Olaszorszagot leminositettek, Romaniat stabilra rontottak pozitiv besorolasbol. Erdekes.. ezek nem kilabalast mutatnak. Nem elore megy a godorbol, hanem vissza.
Az elmúlt pár hónapban a negatív, vagy annak tűnő hírekre sosem reagáltak rosszul a piacok. Vagy vették a pánikot napon belül, vagy eleve előre (fel a trend irányába) "menekültek". Szerintem mindig a trend a lényeg, és nem a hírek, ahogy 2007 elején is hiába "dőlt el az első dominó", a nagyok még nem tudták beshortolni a piacot, és mentek még 10-20-30%-ot fel, hogy utána beszakadhassanak. Most "csak" az a kérdés, hogy kiépült e kellő short állomány, mert ha igen, akkor Le Pen bukása ellenére is beadhatják a piacokat sokak értetlenkedése mellett. Ha még él a bull, akkor Le Pen győzelme is csak átmenti zavart fog okozni ... persze csak szerintem.
Enjoy your Saturday. No polls can be published after Friday midnight
Enjoy most of your Sunday. Dont worry about early turnout information. It would have to provide some tremendous shock to seriously change the outcome and theres no market to react anyway. If youre based in the U.K., theres an exciting FA Cup semi-final to watch
At 8 p.m. in Paris on Sunday you can check your phone for preliminary projections
If Macron and Fillon look set for a run-off, prepare for a significant risk rally on Monday
If Le Pen looks like getting more than 30%, or Melenchon is within 2% of the top two spots, stay tuned to the action.
If the results point to anything else, stop worrying and enjoy your evening
Its only if Le Pen eventually wins more than 35% of the vote or Melenchon gets through to the second round that markets will react badly.
Nezegetem, hogy iden eleg nehezen kereskedik mindenki. Aki valosan beirja idoben, hogy venne v eladna, latom hezital, nem megy. En is igy vagyok. Parazok az allando iranyvaltastol. Jo lenne adna stabil jelet a piac. Nagyon epitem le a cegem, alig van idom ra, tozsden akarok megelni. Nincsenek nagy vagyaim a tokemhez, es a tokeattetelekhez kepest. Tudom elerheto eves celjaim vannak. Havi szinten az elmult idokben meg voltam elegedve a hozamokkal.
A tovabbi jo tradekhez kellene az irany, stabilitas, trend a piacon.
Sajnos ebben az evben sok valasztasi kivaras, kavaras lesz.
Cegem igy nem akarom meg bezarni, de nincs energiam ingatlanok utan is futni. Igazabol ra sem vagyok szorulva. Valojaban eletem vegeig elvagyok abbol, amit osszehoztam, felszabadult, felszabadulo ingatlanjaim arabol.. szeretnek csak bux hatira kereskedni csak a jovoben a jelenlegi szintek mellett 100-200kontival stabilan. Ilyen celjaim vannak. Jo lenne egy hetre elore latni a piacon. Kepes es nyitott vagyok tovabb tanulni, tapasztalni. Varom az ido mulasat a tozsden, mindig a holnapot varom, talan mint mas is, hatha holnap, jovoheten, kovetkezo honapban elkapom a trendet, es lesu trend. Ti hogy vagytok ezzel?!
Trump bejelentése fordított a tőzsdéken Portfolio2017. április 21., 20:44A vezető amerikai részvényindexek mind negatív irányú elmozdulással kezdték a mai kereskedést, egészen addig tartott a rossz hangulat, amíg Donald Trump be nem jelentette: nem az év végén, hanem már a jövő héten érkezik a várva várt adócsomag.
Mészáros Lőrinc bevásárolta magát Spéder volt bankjába
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. volt korábban Spéder Zoltán 2010 és 2016 között nagyon erős kormányzati hátszéllel épült üzleti birodalmának központja. Csakhogy a kormány valami miatt elvette a bankot és a köré álmodott rezsibirodalmat a bankártól, és új tulajdonosok között osztotta szét.
Már tavaly is sejteni lehetett, hogy az utóbbi évek legfontosabb magyar felvásárolja, a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc valamilyen formában megjelent az FHB és a takarékintegráció körül: a takarékoknak drága informatikai szolgáltatásokat áruló Dom-P-ben megjelent Csík Zoltán, Mészáros egyik elintézőembere, az FHB-ban pedig fontos szereplő lett Vida József, akinek takarékszövetkezete Mészáros egyik földügyletét hitelezte.
Most bejelentette a Konzum PE Magántőkealap, hogy megvette az FHB Jelzálogbank Nyrt. 5,96 százalékát, és ezzel 6,85 százalékos befolyásuk lett a cégben.
Ezzel Mészáros Lőrinc és üzlettársa, Jászai Gellért nagytulajdonosok lettek Spéder egykori bankjában. A részvénycsomagot az Allianz Hungária Biztosítótól vette meg a KZF Vagyonkezelő Kft., ami a Konzum PE tulajdonában van. A ma reggeli árfolyam alapján a 6,5 millió részvényért nagyjából 3,5 milliárd forintot fizethettek Mészárosék.
A Konzum Nyrt. és magántőkealapja az utóbbi hetekben nagy sorozatban vannak: az Opimus Nyrt-vel együtt már egészen komoly tőzsdei birodalmat építettek Mészárosék. Mindkét cég részvényeire vételi ajánlatot tett Mészáros és Jászai.
Én is úgy tudom, hogy kérni kellett, de egyre többen mondják, hogy nem kérték, mégis megkapták.
Nekem csak annyit ír a NAV felülete egy március 30-as dátum mellett, hogy nincs tervezetem, mert már adtam be 2016-os bevallást. És egyébként tényleg, jó korán beadtam nekik.
Érdekes, hogy a magyar sajtó mennyire csak Le Pennel van elfoglalva. Pedig nézzétek meg Mélenchon kampányát, legalább annyira gáz. A legrosszabb, ami bekövetkezhet az az hogy ők ketten jutnak tovább. (És ez egyáltalán nem lehetetlen, mert hibahatáron belül vannak).
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolta az Allianz Hungáriától az FHB Jelzálogbank 5,96 százalékos részesedését.
A Konzum Nyrt. közleményéből kiderül, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég 46,8 százalékban tulajdonosa a Konzum Befektetési Alapkezelőnek, amely pedig 100 százalékban tulajdonosa a KZF Vagyonkezelőnek.
Nem sokkal a bejelentés után 7,5 százalékot emelkedett a bank árfolyama, de már 10 százalék felett is jártak a papírok.
Én is úgy gondolom, hogy felfele fognak menni a piacok a választások hatására első körbe mondjuk jövőhéten. Ellenben BUXban nem jó a doji, és a 33K alá nyomás naposon, és az emelkedő ék és fordított fej-váll nyakvonal sem. Azt hittem legalább 33100fölött tudunk ragadni napközben 33200as ellenállásról lefordulva