Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77443

...sziasztok, akkor megint elmondom a "városi legendát", hogy a mi vezetékes gázunk sajna tele van mindenféle "szarral" és ezért nincs fűtőértéke...ezt most azért mondom, mert egy Kárpátaljai

magyar ismerősöm, akinek itt is van Pesten lakásuk, azt mondja, hogy otthon fele annyi idő alatt

megfő a leves, itt meg nem győzi kivárni, hogy felforrjon...

 

...én egy keverővel fogom gyorsítani a folyamatot......remélem,

hogy bírni fogja a jó kis "Bakony-művek"...

Előzmény: deszegregator (77431)
Deskó74 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77442

Köszi! :-)

Előzmény: deszegregator (77427)
Deskó74 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77441

Aha...köszi!

 

Ez sárga barack volt tudtommal...

Egyre inkább valami cefrézési problémára gondolok.........

Előzmény: csalitos (77425)
Deskó74 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77440

Hmmm...érdekes megközelítés.

 

Tehát akkor arról lehet szó,hogy már az elején is rossz ízű volt csak elnyomta

a nyers alkohol ezt,majd mikor az idővel tompult,akkor előtérbe került a valós íz...???

 

Köszi...ez éredekes elgondolás.

Előzmény: Feriba51 (77415)
norris53 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77439

Ahogy mondod de van folytatás :-))))))))))))

http://www.schnapsbrennen.at/img/selbstbau/anlage200_ico.gif

Előzmény: hal65 (77436)
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77438

Bocsánat, nem gondoltam át, mielőtt írtam! :)

Előzmény: Bugsyy (77437)
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77437

Ez a "Paella-sütő égőfej" villannyal megy? Palackos gázhoz kell egy nagy égőfej.

Előzmény: hal65 (77433)
hal65 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77436

Jött, ment!

Előzmény: norris53 (77434)
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77435

Az időt megrövidítem pörzsölővel. Egyik ismerősömnek bejött, ajánlotta.

Előzmény: deszegregator (77431)
norris53 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77434

Szeva hal65 !!

Küldtem egy postást :-)

 

Előzmény: hal65 (77433)
hal65 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77433

Olasz66!

Neki van asszem 11Kw-os.

Előzmény: Bugsyy (77421)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77432

Ha újtra főzné, nem segítene?

Előzmény: deszegregator (77427)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77431

Először is térjél át földgázra, utána jöhet a többi probléma megoldása! Egy cimborám 100 literes üstöt vett, nem bírja a kétkörös bóti gázégővel csak 2,5 óra aléatt felfűteni...Na nee... Érdemes átgondolni mivel is tüzelsz alá!

Előzmény: Bugsyy (77421)
csalitos Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77430

   Nem jobb, hanem egyre ízetlenebb....

Előzmény: deszegregator (77427)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77429

Ege,- a szar páleszemet, dugva meginnám, hogy ne szégyenkezzek, de mi lenne a tré bútorral, sem megenni, sem meginni  nem lehet.

Még szerencse, hogy minden termékem fogyasztható !   (azt gondolom )   :)

Előzmény: manta-z (77393)
barkócza Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77428

A cefre általában a tetejéről kezd ecetesedni. Ha nem keverted még bele az ecetet, akkor próbáld meg lemerni az ecetes réteget, és utáni azonnal főzni. Esetleg főzés előtt egy kis meszet is kaphat. Az ecetesedés elkerüléséhez jól el kell zárni a levegőtől a cefrét, és nem szabad, hogy a cefre fölött túl sok levegő maradjon.

Előzmény: huanap (77422)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77427

Háát igen, 50 fok felett a nyers pálinka amolyan uniformizált, szerintem úgy jártál, hogy eljött az igazság pillanata, tehát eltelt pár hét, hónap amikor is a pálesz megmutatja az igazi arcát! Jó előpárlatos volt az, csak nyersen még nem adta úgy ki mint érlelődve...Szellőztesd , talán jobb lesz.

Előzmény: Deskó74 (77404)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77426

Alaposan előkészített felület, és megfelelő minőségű forrasztás, és nem is gondolnád mennyire strapabíró! Persze lehet merevíteni lemezekkel ahogy rézmíves képén is látható , de anélkül is jó lesz az.

Előzmény: franyo01 (77398)
csalitos Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77425

Hello Deskó74

   Igen, van ilyen. A barátod nem hazudott. Az egyes illatos gyümölcsökből készült pálinkák némelyike (őszibarack, eper) hosszabb-rövidebb idő után elvesztik az aromájukat. Jellegtelen, a pálinkára nem jellemző ízek keletkeznek. Volt már személyes tapasztalatom, hogy a frissen főzött pálinka nagyon finom ize pár hónap alatt semmivé lett.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Deskó74 (77412)
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77424

50-es kellene, és az nagyon drága :( De ötletnek jó, köszönöm!

Előzmény: comad2 (77423)
comad2 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77423

Paella-sütő égőfej?

Előzmény: Bugsyy (77421)
huanap Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77422
Sziasztok! Kicsivel több, mint 2 hetes almacefrém elkezdett ecetesedni. Hogyan tudom a folyamatot megfordítani? Mit tegyek hozzà ? Nem akarnàm kiönteni.
( a megadott linkeken sajnos nem talàltam semmit)
Köszönöm
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77421

Kedves Fórumtársak!

 

Szereztem egy főzőt, 110 literes üsttel. Viszont a gondom az, hogy kicsi hozzá a PB gázégő. Tudnaátok ajánlani vkit, aki készít még ilyeneket? Esztergom térségbe kellene. :) Köszönöm előre is!

kupeci Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77420

Hehe.. bele:)

Előzmény: hal65 (77419)
hal65 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77419

Belefényképezzek? :)

Előzmény: kupeci (77418)
kupeci Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77418

Szia Feribá,...továbbra ia arra gondolok hogy látni lenne jó!

Hátha hal is hállja:)))

Előzmény: Feriba51 (77417)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77417

Ja, most kapcsolok, hogy Te valamilyen terelő tányérra gondolsz (?)

Jó nedűt!!!

Előzmény: Feriba51 (77416)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77416

Egy belső felvétel többet mondana Neked?????:-)))

Jó nedűt!!!!!

Előzmény: kupeci (77414)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77415

Az nem lehet, hogy a dugó nem zárt jól????

Most is 52 fokos?????? Ha gyengébb, akkor bizonyosan előjöttek azok az ízek, amiket elnyomott eddig az alkohol.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Deskó74 (77412)
kupeci Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77414

Nagyon jól néz ki? belül millen?

Előzmény: hal65 (77409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!