Keresés

Részletes keresés

Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76826

Melyik módszerrel csinálod? :)

Előzmény: hal65 (76824)
hal65 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76824

Én most sajna nem tudok menni, mert birset cefrézek vadul:)

Előzmény: porgolo (76820)
hal65 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76823

Biztos Neked van igazad, mert a múlt évben, a bejáratnál kellett venni egy kártyát, és azzal fizettünk mindenért. Már nem is emlékszem pontosan hogy miért mennyit:))))

Előzmény: porgolo (76820)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76822

Ha ágaprítóval aprítom a birset, az elég pektinbontóval, vagy mindenképp jobb a hőkezeléses aprításos módszer?

 

sogi01 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76821

Na akkor csak összehozunk egy kóstoló találkozót!

Előzmény: Csakaházi (76782)
porgolo Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76820
300 a kupica, 600/2cl, csak ket arat irtam
Gyertek kostoljunk együtt.
Előzmény: hal65 (76816)
spermadon Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76819

Én már láttam vastagabbat is meghajlítani.

Naggyából méretazonos rugót tesznek bele, és óvatosan centiről centire hajlítják. A rugót pedig mindíg kijjebb kijjebb húzzák. Jó vastag acélszálból készült, hosszabb olyan harminc centis rugó kell hozzá. Hasonló mint a légpuska rugó.

Előzmény: rézműves1 (76817)
spermadon Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76818

Ha lehet inkább Liebig hűtő én nagyon elégedett vagyok vele. a falta van felszerelve, semmi helyet nem foglal. Úgy az egyharmadáig engedem a meleget, a vízátfolyással nagyon szépen lehet állítani. A kifolyó pálinka hideg mint a jég . Így sokkal levesebb az aromaveszteség. A kis pálinkafőzdémben ha bejössz nem is érzed az illatát. Egy gubanc van, ha valami miatt leáll a víz akkor másodperceken belül gőzt fúj a rendszer és a főzőben nagyon megnő a nyomás. Volt már ilyen, mellete kell ülni mert baj lehet.

Előzmény: zozomax (76805)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76817

...szia Táltos!...

 

...ahogy már többször is említettem (ezeket ki is próbáltam) lágycsövet 8;10;12;15-ösig simán kézzel és homok meg mindenféle hókusz-pókusz nélkül lehet hajtani, csak a rádiuszra kell ügyelni,

mert ugye minél vastagabb a cső, annál nagyobb a karika, amit hajtani tudsz belőle...a 18-as

már határeset, igaz azt nem próbáltam, de egy ismerős küzdött vele és az néhol berogyott...

...viszont, ha belegondolsz egy 3-4m-es 15-ös cső, még egy 100-lityist is kiszolgál, ha jól van megcsinálva...

                                                                                     ...jó nedűt...

 

Előzmény: vinik táltos (76815)
hal65 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76816

500 körül/3cl

Előzmény: porgolo (76813)
vinik táltos Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76815

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a tizenkettes rézcsövet simán hajtottad fel, vagy előtte kitömted homokkal?

Én is vettem ugyanezt és szeretném meghajtani.

Köszi. Üdv: Táltos Károly

Előzmény: rézműves1 (76740)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76814

58 fokosan indult az alszesz, most stabilan 48 körül csordogál, és semmi kozmaolaj.

És így elsőre nem rossz, kiugrik belőle az alma :)

 

Előzmény: barkócza (76812)
porgolo Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76813
Sziasztok!
Erdeklodok a varban lévő palinka buliban mennyibe kerül a kostolas?
barkócza Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76812

Persze, neked van keverőd. Azért figyelj oda.

 

(A grafikont is megcsináltam, csak itt 10-es office van, és nem találom a tengelyfeliratokat. Mindjárt nekiesek újra.)

Előzmény: vasbicikli (76811)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76811

Megy a keverő, remélem nem lesz baleset.

A 16 literhez öntöttem kb 2 l öblítővizet, meg 1 l (aránylag neutrális szagú) utópárlatot.

 

Előzmény: barkócza (76809)
barkócza Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76810

Szépek a kenyerek! :)

Előzmény: vasbicikli (76799)
barkócza Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76809

Első almacefréd? Nagyon vigyázz vele, nagyon odakapós, inkább higítsd túl, minthogy odaégjen. Mindig rettegek, amikor almát főzök. (Bár nálam nem leég, csak simán le-leáll a forrás az aljára kiült pépes rész miatt, ami késői lefekvéshez vezet.)

Előzmény: vasbicikli (76799)
hal65 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76808

Próbáld úgy, hogy rákattintasz a nickemre, és a következő ablakban pedig a "Küld" gombra:))

Előzmény: jhjenő (76800)
hal65 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76807

Köszi!

Mosolygósra sikerült ez a reggel!:)

Előzmény: CefreTársaság (76806)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76806

Hétvégére egy kis vidámság a napsütés mellé:

 

Román a székelynek:
- Figyu, van pálinkám! 38 fokos!
Mire a székely:
- Lázad van öreg, nem pálinkád....

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mit mondanak a nők, amikor rajtakapják őket az ágyban egy másik férfival?

Az angol:
Darling, ha időben tájékoztattál volna mikor jössz haza, elkerülhető lett volna ez a mindkettő... nknek kínos helyzet.

A német:
Hans, ma a szokásosnál 4 perccel és 45 másodperccel korábban jöttél haza. Ezt meg kell magyaráznod!

 

 


A francia:
Jean, milyen jó, hogy jössz. Jacques már nem bírja tovább.

A svéd:
Te vagy az, Olaf? Én már ugyan kész vagyok, de Sven még szórakozna, csatlakozz.

Az orosz:
Iván, végre egy igazi férfi! Ez itt még fel sem pofozott előtte.

A zsidó:
Izsák, te vagy? De akkor ki a fene fekszik rajtam?

A román:
Kedvesem, ne aggódj, előre fizetett.

A magyar (miközben kiugrik az ágyból):
István, kinek hiszel jobban: nekem, vagy a szemednek?

A cseh:
Pepa, nyugodt lehetsz. Most tudtam meg, hogy ő lesz a főnököd.

A székely:
Kend az összes pálinkát megitta, mi mással tudtam volna megkínálni?

 

CT

zozomax Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76805

Köszi, tegnap meg is vettem a 15-ös réz csövet, egyelőre ez lesz.
 A Liebig verzió talán elegánsabb, helytakarékosabb, összekötve mondjuk egy kis motorkerékpár vízhűtővel, meg pici szivattyúval kevéske vizet keringtetve is működhet... akár koracél csőből. A jövő zenéje.

Előzmény: rézműves1 (76740)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76804

...pályinkás jó reggelt...

zozomax Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76803

Off...
Én is sütögetek időnként, egészen jó kenyereket, de  nekem a héja az istennek sem akar ilyen cserepes lenni. Keveréktől függően puhább, vagy keményebb, de cserepesre nem tudom sütni valamiért...

Előzmény: truffle (76790)
vf1 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76802

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76801

 "A 45 év az a legszebb kor "

 

Nem tudom, a húsz szebbnek tűnt. Bár hatvanról visszanézve, biztos majd megszépül ez is.

:)

Előzmény: templomhegyi (76786)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76800

Nem tudom hogy hova irjak neked de adok egy tel: számot 0670/2186397 jenő

Előzmény: hal65 (76794)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.06 0 0 76799

"Kenyér és pálinka megvan, mi kell még?:)"

 

 

Egyetértek, kenyeret már sütögetek egy pár éve. Ezeket speciel kemencében követtem el, de télen bent a sütőben is szoktam pont ilyeneket, sőt sztem ott könnyebb stabilan szép kenyeret sütni. Én is úgy érzem, nagyon kellett mellé a lelkemnek a másik nagy misztérium, a pálinkafőzés. 

Az élesztő a barátunk! :)

 

Hogy ne legyek teljesen off, úgy tűnik, 99%-ban kierjedt az alma cefrém. Még itt-ott felpukkan egy-egy buborék, de a gyufa már nem alszik el felette. Érdekes módon változott a állaga az erjedés folyamán. A főerjedésben 8-10 cm teljesen letisztult réteg volt az alján (áttetsző bödönben tartom, jól látható). Mostanra ez megszűnt, teljesen homogén lett. Úgy tűnik, hogy a pektinbontó hatása is most teljesedett ki. A kis reszelékdarabkák szétbomlottak, pépes, sőt kicsit "pudingos" lett az állaga, a pár nappal ezelőtti állapothoz képest mintha kicsit sűrűsödött volna. Ez az első almacefrém, azért csodálkozom így rá, a  többi (őszibarack, szilva) a végén volt a leghígabb.

Előzmény: truffle (76790)
bbandi55 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76798

Sziasztok!

Feláldoztam egy liter opálos körtepálinkát, és tettem bele borászati derítőt. Két nap után gyönyörű tiszta lett, az üveg aljára leült kb.1 cm trutyi. Lefejtettem,  szerintem nem változott az íze! Érdekelne a véleményetek!

templomhegyi Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76797

Hát ez guszta

Recept?

Előzmény: truffle (76790)
stapika Creative Commons License 2012.10.05 0 0 76796

Csatlakozom,nagyon szépek.

   Meg is éheztem.:-)

Előzmény: vf1 (76795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!