Van erre egy jó bonyolult szabályzás, hogy minek mikor szabad vagy épp nem szabad világítania, meg minek mivel nem szabad együtt, de szerintem senki sem ismeri, és nem is foglalkoznak vele.
Abból baj nem lehet, ha valaki jól ki van világítva :-)
Auto módban csak a nappali fénynek kell világítani, ha elég fény van kint. Ha nincs akkor felkapcsol a tompított. Helyzetjelző módban viszont el kell halványzlnia a nappali menetfénynek (ha led-es) és hátul is fel kell kapcsolnia a helyzetjelzőnek!
A hivatalos neve 'nappali menetfény' azaz akkor is világít ha megyek. Bónusz akkor is ha állok. De ha megyek akkor elvárnám hogy a hátsó is világítson. Led, úgyhogy nem zabálná le az akksit akkor se ha állnék egyhelyben, akár csak gyújtáson.
Amikor csak a nappali menetfény világít - auto állás és világos van - akkor jogos, hogy nem ég a hátsó helyzetjelző, mert az első sem. Ez a fény független a helyzetjelzőktől.
Azt nem tudom, hogy ha csak a helyzetjelzőt kapcsolja, akkor miért nem világít a hátsó, kellene.
Annak van valami logikus oka, hogy nem világít a hátsó helyzetjelző amikor "Auto" módban vagy helyzetjelző állásban van a lámpakapcsoló, csak ha a tompítottat is rákapcsolja az ember?
Volt benne 50 km amikor M43-M5 Bp-ig max 95, vissza 110. 3500 körül ugyanez a kanyar felfele 120-130, vissza 130 és egy picit talán több is. De csak 50 km-re van csak az első 2 számjegyű főút.
A Vitara amúgy mutatja az egyes kerekek pontos guminyomását, úgyhogy valszeg a kiolvasó megmondja, csak a KIA fedélzeti computer nem írja ki (az oka rejtély).
Mi 10km-re járunk vele dolgozni minden nap, városon belül lámpától lámpáig, be se melegedne míg odaérünk. Kvázi hidegen menne 100km-eket. Hétvégente megyünk vele pályán 80-110 km-t vidékre, úgyhogy nekúnk a GDI lett a nyerő(bb) választás.
Melegben M5-ös bevezetőn befelé indulva olyan 6-8 km (nem a mutatót nézve, mert az már rég "üzemmeleget" mutat, hanem alkalmazást), télen volt már 15 km is, de nem országúton.
Gondom van a guminyomás ellenőrzővel. Bejelzett a bal hátsó. Leellenőriztem, 2,2 volt, jobb hátsó szintén, 2,35-re is felnyomtam a bal hátsót, de a hiba marad. Tegnaptól a jobb hátsó is jelez. Több kúton ellenőriztem, 2,3at mindegyik mutat, de ezt meg sokallom. Hogy kell ezt törölni? Mintha automatikusan törlődne.
Sziasztok.2010-2015 navis fejegyseggel szerelt Kia és Hyundai modellek teljes magyarítása már elérhető. Az eredeti gyári rendszer marad rajt a 2017es legújabb frissítéssel. Az új térképekkel már teljesen jól használhatóvá válik és mindezt magyar nyelven, magyar hangutasításokkal! Reszletekről privát üzenetben vagy email: bzozo76@gmail.com. Üdv
Mivel eljött az autóm 30k szervize, be akartam jelentkezni abba a kereskedésbe ahol vettem 63- 68k Hufos ajánlatot kaptam. Kicsit sokalltam egy kötelező szervizre, ezért felhívtam a lakóhelyemen lévő Kiát. Nem akartam hinni a munkafelvevőnek mikor mondta az árat, kétszer is megkérdeztem.. 36k-t mondott.
Elvittem, megcsinálták és a vége 33k lett. Hogy lehet az, hogy gyakorlatilag 2X áron dolgoznak a márkaszervizek???? Kicsit nevetséges..
Az olajcserével kapcsolatban: Az első ajánlott 5k km-es és most a 30k km-es szerviz alkalmával 5W30 ACEA C3 olajat raktak bele(Dieselhez fejleszve). A gépkönyvi ajánlás pedig ACEA A5 vagy magasabb minőségi osztály.
A kérdés az, a C3 olaj használható-e 1.6 GDI motorban? A neten van sok íromány ezzel kapcsolatban, de igen ellentmondásosak...
A fogyasztásról: Nagyon sofőr függő. Így 30k km után elmondható, hogy ha 90-el járok és nem padlógázzal gyorsítok, 5.8 körül eljárok. Sajnos én nem tudom tartani. Átlagosan 6.3-6.4 dinamikusan 110-120kmh val haladva. Pályán kell neki a 6.7.
A fedélzeti generálisan 0,4-0,5 dl-t csal. Ha 5.9-et mutat, tuti hogy a számított fogyi 6.3-6.4 lesz
1.6 crdi UEFA fogyasztási átlaga a kezdetektől. Az " A" mindig kiiktatva, légkondi mindig bekapcsolva. Ebben összesen kb.800lm pálya van. Használat közben csak arra figyelve, hogy a fordulat 1500 vagy felette legyen. A felkapcsolási jelzés nem érdekelt.