél is bal oldalt a csomagtérajtón nagyobb a hézag. Elöl meg a két lámpa belső felénél nem egyforma a a motortető alatti krómkeretes hűtőrács illeszkedése.

Előzmény: jwkllr (26552)
KAti Creative Commons License 2017.06.12 0 0 26554

Az első ajtó nálam is így áll, mindkettő, egyformán. Szerintem tervezési hiba, nem szerelési.

Előzmény: Tettestárs (26549)
igazi hős Creative Commons License 2017.06.12 0 0 26553

Még egy ok a megnyugvásra: http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/95238/best-cars-to-own-driver-power-2017-results Az angoloknál a Cee'd lett az 5. az idei "mennyire elégedett a autójával" felmérésen. (Mi tavaly a 308-Cee'd-Octavia hármasból hosszú vívódás után választottuk a Kiát, a másik kettő jóval hátrább végzett :-)

Előzmény: BorPéter (26525)
jwkllr Creative Commons License 2017.06.12 0 0 26552

Csomagtér ajtó picit nálam jobb oldalon van.

Előzmény: Tettestárs (26547)
ilias Creative Commons License 2017.06.12 0 0 26551
Mi volt a konkrét hiba?
Előzmény: Mendoza (26545)
Tettestárs Creative Commons License 2017.06.11 0 0 26550

Húúú..csak késő van, két korrekció az első hsz.-re. "de állítólag nem volt Mo.-n." , és "kihangsúlyoztam".

Tettestárs Creative Commons License 2017.06.11 0 0 26549

Remélem most jó lesz... :-)

Tettestárs Creative Commons License 2017.06.11 0 0 26548

Basszus...a képek lemaradtak, hogyan tudok feltölteni?

Tettestárs Creative Commons License 2017.06.11 0 0 26547

Sziasztok!

Régen jártam erre, de egy ideje újra olvasgatom a "cartársak" hozzászólásait. Abban a cipőben járok-ill jártam, mint andlor, mármint új autó vásárlás. Bő egy hete vettem át a verdát, az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat megosztanám néhány mondatban. Egy biztos, a kereskedő az kereskedő bármit mond résen kell lenni. Infra red színben szerettük volna a gépet, de állítólag nem Mo.-n. Az ügyintéző látott a rendszerben 2db gyártás alatt lévőt ebben a színben, állítása szerint sikerült az egyiket lefoglalnia. Rendeléskor kihangsújoztam, hogy 2016-os autót nem vagyok hajlandó átvenni, csak 2017-est. Néhány hét múlva hív, megjött az autó. Kértem, küldje át az adatait, hogy előre megtudjam kötni a biztosítást. Mit látok az adatlapon?....az autó 2016-os gyártású!!! Csak egy "egész picit" akadtam ki, hívom, de természetesen az importőr, meg a rendszer, meg a dalai láma a hibás!!! A vége az lett a dolognak -mivel az előző Cee'd-et eladtuk, autó meg kellett-, hogy egy Sirius Silver 1,4 LX+Komfort lett a befutó, ez már tényleg gyártásból! Nem mondom, hogy inkorrekt volt a kereskedés de bepróbálkoztak, csak nem jött be, szóval csak éberen...ja és ezek után természetesen átnéztem a festékvastagság mérővel! Ami az autót illeti, vegyes érzéseim vannak... 10 évig hajtottam az előző Cee'd-et úgyhogy van összehasonlítási alapom. Műszakilag természetesen jóval fejlettebb az új. Csendesebb, kezesebb, tényleg szuper vezetni. Viszont úgy látom tényleg elég nagy a munkaerő hiány Zsolnán. Az illesztések, lemezmunka enyhén szólva kívánni valót hagy maga után. Teszek fel néhány képet, a teljesség igénye nélkül, de pl. a csomagtér ajtót le se fényképeztem......

BX 59-76 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 26546

Mennyibe került?

Előzmény: Mendoza (26545)
Mendoza Creative Commons License 2017.06.11 0 0 26545

szia, koszi a valaszt, valoban egr csere lett belole.

udv

Előzmény: ilias (26474)
BX 59-76 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 26544

Ha nem ordítasz, akkor is fogunk válaszolni.

Egyébként a használtautóponthu oldalon elég jók vannak fennt.

Aki ide jár, nemigen fogja eladni.

Előzmény: Sanyag Pécs (26543)
Sanyag Pécs Creative Commons License 2017.06.10 0 0 26543

Eladó Kia Cee'd SW 1.6 CRDI-t keresek!!! 2013 évit.

andlor Creative Commons License 2017.06.10 0 0 26542

Erre nem is gondoltam, köszi. Így készülök. Amúgy mi van, akkor ha találok komolyabb eltérést, volt már valakinek ilyen tapasztalat,hogy ilyenkor mi a teendő?

Előzmény: aamen (26537)
andlor Creative Commons License 2017.06.10 0 0 26541

Igen erre felhívtam a figyelmet, hogy ne számoljanak ilyen „mondva csinált” plusz költségeket megegyeztünk, hogy mennyi az üzembe helyezés az mit a tartalmaz, ennyi többet nem fizetek ezt le is írtuk papírra.

Előzmény: zenezsalu (26540)
zenezsalu Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26540

Amire szerintem figyelni kell, hogy járulékos költségeket megpróbálnak rád varni (üzembe helyezési díj = lemosták az autót, forgalomba iratták, stb). Tehát nagyon olvass mielőtt aláírsz, le kell ellkenőrizni, hogy azt a felszereltséged kapod amit megrendeltél? Én pl jártam úgy, hogy a kipörgésgátló nem volt benne a 7.000 km futott szervízautóban holott azt hazudták, hogy benne van (nem Kia volt). Tudod a műszerfal mutatja, csak ember legyen a talpán az aki az új autónál kiismeri magát indításkor a műszerfalon.

Előzmény: andlor (26531)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26539

Nektek a ceedbe van olyan funkció a távirányitón,hogy a lezár gombot hosszan nyomva felhúzza az ablakot,a kinyit gombbal pedig le?utólag ezt szerintetek bele lehet kreálni?

KAti Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26538

"motortérbe nézz bele mindenképp" :-)
A belenézés a lényeg? Azt minek? Számít az irány is, hogy honnan nézzen bele, milyen közelről, mennyi ideig nézze a motorteret?

Vagy meg kell nézni, ellenőrizni kell valamit? Ha erre van tipp, akkor a kérdésfeltevőnek segíteni kellene, hogy mit nézzen meg.

Persze, ha ilyen kérdést tett fel, akkor szerintem kb. mindegy :-)

Előzmény: Readme13 (26532)
aamen Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26537

ld előttem szóló
a szállítási sérülések javítása a probléma
a tréleres cég hiába csinálja meg a lehető leggyáribb technológiával, amikor te öt év múlva el akarod majd adni az autót és a vevőd találja meg, egyrészt helyből kevesebbet ér az autód egy-két százassal, másrészt a dolognak van egy kínos jellege mert a vevőd meg azt hiszi hogy te akartad őt átvernni amikor törésmentesnek mondtad az autót

Előzmény: andlor (26534)
P.URBANUS Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26536

http://www.datanet.hu/auto2/a2-web03-02/telep/elso.htm

A teljes cikk sajnos nem elérhető. Lényeg, hogy jelentős karosszériahibákat is kijavítanak, majd új áron eladják az autót a vevőnek. Mivel gyárinak mondják a technológiát, nem értesítenek róla. Ha majd használtként adnád el, lehet, hogy a vevőd veszi észre, amikor körbeméri a kocsit. 

Előzmény: andlor (26534)
BX 59-76 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26535

Sziasztok!

Használtan vásároltam egy 2013-as Kiad Cee`d SW.1.4 CRDI személyautót.

A jobb hátsó ajtó után legalul a köszöbnél a fényezésnen van egy vagy nagyon vékony fényezett fémlap felragasztva vagy egy vastagabb matrica színre fújva. Kb 5cm széles és 10 cm magas.

Leszedni nemigen tudtam. Vajon mi lehet ez?

andlor Creative Commons License 2017.06.09 0 0 26534

Festék vastagságmérő??? Új autó esetében, mi indokolja, mert még használtnál oké értem, de újnál, amiben van 5km. Tényleg nem értem, a miértjét bocsi.

Előzmény: aamen (26533)
aamen Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26533

vigyél festékvastagságmérőt

Readme13 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26532

Ez egy jó kérdés! 

Külső dolgokat meg tudod nézni festést átfutni, ajtókat-zárakat belül a funkciókat kipróbálni, motortérbe nézz bele mindenképp dióhéjban ennyi. Nehéz azonnal kiszúrni bármit is. Én télen vettem át este 6kor. volt világítás de az nem olyan mint a napfény.

Én nem találtam rajta semmit egyébként.

andlor Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26531

Van esetleg tanács, hogy mire figyeljek kell átvételkor?

Előzmény: Readme13 (26528)
andlor Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26530

Igen láttam már egy párszor, már megnéztem ezt is, illetve a teljes teszt videót is :)

Előzmény: jwkllr (26529)
jwkllr Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26529
Readme13 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26528

Én is tőlük vettem :-)

Előzmény: andlor (26526)
KAti Creative Commons License 2017.06.08 0 0 26527

Ha megnézel néhány megbízhatósági statisztikát, azért azt fogod látni, hogy a KIA-k nem az élmezőnyben vannak, inkább valahol a középmezőny tetején. Szerencsére nem tartoznak azok közé az autók közé, amik megőrjítik a gazdáikat, de közel sem hibamentesek. Szerintem a 7 év garanciát nem a műszaki megbízhatóság adta gazdasági lehetőség miatt adja a KIA, hanem a piaci pozíciók, a márka imidzsének növelése a cél.

Én is megnéztem sok tulajdonosi értékelést, statisztikákat, és ezek után döntöttem úgy, hogy ha szembe jön egy megfelelő vétel, a KIA is szóba kerülhet.

Arra nem nagyon kell számítani, hogy az út szélén fog hagyni az autó. 1-2 évente pedig egy-egy extra, garanciális javítás belefér.

Én is épp most fogom vinni szervizbe, valami furán csörömpöl, amikor leállítom az autót. Csak kívülről hallani. Majd beszámolok, mi volt.

Előzmény: BorPéter (26525)
andlor Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26526

Cegléd városából.

Előzmény: zenezsalu (26524)
BorPéter Creative Commons License 2017.06.07 0 1 26525

Hahó!

Köszönöm a sok reakciót, akkor úgy nézem, hogy nem a kocsival van baj, a normál használatnál ritka a nagy baj. Megnyugodtam :)

Meghát az összes használt autó gyakorlatilag lutri, csak remélheti az ember, hogy nem valami állat levetett kitaposottbelű-rosszul karbantartott verdáját sózzák rá. 

Nem vagyok valami nagy műszaki szaki, viszont valszeg viszek majd hozzáértőt a leendő autóhoz...

Most is van fent egy majdnem tökéletes a használtautón, csak a vonóhorog hiányzik. Felhívtam két márkaszervízt. Az eggyik 150-e-ért, a másik 100e körül csinálná anyag+munka+vizsga költséggel. Mivel valszeg téligumit is kell majd venni, így ez már nem fér bele az önerő mellé, szóval várok. Rászánom az egész nyarat, ráérünk... :)

Mégegyszer köszi, a pozitív bíztatás jöhet továbbra is :)

Üdv

Petya

zenezsalu Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26524

Gratula! Nem fogod megbánni! Szabad kérdezni ki az a boldog kereskedő akinél megrendelted?

BAncsii Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26523

Azt mondták, hogy az enyémben nem lehet magyar nyelvűre frissíteni a navit (2016. 06. havi kia ceed uefa 1,6)....

Amit pár hete írtam a kia központba, arra meg semmit nem válaszoltak.....

BAncsii Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26522

De! Csak jött a levél, gondoltam valami változott, azért írták....5000 km-nél ajánlották, hogy cseréljek olajat. Meg is tettem. Aztán most meg a szervízben közölték, hogy nem kell csinálni semmit, majd 2 évesen vagy 30.000 km-nél....

Előzmény: GAgyiXyXy (26480)
aamen Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26521

na ebből a stabpálca nekem is megvolt
valami 160000 km körül
viszont nem volt valami jelentős összeg, talán egy tizes se

Előzmény: ilias (26516)
andlor Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26520

Úgy nézz ki hogy meglesz az új Kia Cee'd 1,6 GDI SW summer edition ha ha kokszosodik ha nem majd az idő eldönteni mi lesz 😁

ilias Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26519

Body control module

Linkkel tudok válaszolni. :D

http://www.kia-bg.com/docs/ceed/ED_BCM.pdf

A lényeg az volt, hogy vibrált minden lámpám, a műszerfaléval egyetemben.

Testkábel kontakt tisztítás (a bal első fényszóró mögött) nem segített a hibajelenségen, csak a BCM cseréje.

Előzmény: KAti (26518)
KAti Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26518

BCM? Azmiaz?

ilias Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26517

+csomagtartó teleszkóp (SW).

ilias Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26516

2008-as Ceed:

BCM, fűtésléptető motor, tank pánt, első biztonsági övek, első stabpálcák

2012-es, még ED:

Előző tulajnál: Üzemanyag szintjelző jeladója

Nálam: kuplung kapcsoló (tegnap), rakoncátlankodó EGR.

Előzmény: aamen (26515)
aamen Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26515

nekem  hét éves garis időszak alatt két garis javításom volt
az első a fűtőmotor
a második valami tank tartó pánt
illetve idesorolható még a nem garis de a szerviz által ingyen elvégzett rádió javítás, ami abból állt hogy kivették, megmasszírozták, visszarakták, azóta jó

Előzmény: ilias (26514)
ilias Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26514

Mely problémák azok, amelyek aggasztóak a számodra? Mi tántorítana el ettől az autótól?

2008 februárja óta hajtok (közte két éves szünettel) diesel Ceedet. Volt kb. 5 garanciális javításom. Tegnap is voltam egyen, de elégedett vagyok. ;-)

Előzmény: BorPéter (26506)
mephysto Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26513

szia Péter,

félig-meddig topik idegenként válaszolok (próbálok) a kérdésedre, mert én is hasonló cipőben jártam. egy 12 éves lacettiből szálltam ki úgy, hogy egy éve kerestem az utódot. előtte honda civic-em volt (8.gen ufó, első tulajnként, imádtam, sosem volt gond, 1.8 szivóbenzin), azt kiütöték alólam 7 évesen (mellékutcából belém, gtk lett a vége), akkor hirtelen nem volt más, beleültem a család nem nagyon használt lacettijébe, első tulajként vettük, 1.4 szívó benzin), igazából semmi gond nem volt vele sem, többször jártuk meg vele olaszországot, nyaralva, de csak 12 éves volt és azért kezdtek rajta előjönni hülyeségek. mindkét autót kizárólag márkaszervízbe hordtuk, amit azt gondolom megháláltak. na nem untatlak :) a lényeg az, hogy igenis ha normálisan bánnak egy autóval az elejétől a végéig, akkor tud problémamentes lenni. hülyeségei minden típusnak vannak, de igazából hanyagolható.

azt mondod sok kedvezőtlen véleményt olvasol. nézzünk egy példát, van 10 cee'd tulaj, abból 4-nek vannak problémái. a 4-ből 2 valóban problémás, a másik kettő pedig az a fajta maximalista kibic, aminek semmi sem jó és ha pl. astrát, vagy focust hajtanának, akkor az sem lenne jó - bocsánat, ilyen tényleg van :) na, ezeket olvasod. a másik 6 pedig nem fog riport jelleggel írogatni, hogy tök jó az autó, csak tankolnak bele, éves szervíz és pakolják bele a km-eket. pedig ők is a statisztika része lenne.

én civic és a lacsi után megjártam a cr-v, rav4 vonalat, mert suv-ot szerettem volna. egyik sem nyűgözött le, képbe került a kia, a sorentó drága, a sportage-t valahogy nem éreztem megfelelőnek végül egy kia niro lett a vége (na az lenyűgözött, bár tudom ez szubjektív). hogy félek e a problémáktól? ki nem fél? de megteszem amit lehet, becsülettel karban fogom tartani, vigyázok rá, mindemellett biztosíthatom, hogy bőven használva lesz... a többit meglátjuk :)

rengeteg teszt van az interneten, leírás, vélemények, fórumok, youtube (ne riasszon vissza az angol)... és ne engedj az elképzelésedből, mert bánni fogod :) jó választást kívánok! :)

Soldato Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26512

2008-ban vettem újonnan egy 1,4-es kombit. azóta két halogen izzót kellett kicserélni, illetve nem régóta nem működik a csomagtartón a zár (nincs valakinek ötlete a hiba okára?), egyébként a világon semmi baja nem volt...

Mondjuk én az átlagnál szerintem kevesebbet használtam eddig, most van benne 95000 km.

antonio86 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26511

sziasztok!

ajánlani szeretnék egy autót, aki éppen keres.

megbízható!!!

https://auto.jofogas.hu/bacs_kiskun/Kia_Cee_d_1_4_Cvvt_LX_P1_P2_csomag___3_300_000_huf_67050642.htm

Üdv.: Anti

jwkllr Creative Commons License 2017.06.07 0 0 26510

Mivel crdi-m van, így nem megyek oda. Eu nem csak ezekből a városokból áll.

Pl. én nyögdíj után megirányzom vele Skandináviát.  Mivel SW így ha minden kötél szakad akkor még aludni is lehet benne.

Előzmény: KAti (26498)
aamen Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26509

"Benzines, mert városban lenne 90%-ban használva, napi 5-15km"

keresd az 1.4-es szívó benzinest
ha pénz nem számít, az 1.6-os nem gdi hanem hagyományos benzinest

zenezsalu Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26508

Nos, az enyém egy 1,6 benzines 2011-s semmi nagy baj nem volt vele, csak a tempomat hülyéskedik  néha, már mindent kicseréltek, de csak előjön a hiba: hosszas használat után (autópályán) gázpedál használhatatlan lesz, leállítom újraindítom és megy megint valameddig. Ez az egyetlen amit le tudok írni hat év és 60e km használat után. Megbízható, jó autó, márkaszervíze is jó! Fogyasztás 6,5-7,5 között. Ja, igen csomagtér ajtón a tartók elfáradtak, azt is gariba cserélték. Egyedi példányt meg kell nézni, menni kell vele, első indításnál fülelj, hogyan indul. Olyan használt 7 évnél öregebb autó nincs amire ne kellene költeni időnként, a többi márkánál amit írtál lényegesebben jobb és megbízhatóbb szerintem.

dokeee Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26507

Nézd, minden autót tönkre lehet vágni, a konkrét példányt kell rendesen átnézni, utána megbecsülni.  A miénkben másfél évesen 23e km van, de 100 km-nél rövidebb útra elő se vesszük, egy karcolás sincs rajta, és megfelezem az olajcsere periódusait. 4 év múlva kitalálom, hogy megtartjuk-e, vagy nem, de szerintem nem kéne, hogy sok baja legyen. Ja, és nem rajtolgatok, meg bohóckodok vele.

BorPéter Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26506

Sziasztok!

Kis megerősítést kérnék Tőletek!

Szeretnénk lecserélni az Ezeréves Skoda Fábiánkat (nem a névrokon Sólyom :) ). Eddig én Dacia Dusterben gondolkodtam, nézegettem utcán, honlapon, index fórumon stb. Szombaton elmentünk tesztvezetni, és hát az lett a vége, hogy a családi tanács úgy döntött, hogy nem lesz Dusterünk.  A második terv a használt Ceed lett volna, és itt kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot. Olyan januárig visszamentem és most értem a mosthoz.

És az a benyomásom - és itt kérném a véleményeket - hogy kissé bajos a kocsi. Elmondom mire kéne és milyen:

Benzines, mert városban lenne 90%-ban használva, napi 5-15km. Kombi, mert a maradék 10% az hosszabb táv 2 felnőtt 2 gyere és 1 kutya hátul + csomagok. Tetődoboz van. Jó lenne majd vonóhorog is, a 4 bicajos tartóhoz. 2012-2013-körüli évjárat játszik. A terv az, hogy legalább még 7-8 évet kibírjon orbitális költségek nélkül. 

Eddig úgy okoskodtam, hogy ha adnak 7 év garit a kocsira, akkor annyira rossz nem lehet, de ahogy olvasgatom, nagyon sok garanciális bejegyzést látok, hogy ez lett cserélve, az lett cserélve. Ebből kifolyólag, ha letelik a 7 év, valszeg nem lesz megbízhatóbb a kocsi, hanem ezután is sok ilyen hiba lesz, csak már gari nélkül fizethetem. 

Mi az álltalános vélemény, csak azért látok ilyen posztokat, mert csak az írkál ide, akinek gondja/panasza van és igazából megbízható autó, csak vannak peches darabok, vagy tényleg inkább hajlamos a rosszaságra?

Ez a megérzés a Duster fórumról idetévedve ébredezik bennem, ott valahogy nem volt sok ilyen típusú bejegyzés!

Lécci írjon az is, akinek jók a tapasztalatai, köszi

Petya

lafferro Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26505

Sziasztok!

Használt autó vásárlás előtt állunk és az egyik kiszemelt a 3 autó típusból egy 2009. 10 havi Ceed SW LX 1.4 109 LE lenne. A kocsi ausztriából származik és a számla alapján hölgy tulajdonos lehetett. Jelenleg 165 ezer km van benne. A garancia ha jól számolom már nem él rá. A másik 2 típus Ford focus kombi és opel Astra H caravan lenne. A kiszemelt Ceed egy Keszthelyi kereskedésbe van amit ha minden jól megy a héten személyesen is megnézek. Mivel Pécsen lakóm így elkértem a kereskedőtől a szervizkönyvet a hirdetésben írták hogy kérésre megadják.A kereskedő e-mailben el is küldte a kocsi szerviz könyvét és egy javítási számlát amin szerepelt egy javasolt javítás- csere mégpedig a két hátsó komplett féknyereg. Az okát nem tudom. ezen kívül végeztek még egyéb javításokat de a német tudásom és a Google fordító is elég érdekes fordítást adott ki. Végeztek még festék réteg mérést is a kocsin amin a bal hátsó lökhárítón és a csomagtér ajtón mértek a gyáritól eltérést. A szervizkönyve vezetett gondolom a garancia miatt.
Mit gondoltok? Tudom egy személyes megnézést, kipróbálást és ha engedik egy átvizsgálást megér. Nagyon megtetszett és azóta a másik 2 típussal nem is foglalkozom ami lehet nem túl szerencsés.
A leírtak alapján vásárlásnál mire figyeljek, mit nézzek meg jobban, milyen típus hibák szoktak előjönni ennyi idősen és/vagy ennyi futott km után?

Előre is köszi a véleményeket, válaszokat.

ilias Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26504
Athén könnyen ígérget.
Görögországban magánkézben csak min. EURO V-ös diesel személygépkocsi lehet.
Ezeken kívül (enyhe túlzással) csak taxik járnak rosszabb diesel motorral.
dokeee Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26503

Na ja, ezért lett tele a faszom a hivatalos környezetvédelemmel. Álszent buziság az egész.

Előzmény: aamen (26502)
aamen Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26502

hát, az füstöl mint  a zállat
télennyáron
de aszonták pont mint újkorába, harmincöt éve, akkor is ugyanígy füstölt
tehát környezetvédelmileg pont jó
bezzeg a ceed
az új korában nem füstölt sehogyse, most meg padlógáznál már igen
monnyuk még sose látott padlógázt csak vizsgákon, de környezetvédelmileg ez így normális
aszonnyák

Előzmény: dokeee (26501)
dokeee Creative Commons License 2017.06.06 0 1 26501

Hát igen, azok a 30 éves dízelek, azok a bolygó megmentői. :)

Előzmény: aamen (26500)
aamen Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26500

van egy '83-as szívódízel golfom, azzal ez nem probléma
a 2008-as ceed crdi-vel meg probléma
van benne 180.000 km
nem pletyka meg talánegyszer, hanem tényszerűen idén nem ment volna át a vizsgán ha nem segítenek rá
lehet hogy ha már dpf-es lenne akkor ez nem lenne probléma, de akkor meg (amiatt) lenne vagy lehetne más

Előzmény: dokeee (26493)
08-73 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26499

Ez persze benne lehet a pakliban. Bár ahogy látjuk, a dízeleseket érintheti ez a kérdés, a benzinesek (mint én is) nyugodtak lehetnek.

KAti Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26498

Nem ismerjük  pontos szabályokat, tervezeteket, de ha rákeresel a dízel kitilt szavakra, érdekes cikkeket olvashatsz.

"Négy világváros vezetője döntött úgy, hogy 2025-re kitiltja a városából a dízelautókat. Párizsban, Madridban, Athénban és Mexikóvárosban nem lehet majd dízelautót használni a következő évtized közepétől"

Stuttgartban a legújabb normának meg nem felelő dízelek nem közlekedhetnek szennyezett levegő esetén - honnan tudható, hogy két év múlva nem lesz Euro 7, és ezzel az Euro 6 a "nem legújabb" kategóriába kerül?

Előzmény: 08-73 (26497)
08-73 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26497

"Vannak olyan hírek, hogy külföldi, európai nagyvárosok tiltani fogják egyes területeiken bizonyos kritériumoknak meg nem felelő autóval a közlekedést."

Az a régi dízelekre, és esetleg a huszonsokéves, már elavult(nak mondott) benzinesekre fog vonatkozni, nyilván nem az Euro 6-osokra. Hibridekre és villanyokra meg evidens, hogy nem vonatkozik majd :)

Előzmény: KAti (26494)
08-73 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26496

Azért ennyire nem kell túldramatizálni :) Bár ilyenről én még nem hallottam, kezeljük ezt "garázspletyka" szintjén. Itthon továbbra is változatlanul lehet majd vizsgáztatni, sztem annyi változtatás lesz, hogy a kocsid bármely tagállamban levizsgáztathatod, ha épp ott jársz.

Előzmény: aamen (26492)
dokeee Creative Commons License 2017.06.06 0 1 26495

Ez egy ma megvett Euro6-os autónál nem igazán probléma. Ill. én nem látom annak.

Előzmény: KAti (26494)
KAti Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26494

Most is megteszi az állam (OK, az önkormányzat, de az állam ad rá jogot), hogy megtiltja az autóddal a közlekedést - pedig te kifizettél minden adót, sarcot, hogy autózhass. Vannak olyan hírek, hogy külföldi, európai nagyvárosok tiltani fogják egyes területeiken bizonyos kritériumoknak meg nem felelő autóval a közlekedést.
OK, ettől messze van az a helyzet, hogy egyáltalán ne használhassa valaki a 10 éves dízel autóját, de bőven elég, ha nem oda és nem akkor autózok, ahogy épp tetszik.

Előzmény: dokeee (26493)
dokeee Creative Commons License 2017.06.06 0 1 26493

Ez marhaság, ma is futnak a Trabantok. Az más kérdés, hogy milyen új autót vehetsz a jövőben.

Előzmény: aamen (26492)
aamen Creative Commons License 2017.06.06 0 1 26492

hogy egyrészt baj van a dízel károsanyagkibocsájtási határértékekkel
rásegítés nélkül nem hogy egy 9 éves, de sok új autónál is necces ezeknek a betartása
a hosszú távra vett örökéletű dízelek kora lejárt
nem azért mert ne mennének el ezek is félmillió kilométereket gond nélkül mint ahogy elmentek az akkori dízelek is harminc évvel ezelőtt
hanem mert a határértékek
másrészt meg hogy momentán úgy működik a vizsgáztatás hogy brüsszelből jönnek az alapelvek meg a határértékek, de a vizsgáztatás rendjét technikáját ellenőrzését stb. budapesten találták ki
és ebben várható egy olyasféle változás, hogy ez megszűnik, és a drót vége nem budapesten hanem brüsszelben fog végződni
és jól hangzik hogy levizsgáztathat a bivalybasznádi szerviz egy német autót én meg elvihetem a magyar autómat vizsgáztatni brüsszeliába, hurrá
a probléma csak az, hogy a budapesten fejlesztett rendszerhez nagyjából minden magyar vizsgaállomáson ott van a rásegítéstechnika (ahova én hordom az autót két független módszer is rendelkezésre áll), a brüsszeli rendszerhez meg a fene se tudja mi lesz
lehet hogy az lesz hogy ott állsz a gariidőn éppen túllépő autóddal amit se magyarországon se európában sehol nem tudsz se használni se eladni

Előzmény: jwkllr (26491)
jwkllr Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26491

Miket mondtak?

Előzmény: aamen (26490)
aamen Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26490

9 éves a crdi-m, szép jó megy és szeretem, de a vizsgán olyanokat mondanak hogy lehet hogy a következő inkább egy tgdi lesz
a dízelek jövője eléggé bizonytalannak tűnik

Előzmény: jwkllr (26488)
ilias Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26489

JD szériától van GDI.

Előzmény: andlor (26486)
jwkllr Creative Commons License 2017.06.06 0 0 26488

Vegyél crdi_t!

Előzmény: andlor (26483)
zenezsalu Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26487

Nos szégyen, de fogalmam sincs hogy milyen ez a motor, majd megérdeklődöm

Előzmény: andlor (26486)
andlor Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26486

Szia, köszi a választ, de cáfolj rám, úgy emlékszem, hogy 2011-ben még nem voltak az 1,6-ak közvetlen befecskendezéssel ellátva, hanem azok sima közvetett szívósak. Remélem nálam se lesz baj a kokszosodással, mert kb. fele-fele lesz autópálya és városi használat. Télen lesz nagyobb arányban város, melóhely 13 km van egy irányba. Az ülés állítását kipróbálom.

Előzmény: zenezsalu (26485)
zenezsalu Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26485

Nekem 2011 1,6-s benzinesem van 71e km van most benne, semmi kokszosodás. Hosszú utakon tolni kell neki, akkor minden leég (ne bejáratosan). Szerintem jó választás az 1,6. Könyöktámasz: ha magasabbra emeled az ülést akkor lehet, hogy megfelelő lesz a fix könyöktámasz is.

Előzmény: andlor (26481)
SeLe909 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26484

Szia !

A kokszosodás megelőzhető lenne (vagy csökkenthető) pl. ilyennel: http://www.csstuning.hu/?q=termekek/632

Sajnos a garancia idő alatt a gyártó semmilyen átalakítást nem engedélyez az autón így ez kilőve.

Pedig éppen új autóknál lenne igazán jelentősége.

Amennyiben valaki mégis bekötteti az garanciavesztéssel jár!

Üdv.

Előzmény: andlor (26483)
andlor Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26483

Szia köszi a válaszokat, de egy két észrevétel azokkal kapcsolatban,

Úgy tudom, hogy csak a közvetlen befecskendezésűek (GDI) kokszosodnak. A sima közvetettek nem, mivel ott már a szívócsőben kialakul a keverék, ami adott esetben le tudja takarítani a szennyeződéseke, míg a közvetlennél magában a hengerben alakul ki a keverék ami nem minden esetben kedvező, mert a gyulladás már hamarabb bekövetkezik mielőtt még a szelepek lezárnának, ezért tud kialakulni ott szennyeződés. Ezért később ez teljesítmény csökkenést eredményez mivel vagy nem lesz megfelelő a levegő benzin aránya vagy nem fognak jól zárni a szelepek.

A tolatóradar  tudtommal azt jelenti, hogy körbe (elől-hátul) érzékelők vannak az autón ami észleli a tárgyak közelségét,nem tudom hogy ez a felszereltségnél is így van-e? Amire te gondolsz az a tolatóradar ami persze csak hátra fele kell.

A könyöktámasz sajnos ebben a limitáltban fix-en van, rögzítve ezt megnéztem azért tudom, de mivel csak 174cm vagyok így használhatatlan ezért jobb lenne csúsztatható.

Előzmény: zöldcorsa (26482)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26482

A benzinesek általában akkor kokszosodnak,ha nincsenek jól kihúzatva..  Ez már néhány tizezer km után jelentkezhet.. Tehát ne járj vele felesleges alacsony fordulaton.. De ezért túlpörgetni se kell.. 

Szerintem a könyöktámasz,ha gyári,akkor csúsztatható..

Ha előrefele is szoktál tolatni,akkor igényelhetsz oda is tolatóradart,csak ne csodálkozz,ha a szervizesek a földön fetrengnek..

Bejáratáskor még ne pörgesd túl a motort,egyszerre hosszú távot ne tegyél,pl többszáz km-t egyszerre..

Ezt kb 2000 km-ig tartsd be..

Előzmény: andlor (26481)
andlor Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26481

Sziasztok Kia Cee'd SW 1.6 GDI summer edition felszereltségű új autó vásárlás előtt állók. Az alábbi kérdések merültek fel bennem:

-          mennyire kokszosodik és mikortól a motor?

-          milyen megoldással lehet elkerülni a kokszosodást, illetve mivel orvosolható?

-          ebben fisz könyöktámasz van középen, ez cserélhető csúsztathatóra?

-          hátul van benne tolatóradar, de ez elől is van?

-          mire kell odafigyelni a bejáratáskor?

A válaszokat előre is köszönöm!

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26480

Nem 2 év és 30eKm a csereperiódus?? Nálam annyi, július végén lesz 1 éves, 3 hete lehettem a 30e-es szervizen.

Előzmény: BAncsii (26477)
igazi hős Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26479

Szerintem a magyar utakra a 16-os is túl peres. Én eleve 15-tel akartam, de a felszereltséghez "kötelező" a 16-os kerék. (Az eladó nem tudta megmondani, hogy miért, aztán nagy nehezen kiderült, hogy a 15-ös kerék és a villamos kézifék nem megy együtt.) Nekem kicsit pattogós ezzel a kerékkel. Igaz, hogy jól kanyarodik, de ez nem egy kanyarvadész kisautó, hanem egy családi kombi.

Előzmény: xml141 (26475)
LP241 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 26478

17"

Előzmény: xml141 (26475)
BAncsii Creative Commons License 2017.06.04 0 1 26477

Szia, végül nem történt semmi. Egy éves lett a kocsi, jött a levél wallisitól, hogy vigyem el a szervízbe, mert garit vesztek ha nem. Elvittem, majd olajat, olajszűrőt akartak cserélni. Mondtam, hogy az most volt nemrég, februárban 5000 km-nél, azóta úgy 1700 km-t mentem. Végül nem csináltak semmit a kocsival, februárban kell visszamennem. A navi frissítésről nem tudtak infót adni, azt ígérték visszahívnak.....ez volt szerda reggel......azóta is hívnak.

attilaka81 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 26476

Ezt a térkép frissítés elég furi dolog: Gyors, megvárós olajcserére vittem a kocsit és közölték, hogy a térkép frissítése legalább 4 óra alatt megy végbe. Ennyi időm nem volt, így majd az 1 napra leadós szervízkor fogom kérni. 

BAncsii! Neked készen lett a frissítés? Ha igen, akkor tapasztalat?

Előzmény: BAncsii (26470)
xml141 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 26475

Sziasztok! 

2014 évjáratú kia ceed kombi (sw) tulaj vagyok. Eddig gyári 15" acélfelnivel használtam a kocsit 195/65 ös gumikkal, azonban az utóbbi időben nagyon kacsingatok valami jobb minőségű alufelni után. Kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalaitok ilyen téren, mekkora méretig szabad elmenni? 17" felni 225/45 gumival már nagyon peres lesz ? 16" os arany középút?! Kinek mi vállt be? 
Személyes tapasztalatok érdeklenek, a műszaki hátterével tisztában vagyok a dolognak :)

Köszi a válaszokat!! 

ilias Creative Commons License 2017.05.29 0 0 26474
P0404 lesz a nyerőszám. EGR hiba.
Újraindítás után még letilt?
Előzmény: Mendoza (26473)
Mendoza Creative Commons License 2017.05.29 0 0 26473

ok, idokozben lett check engine es 3000-nel letilt.

a szerelo csak szerddan tudja kiolvasni.

Esetleg nincs valaki itt Sopron kornyeken, aki tud hibakodot olvasni?

Mendoza Creative Commons License 2017.05.28 0 0 26472

Ezaz, hogy nem dob ki hibat...

Előzmény: ilias (26467)
Mendoza Creative Commons License 2017.05.28 0 0 26471

Dizel ;-)

Előzmény: zöldcorsa (26465)
BAncsii Creative Commons License 2017.05.28 0 0 26470

Köszönöm! Szerdán viszem 1 éves szervízre, kiváncsi vagyok nekem mit mondanak....

Előzmény: attilaka81 (26456)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.05.25 0 0 26469

köszi,megnézem majd..

Előzmény: csipot1896 (26468)
csipot1896 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 26468

Szia, egy próbát megér,

catcar.info

Előzmény: zöldcorsa (26466)
ilias Creative Commons License 2017.05.24 0 1 26467

Rá kéne tolni egy hibakód olvasót, hátha kidob valamit. 

Előzmény: Mendoza (26463)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 26466

Nem tudjátok,ha rendelni akarok egy alkatrészt,pl gyári kormányt stbb,akkor saját kocsimhoz való cikszámot honnan tudhatom meg?  Elvileg az alvázszámból meg lehet tudni,de hogyan?

zöldcorsa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 26465

lehet trafó hiba is,vagy légtömegmérő..

Előzmény: Mendoza (26463)
Krampa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 26464

Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy random módon bekapcsol az audio rendszer? Ismerem a gyújtás - rádió kapcsolatra vonatkozó kialakítást de tényleg random teszi. van úgy hogy 1 hétig nem is hallgattam rádiót csak jártam vele egyszer csak indításnál bekapcsol... 7 éves Cee'd

Köszönöm a tapasztalatot!

Mendoza Creative Commons License 2017.05.24 0 0 26463

Szia,

mar nem garancialis.

kb 1 eve vette, nem tudja hany loeros, azt delutan tudja csak megnezni, mert a forgalmi a kocsiban van :)

maga a hibajelenseg 16-17 fok felett jelentkezik, de 3000-nel nem tilt le, csak rangat.

Ma hajnalban, ahogy jott meloba 13-14 fok volt es teljesen jol mukodott.

Előzmény: ilias (26458)
ilias Creative Commons License 2017.05.23 0 0 26462
Hát igen, nem jött be. Érdekes, miután leesett a kőolaj ára a hordónkénti 100 dolcsiról 50 alá, nem követték az árakat.
Előzmény: KAti (26459)
KAti Creative Commons License 2017.05.23 0 0 26461

Nem kellett veszekedni, ezért nem kellett kérnem, hogy mutassák meg a kiküldött mélt.

Előzmény: Readme13 (26460)
Readme13 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 26460

Szia!

Én azért elkértem volna az az emailt amiben tájékoztattak... :-)

Automata üzenet sem lehetett, mert egyedi dologról van szó..

Ez nekem kicsit furcsa.

Előzmény: KAti (26459)
KAti Creative Commons License 2017.05.23 0 0 26459

Tegnap megtörtént a Duna Autónál (Bp, Zay út) a 2. éves kötelező.

Nem néztem végig, biztos rendben megcsináltak mindent. Az autó leadásakor ajánlottak kerékpárt vagy autót, nem éltem egyikkel sem. A munkafelvevő közvetlen, úgy csinálja a dolgát, ahogy kell.

Ám.

A bejelentkezéskor - majd egy hónapja - szóban kaptam 60 ezer Forintos árat, ezt megerősíttettem e-mail-ben is.

Reggel már 65 ezer Ft hangzott el.

Visszaérve a munkahelyemre elküldtem ezt a mélt, így a végösszeg 60 ezer lett. De csak mert megvolt ez a mél.
Elvileg tájékoztattak mélben az áremelésről, nem kaptam ilyen levelet. Azt mondta az ember, a motorolaj lett ennyivel drágább.

Mondjuk, ha nem válaszol az ügyfél az áremelést közlő levélre, célszerű lenne felhívni, úgy gondolom.

ilias Creative Commons License 2017.05.22 0 0 26458
3000-nél letilt a motor?
Esetleg most vette a kocsit? 90, 115 vagy 128 lovas?
Előzmény: Mendoza (26455)
ilias Creative Commons License 2017.05.22 0 0 26457
Évjáratából fakadóan Euro V-ös, tehát dpf-es.
Nem garanciális?
Előzmény: Mendoza (26455)
attilaka81 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 26456

Szia BAncsii!

Jövő héten viszem az autóm olajcserére és megkérdeztem a navigációs dolgot is. Azt mondták, hogy a navigációt már frissíteni tudják magyar nyelvre, de minden más (a fejegység teljes menürendszere) továbbra sem lesz magyar. Majd beszámolok a tapasztalatokról..

Előzmény: BAncsii (26448)
Mendoza Creative Commons License 2017.05.21 0 0 26455

Sziasztok,

Kollegam autoja nem mukodik megfeleloen, neki keresek segitseget.

2011-es Kia cee'd, 1.6 crdi.

Gazadaskor torpanas jelentkezik, volt, hogy elozes is neccesre sikeredett emiatt. 

Szerelo kipucolta az EGR szelepet, azutan megjobban elkezdett rangatni.

Hibakod nincs, uzemanyag szuro relative uj.

Ez inkabb uzemanyagrendszeri hibara utal, nem?

Volt itt valakinek hasonlo hibaja?

Keresnek neki egy hozzaerto szerelot Gyor-mosonban, aki le tudna ezt diagolni, stb.

Köszönöm

Valamint megegy kerdes. Ez mar dpf-es motor? Honnan lehet felismerni?

mlkcy Creative Commons License 2017.05.18 0 0 26454

Egy kis kiegészítés a pesti Pappasnál tapasztalt negatív élményről.

Jeleztem a munkafelvevőnél, hogy véleményem szerint a vezető ülés derék támasza ki van ülve. Érdeklődtem, hogy ilyen esetben van e valamilyen megoldás garanciában javítani / cserélni. A válasz az volt, hogy ahhoz szét kell szedni, hogy lássák mi van vele, és ugye, ha már dolgoznak vele, akkor a munkadíj engem terhel. Szóval inkább abba az irányba terelt, hogy hagyjuk, mert cseszhetem. Többek között azért is, mert az autó 3 éves, és 2 évig vállal a Kia garanciát a kárpit elemekre.

Ezzel szemben egy külföldi Kia szervizben is jelentettem a véleményem szerint "hibás" deréktámaszt. 

Válasz? Menjünk ki nézzük meg! Összehasonlította  az első kettő ülést, átbeszéltük, kipróbálta, megnéztünk egy másik használt autóba az ülést (!), majd lefotózta  és felvette a jegyzőkönyvet. (itt is túlterheltek mégis szakított rám időt) Jelezte, hogy kb 2 hét mire jön a válasz.

Ma megjött a válasz. CSERÉLIK. GARANCIÁBA!

Na akkor ilyenkor mi a tosz van?!?!?

üdv

Előzmény: dokeee (26328)
mlkcy Creative Commons License 2017.05.18 0 0 26453

Gyári előírás levegőszűrő cseréjére 60000 km / 48 hónap.

Egyik szerviz szerint kibírja, másik szerint érdemes cserélni évente a magyar körülmények miatt... :S ezek után hozzon az ember jó döntést...

Előzmény: zöldcorsa (26443)
cápaFeri Creative Commons License 2017.05.18 0 0 26452

Erre én is!:-)))))

Előzmény: BAncsii (26451)
BAncsii Creative Commons License 2017.05.17 0 0 26451

Oh, kár....írtam a Kia központnak tegnap, kiváncsi vagyok mit válaszolnak....

Előzmény: Lacus 51 (26450)
Lacus 51 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 26450

Pár hete frissítették az enyémet. Nem lehet. Sőt továbbra sem ismeri azt a helyet (pl. repülőtér D porta), melyet a telcsimben lévő Sygic alapból tud. De nem javították a körforgalomból kisorolást sem, mert nincs feltüntetve hányadik kijáratnál menj ki. Valójában nem vettem észre semmi változást a frissítést illetően. 

Előzmény: BAncsii (26448)
Red October Creative Commons License 2017.05.16 0 0 26449

Szia! Meg tudnád írni, melyik futóműveshez vitted? Nekem is elkéne...

Előzmény: sulzerd2 (25938)
BAncsii Creative Commons License 2017.05.16 0 0 26448

Sziasztok,

a nyári limitált ceedeket úgy reklámozzák, hogy magyar nyelvű navigáció van benne. Esetleg beszélt már valaki a szervízzel, hogy mondjuk egy 2016-os ceedbe lehet frissíteni úgy a navit, hogy magyarul beszéljen?

ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26447

Értem. Mivel jön a jó idő, igyekszem megfigyelni. :-) 

Előzmény: jwkllr (26444)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26446

Nekem levegőszűrőt nem is cseréltek 30e-nél...számlán nem látom.

Előzmény: zöldcorsa (26443)
Readme13 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26445

Szia!

Persze. Castrol 5W30 Start-stop A5-ös olaj ment bele. Bízom benne hogy 30ezerig vígan elmegy, utána meg jön majd a kötelező szervíz.

Üdv

Előzmény: SeLe909 (26393)
jwkllr Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26444

Szagot csak időnként érzek. Nem csípős, hanem meleg fém szag.

Előzmény: ilias (26434)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26443

Üzemanyag és levegőszűrőt milyen időközönként cseréltek? Ezek kibirják a 30 ezret?

ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26442

Nem tudod előtte a környéken hagyni és megoldod valahogy az odamenetelt?

Előzmény: cápaFeri (26438)
ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26441

Az a szag nekem alapjáraton állandó. Büdös és nem szeretem. :-) Régi diesel nem volt ilyen.

Annak viszont autótulajdonosként örülhetünk, hogy nem a francia mintát követi a regenerálás. Azok a leírások alapján tényleg csak városon kívül teszik a dolgukat. 

Előzmény: cápaFeri (26439)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26440

Az én szídemnél a regerenáláskor kb. 2-3 percig pulzál a pillanatnyi fogyasztás, olyankor felmegy 12-13l/100km-re. Semmi mást nem veszek észre, sem szag, sem rángatás, sem erőtlenség, semmi. Mondjuk szerencse, hogy nekem minden 7en van legalább 70km pálya. De jellemzőbb a 2 hetetente 1000km.

cápaFeri Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26439

Én is szoktam érezni, amikor csinálja és leállok a kocsival. Eleinte azt hittem, ez az új ocsi szaga, de rájöttem, hogy nem, mert nem mindig volt egyenes arányban a kocsi igénybevételével. Volt amikor akkor is égett szaga volt amikor csak városban, vagy országúton alapjáraton poroszkáltunk és nem volt hajtva.:-)

Előzmény: ilias (26434)
cápaFeri Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26438

Én is ettől tartok, hogy az lesz. Eddig vártam, hátha elhagyja, arra gondoltam, hátha felületi rozsda keletkezik a nedves garázsban a tárcsán és azért rángat be. De nem garázsból indulva hidegen is csinálja, Aztán amikor már meleg a motortér (gondolom a hidrauléika olaj is) akkor elhagyja, álomszerű vaj-kuplungja van, akár tizedkilométerórákat is tudok lépkedni vele sebességben, annyira finom. Hidegen indulásnál pl egyenes úton még csak-csak, de ha mondjuk egy emelkedőn kell elindulni, ahol kicsit több gázt kell adni, hogy ne fulladjon le (ami ugye finoman csúsztatva egyenes úton akár elképzelhetetlen is egy dízelnél, hogy lefulladjon) akkor úgy berázkódik az egész eleje, hogy majd szétesik! És ez így van ősz óta, akkor volt benne 2700 km. Most tartok 11700-nál és nem hiszem, hogy elhagyja, ha eddig nem! Beviszem szervízbe, csak nehézkes produkálni a dolgot, mert mire odaérek müzemmeleg lesz és nem fogja produkálni.:-(

Előzmény: ilias (26419)
ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26437

Milyen hibakódot dobott ki?
Akiknél előfordult, azoknak mind kivétel nélkül első generációs volt a kocsija.

Állítólag a motorszoftver engedett túl sokat. 3 év alatt ki is jött van négyféle. Az első frissítés teljesen kiherélte az autót, azt pofozgatták még utána úgy, hogy azért élmény is maradjon.
6 évig volt első generációsom, majd kis szünet után most egy faceliftes. Nem gondoltam volna, hogy az utóbbi EURO V-ös révén jobban fog menni. Az igaz, hogy ez már 128 lovas, de akkor is nehezebb, kipufogó vonalon fojtottabb.

Előzmény: zöldcorsa (26421)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26436

Megejtettem a 30e-s kötelezőt a szegedi Pappas-nál. Genesis c3 5w30 olajat tettek bele. Valamint fékfolyadékot cseréltek, mert az kell ilyenkor. Ez utóbbira nem emlékszem, hogy a fordomban cseréltek volna. Lehet, de nem hangsúlyozták ki az tuti. Egyébként az egész 56k-ba fájt.

cápaFeri Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26435

Dehogy! Dobol a kuplung, berángat az egész autó!

Előzmény: dokeee (26413)
ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26434

Ilyet akkor érezhetnél, ha a kipufogógáz az utastérbe lenne visszavezetve. Menet közben biztosan nem.
A csípős szag alapjáraton is érződik. Nem kellemes, kifejezetten irritáló.

Előzmény: jwkllr (26427)
ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26433

Nem hiszem, hogy a DPF-et bármikor is cserélnék vagy tisztítanák gariban.

Sajnos nem jelzi.

Előzmény: zöldcorsa (26424)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26432

Én égett szagot nem szoktam érezni. A fogyasztás az igen,kb 2 litert dob rá. Szerintem azért nem tették rá,mert,ha felvillanna valami jelző,mindenki rögtön vinné szervizbe

Előzmény: jwkllr (26427)
ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26431

Szakszerű. Legalább nívópálcát használ a "kolonoszkópiához". :-)
Ennél szakszerűbbre gondoltam.

Előzmény: jwkllr (26428)
ilias Creative Commons License 2017.05.14 0 0 26430

Valóban. Annyival egészíteném ki, hogy a benyásoknál is 30.000 km van megadva csak (mint ahogyan írtad) évente.

Nekem 2012-es faceliftes van, ahol a dieselnél is 30.000km/1év az intervallum. :-(

Előzmény: Gruffydecoy (26422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!