Keresés

Részletes keresés

Glavingojn Creative Commons License 2017.05.15 -7 0 6151

A szlovák nacionalisták szerint ezeket a területeket vissza kellene csatolni Szlovákiához. Reméljük, hogy soha nem jutnak hatalomra, hogy megpróbálják.

Előzmény: Laja73 (6149)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 6150

A horvátoknak és a szerbeknek legalább nem kell történelmet hazudni maguknak mert azért van nekik. Persze súlyukat, szerepüket illetően aránytévesztésben vannak és a harci békediktátumot ők is isteni beavatkozásnak tekintik, a nyomorultak. 

Előzmény: hialeah (6147)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 6149

Miért abból indulsz ki, hogy Szlovákia megszáll minket? Ezt nézed ki a szlovákjaidból? :)

Amúgy meg ne játszd az agyad, neked pontosan jó lenne, ha Szlovákia még nagyobb lenne a kárunkra. hiszen a jelenlegi helyzetet is kedveled.

Előzmény: Glavingojn (6148)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.15 -5 0 6148

Nagyon kemény vagy, csak mire fel?

 

Senki sem akar határt módosítani, s még ez a szerencsénk, hiszen nem lenne jó még elveszíteni a Pilist, Nógrádot és Szatmárt.

Előzmény: Laja73 (6144)
hialeah Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6147

en lattam a history amerikai televizios csatornan a horvat allam altal bemutatott tortenelmuket      hat nem voltam elragadtatva tole      mondjuk annyira nem hazudtak mint a szlovakok vagy romanok   de azert HAZUDTAK

Előzmény: Laja73 (6145)
hialeah Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6146

lehet hogy operett de tul vannak a szazezredik adason is   sajnos  nem fogjak levenni a musorrol  a szlovakia nevu operettet   nezd meg jawa puntikot     tud magyarul   egesz jol    es megis operettezik mert az az EGYETLEN allamnyelv 

Előzmény: egy hazafi (6140)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6145

A horvátok létező nemzet, a Magyar Királyság védernyőjének köszönhetően nem lettek sem Szerbia, sem Velence része. Nyilvánvalóan nem lennének ma rajta a térképen, úgyhogy bizonyos igényeket támasztunk majd feléjük is. Nem is területi hanem inkább gazdasági-politikai. Jelentős mértékben hozzá fog járulni az egyesített birodalom fejlődéséhez (kb úgy mint anno). Téged meg lecsapunk mint a taxiórát :D

Előzmény: Glavingojn (6143)
Laja73 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6144

Jajj én ezt a szart most olvasom először, hehehe, ez nagyon tetszik. 

 

1. A szlovák nemzet a nyelvileg és kulturális-történelmi értelemben egységes cseh–szlovák nemzet része. Minden kulturális küzdelmekben, amelyet a cseh nemzet folytatott és amely az egész világban ismertté tette, a szlovák ág is részt vett. Mi is itt vagyunk mi is itt vagyunk, egyébként mi mindig csehek voltunk csak akartunk is szólni csak az úgy volt hogy a Pistike mindig bántott de amúgy tényleg mondani akartuk csak valahogy nem mondtuk ezer évig egyszer sem

 

2. Ennek a cseh–szlovák nemzetnek a részére követeljük mi is a korlátlan önrendelkezési jogot a teljes függetlenség alapján. Ez alapján az elv alapján egyetértünk azzal az újonnan létrejött nemzetközi jogi helyzettel, amelyet 1918. októ- ber 18-án Wilson elnök fogalmazott meg és amelyet 1918. október 27-én az osztrák–magyar külügyminiszter is elismert. Wilson elnök egyértelműen leírta azokban az esetekben ahol ezt szükségesnek tartotta, hogy milyen változás (tk. határmódosítás) szükséges: kivonulás, kiürítés, határmódosítás. Az OMM esetében az ilyen kifejezéseket teljesen egyértelműen mellőzte, és csak az önrendelkezés fejlesztéséről (autonómia) tett említést. 

 

3. Követeljük az azonnali békekötést, mégpedig az egyetemes emberiességi és keresztényi elvek alapján, hogy megakadályoztassék a további háború és fegyverkezés. Meg vagyunk gyõzõdve, hogy a mi igyekvõ és tehetséges szlovák nemzetünket, amely a hallatlan elnyomás ellenére a nemzeti kultúrának ilyen szintjére jutott, nem fogják kirekeszteni a béke áldásaiból és a nemzetek közösségébõl, hanem jogot nyer arra, hogy sajátosságainak megfelelõen fejlõdhessék a maga ereje szerint és ezáltal hozzájárulhasson az egyetemes emberi haladáshoz. A Szlovák Nemzeti Tanács ülésérõl Turócszentmárton (Turiansky Svätý Martin), 1918. okt. 30. Karol A. Medvecký s. k., a Szlovák Nemzeti Tanács titkára Matúš Dula s. k., a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke De mit akartok a magyaroktól? Dél-Szlovákiát kiüríteni, húzás vissza a hegyekbe.

Előzmény: Glavingojn (6137)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6143

A horvátokról is ez a véleményed?

Előzmény: egy hazafi (6140)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6142

Most már csak az a kérdés, hogy ez a szlovák küldöttség kikből állt, ki választotta meg őket, s kiket képviseltek. Arról nem is beszélve, hogy ez már 1920-ban történt.

Előzmény: egy hazafi (6139)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6141

Bizony az.

Előzmény: egy hazafi (6140)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6140

Mikor faragott bárki is nemzetet a szlovákokból?

Egy operettországuk van már ugyan, de az is másokéból (a miénkből). Attól ők már nemzet?

Előzmény: hialeah (6138)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6139

Ne a szlotyi nemzeti tanáccsal gyere elő, hanem olyan megnyilvánulásokkal a közemberek részéről, mint amit én beidéztem Harry Hill Bandholtz könyvéből. Azoknak a szlovákoknak az akaratát miért nem vette figyelembe ez a "nemzeti tanács"?

Ha most én a Felvidéken vagy bárhol összeállítok pár emberből egy Magyar Nemzeti Tanácsot, akik az ott élő magyarság nevében kimondják a visszatérés óhaját a magyar anyaországhoz, akkor megvalósul a revízió?

Előzmény: Glavingojn (6137)
hialeah Creative Commons License 2017.05.14 0 1 6138

terden allava kene megkoszonni a szlovakoknak budapesten hogy nemzetet faragtak beoluk a magyarok

Előzmény: Glavingojn (6137)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6137

A szlovák nemzet nyilatkozata

 

A Szlovák Nemzeti Tanács 1918. október 30-i turócszentmártoni deklarációja Valamennyi szlovák politikai párt 1918. október 30-án Turócszentmártonban összegyűlt és az egységes cseh–szlovák nemzet szlovák ágának Nemzeti Tanácsában megszerveződött képviselője ragaszkodik a nemzeti önrendelkezési jog egész világ által elfogadott elvéhez. A Nemzeti Tanács kijelenti, hogy a Magyarország határai közt élő cseh–szlovák nemzet nevében egyedül õ hivatott nyilatkozni és cselekedni. Nincs joga erre a magyarországi kormánynak, amely évtizedeken át nem ismert fontosabb feladatot, mint hogy elnyomjon mindent, ami szlovák, nem épített és nem engedélyezett nemzetünk számára egyetlen iskolát, nem engedte, hogy szlovákok jussanak be a közigazgatásba és a hivatalokba, népünket vagyonilag tönkretette, a maga középkori feudális rendszerével és politikájával kizsákmányolta. Azok az úgynevezett képviseleti testületek sem jogosultak arra, hogy a szlovák nemzet nevében beszéljenek, amelyeket a szûk választójog alapján állítottak össze s amelyek nem engedték érvényesülni a nemzet akaratát, s olyan emberekbõl álltak, akik a törvény rendelkezése ellenére még csak a szlovák megszólalást sem engedélyezték a tiszta szlovák vármegyék bizottságaiban.

 

Azok a népgyûlések sem jogosultak arra, hogy a szlovák nép nevében beszéljenek, amelyek idegen erõszak nyomására hoznak határozatokat. A szlovákiai szlovák nemzet nevében tehát egyedül a Szlovák Nemzeti Tanács jogosult beszélni.

 

A Magyarországon élõ cseh–szlovák nemzet Nemzeti Tanácsa kinyilvánítja:

 

1. A szlovák nemzet a nyelvileg és kulturális-történelmi értelemben egységes cseh–szlovák nemzet része. Minden kulturális küzdelmekben, amelyet a cseh nemzet folytatott és amely az egész világban ismertté tette, a szlovák ág is részt vett.

 

2. Ennek a cseh–szlovák nemzetnek a részére követeljük mi is a korlátlan önrendelkezési jogot a teljes függetlenség alapján. Ez alapján az elv alapján egyetértünk azzal az újonnan létrejött nemzetközi jogi helyzettel, amelyet 1918. októ- ber 18-án Wilson elnök fogalmazott meg és amelyet 1918. október 27-én az osztrák–magyar külügyminiszter is elismert.

 

3. Követeljük az azonnali békekötést, mégpedig az egyetemes emberiességi és keresztényi elvek alapján, hogy megakadályoztassék a további háború és fegyverkezés. Meg vagyunk gyõzõdve, hogy a mi igyekvõ és tehetséges szlovák nemzetünket, amely a hallatlan elnyomás ellenére a nemzeti kultúrának ilyen szintjére jutott, nem fogják kirekeszteni a béke áldásaiból és a nemzetek közösségébõl, hanem jogot nyer arra, hogy sajátosságainak megfelelõen fejlõdhessék a maga ereje szerint és ezáltal hozzájárulhasson az egyetemes emberi haladáshoz. A Szlovák Nemzeti Tanács ülésérõl Turócszentmárton (Turiansky Svätý Martin), 1918. okt. 30. Karol A. Medvecký s. k., a Szlovák Nemzeti Tanács titkára Matúš Dula s. k., a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke

Előzmény: egy hazafi (6134)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6136

Miért nem egészen a Római Birodalomig mész vissza? Végül is a rómaiakhoz ugyanúgy semmi közünk nincs, akár a hunokhoz.

Előzmény: egy hazafi (6135)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6135

"Ez ugyanolyan, mint amikor a szlovákok a Nagy-morva Birodalomra hivatkoznak."

 

Csak neked ugyanolyan.

Magyarország az Magyarország volt a török megszállás előtt is. De ha gondolod, visszamehetünk a Hun-birodalomig, hogy lásd, milyen a valóban ugyanolyan.

 

"Az a lényeg, hogy a most az adott területen élő emberek hol születtek, s milyen néphez tartozónak vallják magukat."

 

A magyarok a magyarsághoz tartozónak vallják magukat, és joguk van elszakadni a szülőföldjüket rablódiktátum által megkaparintó országoktól.

Előzmény: Glavingojn (6133)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6134

"1918-ban sem bánták nagyon a nemzetiségek, hogy kiszakadtak a történelmi Magyarország ölelő kebeléből, sőt kifejezetten örültek neki."

Hány nemzetiséget kérdeztél meg erről? Majd olvasd el Harry Hill Bandholtz: Napló nem diplomata módra c. könyvét, amiben többek között megemlíti, hogy szlovák küldöttség járt nála, és tiltakoztak, hogy adják-veszik őket, mint a barmokat, mert ők Magyarországnál akarnak maradni. Menj, és keresgess kordokumentumokat ennek ellenkezőjéről, aztán gyere a városi legendáiddal, hogy el akartak szakadni. Miért, azelőtt nem tudtak? Le volt zárva a határ előttük, mint a "testvéri" szocializmus idején?

Előzmény: Glavingojn (6131)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6133

Ez ugyanolyan, mint amikor a szlovákok a Nagy-morva Birodalomra hivatkoznak. Az a lényeg, hogy a most az adott területen élő emberek hol születtek, s milyen néphez tartozónak vallják magukat.

Előzmény: egy hazafi (6109)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6132

"Aljas hullarablók lettek volna Horthy legjobb barátai?"

 

Ki mondta, hogy az olaszok Horthy legjobb barátai?

Az I. világháborúban aljasul ellenünk léptek hadba, a 2.-ban meg szart sem értek.

Előzmény: Glavingojn (6125)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6131

1918-ban sem bánták nagyon a nemzetiségek, hogy kiszakadtak a történelmi Magyarország ölelő kebeléből, sőt kifejezetten örültek neki.

Előzmény: egy hazafi (6130)
egy hazafi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 6130

Mi a gond? Nem úgy tűnik, hogy Csehország és Szlovákia kettéválásakor olyan nagyon bánta volna a két ország az önállósodást. Vagy netán volt valami közös történelmi múltja a cseheknek a Felvidékkel? Tudod, olyan, amiből Magyarországnak van bő 1000 év.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (6128)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.14 -7 0 6129

A cseh és szlovák politikusok meg maguk döntöttek úgy, hogy a két országrész önálló lesz.

Előzmény: barkasarja (6126)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.05.13 -1 0 6128

olt, afféle gyarmat, tehát a válásnál minden további nélkül le is tudtak mondani róla...meg ilyen eszetlen hozzaszolasok lesznek hat nem is lejhet csodalkozni,hogy a szovjet Web-rol attvett dogokat kitorlik innen,lassan meg elhitetik hogy a 2vh-se volt:))))))

Előzmény: barkasarja (6126)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.05.13 0 0 6127

Miért lenne elavult, ha valaki büszkélkedik azzal, hogy milyen messzire nyúló múltja van?....ez tavolsagba ertendo?:))))

Előzmény: egy hazafi (6107)
barkasarja Creative Commons License 2017.05.13 0 1 6126

Magyarország területét a győztes nagyhatalmak darabolták fel vandál kegyetlenséggel, teljesen figyelmen kívül hagyva az általuk hirdetett magasztos eszmét, mit a népek önrendelkezési joga, nemzetiségi elvek, stb. Csehországnak viszont sohasem volt része az egykori magyar Felvidék (ma Szlovákia), egy ordas hazugsággal szerzett terület volt, afféle gyarmat, tehát a válásnál minden további nélkül le is tudtak mondani róla...

Előzmény: Glavingojn (6124)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.13 -8 0 6125

Aljas hullarablók lettek volna Horthy legjobb barátai?

Előzmény: egy hazafi (6119)
Glavingojn Creative Commons License 2017.05.13 -7 0 6124

Magyarországnak kisebb része maradt meg, mint Csehszlovákiának.

Előzmény: barkasarja (6111)
SzJ2 Creative Commons License 2017.05.13 0 0 6123

Ja , az elnyomott szlavok meg romanok....ugy el voltak nyomva hogy megsokszorozodtak a magyar elnyomas alatt....pont tegnap irja nekem egy roman egy masik forumon hogy igen , ok nem epitettek semmit Erdelyben mert szazadokkal ezelott csak a hegyekben laktak es szegenyek voltak....stb..stb...ja , mondom , akkor olyan rossz volt nektek Magyarorszagon hogy a nagy elnyomasban egyszer csak sokan lettetek es ki mertetek bujni a hegyekbol is..? Erre persze nem valaszolt.

Előzmény: Laja73 (6121)
8uyhg Creative Commons License 2017.05.13 0 0 6122

ja fiume  ja az ma mar a horvatoke      erre gondoltal ?

Előzmény: egy hazafi (6119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!