...sziasztok, akkor megint elmondom a "városi legendát", hogy a mi vezetékes gázunk sajna tele van mindenféle "szarral" és ezért nincs fűtőértéke...ezt most azért mondom, mert egy Kárpátaljai
magyar ismerősöm, akinek itt is van Pesten lakásuk, azt mondja, hogy otthon fele annyi idő alatt
megfő a leves, itt meg nem győzi kivárni, hogy felforrjon...
...én egy keverővel fogom gyorsítani a folyamatot......remélem,
Először is térjél át földgázra, utána jöhet a többi probléma megoldása! Egy cimborám 100 literes üstöt vett, nem bírja a kétkörös bóti gázégővel csak 2,5 óra aléatt felfűteni...Na nee... Érdemes átgondolni mivel is tüzelsz alá!
A cefre általában a tetejéről kezd ecetesedni. Ha nem keverted még bele az ecetet, akkor próbáld meg lemerni az ecetes réteget, és utáni azonnal főzni. Esetleg főzés előtt egy kis meszet is kaphat. Az ecetesedés elkerüléséhez jól el kell zárni a levegőtől a cefrét, és nem szabad, hogy a cefre fölött túl sok levegő maradjon.
Háát igen, 50 fok felett a nyers pálinka amolyan uniformizált, szerintem úgy jártál, hogy eljött az igazság pillanata, tehát eltelt pár hét, hónap amikor is a pálesz megmutatja az igazi arcát! Jó előpárlatos volt az, csak nyersen még nem adta úgy ki mint érlelődve...Szellőztesd , talán jobb lesz.
Alaposan előkészített felület, és megfelelő minőségű forrasztás, és nem is gondolnád mennyire strapabíró! Persze lehet merevíteni lemezekkel ahogy rézmíves képén is látható , de anélkül is jó lesz az.
Igen, van ilyen. A barátod nem hazudott. Az egyes illatos gyümölcsökből készült pálinkák némelyike (őszibarack, eper) hosszabb-rövidebb idő után elvesztik az aromájukat. Jellegtelen, a pálinkára nem jellemző ízek keletkeznek. Volt már személyes tapasztalatom, hogy a frissen főzött pálinka nagyon finom ize pár hónap alatt semmivé lett.
Sziasztok! Kicsivel több, mint 2 hetes almacefrém elkezdett ecetesedni. Hogyan tudom a folyamatot megfordítani? Mit tegyek hozzà ? Nem akarnàm kiönteni.
( a megadott linkeken sajnos nem talàltam semmit)
Köszönöm
Szereztem egy főzőt, 110 literes üsttel. Viszont a gondom az, hogy kicsi hozzá a PB gázégő. Tudnaátok ajánlani vkit, aki készít még ilyeneket? Esztergom térségbe kellene. :) Köszönöm előre is!