Keresés

Részletes keresés

Tarmangani Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57834
ilyesmi sílusu órák közül nekem ez nagyon tetszik, gratula a vételhez !
ez a 18cmes kiscsuklós példány ? szervízben bizti lehet hozzá rendelni szemeket
Előzmény: nozal (57822)
nozal Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57833
Tegnap feketét mutattál, most akkor milyet hozzon a Jézuska ? (A műfenyőt még értem, de miért műóra ? Nem műóra !!!) El is kezded a beszerzési procedúrát ?
Előzmény: Törölt nick (57826)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57832
Magamnak fogom megkapni! ;-)
Előzmény: j b (57828)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57831

ad. Órák Világa 2006

Mivel az elsö 2005-ös Órák Világa DVD kiadványt itt a topicon nagyon keményen megkritizáltam (amit szóról-szóra ma is tartok!), ugyanitt meg kell írjam véleményemet a 2006-os kiadványról is.

Rövid összefoglalás
- egy nagyságrenddel több befektetett munka,
- egy nagyságrenddel több szakértelem,
- még nem tökéletes, de EGY NAGYSÁGRENDDEL JOBB EREDMÉNY,
- már csak egy nyelvi lektor kell a következöhöz.

Nézzük a részleteket.

Pálinkás János úr a kiadó - akinek ezúton javasolom, hogy nem csak a veszekedés, de béke idején is maradjunk a tegezödésnél (sajna 99%, hogy én vagyok az öregebb) - a legjobbat tette, amit tehetett. Küldött nekem egy példányt "reménykedve abban, hogy a tavalyinál nagyobb megelégedéssel" fogom fogadni.
Ezek után már erkölcsi kötelességem volt az elsö perctöl az utolsóig egyhuzamban végig nézni.

A tartalom.
A legfontosabb, hogy valódi élö képek készültek az órákról, nem láttam nyomát a tavalyi kezdetleges fotó filmezésnek.

1. Inteview-k
A tavalyi és az idei intervirew-k között nem az tesz különbséget, hogy akkor magyar, most külföldi szakembereket szólaltattak meg. Vályi tanár úr vitán felüli szaktekintély, Becsei Áron az általam - sajnos nem személyesen - ismert legnagyobb reményü hazai tehetség, Antal Pétert pedig nem dícsérem, mert a barátaival elfogult az ember.
Antoine Preziuso-t, de különösen Franc Villa-t semmivel sem érzem többnek náluk. Amitöl jobbak voltak a riport filmek az a kivitelezés professzionalizmusa volt. Persze az sem mindegy, hogy a hazai szaktekintélyekkel valószínüleg egyszerübb lehetett idöpontot egyeztetni.

2. Basel 2006 kisflmek
Jók voltak a saját élö interview-k, felvételek (Omega, Zenith), de nem volt gond a cégek press release-eivel sem (Seiko Sprindrive).

3. AHCI
Nem kis munka lehetett az AHCI tagokkal való beszélgetések összehozása.

4. Stáblista
A tavalyival ellentétben nevükkel és arcukkal vállalták a készítök munkájukat. Idén már joggal tehették.

Az egyetlen gond továbbra is az idegen - föleg francia nevek kimondása.

Sajna volt angol baki is:
Limited Serial-nak lehetett kétszer is érteni a korlátozott sorozatot, ami bizony limited series lenne.
Edox Genova - sajna tévedés az angolul Geneva-nak írt város franciául Geneve, magyarul pedig Genf.

Német baki:
rosszul járt az AHCI riportban Michael Vogt - akinek neve és angol kiejtése is német anyanyelvre utal - keresztnevét nyugodtan lehetne németesen Miháel-nek ejteni.

A franciák:
Röv Tommen - sajna helyesen kiejtve rövü tomen (és ezt még a németek is így ejtik)
Lö elegan (Longines) - a francia nem viseli a magánhangzó torlódást, ezért l'elegant formában írja és lélégan formában ejti ki.
Klö dö pari-nak lehetett hallani a Clous de Paris - ejtsd klú dö pari típisnevet.
Chopard - ejtsd sopar.
Az óragyártás legnagyobb zsenije Abraham Louis Breguet még mindig nem érhette, meg, hogy jól ejtsék a nevét Bröge alakban.

http://www.chronometrie.com/watchsounds/watchsoundspage.htm
A legjobb prbálkozás a Brügé volt, de akadt Brözsé és Brüzsé kiejtés is.

Barátaim tudják, hogy makacs vagyok, csak tényekkel teljesítményyel lehet meggyözni. Azzal viszont igen.
Ennek megfelelön még az engem nagyon zavaró nyelvi pontatlanságokkal együtt is idén öszintén gratulálok és kívánom, hogy jövöre újra ennyit fejlödjön a kiadvány.

Jó nézést,

Mechanikus

fortissimo Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57830
Nekem sajnos nem kerül semmilyen ketyegö most:-(,de nagyon jo lenne,ha mégis.
fortissimo Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57829
JB:mail ment,egy kérdés;-).
j b Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57828
Ha a Zasszony betekinget néha a topicba, lehet rá esélyed, persze csak akkor, ha még pontosan 3 hétig úgy is viselkedsz :-)
Joco65 Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57827

Kedves ATP   PANERAI

Koszi szepen a valaszotokat a pulsar ora ugyeben, ugynezki  hogy megveszem. Nemtudom [PANERAI] te menyiert lattad az orat de en hozzatudnek jutni 16 000 ert.

Persze  uzletbol vennem most levan ertekelve [akcio]  amugy zsir uj.

Most szedtem szet egy KIENZLE asztali orat 1 ceruza elemmel mukodne. [ha nemlenne beteg]

Hat mit ne mondjak eleg fura a belsoresze [szamomra] en meg most latok ilyet elosszor. Egy biztos hogy nem mukodik, a  behuzo tekercs szakadt vagy zarlatos   es a billegoje megsem mozdul.

De megprobalom megjavitani, mert nagyon erdekel es modfelett tetszik a szerkezete.

Nemtudom talalkozott e mar valaki ezzel a  KIENZLE kaliberrel

Udv:Joco65

Előzmény: panerai (57815)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57826

Remélem nekem egy ilyen kerül a fa alá!

/műfenyő alá műóra illik! ;-)/

Előzmény: nozal (57822)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57825
Nem lehet tulhuzni,de ha mégis akkor a rugó töréséhez vezet a dolog :-p.
Előzmény: smson (57824)
smson Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57824

sziasztok

honnan lehet tudni, h túlhúztam-e az órát? mik a "tünetek"? köszönöm

boxer-gs Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57823

Az eredeti génállományú őskukoricagyüjtés is megterhelő lehetne. Meg a levelezés az indiánok nyelvén. :-)

Úgy látszik, ragályos a kór, mert újabban én is órákban mérem mindennek az értékét. Bár csak egyszerűbbekben, ezért nálam egy külföldi nyaralás jó néhány darabos kiesést okozna. Egyelőre a bolhapiacokon nyaralok. Elvégre ott is láthatok sok lebarnult embert. :-)))

Előzmény: Törölt nick (57821)
nozal Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57822

Nálam már járt a Mikulás :-)

(Nincs véletlenül valakinek egy elfekvő szeme ebbe a fajta csatba ? Az előző gazdája elkeverte valahová...)

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57821

Nekem barátnői nyomásra kell utaznom kétszer egy évben (utazási irodában is dolgozik), de szerencsére a magára eső részt ő fizeti.

Azért persze nem sírok végig az üdülés alatt.:))

"Talán jobb lett volna kukoricacsuhéjfonáshobbyra kapnunk :-)"

Tuti ott is találnánk valami nyavaját amire az ember el tud költeni egy csomó pénzt.:))

Előzmény: j b (57819)
horgony02 Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57820
Mélyen egyetértek veled, de Rolexet nem vennék amikor van Panerai is :)
j b Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57819

Ugye!?

Én is mindig ezt mondom a Bátyámnak miután kiszörnyűlködte magát egy-egy új órám árán, ők ugyanis évente háromszor mennek külföldre nyaralni. Nem is hord órát :-)

Talán jobb lett volna kukoricacsuhéjfonáshobbyra kapnunk :-)

Előzmény: Törölt nick (57818)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57818

"Aki 1-1,5 millióért elutazik a párjával 10 napra Dél-Amerikába így töltekezik, aki ezen vesz egy Rolexet, ugyanúgy egy életre való élményt szerez, de minden nap a kezéb(r)e veheti s bízvást örököltetheti is."

Folyton órában számolom az üdülések költségeit.:))

Előzmény: j b (57816)
sz Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57817
nem hinném, hogy kamu - egy robbie williams fotóról másoltam ide, neki futja rá ;)
Előzmény: Mechanikus (57811)
j b Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57816
Ha racionális akarok lenni, azt kell mondanom, hogy pár tízezer Ft felett egyik óra sem éri meg az árát. Az említett TAG-tulajdonos kapott sok pénzért egy picike életérzést is. Aki Bond-életérzést akar vesz egy SMP-t, de aki már nem Brosnan-nel, hanem Craig-gel akar "együttérezni" többszázezerrel kell mélyebben a zsebébe nyúlnia, pedig szinte ugyanaz a 2892-A2 van benne csak egy apró, lehet, hogy nem is jobb és megbízhatatlanabb részecske lett benne kicserélve - és itt érhető tetten a szemtelen aránytalanság ami a legfelső kategóriában egyszerűen agyrém, mégsem azok kapják a taslikat. Aki 1-1,5 millióért elutazik a párjával 10 napra Dél-Amerikába így töltekezik, aki ezen vesz egy Rolexet, ugyanúgy egy életre való élményt szerez, de minden nap a kezéb(r)e veheti s bízvást örököltetheti is. Kinek mi az élmény, kinek mi a nagyobb érték, kinek mi a maradandó, kinek mi az álma és vágya, érzések, ízlések, szokások, azt hiszem semmiképp sem az árakat kell indokolnunk, racionálisan teljesen értelmetlen, az árak irracionalitása pedig azt hiszem mindnyájunk részére meglehetősen kézenfekvő.
panerai Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57815
A Pulsar a Seiko egyik brandje, megnéztem ezt az órát a Seiko szervízben, egész pofás kis darab, főleg annyiért amiért árulják. Seiko werk van benne. Nagy csúfsága, hogy a 2 óránál lévő gomb a dátumállításra van.
Előzmény: Joco65 (57782)
j b Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57814
Meggyőződésem, hogy minimális különbség van a két minőség előállítási ára között, viszont nem is ez volt a kérdés, hanem a két minőség járáspontosságának különbsége, ami viszont egyértelműen tapasztalható. Van (kiküszöbölhetetlen) pozícionális hiba természetesen, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi. Én is mértem pl. több Omegánál is annyit, ami nekem már nem tetszett. Gyanítom, hogy ilyen szerkezeteket (pontosabban billegő-hajszálrugó egységet) a B. pl. egyszerűen kiselejtez, mert nem tétel az óra árához képest. A hőkompenzációs eltérés értéke viszont egyértelműen az olcsóbb szerkezeteknél többszöröse, ezt pedig nem lehet egyszerűen vibrón mérni. Ezek mellett nagyon lényeges szempont, hogy a saját szerkezetes órák szerkezeteinek előállítása ára sem haladja meg nagyságrenddel a szériásokét (különösen, hogy azok döntő hányada is nagyszériás) viszont árban többszörös a szorzó, s mint Te is egyetértettél ebben, itt már csak a rablás mértéke a kérdéses, nem maga a rablás ténye. Mégis mindig a kis rablót marasztalju(á)k. Hogy rablásról végülis mégsem beszélhetünk, annak csak egyetlen oka, hogy ebben nincs semmi erőszak, mindenki maga dönti el, hogy mit vesz és miért. S minél drágább valami, annál nagyobb a 80 % körüli kereskedői haszonkulcs, tehát nem biztos, hogy a gyártó hibája a tudatlan vevő aprólékos kiokosítása, amit úgysem értene. A TAG tulajdonos minden bizonnyal F-1 rajongása miatt vette kedvencét, s egyáltalán nem érdekelte, hogy miféle - egyébként nem rossz - szerkezet ketyeg benne, már ha nem kvarcot vett szegény. Aztán valaki tájékoztatta egy olyan szempontról, ami a vevők 99 %-ának édesmindegy, a hozzáértők meg tudják, hogy értékben a különbség elenyésző, minőségben lehet érzékelhető, de árban egyszeűen megmagyarázhatatlan és óriási is lehet. Ha Templarom kérését teljesíteni tudnám, valószínűleg sok drágább órám ellenére a Fortis Cosmonauts chronómat venném magamhoz egy többéves expedícióra, mert összahtásban talán a leginkább óra és semmi panaszom nincs a járáspontosságára, még ha nem is egészen 1 mp-cel rosszabb mint a Rolex, viszont minden körülmények között tökéletesen látható rajta az idő, semmi csicsa mégis nagyon részletes műszerszerű számlap, éjjel is tökéletesen látható, nem kell gondolkodni vízközelben, hogy kiesem-e a csónakból milyen óra van a kezemen stb-stb. S a vásárlók kilenctizede szerintem ez alapján dönt - teljesen jogosan.
Előzmény: APT (57801)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57813

Potyoro,

Bármi lehet. LCD óránál lehet többféle kijelzöt választani. Tömeggyártó háttérrel ez már bárhol megtehetö (Kína).

Ezért kell az ETA-nak mindig valami újjal kísérleteznie, mint pl. a Tissot által használt érintö üveges sorozat. Azt még - tudtommal - nem koppintották le.

Előzmény: Törölt nick (57809)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57812

Tarmangani

Saját kategorizálásom a gyártókról:

1. Költségdiktálók - csak 500 Euro alatt,

2. Középkategóriások - mennek feljebb, de max 4000 Euroig,

3. Generalisták - minden árszegmensben jelen vannak,

4. Luxus márkák - nem mennek 2000 Euro alá,

5. Premium, akik nem mennek 4000 Euro alá és csak saját kalibereket használnak.

(Persze a határokat nem egy Euro pontossággal, hanem kis szórással statisztikusan kell értelmezni, de a saját kaliber az kökemény határ nekem).

Abban igazad van, hogy a luxus márkák nagyon szeretnék magukat prémium gyártóvá fényezni.

Az egész szakma legendákat, álmokat árul órába csomagolva, így nem könnyü a belsö értékeig eljutnia az átlagos vásárlónak.

Sajnos annyira nem vagyok optimista, hogy - nagyon kevés értö - vásárló kivételével a pénzes vevök meg tudják különböztetni a felsö két kategóriát.

Előzmény: Tarmangani (57808)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57811
Hacsak nem kamu, mert ez ebböl aképböl még nem derül ki. :(
Előzmény: Alpári Gnác (57803)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57810
Robert Squaremaster. ;-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57809

"Kvarcvezérlésű Exidel/ETA kaliber, külön a Chanel részére kifejlesztve."

De már láttam hasonló kijelzővel szerelt divatórát a boltokban. Hogy hol, azt ne kérdezd! ;-)

Hátha valaki tud segíteni.  

Előzmény: S.Z.A.B.O.L.C.S (57799)
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57808
Elég érdekes a párbeszédetek :)
Számomra inkább az a furcsa, hogy az ETA alapokon nyugvó márkák(Omega,Breitling) már már olyan árakon futtatnak tipusokat, mint a felsőbb szegmensben az egyszerűbb modellek (Patek,AP,JLC...) és így, azt a téves képet kapják a vevők, hogy már ez is felsőkategória. Jó tudom, mareketing és árpolitika...de ezt "talán" félrevezetés.
Az hogy ugyanazt a szerkezetet az ember milyen tokban és milyen árban veszi meg szerintem egyéni izlés kérdése, technikailag lehet klónok, de attól minden márka arculata és stílusa más, így más más embereket is érintenek meg.

Előzmény: APT (57801)
CDBV Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57807

Pontosság, ETA, 7750, pozícionális hiba.... témában:

Nos a Chronomatom nemrég volt a Sas utcában, és bár pontos volt és szóltam is, hogy ne piszkálják meg mert ennél pontosabbra úgysem fogják belőni, azért Sz. G. csak állított rajta. Az eredmény igencsak meglepett, mivel ilyen pontos még sosem volt ezelőtt: XI  23. óta nem volt napi 1 mp feletti járáseltérés, azóta nem állítottam utána (most +1 mp az eltérés)!

Nem mondom, hogy nem készült jobb szerkezettel óra a földön, sőt ebben az árban már talán nekem sem Chronomat lenne az új órám, de azért nem véletlen, hogy bele merik tenni húzósabb áru órákba, mert nem vallanak szégyent vele. Azt pedig, hogy van benne némi műanyag szerintem a tulajdonosok 5%-a sem tudja, amelyik meg tudja annak meg több mint a fele nagyívben lesz@rja...

lenox Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57806
Ezt hogy erted? Omega Speedmaster Professional?
Előzmény: APT (57795)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.12.03 0 0 57805
Nincs mit:)
Előzmény: sz (57804)
sz Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57804
és tényleg ;)
nagyon köszönöm!
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57803
Cartier Santos
Előzmény: sz (57802)
sz Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57802
Sziasztok!
Tudom, hogy lehetetlen, de hátha mégis éppen ismeri valaki - milyen óra lehet ez?

APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57801

Nem emlékszem arra, hogy valaha elvitattam volna, hogy léteznek eltérő minőségű kivitelek, bár ez a mai napig szerintem műszakilag értelmetlen, voltaképpen marketingdöntés. A legdrágább 7750 kerül gyárilag 200 euróba, a legolcsóbb 150-be, és ez az 50 euró talán egy 3-400 eurós olcsó beépítésnél talán tényleg számít, de több ezres árú óráknál? Másrészt a gyár oldalán az előállítási költségben nem kizárt, hogy nincs is mérhető különbség, vagy legfeljebb 1-2 eurónyi.

A pozicionális hiba mibenlétéről, a lapos spirál geometriájáról viszont tisztelettel nem vagyok hajlandó szakmai vitát nyitni, mert tényekről nem vitatkozom. Ha te úgy mérted, hogy zérus volt a pozicionális hibája az órádnak, akkor kérlek vagy rosszul mérted, vagy azt mérted, amit mérni szerettél volna.

A megállapításaim meg teszteken alapulnak, melyek egy részét a lapomon is olvashatod. De ha gondolod - és rendelkezésemre bocsájtod - akkor nagyon szívesen letesztelem a Te valamelyik órádat is, célszerűen egy Bretyót, és majd összevetjük, ki mit mért.

Szidni meg nem szoktam a katalógusszerkezeteket, legfeljebb órásszemmel nézve már rettenetesen unom őket. Két azonos szerkezettel szerelt óra számomra végeredményben egyforma, és ez a vélemény természetesen lehet szubjektív, nem kell mérvadónak tekinteni, vitatkozni is vitatkozhatsz vele, csak tisztelettel: fogadd el, hogy én ezt így látom. Ahogy fogadd el, hogy nem szeretem a zöldbabfőzeléket. Nem állítom róla, hogy rossz, csak azt, hogy én ki nem állhatom.

A katalógusszerkezetek beépítésével pedig egyedül az a bajom, hogy saját személyes és némely esetben bizony megrázó tapasztalatom, hogy ezt a tényt nem egyesetben kifejezetten a vásárló megtévesztésére eltitkolják. Igenis a márkás, több ezer eurós órát vásárlók egy korántsem elhanyagolható - bár nem tudom mekkora - hányada azzal a tudattal ad ki nem kis pénzt az órájára, hogy valami egyedi, műszakilag-technikailag minden mástól eltérő remekművet kapott. Egy Skoda vásárlója tudja, hogy egy kommersz, középkategóriás valamit vett, és ha kiderül, hogy ugyanazt a motort találja egy Seatban vagy akár Audiban is, ezt egyáltalán nem éli meg rosszul. Nem is várt mást.

De aki 3-4-10000 eurós karórát vesz, az nagyjából azt várja tőle, mint ha autóban venne egy Rollsot vagy Ferrarit. Igazándiból nem is alaptalanul, mert ennyiért már nem egy gyártótól kap is effélét.  És ha mégis szembesül vele, hogy kapott egy olyan szerkezetet, amely szó szerint ezerféle más, akár sokkal olcsóbb órában is előfordul, akkor bizony kiakad, mint a sezlonrugó. Volt szerencsém a felháborodástól levegő után kapkodó TAG Heuer tulajdonoshoz.

Szóval a dolog akkor lenne korrekt, ha a vásárló pontosan tudná, mit kap, kertelés nélkül megmondva. Aki így is úgy választ, ahogy, az tudatos döntést hozott, és ezzel semmi baj nincs. Remek minőségű és markáns desingnel rendelkező órák vannak közöttük, magam is birtoklok több efféle órát, és semmi bajom velük, sem azon más óragyűjtőkkel, akik a szépségük, vagy egyéb tulajdonságaik alapján favorizálják.

De veled ellentétben én már jópár 7750-et szedtem szét és tisztítottam, és mindig elmerengek a műanyag fékkarok és csapágycsészék felett, a sok préselt olcsó lemezalkatrészen, a hihetetlen prosztó kapcsolóművön, az egész olcsóságot árasztó zsigulis szerkezeten, meg a kontraszton, amelyet egyik-másik tokozás ad ehhez.

Az igazság az, hogy egyszerűen nincs más, az iparág tönkremenetele után semmi nem maradt. Ha Te ma automata kronót akarsz csinálni, akkor ott a 7750, vagy valami modulmegoldástú másik ETA, de semmi egyéb. Automatából is ott a 2824 és a 2892 meg variánsai, és kész. Ebből lehet gazdálkodni, egyszerűen nincs semmi más. No jó, van Vosztok meg Milyota.... Ezek után ezt építi be mindenki, aki nem tud vagy akar áldozni egy saját, egyedi konstrukcióra.

Szóval ne ideologizáljuk meg erénynek a szükséget, inkább bízzunk abban, hogy lesz ez még tarkább is. A folyamat már láthatóan elindult, és a ha a szakma fénykorának sokszínűsége nem is fog már visszatérni, de lesz ez még jobb.

Előzmény: j b (57798)
tóvirág Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57800
Igen: Oláh Zoli
Előzmény: bámészkodó (57726)
S.Z.A.B.O.L.C.S Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57799
Tudsz ilyen szerkezetet más típusban is? A legfontosabb,hogy ne karperec formájú legyen .
Előzmény: Törölt nick (57794)
j b Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57798

Elvileg... elvileg kis idővel ezelőtt még azt is bizonyítani kérted, hogy egyáltalán több minőségi kategória van etán belül. Remélem eljön az idő, mikor úgy kezded, hogy gyakorlatilag...

Nem kellene hitről beszélned, jónéhány a vitatémába tartozó szerkezettel szerelt óra volt a birtokomban és pontosan ismerem a paramétereiket.  Köztudott, hogy a Te repertoárodban nem ilyen jellegű órák fordulnak meg. Ezekkel kapcsolatos megállapításaid soha nem teszteken alapultak, egyetlen egyszer sikerült nagyon nehezen rábeszélnem egyre Méltóságodat, aminek elég furcsa eredménye lett, megismételni viszont nem állt módodban, mert, mint mondtad már továbbadtál a darabon. Nálam nem pár napig versenyeztek az érintettek. Korábbi - kizárólag ezirányú - vitáink valóban parttalanok voltak s ha visszaolvasol, látni fogod melyikőnk véleménye miben változott - én pontosan emlékszem.

Mester! Valóban le a kalappal tárgyi tudásod előtt, de az etával kapcsolatos frusztrációd nem sokat enyhült az utóbbi időben sem sajnos. Még jó, hogy azért nem mindenki veszi szentírásnak amit itt olvas ... OV is súlyos valutaválságról beszélt nemrég, erre erősödött is a forint vagy 10 %-ot :-)

Az pedig, hogy egy bármilyen saját szerkezet (Breguet óta kinek a "saját"-ja?)különb lenne egy etánál, valóban csak hit kérdése. Vannak sokkal jobb megoldások, valóban. Azonban a hozzáértő vásárló nem biztos vagy inkább biztos nem Tissot-t vesz pl. Omega helyett, a nem hozzáértőt pedig nem érdekli, hogy milyen kaliber van hova vésve. Arról pedig szintén sokszor volt már szó, hogy a vásárlók 99 %-a egyáltalán nem a szerkezetet veszi meg, s autentikus, mértékadó statisztikák szerint (a neten jónéhány gurué megtalálható) a szerkezet csak ca. 25 %-ban játszik.

Nagyon nem akartam én ezt a vitát újrakezdeni, s megígérem, nem is fogom folytatni. Majd egyszer személyesen megbeszéljük, hogy két krumpli mennyire lehet egyforma :-)

Előzmény: APT (57781)
adri09 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57797
köszönöm
Előzmény: APT (57795)
APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57796

Valóban nem mindig lehet ránézésre megmondani, hogy az adott kivitel melyik kategória - néha a gyártó elárulja, illetőleg egyeseken látszik (nikkel billegő, vagy kisebb kőszám - ezek látható eltérések).

De a pozicionális hiba alapvetően nem nagyon kivitelfüggő. Ez konstrukciófüggő, és mivel az ETA mindegyik szériaszerkezeténél lapos spirált használ, így az mindegyiknél van is, mérhető is. A nagy lengésszámú, erős de könnyű hajszálrugóknál ez a hiba nem jelentős, így a COSC-ba simán beleférnek, de teljesen egyértelműen és mérhetően a hiba ott van. Nem létezik lapos spirállal szerelt billegőrendszer jól kimérhető pozicionális hiba nélkül, ez nem hit kérdése, ez egyszerű szakmai evidencia. Olyan ez, mint négyhengeres motor mindennémű rezonancia nélkül. Ilyen nincs, lehet a rezonancia nagyon kicsi, kiegyenlítő tengellyel alig észrevehető, de ott van, csodák nincsenek.

Előzmény: Törölt nick (57786)
APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57795

Poljot 3133, Valjoux 7734 licencvásárlás. Tisztességes középkategóriás mechanikus kronó, ezidő szerint tulajdonképpen teljesen konkurrencia nélküli, más kézihúzós mechanikus szerkezet nincs igazán a piacon. Pontosabban most van egy kínai, "Asia-Lemania", amely - meglepő módon - ennek a továbbfejlesztése.

A hétköznapi használat igényeinek teljesen megfelelő, robusztus, tartós, kellően pontos szerkezet. Olcsón. Jól szervizelhető, és nincs különösebben semmi jellemző hibája.

Előzmény: adri09 (57788)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57794
Ezt komolyan mondod? Képes lenne ennyi pénzt kiadni egy tokért? Digitális kvarcóra 2ezer dolcsis (induló) árért!?
Előzmény: S.Z.A.B.O.L.C.S (57790)
Duhonyi Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57793
Tisztelt Mechanikus! Tisztaban vagyok a tipus es verk fontossagaval, de ezert irtam emailban akit komolyan erdekel erdeklodik. A gyujto, nepper mondat utan keretik a smile jelet figyelembe venni.
Előzmény: Mechanikus (57752)
Bán Péter Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57792
Mindenkit üdvözlök!
Nem nagyon értem, miért másodszor kell most kiraknom az Uhren Magazin decemberi számát a Vaterára - eddig elment mindig azonnal.
http://www.vatera.hu/a_kovetkezo_uhren_magazin_2006_dec_15879636.html
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57791
hmmm, fajin kis óra :)
az Ulysse Nardin egyes órái (pl ez) már egészen más, művészi világokat nyitnak meg
Előzmény: lenox (57776)
S.Z.A.B.O.L.C.S Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57790

Üdv mindenkinek !

Kicsit off-olok,nézzétek el nekem.

Egyik kedves hölgyismerősömnek keresek Chanel nevű órát,a típusa Chocolate vagy valami hasonló. Melyik üzletben keressem szerintetek?

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57789

Poljot 3133.

Olyan, mint autóban a Lada! ;-)

Előzmény: adri09 (57788)
adri09 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57788
erről a szerkezetről mit lehet tudni?
jó?
Előzmény: APT (57785)
adri09 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57787
megint tanultam valamit...

kösz
Előzmény: APT (57785)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57786
Én úgy gondoltam, hogy az olcsóbb órákban az egyszerűbb, míg a drágákban a jobb minőségű szerkezetek dolgoznak. Nem hiszem, hogy egy alap 2824-est be lehetne simán lőni kronométernek. Ami eddig nekem volt, az csak állandóan hordva tudott pontos lenni (Oris-Certina-Bulova-Robert-Atlantic-stb.) Lerakva különféle pozíciókba mind elmászott "valamerre". Ezért (is) tesztelnék szívesen egy Bretyót,vagy egy Omegát.
Előzmény: APT (57781)
APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57785

Persze, többféle is. És ezek koppintásaira alapoztak a kínaiak.

Előzmény: adri09 (57784)
adri09 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57784
miyotának van automata szerkezete?
Előzmény: APT (57783)
APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57783
Valószínűleg ugyanaz a Miyota, amit az Orientek is alkalmaznak.
Előzmény: Joco65 (57782)
Joco65 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57782

Tisztelt ORAKEDVELOK

Szeretnek velemenyt kerni a kovetkezo orarol

Mivel lehet szerelve , Citizen, Myjoto ..Nemtudom

Udv: Joco65l

APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57781

Tisztelettel talán azért, mert egy Certina DS-ben vagy Tissot T-Lordban tényleg ugyanaz a "top" kategóriás szerkezet dolgozik, amelynél jobb elvileg nem is rendelhető a cégtől.

De természetesen hinni mindenki azt hisz, amit akar. Hihet akár szenteltvízbe mártott csavarhúzóban meg óraszerelő szerzetesekben is bátran.

Előzmény: j b (57779)
glashuette Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57780
Na, látom már, újra forog a régi lemez. Ezúttal nem fogok hozzászólni, mert már nekem is unalmas.
Előzmény: APT (57777)
j b Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57779

MÉLYEN TISZTELT TUDÓS MESTEREM: ...akár 6 féle minőség ... v.s. ...hajszálra ugyanaz, mint bármelyik T-ban C-ban ... = dúl ám a konzisztencia! Nem tudom miért kell olyanokat írni, amiket magad is azonnal megcáfolsz!?

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57778
Seiko kvarcszerkezetekről honnan lehet bővebb infókat szerezni?
APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57777

rtivi: Ha tudomásul vesszük azt, hogy két szerkezet akkor ugyanolyan, ha tényleg ugyanolyan, akkor már valóban lehet érdemi összehasonlítást tenni. Talán ez a mondat hülyén hangzik, de a tény az, hogy azonos típusú ETA szerkezetek tényleg nem feltétlenül egyformák. Már gyárilag nem azok, az ETA gyakorlatilag az összes típust 3-6 féle kivitelben gyártja. Vannak típusok (pl: 2824, 2836), ahol az olcsósítás odáig elmegy, hogy az igénytelenebb-olcsóbb kivitelek kőszáma is kisebb (21, 23 kő 25 helyett), de olcsóbb nikkel billegők, igénytelenebb hajszálrugók is jellemzőek, és ez első ránézésre nem mindig nyilvánvaló.

És a paletta felső részén ugyanaz a szerkezet akár kronométer minősítéssel is kapható - már a gyárból, a tanúsítvánnyal együtt. A típusjelzése mindnek ugyanaz. Ergo valóban számottevő járáspontossági eltérés lehet két látszólag azonos típusú szerkezettel készült óra között - valójában mégsem azonosak.

És komoly kérdés a gyári beszabályozottság milyensége is, ezt azonban én nem tartom az óra pontosságának megítélésére alkalmas paraméternek. Gyárilag hanyagul, akár esési hibásra beállított, rosszul kent szerkezetből is ki lehet hozni némi energiaráfordítással a maximumot, és bár természetesen nem éppen hízelgő az összeszerelőre nézve, hogy így ad ki bármit a kezéből, de nem is világvége. Elvégre a szervizre öt év után úgyis sor kerülne (és sokszor az óra már újként eladásakor is közel ennyi idős).

A magam részéről összehasonlító tesztnek istenigazából úgy látnám értelmét, hogy fogom az órákat, leszervizelem, majd a lehető leggondosabben beállítom, és utána méricskélek. Különben esetleg teljesen fals következtetésekre juthatok. Saját tesztjeimben tartom is magam ahhoz, hogy előbb legalább beállítom az órát, mérni utána mérek. Ritka, hogy a gyári beszabályozáson ne tudnék javítani. És vadonat új, katasztrofálisan járó Bretyót is láttam már...

Előzmény: rtivi (57768)
lenox Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57776
Percutos, toubillon, (first ever westminster carillon, de ennyire nem vagyok profi, hogy tudjam, ez mit jelent), 4 kulonbozo hangja van, amikor eltancolja az idot, akkor a figurak a hangnak megfeleloen mozognak, szal tenyleg tancolja... 30 db-os limitalt ora... Amugy nem tudtam, hogy csak 350k euro, en 650k dollart tudtam, de mondjuk a nagysagrenden nem valtoztat. Ha nem lenne csaladom, akkor lehet ilyennel villognek, nem Langevel, de igy meg dolgozom inkabb rajta...
Előzmény: Tarmangani (57756)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57775

V.I.P.

Akkor ebben meg is egyeztünk.

Természetesen magam is szívesebben látnék több egyedi kalibert.

Értékrendemben a következö helyen állnak a tisztes tokozók, akik becsülettel leírják, hogy ETA-t Frédéric Piguet-t, vagy bármi mást építanek be.

Szerintem etikai parancs, hogy pontosan megadjuk a forrást, ha nem saját gondolatot, vagy részegységet építünk be. Miért engednénk meg nagyobb lazaságot nagyon nyereséges cégeknek, mint egy magyar egyetemi hallgatónak diplomamunkája írásakor. Bárhol másutt, zene, irodalom, de akár software területén komoly bün a plágium.

A lényegi átdolgozás nélküli kaliber "átszámozás"-nak már ilyen plágium mellékíze van.

A pokol bugyrainak következö állomása a töröl metszett hamisítás, ld. Asia 7750.

Előzmény: V.I.P. (57773)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57774

Nagyon szívesen letesztelném tartósan akár ezt, akár egy Rolexet vagy Bretyót.

Ilyen drága-komoly órám sosem volt, talán nem is lesz. De kíváncsi lennék arra, vajon mit bírnak. Csak az a drága szervíz ne volna ötévente! ;-)

Előzmény: glashuette (57753)
V.I.P. Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57773

Nomos ügyben nem az eredményt dícsértem, hanem az utat, a célt. Ha csak minden tizedik tokozó hasonlókkal próbálkozna, jóval színesebb és élvezetesebb lenne a szerkezetek palettája.

A Stowát én is értékelem, míg a színes Nomosok negatív hatással vannak az emésztőrendszeremre :)

És ha jól emlékszem, volt nálad egy sántító Nomos, ami miatt bizony valóban nem vagy elfogulatlan :)

De én akkor is követendő példaként mutogatnám a "nagyobb" gyártóknak.

Üdv:

V:I

Előzmény: Mechanikus (57772)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57772

V.I.P.

Nomos ügyben picit más a véleményem:

- billegőt vagy motorrugó csere legfeljebb tuningnak tekinthetö 

- járástartalék-kijelző - nem egészen két napos járástartalékú kézifelhúzós órában

teljesen felesleges,

- dátum az egyetlen hasznos saját fejlesztés,

- automatika ha jól emlékszem, nem kis büszkeséggel

az elsö teljesen saját kalibernek nevezték.

Láthatólag tíz év után már nem lehet egy-két bármennyire is szép és letisztult formaterv már nagyon kevés. Elborzasztóan kínos próbálkozások a szines és pacnis számlapok. Már a hazafias német órabarátok is alig tudják az év elsö tíz órája közé szavazni.

Nem utolsó sorban a Stowa támadása nagyon súlyos számukra. Majdnem ugyanazt a formatervet, majdnem ugyanazzal a kaliberrel (Peseux 7001, ETA 2824) egyharmad áron adni. Ez megrendítö lehet.

Az is meglehet, hogy nem vagyok elfogulatlan.

Előzmény: V.I.P. (57759)
troppauer Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57771
na ne mondd hogy nem hordanál egy rapricát:)
Előzmény: Törölt nick (57766)
j b Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57770
S mint látjuk teljesen feleslegesen. Még mindig a tévhit tart tévúton. Az én tapasztalataim pontos méréseken alapulnak, a tieid emocionálisak - még mindig. Te mérnök vagy én közgazdász ... azt hiszem lovat kellene cserélnünk egy kis időre Kedves Donom.
Előzmény: APT (57765)
rtivi Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57769
Longines, Maurice Lacroix
Előzmény: smson (57767)
rtivi Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57768
Nem akarok csámcsogni, hallottam órásoktól eleget, hogy a szerkezet ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz, mi persze nem ugyanaz. Szakértőinek tűnő vélemény szerint

http://www.ozdoba.net/swisswatch/caliber2.html

a csekély eltérések mögött óriási különbségek rejtőzhetnek, már ami a pontosságot illeti. Az aluljáróban néhány napja láttam egy Tissot kronográfot a szokott szerkezettel, elfogadható megjelenéssel és hihetetlenül elfogadható áron. Persze nem vettem meg, hiszen eddigi tapasztalataim, ismereteim szerint „ugyanaz a szerkezet” eléggé eltérő pontosságot produkál. És annak kiderítése, hogy ez miből fakad, nem egyszerű.

(Éppen ezért keresgélem most a „normál órát”, az origót, a minden szempontból elfogadható napjaink pontos automata óráját, ami már csupán azért sem exkluzív, mert kronométer, és talán nincs is szüksége 100 ATM-re. Mely szerkezet mindennap hordható, miközben „mérőműszer” megjelenése van, jól látható mutatókkal és arculattal, valahogy úgy, mint a 30-as évek ampermérői voltak (AEG), a maguk hihetetlen egyszerűségével, ami már önmagában is vonzza a tekintetet (a katonai órák egy kicsit erre hajaznak), és az ár/érték arány is elfogadható.)

Előzmény: APT (57765)
smson Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57767
volt már róla szó, de... mely gyártóktól lehet a neten ingyenes katalógust igényelni? köszi
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57766
APT Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57765

Hát, valóban nem az. VIP már alapvetően megválaszolta, de a lényeg: manapság teljesen polgárjogot nyert az a - szerintem alapvetően a vásárló megtévesztésére irányuló - gyakorlat, hogy a mindenféle módosítás nélküli ETA típusszerkezeteket saját kaliberszámmal megnevezve építik be. A dolog teteje, hogy az ETA nem ír rá effélét az órára, de megrendelésre a rotorba vagy akár a valamelyik felső hídba a megrendelő által kért gravírozással szállítja. Ergo a Longines (ami azért mégiscsak házon belül van, momentán ott tehát nincs ezzel baj), vagy éppen a Heuer, Breitling már a saját nevével feliratozva kapja a szerkezetet, csak persze mondjuk a 'B13' nincs ráírva. És nem is lesz, már nem nyúl hozzá senki, megy így az órába, a kalibermegjelölés csak az adatlapon szerepel.

Miközben az órában hajszálpontosan, minden változtatás nélkül ugyanaz van, mint bármelyik Tissotban, Certinában etc...

De hát erről már csámcsogtunk sokat.

Előzmény: rtivi (57764)
rtivi Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57764

Köszi, és ez az igazán apró kis logó itt a billegő alatt biztosan nem a véletlen műve és végülis így korrekt a dolog. :)

Előzmény: V.I.P. (57742)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57763
Vagy egy jo otomata;-).
Előzmény: Törölt nick (57748)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57762
Nekem a Certinan és a Tissoton is nyomas kozben kell betekerni a koronat,ezeknel nincsen gond.Igaz nem is tekergetem éjjel-nappal,havonta egyszer és ennyi.
Előzmény: Wicked Belzebub (57746)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57761

http://www.vatera.hu/mozgas_erzekelos_karora_15852692.html

Nem tudtam mire vélni az elnevezést, aztán elolvastam a termékleírást.:)

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57760
Köszönöm ,köszönöm!
Előzmény: Carcharodon (57741)
V.I.P. Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57759

Én értékelem ezeket a törekvéseket, Nomos azért máshoz is hozzányúlt, nem csak a hidakhoz (billegőt vagy motorrugót is cserélt, és történik látványosabb fejlesztés is: járástartalék-kijelző, dátum, automatika, mindez a Peseux 7001-ből).

Azért teljesen új szerkezetet készíteni nem kis munka és költség, és valljuk be, a komoly komplikációktól eltekintve nehéz úgy újat alkotni, hogy ne vádolhassák plágiummal (Ez pl. újnak számít? Nem).

A Nomos (és remélem a Panerai is) megpróbátl elindulni egy úton, aminek a vége bizony teljesen saját szerkezet is lehet, és szerintem ez dícséretes. Túlzás lenne elvárni egy (szerkezetgyártásban) múlt nélküli cégtől, hogy elsőre letegye a tutit az asztalra.

Vannak gyártók, akik múltja/bevétele/darabára alapján akár saját szerkezeteket is kínálhatnának, és mégsem.

SZVSZ :)

Üdv:

Előzmény: Mechanikus (57751)
glashuette Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57758
Uszkve 350.000 euró és jól lehet vele villantani egy kávéházban
Előzmény: Tarmangani (57756)
glashuette Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57757

Persze, nem is neked ajánlottam...

Előzmény: Tarmangani (57755)
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57756
nagyon szép ez az óra, mit lehet tudni róla ?
Előzmény: lenox (57697)
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57755
ha egyszer elkezdek vizisízni, akkor majd veszek egyet, addig semmikép, mert nekem nem tetszik :)
Előzmény: glashuette (57754)
glashuette Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57754
glashuette Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57753

Van megoldás: úgy hívják, hogy automata óra! :oP

Mondjuk Chopard Pro One. Vizisíhez is kiváló

Előzmény: Törölt nick (57748)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57752

1. Sok sikert az eladáshoz.

Ha itt nem megy a Vatera, vagy Ebay talán jobb az eladásra.

2. Örülök a visszafogottságnak, hogy nem OFF-olod szét a topicot,

de a komoly érdeklödönek legalább szerkezet és tokszámot kellene tudnia,

hogy kikereshesse, mikori az óra,

illetve gyüjtönek a kaliber fontosabb, mint az aranytok.

3. Hogyan lehet megállapítani egy e-mail-en érdeklödöröl, hogy gyüjtö, vagy nepper?

4. Nepperek itt???

Üdv,

http://www.mechanikus.hu/

Előzmény: Duhonyi (57737)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57751

Az még bájos, amikor új funkció nem kerül a szerkezetre, csak a hidak kialakítását változtatják meg és így keresztelik át a szerkezetet.

Ennek szép páldái a Nomos eredetileg Peseux 7001 kaliberei, újabban pedig a Panerai-Unitas-ok.

Előzmény: V.I.P. (57742)
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57750
szép mind a kettő, köszi a linkeket
Előzmény: CDBV (57743)
smson Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57749
elnézést. azt nem írtam, h kinézetbeli hasonlóságra gondolok
Előzmény: smson (57739)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57748
Nekem eddig csak Oris és Poljot menet ment tönkre, viszont azóta tartok tőle.  Ezért ódzkodom a felhúzós búváróráktól. Lehet, hogy egy szép kvarcóra lenne az igazi megoldás!? ;-)
Előzmény: Wicked Belzebub (57746)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57747

Én is írtam, hogy a SH mennyibe kerül, ezt a kronométert csak elrettentésül mutattam! ;-)

Nekem ez jobban tetszik.

Előzmény: Carcharodon (57728)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57746
Alapvető bajforrásnak a nagyon erős rugót tekintem, mivel nyomás közben kell tekerni így nehezen kap rá a menetre.
Előzmény: fortissimo (57744)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57745
A tokon nem tud a menet elkopni,mert az is bele van tekerve a tokba,tube vagy mi is az angol neve,(a magyar nem jut az eszembe:-$).
Előzmény: Wicked Belzebub (57735)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57744
Az utobbi egy évben én is hallottam már 3ilyen esetrol:-(.Az ujakat(chronosakat) ha jol tudom már nem csavaros koronával csinálják,rájöttek, hogy nem a legjobb megoldás.
Nekem eddig nem volt gondom a koronazárral szerencsére,igaz nem Fortis semelyik sem.
Előzmény: Wicked Belzebub (57730)
CDBV Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57743
Előzmény: Tarmangani (57734)
V.I.P. Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57742

Bocs, hogy én válaszolok...

Sok gyártó szereti sugallni, hogy saját szerkezeteket használ, és teszi ezt akár a honlapján, akár az ETA szerkezetek átkeresztelésével, miközben gyári ETA van az óráiban. A rotoron található saját név természetes, így jön ki a gyárból rendelésre. Előfordulhatnak egyedi szerkezetdíszítések is, de bizony ez is rendelésre jön ETA-tól.

Amúgy a "Base Calibre..." kifejezést akkor találom jogosnak, ha valamilyen modullal megbolondítják az alapszerkezetet (van ilyen sok, pl. kronómodul, árástartalékkijelző, bár nem igazán találom szerencsés megoldásoknak). És nem kell sokat gondolni ezekbe, vannak gyártók, akik erre szakosodtak (mármint modulgyártásra), szóval csak marketing kérdése, hogy honnan vásárolgatják össze a werket. És mély tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

Üdv:

Előzmény: rtivi (57738)
Carcharodon Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57741
Egy kis érdekesség - ha és amennyiben a T. Urak még nem ismernék az oldalt... Én most bukkantam rá, "Doxázás" közben:

Filmes órák

Nekem teccccik!
smson Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57740

köszi

Előzmény: rtivi (57729)
smson Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57739
a patek 5101-hez hasonló órákat tudtok mondani? köszi
rtivi Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57738

Bocs, de a Longines azt mondja, hogy az órát mondjuk az L619 hajtja, majd a technikai résznél feltünteti, hogy a Base Calibre ETA 2892/A2. A rotoron is szépen olvashatjuk, hogy Longines.

A Breitling honlapja pedig kifejezetten azt sugalja, hogy az óramű a cégnél készül, miközben - ha igaz - akkor ez is eredetileg ETA termék. Tehát mondjuk a B17, mint az óramű "technikai megjelölése" pusztán művésznév?

Üdv,

R.T.

Előzmény: APT (57731)
Duhonyi Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57737
Elore elnezest a Topicos holgyektol es uraktol az offert, de egyik jo baratom kert meg, hogy karacsony elott keressek gondos uj gazdat csaladi 14 karatos arany omega zseborajanak. Hatul dupla hatlapos, gyonyoru, karcmentes allapot. kereken 100eft az ara. Termeszetesen az emailomon erdeklodni lehet, kepeket kuldok, a topicot nem offolom kepekkel. Inkabb gyujtok mint nepperek jelentkezeset varom:)
Carcharodon Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57736
Lehetséges az, hogy 16% az, ami "mindösszesen" egy svájci beszállítást terhel?
Előzmény: Carcharodon (57733)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57735
Gondolom, mert a 8 éves Citizenem menetes koronája a mai napig hibátlanul működik.
Megvárom míg megjön a 3 hónapja megrendelt üveghátlap, hogy csak egyszer kelljen megbontani.
Persze azt még nem tudni, hogy a koronában kopott el a menet vagy a házon?
Előzmény: APT (57732)
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.02 0 0 57734
szerintem is magas az ára kicsit
de amugy ez a tipus is ébreszt ?
Carcharodon Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57733
Újabb kérdés a lelkes lamertől: ha Svájcból vásárol és hozat be az ember fia órát, akkor mizujs a vámokkal áfákkal? Vajon ua, mint USA?
krk
Előzmény: Carcharodon (57728)
APT Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57732
 Nem Te vagy az első, aki ilyesmire panaszkodik. Valami nem tökéletes Fortisék háza táján.
Előzmény: Wicked Belzebub (57730)
APT Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57731
Semmi. :-))
Előzmény: rtivi (57729)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57730
Úgy néz ki, hamarosan vihetem a Fortist gariba, mert a menetes korona menete valahol úgy elkopott, hogy már csak egyharmad fordulat tartja a koronát :((
3 hónaposan. Fasza. Max 15-20-szor ha kicsavarhattam.
rtivi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57729

Én itt szoktam nézegetni:

http://www.orbita.com/pages/17101.htm

Viszont én kérek segítséget. Mi a különbség a

Base ETA 2892-A2

és a

Caliber 2892-A2

között:?

Köszi,

R.T.

Előzmény: smson (57722)
Carcharodon Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57728
T. Urak,

Kösz a még nagyobb segítséget! A belinkelt darab még mindig nem a Sharkhunter, de már odavezetett... Az a példány pedig "csak" USD1379-be kerül... Így már mindjárt megéri, nem?! :-)

Mindenesetre most csetelek velük erről-arról...

Krk
Előzmény: Törölt nick (57717)
APT Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57727

Nevetséges. Öt perc munka megoldani a dolgot, a mutatót szinte biztosan csak tisztességesen vissza kell nyomni a helyére. A tokot gondosan megtörölgetve, a tömítőgyűrűt szilikonnal átkenve pedig a tömítéssel sem lesz semmi gond.

A kollégák egyszerűen ügyetlenek, vagy mohók, nem tudok mást mondani.

Előzmény: vucctok (57725)
bámészkodó Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57726

Helló,

tudtok ajánlani olyan órást aki foglalkozik, elvállal elektromos, billegőmotoros óra javítást? Köszönöm!

vucctok Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57725

üdv

újra FC 2892 órám rendetlenkedéséről szeretnék kérdezni. Megállapítottuk: mutató lazulásról van szó. Két órásnál voltam: kisórás nem bontotta fel, mert új óra és nem tudja vízzáróan visszazárni. Nagyüzemi órás teljes szervízen keresztül 37ezerér, januári (!) vállalással.Ő már óvatosan megütögette és visszafelé tekerve (?ezt a magyarázatot nem értettem) viszonylagos eltéréssl visszaállította a nagymutatót. NOrmálisan is járt továbbra is.Én is megütöggetem: volt, hogy ellötyögött a nagymutató. Akkor mégis mekkora javítást igényel az órám?

Hogyan tudnám ezt az a hibát javítani órámon, hogy újra a régi legyen?

köszönöm a válaszokat

smson Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57724
a gérald genta órákról mit lehet tudni? köszi
adri09 Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57723
Kiállítással egybekötött különleges ÓRA- és ÉKSZER BÖRZE
a Hotel Béke exkluzív nagytermében
2006. December 10.-én vasárnap 10 és 17 óra között
smson Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57722

sziasztok

van olyan weboldal ahová egy szerkezet számát beírva megjeleníti, h milyen órákban van olyan szerkezet? köszi

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57721
Ennyiért én sem. Szvsz. max 500 Dolcsit ér.
Előzmény: Törölt nick (57719)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57720
Előzmény: Törölt nick (57719)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57719

Ha nem lennék fáradt akkor megnézném milyen órát lehet kapni 2590 dolcsevítáért.

Az biztos, hogy nem vennék ilyet.

Engem a COSC annyira nem hoz lázba, így könyebb is lenne a dolgom.

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57718
Nem egyszerű.
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57717

Egy jól tokozott 2824-esért? ;-)

Ennyiért adják, és csak náluk lehet megvenni.

Nekem a narancssárga tetszik, COSC-vel már kapható is 2590 Dolcsiért! És ez is ETA 2824!

Előzmény: Törölt nick (57715)
Porthos. Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57716

Ezt én magánszemélyként csinálom, csináltam, faxom meg véletlenül van itthon.

Dehát végül is mindenkinek a saját tapasztalata a döntő, próbálkozni ugye meg mindig lehet, ezekből jönnek az újabb tapasztalatok ;)

Előzmény: Mechanikus (57706)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57715
Nem sok kicsit?
Előzmény: Törölt nick (57714)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57714
Pontosan 1379,- Dollár.
Előzmény: Carcharodon (57708)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57713

Úgy tudom, csak közvetlen értékesítés van. Próbáld meg itt: http://www.doxawatches.com/ad_home.htm

Nem semmi,  ~1200 Euro! :-O

Előzmény: Carcharodon (57708)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57712
KELL! ;-)
Előzmény: rtivi (57687)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57711

Már fent is van, két másik "újdonsággal" együtt. Köszönöm!

http://mappa.prim.hu/index.prm?f=1582194951

Előzmény: lenox (57697)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57710
Én ugy tudom,hogy nincsen, szombaton is csak 13ig vannak nyitva.
Előzmény: S.Z.A.B.O.L.C.S (57709)
S.Z.A.B.O.L.C.S Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57709

Üdv mindenkinek!

Nem tudjátok véletlenül,hogy pesten a LBS nyitva van vasárnap?

Carcharodon Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57708

Igen, ilyenek akadnak, de egyik sem a Sharkhunter modell... :-)

Köszönöm mindenkinek a hozzáslást és a tapasztalatok megosztását - hasonlóképpen fogok tenni, ha ügylet lesz a dologból.

Krk

Előzmény: V.I.P. (57704)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57707

Hüha!

Itt már - egy diadalmas képzavarral élve - hegyezni kell a szemet, hogy meglásd nem igazi.

Előzmény: V.I.P. (57701)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57706

Hja, mindez kicsit bonyolultabb, ha magánszemélyként csinálod és esetleg még FAxod sincs otthon...

Minadazonáltal rengeteg jó tapasztalatom is van, de ha EU-n kívülröl kaptam árút, akkor az alábbi esetek fordultak elö:

A. normál postával küldte az eladó,

ha esze volt azt irta rá,  hogy Watch Parts, akkor VÁM nélkül megérkezett,

B. Postán, de vámolták ... erröl írtam,

C. DHL, vagy egyéb gyorsposta eseteiben

nem volt két szállítás, amikor egyformán ment volna a dolog.

D. DHL-el küldte HK-ból, de a 72-es postán jött meg vámolva, gond nélkül.

Egyszóval minden lehet igaz és az ellenkezöje is, recept nincs!

Előzmény: Porthos. (57703)
CDBV Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57705

Én már rég nézegetem az ilyen JLC utazóórákat, és néha található az Ebay-en NOS állapotú. Az ár 50-150 eur körül mozog állapottól függően, a szerkezet tudtommal tisztességes minőségű, strapabíró, mondjuk a JLC-nél ezen nagyon nem csodálkozom. Létezik 8 nap járástartalékkal is, sőt van memovox szerkezetes is mondjuk az már a húzósabb kategória...

A vaterás darabnak az árán már szerintem kaphatóak szebbek is.

Előzmény: Tarmangani (57702)
V.I.P. Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57704
Előzmény: Carcharodon (57692)
Porthos. Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57703

Én is szeretnék egy pár gondolatot ehhez hozzáfűzni. Gyakran rendelek interneten keresztül /többnyire különleges elemlámpákat/ de Eu-n kívulről szigorúan csak futárszolgálattal. Általában a DHL-lel vagy a FedEx-el kérem. Legtöbbször meg lehet beszélni az eladóval a számlán szereplő összeget ami után majd a vámot ami 3% és az Áfát 20% fizeted. A futárszolgálatok külön vámoltatnak, magyarul nem megy be a hírhedt nemzetközi elosztóba így ez minimálisra csökkenti a csomag megsérülésének ill. eltűnésének veszélyét. Az egyetlen buktató, hogy a vásárolt áru arra az értékre van biztosítva ami a számlán is szerepel.

A vámoltatás úgy néz ki, hogy az áru érkezése előtt kb. 1 nappal kapsz egy faxot amin ez áll:  értesítés vámáru érkezéséről, ezt ki kell töltened és visszafaxolnod nekik, hogy megbízod őket a vámolással, ezért kb. 1700 Ft-ot számolnak fel, de szvsz megéri :) A vámos elmegy szemlére, személyét 3 futárszolgálatos kíséri a kísértések megelőzése érdekében, ha kiválasztja az árudat szemlére akkor további 1 napot fog a futárszolgálat raktárában tölteni, majd utána kiszállításra kerül.

A vámot az áru átvételekor fizeted a futárnak.

Előzmény: Mechanikus (57699)
Tarmangani Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57702

Vateran láttam ezt a vekkert, tud róla valaki valamit mondani ? :)

http://www.vatera.hu/jaeger_utazo_ora_15708953.html

előre is kössz az infót

V.I.P. Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57701
j b Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57700
Hát nem fogod elhinni, de pontosan egy szép ritka Arktosról van szó.
Előzmény: Törölt nick (57694)
Mechanikus Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57699

Carcharodon,

Nem akarok tanácsot adni, csak hangosan gondolkodom és emlékeket idézek.

Vettem szépen Ebay-röl, de óvatosan sosem nagy tételeket, egy alkalommal postán elveszett, az országba sem érkezett be a teljes zsák és benne egy órám. Azóta csak az Európai Únióból veszek.

Nem vagyok gazdag vállalkozó de nagyon panaszkodnom sem illik, de én ekkora összegért nem rendelnék postai szállítással. Túl nagy a rizikó.

Tegyék csak a kezembe az árút én pedig fizetek.

Egyszer kellett órát vámoltanom. Fél napom ment rá. Soha többet.

Ha mégis végigcsinálod sok sikert,

Mechanikus

Előzmény: Carcharodon (57698)
Carcharodon Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57698

Köszönöm szépen! Szállítást az eladó cég vállalja biztosítással (ez benne van az árdban). A vámtétel az a teljes összegre megy, vagy van vmi alap vámmentes határ - mintha pont ma reggel hallottam volna, hogy ezt felemelik az EU-n kívülről behozott tételeknél? Nem megúszható mondjuk ez azzal, hogy az ember pl a szomszédos osztrákiába kéri, egy ott élő barátjához a szállítást? Valahogy kedvem lenne ezt a 30plusz %-os többletet megspórolni... :-)

Thx,

Krk

Előzmény: timartom (57696)
lenox Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57697

Elkuldhetem, hova is kell?

Bar szerintem igy is jo kene legyen:

http://www.ulysse-nardin.ch/uploadfiles/10007E.jpg

Előzmény: Törölt nick (57672)
timartom Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57696
Szia!

Van egy ebay topic is ott is érdemes megkérdezni. De a lényeg a következő:

Amiből a összejön a teljes összeg

Az óra ára+
szállítási díj (ilyen összegnél biztosítással érdemes hozatni)+
a vám (az óra + szállítási összegből kiszámolva) ez ha jól tudom 8% körül van+
erre az összegre vetítve a 20% ÁFA

Ha szerencséd van és átcsúszik a vámon felbontás nélkül, akkor a vám és ÁFA kieshet. Nekem jött át óra, mert kicsi volt a csomag és nem foglalkoztak vele, de ez inkább a véletlenen múlik.

A saját számításom szerint (van már pár ebay-es tengerentúli vásárlásom) az 1600 eurót szorozd be 1.34-el, azzal jön ki jelen árfolyam szerint a körülbelüli vételár+kölségek.

Ilyen értéknél már érdemes csomagküldővel hozatni a cuccot (pl. UPS, GLS, FEDEX), ami drágább, de biztos, hogy itt van. Viszont ebben az esetben nem tudod a vámot megúszni.

A sima postával (USPS), nagy a rizikó, hogy eltűnnek a cuccok, ezt is érdemes belekalkulálni a dolgokba. Rémtörténeteket olvashatsz az ebay topickban.

üdv

timartom
Carcharodon Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57695

Igen, köszönöm ezt az oldalt már átböngésztem. Igazából vétellel kacérkodom...

Krk

Előzmény: roxul (57693)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57694
j b!

Ajánlanám a Panerai Mike Hornt, ha esetleg a sarkkörön szeretnéd gyalog körbeutazni a Földet :-)
roxul Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57693

Üdv!

Itt egy teszt róla: http://www.doxa300t.com/proshark/proshark.htm

Vagy venni szeretnél?

Carcharodon Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57692

T. Topiclakók,

Hosszas hallgatás (és persze folyamatos olvasgatás, nyomonkövetés) után, ezúton kérem a segítségeteket egy USA-beli órabeszerzés kapcsán: milyen adók/vámok/illetékek terhelnek egy nagyjából EUR1.600 értékű tételt (e-bay vásárlás), illetve mire kell figyelni? Vannak-e kedvezőbb opciók/feltételek (gondolok itt más EU-s országba történő szállítás ,stb.) az egyenlőre általam még ismeretlen, de gondolom nem jelentéktelen addicionális tételek csökkentésére?

Szóval ilyenek...

Másik kérdésem: egy ideje bogarászom a neten egy bizonyos DOXA Sub 600/750T Sharkhunter modell után, de nem nagyon lelem. Van vmi tipp, hogy ilyet merrefelé szokás keresni/találni?

Tengermély tisztelettel,

Krk

PS: ha jól sejtem az emilem publikus, szóval az esetleges nagyobb lélegzetvételű válaszokat is megköszönöm. :-)

horgony02 Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57691
Az igazság az, hogy tavasszal kénytelen voltam eladni egy Luminor Marinát, és azóta csak mostanában jutottam hozzá megint Panerai-hoz
Előzmény: j b (57690)
j b Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57690
Ahogy az utóbbi hónapokban (elismerésre méltóan) cserélgetted a kedvencet, kiváncsi leszek mikor jön egy újabb!? :-P
Előzmény: horgony02 (57688)
j b Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57689
És milyen mélységben gondoltad? :-)
Előzmény: Törölt nick (57685)
horgony02 Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57688
A Panerai nélkülözhetetlen, és megunhatatlan:)
Előzmény: j b (57675)
rtivi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57687
A méret- és árkülönbség végül is csak a nyomástól függ. Kell ekkora nyomás? :)
Előzmény: Törölt nick (57685)
boxer-gs Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57686

Köszi az infót. Kicsit elgondolkodván utólag én is erre tippeltem. Ekkora mutatók meghajtásához mechanikus szerkezet esetén elég nagy lenne a helyigény. Így maradt az elektromos meghajtás. Győzött a praktikum. Pedig olyan szép lett volna.

Szeretnék ismét rákérdezni egy infóra. Tudja-e valaki, hogy az Enicar órák hátlapján mit jelentenek a számok és a P.S. betűk? Olyan, mint a limitált sorozatok jelzése, de itt szerintem valami más lehet. Annyira nem ritkák ezek az órák szerintem.

Enicar ultrasonic
Előzmény: V.I.P. (57679)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57685
Egyszer már letesztelnék egy Seawolf-ot, vagy egy Steelfish-t!
Előzmény: j b (57676)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57684
Köszi!
Előzmény: Wicked Belzebub (57682)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57683
Nekem a jubileumi Sub tetszene, fekete lünettával. A kis nagyító ollan heles! ;-)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57682
Idézet az 57566-ból:

Várom a "kedvenc órák" albumba is a jelentkezéseket!

http://mappa.prim.hu/halbamateur?f=1582194951

Fotó+nicknév>>>>>seiko2004@freemail.hu
Előzmény: fortissimo (57681)
fortissimo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 57681
Ide hogyan lehetne bekerulni?
Előzmény: Törölt nick (57674)
fortissimo Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57680
Az biztos,de szép és jo is:-).
Én ugy gondolom,h azt a nyomást azét illene neki kibirnia,márcsak ha az ember az árára is gondol...
Előzmény: j b (57666)
V.I.P. Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57679

"Igen, érdekel az a "falióra". Kíváncsi lennék, hogy a fal túloldalán mekkora szerkezet bújik meg. Szerintem a neves mester nem kvarcszerkezettel oldotta meg. Érdekességképpen írhatsz majd róla pár infót ide is, szerintem másokat is érdekelne."

Kikérdeztem a tanár urat ez ügyben: márpedig kvarcszerkezet lapul a fal mögött, mégpedig rádióvezérlésű. Egy DCF elektronika adja a szignált egy motornak, amelyik lépteti a mutatókat. Mondjuk ekkora méretekben egy mechanikus szerkezet nagyon izgalmas dolog lenne, de azért együtt élni vele kicsit más :)

Üdv:

Előzmény: boxer-gs (57480)
rtivi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57678
Valahol utálom a Breitlinget. Ezzel a túlcicomázott arculattal, felesleges cicomákkal, a ki tudja mekkora és mire jó ATM-el. De hát ki kellene próbálnom. Persze egy olcsó, mindennapi, és kezdő modellel, mondjuk egy kék automata Colt II-vel.

De hát kell ez nekem? Boldogabb leszek? Ronda. Igenis, hogy ronda. És ez is veszíti az értékét. Tiszta ráfizetés. És nem is a legnagyobb. Vannak sokkal nagyobb órák is. És különben is. Nem vagyok pilóta. A repülést is utálom. Hát mire jó ez? Csak azért, mert automata, meg hogy kronométer? Hát nem! Hát igen!

Jaj!!!!

Előzmény: j b (57676)
rtivi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57677

Most látom először. Olyan, mint egy lesimított Mido. (Nekem az az óra is tetszik.) A 70-es évek "technikai forradalmát" idézi, némi UFO utánérzéssel. Meg persze egy kicsit amolyan konzervdobozos. Ha a működési elvét csak egy kicsit is értem Mechanikus ábrái alapján, akkor ez egy megszakítóval kombinált elektromágnes pár.

Hogy mekkorák a tekercsek és mekkora egy a kvarcóra analóg mozgását biztosító elektromos szerkezet, az más kérdés. De ezek az órák még legalább autonóm rendszerek. Nem úgy, mint a mostanság divatos rádióvezérelt csodák.

Előzmény: Törölt nick (57657)
j b Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57676
... és egyesek megnyugtatására;  a Breitling természetesen maradt és marad is!
j b Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57675
Valóban, bár nekem a nagyító nem igazán jött be a Subon, kizárólag ezért vettem inkább SD-t, aztán annak meg az árához képest nem igazán jött le a tetemes különbség az SMP-mhez képest, ami sokkal használhatóbb láthatóság, leolvashatóság szempontjából, tehát nagyon gyorsan megváltam tőle, aztán már másnap elkezdett hiányozni, így egy év nyugi után ismét vettem egyet ... most meg intenzíven gondolkodom egy normál körülmények között számomra teljesen használhatatlan Paneraion :-)   
Előzmény: Törölt nick (57673)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57674
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57673
És ha lehagyjuk róla a fölösleges dolgokat, akkor egy jó kis Submarinert kapunk! ;-)
Előzmény: j b (57666)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57672
Elküldöd mélben?
Előzmény: lenox (57664)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57671
Én is most hallottam a zasszonytól, hogy itthon vagyok! ;-)
Előzmény: j b (57670)
j b Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57670

Templarom! Láttam a híradóban, hogy Bp-re érkeztél :-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57669
Na arra én is:-) Gondolom oda is volt valami beszállító, aki vitte az órákat, ugyan úgy mint a Wermachtnak.
Előzmény: horgony02 (57667)
horgony02 Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57668
Dec.1 töl új helyere költözik a Walther kronométer kft. Petöfi S. u 7
Előzmény: dittt (57658)
horgony02 Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57667
Én nézem, de erröl lemaradtam, viszont kiváncsi lennék milyen órát hord.
Előzmény: Törölt nick (57659)
j b Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57666
Drága óra :-)
Előzmény: fortissimo (57663)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57665

"dob alakú"

Szerencsére majdnem akkora méretű is.:)

Előzmény: Mechanikus (57661)
lenox Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57664
Az enyemet nem latom... Vagy az a baj, hogy a topikba irtam be, nem emailt kuldtem?
Előzmény: Törölt nick (57647)
fortissimo Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57663
És mit lehet elmondani a sea-dwellerrol?
Előzmény: APT (57550)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57662

Drága Barátom Potyoró,

Ha tudnánk EGYET választani, nem gyüjtenénk órát!

Előzmény: Törölt nick (57650)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57661

Korlov,

Ez teljesen hangszer: hangvilla egy dob alakú tokban....

Előzmény: Törölt nick (57657)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57660
Váci utca, Vörösmarty tér, Petőfi Sándor utca a te környéked.
Előzmény: dittt (57658)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57659
Nem tudom nézi-e valaki esetleg a Tavasz tiznhét pillanatát a Filmmúzeumon? A legutóbbi részben a cselekmén egy része Bernben játszódott, két szereplő séta közben beszélgetett, a háttérben néhány Rolex plakát volt kiragasztva.-)
dittt Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57658

Segítségre lenne szükségem.

Nemsokára indulok Budapestre. Tudtok ajánlani olyan óraboltot, ahol nagy választék van márkás (természetesen főleg svájci) órákból? katalógusból nem lehet jól dönteni, szeretném az órákat a kezembe is venni.

Előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57657

"No megyek megnézem, hogy melyik az a villásfarkú."

Ez az.

Hangvillás óra, csak én hívom villásfarkúnak.

Előzmény: rtivi (57652)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57656

Nekem nem megy.

Ahogyan sok más dologból sincs egy ami nagyon kellene.

Mindenben találok valami jót, szépet.

Aztán van amiben semmit, bár olyanból kevés van.

Előzmény: Törölt nick (57650)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57655

"De bocs, én nem emlegettem márkát. Most itt legalább is nem."

Pont ez volt a bajom.

Hogy nem.:)))

Előzmény: rtivi (57652)
palastilaci Creative Commons License 2006.11.30 0 0 57654

köszi szépen a linket :-)

üdv

L::

Előzmény: raszuh (57638)
rtivi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57653
Hála istennek nekem sincs sok órám. Kevés óra, kisebb gond. :)
Előzmény: Törölt nick (57649)
rtivi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57652

De bocs, én nem emlegettem márkát. Most itt legalább is nem.

Az más kérdés, hogy várhatóan majd fogok. Nem hiszem, hogy örülni fognak neki.  No megyek megnézem, hogy melyik az a villásfarkú. Nekem egyébként a márka említése nélkül az Artelier kronométer (is) tetszik.

Előzmény: Törölt nick (57648)
tsaszy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57651

Üdv Topictársak !

Nincs valakinek véletlenül  régi Valjoux  roncs kronószerkezete alkatrésznek ?

Vagy egy működőképes Venus kronoszerkezete ?  ) Ha jól tévedek valamely régi orosz - P3133 előtti - krono az Venus koppintás... ( talán a Sztrela? ) Lehet, hogy az is jó lenne.... ( kétkörös , 3 ill.9 -nél )

Szóval ki tudna segíteni? Cserébe prémium minőségű vörösbort vagy kubai szivart, orosz orát vagy persze készpénzt is tudok ajánlani ! ;-) 

Előre is köszi !

Üdv: Tsaszy

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57650

Én úgy gondoltam, mindenki ki tud választani EGYET.

Nekem sikerült, évtizedek óta nem változott a véleményem róla! ;-)

Előzmény: Törölt nick (57649)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57649

Bár órák számát tekintve kispályás vagyok, akinek több tucat van ott már nehezebb a rangsorolás gondolom.

Előzmény: Törölt nick (57648)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57648

A márkák említését kínosan kerüljük.:)

Mert azt még senki sem említett (én sem).

(Az én kedvencem egyébként a hordottak közül az Oris Wili F1-em, némileg megosztva a villásfarkú Omegával.)

Előzmény: rtivi (57646)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57647
Köszönöm a képeket, felraktam mindet.
rtivi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57646

Én persze ostoba módon azt tettem fel, amelyik a kedvencem és amit hordok (most éppen, bár monogám alkat vagyok).

Mert ugye a szoros testi-lelki kapcsolat nagyon fontos. :)

Ezért még a fém karperecet (magyarul szíjat) is lecserélem bőrre.:)

Előzmény: Törölt nick (57631)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57645
HA úgy árted, hogy a Szent-SD tizedéért, akkor az sok lenne érte, annál kevesebbért is megkapod ;)
Előzmény: panerai (57644)
panerai Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57644
Igazán megtisztelő! Egyházi tizedként tudom fogadni, a "hamis" Seiko elektromechanikust:)
Előzmény: Mechanikus (57642)
lenox Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57643
Oke, akkor legyen olyan a masik album, ami kedvenc-feltett orak vannak. Szal az a lenyeg, hogy alomoranak tobben (en is) megjeloltek olyan orat, ami viszonylag eselytelen, hogy valaha is lesz. De mi a realitas, ami valoban otthon van, es kedvenc?
Előzmény: Mechanikus (57634)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57642

Panerai,

Nagy valószínüséggel tényleg kvarc. Volt egy átmenet a kvarccal vezérelt hangvillás, de az Accuquartz néven tisztelték.

Seiko EL-370 elektromechanikus úton van felém Angliából. Ha megjött, akkor kettö lesz és az egyiket fel tudom ajánlani óra-egyház-tag-társi áron közép-európa legnagyobb magán Seiko gyüjteménye számára.

Előzmény: panerai (57636)
APT Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57641
Semennyire. Ritka, mint a fehér holló. Még a GUB kronót (amivel amúgy egy őstől származnak) lehet mellé tenni ritkasági összehasonlításban, és jó állapotban bizony azok sem olcsók.
Előzmény: bela_bacsi (57640)
bela_bacsi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57640
Koszonom APT a valaszt!
Kinaltak egyet eladasra 150000- ert es azt hittem az nem realis ar. Most mar elhiszem, hogy er annyit, csak nekem eppenseggel nincsen ra ennyim.
Egyebkent mennyire gyakori ez a Junghans 88-as korono? Ugy tudom eleg ritka.
Előzmény: APT (57624)
horgony02 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57639
Momentán Panerai ügyben jelentösen túlléptem a keretet ezért nem, ha nem kel el akkor késöbb lehet róla szó.
Előzmény: adri09 (57626)
raszuh Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57638
http://www.kienzle.it

Ezt ismered? Ne lépd át az intro-t, akkor válaszhatsz nyelvet.
Előzmény: palastilaci (57637)
palastilaci Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57637
sziasztok, kedves Hozzáértők :-))
fel tudna valaki világosítani, miért nem találok semmit a neten a Kienzle órákról?
van gond a tipussal, vagy csak keveset gyártanak, vagy csak konyhai faliórájuk van, ilyesmi...
még egy működő honlapjuk sincs, csak a chrono24.com-on kínálnak vagy kilencfélét 250 euró környékén
előre is köszönöm
üdv
palastilaci
panerai Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57636
Ez milyen accutron: Accutron quartz
irninehez Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57635
Mindjárt elsírom magam… Mindezt nem vízálló, bőrszíjas, jó 30 éves, mikro-rotorossal a karomon…

Előzmény: Mechanikus (57634)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57634

Teljesen egyetértek Korlov topic-társsal. A legnagyobb kedvenceim a hangvillások és elektromechanikusok, a kihalt fajták, emiatt vigyázok rájuk, mint a szemem fényére, alig veszem fel öket. Szeretem a börszíjakat, de az izzadás miatt fémszíjasokat hordok.

Szóval nem könnyü az órabarát élete;)

Előzmény: Törölt nick (57631)
6.Csepi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57633

Szia ! Láttam kerestél ( mostanában ritkán nézek be ide, nagy a "havazás" ).

Tudok segíteni, de sokkal jobb árra ne számítson a kollega, mert az új bolti ár 78 000 Ft.  Azért valamicskét talán még lehet tompítani a dolgon...Írj a nevem alatt található freemail-címemre. 

Üdv:  6.Csepi

Előzmény: lkoczka (57628)
adri09 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57632
most jött meg...
Előzmény: Törölt nick (57627)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57631

Ez mondjuk nagyon jó ötlet.

Speciel én azt az órát hordom a legkevesebbet ami a kedvencem, mert féltem kicsit.

Ezért van több játszós órám.:)

Előzmény: lenox (57630)
lenox Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57630
Lehetne egy olyan album is, ami nem az almodozast tartalmazza, hanem a valoban hordott kedvenc orakat... En pl. kivancsi vagyok, hogy tobbeknek tobb oraja is van, de melyik a kedvencuk, amit legtobbet hordanak?
Előzmény: Törölt nick (57615)
lenox Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57629
Oke, akkor legyen a Genghis Khan.
Előzmény: Törölt nick (57604)
lkoczka Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57628
Kedves Topiktársak!Egy kollégám szeretne venni egy Certina Sport DS Action karórát.Ref.:260.7078.42.61 Ez quartz ,fekete számlapos ,fekete lünettás ,bőrszíjas békazárral. 72.000 HUF ért ajánlották neki.Tudnátok esetleg ennél kedvezőbb áron ilyen órát? / ha jól emlékszem x.Csepi topiktárs Certina fronton tudott segíteni./Előre is köszönöm a segítséget.
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57627
Nem értem...
Előzmény: adri09 (57623)
adri09 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57626
Szia!

érdekel az óra téged?

kösz
Előzmény: horgony02 (57625)
horgony02 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57625
adri09 45-55e között.
Előzmény: adri09 (57608)
APT Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57624

Nem kis érték. Állapottól-megjelenéstől és persze a tranzakció helyétől függően 400-1500 euró között szinte bármi előfordul, de ez alatt inkább csak romos állapotban. Alig van belőle. Nekem is van egy. ;-)))

Előzmény: bela_bacsi (57620)
adri09 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57623
a mailom nyilvános, eddig nem jött át....
Előzmény: Törölt nick (57619)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 57622
Na ugye, hogy ugye! ;-)
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57621)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57621

Na végre sikerült bejutnom,és végig néztem a fotokat is akik ide tartoznak a topicba.
Előzmény: Törölt nick (57607)
bela_bacsi Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57620
Tisztelt Szakerto Urak!

Regota olvasgatom a topikot. Sokat lehet itt tanulni.
Most azt szeretnem megtudni, hogy milyen arban mozog egy jo allapotu, de nem hibatlan JUNGHANS J88-as kronograf. Van most egy ilyen elado es nekem nagyon tetszik.

Elore is koszonom!
bela_bacsi
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57619
Jó ideje.
Előzmény: adri09 (57610)
Tomotius Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57618
Köszönöm.
Előzmény: V.I.P. (57613)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57617
kösz
Előzmény: Törölt nick (57616)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57616
Én csak annyit mondhatok, hogy Aviatort már vehettem volna 45ezerért újonnan.
Előzmény: adri09 (57614)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57615

Bővült az "óraalbum", egy fotót (WB) még nem tudtam felrakni.

Nicknévvel várom a fotókat a kedvencről!

seiko2004@freemail.hu

adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57614
értem de mit érhet?
Előzmény: Törölt nick (57612)
V.I.P. Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57613

Csengery utcában 3000-ért láttam indiait, de csak 6 méret van rajta, ha jól emléxem.

Üdv:

Előzmény: Tomotius (57602)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57612
Pedig az van benne. Az árat nem az én tisztem meghatározni!
Előzmény: adri09 (57608)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57611
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57610
mikor?
Előzmény: Törölt nick (57609)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57609
Küldem mailt.
Előzmény: adri09 (57595)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57608
nem tudom, szerinted mit érhet?
Előzmény: Törölt nick (57606)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57607
Már egyszerűbb lett! Nem kell jelszó.
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57605)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57606
Húha, csak nem egy eredeti 3133-as Poljot szerkezet van benne? ;-)
Előzmény: adri09 (57584)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57605

Üdv nektek.

potyoro jól látod, hogy a nedü asztalon akoholferi,lassan kezdek jó utra térni van rolla fénykép is.De ha gondolod el mehetünk,majd valamikor pecázni .Ja ujbol meg probálok,fel menni oda.
Előzmény: Törölt nick (57565)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57604
Egyet, a nagy Ő-t!
Előzmény: lenox (57573)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57603

;-)

Előzmény: APT (57569)
Tomotius Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57602
Érdeklődtem a Kronónál menetmetsző vas vásárlása ügyében. 38.000 !!! forintos árat mondtak, szerintetek miből van?
Nincs valakinek elfekvőben egy elfogadható áron?
troppauer Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57601
(mármint a Volna)
troppauer Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57600
á megvan, köszönöm!

(jól látom, alkuképes darab?)
Tomotius Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57599
Minden szavaddal egyetértek ami a CNC-gépek alkalmazását és a tömeggyártást illeti. Itt a link címe ahonnan a képet vettem, szerintem a képen kézzel készített billegő van... Egyébként 6 rész van mindegyik érdekes, nekem az angollal van bajom. Ha olvastok valami érdekeset tegyétek közzé.
Üdv
http://www.tp178.com/jd/watch-school/3/ws3a.html
Előzmény: Mechanikus (57576)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57598

troppauer,

A lapomon is Volna néven keresd.

Előzmény: troppauer (57596)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57597

troppauer,

Itt találod:

Főoldal > Ékszer, óra > Karóra férfi > Antik férfi karóra

Még a 4/4 oldalon van, mert soká jár le.

Előzmény: troppauer (57596)
troppauer Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57596
mechanikus kartárs

Az oldaladon láttam egy wostok precisiont, de már nem találok vissza hozzá. Melyik "rovatban" volt?
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57595
melyik a sok közül?
Előzmény: Törölt nick (57593)
j b Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57594
Ja, pótolgatom a lemaradást az olvasásban, külön kiváló üdvözletem Templarom mellett Fortissimonak, Oysternek, Drempee-nek és Rikkie-nek!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57593
Előzmény: adri09 (57588)
j b Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57592
Hát Orisra tippelnék, de mintha annak nem lenne 50 baros órája?
Előzmény: APT (57568)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57591
mailbox.hu
Előzmény: Törölt nick (57590)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57590
Mi is a cím?
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57589
Elküldöm mailban.
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57588
milyen órád van, és mi a pofátlanság ára?
:-)
Előzmény: Törölt nick (57587)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57587

Inkább én meg a csere híve vagyok nem akarom szaporítani óráim számát.

Csak ha pofátlanul alacsony áron veszem.:)

Előzmény: adri09 (57586)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57586
bocs, a 60-70 egy másik órára vonatkozott...
:-)
ajánlatod?
Előzmény: Törölt nick (57585)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57585

Limitált, limitált.

Úgy mint az enyém, számlaponként és bőr és fémszíjanként 999 darabot adtak ki, összesen meg kb. 15000 db-ot?:))

Köszönöm annyiért amúgy nem kell, nem tudtam az árát.

Előzmény: adri09 (57584)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57584
köszönöm de cserélni most nem szeretnék. mit ajánlasz a poljotért?

a Poljotrol limitált peldányszámú össz 990db készült
belöle. Gyönyörü óra hibátlanul müködik. És nagyon komoly a
szerkezete! Az órához két hátlap van egy üveg es egy teli acél kinek mi
tetszik,természetesen teszek rá szíjat valami szépet.

60-70ezer az új ára állítólag 120ezer körüli
Előzmény: Törölt nick (57583)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57583

A Poljotot mennyiért adod és cserélhető-e az én Poljotomra?:)

Persze rádobok pénzt, bár attól függ mennyit akarnál rá.

Már persze ha akarsz cserélni.

Előzmény: adri09 (57582)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57582
érdekel valakit az alábbi 2db óra? A poljot limitált széria, kézi felhuzás, fém ill. üveg hátlap...

irninehez Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57581
Elektro-Mechanikus Még jó, hogy az enyém még le-írni is nehéz… :-)

Előzmény: Mechanikus (57578)
WatchFun Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57580
Üdv t.társak,

valaki jelezte korábban - szégyellem, de nem tudom ki volt -, hogy ha megválnék kismásodperces dátumos (!) Cornavin és centrálmásodperces (!) dátumos (!) Cornavin óráimtól, jelezzek. Nos, az idő eljött:)

Van ezenkívül aranyszínű számlappal, ezüstszínű számlappal, ezüstfehér számlappal, ezüstfehér számlappal+kiemelkedő Cornavin-logóval és fekete számlappal is Cornavin órám, eladó. Természetesen minden számlap hibátlan, a tokok is hibátlanok és a szerkezetek is működőképesek, bár egy tisztítás-olajzás mindre ráférne, lusta módon nem húzogattam fel őket hetente...
Írjatok mailt a p126fun kukuc frímél pont hu-ra, ha valamelyikről fotót igényelnétek, vagy árajánlattal éltek rá! Bp-n személyes találkozó során is meg tudom mutatni a portékát, mobil vagyok.

WF

smson Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57579
egy eta 2834-2 szerkezet mennyi idő alatt "töltődik" fel teljesen? köszi
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57578

Potyoro,

Belenéztem az albumba. az órák szépek. Baj van azonban a nicknevekkel:

Glashuette nem Glashuettét, Panerai nem Panerait, Tourbillon nem tourbillont és Mechanikus nem mechanikust nevezett a "kedvenc órák" albumba...

Üdv,

Mechanikus

Előzmény: Törölt nick (57566)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57577

Üdv!

Valaki világosítson fel legyen szíves, hogy az Enicar-ok hátlapján mit jelent a két szám és utána a P.S.?

Enicar Ultrasonic
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57576

Termszetesen meg lehet kézzel is csinálni, de ha jelentös mennyiség kell belöle, akkor az gazdaságtalan.

Nagy mennyiségben mechanikusan automatizált eszterga automatákkal gyártottak ilyeneket már a háború elött és alatt is.

Mára a CNC ára is lement, kár lenne aranykezü szakikat tömegben foglalkoztatni, akkor még nem is beszéltünk az automatával, de különösen a CNC-vel elérhetö egyenletes pontosságról. Ez a két dolog, amit a gépekbe beépítünk.

Üdv,

Mechanikus

(forgácsoló szakmérnök)

nem vicc, ez a másoddiplomám.

Előzmény: Tomotius (57575)
Tomotius Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57575

Számomra az derült ki, hogy kézi készítésű. Estére beszúrom a linket segíthesz értelmezni...

Üdv

Előzmény: antikman (57571)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57574

Én konkrétan a Longinesre szavaznék.:)

Esetleg a Lange.

Előzmény: lenox (57573)
lenox Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57573
Előzmény: Törölt nick (57566)
antikman Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57572
APT: lehet tudni, hogy az ezust Longines-ert nagysagrendileg mennyit sikerult otthagynod? Eleg tetszetos! Procelan szamlapos?
Előzmény: APT (57545)
antikman Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57571
A CNC nem hibazik.... :):)
Előzmény: Tomotius (57552)
te_o Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57570
"És azért nem érdemes nagyon elvékonyítani a szerkezeteket, ott már egyes alkatrészek nagyobb strapának vannak kitéve, ezzel nőhet a meghibásodás veszélye (pl. körmös- hornyoskerék kisebb átmérővel már gondokat jelenthet).

Azért kiváncsi volnék rá, ha megengedjük a kulcsos felhúzást, meddig lehetne elvékonyítani egy szerkezetet a mai technikával."

Hát igen, gondolom a Jaeger Ultra Thin -re célzol. De jó (ellen)példa antik vonalon az Omega 1xxx sorozat is. Bár automatában jó még az, a kézi felhúzás másodlagos. Valahol a reális határ szerintem szerkezeti vastagságban az ismert Peseaux 320 / P.7001 környéke, már eléggé lapos, hogy hiperelegáns órákat készítsenek, de még kellően strapabíró.
Érdekes, hogy sokszor pl. a felhúzószerkezet miatt is eleve vastagabbra készülnek szerkezetek. Ilyen pl. a "katonai" Zenith -em, ahol a felhúzókerék koronafogazást (talán így hívják?) is kapott, ezáltal robosztusabb lett, kisebb felhúzási ellenállással és nagyobb tartóssággal - de szükségszerűen vastagabb szerkezettel. Persze a többi alkatrész is kellően túlméretezett. Az óra maga mégis viselhetően vastag. Sok múlik a tokozáson ugyanis! ÉS ebben a svájciak verhetetlenek.
Előzmény: V.I.P. (57543)
APT Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57569
 Nem, de valahogy nem is hiányzik. Elég ő virtuálisan is.
Előzmény: Törölt nick (57561)
APT Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57568

Nem, nem stimmel. Nem Breitling volt az illető. Szerintem amúgy épp a Bretyó minden bizonnyal tudja is, amit ráírnak. Ha muszáj konkrétnak lenni, O betűs és nem Omega volt a cég. Lehet találgatni. :-)))

Előzmény: j b (57555)
adri09 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57567
Bocs!
kiment a fejemből....

képet tudsz küldeni róla?
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57558)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 57566

Várom a "kedvenc órák" albumba is a jelentkezéseket!

Fotó+nicknév>>>>>seiko2004@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57565
Mintha valamiféle alkoholmentes nedű lenne az asztalon?
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57562)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57564
Percekkel ezelőtt variáltam valamit. Próbáld ki most!
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57562)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57563
Ne aggódj! ÜgynökÚr egy vaterás dealer. De miért is ne lehetne valaki ügynök anélkül, hogy valami rosszat sandítanánk!? ;-)
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57558)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57562

Szeva nekem se sikerül a belépés,oda valami miatt mindig vacakol.
Előzmény: Törölt nick (57560)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57561

Sosemlátott ismerőssel nem találkoztál? ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57560
Megpróbáltam kijavítani a belépési kóddal kapcsolatos problémát, remélem sikerrel!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57559

Lehet, hogy véletlenül gőzkalapács alatt nyomáspróbázták! ;-)

Nekem a Poen-ban is "csak" 10bar-os papírt adtak. Mondjuk ennél több totál fölösleges. "szerintem"

Előzmény: j b (57554)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57558

Helló.

Azt hittem hogy rám értedted,külőnben vártam ahivásod a óra tartó dobozzal kapcsolatba,de már a börzén vettem egy 12férőhellyes ládikát,nem hivtál hát vettem.
Előzmény: adri09 (57549)
lenox Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57557

Hehe, en is hasonloban utazom, csak nekem mar 4ajtos jaguarom volt. Viszont az elozo kupe, az nagyon bejon, olyanom lesz valamikor:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=788328&command=ugras&screenwidth=1600

Előzmény: Törölt nick (57540)
mr.Baker Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57556
Ez kész :(
Előzmény: Törölt nick (57553)
j b Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57555
Persze nem Seawolf, de a gyártmány bizonyára stimmel? :-)
Előzmény: j b (57554)
j b Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57554
Csókolom a kezeidet Donom, s elsőkézben hol képesek mérni e kis hazánkban 30 bar körül-felett, amit nem bírt szegény Seawolf :-) Ha nem tévedek a WDL bír a "legmélyebb" potenciállal e vonalon, de az sem haladja meg az említett mértéket?
Előzmény: APT (57550)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57553

http://www.vatera.hu/automata_ora_nezz_be_nincs_minimal_15623743.html

Ezek a piti gagyiárusok egyre cselesebbek.

Tomotius Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57552
Igazán jó kezü esztergályos lehet aki ilyet tud :-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57551

Mennyiért adták?

Órásomnak ugyanilyen van egyébként, már jól megvizslattam anno.

Előzmény: rtivi (57548)
APT Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57550

A kérdés jogos. Először is: talán 1-2 hely lehet az országban, ahol van teszter, amivel ezt meg is tudják mérni. Másrészt csúnya meglepetések is érhetik az embert. Elsőkézbőli információ, hogy egy - nem nevezném meg - az ÓM-ben is ajánlgatott sportos búvármodell (ETA vonal) 50 bar-os óra egy ilyen teszten 30 bar körül úgy berobbant, mint a huzat, teljesen tönkre is ment. Tehát a kb: 10 bart meghaladó nyomásállósági értékek egyes valóban, ismerten alkalmas modelleket leszámítva tulajdonképpen bemondásra elhiendő dolgok. Az óra könnyen lehet, hogy a felét sem tudja, vagy a negyedét sem, de végeredményben azt írnak rá, amit akarnak, hiszen a hétköznapi életben úgysem lesz mód 15-20, pláne 50 baros vízzáróságot kipróbálni, de még tesztelni sem nagyon. Még annyi veszélye sincs a turpisság lelepleződésének, mint ha egy igen erős, 300 feletti sebességet tudó autóba mondjuk 4-500-at írnának végsebességnek. Azt esetleg egy próbapályán valaki csak kipróbálja és felháborodik, de egy 100bar-os órát valószínűleg az országban be sem tudsz méretni. Marad egy óceáni kiránduláson egy kilométeres horgászzsinór és a belógatás... :-)))

Előzmény: rtivi (57548)
adri09 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57549
a kérdésem az volt, hogy az ügynökúrtól vásároltál-é e
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57544)
rtivi Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57548
És ha most megbolondulok, és veszek egy bazi drága órát, a la 500 m (magyarul 50 ATM) akkor ezt mivel tesztelik? Vagy innentől kezdve az egész egy smafu?  
Előzmény: APT (57547)
APT Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57547

A tesztert 5 bar-ig lehet felpumpálni. Az elve ügyes: az órát a vízszint felett tartva kell nyomás alá helyezni, majd a vízbe beereszteni, és elkezdeni a nyomást csökkenteni. Ha az óra eresztett, akkor a levegő be tudott menni a tokba, és a nyomás csökkenésekor buborékok formájában távozik el. Normális esetben az óra nem ázhat be (természetesen csak eredendően vízzáról órával van értelme foglalkozni), és a vizes teszter megmutatja azt is, hol ereszt a tok. No ez az, amire a száraz teszter nem képes, ugyan praktikusabb meg kényelmesebb (és sokkal drágább), de a vizes teszter mégsem nélkülözhető mellette sem, mert csak arra képes, hogy eldöntsük: ereszt-e a tok, vagy sem. És ha ereszt, akkor a lék helyét csak a vizes teszter tudja megmutatni.

Örülök neki, már rég vadásztam egy ilyenre.

Előzmény: rtivi (57546)
rtivi Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57546
Bocs, de nem értek hozzá. Az órát az üveg hengerben kell elhelyezni? És hány ATM-től használják, és persze meddig? És mi van akkor, ha a tömítés megadja magát?
APT Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57545

A börze olyan volt, amilyen lenni szokott. Zsúfolt, de azért volt pár érdekesség. Két szerzeménnyel eldicsekednék, egy jó kis Bergeon tömítettségellenőrző, meg egy szép, ősöreg ezüst Longines:

Előzmény: Törölt nick (57501)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57544

Milyen ügynök urat irkálsz te rólam?
Előzmény: adri09 (57518)
V.I.P. Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57543

te_o:

"Szerintem adott óránál az árba nem fért bele... "

Igen, pontosan erre gondoltam, mikor eta-skeletírozásról írtam. Meg lehetne csinálni tisztességesen, eltüntetni a homogén felületeket (lásd leszorító lemez), polírozott/kékített csavarokat használni, csak nagyon ritkán teszik ezeket meg. Ha mégis, akkor csillagászati áron. És a vaskos ruszki szerkezetek skeletírozása hálás feladat, nagyon látványos tud lenni. Én is láttam sz APT-féle Poljot hajókronométert díszített változatban az említett újságban, elég impozáns darab. Nekem tetszik, bár elfogult vagyok kicsit az orosz órákkal :)

És azért nem érdemes nagyon elvékonyítani a szerkezeteket, ott már egyes alkatrészek nagyobb strapának vannak kitéve, ezzel nőhet a meghibásodás veszélye (pl. körmös- hornyoskerék kisebb átmérővel már gondokat jelenthet).

Azért kiváncsi volnék rá, ha megengedjük a kulcsos felhúzást, meddig lehetne elvékonyítani egy szerkezetet a mai technikával.

Üdv:

PS

Más:

vazze, hülye posta: rendeltem ebay-ről, várom már egy hete, jövök ma haza, erre ott az ajtóm előtt a csomag. Postás csak letette, dolgát elvégezte, én meg örülhetek, hogy normális szomszédaim vannak.

Előzmény: te_o (57522)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57542
Sejtettem is, hogy nem nézted ki magadnak mint lehetséges közlekedési eszközt.
Előzmény: altefnegy (57541)
altefnegy Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57541
A személyes véleményem, hogy bármi mást, mint a Fiero/Lambót. ;)
Előzmény: Törölt nick (57540)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57540

Ebből a pénzből, sőt sokkal kevesebből inkább Ő!

Elég erősen gondolkodom rajta.

Csak nincs helye.:(

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=345446&command=ugras&screenwidth=1280

Előzmény: altefnegy (57536)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57539

Inkább nem számolok most utána. :-) De azért köszi.

Meg belegondoltam abba is, hogy vannak mikrorotoros automaták is, amelyek szintén megfelelnek a kihívásnak nem túl nagy lendtömegükkel is, tehát minden bizonnyal van tartalék rendesen egy központi rotoros felhúzószerkezetben.

Előzmény: Mechanikus (57537)
certinaforsale Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57538

ELADÓ CERTINA NEW CLASSIC!

Az óra automata, zafír kristályüveges (karcolhatatlan), 25 köves, hátulja átlátszó üveg. Dobozában, minden papírjával együtt eladnám, mert utazok külföldre és kell a pénz sajnos. A szíj vadonat új Hirsch Heavy Calf. Ha érdekel, írj a <A href="mailto:certinaforsale@yahoo.com email címre biztosan megegyezünk.

óra:

http://www.certina.com/2004/flash/collections.php?fam=classic&collec=NEW_CLASSIC&lang=en

szíj:

http://www.hirschag.com/22.1.html?modell=01475&pos=-670

Mechanikus Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57537

boxer-gs,

Elvben persze igazad van, hogy még az a kis anyag is hiányozhat a rotorból, amit a kulsö perem és a kozéppont közül kivettek. Kézikönyvek most nincsenek nálam, de a terhetetlenségi nyomaték, ami a rotornál valójában számít, az a sugár négyzetével és a tömeggel arányos. Így ha a középröl kivett anyagot annak tömegközéppontjába koncentrálod, akkor az a sugár feléhez lesz közel, annak négyzete 1/4*r négyzet, ezzel szorzódik az a pici tömeg. így valószínü, hogy nem ezen fog múlni a tisztes felhúzás. Egy jól tervezett felhúzóban ennél több tartaléknak kell lennie.

Hogy az egésznek mi értelme van, azt viszont  ne tölem kérdezd.

Előzmény: boxer-gs (57526)
altefnegy Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57536

Ha eddig nem lett volna: http://totalcar.hu/tesztek/fierodiablo/

:DDDDD

adri09 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57535
ÉN IS
Előzmény: nozal (57534)
nozal Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57534
adri09:
küldtem mailt !
tourbillon Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57533
Köszönöm APT a gyors választ! :-)
Előzmény: APT (57531)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57532

Mert hülye voltam.

Már jó.

Előzmény: Törölt nick (57508)
APT Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57531

Tisztességes, jól kialakított középkategóriás szerkezet. A himbás működtetés és a többi részletmegoldás egyértelműen nem csúcskategóriát mutat, de semmi ismert hiányosság, probléma nem ismert vele.

Pontos, tartós, megbízható.

Előzmény: tourbillon (57529)
cdl1 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57530
Sziasztok.

Debrecenben tudtok megbízható órást egy mechanikus Omega szervizeléséhez?
tourbillon Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57529
Üdvözlök mindenkit!

Szerény kérdésem az lenne, hogy vajon mi jót s rosszat lehet elmondani a Lémania 1872 kronográf szerkezetről ?
kézi felhúzós hívők ide :-)

boxer-gs Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57528

Jó, hogy lehet kapni.Nekem szerencsére nem tetszenek az elölről "átlátszó" órák. Bár a piacon majdnem vettem egy elöl-hátul plexis régebbi, amolyan dívatórának szánt, silány minőségű darabot. 2ezerért még bevállaltam volna, mint érdekesség.

De nem is működött, így ott maradt.

Előzmény: raszuh (57527)
raszuh Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57527
4980 euro:

Előzmény: Mechanikus (57525)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57526

Teo!

Igen, az egyértelmű volt számomra, hogy a rotor külső ívén lévő esetleges nagyobb tömeg megold minden gondot a felhúzással kapcsolatban. De ez igazán csak a gyárilag így kialakított, szkelettált szerkezetekre vonatkozik, hiszen azok eleve így lettek tervezve. A fenntartásaim azokkal a - művészek által utánmunkált - darabokkal kapcsolatban volt, melyek az eredeti teli rotorból lettek kifaragva, tehát a tömegük már közel sem akkora esetleg, mint ami a szerkezet tervezésénél optimálisnak tűnt.

De belátom, hogy itt a design a fontosabb, akár a praktikum rovására is, illetve valószínűleg ez a tömegveszteség a rotor esetében még nem hat ki negatívan az óraszerkezet felhúzásának folyamatára.

Előzmény: te_o (57524)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57525

te_o,

Orosz díszítés. A két német lap egyikének legutóbbi számában van egy Alekxander Shorokhov riport.

Nem semmi, még a hajó kronométert is díszítették (Anyám, add el a lovadat...).

A skeletált 2612-esekböl és 3133-asokból készített ébresztöt, illetve kronót ellátták az orosz irodalom és zene nagyjainak nevével, majd ráhelyeztek egy 3000++ Eurós árcédulát.

Van ott kérem müszaki fejlesztés és semmi marketing;)

Előzmény: te_o (57522)
te_o Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57524
boxer-gs:
Sok mindentől függ. Milyen típusú kilincsművet, milyen áttételű mechanizmut mozgat, mekkora a rendelkezésre álló hely...
Mechanikus jól írta, a lényeg a kifejtett nyomaték: erő x erőkar, ahol az erő a tömeg tehetetlensége vagy a gravitáció által rá kifejtett erő. Magyarul, minél közelebb kerül egy tömegelem a középponthoz, annál kisebb a jelentősége (főleg, hogy általában ott hidak vannak, így vékonyabb tud csak lenni). A koszorú viszi a tömeg javát - nem véletlen, hogy komolyabb szerkezeteknél a koszorú nehéz fém, arany vagy platina - látványos is, de nem csak a proccolás a szerepe!
A tömeg-ETA szerkezeteknél (írhattam volna régi AS -től szinte bármit) viszont sokkal egyszerűbb a gyártástechnológia, ha a rotornak "teliben" készül a teste. De pl. a régi Omega 5xx-6xx sorozatnál még adtak a látványra ("pillangórotoros" -nak nevezik sokan).
Sokszor nekem is kicsinek tűnt az ETA 2824 gyári rotorja, de eddig nem nagyon találkoztam felhúzási problémával ilyennél. Főleg, ha jól van kenve a csapágy!
Előzmény: boxer-gs (57429)
te_o Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57523
Ismét egy építő hozzászólás. Vártunk mást? Viva la B.
Előzmény: j b (57493)
te_o Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57522
Díszíteni szerintem bármilyen vékony hidat lehet, ezek mélysége nem éri el a néhány század mm -t. A percmutató alatt pedig én egy fedő-stabilizáló vékony lemezt látom, az egyetlen órán sem vastag...
Amúgy minél vékonyabb anyagvastagsággal oldják meg a hidakat, annál laposabb, elegánsabb, sokoldalúbban beépíthető a szerkezet, szerintem ez kifejezetten előny.
Szerintem adott óránál az árba nem fért bele... (eleve egy ilyen tömegszerkezetet használnak szkelettálni...)
Bezzeg orosz barátaink! Ott aztán vannak hidak! Egy sima kis másodperces szerkezet is olyan, mint a vimmes doboz! ;)
Előzmény: V.I.P. (57511)
Zeno40 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57521
Nekem jó! Légy szíves, töröld ki a régi nickem, csak a Zeno40 maradjon.
Előzmény: Törölt nick (57519)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57520
EAR, SzucsR: hát nem is ismertek? ;-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 57519

Elkezdtem átalakítani a galériát. Mindenki csak a nicknevével fog szerepelni benne, és nyilvánossá teszem. (Jó lesz így?)

Sokan nem tudnak belépni, többen elfelejtették a kódjukat.

adri09 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57518
Ügynökúrtól?
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57502)
adri09 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57517
kösz!
Előzmény: Törölt nick (57484)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57516

"más dimenzióba vagyok ilyenkor"

Én is, főleg mikor beleesem a tóba! ;-)

Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57507)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57515
Többen panaszkodnak, nekem sikerül gond nélkül. Lehet, hogy átrakom máshová.
Előzmény: Törölt nick (57508)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57514
36   ;-)
Rikkie Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57513
Na végre!

Már azt hittem sose nem...

Örvendek, és üdvözletem is küldöm... :-)
Előzmény: j b (57491)
lenox Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57512
Fabol van... Van acel is:

Előzmény: V.I.P. (57511)
V.I.P. Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57511

Lehet tudni, milyen anyagból van a tok? Kicsit fura a tok és a tokfül találkozásánál, az alapján akár bakelitből is lehet (nem leszólni akarom, csak szokatlan az anyagválasztás).

Amúgy ezen a képen jól látszik, miért is nem lehet szépen díszíteni az ETA szerkezeteket: olyan papírvékonyságú lemezeket használnak, hogy nem lehet rájuk vésni semmit (a képen a nagymutató alatt lévő lemez lesz az pl.).

És általában a számlap felől lévő csavarok nincsenek polírozva, és itt ez nagyon jól látszik :)

Üdv:

Előzmény: lenox (57509)
rtivi Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57510
De hiszen ezen látható az idő! :)
Előzmény: lenox (57509)
lenox Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57509

Talaltam egy ilyet:

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57508

Bár belépni sosem fogok, mert már hónapok óta nem tudok a tar-ba sehol belépni.

Már vagy 6szor regisztráltam, de sosem enged.:)

Előzmény: Törölt nick (57498)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57507

Ja bocsi nem irtam hogy zsebóra,a horgászat pedig számomra mindig is kikapcsolódás jelenti(más dimenzióba vagyok ilyenkor)
Előzmény: Törölt nick (57503)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57506
Igen.:)
Előzmény: Törölt nick (57498)
hour Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57505

benéztem, ma már másodjára!:-)

rég jártam már ott!

Előzmény: Törölt nick (57504)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57504
Már 35 a létszám!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57503

A "vonatos" Molniját ma is gyártják, gondolom a zsebóráról van szó. Nekem Lenin-portrés van, a Pecsában vettem 2,5ezerért.

Köszi a felajánlott segítséget, de nálam a horgászat nem kimondottan a halfogást jelenuti! ;-)

Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57502)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57502

Szevasz jó volt a börze,én is vásároltam egy két darabot,főleg Orosz órábol(poljot,rakéta,Molniját)a molnijának örülők egy réggebi darabról van szó,egy mozdony van a hátlapján.Sajnálom hogy nem fogtál semmit,lehet hogy nekem menni kellet volna,én mindig szerencsét hozok(Benjámin a szerencse fia)
Előzmény: Törölt nick (57501)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57501

Milyen volt a börze?

A tóparton csodálatosan szép idő volt, jót sétáltam, dobáltam. Eredmény=0. ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57500

Kell egy dombornyomott bankkártya, regisztráció a paypal-on, és már mehet is!

Az ebayon meg tudod nézni, mennyi pozitív "feedback"-je van az eladónak. A vételárhoz még jön a postaköltség, ami néha nem is kevés!

Előzmény: kovk (57494)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57499

Végre, egy velős hozzászólás! ;-)

Hiányoztál már, drága Bondom!

Üdv:Simon

Előzmény: j b (57493)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57498
Remélem, már tudod. ;-)
Előzmény: Törölt nick (57487)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57497
Új tagok a topikgalériában, már 34-en vagyunk!!!!!!!!
fortissimo Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57496
Már azt hittem,h tisztára elvesztél:-D!
Előzmény: j b (57491)
cdl1 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57495
ITT érdeklődj, olvass vissza egy kicsit.Mindenre választ kaphatsz.
Előzmény: kovk (57494)
kovk Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57494
Üdvözlök mindenkit!

Az ebay-ről szeretnék rendelni, nem komoly dolgot csak egy bőrszíjat, paypal-t nem ismerem erről szeretnék kérdezni. Másik hogy nem tudom mennyire megbízhatóan működik hogy világvégéről jön a cucc. Előre is köszönöm.
j b Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57493
nem akarok gonoszkodni, de ha már itt vagyok; ami a topicórát illeti; nem kell ahhoz anettka (különösen, hogy ő nem mostanság fog űrrepülni, amit ő fog csinálni azt egyszerűen csak magassági repülésnek hívják s nemhogy mindenféle mérésekre, de max. annyira lesz csak odafönt ideje, hogy jól körbehányja a sisakját) szóval mire elkészül a mű, úgy tűnik addigra mindenki saját járművel fog a holdra járni ...
j b Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57492
36
Előzmény: smson (57488)
j b Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57491

Itt vagyok Drága Templarom ... ami azt illeti, ami az élesre és nem a sz*r mailboxra jött, azokra mindig válaszoltam, a működő publikus mailcímem pedig kukac előtt változatlan, csak  freemail.

Üdv a régi rókáknak is :-P

Előzmény: Törölt nick (57456)
Seiko5 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57490
Köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (57483)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57489
Én az országban több felé jártamban keltemben láttam, hogy rengeteg templom felújításnál tesznek vissza toronyórákat.
smson Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57488
egy eta 2834-2 szerkezetnek kb hány óra a járástartaléka? köszi
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57487

És hol található az az album?

Előzmény: Törölt nick (57482)
pobeda Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57486
Bánkon
Előzmény: smson (57477)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57485

Szeva küldtem amit kértél.
Előzmény: Törölt nick (57482)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57484

Az oroszoknál szinte az összes óra limitált! Hiszi a piszi! ;-)

Szvsz. használtan 35-40ezer Ft, mivel újonnan ~65ezerért megkapható.

Előzmény: adri09 (57467)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57483
Seiko5, WickedBelzebub: mail+jelölés ment! ;-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57482
Küldj egy fotót magadról a polgári neveddel, nickneveddel, és élő emilcímeddel a seiko2004@freemail.hu címre. Így kerülsz a topikalbumba, ami nem nyilvános.
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57471)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57481
Köszi, majd visszaolvasok este. Most megyek melózni.
Előzmény: pobeda (57476)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57480
Igen, érdekel az a "falióra". Kíváncsi lennék, hogy a fal túloldalán mekkora szerkezet bújik meg. Szerintem a neves mester nem kvarcszerkezettel oldotta meg. Érdekességképpen írhatsz majd róla pár infót ide is, szerintem másokat is érdekelne.
Előzmény: V.I.P. (57473)
adri09 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57479
mind a kettő érdekelt.
kösz
Előzmény: Zeno40 (57475)
adri09 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 57478
mail ment
Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (57474)
smson Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57477

én szívesen elolvasnám csak sajnos nincs meg az a szám:(

ez a ház rétságon található?

Előzmény: pobeda (57476)
pobeda Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57476
Az ÓM 22.számában 50-53.oldalon elolvashatsz egy cikket a ház tulajdonosával,és kép a házról.
Előzmény: boxer-gs (57464)
Zeno40 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57475

adri09: Most az óra ára érdekel, vagy az, hogy ott leszek-e a börzén? Az óra (annak a dizájnja) hidegen hagy, árát nem tudom megmondani. A börzén sajnos nem leszek ott, pedig már jó volna egyszer.

Előzmény: adri09 (57457)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57474

Szeva adri09 engem érdekelne egy óra tarto doboz,üveg tetővel mennyi az ára?
Előzmény: adri09 (57472)
V.I.P. Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57473

Bizony, a környék toronyóráinak felújítása (pl. a szomszédos Rétságé is) egy ismert órásmesternek köszönhető, akinek a házát sikeresen lefotóztad :)

Ha tényleg érdekel, pár napon belül tudok infót a tanár úr "faliórájáról".

Üdv:

Előzmény: boxer-gs (57464)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57472
Ó R A B Ö R Z E > 2006 november 26. (vasárnap)

A HOTEL MERCURE BUDA-ban
I., Krisztina körút 41-43 (Déli pu.-nál)

10-15 óráig

én ott leszek

BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57471

Üdv mindenkinek.

Szeva potyoro,irod hogy jársz még pecázni én is imádok horgászni , ahoz meg külőn órám van arra az allkalomra.Ja hogy jelőljem magam?Holnap megyek börzére,akkor te nem jösz?
Előzmény: Törölt nick (57452)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57470
nekem is ez lett volna a kérdésem :-)
Előzmény: Törölt nick (57469)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57469
Nincs ajánlatom, csak kíváncsiskodtam mennyi lenne.
Előzmény: adri09 (57468)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57468
ajánlat?
Előzmény: Törölt nick (57466)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57467
igen, limitált példány-999db, fém ill. üveg hátlap....
Előzmény: Törölt nick (57466)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57466
Eladó?
Előzmény: adri09 (57465)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57465
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57464

Jó estét mindenkinek!

Raszuh! Igen az is egy Molnija, mint említették. Szerintem nagyon szép szerkezet és jó is. Én legalábbis imádom. Ma sem bírtam neki ellenállni és vettem egy régebbi zsebóraverziót a piacon.

Más. Ma motoroztam egy jót a nógrádi dombok között és meglepve vettem észre, hogy az apró falvakban lévő templomok toronyórái mind fel vannak újítva. Lehet, hogy csak szerencsésen választottam útvonalat, de nem sikerült felfedeznem egy lepukkadt darabot sem. Amelyik toronyban volt óra, az szép volt, működött és ráadásul a pontos időt mutatta. El is döntöttem, hogy ezután jól lefotografálom őket magamnak. A kredencben úgy sem tudnám gyüjteni őket.

Sajnos Budapesten járva-kelve viszont rengeteg lepukkadt köztéri órát lehet találni. A jövőben ezeket is megörökítem magamnak.

Viszont nem csak toronyórát láttam ma, hanem egy családi ház oldalán is ott virított egy. Őszintén szólva célirányosan mentem arra, mert régebbi túráim során már észrevettem, csak akkor még nem voltam ennyire bepörögve az órák iránt. Valószínűleg költözés történt, mert nem az emlékeim szerinti helyen találtam meg, hanem egy kicsit odébb, egy láthatóan újabb házikó falán. Azt is megtudtam, hogy ez az óra (mely szintén a pontos időt mutatta) egy sokunk által tisztelt (bár általam személyesen nem ismert) órásberkekben szaktekintélynek örvendő mesteré.

Kíváncsi lennék rá, hogy ezt az órát milyen szerkezet tartja életben. Vajon egy szimpla toronyóraszerkezet? Vagy az talán túl helyigényes volna? Remélem, nem valami hormonzavaros kvarcóra, hanem egy mechanikus szerkezet.

adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57463
KÖSZ ÉN INKÁBB A CSAJOKAT.....
Előzmény: Törölt nick (57461)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57462
Raszuh: köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57461
Ilyen könnyen nem kapsz meg! ;-)
Előzmény: adri09 (57460)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57460
hogyan talállak meg az iwiwen?
Előzmény: Törölt nick (57459)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57459
Az igazi halak csak most élnek igazán! ;-)
Előzmény: adri09 (57454)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57458

Ha valaki szeretne  a topikalbumba kerülni, kérem küldjön egy fotót magáról a seiko2004@freemail.hu címre, és a többit meglátjuk. ;-)

Iwiw nickem nincs.

Előzmény: adri09 (57453)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57457
Szerinted?
(57449)
Előzmény: Zeno40 (57455)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57456
Nem zárult az le, csak már senki régi ismerős nem küldött fotót. Sokan még az emailemre sem válaszoltak, és a topikról is teléjesen eltűntek. Legjobban talán JamesBond barátom passzivitása bánt. :-(
Előzmény: Zeno40 (57455)
Zeno40 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57455
Keves potyoró!

A topikalbum mintha lezárult volna. Nem ártana bíztatni a hiányzókat, hátha kedvük lenne képet adni magukról. Üdv: Zeno40
Előzmény: Törölt nick (57451)
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57454
OFF

a halak alszanak már.... :-)
én 12.13.-án leteszem a lantot....
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57453
mi az iwiw nicked?
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57452

Mivel karácsonyig ez az utolsó szabad napom, holnap inkább pecálni megyek! ;-)

Utána 12.23-ig nonstop meló! :-(

Előzmény: adri09 (57449)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57451

Kedves Topiktagok!

Végigböngésztem a topikalbumban lévő  résztvevők neveit, és akiket be tudtam azonosítani és rájukleltem, azokat bejelöltem az IWIW-en. Sok illetőt nem találtam, többüket nem tudtam felismerni (pl. a Nagy-okat).

Kérem, akik fent vannak arrafelé, jelöljenek be engem ismerősnek, ha van kedvük.

Köszönettel: S.T.

sk2 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57450
Helló.jóestét.Aminap irtam a ultra hangos mosóba dobott órámról.Ma visszavittem
vibrón megnézték vagy négy pozicióban. valóban késett. Szétszedték átnézték beállították lenyomáspróbázták.Tartott max félórát.remélem jó lessz.Meg csinálták gariba.Viszont azt tagadták hogy a mosás miatt bármi baja lenne egy órának idézem "a tok elnyeli a rezgéseket" ők már sok órát tisztitottak igy.Én viszont ebben kételkedem,mármint hogy nem sérülhet hiszen az tény hogy az óra előtte nem késett!!!
adri09 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57449
Sziasztok!

Holnap ki jön a börzére?

ENNEK MI LEHET AZ ÁRA?

most lett felújitva 25 köves
automata ill felhúzós ,valószínü eta szerkezettel

raszuh Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57448
Vosztokból ez a kettôm van, lesz még a Preci és talán egy Amfibija.

raszuh Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57447
Köszönom, már nézegettem! Ha elszánom magam, jelentkezek mailben.
A legjobb nekem a vastag fekete mutató, világos számlapon, de még nem láttam ezzel a szerkezettel.

Előzmény: Mechanikus (57446)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57446

raszuh,

Ha Vosztok preci érdekel, volna egy Volna nevü órám ilyen szerkezettel.

Előzmény: raszuh (57442)
raszuh Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57445
Köszönöm, azt mondta ilyesmiért adott el egyet tisztítva és lesz még egy. Fontos szempontom, hogy jól látom-e a mutatókat. Majd meglátom.
Előzmény: APT (57444)
APT Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57444
Az ár reális, ha az óra állapota szép. Roncsért persze sok.
raszuh Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57443
Közben találtam képet APT-nél.
raszuh Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57442
Köszi.
Ha akad egy Vosztok Preci szerkezet képed, tedd már fel azt is lécci. Egy órás magyarázott a hattyúnyakáról, de nem értettem. Azt mondta valamit ott állítani lehet. Amúgy reális ár érte a 20ezer pluszminusz epszilon?
Előzmény: Törölt nick (57441)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57441
Nem engem kérdeztél, de igen, ezek is Molnija 3603-asok.
Előzmény: raszuh (57440)
raszuh Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57440
HADRIAN77: Ha semmi sincs bent, akkor teljesen átlátszik, ami veszélyes lehet...

BOXER-GS: ez is Molnija belülrôl, ugye?

Előzmény: Törölt nick (57437)
fortissimo Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57439
Nagyon Tudoros akar lenni;-).
Előzmény: Törölt nick (57332)
pobeda Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57438
Csak a játék kedvéért,hiszen minden adott. Ha nem is igen kell komolyra venni. :)
Előzmény: boxer-gs (57431)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57437
Skelettált nénik? Anorexiás modellek! Kívülről látszik minden, ami bent van :-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57436
De ez sem rossz.:))
Előzmény: Törölt nick (57433)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57435

Átlátszó alsónemű.

Ez lehet.:)

Előzmény: APT (57420)
mechanick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57434
Szerintem nem a tömeg a lényeges, hanem a nyomaték. Ezért szokták úgy szkelettálni a rotort, hogy a külső peremén maradjon meg a nagy tömeg, tehát drágább alkotásokban ott egy viszonylag vékony arany- vagy platinacsík lehet, ez gyakorlatilag ugyanazt a nyomatékot adja (vagy még jobbat), mint egy egyszerű tömör acélrotor.
Előzmény: boxer-gs (57429)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57433
Miniszoknya bugyi nélkül? :)
Előzmény: Törölt nick (57419)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57432
Nem is vagyok kíváncsi a csontjaira! ;-)
Előzmény: lenox (57422)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57431
Érdekes és fantasztikus lenne, de ez legkevésbé Anett asszonyon (ezért a megszólításért biztos ölni tudna) múlik valószínűleg. Ő ott csak bólogathat maximum és behúzhatja fülét-farkát, nehogy kitegyék a szűrét. Már ha egyáltalán benn van és nem csak egy nagy "szkázka" az egész. Az ő szemében a topicóra úgyis csak egy bumfordi, gagyi valami lenne. Ha nekem lenne ilyen órám, nem is igen engedném meg, hogy pont ő felcsatolja. Szerintem ő csak rontana az értékén. Inkább kötöttem volna Lajka kutya nyakörvére. :-)
Előzmény: pobeda (57427)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57430
Az enyém hidegben inkább siet kicsit. :-O
Előzmény: Wicked Belzebub (57425)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57429

A lengőtest (rotor) tömege az nem lényeges egy automata felhúzószerkezetben?

Azt gondoltam volna, hogy ezek tudatosan vannak akkorára méretezve, amekkorák.

Ha a szkelettálás miatt felére csökken a lengő tömeg, nem fog csökkenni ezzel arányosan a felhúzás hatékonysága is? Bár belendüni valószínűleg könnyebben fog, de a lendülete talán hamarabb elvész. Ha pediglen fele súllyal is elérhető az optimális állapot, akkor miért nem készülnek nagy szériában ezek a szkelett rotorok?

Kisebb lehetne az óra súlya (nálam nem szempont) és az alapszerkezetből is többet lehetne látni. Én eddig bele voltam buzulva az automata órákba, mert laikusként úgy vélekedtem, hogy némileg bonyolultabbsága folytán talán komolyabb minőséget képvisel. Ma persze már tudom, hogy általánosítani ez ügyben sem szabad, nagyok a minőségi szórások. Persze szakértő azóta sem lettem, de most már nem esik le az állam egy egyszerű automata szerkezet láttán. Sőt. Egyre inkább a kézihúzós szerkezetek tetszenek. Relatív egyszerűségükben is gyönyörűek tudnak lenni. Tehát engem manapság inkább zavar, ha a rotor eltakarja a szerkezet nagy részét. E miatt nekem is tetszenek a szkelettált rotorú automaták, bár mint írásom elején felvetettem a kérdést, a hatékonyságukkal kapcsolatban vannak apró fenntartásaim.

Kéretik ezeket eloszlatni!

Előzmény: lenox (57426)
fortissimo Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57428
Nekem is most hasonlo a helyzet,a 2824el.Ugy leszek vele,ha átmegy -ba,akkor szabályoztatni fogom,mert az ora 1 éves.
Előzmény: Wicked Belzebub (57425)
pobeda Creative Commons License 2006.11.25 0 0 57427
Ha már az MMII szóba került,fantáziáltam.Adva lesz ill. van a topicóra,adva egy kiképzett űrhajósnő (F.A),lövessük fel őket együtt, ha itt a lehetőség.Az óra viselése,mérési eredmények a topictársak eligazításán múlik.Legfeljebb egy beszámolót az ÓM-ban felajánlanak neki a cikkírók.Más topicóra nem járt még az űrben.Most lehet nevetni. :)
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57426

Nehany 2824:

Wicked Belzebub Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57425
Az eddigi 6-7 mp-es sietésem most leredukálódott napi 1 mp-re. Most ilyenkor mi van? Bejáratódott, bejött a hideg, belebújt egy szellem ami fékezi, vagy mi? :))
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57424

Szoval ezt a csavot talaltam:

http://jochenbenzinger.de/e/About_us/About_us.htm

Igy ranezesre ez az en emberem. Akarmibol csinal skeletont. Tud rola valaki valamit?

lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57423

Na ez viszont tetszik, hiaba 7750:

lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57422

az orajat...

http://kep.tar.hu/asdfg321/27614772/4011213#2

Bar ez mar volt itt a topikban, de hamar beszoltatok...

bélalakinger Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57421
mert igaig az igergeteseken kivul, a tipikus pesti link magatartas, nem sok minden tortent, lasd MMII:-(((
APT Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57420
Szupermély dekoltázs? Átlátszó alsónemű? :-)))
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57419

"szép nőnek a csontvázát nézegetnéd"

De akkor miként definiálod az üveghátlapot?:))

Előzmény: Törölt nick (57417)
bélalakinger Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57418
es bizom benne, hogy ez alkalommal a topiktarsakkal erdemben is talalkozhatom, lasd potyoro, APT es stb.....Orulnek neki, ha szemelyesen is talalkozhatnank!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57417

Használati értékük nincs is sok!

Mintha egy szép nőnek a csontvázát nézegetnéd. ;-)

Előzmény: Törölt nick (57416)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57416

Ezek a skelettonok nagyon nem tetszenek nekem, ha érdekel valakit.:)

Mármint hordásra, mert amúgy elnézegetném otthon.

Előzmény: glashuette (57415)
glashuette Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57415

Stevének ilyen van, de nekem nem tetszik. Túl van cicomázva...

glashuette Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57414

Akkor most ez is egy skeleton?

Aki most moderátorért kiált, annak felhívnám a szíves figyelmét, hogy a hölgyön egy Corum fityeg

Előzmény: lenox (57408)
bélalakinger Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57413
Draga mukedvelo barataim

hamarosan indulok hazafele es a poggyaszomban 1-2 darab finomsaggal. Vasarnap ott leszek az oraborzen.
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57412
Az a sanda gyanúm, hogy a cal.17 egy kronométerminőségű ETA 2824-es.
Előzmény: rtivi (57396)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57411
Előzmény: Törölt nick (57410)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57410
Szal. ez az az óra, amelyik szerintem egyszerűen csodálatos!
Előzmény: glashuette (57385)
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57409
Ezek a kinai csodak? Olyat nem szeretnek, bevallom rasszista vagyok...
Előzmény: Joco65 (57405)
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57408

Hmm, nem tudtam, hogy a chronoswiss tourbillon tokozas... De kulonben tokozottat is vennek, ha tetszene, nekem az az elso szempont, a tokozottsag csak masodlagos. Mondjuk mint mondtam, mindig 7750-be botlok, azt nem szeretem, de akkor mar 2824 vagy 2982 az eppen lehet. Ha mutatsz szepeket, azt nagyon megkoszonom.

Előzmény: glashuette (57407)
glashuette Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57407

Lange után tokozás? :oP

Majd keresek egy hozzád illő darabot...

Előzmény: lenox (57401)
certinaforsale Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57406

ELADÓ CERTINA NEW CLASSIC!

Az óra automata, zafír kristályüveges (karcolhatatlan), 25 köves, hátulja átlátszó üveg. Dobozában, minden papírjával együtt eladnám, mert utazok külföldre és kell a pénz sajnos. A szíj vadonat új Hirsch Heavy Calf. Ha érdekel, írj a certinaforsale@yahoo.com email címre biztosan megegyezünk.

Joco65 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57405

Szevasz LENOX

Talan n nezzel szet ezen a weblapon hatha van a kedvedre valo

Meg TRIAS is akad ahogy lattam

http://www.best-price.com/procSystem,showProductSearchByUserSearch,,0,skeleton%20watches.html&cat=jewelryandwatches?gclid=CJXAnIPv34gCFSVtFQodsD23pg

Udv Joco65

Előzmény: lenox (57395)
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57404
Koszi. Ahogy latom, ilyet mar nem lehet kapni. Kar.
Előzmény: vucctok (57400)
sponge Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57403
Tudom, hogy neki válaszoltál, csak kíváncsi voltam a reakciódra meg arra, hogy mivel magyarázható ugyanazon helyzet kialakulása pont az ellenkező háttérrel.

OFF:
Én nem látom ilyen elkeserítőnek a helyzetet. Az Únió elég sok direktívát vezet be ahhoz, hogy a kínai gyártóknak folyamatosan főhessen a feje, hogy lépést tartsanak. Ha ezeket a direktívákat rendesen lehetne kontrollálni akkor sokkal jobb minőségű termékek jönnének jóval drágábban. Csak sajnos nem lehet, vannak olyan rendelkezések, melyek már régen hatályosak mégis szinte lehetetlen pontosan utána nézni, hogy mit is takarnak.
Na ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy még mindíg vannak jobb minőséget olcsóbban kínáló európai gyártók! Bár szomorúan be kell vallanom, hogy összesen két ilyet tudok annak ellenére, hogy kb. 200-250 céggel vagyok összesen kapcsolatban. Kína nagy felvevőpiac is lehet a jövőben ezt ők maguk is bevallották és elsősorban nem kínai termékekről van szó.

(Egyébként a kínaiak megközelítőleg sem olyan szorgalmasak mint, amilyennek hiszik őket, rendszeresen késnek - allergiás vagyok a késésre - és nem dolgozzák betegre magukat. Ja és, aki még angolul is beszél az elég jól kereshet. Jobban mint én :( Mégsem vesz normális órát! :-D )
Előzmény: Mechanikus (57378)
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57402
Na ez nem is rossz... Koszi
Előzmény: rtivi (57398)
lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57401
Na ja, de egy 10-20 dekas femdarab sosem fog sokat erni, megis egyesek hajlandoak egesz vagyonokat adni erte. Szal konkret arat nem tudsz esetleg?
Előzmény: glashuette (57397)
vucctok Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57400

majdnem pont egy éve ezeket találtam a piacon ebben a témakörben:

vucctok válasz | megnéz | könyvjelző 2005.11.15 10:42:42 (34969)

Skeleton tipusú órát szeretnék.

Ilyen kategóriában találtam ezt a Rotary-t, Epos-t, Revue Thommen-t (az talán drágább), Roamer-t.

De a Rotary tetszett a leginkább...csak ez a megtévesztős dolog...rossz szájízt adott neki.

A Poljot Skeleton, Demi skeleton, open balance-ai milyen árkategóriát képviselnek?

Bár nincs hiú ábrándom, hogy számomra megfizethetőek lennének.

És vhogy inkább svájci órák felé húzna a szívem...

vucctok Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57399

lenox: a 33331, 34907,34918,34942, 34948 hozzászólásokban beszéltünk egy alacsony árfekvésű skeleton óráról.(Gyorskeresés innen: Rotary)

Rotary Limited edition

Képeket és linkeket is szúrtam be.

rtivi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57398
(Epos 3336, ETA 2892-A2)
glashuette Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57397
Megfordítva a szóviccet, lehet hogy drága, de nem sokat ér.
Előzmény: lenox (57394)
rtivi Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57396
Tisztelt és kedves Topiktársak!

Jelenthetem, hogy az órakereskedők és –gyártók minden ellenem irányuló erőfeszítése sem tántorított el az órák szeretetétől, habár van még néhány elintézetlen ügyünk egymással. (Haditudósítás keretében a további fejleményekről majd beszámolok.)

Habár a szerviz sok sandasága és ármánykodása, a folyamatos mellébeszélés az óraellenzék malmára hajtja a vizet, arra a konklúzióra jutottam, hogy az eddigiek (a családi hagyomány, a munkás, a presztízs, a páros, az elegáns stb.) után már itt az ideje, hogy a team további taggal bővüljön. Olyan érzésem támadt, hogy egyre égetőbb szükségem van egy „pontosra”, amit szememben egy kronométer (COSC) testesít meg. Persze az utóbbi idők gyakorlatának megfelelően automatára gondoltam, habár tudom, hogy néhány topiktárs szemében az igazi a kézi húzós. Mindegy, vállalom a rizikót.

Ez elmúlt hetekben tanulmányoztam a kínálatot, az itteni szakvéleményeket, és különös tekintettel a karácsonyra (meg az utána várható akciókra), a keretet is rugalmasan növeltem az eddigi 1000-ről 2000 Eur-ra, remélve, hogy ezt nem fogom túllépni úgy, mint korábban.

Az új órák közül így most bekerült a változatok közé (abc sorrendben) a Breitling (olcsóbb), a Mido, az Omega (olcsóbb), az Oris és Tissot. Ha hihetek a véleményeknek, ezek mind ETA-sok, illetve erre épülnek, bár nem tudom, hogy pl. az, hogy a Breitling állítólag maga építi a 17-es kalibert, az úgy minősíthető-e, hogy ez valahol már specifikus óramű, avagy tovább bővíti ETA-saim sorát. Ez nem okvetlenül probléma, csak jó lenne tudni, hogy az esetleges módosítás célja mondjuk az óramű pontosságának növelésére irányult-e.

Nem okvetlenül ragaszkodok új órához, meg tudnék békülni egy itthon is szervizelhető 2-3 éves NOS darabbal is, meg jó lenne persze, ha kielégítené az olyan gyenge pontjaimat is, mint a világos számlap, zafír üveg, bőr szíj, üveg hátlap és persze hogy nem kronográf.

Az helyzet tehát most az, hogy az így megismert darabok egyike sem érte el a kívánatos szintet valamely apróság (túlzott megjelenés, avagy az ellenkezője), és/vagy pl. a sokat emlegetett ár/érték arány miatt. Látható tehát, hogy afféle finom kompromisszumot keresek, amihez megköszönöm az erre ráérő topiktársak ötleteit, ajánlását.

Üdvözlettel:

R.T.

lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57395

Tovabbra is nezegetem a skelettalt orakat, van egy csomo 7750, sajna azt nem szeretem. Nem tudtok olyat, hogy sima 2824 vagy valami hasonlo van skelettalva?

lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57394

Mennyibe kerulhet egy ilyen?

lenox Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57393
Szerintem nevelni kell egy kicsit a tarsasagon, es egy jo kis mechanikus orat venni. Kvarc szerkezet, brrr... Szal 200k-ert mar lehet egesz jo orakat kapni. Be kell menni egy boltba, es nezelodni. Ha valaki ennyi penzt ad oraert, nehogy mar kvarc legyen.
Előzmény: surmi (57333)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57392
Nem is biztos hogy vicces, lehet hogy szegény szerencsétlen azt hiszi, van egy jó órája sok ejróért, nem tudja, hogy átesett a palánkon:-)
Előzmény: Törölt nick (57391)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57391

Háháháhá!

És akkor finoman fogalmaztam.

Előzmény: CDBV (57390)
CDBV Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57390

Ma a Sláger rádióban (bumeráng) egy falu játszóterének felépítéséhez kerestek segíteni szándékozó embereket. A már meglévő segítségeket (honlapkészítés, 2X 30 másodperc spot ....) lehetett magasabb értékű dologra cserélni. Az egyik "nemes lelkű felajánló" a 200.000Ft értékű honlapkészítésért egy eredeti, használatlan, Hamberg& Söhne "órát" ajánlott fel cserealapnak melynek ára 1390 Eur!!!

Még a Bochkor is elalélt tőle...

Sajnos.

troppauer Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57389
Nemrégen láttam egy ilyen Slava-t a vaterán, ha jól emlékszem 8E forintért..sajnos már lekerült
Előzmény: boxer-gs (57362)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57388
Hamisokkal, vagy rádzsák hagyatékával?
Előzmény: Mechanikus (57386)
vucctok Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57387
A szóban forgó óra egy 2003as rendezvényre készített 100db-os széria tagja. Számlapon az esemény logója és a hátlapja is különbözik a normál szériától (sorszám, esemény 100éves évfordulója belevésve). Ezek okán merem (egy kicsit)remélni, hogy nem évekkel hamarabb szerelték össze.
Előzmény: Törölt nick (57374)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57386

India. Igen kapitalista ország és egyben még - noha bomló félben lévö - kasztokra szabdalt társadalom, hatalmas szélsöségekkel, ez, a hatalmas külföldi befektetések és az monumentális méretü lakosság, ami a párhuzamot adja Kínával.

Diplomásokra se legyen gondod. 10 éve volt már olyan programozó munkatársam, aki SAP-ra és Oracle-ra volt kiképezve. Legtöbb felsöoktatási intézményük tökéletesen az IT piacra termel.

Ha pedig drága lesz és onnan is mennek tovább, akkor csak Kína jöhetne.

Egy bibi azért lesz az ügyfélszolgálattal. Az indiaiak második anyanyelve az angolé és ha borzalmas akcentussal is, de mindenki beszéli. Kínában ez még messze van.

Viszont, hogy valami órás vonatkozása is legyen  a dolognak. Egyre többször keresnek meg e-mail-ben indiai régiségkereskedök az óra ajánlataikkal.

Nem pontosan így gondolta el Eugene Poitier hogy "l'internationale sera le genre humain" idösebbek által ismert magyar fordításban "és nemzetközivé lesz a világ"

Előzmény: Törölt nick (57381)
glashuette Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57385

Ritka pillanat: kifizették a designert!

glashuette Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57384

Informatív, jó fotókkal illusztrált cikk csak a Lang&Heyne drezdai manufaktúráról készült cikkecske volt számomra. A 15 percnyi olvasásból 13-at áldoztam rá. Több ilyen kellene!

Az Omega cikk teljesen érthetetlen számomra, a werk leírása abban merül ki, hogy ez nem egy átépített ETA/Valjoux kaliber. De hogy valójában mi, arról semmit sem tudunk meg. Erősen üt át a PR anyag az oldalakon.

Előzmény: Mechanikus (57366)
csupacsoki Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57383
Sziasztok, a jovo heten utazok Parizsba es tanacsot szeretnek kerni hol erdemes kerezsgelni jo kis zseborak utan.
SANK Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57382
Köszi, erre gondoltam.
Előzmény: APT (57380)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57381
Nincs teljesen igazad:-) India kapitalista ország, mások a szbályozások azért, ráadásul már az ügyfélközpontok is vonulnak ki, mert az üzemeltető cégek elkezdtek profilt váltani, és mindenhol diplomásokat alkalmaznak, ami egyre növeli a szolgáltatások árát, és így már nem éri meg Indiában üzemeltetni őket.-)
Előzmény: Mechanikus (57378)
APT Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57380

Olyan nagyítót végy, amelyet könnyen meg tudsz tartani a szemgödrödben (ezek általában a 37-40mm-esek), és első nekifutásra egy 2-es célszerű venni (5*). Az erősebb csak nagyon közeli munkákhoz kell, a gyengébb meg nagyobb óra összeszerelésekor jön jól. Mindenesetre igazi óráskodáshoz azért több kell, én háromféle erősségű nagyítót használok napi rendszerességgel, de a legtöbbet a 2-es, a nagyon erőset (15*) inkább csak finom megmunkálásoknál, végcsap esztergálásnál és hasonlóknál.

Előzmény: SANK (57379)
SANK Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57379

Sziasztok !

Kis segítséget kérnék, szeretnék közelebbről imserkedni az órák belsejével, ehhez gondoltam veszek egy órás nagyítót. Rákeresve elég változatos a kínálat, 3x,5x,10x-es, átmérő 2 cm -4.5 cm. Nem milyen tipust válasszak, melyiknek mi az előnye hátránya.

Előre is köszi !

Mechanikus Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57378

sponge,

Én lac10 bécsi sétájára reagáltam, így nem tudom, hogyan kerültünk mikroszkópikus GDP-jü órszágokhoz, ha jól olvasom kínához. APT válaszával egyetértek, söt...

OFF

Kína maga csoda. Jó és rossz értelemben egyaránt. Noha soha nem voltam ott, nem is tervezem, ennyi ellentmondást hallani, olvasni egyetlen más országról sem lehet.

Kádár sehol sem volt a gulyáskommunizmussal, ahhoz képest, a KKP által felügyelt, a feudalizmustól az ürkorszakig mindent tartalmazó gazdasági, társadalmi katyvaszhoz képest.

Egy dolog érdekes. Már dédszüleink tartottak a sárga veszedelemtöl és nem bibliai értelemben, és ez szinte folyamatosan így van, csak hol háborútól lehetett tartani, jelenleg a buta, profit-hajhász globális ipari cégek teszik tönkre kínai összeszerelö üzemekböl kijövö silány minöségü termékekkel száz evek alatt kivívott hírnevüket, a jövöben pedig attól kell tartanunk, hogy a kínaiak megtanulnak egyszer tisztességesen magas minöséget elöállítani, akkor minden más ipar becsukhatja a boltot.

(Ezt az elözöt benvezem a topic leghosszabb mndata pályázatra:)

Mindennek a hátterében pedig a munkások olyan mértékü kizsákmányolásával, amire Marx és Engels legrosszabb álmaiban sem gondolhatott. Ebbe a mixturába simán beleférnek a mérhetetlenül gazdag parvenu-k is a netán eredeti Rolex-eikkel.

Mellesleg ne feledkezzünk meg Indiáról sem. Ugyancsak a rövidlátó globális cégek hozzák fel a másik nagy országot egyes számú szolgáltató nagyhatalommá. Befektetnek, hogy megteremtsék a saját konkurrenciájukat.

Eljön majd az idö, amikor minden ipari termék kínában készül és ehhez az ügyfélszolgálat pedig Indiában lesz, New York, London és Tokió megmaradnak tözsdeközponoknak, Párizs, Bécs, talán Budapest turistacélpont lesz, de mivel minden más értékteremtö tevékenység Ázsába kerül magas lesz a munkanélküliség és zuhan az életszínvonal.

Azt hiszem ez nekünk sokkal rosszabb perspektíva, mint az, hogy nem olyan a karácsonyi órakínálatunk mint a bécsi.

Ezért kellene Hankiss tanár úrral szólva kitalálni ezt az országot, hogy akkor is talpon tudjon maradni, ha ez a negatív utópia valóra válik, aminek jelenleg jóval több, mint 50% az esélye.

ON

Na tehát az OFF-ban írottak miatt nem veszek kínai szerkezetü órát. Finanszírozza öket más.

Előzmény: sponge (57367)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57377

Garanciaidő lejárta előtti ingyenes szervízelésre gondolsz?

Azt szerintem nem várhatjuk el. De közvetlenül vásárlás előtt megnyugtatna, ha benne lenne az árban egy friss szervíz. Bár, ahányszor én új órát vásárolok, nem fog gyakran érinteni ez a probléma.

Egyébként valószínűsítem (tapasztalatom nincs), hogy ezt még meg is tennék a komolyabb órákat forgalmazó cégek, ha nem érvényesülne itt is a jó magyar mentalitás, miszerint, ha nyujtják a kisujjukat, akkor legszívesebben kitépnék a karjukat. Mert ha nem akarna mindenki alkudni egy új óra árából, akkor egy szervíz költségét talán gond nélkül bekalkulálnák az eladási árba a kereskedők. Persze sajnálni nem sajnálom őket. Azért üzletemberek, hogy a piac keretei között megtalálják a számításaikat. De szerintem ez akár egy jó marketingfogás is lehetne. Számomra mindenképpen bizalomgerjesztő lenne. De mivel egy jobb középosztálybeli órát sem tudok újonnan megfizetni, számomra ez tényleg csak elvi kérdés.

Előzmény: Törölt nick (57376)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57376
Talán ahogy az egy évbe belefér egy elemcsere, úgy beleférhet(ne) egy tisztítás a mechanikusoknál. Legalábbis szerintem.
Előzmény: boxer-gs (57375)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57375

Akkor lesz a szép világ, ha eladás előtt minden órát leszervízeltet az eladó. Csak győzzük megfizetni. Bár az is érdekes volna, hogy amikor kiválasztasz az üzletben egy órát, akkor még nem hozhatod el, hanem némi foglaló letétele után megkérnek, hogy gyere vissza érte holnap-holnapután, mert friss szervízt kap. Mindenesetre íg volna az igazi szerintem. Sajna nálunk nem pörög a piac annyira, hogy a bolti készletek csak keveset parkoljanak a kirakatban.

Tényleg, ez a pénzesebb piacokon hogy működik? Bizonyára ott is előfordul azért ilyen eset némely márka esetében.

Előzmény: Törölt nick (57374)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 57374
A kérdés csak az lehet, hogy a három éves múltra visszatekintő óra vajon mennyi időt állt a megvásárlás előtt pl. a raktárban-üzletben.. Ha mondjuk kb. ugyanennyit, vagy többet, akkor nem árt(hat) egy tisztítás-kenés sem! Igaz, ez sosem fog kiderülni. :-(
Előzmény: IL-2 (57373)
IL-2 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57373

vucctok: -A leírtak alapján a mutató meglazulása valószínűsíthető. A csalinkázó időszakban, hol volt, hol nem, mechanikus kapcsolat a mutató és a tengelye között. Mostanra, egy új pozícióban felszorult a tengelyre, így pontos, csak egymáshoz képest a helyzetük nem megfelelő. A 3 év még nem indokolja a nagyszervizt.

A probléma elhárításához a tokot ki kell nyitni, de a szerkezetet nem kell szétszedni. Toknyitás után, felhúzótengely ki, szerkezet ki, mutató vagy mutatók le. A megfelelő pozícióban mutatók vissza, ellenőrzés, szerkezet tokba vissza, felhúzó a helyére, tömítés ellenőrzése, tok lezár, pontos időt beállít.

Egy jó órás 15-20 perc alatt, kényelmesen elvégzi a műveletet, ha én lennék az órás (jól megfontolt, üzleti érdekből) még pénzt, sem kérnék.

Előzmény: vucctok (57372)
vucctok Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57372

Üdvözlet!

Frederique Constant(2892) órám rendetlenkedésével kapcsolatban kaptam már Tőletek hasznos válaszokat a napokban. Még nem volt szívem óráshoz vinni, így tovább tanulmányoztam működését. Leírnám tapasztalataim, mert olyan kedves válaszokat kaptam, hogy tovább mernék tudakolózni.

Mostanra úgy érzem, hogy az óra pontosan jár, együtt mozog a kismutató a naggyal (nem úgy mint eleinte feltételeztem),azaz óránként mozog a kismutató is. Ámbátor a kismutató le van maradva: azaz délben pl. nem a 12-esen van a két mutató, hanem a kismutató alig hagyta el a 11et; és ez mindig így van, szóval csak tippelem az órát : amihez közelebb van a kismutató, nem pedig arányosan hagyja el az adott órát. Szóval nincs normálisan összhangba a kismutató járása.

Ez biztosan nem volt így még egy pár hete!

Most ezt beállítással nem tudom javítani?! Ezeddíg nem sikerült. Szét kell szedni az órát a rendbetételhez?

Vinnem kell óráshoz, hogy összhangba hozza a mutatók járását? Szervízt is igényel a 3éves óra, vagy csak ezt a -remélem apró- korrekciót kérjem?

És mitől lehetett (leejtés? szöszmösz? sportolni nem sportol az óra)

köszönöm a válaszokat!

sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57371
Minőség iránti elkötelezettségnek pedig nyoma sincs.
Előzmény: sponge (57370)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57370
De azok is olyan igénytelenek! Komolyan! Kínában a rolex datejustban kimerül a "gazdag vagyok és megtehetem". Semmi más órát nem láttam, eredetit, tehetőseken pedig nem kevés mocskos gazdag emberrel találkoztam.
Előzmény: APT (57368)
yxc_ Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57369
Jujj, ne fenyegess!!!
Előzmény: Mechanikus (57363)
APT Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57368

Mert sokkal nagyobbak a vagyoni egyenlőtlenségek, és tradicionálisan van egy osztály, ami nem nagy, de aránytalanul jómódú, ezért fizetőképes, és az efféle luxusra költésnek hagyománya is van nála.

Minálunk meg alig-alig van középosztály, és aki van, az is első generációs "jómódú", a biztonságérzet sem nagy, ergo az emberek igen szőrmentén költenek holmi luxusra.

Előzmény: sponge (57367)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57367
Nem kötekedek csak kérdem: akkor miért van az, hogy egy olyan országban ahol az emberek nagy része olyan helyen él ahova még a kutyámat sem kötném ki, az egy főre eső nemzeti jövedelem mikroszkóppal kimutatható csak, és még most is az a bizonyos rendszer van, roskadásig vannak az ilyen üzletek? Télleg nem értem, már ott sem értettem.
Előzmény: Mechanikus (57364)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57366
'Hála' a Postának én még nem láttam. Véleményt majd utána mondok.
Előzmény: glashuette (57346)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57365

Szó szerint így van!

Ennél pontosabban csak 20 oldalban lehet leírni a vásárlás nehézségeit és buktatóit.

Előzmény: boxer-gs (57344)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57364

lac10,

Ha figyelembe veszed, hogy mekkora ott és itt az egy före esö nemzeti jövedelem, már nem is leszel meglepve.

Ha ehhez még azt is hozzáveszed, hogy ott nem volt olyan korszak, amikor hivatalosan szégyellni kellett (volna), ha jó stílusod és nevelésed van, hanem generációk vihették tovább nyiltan és nem hivalkodva az eleganciát, akkor még kevésbé fogsz csodálkozni.

Egyszerüen nem kopott el, nem zsugorodott szük rétegre többek között az órakultúra. Jobb sorsra érdemes hazai forgalmazók engednek be üzletükbe egyre több tömegárút (olyan kvarcórákat is amelyeket én sem nagyon állhatok), mert meg akarnak élni és a szép stílusos, de drága portékából kevesen tudnak megéni a hazai piacon. Különösen ha nem egy magyar - saját zsebe jól felfogott érdekében - ott vásárol.

Na jó, Párizsban én sem hagyom ki a Place Vendome-ot, ahol egy téren van Breguet, Patek, Piaget. Blancpain, Rolex, Omega már csak az Opera felé vezetö utcába fért be. Erre azért még várunk egy picit idehaza.

Előzmény: Törölt nick (57345)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57363

Szia yxc,

Meg kell hajolnom érveid elött. Nem azért mert szerény írásaimról jó véleménnyel vagy, hanem mert logikus. (Neked kellene a kiadó marketig managerének lenned).

Meg kell adni az esélyt a fejlödésre. Rendben megnézem a másodikat is.

Megrendelni nem fogom, mert sokallom a 750 Ft-os postaköltséget.

Mindazonáltal az ÓM-nek a tartalma, az érdemi cikkek már az elején is  kiváló szerzöktöl is (Vályi tanár úr, Orosz Gábor, stb.) származtak, fontos ismeret terjesztettek, még akkor is ha magam is sokallottam a hirdetési felületek arányát.

Fenyegetésül megjegyzem, hogy március-áprilisra ismét összehozok egy nagyon örült dolgot. Legyen, amíg lehet meglepetés.

Üdv,

Mechanikus

Előzmény: yxc_ (57343)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57362

Oh, köszönöm. (türelmed továbbra is lenyűgöző, elismerésem érte)

Lapodat természetesen olvasgattam, de ez elkerülte a figyelmemet. Elnézést érte.

Más.

Érdekes módon a Darlor-watch oldalain ugyanannyiért kínálgatnak egy régi Slava-t, mint pl egy hasonló korú Longines-t vagy Bulova-t. Gondolom, feléjük ez a szovjet(orosz) igásló inkább csak  érdekes ritkaság volta miatt kerül annyiba, mint az amúgy presztízsben feljebb pozícionált márkák. Mindhárom ára 250$.

SlavaLonginesBulova
Előzmény: APT (57358)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57361
Most nem akarlak idegesíteni van elég bajod. Ha rendbejött az óra visszatérünk rá. Én biztos nem állnám meg.
Előzmény: sk2 (57360)
sk2 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57360
Gondolod szükséglessz rá?
Előzmény: sponge (57357)
sk2 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57359
Kösz a választ.Remélem nem történt nagy katasztrófa.és bizom benne hogy be állitsák garanciába mert még egy éves sincs és különben is ők a márka szerviz.Megjegyzem eddig nem volt velük problémám más munkákkal.
Előzmény: APT (57351)
APT Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57358

Erről a lapomon olvashatsz. Az óramosó meg így néz ki (forgókosaras mosó, három edénnyel a kotyvának, és a két fokozatú benzines tisztításhoz):

Előzmény: boxer-gs (57356)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57357
Én a helyedben felbérelnék pár embert!
Előzmény: sk2 (57347)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57356
Az óramoso is egy spéci eszköz, vagy egy edény, benne a "kotyva" nevű csodaszerrel?
Előzmény: APT (57353)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57355
Menj el Shanghaiba ott össze is sz*rnád magad! A Rado rohadt népszerű de Omega boltból van a legtöbb. Ehhez képest emberen egyetlen egy Omegát láttam csak, azt is nőn. Mindenki Rolexet hord, aminek a 98%-a hamis (szerintem), de nagyon sok Rolex, IWC, Cartier (Mont Blanc) bolt van és láttam néhány Glashuette, Patek és Ball boltot is. Érdekes, hogy, amilyen csórók az emberek olyan sok óra és ékszer bolt van. Rengeteg!
Előzmény: Törölt nick (57345)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57354
Most akkor megvan a második is? :)

A minőség nem szavazás kérdése, én egyenlőre csak azt akartam eldönteni, hogy érdemes-e megvennem vagy nem. A megítélése úgyi szubjektív! Eddig még csak egy ellenvélemény volt majd meglátjuk mit szólok hozzá én.
Előzmény: Mechanikus (57340)
APT Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57353

Saját személyes tapasztalatom alapján azt mondanám, hogy olyan óraalkatrészt-részegységet, amelyben bármilyen kő van (csapágykő, emelőkő, vezetőkő - mindegy), nem tennék semmiképpen be ultrahangos mosóba. Nem nagy eséllyel, de szerencsétlen esetben előfordulhat, hogy a kő eltörik, mert a rugalmas fém foglalat kicsit rezgésbe jön, amit a merev kő nem tud lekövetni. Picit repedt csapágykővel jártam úgy, hogy a mosóban szabályszerűen porrá omlott.

A szerkezeti tisztításra az óramosó való. Úgyis kell benzines tisztítás a vegyszeres után, az ultrahangos mosót nem erre találták ki. Az a tok zugainak és a fémszíjak közeinek kipucolásában zseniális.

Előzmény: boxer-gs (57352)
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57352
Az ultrahangos mosóban komplett szerkezetet is ki lehet jól mosni, vagy azért szét kell szedni? Gondolom, hogy jobb szétszedve, de szokták egészben is?
Előzmény: APT (57351)
APT Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57351

Ez nem vízzáróság kérdése, az ultrahangtól úgy rezgésbe jöhet a folyadék, hogy egy nagyon komoly vízzáróságú órába is bepréselheti a mosófolyadékot. Ráadásul ez egy agresszív tisztítóanyag, amely akár totálkárt is okozhat a szerkezetben, de például a számlapot még a párája is tönkreteheti egy idő után.

A rezgéstől meg elmozdulhat a hajszálrugókulcs, sőt, a hajszálrugó a rezonanciák miatt akár torzulhat is, a csapágykövek valamelyike pedig szélsőséges esetben törhet-repedhet. Ilyet nem szabad csinálni, akkor tisztítószeres ronggyal kézzel kell alaposan áttörölni a tokot, és ha ez nem elég, akkor ki kell venni a szerkezetet és úgy tisztítani.

Előzmény: sk2 (57349)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57350
Ennyire jók az ETA szekezetek! :)
Előzmény: tourbillon (57312)
sk2 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57349
Pedig ez a Watch de lux volt ami pedig márka szevíz. még szerencse hogy az óra vizálló. de én is hülye voltam mert engedtem. nekem is pár nappal később esett le hogy ez szerintem ökörség.
Előzmény: APT (57348)
APT Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57348

Összeszerelve, kompletten bevágta a mosóba? Örülj, hogy nem ment teljesen tönkre, és nem nyomta bele a mosófolyadékot a tokba. Mindenképpen nézesd meg, normális órással, és állítasd újra be.

Komplett órát az tesz be ultrahangos mosóba, aki nem komplett...

Előzmény: sk2 (57347)
sk2 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57347
Helló óra barátok és szakértők.Lenne egy kis problémám a jó multkor vettem új szijat a panerai órámra és az órás önszórgalomból betette az órát ultra hangos mosóba hogy áttisztitsa.viszont azóta napi 4-5 mp et késik.elállitódott vagy ki rázta az olajat a cspágyból vagy mi a fene történt???
glashuette Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57346

Hogy fel tudod magad húzni! Ezen én már túl vagyok. Ma egy áruház úsjágosrészlegében lapoztam bele az aktuális ÓM-ba.

Egészoldalas hirdetés pixelekre eső felhúzott "fotóval".

Meg a 2 millió X százezres Omega sokba kerül, de nem drága szóvicce. 15 perc alatt kiolvastam az egész magazint.

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57345
volt szerencsém Bécs belvárosában sétálni minap.
óraszerető szemmel naygon nagy a különbség a két főváros között.
Certinát nehéz lenne venni ott (nyilván ahhoz kicsit ki kellene sétálni a külváros felé), viszont olyan mennyiségű TOP óra van koncentráltan jelen, hogy ebben a témakörben még mindig szögesdrót van köztünk szinte. más világ. Chronoswiss az alsó polcon volt, le kellett görnyedni:- ) 4000 euróval nehogymár a középső polc:)

nagyon szép dolgok vannak.
boxer-gs Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57344

Surmi!

Szerintem a kedves hölgy kísérje el férjeurát kézenfogva egy szaküzletbe és a konkrét választást bízza rá. Én nem mernék senkinek meglepetés gyanánt órát venni úgy, hogy nem tudom pontosan, mit is szeretne valójában a megajándékozni kívánt személy. Ebben az árkategóriában meg pláne. (bár ez nézőpont kérdése)

És kapni sem szeretnék váratlanul így órát. Nem hiszem, hogy eltalálnák az ízlésemet. A fanyalgás pedig sértődöttséghez vezethet.

Ez persze arra az esetre vonatkozik, ha az ajándékozott szereti is az órákat, netán rajong értük. Mert ha közömbös az óra iránt és csak a figyelmességet fogja látni benne, akkor meg tök mindegy, hogy mit kap.

Előzmény: surmi (57333)
yxc_ Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57343
Szia Mechanikus!

Van amiben teljesen igazad van, de én engedékenyebb vagyok egy induló kiadvánnyal szemben. Az ÓM-ban megjelent érdekes és értékes cikkeidet sem olvastam volna soha, ha az első szám után azonnal ítéletet hirdettem volna a magazin felett! :)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57342

Uraim,

Én a tavalyiról írtam, az ideit meg sem fogom nézni. Úgy felhúztam magam az elsön.

Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57341

irninehez,

Minden hívö nagyon jól nézett ki. A dolog nem szükíthetö egy nagyítós emberre;)

Előzmény: irninehez (57338)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57340

Uraim,

kedvezménnyel eladom, ha kell valakinek.

Ízlésekröl nem vitatkozunk. A XXI-ik században az nem szint, hogy órák álló képei felett mozgatjuk a kamerát, hogy átvérjük a nézöt.

Az pedig egyszerüen gyalázat, hogy az órakészítés egyik legnagyobb zsenijánek Breguet-nek a nevét nem képesek tisztességesen kimondani a DVD-n.

A minöség, az igényesség nem szavazás kérdése.

Előzmény: sponge (57339)
sponge Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57339
Na ez eddig kettő az egyhez! :) Hátha tényleg jobb mint a tavalyi bár én azt sem láttam. Nem egy ökör ára, veszek egyet aztán meglátom.
Előzmény: Mechanikus (57336)
irninehez Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57338

Mechanikus   Hát ha valaki olyan dekoratív módon tudd hajolni pirinyó tárgyakra… :-)

(Te írtad: "....jók a fotók".)

Előzmény: Mechanikus (57310)
yxc_ Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57337
Szia!
Szerintem a tavalyi is jó volt, főleg első próbálkozásnak, de ez sokkal komolyabb munka! Szerintem jó riportok vannak benne igen komoly órakészítőkkel. Nagy előrelépés, szerintem. Én nagyra tartom azt, ha valaki saját erejéből ilyen filmet tud készíteni. Csak így tovább! Nekem tetszik és szerintem érdemes a megtekintésre!
Előzmény: sponge (57334)
Mechanikus Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57336

Nem. Tavaly e helyen szedtem le róla a keresztvizet.

3 jó riportfilm, gyenge típusismertetök. Nem éri meg az árát.

Ilyen szintü dolog egy magazin ingyenes mellékletének is csak határeset.

Csak mérgelödöm, ha ránézek.

S.Z.A.B.O.L.C.S Creative Commons License 2006.11.23 0 0 57335

Ismerem az Órák Világa dvd-t,nagyon jó válogatás a legjobb órákból.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!