Keresés

Részletes keresés

ipszy Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7193
Hát, valami tünemény :)

nálunk egy kis joghurt nyalakodás volt :)
http://www.youtube.com/watch?v=24NVggeH2hY

Más! Valakinek van valamilyen ötlete, hogyan lehetne kidugítani egy ilyen kis csöppség nóziját? a gőzölögtetésen kívül?

kiderült, hogy Kiscsajszinknak tüdőgyulladása van, a sokadik injekciós kúrát kapja, de sehogysem akar az orra kidugulni.. szegényke szájon át veszi a levegőt... :(
Előzmény: Snickers88 (7191)
1ibolya Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7192

Nagyon édi:-)))))))))))

 

Előzmény: Snickers88 (7191)
Snickers88 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7191
Egy kis karácsonyi mókus móka! :D Főszerepben Snickers mókus!
http://www.youtube.com/watch?v=BRz9vyHs2GU
tombird Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7190
Sziasztok! Látom a fórumon, hogy mostanában több a harapós mókus. Nálunk Mogyi nem harap, viszont rengeteget alszik november közepe óta, csak két-három naponta jön elő enni egy keveset. Ő abból a szempontból különleges, hogy soha nem lakott ketrecben, és így azt csinál, amit akar. Agresszív nem szokott lenni, és ha ideges, azt onnan veszem észre, hogy kerüli az érintést. Ha olyankor megsimogatom, felcsapja a farkát, és dühösen bevágja magát a papírdobozba, ahol alszik... :)
KaNoncsi Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7189
Az én Misu Mókusom egy ismerősünk állatkereskedéséből való Kazincbarcikáról.
És köszi a tüsszögésre a választ! Nagyon megnyugtatott.Ma ki is cseréltem a forgácsot szénára.
Egyébként szerintetek mi a legjobb nekik?
zedition Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7188
enyém azt hiszem Westend.
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7187
Szia!

Gratulálok a mókusaitokhoz, és üdv a mókusgazdik körében:)

Én úgy vettem észre hogy normális ha néha prüsszög, szerintem attól van hogy picit poros az alom, ami ellen nem tudsz tenni. És az néha megbizsi a nózijukat.:) Édesen tudnak prüsszögni.
Amúgy nem az Aréna Plázából kaptátok a mókust? Valamelyikőtök? Mert ott szinte mindig kezes kismókusok vannak.
Előzmény: KaNoncsi (7185)
zedition Creative Commons License 2009.12.28 0 0 7186
Sziasztok!

Én is friss mókusgazdi vagyok. Nekem is hagyja magát néha megsimogatni, amúgy meg iszonyat sokat alszik a kis téliálmos...

KaNoncsi Creative Commons License 2009.12.27 0 0 7185
Üdv Mindenkinek!

Mint újdonsült Mókustulajdonos írok most ide.
Karácsonyra kaptam egy édes Szibériai csíkos mókust.
Szerencsére gyorsan rátaláltam erre a fórumra és neki is álltam olvasni a legelejétől, mert látom, sok hasznos dolgot írtatok már le amiből sokat lehet tanulni.Igyekszem mielőbb átrágni magam az egészen de addig is lenne egy kérdésem:
Az én Misu-Mókusom tüsszög, nem túl gyakran de azért, de azért néha 2-3 hapci előfordul.Ez normális vagy lehetséges hogy van valami baja?Itt nálunk most mindenki beteg és lehet hogy lekapja tőlünk a bacikat?
Egyébként állatkereskedésből jött, de szelíd kézhez szoktatott.Kicsit még félénk és bujkál a forgácsba de be lehet nyúlni hozzá és simogatni is hagyja magát és így 2 nap után már a gyümölcsöt is elfogadja kézből.


Sziszimokus Creative Commons License 2009.12.27 0 0 7184
Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek,utólag is :)
Mihályka csak ma akaródzott felmenni a fára,eddig szúrta a kis talpacskáját :D,de íme,itt a kép :) Szerintem aranyos :) Kellemes Ünnepeket!

kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 7183

Szia!!!

 

Nah tettem fel képeket a ketrecről is meg a lakóiról is!

megfogadtam a tanácsodat és most lezártuk mind2 odut.

Egyelőre működik hát majd meglátjuk

Tettem be nekik most pár fenyőágat is amin van toboz!

Előzmény: Lászy (7172)
S z i s z i Creative Commons License 2009.12.26 0 0 7182
Sajna a mogyi mérethez lövésem sincs :(. A hosszú idő, amit írtok kicsit elszomorít, de majdcsak vége lesz... Kiengedtük a kicsikét, kint rohangál, ha vissza akarom terelni a helyére, akkor besötétítek, és visszamegy a ketrecbe. Csak figyelni kell, h ne nagyon zaklassam, ne oda üljek, ahol ő mászkál, meg ilyenek. De most azért inkább marad bent. Ma adtam be neki bejglit, azt nagyon szereti, nem bántott, a tökmagot, ha látom, h nem olyan vad, benyújtom neki, és a tenyeremre ül, de ez most kiszámíthatatlan. Pedig a karácsnyfára majd azért ki szeretném engedni... Elvileg ő lány, amikor kifele pisilt, elbizonytalanodunk ezt illetően, de talán mégis lány, golyócskáknak se híre, se hamva... Remélem, nálatok sem lesz gond. És köszönöm a segítséget!
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.12.26 0 0 7181
Szia!

Hát sok sok türelmet kívánunk neked. Mi kb 2 hónapja vagyunk így a kezesbárány Mogyinkkal...Ő is ugrik vadul a ketrecből, és ha nem lenne ott a rács... Volt mikor láttuk hogy nagyon szelíd és kiengedtük, DE NEM SZABAD! Nála pillanatok alatt hangulatváltozás lehet. Úgy nekünk ugrik hogy véresre mar. Pedig olvashattad hogy ő milyen kis szelíd mókus volt. De most jött ugyebár a tél, meg nála az ivarérés is most jött. Kb 2 hete szálltak le a golyói is hatalmasak. Apropó, mekkorának kell kb lennie egy egészséges mókusgolyónak? Mert Mogyié hatalmas, szinte söprögetni tudna vele. Mondjuk a kerekezést megoldja. Egyszer már írtam hogy a viselkedése olyan mint egy kis kamaszé. Agresszív, hangulatváltozások percenként, méregzsák, akaratos stb.
Ez olyan dolog úgy tudom hogy semmivel sem lehet elmúlasztani, majd megnyugszik. Almánk már megnyugodott. Nála pont az volt a rossz, hogy akkor kezdődött pont a vad korszaka amikor hozzánk került. Most már nagyon aranyos. Nála kb 4 hónapig tartott.
Kitartás, majd elmúlik, és vigyázz a kiengedéssel, csak akkor merd kiengedni ha 100%ig biztos vagy abban hogy szelíd. Bár nálunk Mogyi esetében ez nem jelent semmit. Pillanat alatt megváltozik. Nálunk annyi segítség van, hogy ha széthúzza a farkát, akkor tuti agresszív, csak nem nagyon mutatja.
Nagyon brutálisan nehéz egy vérengző mókust megfogni. Nincs idő ,,védőfelszerelést,, beszerezni, ha egyszerűen támad. Marad a puszta kéz 1-2 sebbel, vagy ha menekülsz de az lehet hogy több sebbel jár. De a menekülés a mókusra is veszélyes, mert egy pillanat alatt láb alá kerülhet....És persze úgy kell megfogni a vad, harapós mókust, hogy ne legyen baja se, viszont az nehéz, mert erőlködik, ficánkol, harap...
Szóval nagyon óvatosan. Sajnos néha előfordul hogy megvadulnak ezek a kis angyalok. De olyan édesek, hogy nem lehet rájuk haragudni, ilyen a természetük. Légy türelmes, majd elmúlik.:) Addig is kényeztesd amikor tudod a kedvenc hamijaival, hogy lássa hogy törődsz vele.
Előzmény: S z i s z i (7180)
S z i s z i Creative Commons License 2009.12.26 0 0 7180
Sziasztok!

A mókusunk pár napja teljesen megvadult. Ahogy a ketrechez érünk, nekiugrik belülről, nem merünk benyúlni hozzá... Karácsony előtt tettem be neki fenyőágakat, meg fűztem fel neki kekszet, kölesgolyót, mézeskalit, dióbelet, csipkebogyót meg hasonló finomságokat, ezt is betettem neki a helyére. Átkerült egy kicsit hűvösebb helyre, mert nem szerettem vna, ha a karácsonyfa mellett lenne, tele van arany égőkkel. Most csendesebb helyen is van, de nem értem. Komolyan, nem merem kinyitni a ketrec ajtaját. Mit tudok csinálni? Ennyire megvadulna a tél alkalmával?
Sosem volt annyira kezes, mindig tartott az embertől, ő nem mászkál rajtunk, elszalad a lakásban is előlünk. Kézből evett, közben simizni is tudtam... Még fiatal, november óta van nálunk kb. Ez az aggresszivitás el fog múlni? Hogyan tudom szelídíteni? köszönöm a válaszokat! További kellemes ünnepeket!
kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.26 0 0 7179

jah és ha a képen tartod az egeret akkor kiírja higy melyik kicsoda!

A ketrecük:

kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.26 0 0 7178

nah asszem most már fog sikerülni képet felrakni.

A mókusaink:

AlfonzAlfiAlfi2Alíz kukacot eszikAlízkaMost pózol AlízNem adom(Alíz)
Előzmény: Lászy (7172)
1ibolya Creative Commons License 2009.12.25 0 0 7177
Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánunk mi is!!!!!!A mókinak jobbulást!!!!
ipszy Creative Commons License 2009.12.25 0 0 7176
Szia! Mi is olvastuk az inhalálást, ma ki is próbáltuk rajta. A móki szeme már gyógyul, de sajnos az orra még mindig be van dugulva és szörcsög :( Bár, a doki szerint is a kritikus ponton túl vagyunk :S Reméljük, hamarosan tényleg rendbe jön.. olyan borzasztó tehetetlenül nézni ezt a kis csöppséget, a szívünk szakad meg :S
Előzmény: Lászy (7167)
kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7175

Nah most akkor csak az a gond hogy mi miskolciak vagyunk!

A ketreccel már nincs gond nem tudnak kijönni!

Akkkor mi eléggé eltoltuk mert két odut is kaptak méghozzá olyan amit kívülről kell felszerelni!És lyuk van bejáratnak a ketrecen.Akkor azt csináljuk vissza??? :S

Előzmény: Lászy (7172)
Csokivadász Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7174
Nem.
Max. úgy, hogy nem engeded ki. Nálunk is szívesen járt oda be
Előzmény: Snickers88 (7173)
Snickers88 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7173
Nem tudna nekem segíteni valaki? Valahogy le kellene szoktatnom a mókusomat arról, h bemásszon az ágynemű tartóba! Eddig csak a magokat rejtette el oda, de most észre vettem, h az ágyneműmet is megrágja, ami nagyon nem jó! Sajnos semmivel nem tudom azt a részt betömni, mert a rugó van ott...
Le lehet bármiről is szoktatni egy mókust?
Lászy Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7172
tallózás, feltölt majd beszúrás. ez a sorrend. a képeket meg így próbáld feltenni, ahogy írtam.

Tedd sűrűbbé a rácsozást, hogy ne férjen ki (pl drótozzatok rá 1*1 cm rácsot kívülről, vagy szerezzetek be egy megfelelő sűrűségű rácsos kalitot. Ha egy felnőtt kifér, akkor a bébik szinte kiesnek rajta.), ne terráriumba, hanem szállítókalitba tedd takarítás közben (pl egy kanárik tartására szolgáló kalitot szerezz be, mert ez sokszor fog kelleni még az évek folyamán. Fontos, hogy vedd ki az odúkat az elején, pláne,. ha bizalmatlan, mert ha el tud bújni előletek, még nehezebb lesz a barátkozás. tegyél be neki zoknit vagy rongyocskát, de odút ne.

ha sikerül feltenni a képeket, majd adok ötletet a kalithoz, ha gondolod. Amúgy Maglódon lakunk, Bp-től , a 17. ker határától 3 km, busz, vonat, bkv busz is van.
Előzmény: kiccsaj089 (7171)
kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7171

Miért nem tette ki a képeimet?

valaki segítsen!!!!!

Előzmény: kiccsaj089 (7170)
kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7170
nah itt van néhány kép a mókusokról!
Előzmény: Lászy (7166)
Csokivadász Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7169
Boldog karácsonyt minden mókustartónak!
Remélem jövőre már lesz nekik is, most van egy nagy fánk, amire szívesen kiengedném :)
kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7168

köszönöm szépen a kedvességedet!

Igen úgy terveztük hogy hagyunk meg kicsiket vagy kicsit majd még elválik,mert szeretnénk olyan mókusokat akik teljesen barátkozók és kis koruktól minket szoknak meg!

És amúgy te hol lax?

 

Képet majd megpróbálok csinálni!

 

Úgy jött ki hogy 1. kifért a rácson és úgy.

2. kiszökött amikor meg akartam nézni hogy melyik oduba van.

Ma pedig takarításkor szökött ki amikor beraktam a terráriumba!

Előzmény: Lászy (7166)
Lászy Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7167
Szia!

valahol olvastam, hogy valaki inhalálta a beteg kedvencét kamillás vízzel, hogy segítse a gyógyulását. Szállítókalit, mellé a gőzölő víz, rá egy türcsi kicsi légréssel, pár percnyi felügyelt inhalálás naponta többször. próbáld meg vissszakeresni ezt a bejegyzést. Ha jól emlékszem, a móki mellett patkánya is volt a gazdinak.
Előzmény: ipszy (7160)
Lászy Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7166
Szia!

Nem javasolnám a kergetést, csak a legvégső és elkerülhetetlen esetben, mert a kiengedést társítani fogja egy kellemetlen élménnyel, és ez hosszú távon nem lesz jó neki. Próbáld meg a legutolsó pillanatig kivárni, hogy kijöjjön, csalogasd a kedvenc ételével, hagyd nyitva a kalitkáját. A kutya gondolom nem fogja zokon venni, hi egy helyiséggel kevesebb lesz a játszótere egy rövid időre. Ha mindenképpen kergetni kell, készítsetek elő ha kéznél van egy hálót (PL halszákot), vagy egy megfelelő szállítókalitot, amibe finoman be lehet terelni, és óvatosan, elemenként húzzátok arrébb a szekrénysort, hogy nehogy rátoljátok. A legutolsó elemnél célszerű, hogy álljon valaki, hogyha arra szalad ki, megfoghassátok. A hálós buli, vagy a szállító kalitos okozza a legkisebb stresszt, de mindenképpen lassan és halkan, a legkevesebb terelgetés mellett próbáljátok befogni. Az is jó, ha egyre kisebb helyiségekbe terelitek be, ahol nemigazán tud már hova bújni, és úgy fogjátok be. Pl beterelheted a WC-be is, ahonnan már nincs kiút, stb. Fő a türelem. de fontos lenne tudni, hogy hogyan szökik ki olyan sokszor, mert ha kalitka probléma, akkor azt sürgősen meg kéne szüntetni, nehogy egyszer olyan helyre szökjön ki, ahonnan nem tudjátok visszatenni. ha az ketrec kinyitásakor vagy simizéskor lép meg, ne nyissátok ki addig úgy az ajtót, vagy ne simizzétek olyankor, amikor nincs idő arra, hogy egy váratlan elszaladáskor kivárjátok, hogy magától visszamenjen, vagy befogjátok. A kiengedéssel érdemes lenne várni az ő esetében addig, amíg a megfelelő bizalom ki nem alakul köztetek a kalitba, hogy ne kelljen minden esetbe vadászni, ha kimegy. Ha befogtad, tedd vissza a házába, ott hamarabb megnyugszik, de vedd ke a házat, hogy ne tudjon elbújni előled, úgy könnyebben lehet megbarátkozni vele, és ő is mindig lát titeket. akkor tedd csak vissza, ha tutti kezes már. Ha zárt ajtók mögül szökött ki, először keresd meg, hogy honnan, javítsd meg a kalitot, és csak utána tedd vissza.
Ha lehet, tegyél föl képeket a kalitról és lakóiról, had nézzük meg őket!

Az egy kalitkában tartott, egyidős, egyforma nagyságú mókusok többnyire egy alomból valók, nem tartom célszerűnek, ha vele pároztatod, az első fütyüléskor vidd el egy idegen hímhez, és akkor tutti, hogy nem lesz baj, és ha megszületnek és megmaradnak a bébik, próbálj meg cserélni valakivel. De ebben szívesen segítek neked, ha eljön az ideje. A telefonszámom 06204423220, ezen bármikor hívhatsz, sos kell valami infó. Este is, hétvégén is.

Mindenkinek nagyon kellemes, áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk! (mókusok, cicák és a simabőrű gazdik)
Előzmény: kiccsaj089 (7163)
kiccsaj089 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7165

Nem jött össze!

Muszál volt megfogni!

beletettem abba a hordozóba amibe elhoztuk és abba vannak most a lisztkukacok hátha gy megnyugszik és majd vissza lehet engedni!

pumukli48 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 7164
próbáld meg kajával kicsalogatni
Előzmény: kiccsaj089 (7163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!