Keresés

Részletes keresés

hisztudjátok Creative Commons License 2024.01.12 0 4 4457

Ha lenne ez,ha lenne az…

Egis Körmend: Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, sajnos a gondjaink csak sokasodtak az elmúlt héten, abban sem vagyok biztos, hogy 10-en megleszünk a mérkőzésre…

Mi történik de komolyan? 

kendeffy Creative Commons License 2024.01.12 -1 0 4456

Szerintem a jelenlegi felállásban egy kozmikus bravúr lenne, ha nyernénk. Ha lenne 1-sünk és 5-sünk, akkor az egy másik csapat lenne. Mindennek van oka.  Persze nyerjünk, de én a lenti oddsért azért nem teszem meg a győzelmünket.

Előzmény: ementálib (4455)
ementálib Creative Commons License 2024.01.12 -1 0 4455

Nekünk nagy csodát így nemkell várni holnapra,de cáfoljanak rám. Nem leszek népszerű de leírom,mert a valóságtagadásnál véleményem szerint nincs roszabb: Center nélkül kétkimeneteles kiki meccseket játszunk/játszottunk mindenkivel,viszont irányító és center nélkül,ebben a mezőnyben írd és mond,senki ellen nem vagyunk esélyesek és az elmúlt két fordulóban látott csapatot bárki bárhol veri.Nemhogy ez a Sopron otthon.(de mondom cáfoljanak rám)

 

Január vége február eleje lehet legoptimálisabb esetben(ameddig előre ellátunk) az hogy egy teljesértékű Cook-ot fog váltani egy teljes értékű Doktor.Akkor lesz majd vagy másfél karmester,minimális szervezettség támadásépítésben stb. de pl.amig sylla van addig center ugye nincs.

 

a legkézenfekvőbb megoldás ugye a legnehezebb(lehetetlen?):plusz tőkebevonással hozni egy palánk alatti légióst+megvárni az irányítókat h felépüljenek. Egy ilyen tabula rázával viszont nagyon hamar lennénk ismét nagyon fennt.

 

Ordas nagy közhely,de tetszik nem tetszik nálam ez a summa: egy A csoportban használható irányító és egy A csoportban használható center választja el ezt a csapatot a play out-tól illetve a top3tól.És ezt teljesen komolyan gondolom.

 

Előzmény: realfan (4454)
realfan Creative Commons License 2024.01.12 0 0 4454

Most a Zrt akkor vagy tud soproni hiányzó(k)ról vagy minket lőnek be a jelenlegi helyzetünknél feljebbi polcra, mert holnapra az 1,80 - 2,01 oddspár mintha nem tükrözné a mostani erőviszonyokat.

 

Határozottan bravúrnak értékelném a holnapi győzelmünket, egyértelműen a szezonunk eddigi legnagyobb kellemes meglepetése lenne. Cook és Doktor hiányában Morgannek nem csupán sokat kell pályán lennie, hanem szinte minden támadásban oroszlánrészt kell vállalnia. Pont ő, aki azért korábban is szeretett pihenni hátul, amit már több meccsen felesleges faultokkal egészít ki. És akkor a túloldalon vár rá egy Nichols - Griffin páros...

 

A soproni kisemberek egyébként nagy sportközhely bedobásával "könnyen zavarba hozhatók", mármint nem csak az ünnepi időszakban tudják szép számmal eladni a labdákat. Ehhez persze viszont vissza kellene térnünk arra az útra, ahol működött a csapatvédekezésünk. Azt a zónát is lehet, hogy a negyedik negyedeknél hamarabb is elővenném.

 

Potocsnik egészen biztosan készülni fog Morganre, szerintem a trash talkot is kapni fogja, mert sajnos látható, hogy kizökkenthető. Ugyanakkor talán a héten volt lehetőségünk néhány új dolgot gyakorolni - és az újdonságokra, na meg a meccs közbeni változásokra azért már korántsem reagál mindig olyan jól a szlovén edző.

Kosárlabda_Fan Creative Commons License 2024.01.11 0 1 4453

Szerintem a Szerencsejáték Zrt. ne panaszkodjon van ott nyereség bőven, nem a magyar kosár fogja őket csődbe vinni :D   De nem mondom, hogy nem volt olyan, aki nagyot kaszált 1-2 belsős infóval.

 

Sem ellenőrizni, sem szankcionálni nem lehet, mivel teljesen életszerű, hogy valaki a bemelegítésnél megsérül, illetve beírod a jegyzőkönyvbe aztán nem cseréled be, pl a mi esetünkbe tök mindegy, hogy Nagy Peti vagy a sérült Cook ül a pad végén.   

 

Írhatja az MKOSZ, hogy ez nem szép dolog, de legyünk őszinték pont leszarják az edzők, hogy szép van sem ha ezzel egy kicsi előnyre tesztnek szert (vagy úgy gondolják, hogy ezzel kicsi előnyre tesznek szert), szoros a mezőny minden egyes meccsnek komoly tétje van a bajnokság kimenetele szempontjából, lásd a tavai utolsó forduló a mennyből könnyen lehetett volna pokol is. 

 

Illetve Cook esetében mit mondana a klub: Nem tudjuk mi baja fáj neki :D Azért ha még ezt szépen meg is fogalmazzák ahogy meg is tették elég szar marketing, még akkor is ha te meg én tudod, hogy tényleg ez a helyzet és lövése sincs senkinek. Volt ez már anno Balogh esetében is csak Ő nem volt alap ember így kevesebb fény vetült rá. 

 

Amellett volt a klub részéről próbálkozás, ha jól emlékszem kiírták meccs előtt 20 perccel, hogy XY nem játszik ma, csak aztán jöttek a keresztkérdések, hogy miért nem!? és azt gondolom a ló túloldalára sem szabad átesni, hogy kiteregeted a szennyest. Szerintem idén amennyire lehet megkapjuk az infót ezekről, most Cook esete felkavarta az állóvizet, illetve az átlagosnál szerencsétlenebbek voltunk/vagyunk a sérülésekkel, ez van sajnos ez benne van a sportban. 

Előzmény: robi0122 (4452)
robi0122 Creative Commons License 2024.01.11 0 1 4452

Itthon valahogy nem divat az "őszinteség" ezzel kapcsolatban.

 

Sajnos igazad van abban, hogy sok helyen az edzők/csapatvezetők külön kérik, hogy ilyen kommunikáció ne történjen kifelé. Az okok sokrétűek lehetnek.

De ez már hosszú évtizedek óta így van SZINTE az összes hazai csapatnál.

 

Kiváncsi vagyok, ezt pl a szerencsjáték zrt, mint szponzor meddig hagyja. Hiszen nekik annyira nem mindegy, hogy 1-1 meccsre az eseteges hiányzók/visszatérők miatt milyen odds van mondjuk, mert innen-onnan belsős információkra probálnak támaszkodni, ami megint csak nem jó elvileg és az mkosz legújabb oktatásában már erről is van anyag, hogy ez sem szép dolog. stb stb stb.

 

Én örülnék neki, ha minden inkább transzparensebb lenne ezen a téren is.

 

A szurkolók többségének biztosan jobb lenne az őszinte és folyamatos kommunikáció

Előzmény: Kosárlabda_Fan (4450)
balldontlie Creative Commons License 2024.01.11 0 1 4451

Doktor viszont akár január végén bevethető lehet. Ez persze biztosan nem jelenti azt, hogy egyből a csapat élére tudjuk állítani,de miatta izgultam, hogy ne menjen rá a szezonja erre az egészre. Hajrá!

Kosárlabda_Fan Creative Commons License 2024.01.11 0 3 4450

Érdekes dolog ez a kommunikáció, ha nem mondanak semmit az a baj, ha mondanak valamit akkor meg az :) - jön az inkább ne mondat volna semmit. 

 

A sérültekről való tájékoztatás szerintem igen is fontos a szurkolók felé, de el nem tudnátok képzelni hány olyan edzőnk volt aki külön kérte, hogy semmit ne kommunikáljon a klub. Kisebb 1-2 meccses kihagyásnál, ezt valahol meg tudom érteni, nyílván az ellenfél se tudjon az esetleges hiányzok tudatában máshogy készülni. 

 

Cook esetében meg kurva nagy kérdőjelek vannak, az eredmények negatívak a játékos mégis fájdalomra panaszkodik, ami lehet valós is akár. Ha végig edzi a hetet és azt látod a mozgásán, hogy minden rendben akkor nyílván nem számítasz rá, hogy szombat délbe benyögi, hogy bocsi de ma nem tudok játszani mert fáj. 

 

Ha pályán van és játszik akkor egész formás a játékunk, ha nem akkor szarul nézünk ki nagyon és Doktor sérülése a lehető legrosszabb pillanatba jött, még ha nem is tartom a legjobbnak, amíg volt kifejezetten hasznosan és jól játszott. 

 

Kíváncsi vagyok ebből, hogy tudunk majd kijönni....

Mivagyunka... Creative Commons License 2024.01.10 0 2 4449

Lehet ez az érzés, de sajnos ebben az esetben a klub "sodródik az árral", ráadásul még ebben is komoly hibát követ el.

Így nem fogalmazhat a közleményében egy sportklub.

 

Előzmény: mögb (4446)
mögb Creative Commons License 2024.01.10 0 1 4448

miért lenne kamu? injekciózták a térdét és fáj neki elmondása szerint

Előzmény: Scola82 (4447)
Scola82 Creative Commons License 2024.01.10 0 3 4447

...hogy kamu a közlemény?

Előzmény: mögb (4446)
mögb Creative Commons License 2024.01.10 -2 2 4446

ismét "az baj" érzésem van

balldontlie Creative Commons License 2024.01.10 0 2 4445

És most látom, hogy a BB1 lehozta, hogy a Körmend tagadja!, hogy Cook távozik, holott amúgy arról van szó, hogy megnézzük a lehetőségeket és ha olyan a sérülés, pótoljuk. (Nekem ez jött le a szövegből)

 

Ha ez az opció lép életbe, akkor megint mi leszünk azok, akik előre közleményezték azt, ami aztán mégis megtörténik.

 

Persze a szakportáltól sem szép az effajta kifordítása a mondanivalónak, de emiatt azért alapvetően kontraproduktív lehet az, hogy most mindent megcáfoltunk.

 

Mennyivel szebb volt anno, amikor mindenki hallotta Allen francia ajánlatát, ült is pár meccset, de aztán saját döntésből maradt és még a Zete pályát végighányva is vállalta a játékot :-)

Előzmény: realfan (4443)
Mivagyunka... Creative Commons License 2024.01.10 0 2 4444

Ez van, amikor a klub megy az árral...

Előidéznek egy rossz helyzetet és abban rosszul reagálnak.

(Persze már az is baj, hogy reagálnak és nem ők mennek a dolgok elébe, nem ők irányítják a folyamatot.)

 

Előzmény: realfan (4443)
realfan Creative Commons License 2024.01.10 0 1 4443

Komolyan mondom, az előző hozzászólásomban még pont ezt akartam írni, de kihagytam, de bánom most! Hogy NEHOGY beleírjuk, hogy cáfolunk pletykákat. Erre bumm. :) 

 

De nem ez a lényeg. Ez a poszt ugyanis nem csak kommunikációs értékű, hanem valószínűleg sokak számára informatív is.

 

Ez így korrekt, nem csak a szurkolók felé, hanem szerintem az érintett játékosnak és a csapattársaknak is, hogy ez nyilvános.

 

Az pedig biztos, hogy már vannak B, C terveink. Most nagyon jó, hogy nincsen heti 2 meccs, nagyon hamar csúsznánk lefelé.

Előzmény: balldontlie (4442)
balldontlie Creative Commons License 2024.01.10 0 2 4442

https://www.facebook.com/100063593859466/posts/874003964729391/

 

Az utolsó gondolatok akkor lesznek kellemetlenek, ha neadjisten elmegy és az egész lelátó tudja majd, hogy miért. Körmend kisváros, tök felesleges nyilvánosan cáfolgatni azt, amit lehet, hogy valamelyik játékos a Tescoban sorban állás közben mondott el 🤷

realfan Creative Commons License 2024.01.10 -1 1 4441

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy úgy általánosságban "kicsit" könnyebb találni, de gondolom ha már cserére lesz szükségünk (és itt fontos, hogy Cookot valóban csak szükség esetén cserélnénk, ezt ne felejtsük el közben!), akkor szeretnénk olyat, akinek nála is testhez állóbb az irányítói szerepkör. Kettest, aki néha irányít is, valóban bármikor le tudsz akasztani, de irányítót azért nem olyan egyszerű. És akkor még az anyagiakról nem is beszéltünk. 

 

A válogatott szünetig lesz idegenben SKC, ZTE, Szedeák - ebből egyet be kellene húzni. Otthon pedig a DEAC, Alba, Honvéd hármasból kettőt. Teljes kerettel, visszatérő önbizalommal nyilván lehetne ennél jobb mérlegben is bízni.

Előzmény: kendeffy (4440)
kendeffy Creative Commons License 2024.01.10 0 1 4440

A szurkolót az érdekli, hogy ne bukjunk meccseket az irányító nélküli csapatnak. Ha Cook tényleg olyan komolyan sérült, hogy nem tud játszani, akkor arra kell lépni, ha más ok miatt nem játszik, akkor arra lépni. Más klubnak - szinte mindegyiknek - is sikerült játékost cserélni. Kicsit és centert is. Kicsit jóval könnyebb találni.

Ez nem csak pénz kérdés. A kommunikációról meg leírtál mindent. Ha ez a Cook-saga sokáig húzódik, akkor füstöltek a play-offnak.

Előzmény: realfan (4439)
realfan Creative Commons License 2024.01.10 0 0 4439

(pontosabban két lépéssel hátrébb: a szurkoló semmit nem tud Cookról, egyáltalán, hogy vizsgálni kellett valamiét, azt se)

Előzmény: realfan (4438)
realfan Creative Commons License 2024.01.10 0 1 4438

Hát ha azt mondja a klub, hogy biztosan játszik, akkor a klub lesz a hülye.

 

Miért kéne ilyet mondani?! Ha van a klubban valaki, aki csak egy félévet hallgatott marketinget és/vagy kommunikációt, akkor ez egy megugorható feladat. Tehát ha az van, amit itt (is) írtak páran, akkor:

 

"Cook az elmúlt hetekben többször gyötrő térdfájdalomra panaszkodott. Az edzések x részén y intenzitással vesz részt. A z és zs vizsgálatoknak dz és dzs eredménye lett. A fájdalom hátráltatja mozgásban/kitámasztásban/ugrásban. Jelenleg sem teljes értékű, játéka annak függvénye, hogy a mérkőzés napján milyen állapotban van. Amennyiben hosszabb távon nem számíthatunk a játékára, a klub a lehetőségeihez mérten igyekszik megoldani a problémát, hiszen a csapatnak szüksége van egy irányítóra."

 

Fentiekből tetszés szerint elhagyható/cserélhető/megtoldható egy-egy félmondat. Most egy szurkoló nem tudja (csak ha megvannak az információs csatornái... khm), hogy Cook egyébként az edzéseken részt vesz-e és ha igen, milyen elánnal és az van-e, hogy a csapat minden héten úgy készül, hogy Cook játszik 30 percet, aztán szépen civilben leül a pad végére. Vagy az van, hogy bebotorkál napi kétszer a csarnokba és óvatos mozdulatokat végez a bordásfalnál.


Nem kell ilyen hülyeséget mondani, hogy biztosan játszik, ilyen fel sem merült.

Előzmény: mögb (4437)
mögb Creative Commons License 2024.01.09 -1 3 4437

Kommunikálják, hogy Cook játszik a mérkőzésen és 2 órával meccs közli, hogy mégsem játszik. Akkor ki lesz a hülye?

 

Előzmény: ementálib (4431)
bio22 Creative Commons License 2024.01.09 0 1 4436

Végülis…

Ha az az optimista forgatókönyv szerint bejutunk a döntőbe, akkor jobb első nap megpróbálni a mission impossible-t 😁😁

Előzmény: CrazyJenő (4434)
peli_w Creative Commons License 2024.01.09 0 1 4435

A 2 leggyengébb csapat (rajtunk kivül, mert jelenleg mi vagyunk a leggyengébb csapat) a Pécs és a Szeged, ez most egy jó sorsolás. Az Alba az egyetlen csapat aki nem teljesen esélytelen Szombathelyen.

 

Be kell jutni a 4-be.

Tegyünk rendet és építkezzünk!

CrazyJenő Creative Commons License 2024.01.09 0 1 4434

A Falco-Alba párharc győztese a Körmend-Szeged továbbjutójával találkozik a négy között, míg a ZTE-Pécs meccs győztese, a Szolnok-DEAC kvalifikálójával.

Előzmény: bio22 (4433)
bio22 Creative Commons License 2024.01.09 0 1 4433

Csak a véget láttam a sorsolásnak.

Ott a Falco-Alba párharc alatt volt a mi meccsünk.

Azonnal sorsoltak a négyes döntőre és ez az jelenti hogy ha továbbjutunk (odébb van az még 😉) és a Falco/Alba lesz az ellenfelünk Budapesten, vagy ez csak így jött ki?

Előzmény: Béla Bá Back (4432)
Béla Bá Back Creative Commons License 2024.01.09 0 3 4432

Nem panaszkodhatunk a kupasorsolásra. Nem úgy mint az Alba.

Persze jelenlegi formánkban nekünk majdnem mindegy, de addig még nagyon sok minden történhet.

Mindörökké MTE!

 

 

ementálib Creative Commons License 2024.01.09 0 5 4431

Igen,ez egy nagyon fontos része. Több téma kapcsán fel akartam már hozni,hogy meddig megy még el a klub ilyen gesztus dolgokban de pl. ez a példád remek.

 

A tábor valamennyi vereségnél - tényleg a vállalhatatlan fosnál is falcon át kaposvártól a paks elleniig - tök nyíltan,határozottan és megkérdőjelezhetetlenül voksot tett a Tatuék mellett .(szerintem tök jól és jogosan)

A hazai hangulat mindenek ellenére kiváló. Már már meglepően(jelen helyzetben meglepően) szupportív a közönség,se játékos, se edző se senki el nem mondhatja magáról,hogy meg van találva vagy nyomás alatt van.

 

Nyílván van kritika,nekem is,neked is mindenkinek is,de (verbális)kenyértörésre nem került sor,hálaisten.Tényleg nem akarom én "szopkodni" a közeget de ilyen helyzetben más csapatoknál (egerszeg jut eszembe ahol szezononként egyszer van ilyen háború) nem mindig ilyen irigylésre méltóan rózsás a helyzet. 

 

Na ezzel pont így visszaélni a kurva gáz,és természetesnek venni hogy itt aztán bármit el lehet kummanatni akkoris végdalolásszák támogatólag a meccset nincsgond...,mert remélem senki nem akarja semelyik oldalról hogy egyszer csak ne így legyen.

 

kis belátás kéne a részükről(klub) meg sokkal-sokkal nyíltabb kommunikáció

 

Előzmény: realfan (4430)
realfan Creative Commons License 2024.01.09 0 4 4430

Esetleg még annyi ehhez, hogy azt tényleg nem játszanám el a klub helyében, hogy szombatig még mindig nem jön Cook ügyében semmi hír és odaül a tábor elé a kispad végére pólóban.

Előzmény: realfan (4429)
realfan Creative Commons License 2024.01.09 -3 2 4429

A szolnoki megkeresés nem több, mint pletyka. Az, hogy nincs igazolt sérülése, az már egy erősebb pletyka. Hogy nem játszik, az tény.

 

De miért lenne precedens? Hány körmendi légióson láttad ebben az évszázadban, hogy húzna innen? 10? 20? Persze a többség nem így oldja meg, hanem úgy, hogy felmegy a pályára és lézeng. De a lényeg ugyanaz.

 

Kedvenc példám McCants, 07-08. Két hónapon át gyatra játék, kispadozás, egy folyamatosan meccseket nyerő csapatban. Aztán ott vagyok Nyíregyházán és az első sorból nézem, hogy a 8-ba jutásért fontos meccsen lenyom egy 32 pont, 6 lepattanó, 3 steales meccset, a csapat és a maroknyi vendégszurkoló extázisban, ő meg alig akar odajönni pacsit adni (ami abban a csarnokban ugye ugrást is követelt a játékosoktól). Következő fordulóban Sopronban 20 fölött dob. Aztán még jut neki 12 perc (és 0 pont) otthon az Alba ellen és a rájátszásra (ahol döntőig megyünk a 7. helyről) már nincs is itt. Ő egyébként az egyetemen nem volt egy rossz játékos, abban az évben a képességei alapján simán lehetett volna a legjobb légiósunk. Ha ő teljes értékű harcos, lehet, hogy bajnokságot nyerünk. De leszarta az egészet.

 

Aztán ott a tucatnyi példa, ami nyilván nincs dokumentálva, edzésre át sem öltöző centerekről, bolti fizetést elfelejtőkről, már szezon közepén következő évre máshova aláíró magát önkímélőkről...

 

Szerintem a klub egyébként próbálja a maga eszközeivel megoldani. Nyilván elküldöd vizsgálatokra, örülsz, hogy nincs rossz eredmény, oké. De ha azt mondja, hogy fáj a térde akkor is, elsőre nyilván elfogadod. Nem kényszerítheted pályára lépni és azért először, de talán másodjára is, még megvan a bizalom. Utána viszont gyanút fogsz. Aztán eljön az idő, amikor azt mondod, hogy akkor ennek vége. De ennek az idejét, ha a játékos nem egyértelmű veled, akkor nagyon nehéz eltalálni.

 

Az kétségtelen, hogy nekünk az lenne a legjobb, ha egészségesen visszatérne, normálisan játszana és nem kellene más után néznünk. Mert amúgy a szezon első felében többet nyújtott, mint amire én számítottam tőle. Rögtön Sopronban nehezen tudom elképzelni, hogy nyerünk, ha nem játszik (jól).

Előzmény: peli_w (4427)
kendeffy Creative Commons License 2024.01.09 0 1 4428

Jó játékos persze Cook, de ha nem játszik, akkor semmit nem ér. Sőt árt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!