A teljes magyaritas megoldhato, a kiirt szoveg es a kimondott navigacios utasitasok is magyar nyelvuek lesznek. Ha erdekel a dolog irj emailt: bzozo76@gmail.com
A 2017-es gyártású autók már magyar nyelvű navigációval készülnek, de a régebbi fejegységekre visszamenőleg nem lehet rátenni a nyelvet. Ennyit a Kia vevőcentrikusságáról, ami csak a propaganda szövegekben létezik.
A megoldáshoz olvasd el a 09.26.-i 26950. sorszámú hozzászólást.
A gyárit nem lehet és nem is fogják tudomásom szerint. Azt ne is kérdezd miért nem, Hiszen mellettünk gyártják, magyar mérnökök is vannak a csapatban, semmiből sem tartana amikor a szinte hasonló Cseh és Szlovák is benne van
Az valóban szomorú, hogy ilyen hamar jelentkeznek a hibák. Az még inkább, hogy elég sokféle egy olyan kocsinál, ahol pont a 7 éves garancia utalhatna a megbízhatóságára. Nevetni fogsz, de az 1986-ban 83 ezer forintért vásárolt elektronikus gyújtású új Trabantomnál 6 éves koráig egyetlen meghibásodást sem tapasztaltam. Azért addig, mert 70 ezer futott kilométerrel akkor eladtam! :D Bár már válaszoltam aamennek és KAtinak is (valmiért nem jelent meg), eddig ez a harmadik cserés igaz jóval komolyabb meghibásodás az autón. Volt egy a vezető oldali kissé lehúzott állapotban rezgő ablak miatti gumitömítés, ami pont az autó csendessége miatt volt bántó (azóta ez a hiba megszűnt), valamint 2 db hátsó ajtó kitámasztó gázcsillapító. Utóbbi télen gyenge volt, szó nélkül ki is cserélték.
Nekem valószínűleg a nyeles tengely csapágy szól amíg be nem melegszik a motor (1.6GDI). Minél hidegebb van annál jobban csinálja. Általában pár kilométer megtétele után jön elő és ha bemelgetett az autó utána elhagyja. A szerviznek nem sikerült még a hibát elkapni de ennek ellenére várják az autót (garis téma) ha gondom van. Hallottam több Ceedben is van ilyen hiba egyébként. Ami szomorú, hogy már fél év után előjött a gond persze a szerviz már nézte többször a kuplungot cseréltek is benne alkatrészt, de sajnos a hiba még megvan.
Sziasztok! Van valakinek magyar nyelvű útmutatója 2010es Kia Ceed MDPS (elektromos szervókormány) hibakódokhoz és azok programozásához? Ez az angol leírás kéne magyarul: http://www.kia-bg.com/docs/ceed/ED%20MDPS.pdf Köszönöm!
Sziasztok! Van valakinek magyar nyelvű útmutatója 2010es Kia Ceed (1.4 benzines) qMDPS (elektromos szervókormány) hibakódokhoz és azok programozásához? Ez az angol leírás kéne magyarul: http://www.kia-bg.com/docs/ceed/ED%20MDPS.pdf Köszönöm!
a márkaszerviz az egy dolog, azoknál normálisnak tekinthető hogy tudják mi a dolguk, az a fura ha nem de amióta átléptem a 150 ezret, egy kis - 5 emberes - privát szervizbe hordom az autót, a rút anyagiak miatt namost ezek is pontosan tudják mi a dolguk és amikor alkatrész kellett - volt egy zörgő kutyanyelv, fékbetétek, ilyesmik - akkor egyszer megkérdeztem, aszonták a nagy alkatrészellátó nagykerektől mindent megkapnak eredetiben és utángyártottban is, és nincs az autóban semmi olyan sajátos "kóreai" megoldás ami nehézséget okozhatna számukra most van 190.000 az autóban, viszont jön a tél, cseréltetni kell majd a hátsó ajtó teleszkópokat mert az utóbbi években egyre kevésbé bírták a hideget - minusz 10 alatt már nem tartják meg az ajtó súlyát...
Sajnos a Cee'd a megbízhatósági, meghibásodási kimutatásokban nem a dobogós helyekre szokott kerülni. Emlékeim szerint inkább az első harmad alján tűnik fel.
3 éves Ceed Sw FIFA prémium 1.6-os benzinesem kuplungja megcsúszott pár napja előzés közben. Olyan 2.5 ezres fordulat környékéről 6-ban mint egy automata váltós kezdett dolgozni, ha erősen megnyomtam. Utána többször is próbáltam hirtelen gyorsítással mi a fene történhetett vele 27 ezer futott km után, de rendre megcsúszott. Majd a szervizben kiderült mi okozta a csúszást. A féltengely szimeringje hibásodott meg és az olajat rányomta a kuplungra. Bár gariban cserélik a szimeringet és a kuplungot is, azért bánt a dolog 7 év gari ide vagy oda. Bánt, hiszen a Kiáról alkotott "nem szokott meghibásodni" imidzs most egy kicsit tompult a mi jöhet még gondolattal. Eddig a baloldali ablak gumit (kicsit lehúzott ablaknál kopogott az üveg menet közben) és a hátsó ajtó gázteleszkópját cserélték ki. A szerelő mondta, minden tízből 9 kuplunghibás autónak ez az okozója, közben meg is nyugtatott, ezzel többé nem lesz bajom. Jó csapat, kitűnő szerelőgárda, még kitűnőbb szervizvezetővel az élén, nincs kételyem benne. Azért kérdezem, volt már valakinek hasonló problémája?
Kíváncsi vagyok milyen akció lesz a kifutó szériára? Bár a Summer Edition verzió szerintem ár-érték arányban a legjobb vételek közé tartozik a piacon most is, ha nem a legjobb.....
Ha biztosra akarsz menni akkor vidd be egy itthoni szakszervízbe átvizsgálásra. 150.000 után gari nem lesz rá, de megtudod mi a szitu. Ha szervízkönyves és német akkor nagy baja nem lehet.
Sziasztok. Az egyik álmom valóra válik a napokban ,egy benzines seed 1.6-os kombi képében.Nagyon örülök neki.Annak kevésbé,hogy sajna nem Magyar ,hanem Német tulaja volt.Kereskedésben vettem ,"szervízkönyves",megvannak a németországi papírjai a műszaki vizsgákról stb.Szerintetek mellé lehet nyúlni vele,vagy mire figyeljek,lehet valami susmus a dologban?Nagyon szép ,megkímélt ,2009 decemberi gyártás 150000-km. Üdv.Zsolti.