Keresés

Részletes keresés

kiVERAfrász Creative Commons License 2005.02.23 0 0 190
Sziasztok!

Nem igazán témába vágó a kérdésem, de hátha tudtok segíteni, vagy elirányítotok valahova! Olyan céget keresek, ami ilyen házakat épít, csak kevesebbért. Ez a cég picit drága szerintem (nincs fent a honlapon ár). Ha valaki hallott már ilyenről, nagyon megköszönném!!!
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 189
Krisz!
Az anyagköltsége 2500-tól indul felfelé (ágyazat+burkolat+szegő), a kivitelezése pedig 3000-3500 Ft/m2.
Rétegrend: kőzúzalék (a sóder gömbszemcséi nem tömörödnek ilyen jól) 10-15 cm, kvarchomok 4 cm, kőburkolat.
Munka: A szegőt betonba kell tenni, közé a kőzúzalék (sóder), bevizezni, lapvibrátorral betömöríteni, homok terítés, kőrakás, bevibrálás, homokkal fuga besöprés, bevibrálás, besöprés.
jer
Előzmény: kriszbacsi73 (187)
Zééé. Creative Commons License 2005.02.23 0 0 188

www.dekorbeton.hu

 

Nézzél be hozzájuk.

Nagyon jó dolgaik vannak, és az áraik sem nagyon drágák. Sőt, ahol valamelyik részfeladatra drágák, ott szólnak is, hogy azt kissebb kivitelezővel olcsóbban megúszod.

Előzmény: kriszbacsi73 (187)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 187
Hajrá Jamie, gratulálok, hogy végre sikerült megegyezned! Sok sikert az építkezéshez! :-)
Van egy nem ide kapcsolódó kérdésem, szeritetek térkövezésnél (beton, szinezett térkő) mennyit lehet elkérni egy négyzetméterért? (szegélyekkel együtt) Most kellene majd megegyeznem, de lövésem sincs, hogy mekkora munkadíjjal számolhatok..

Előzmény: Jamie25 (182)
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 186

Én sem azt írtam, hogy Te nagyobb kedvezményt kapnál mint az építők, hanem, hogy Neked hogyan adnák tovább ezt az árkedvezményes anyagot. :)))

Csepelen tudok egy olcsó építőanyag-kereskedőt.

Előzmény: Jamie25 (182)
Muguete Creative Commons License 2005.02.23 0 0 185

Szia Jamie!

 

Gratulálok én is!:) Örömteli hír. Jól hangzik, mozgalmas időszak elé néztek.:)

Akikerestalálhoz hasonlóan még mi is nagyon az elején vagyunk, de a házikónk terve már alakul és a kivitelező is.

Üdv:
Muguete

Előzmény: Jamie25 (180)
Garesz Creative Commons License 2005.02.23 0 0 184

Először is gratula Jamie-nek! remélem a pozitív kedved neked is megmarad végig az építkezés alatt! Ez az amit a legjobban kívánok a projekthez!

Az árban minden benne van amit felsoroltál? Az úgy tényleg elég baráti!

Jer! Szerintem Te mint magán építkező soha nem fogod megkapi azokat a kedvezményeket amiket írtál. Vagy valamit nagyon ügyesen csinálsz. Azokat azoknak adják akik 4-5 házat lenyomnak egy év alatt. Ezen (is) fogják a legnagyobbat a kivitelezők! Mit gondolsz honnan van mindegyiknek jeep-je? :-(

akikerestalal Creative Commons License 2005.02.23 0 0 183

Kedves Jamie

 

Gratulálok!Engem is feldobnának ilyen jó hírek...

Egyébként én is megnéztem a Slapak Bt-t és elkezdtük velük felvenni a kapcsolatot,nekem is tetszik a tartalom amit nyujtanak az árért...sajnos mi még nagyon az elején vagyunk de van idönk,bár jo lenne már ott tartania hol ti:)de hát jo munkához, kereséshez idö kell.

Egyébként annyira az elején tartunk, h. nem tudom, h. a bank a hitelt csak magára a ház épitésre adja amit átutala cégnek, vagy a teljes épitési költségre is amibe ilyenek beletartoznak mint a viz villany ...stb mert ugye ez is lényeges kérdés...

na hát akkor mostmár építkezésre fel.

 

Jamie25 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 182

Szia Jer!

 

Köszi a gratulációkat előre is!

Kivitelező a Slapak Bt.,csak OTP bólintására várunk és már veszik is a fát nekünk,addig nem ,mert nekik is kell garancia arra hogy ki is tudom fizetni,azt amit megrendelek!Ez érthető és jogos elvárás.A szerződést úgy kötjük,hogy az ütemek közötti értékbecslések utána  pénzt az OTP nekik utalja a készültségnek megfelelően,így ez elég garanci nekik arra,hogy ne legyen semmi gond.(több esetük volt,ahol a készültség után a pénzt nem kapták meg az építtetőtől,hanem az elköltötte másra,most megpereskednek hogy visszakapják a lóvét...

Indulás várhatóan március vége,akkorra érkezik meg a faanyag,innentől 2 hónap a gyártás és 6 hét a felépítés.Ideális esetben augusztus végére tető alatt lesz ,közben elkezdjüka  belső munkákat(víz,villany,szigetelés,...).Remélem a karácsonyt már ott tölthetjük:)))

Sajnos az alapanyagokkal ellenkező a tapasztalatom,mert a cégek általában nagyobb kedvezményt kapnak a rendszeres és nagyobb mennyiségű vásárlások miatt.Mindazonáltal nem tőlük veszem ezeket,hanem saját beszerzés lesz...keresem mi-hol akciós!:)))

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: jer (181)
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 181
Jamie!
Gratulálok!!! Nagyon jól hangzik. Ezek az igazán nagy dolgok.

Most fél évig nagyon jó barátod lesz a számológép, meg a fényképezőgép.:)

A segédanyagok beszerzését ne add ki a kezedből. (Már korábban írtam, de emlékeztetőül: Az építőanyag kereskedőknél alapból lista ár alatt 10-40% engedményt lehet fogni!!! (kémény, szigetelés, ereszcsatorna, csövek, stb...) Ezt a kivitelező általában listaár+beszerzési költséggel számolná.)

Ki a kivitelező és mikor kezdi építeni?

Problémamentes álommegvalósulást kívánok!!!

Jer
Előzmény: Jamie25 (180)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 180

Sziasztok!

 

Örömmel jelenthetem be-már aki kíváncsi rá persze:)-hogy végre révbe értünk és megtaláltuk a kivitelezőnket!!!Szerződést tegnap megkaptuk,jelenleg ügyvédnél van átnézésen,várjuk hogy az OTP bólintson a hitelre(50% önerőnk van elvileg nem lehet gond) és végre indulhat a banzáj!Hihetetlenül boldog vagyok,azt hittem soha nem jutunk el ide.

Hogy konkrétum is legyen:gerendaház 10x18-as rétegragasztott gerendákból,10cm-es szigeteléssel,belül 2x18 cm-es lambáriával burkolva a külső falak,belsők tömör gerendából az említett méretekkel.

Ház 102m2 alapterület,tetőtér beépíthető,jelenleg oda nem kértem falakat.

A kapott ár Brutto 10.100.000 Ft ,ez nekem teljesen jó tekintve a műszaki tartalmat:

-összes fal

-tető(szarufák,födémgerendák(25x18cm!!),tetőléc,födém járófelület,...)

-tetőfedés Tondach keringő /piros ,minden szükséges kiegészítővel (madárháló,szellőzőelemek,hófogó,kúpcserepek,cserép,...)

-belső faburkolatok a falakra,tetőre,födémre

-külső festés 3x STO lazúrral,impregnálás gomba ,kártevők,tűz,penész,elszineződés ellen

-külső nyílászárók 1,4-es üveggel (12 db,ebből 1 bejárati ajtó és 1db 2 szárnyas teraszajtó)

-5 db tetőablak

-páraátersztő és párazáró fóliák

-15cm-es szigetelés a tetőbe

-összes kötőelem,ragasztó,...

-felépítés,gyártás,....

 

Gyakorlatilag teljesen kész kívűlről ,ereszcsatorna nélkül.Belül ami hiányzik:belső festés,burkolatok,gépészet és szaniterek,lépcső,belső ajtók.

Remélhetőelg minden jól megy és nyár közepére kész a házikónk!:)))

Bocs,ha valakit nem érdekelt,de engem nagyon feldobott!:))

Üdv:

Jamie

 

 

 

 

Zééé. Creative Commons License 2005.02.23 0 0 179

Köszönöm a tanácsokat.

Nem szándékozom egy vállalkozóval beszélni, de egyszerre túl sokkal sem, mert attól meg össze lehet zavarodni. Miután még nem lakoltatnak ki jelenlegi lakásomból, van időm.

Hitel ügyben valszeg arról szól, hogy más ingatlan is kell a történethez. Erre számítottam.

Nekem a hozzáállás nem volt szimpi a Papyrusnál, mert szeretem, ha én vagyok a Vevő, és nem nekem kell ping-pong labdaként pattognom előadótól előadóig.

Ebből a szempontból a Faberhausnál az előny.

Ma megnézzük, mi van benne az árban náluk, bár az előzetesen elolvasott anyagok alapján sejtem. Nekem reálisnak tűnik az ár, hiszen nem teljes 85 m2-ről van szó, hanem tetőteres megoldásról, viszont egyéni igényeink alapján biztos vagyok benne, hogy nem ez lenne a végleges ár. (például ők fűtés gyanánt a kandallót adják, minden más már feláras. Márpedig egy lakóháznál az kevés. Vagy a fürdőkád is minden bizonnyal a legolcsóbb, ha más kell, akkor az drágább.)

 

Minden esetre hálás lennék, ha beírnátok nekem, (ne kelljen hosszan visszakeresnem), hogy kivel érdemes még felvenni a kapcsolatot.

Előzmény: Garesz (178)
Garesz Creative Commons License 2005.02.23 0 0 178

Hello Zééé!

Őszinte véleménnyel csatlakoznék jer hozzászólásához. Igazából avval, hogy meghallgatsz egy kivitelezőt nemigen kerülsz képbe. A Papyrusról a véleményem már megjelent a fórumban, annak utánna olvashatsz. Ott egyébként a szakértelem párosul egy eléggé nagyfokú elfoglaltsággal. A jer által említett nevek közül csak egyikkel dolgoztam(ok) de Róla tényleg csak jókat tudok mondani mind emberileg mind szakmailag. Az Ő keze munkáját dícsérték egyébként az cégek akiktől az ajánlatokat kértem.

Nekem is gyanús lenne ez a komplett mindent megoldunk hozzáállás. Ebben az iparban szerintem senki nincsen aki ne dolgoztatna alvállalkozóval. A kérdés az, hogy mennire vállal érte felelőséget mint fővállalkozó. A másik meg, hogy az említett árban nem tudom, hogy mi van benne de elég karcsúnak tűnik nekem.

Azért is kell több kivitelezővel beszélni, mert érzem én is, hogy minden egyes megbeszélés után okosabb vagyok, mert tanulom a szakmát.

Szerintem ez nagyon fontos dolog. Ez az egy ami igazán garantálja valamelyest, hogy a megfelelő árért jó minőséget kapjál.

Előzmény: Zééé. (176)
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 177

Zééé!

 

Nem jó, ha csak a piac egy szereplőjével beszélsz, mert lyukat is beszélhetnek a hasadba! Ez a "mindent megcsinálunk, csak itt írd alá" nekem kicsit gyanús... Kell legalább 3-4 árajánlat, hogy kezd a tényleges piaci viszonyokat látni.

 

A Papyrus Kft. (nekünk ők voltak a kivitelezőink) a faházak építésén kívül papírkereskedelemmel foglalkozik!!! Szerintem érthető, ha nem minden ott dolgozó ért mindkét tevékenységhez. Próbáld keresni az illetékeseket (Súr Aranka, Las Torres Éva).

 

Szerintem pedig faházat 0 Ft önrésszel nem finanszíroznak bankok, csak ha bevonsz a hitelbe más, nagy értékű ingatlant is.

 

Sikeres építkezést!

jer

Előzmény: Zééé. (176)
Zééé. Creative Commons License 2005.02.22 0 0 176

Sziasztok!

 

Néhány hete gondolkodunk párommal rönkház építésén. Megtaláltam a másik fórumot is, és ezt is. Igyekeztem figyelmesen végig olvasni, tanulni belőle, mert teljesen szűz vagyok még ezen a téren.

Az általatok ajánlott, említett kivitelezők közül egyelőre kettővel vettem fel a kapcsolatot.

Érdekes és tanulságos.

Az egyik a Papyrus KFT volt, amelynek honlapját szinpatikusnak találtam, jó vélemény hagzott el róluk, sőt láttam megvalósult házukat is.

A másik a Faberhaus Kft.

Faberhauséknál a telefonos beszélgetés után megigérték, hogy küldenek CD-t, ha kérem, nézzem át. Kértem, de a CD nem jött meg.

Viszont miután a hét végén Dabas felé kerestünk telket, felhívtam őket és megkérdeztem, hogy tudunk-e találkozni náluk. Kikerülhetjük vele  postát.

Szó nélkül beleegyeztek, és vasárnap délután bejöttek miattunk az irodájukba, ott megmutatva mindent, ami az ügy érdekében fontos lehet. Azt is mondták, teljes banki ügyintézéssel vállalják, és ha bármi kérdésem van, küldjek mélt, és válaszolnak. (Ezek után hétfőn megjött a CD:DD)

papyrusékkal nem jöttem ilyen jól ki. Hétfőn felhívtam őket, a telefont felvevő fiatalember mondta, hogy Ő nem igazán tud segíteni, mert Ő nem ért a faházakhoz, azzal egy másik kollégája foglalkozik, mert a cégnek több lábon kell állnia. Viszont megígérte, hogy mihelyt bejön a kolléga, azonnal fel fog hívni.

(Azóta is hív.)

 

Ezzel szemben Faberék azóta már többször telefonáltak, sőt adtak egy konkrét ajánlatot, amennyiben megfelel az Óhegy utcában lévő minta - házuk (50+38 m2), olyat, tokkal vonóval, alappal együtt kulcsrakészen 12 millióból készítenek. Sőt segítenek Dabas környékén olcsó telekhez jutni, (1,5-2 millió) valamint intézik, hogy akár az egész finanszírozása hitelből történhessen.

Érezhetően szeretnék, ha vásárolnék tőlük. Szemben a papyrussal, amely így első blikkre olyan, mintha alvállalkozóval építtetne, úgy, hogy Ő csak átszámláz.

 

Fáberék holnap délelőtt jönnek Pestre, és megmutatják a házat. Kíváncsi vagyok.

remélhetőleg folyt. köv.

 

kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.22 0 0 175
feladtam az otthonunk.hu fórumába tőzsér komának egy szórejtvényt, esetleg követhetnétek példámat, ha már olyan szépen szétcseszte azt a fórumot....
jer Creative Commons License 2005.02.22 0 0 174

Rönk(fan)

A 6.5-ös megoldható...

Van az ArchiCad-ben benapozás vizsgálat és végig lehet sétálni a házban is, nem nehéz megtanulni (AutoCad ismeretekkel 3-5 óra) és nagyon látványos.

Jer

Előzmény: Rönk(fan) (172)
fakeco Creative Commons License 2005.02.21 0 0 173

  Hali  Ilcsi8!

  Aszem  tudok  segiteni  ArchiCAD  ugyben  - keress  privatban.

Előzmény: ilcsi8 (166)
Rönk(fan) Creative Commons License 2005.02.21 0 0 172
Sziasztok!

Találtam a neten ArchiCad árakat.
Szereintem nem fogom megvenni a progit csakhogy megtervezgessem a kéglit!

íme:






ArchiCAD 9 további példányok
960 000 Ft


ArchiCAD 9 kétfelhasználós hálózati verzió
1 920 000 Ft

ArchiCAD 9 háromfelhasználós hálózati verzió
2 520 000 Ft


ArchiCAD 9 ötfelhasználós hálózati verzió
3 000 000 Ft


ArchiCAD 9 tízfelhasználós hálózati verzió
4 820 000 Ft




ArchiCAD 9 frissítés 8.1 verzióról, ötfelhasználós hálózati verzió
1 200 000 Ft


ArchiCAD 9 frissítés 8.1 verzióról, tízfelhasználós hálózati verzió
2 400 000 Ft


ArchiCAD 9 frissítés 7.0 verzióról, tízfelhasználós hálózati verzió
3 960 000 Ft



ArchiCAD 9 frissítés 6.5 verzióról, első példány
595 000 Ft



ArchiCAD 9 frissítés 6.5 verzióról, kétfelhasználós hálózati verzió
952 000 Ft


ArchiCAD 9 frissítés 6.5 verzióról, ötfelhasználós hálózati verzió
2 380 000 Ft


ArchiCAD 9 frissítés 6.5 verzióról, tízfelhasználós hálózati verzió
4 760 000 Ft

2 460 000 Ft
(ArchiCAD Classic verzió nem frissíthető!)

jer Creative Commons License 2005.02.21 0 0 171
Az ArchiCad már 2002-ben is tudott már rönk és gerendaházat rajzolni alapból, voltak ilyen faltípusai. Nem kellett hozzá kiegészítés...
Garesz Creative Commons License 2005.02.21 0 0 170

Amit feltettem látványterv az is az ArchiCad terméke. Abban biztos vagyok, hogy pluszban vannak azok a kiegészítők amelyek rönkházra valóak. A rajzolás egyes folyamatainál is ott voltam és a szoftver eme modulja abszolúte rönk illetve gerenda specifikus volt.

Persze a tervezőm kimondottan ilyenbe utazik. Nem tudom mi lehet az ára de gondolom nem gyenge.

Előzmény: Jamie25 (168)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 169

Szia Kemer2!

 

A könnyűszekzetes fóumban babydevil leírja,hogy melyik kemencét választották ők,az 600e Ft volt.Szerintem reális ár érte,megnézve hogy mily hatalmas!

Üdv:

Jamie

 

Előzmény: Kemer2 (162)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 168

Szia Ilcsi8!

 

ÉME-vel rendelkező cég 2 van,ezeket megtalálod a www.emi.hu weboldalon.

Kivitelezés esetében sok cégnél az a helyzet,hogy nincs pénz a minősítésre.Sokat hallani arról,hogy egységes EU szabályozást akarnak...bizonytalan helyzetben én sem tenném meg ezt-persze ha vállakozó lennék:)!

Ami tudok,hogy a mi cégünknél a gyártmányterveket ArchiCad-ben készítették ,a szoftver 1,5 millió Ft és még hozzá a speciális kiegészítők több százezer Ft.

Nem mondom hogy elküldöm a komplett terveket ,mivel ez a tervező szellemi terméke és külön felhívták a szerződésünkben a figyelmet erre,hogy ne adjam oda senkinek:( Ő független a kivitelező cégtől,de eddig csak a legjobbakat tudom róla elmondani...ezért is lett Ő a felelős műszaki vezetőnk...

Sajnos abban nem tudok segíteni,hogy a neten hol találsz ilyen leírásokat,de építéssel kapcsolatban a kriszbácsi által beszúrt linken nagyon sok midnen van...igaz németül:(

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: ilcsi8 (166)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 167

Szia!

 

A Slapak Bt. elérhetősége:

 

link

 

Igaz a honlapjuk kialakítás alatt van ,de személyesen bármikor fogadnak szinte és megnézheted a házak gyártását is,nyugodt szívvel ajánlom őket és a referenciákat is!

Javaslom a telefonos megkeresésüket,az a legkönnyebb.

Nem tudom hogy idénre bevállalnak e még házat?!?!?Eléggé el vannak látva megrendelésekkel,de mindenképpen keresd meg őket ,ebben nem akarok nyilatkozni!:))

Ha érdekel bővebb infó,akkor keress meg privátban!

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: akikerestalal (165)
ilcsi8 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 166

Sziasztok!

 

Kicsit lemaradtam a fórum nyomon követésével, de most végigolvastam. Kb. két hete vetettem fel a gerendaházak ÉME kérdését, egy tervezői munkám kapcsán. Azóta 4 céghez küldtem e-mailt, melyben érdeklődtem az ÉME ill. a Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozat megléte, valamint a tervezéshez szükséges adatok, leírások felől. Eddig ugyan még csak egy cég jelzett vissza, de ők rendelkeznek szállítóival (ez jó!) ÉME-vel nem (állítólag be van adva a kérelem, de magas a költségvonzata), viszont a tervezői csomagot csak pénzért adnák ki. Méghozzá kelet- magyarországi viszonylatban ez az összeg az építész tervező díj kb. felét tenné ki, így biztos, hogy nem veszem meg. (Abban nem bízok, hogy olyan sok gerendaházat kellene terveznem, és pont az ők rendszeréből, hogy megérje megvenni.) Ez hasonlóan felháborító, mint az, amikor az árajánlatokért is pénzt kérnek. (Mellesleg főállásban kivitelező cégnél dolgozok, nap, mint nap árajánlatokat készítek, és tudom, hogy még soha nem számlázta ki az árajánlat költségét a főnököm.) Ami elsősorban érdekelt volna, azok a csomóponti megoldások, a szerkezeti elemek méretei, fesztávok áthidalásának lehetségei, hőtechnikai, teherbírási, tűzállósági adatok, stb., tehát amik alapján egy engedélyes terv elkészíthető. Ha egy tégláról (v. rendszerről) ilyeneket kérünk, azt minden további nélkül megküldik, vagy az Interneten is fellelhetők. Miért ilyen kapzsik M.o-on az emberek/cégek? Szerintem egy lehetséges ügyfelet mindenféle módon segíteni kellene. A színes szóróanyagok csak arra jók, hogy felkeltsék a figyelmünket, de a tényleg fontos dolgokat nem tartalmazzák.

 

Ez csak egy válasz volt, a többi hármat még várom, de már korán reggel úgy lehervasztottak...

 

További szép napot!

 

akikerestalal Creative Commons License 2005.02.21 0 0 165

 

Sziasztok!

 

Nemrég szerettünk bele párommal ezekbe a házakba és rögtön el is kezdtünk álmodozni...,nagyon örülök, hogy találtam egy ilyen forumot,már végig is olvastam, az indexen lévöt is és az otthonunk.hu-n lévöt is,nagyon sok informáciot szedtem össze amikre nem is gondoltam,nagy segítség ez a sok tapasztalat.

Az otthonunk.hu-n lévö forumon olvastam jamie 2004/12/03-ai hozzászolásában hogy ö egy Tatabányai céggel a Slapak bt-vel épitetti a házát,érdekelne ez a cég minket is és mivel nem találtam a neten semmit rola, kérném, h. vmi. elérhetöséget ha tudna vki. azt megköszönném.

Elöre is köszi.

sok sikert és kitartást mindenkinek mert ahogy olvastam az mindenképpen szükséges.:)

kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.19 0 0 164
na igen, ilyenkor verem a fejem a falba, hogy miért nem figyeltem oroszórán... ;-))
Előzmény: fakeco (163)
fakeco Creative Commons License 2005.02.19 0 0 163

Hali! 

  Beszelhetunk  komolyabb  kiadvanyokrol- mint a  magyar  ronk  es  gerendahazas

   borzadaly.

  Keress meg  privatban.

 udv: Istvan

Előzmény: matranensis (158)
Kemer2 Creative Commons License 2005.02.19 0 0 162

Köszi a kemencés címet, nézegettem már jópárat, de meg se közelítik ezt a választékot kemence terén.

Árban korrekt?Ilyen referenciával szolgáló cég esetén gondolnám hogy drága.Persze ha minőséget adnak...

Előzmény: Jamie25 (161)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 161
matranensis köszi a gratulációt!:))éppen most végeztem a holnapi sütemények auditálásával:)))
A kemencés honlap (babydevil utólagos engedelmévell):kemence
Ezenkívűl az archilink-en találtam még 3 céget/vállakozót aki készít ilyet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!