De, később láttam. A Szigliget Füred felé találkozott vele, majd visszafelé is egész beérte. De megy a másik katamarán is, az átépített. Pillanatnyilag épp ismét Szigliget tart Fürednek.
Volt egy munkahajó is. Hátul ponyvafedélzet, szögletes, rövidebb, fehér.
(A honlapodon nem leltem őket, sőt hazai forgalmazónál sem. Régebbi de kifogástalan darabok, az egyik Raymarine, a másik Furuno. Dokumentáció semmi, kész reverse engineering megfejteni őket.)
Szakmai kérdés: boltban kapható EU-konform folyami, illetve tengeri hajóradar használatához, üzemeltetéséhez kell-e valami engedély, vagy csak fölszerelni, bekötni és hadd szóljon?
(AIS-azonosító küldése/fogadása, többi hajóval kommunikáció, hajórádió-funkció nem követelmény, a műszaki rész ismert.)
A Héviz környéki műbetyár csárdákban dolgozó cigány zenészek, már 2004-ig megtanultak kb. 10-12 orosz/szovjet műdalt, néha népdalt mert az esti iszogatáskor mert akkora volt rá a vendégek igénye.
És fizettek is rendesen a dalokért.
El nem tudom mondani mily megindító amikor a cigány banda játsza :
- stenka rasint,
- vagy a Szlaviankét
hegedőn, bőgön és cimbalmon...................................:-)))
Szept. 13-tól, azaz 2 hét múlva hétköznap már csak napi 2 hajópár lesz Siófok-Füred-Tihany között.
Nem tudom, mit kell így szórni a pénzt, azt a két járatot már igazán megszüntethetnék, akkor hétköznap haza lehetne küldeni pénztárost, meg mindenkit. Főleg hogy 2 hajó járja a 2 járatot, akkor járhatná akár 1 is, oda vissza 2x, és nem szembe délelőtt, meg szembe délután.