Keresés

Részletes keresés

Sutam Creative Commons License 2006.12.10 0 0 239

Nekem a szezonnak nincs vége, max szezonváltás lesz majd, ha megjön a hó (húú, de nem várom... :-( ). Akkor szépen át kell szálni a mountainra, vagy nagy gáz esetén a buszra (rosszabbnál rosszabb kilátások...).

Az évben kb. 4000km-t mentem, vagy attól kicsit kevesebbet. Szint az nemhiszem hogy 1000 - 2000m-t meghaladta. Az a napi 4m emelkedés 10km-n eléggé silány (állítólag ennyivel magasabban van Soltvadkert Kiskőrösnél).

Ebben a szezonban megdőlt a leghosszabb táv - saját rekordom, 126km (eredetileg 150-200-at terveztem, de úgy nézem túl nagy álom volt).

Még volt egy fontos dolog, áttörés volt a túra terén is a Tanulótúrával, a következőnek így sokkal lelkesebben fogok nekiállni, szüleim sem lesznek annyira pánikba esve (na, ez azért szerencsére erős fogalom volt). Sajna TT-ről nem számolhatok be (a fene essen a csörgőórámba!).

Az a jó, hogy 17 évesen még van időm lemaradást bepótolni ;-).

Előzmény: gabriel8 (238)
gabriel8 Creative Commons License 2006.12.10 0 0 238

Örülök neki, hogy bevált :-)

Bizonyos dolgok átkerültek a régi gépről, de új részek is lettek.... már nem is tudom h a hajtómű lett-e akkor cserélve.

asszem 50-60eFt körül volt.

Homályos emlékeim vannak....

ha utána tudtam nézni, megírom

Tegnap voltam idén (utoljára ?) egy apró búcsútúrán.

Jó volt.... bár meglepő....

szept 20-22 óta össz 60 km-t tekertem, kíváncsi voltam, mennyire vesztettem el edzettségem...

Szentendre felé (gyenge ellenszél alig-alig...) többször is jobban lihegtem, mint kellett volna, v lassabb voltam, mint adott erőkifejtéssel kellett volna lennem.

A Skanzen után befordultam pap-rét felé: Úgy voltam: max 28 perc alatt fel kéne érnem, a legjobban leágtól a rétig (igaz versenyformában) 19 perc körül, a kényelems tempó az 25 perc körül....végül meglepett, hogy sikerült 26 perc alatt abszolválnom.

De az érzés mégis az volt, hogy gyenge vagyok....

Továbbmentem még az egyszer felfedezett durván meredekre, jobbra, ahol régen katonai telep volt. Finom volt: 6 km/ó..... de nem keleltt megállnom.

Idénre be kell érnem max 4800 km-rem (ehhez még 29 km kell) viszont ehhez a szintemelkedés 77480 m - ami az arányt tekintve saját rekord. Durva: 16,2-es átlag.

Leosztva: átlagosan 100km-re 1624 m , ami figyelmebe véve a lejtőt is, átlagosan 50 km-re jut 1624 m emelkedés.

Dobogókőnél nekem 22,5 km-re jut 600m, azaz idei teljesítményem jobb, mintha egész évben végig csak Dobogókőt jártam volna.....

Persze ez csak stat;  úgy jött létre, hogy alig-alig mentem síkon..... :-) ha meg hegyen, akkor többnyire az Alpokban, meredekeken.

G

Előzmény: Sutam (237)
Sutam Creative Commons License 2006.12.03 0 0 237

Anno még írtam is Neked, kérdezve hogy mennyiből alakítottad át a géped... .

Igaz én nem tudtam Kivivel megoldatni (távolság), de a keró kifejezetten bevált! Szeretem használni... ;-).

Előzmény: gabriel8 (234)
Sutam Creative Commons License 2006.11.27 0 0 236

Oké, majd átalakítom a szöveg - elrendezést, meg egyebeket.

Kössz a kritikát!

Előzmény: gabriel8 (233)
Sutam Creative Commons License 2006.11.27 0 0 235
Jaja! ;-)
Előzmény: gabriel8 (234)
gabriel8 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 234

tetszett a túrabeszámoló :-)

Furcsa valóban, hogy alföldi lévén szokatlan Neked, hogy milyen a gurulás...tekerés nélküli haladás....

Az Alpokban olyan is van, hogy 3/4 órát vagy többet gurulsz.

Hogy pl. 50 km-t gurulsz.... - több, mint 1 órát, minimális tekerésekkel.

Látom, hogy a bringád erőteljesen hasonlít az enyémre :-)

Nekem mondjuk nincs fékváltókarom.

Jó túrázást!

gabriel8 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 233

Átfutottam  - a leírást csak részben... majd ezután....

Honlap kapcsán:

sztem nagyjából jó, áttekinthető, ami kritika az (apróságok):

- a Megallan menüponthoz sztem még akár odaírhatod, h: bringám!

- a túraleírásnál: a képek körül jobb lenne, ha lenne szöveg - nekem legalábbis. Klassz h a képek széle keret :-)

- Justify / sorkizárt legyen a szöveg - szerintem.

Egyébként tényleg klassz... :-)

Én télen nem sokat tekerek; néha-néha azért ha szépen süt a nap, és 6 foknál melegebb van....

bár kirándulni is el akarok menni!

G

gabriel8 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 232

http://www.gyorgyigabor.hu/CIKK_nemzkozi_bringas_mozgalmak.php

egy sztem jó cikket írtam:

nemzetközi bringatúrázó szervezetekről, kihívásokról, stb... :-)

Megnézem sutam a honlapot ! :-)

G

AgentOrange Creative Commons License 2006.11.24 0 0 231
Holnap is bakonyi action lesz, annyi módosítással, hogy ráérősebb lesz a tempó, meg kötetlenebb az útvonal.
Képek a múlt hétről:
AgentOrange Creative Commons License 2006.11.20 0 0 230
Ma mentem egyet a bakonyban, marha feszes volt a tempó, mert a kiritkított vonatjáratok miatt alkalmazkodni kellett a menetredhez.

Szóval, mentem reggel a 6:55-ös vonattal Zircig, odaértem 8:45-re, innen irány Bakonybél(9:45)-Kisszépalma puszta(10:20)-Kőris hegy(10:55)-Kisszépalma puszta (11:05)-Vinye(11:50), így még kerek öt percem maradt a vonat indulásáig Pocsék idő volt, reméltem, hogy fent a hegyen majd süt a nap, de ott volt a legsűrűbb a köd, Kisszépalmától Vinyéig teljesen szétrázott az út, de nyomni kellett neki a vonat miatt Ja, egy turistával és biciklissel sem találkoztam
Össz táv: 52km
Tekeréssel töltött idő: 2:53
Átlag: 17,8km/h
Max.:49,8km/h
Sutam Creative Commons License 2006.11.18 0 0 229

Csak nehogy lustának nézzetek, én is szoktam menegetni télen, csak éppen ilyenkor rövidebb távokat és ritkábban (de a szomszédvárosbaiskolábajárás az megmarad biciklivel).

A túraleírás kritikáira nagyon kíváncsi vagyok!

Előzmény: AgentOrange (228)
AgentOrange Creative Commons License 2006.11.17 0 0 228

fenét, jó bringás télen sem pihen:)

Éppen azon töröm a fejemet, mikor lehetne csapatni egyet a bakonyban, ha az időjárás engedi, akkor mennék egy Zirc-Bakonybél-Kőrishegy-Vinye szakaszt jól felöltözve, legfőképpen az időjárástól függ persz, esőben nem vágok neki, ami igazán tetszene, az mondjuk egy jó tiszta idő, amikor a Kőris-hegyről óriási panoráma nyílik a fél dunántúlra.

Sutam Creative Commons License 2006.11.16 0 0 227
Ilyen nagy itt a forgalom? vagy csak "téli pihenő" van?
Előzmény: Sutam (226)
Sutam Creative Commons License 2006.11.14 0 0 226

Sziasztok!

Eddig csak az országuti topicban voltam, mivel szeretem a koskormányos gépeket (a többi talán nem is számít a gépen, csak a kormány ;-).

Bemutatkozom, egy 17 éves soltvadkerti srác vagyok, aki még az utóbbi 1-2 évben kezdte el a tekerést (Soltvadkert Bács - kiskun megyében van, egy teljesen lapos vidéken :-(  )

Eddig egy "tanulótúrám" volt, viszont mivel egy cygnusom van (kosra átszerelve), és a nagy málhás sokszáz kilóméteres biciklizés jobban vonz, mint az abszolut súlymentes "repülés" (bár az sem rossz ;-), ide is fogok jövögetni, ha nem baj.

Túrákat tervezek többet is, de a téli időjárás miatt most be vagyok zárva ide.

Iskolanaponként 20km-t mindig megteszek, mivel a szomszéd városban tanulok, és a bicikliutat előszeretettel használom (a buszbérlet árából vettem tulajdonképpen a bringámat, 4 év alatt spóroltam meg kb. 60 ezer ft-ot, de ebből valamennyit előre elkértem, így lett tőkém a biciklihez, és az átalakításhoz).

A bicikli mint írtam egy alu cygnus, koskormányra átszerelve. RSX és RX100-as fékváltókarral váltok (külön - külön vettem meg, ezért nem egészen egyformák), elöl egy használtan vett Avid cantifékem van, hátul pedig egy miniV. Túratáska Tatonka bike trail II, 36L, 2 részes. Előnye a tartóssága (sok évig szeretném használni, ezért költöttem rá), illetve hogy szabadon hagyja a csomagtartó felső részét, így oda tudok gumipókozni még sokmindent.

A közeljövőben az első és hátsóváltót szeretném kicserélni, elöl egy sora lenne, hátul pedig talán alivio, vagy valami hasonló (acera helyett) lenne.

No, hát végül lenne egy kérésem, hogy az alábbi link alatt van az eddig egyetlen túrának nevezhető tekerésem leírása, aztán kritizáljátok meg a honlapot is, a leírást is, illetve magát a túrát is, mit kellett volna máshogy csinálni, mit nem kellett volna máshogy csinálni, ...stb. (ha érdekel, a képen a kék bukós srác vagyok)

http://www.freeweb.hu/sutamitsi/index.html (a honlap felső részén kell egy linkre rámenni, mert a lap többi része terepasztalépítéssel foglalkozik).

Üdv.:

Isti (Sutam)

gabriel8 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 225

Kb 60 A4-es oldalnyi olvasható ! (2006-os nyári túra)

gabriel8 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 224

JÓ HÍR:

BEFEJEZTEM (Utsó nap kivételével) a nyári Alpok túra élménybezsámolóját:

Íme:

http://www.gyorgyigabor.hu/2006_Alpok_osszefogl.php

egyik legszebb (és alig ismert) hágó az Alpokban! EZ:

http://www.gyorgyigabor.hu/20060727_ALP_nivolet.php

GyG

másik:

(ŐSZI 3 NAP)

http://www.gyorgyigabor.hu/2006_szept_Tirol.php

ebből is kész a 3-ból az 1. és utsó nap.

gabriel8 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 223

Olaszo-ban azért, mert az emberek az utcán bringabarátabbak, ha bringást látnak, kedvesebbek. Több a bringás is.

Ott jobbak a napok, az élet része a bringázás (a természetben) - nem a városról beszélek)

A Dolomitokban, vagy más hegyeken rengeteg a bringás, üdvözlik egymást, biccentenek, akár autós odadudál, üdvözöl....

Fro-ban ugyanez a helyzet.

Svájccal sincs bajom azért :-)

kivéve a gyakrabban rossz időt.

Előzmény: Szab_pazsit (222)
Szab_pazsit Creative Commons License 2006.09.07 0 0 222
Mi nem tetszett a Svájci bringázásban?

Nekem nagyon tetszett(a táj, a tehenek, az utak, az emberek, hogy a boltban nincs 30 bizt. őr és még sok minden), igaz nekem szinte egyáltalán nincs összehasonlítási alapom. Csak Fr-ban voltunk Svájcon kívül, de ott csak kb. 3 napot. Fr.o. is tetszett, de szerintem nem jobban, mint Svájc. De mondom, nem sokat voltam ott ugyebár.. :)
Máshol meg aztán egyáltalán nem voltam még se bringával, se máshogy.

Szóval miben jobb máshol szerinted? Mondjuk Olaszo-ban miért bringázol szívesebben?
Előzmény: gabriel8 (215)
gabriel8 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 221

Összedobtam néhány oldal túrabeszámolót az alpesi hágógyűjtő túráról:

ez a túra főlinkje

ez pedig a szövegé (+ néhány kép)

http://www.gyorgyigabor.hu/2006_Alpok_kozepes_iras.html

G

Lesz ennél részletesebb is, de még kb. 1 hónap

Sinbiciklis Creative Commons License 2006.08.19 0 0 220
Köszi a választ. Bécs-Rajka már +volt, de gondoltam idén Pozsonyba is benézek.(Nem így történt.) A mohácsi beszámolód, mint a többi is, szuper volt. Jövőre talán, ha sikerül, Linz(Passau?)-Bécs.
Előzmény: Gracioso (207)
Gracioso Creative Commons License 2006.08.17 0 0 219
Újabb túrával bővült a honlapunk, akit érdekel, látogassa meg :)

A szakasz Budapest - Mohács :)

http://bringatura.uw.hu/index.html
p.lac Creative Commons License 2006.08.16 0 0 218
Gracioso

Köszönöm, a honlapod már ismertem, le is volt mentve, csak elfelejtettem. Köszi az emlékeztetőt!

p.lac
Előzmény: Gracioso (217)
Gracioso Creative Commons License 2006.08.14 0 0 217
Igen, próbáltuk, bár csak Tokajtól Szegedig. Tiszabcs környékén állítólag jól ki van építve. A Tokaj Szolnok szakaszon többségében lehet menni a gáton a töltésen, a Szolnok Szegeden alig-alig.

A honlapunkon megtalálod a leírásokat..
Előzmény: p.lac (216)
p.lac Creative Commons License 2006.08.14 0 0 216
Sziasztok!

Végigbicajozni a Tisza Magyarországi szakaszát Tiszabecstől Szegedig a töltésen, lehetséges? Valaki próbálta már legalább egy részét?

p.lac
gabriel8 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 215

Torinóban meg akadt szervízút, amin bringával hosszan tök jól át lehetett szelni a várost.

Az évek folyamán most már mind3 hágóról van felhős-ködös képem: Susten, Furka, Grimsel....

Svájcban trutyi idős képeim vannak az évek folyamán:

- Oberalppass, Furka, Grimsel, Susten, Sanetsch, NUfenen, Julier

: hideg: Gotthard, San Bernardino

- jó idő: Nagys Szt Bernát, Moosalp, Simplon, UMbrail, Flüela, Albula, Splügen

Remélem 1et sem hagytam ki.

Svájc nem az az ország, ahová bringával visszavágyom, inkább Olaszo és Fro. Imádom ezeket!!!

Örülök Szabi, h itt is feltűntél :-)

Pedig a Sustent nagyon szépnek mondják, ezért sajnálom, hogy rossz időnk volt.

Grimsellel (tavaly jártam ott) ue: jó lett volna szép időben látni !

G

Előzmény: Szab_pazsit (213)
Gracioso Creative Commons License 2006.08.14 0 0 214
Mi Breclavig mentünk 2 éve a Morva mentén, ha jól sejtem az útbaesik Brno felé. Fejből és pontosan nem tudom, hogy merre kell kimenni Pozsonyból, de ha még fontos, akkor leíratom/elmagyaráztatom pozsonyi barátommal.
Előzmény: Borzas (208)
Szab_pazsit Creative Commons License 2006.08.13 0 0 213
Mi majd' megsültünk végig Svájcban... bár végülis még mindig jobb, mintha esett volna. :)
Susten előttetek 1-2 héttel:
Sustenpass

Ilyen nálunk miért nincs? :( (Szélesebb a fele, mint nálunk az egész! Hát még a minőség..)

bringaut
Előzmény: gabriel8 (212)
gabriel8 Creative Commons License 2006.08.13 0 0 212

BŐVEBBEN:

Hazajöttünk az Alpok túrából.

Franciaországban és kezdetben Olaszo-ban egész jó idő volt, Svájcban azonban már többször esőben hajtottunk, 2-3 hágón (Sanetsch, Susten, Oberalp) kb 4-6-7 fok volt, néha eső is. A Sanetschen (2251 m) a hágón az út mellett még ott volt az éjjeli friss hó is !

Volt kalandos sötétben való ereszkedés szakadékos úton, éjszakai túra (Mortirolo + Val Bighera hágó) --> ez frenetikus volt: sütő teliholdtól viszonylag világos táj, kajáló tehenek, éjjel látni a Mortirolo felfestéseit. Az út jó szél-festése miatt lefelé nem is kellett annyira óvatoskodni.

Összesen 16 db 2000m feletti hágón jártunk, ebből 14 volt újdonság.

Képek + kis beharangozó (melyek a legnagyobb élmények) itt:

Bár úgy terveztem, hogy mire hazajövök meglesz bringával mind a 73-74 db 2000m feletti hágó az Alpokból, a rossz idő megakadályozott (a nagyon feszített programhoz jobb idő kellett volna). 4 maradt csak, viszont ezek már közelben: Innsbruckból elérhetőek.

(vannak olyan hágók is (5-6 db), amik másik nagyobb hágóhoz útközben esnek útba és észre sem veszi az ember, mert nem az az emelkedő vége --> ami ilyenekről tudok és 2000m felettiek, azokon, mint pár hónapja kiderítettem, már jártam)

Viszont az összes francia és svájci hágó, ill. 1 híján az összes olaszt is felfedeztem már bringával;

más megközelítésben az összes 2100m feletti alpesi hágón jártam már kerékpárral.

Ennyi a töténet!

Akad 1-2 hágó (Preit, Petit MOnt Cenis, Val Bighera), amit komoly, neves alpesi túrázók is alig ismernek, mert katonai út, vagy szinte tök ismeretlen.

Alpe d'Huezen Tour után pár héttel is jócskán találkoztunk bringásokkal.

Csinálok majd szintdiagramot is, és túraleírásokat is.

Össz 1729 km lett 30622m szintemelkedéssel. --> ebből kb 50 km-t levonva 14 nap alatt jött össze, mert az 1. és utolsó az nagyrészt utazás volt.

GyG

Sustenpass 2224 m

nem tudok újabb képeket beszúrni, nem értem...

na mindegy, a linken van elég...

Borzas Creative Commons License 2006.08.12 0 0 211
köszönöm! már csak azt kell majd megfejtenem, hogy kell Bécsben jobbra (nach Brünn) ferdülni. azt tervezem, hogy odafele szlovák oldalon megyek (Duna balpart), ha tudok, aztán vissza a Brno-Wien bicajúton... csak a változatosság végett. vagy fordtva. majd kiderül.
Előzmény: gabriel8 (209)
gabriel8 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 210

Pár kép idei túrámból. Sajna az idő csak felerészt volt jó, mutatok majd ködöset felhőset, esőset 2224m-ről, sdb....

Holnap teszek fel a honlapomra is.

Lautaret hágóMOnt Cenis hágó

Lautaret hágó, MOnt Cenis hágó

és 3 kép a NIvolet hágról.

Nivolet hágó (2612 m)

NIvolet hágó

NIvolet hágó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!