Nem kell külön pistoriust csinálni.Ha van sisakod építsd bele.
Úgy old meg,mint a "régi" főzdékben.Ott is egy van a legtöbb helyen,a sisakban,és a tatalyére öntenek vizet,ami egy főzést kibír.Együtt melegszik a rendszerrel,és párolog.
Később fölé is tehetsz egyet,ha 2 akarsz,de addig elég a sisak!Abba is beteheted a terelő lemezt ,fölülre víz,és kész.
Vegyél( szálra lehet)Heg technikai boltban Esab 316L 2mm elektródát,vagy Böhler fox SAS-2A elektródát,és azzal hegeszd át belülről,kívűlről.
Így nem ajánlom át awizni,mert,lefeketedik a varratod a páratérben.Vagy awi,de akkor visszaköszörül,átmeneti pálcával áthegeszt,majd arra a tiszta savállóval!!!
Küldenék,csak Svájcban vagyok,most jöttem vissza,és már csak karira megyek haza.Szerintem 5-6 szál 2-es elektróda elég.
Én azt javaslom,mert azzal tuti lesz,ha már nem is szép.A letakarítása macerásabb.
Egyébként lehet kapni ragasztós aluszalagot,azzal a varrat mellet érdemes leragasztani,a fröcskölés miatt.
Mi öblítésnél használjuk savállónál.
Ha awizzátok,vágj bele vékonyan,és 2x!!!!!
Bár ha 1,5nél vékonyabb az anyag,nem ajánlom az elektródát,csak igen rutinosnak.
De ne bánd hogy így sikerült jó ez így ahogy van ! Sokan örülnének egy ilyen főzőnek :-)
Az olaj nem fog olyan nagyot tágulni ezért ha hagysz kb 3 cm t a tágulásnak az jó lesz ( az első főzésnél tegyél tömlőt arra a csapra ahol feltöltöd olajjal ha sok lett ott le ürül )
A cefre szintje mindig legyen magasabb mint az olaj de ez nálad könnyen teljesül !
Most kezdtem el gondolkozni (mikor már kész), hogy miért is nem a teljes magasságig csináltam dupla falat. Hiszen amúgy se töltjük tele olajjal, mert kell tágulni is hely. (tényleg, mennyit tágul az olaj?)
Egyébként az olaj szintjéhez képest, ami kb. öt centivel van lejjebb a duplikálás tetejétől, meddig javasolt a cefrét tölteni? Lejjebb, vagy följebb legyen a cefre szintje?
Elmesélnék egy érdekes történetet hogy az emberi kreativitás ée a szűkség milyen megoldásokra össztökéli az polgárokat.
A hegyekben jártam a környékűnkön egy hegyi pincéhez tévedtem, ahol három ember sűrgött forgott.
Szó mi szó a kilátás megcsodálásáért mentem de másba is botlottam. Megközelítve az úton a pínce felől igen erőtteljes cefre és pálinka szag űtötte meg az orromat.
A földiek kedvesek voltak mivel beinvítáltak hogy magányos túrámat megkoronázzák mint utólag kiderűlt.
Szóval kéz kéz oszt mi jártaban? Túra.
Hát itt látom csordogál valami jó illatú párlat, kérdem.
Az az hangzott éppen alma finomítás folyt serényen. Kínáltak de mondtam hogy hegy túl oldalán van a kocsim ugyhogy inkább nem. Hangzott ki megy az addigra (Ja persze).
A lepárlás egy háborús réz űstre forditott másik űstel folyt melyen két furat két cső ment a hűttő felé lejtős kialakítással.
Most jön amit még nem láttam a hűttő egy löveg réz hűvelye volt 200l es hordóba.
A hűvelybe ment a két cső ami acél volt a hűvely a 200l hordóba volt helyezve. a víz alatt összeszűkítve és kivezetve.
A tömítés az űstnél és a hűvely tetelyénél sár volt.
A katlan a régi 200L es vastag abroncsos űzemanyagos hordó volt.
A beszélgetés melyet lefolytattam az ott lévő személyzettel melyek közűl Tamás volt a hangadó.
"Szakmailak ő volt a májer" szóval hogy is megy itt nállatok.
Cefre forr de nincs lefedve.
Az alszeszt 40% ig engedem mert akkor jönnek a nem kívánatos ízek ost az nemkell.
Finomítás izlés szerint.
A többiek megalakúlva lácfűrészt reszeltek kicsit tartottam hogy a vége ne hogy texaszi láncfűrészes film
forgatássá váljon.
Elbúcsuztam de nem fordítottam hátat csak akapun kívűl..
Csináltattam egy saválló cefreleeresztő csövet menettel a végén, most készült el ,várom, hogy elpostázzák, aztán viszem hegesztetni, aki csinálta az ilyen hegesztő is, és aztmondta , hogy sima co-val lehet hegeszteni a savállót, csak a varrat rosdulni fog, lehet neked is azzal van.
Addig is míg lesz Pistoriusod megpróbálhatod akár a sisakod akár a páracsövedet hűtenii.Nekem a páracsövemet volt praktikus,de ez főző függő.Acsőre filcet terítettem és azt nedvesen tartottam itt a párolgó filc igen hatékonyan dolgozott.Újabban a páracsövem elejébe épített 40-es csőbe vezettem egy spirál segítségével csapvizet ami egy csappal szabályozva idézi elő a kívánt deflegmációt.