Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
A karosszériás srác videójára visszatérve, ő valóban vékony lemezeket hegesztett kisebb teljesítménnyel, nem maxon járatva a hegesztőgépet, viszonylag kevés üzemórával. Sajnos ezt sem bírta a 185. Még szerencséje volt, hogy garancia időn belül kijött a hiba, és nem 2 év után, amikor már lejárt volna a garancia. Egy dolog nem tetszett a videóban, amikor azt mondta a srác, hogyha küld az Iweld neki egy másik hegesztőgépet, akkor tudna mondani jókat is az Iweldről, addig meg szidta mint bokrot. Ez egy kicsit visszás, inkorrekt volt.
Érdeklődnék, hogy végül is megvetted e premiumweld delta-160 gépet? Mert nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet de még mindig kicsit bizonytalan vagyok.
Mert amit írtak a heginfón elég meggyőző. Csak sajnos mást nem találtam aki rendszeresen használja is.
Ha tudsz pár mondatot mondani a gépről azt megköszönném.
szerintem is a zártszelvény asztal a jó megoldás, és rátehetsz egy vékony vaslapot a tetejére ha lukmentes asztalra van szükséged.
Ha hidegen húzott szelvényekből készíted az asztal lapját akkor nagyobb lesz a méretpontosságod. a terhelhetőséget pedig az alátámasztás sűrítésével növelheted.
sokan nem ismerik az oldalt, de ha valaki szeretne ipari dolgokat venni, az nézegesse:
egyébként aki asztalt készít, nézze meg a következő videót. az elhúzható lap elemek szerintem macerásak, egszerűen kivehetőre is lehet készíteni az elemeket ha elegendő súlya van. viszont a kihúzható toldások nagyon ötletesek, majdnem biztos vagyok hogy senkinek itt nincs csarnok otthon és takarékoskodni kell a hellyel.
Nekem is az tetszik benne , hogy elég sokrétűen használható . Amit linkeltem , azt a padlóba süllyeszthetőt , meg szinte tökélynek találtam . Az még motorszerelő állványnak is beválna :) De persze egy 4-keréken mozgatható is praktikus tud lenne , mert legalább a fal mellé lehet tolni ha nem kell , ha meg úgy adja a szükség , be lehet állítani a műhely közepére .
Nyilván nem precíziós, mint a (több) milliós asztalok, node nekem nem is olyanra kell. Egyébként nagyon hasznos minden egyébre is, a lyukas felület a szorítókkal nagyon jól használható nem csak hegesztésnél, de ha valamit csiszolni kell, sokszor egyszerűbb erre az asztalra lefogatni, mint satuba fogni, vagy akár ha faanyagot kell vágni (léceket, pallókat) arra is jó. Persze ha a lemezt amiből az asztallap van újonnan kellett volna megvennem, akkor lehet, hogy még nem lenne asztalom. De a jófogáson néha ki lehet fogni jó, vagy elfogadható darabokat és abból már egész baráti áron megvan az asztal.
ha AWI-zol akkor négy szenzorosat vegyél, ha mást akkor elég a kettő.
Nekem azt javasolták, hogy ha olcsót szeretnél akkor ne autómatát vegyél, ha autómatát veszel, akkor a "minőségibb" gyártók olcsó termékeinél kezdj keresni. Annak kb 15 000Ft az alja.
Természetesen igaz, hogy valószínűleg a termékek 90%-a ugyanabból a kínai vagy tajwani gyárból jön ki, de én egy kicsit adnék a biztonságra, ahogy az ár kúszik fel, nemcsak a minőség javulhat, hanem pl a minőségellenőrzés is. jobb egy tesztelt sz*rt venni mint egy teszteletlen sz*rt, de ez szintén csak az én véleményem.
Nem egy megugorhatatlan feladat, habár... befektetésként egy jó mágnestalpas fúrógépet azért igényel.
Igazából csak azon tűnődöm, hogy mi a jobb: előbb kilézereztetni az összes lukat rá és aztán méretre süllyeszteni, vagy a névleges átmérőnél pár tizeddel nagyobbra lézereztetni és nem fúrni, vagy telibe fúrni az összes furatot?
Persze ezt "megmondják" a furatba illeszthető eszközök, de épp egy sincs kéznél.... :)
"Gyermekkoromban amikor utoljára rendes műhelyben jártam az asztal ahol összeállították a darabokat azok nagyon precízek voltak."
Persze... de azt nem láthattad, hogy a két-három méter hosszú asztalban esetleg akár milliméterek is voltak.
A Lidl-ben jövő hétfőtől kapható automata hegesztőpajzsról kérdeznék. Van ilyen valakinek? Érdemes foglalkozni ezzel, vagy gagyi?...Inkább pár ezressel megtoldani, és venni egy jobbat? Mit gondoltok? (bocs, ha volt már téma korábban)