Nekem a szezonnak nincs vége, max szezonváltás lesz majd, ha megjön a hó (húú, de nem várom... :-( ). Akkor szépen át kell szálni a mountainra, vagy nagy gáz esetén a buszra (rosszabbnál rosszabb kilátások...).
Az évben kb. 4000km-t mentem, vagy attól kicsit kevesebbet. Szint az nemhiszem hogy 1000 - 2000m-t meghaladta. Az a napi 4m emelkedés 10km-n eléggé silány (állítólag ennyivel magasabban van Soltvadkert Kiskőrösnél).
Ebben a szezonban megdőlt a leghosszabb táv - saját rekordom, 126km (eredetileg 150-200-at terveztem, de úgy nézem túl nagy álom volt).
Még volt egy fontos dolog, áttörés volt a túra terén is a Tanulótúrával, a következőnek így sokkal lelkesebben fogok nekiállni, szüleim sem lesznek annyira pánikba esve (na, ez azért szerencsére erős fogalom volt). Sajna TT-ről nem számolhatok be (a fene essen a csörgőórámba!).
Az a jó, hogy 17 évesen még van időm lemaradást bepótolni ;-).
Bizonyos dolgok átkerültek a régi gépről, de új részek is lettek.... már nem is tudom h a hajtómű lett-e akkor cserélve.
asszem 50-60eFt körül volt.
Homályos emlékeim vannak....
ha utána tudtam nézni, megírom
Tegnap voltam idén (utoljára ?) egy apró búcsútúrán.
Jó volt.... bár meglepő....
szept 20-22 óta össz 60 km-t tekertem, kíváncsi voltam, mennyire vesztettem el edzettségem...
Szentendre felé (gyenge ellenszél alig-alig...) többször is jobban lihegtem, mint kellett volna, v lassabb voltam, mint adott erőkifejtéssel kellett volna lennem.
A Skanzen után befordultam pap-rét felé: Úgy voltam: max 28 perc alatt fel kéne érnem, a legjobban leágtól a rétig (igaz versenyformában) 19 perc körül, a kényelems tempó az 25 perc körül....végül meglepett, hogy sikerült 26 perc alatt abszolválnom.
De az érzés mégis az volt, hogy gyenge vagyok....
Továbbmentem még az egyszer felfedezett durván meredekre, jobbra, ahol régen katonai telep volt. Finom volt: 6 km/ó..... de nem keleltt megállnom.
Idénre be kell érnem max 4800 km-rem (ehhez még 29 km kell) viszont ehhez a szintemelkedés 77480 m - ami az arányt tekintve saját rekord. Durva: 16,2-es átlag.
Leosztva: átlagosan 100km-re 1624 m , ami figyelmebe véve a lejtőt is, átlagosan 50 km-re jut 1624 m emelkedés.
Dobogókőnél nekem 22,5 km-re jut 600m, azaz idei teljesítményem jobb, mintha egész évben végig csak Dobogókőt jártam volna.....
Persze ez csak stat; úgy jött létre, hogy alig-alig mentem síkon..... :-) ha meg hegyen, akkor többnyire az Alpokban, meredekeken.
Ma mentem egyet a bakonyban, marha feszes volt a tempó, mert a kiritkított vonatjáratok miatt alkalmazkodni kellett a menetredhez.
Szóval, mentem reggel a 6:55-ös vonattal Zircig, odaértem 8:45-re, innen irány Bakonybél(9:45)-Kisszépalma puszta(10:20)-Kőris hegy(10:55)-Kisszépalma puszta (11:05)-Vinye(11:50), így még kerek öt percem maradt a vonat indulásáig Pocsék idő volt, reméltem, hogy fent a hegyen majd süt a nap, de ott volt a legsűrűbb a köd, Kisszépalmától Vinyéig teljesen szétrázott az út, de nyomni kellett neki a vonat miatt Ja, egy turistával és biciklissel sem találkoztam Össz táv: 52km Tekeréssel töltött idő: 2:53 Átlag: 17,8km/h Max.:49,8km/h
Csak nehogy lustának nézzetek, én is szoktam menegetni télen, csak éppen ilyenkor rövidebb távokat és ritkábban (de a szomszédvárosbaiskolábajárás az megmarad biciklivel).
Éppen azon töröm a fejemet, mikor lehetne csapatni egyet a bakonyban, ha az időjárás engedi, akkor mennék egy Zirc-Bakonybél-Kőrishegy-Vinye szakaszt jól felöltözve, legfőképpen az időjárástól függ persz, esőben nem vágok neki, ami igazán tetszene, az mondjuk egy jó tiszta idő, amikor a Kőris-hegyről óriási panoráma nyílik a fél dunántúlra.
Eddig csak az országuti topicban voltam, mivel szeretem a koskormányos gépeket (a többi talán nem is számít a gépen, csak a kormány ;-).
Bemutatkozom, egy 17 éves soltvadkerti srác vagyok, aki még az utóbbi 1-2 évben kezdte el a tekerést (Soltvadkert Bács - kiskun megyében van, egy teljesen lapos vidéken :-( )
Eddig egy "tanulótúrám" volt, viszont mivel egy cygnusom van (kosra átszerelve), és a nagy málhás sokszáz kilóméteres biciklizés jobban vonz, mint az abszolut súlymentes "repülés" (bár az sem rossz ;-), ide is fogok jövögetni, ha nem baj.
Túrákat tervezek többet is, de a téli időjárás miatt most be vagyok zárva ide.
Iskolanaponként 20km-t mindig megteszek, mivel a szomszéd városban tanulok, és a bicikliutat előszeretettel használom (a buszbérlet árából vettem tulajdonképpen a bringámat, 4 év alatt spóroltam meg kb. 60 ezer ft-ot, de ebből valamennyit előre elkértem, így lett tőkém a biciklihez, és az átalakításhoz).
A bicikli mint írtam egy alu cygnus, koskormányra átszerelve. RSX és RX100-as fékváltókarral váltok (külön - külön vettem meg, ezért nem egészen egyformák), elöl egy használtan vett Avid cantifékem van, hátul pedig egy miniV. Túratáska Tatonka bike trail II, 36L, 2 részes. Előnye a tartóssága (sok évig szeretném használni, ezért költöttem rá), illetve hogy szabadon hagyja a csomagtartó felső részét, így oda tudok gumipókozni még sokmindent.
A közeljövőben az első és hátsóváltót szeretném kicserélni, elöl egy sora lenne, hátul pedig talán alivio, vagy valami hasonló (acera helyett) lenne.
No, hát végül lenne egy kérésem, hogy az alábbi link alatt van az eddig egyetlen túrának nevezhető tekerésem leírása, aztán kritizáljátok meg a honlapot is, a leírást is, illetve magát a túrát is, mit kellett volna máshogy csinálni, mit nem kellett volna máshogy csinálni, ...stb. (ha érdekel, a képen a kék bukós srác vagyok)
Nekem nagyon tetszett(a táj, a tehenek, az utak, az emberek, hogy a boltban nincs 30 bizt. őr és még sok minden), igaz nekem szinte egyáltalán nincs összehasonlítási alapom. Csak Fr-ban voltunk Svájcon kívül, de ott csak kb. 3 napot. Fr.o. is tetszett, de szerintem nem jobban, mint Svájc. De mondom, nem sokat voltam ott ugyebár.. :) Máshol meg aztán egyáltalán nem voltam még se bringával, se máshogy.
Szóval miben jobb máshol szerinted? Mondjuk Olaszo-ban miért bringázol szívesebben?
Köszi a választ. Bécs-Rajka már +volt, de gondoltam idén Pozsonyba is benézek.(Nem így történt.) A mohácsi beszámolód, mint a többi is, szuper volt. Jövőre talán, ha sikerül, Linz(Passau?)-Bécs.
Igen, próbáltuk, bár csak Tokajtól Szegedig. Tiszabcs környékén állítólag jól ki van építve. A Tokaj Szolnok szakaszon többségében lehet menni a gáton a töltésen, a Szolnok Szegeden alig-alig.
Mi Breclavig mentünk 2 éve a Morva mentén, ha jól sejtem az útbaesik Brno felé. Fejből és pontosan nem tudom, hogy merre kell kimenni Pozsonyból, de ha még fontos, akkor leíratom/elmagyaráztatom pozsonyi barátommal.
Franciaországban és kezdetben Olaszo-ban egész jó idő volt, Svájcban azonban már többször esőben hajtottunk, 2-3 hágón (Sanetsch, Susten, Oberalp) kb 4-6-7 fok volt, néha eső is. A Sanetschen (2251 m) a hágón az út mellett még ott volt az éjjeli friss hó is !
Volt kalandos sötétben való ereszkedés szakadékos úton, éjszakai túra (Mortirolo + Val Bighera hágó) --> ez frenetikus volt: sütő teliholdtól viszonylag világos táj, kajáló tehenek, éjjel látni a Mortirolo felfestéseit. Az út jó szél-festése miatt lefelé nem is kellett annyira óvatoskodni.
Összesen 16 db 2000m feletti hágón jártunk, ebből 14 volt újdonság.
Képek + kis beharangozó (melyek a legnagyobb élmények) itt:
Bár úgy terveztem, hogy mire hazajövök meglesz bringával mind a 73-74 db 2000m feletti hágó az Alpokból, a rossz idő megakadályozott (a nagyon feszített programhoz jobb idő kellett volna). 4 maradt csak, viszont ezek már közelben: Innsbruckból elérhetőek.
(vannak olyan hágók is (5-6 db), amik másik nagyobb hágóhoz útközben esnek útba és észre sem veszi az ember, mert nem az az emelkedő vége --> ami ilyenekről tudok és 2000m felettiek, azokon, mint pár hónapja kiderítettem, már jártam)
Viszont az összes francia és svájci hágó, ill. 1 híján az összes olaszt is felfedeztem már bringával;
más megközelítésben az összes 2100m feletti alpesi hágón jártam már kerékpárral.
Ennyi a töténet!
Akad 1-2 hágó (Preit, Petit MOnt Cenis, Val Bighera), amit komoly, neves alpesi túrázók is alig ismernek, mert katonai út, vagy szinte tök ismeretlen.
Alpe d'Huezen Tour után pár héttel is jócskán találkoztunk bringásokkal.
Csinálok majd szintdiagramot is, és túraleírásokat is.
Össz 1729 km lett 30622m szintemelkedéssel. --> ebből kb 50 km-t levonva 14 nap alatt jött össze, mert az 1. és utolsó az nagyrészt utazás volt.
köszönöm! már csak azt kell majd megfejtenem, hogy kell Bécsben jobbra (nach Brünn) ferdülni. azt tervezem, hogy odafele szlovák oldalon megyek (Duna balpart), ha tudok, aztán vissza a Brno-Wien bicajúton... csak a változatosság végett. vagy fordtva. majd kiderül.