No, ez dícséretes, csak aztán vigyázzon Kee, nehogy úgy járjon, mint az egyszeri embör, akinek évekig magyarázták, merre ájjon a páracső, oszt mosmegmá annyira rektifikál, hogy úton-útfélen alszeszfogyasztásra buzdít. Mee hogy van a lú, meg a túlódala, ami soxó meredek.:DD
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Pálinkafőzők, Írkálók, és Olvasók! Azt hiszem az eddig beszerzett tapasztalatok, vélemények, és benyomások alapján nyugodt lélekkel, és ünnepélyesen kijelenthetjük, hogy Rézműves kollégánk, és fórumtársunk rendelkezik a világ legtutibb kozmaolaj leválasztó készülékével!
T. Bíróság! Kérem e kijelentést jegyzőkönyvbe venni!
Ez az új főző aztán tud nekem meglepetéseket okozni.
Eddig azt hittem rossz a fokolóm, -de azon mi tudna elromlani?- mivel most már többször jártam így gondoltam megosztom veletek, hátha találkozott már valaki ilyennel.
Na szóval: a probléma a fokolással vagy a kijövő alszesszel van. Egyik mérésnél mérek 25 fokot a következőnél 40-et aztán 18-at . Ez volt ma.Mivel még nem rendelkezem olyan remekművel mint ami rézművesnek van ezér én 15-30 percenként szoktam méregetni.
A múltkor is hasonlóan járta ott már nem tudom pontosan az értékeket, de valami ilyesmi volt az is.
Igen, láttam, találkoztam is vele. Egy raklapnyi a tesónál (multinál). Kézbe vettem, megforgattam, és rögtön szembetűnt egy-két dolog ami nem tetszett, Csavarok, csatlakozók, rögzítések nyekletek-nyaklotak. Hobbi készülék révén elnézhető ez a hanyag kivitelezés. A hobbifőző majd helyrehozza. A legnagyobb probléma ott van, hogy a hűtő spirálja ha nem igazitják helyre nem fog működni. Már a bemenetnél rossz szögben indul és az összes menetnél ott a vizzár. Ne gyodálkozz, ha a szerencsétlen hörög, fuldoklik, köpködi kifelé az anyagot. Igazitsd helyre a spirált, hogy a cső minden pontja lejtse. Meg fog szünni minden problémád, mert úgy nérem, hogy használható megfeleló rutinnal.
Ha csak kivesz belőle valamennyit, akkor nyugodtan föl is forralhatja, mert a többiben alvó élesztő bőven elindítja azt is amit fölforralt.
Mert gondolom az egész úgysem fog 30fok fölé melegedni...
(Borász tapasztalat: én is így melegítettem a 11fokos mustot 15-re, és közben a napfény is elolvadt benne, aztán másnap forrt mint a lúg! 15fokon, nem igazán hideg tűrő élesztővel...)
Olyan kérdésem lenne, hogy mi van akkor ha a sütőtök cefrém egy kicsit "nyúlósodni" kezdett?! 4 hordóból csak 1-en jelentkezett ez a tünet! Most 3. napja van a hordóban!
Berkenye van sokféle, a barkóca és a madárberkenye kivételével egyébként mind védett, még a háziberkenye is! Azon túl, hogy védett, Magyarország nagyhatalom a saját, csak itt előforduló, ritka berkenyefajok tekintetében, úgyhogy ezek, mint hungaricumok tényleg kíméletet érdemelnek. Galagonyából viszont az idén rengeteg van, kitűnő a pálinkája, igaz, gyenge a kihozatal - bár az ilyen különlegességnél nem a kihozatal számít. Ne hagyd ki!
Utcára rengeteg berkenyét ültetnek, na ezekből nagyon is érdemes pálinkát csinálni.