Keresés

Részletes keresés

leparlo02 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79227

Pálinkásat

 

Kicsit Olaszos de jó.

 

Tömítés?

Előzmény: Csakaházi (79225)
Csakaházi Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79226

Írtam az e-mail-edre.

Előzmény: sogi01 (79210)
Csakaházi Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79225

"Ha Co2 sima huzal,akkor odab@sz!"

 

Ez mit is jelent? :)

 

Kiderítettem, saválló pálcával lett meghegesztve. Ahhoz képest nagyon szép. A haveromék műhelyében nincs awi, én meg azt hittem van. Mondhatta volna, nem mintha az esztétikán kívül lenne jelentősége, de én -is- szeretem ha a lehető legszebb. Szerzek savállóhoz való pácot, az mindent mocskot lemar, még a szineződésekt is kifehéríti.

 

Itt van például ez, látszik is még, hogy be van kenve a hegesztés:

 

 

Előzmény: foxrudi (79217)
Csakaházi Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79224

Köszi a tanácsokat. Így fogok tenni. Töltök hozzá még egy kis olajat is.

Előzmény: norris53 (79213)
vasbicikli Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79223

Valamelyik nap véletlenül fordított sorrendet állítottam be a fórumon, és ott ragadtam. Elolvastam úgy kétszázvalameddig, hmm, hogy is írjam, hogy ne legyen túl karcos ;o) volt 1-2 furcsa elképzelés még akkoriban, nagy utat tett meg azóta ez a csapat!

Előzmény: schlumbergerr (79211)
sleves Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79222

A sisak tetejére tenni egy néhány centis peremet és abba a víz?

Előzmény: foxrudi (79218)
vasbicikli Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79221

Jó reggelt!

Az előbb kitakarítottam a tegnapi főzőcske maradékát.

Reggelre jól kihűlt, úgy nézett ki, mint a gyümölcstorta tetején a kocsonya, egyben mozgott az egész. Éreztem én, hogy sűrű, tettem is alá vizet, de még többet kellett volna. Na majd a második kanyarban.

És a keverő dicséretére legyen mondva, természetesen egy körömpiszoknyi leragadás se volt a kondér alján :o)

 

rézműves1 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79220

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79219

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról      Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

 

Előzmény: vf1 (78798)
foxrudi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79218

Üdv!

  Nem kell külön pistoriust csinálni.Ha van sisakod építsd bele.

Úgy old meg,mint a "régi" főzdékben.Ott is egy van a legtöbb helyen,a sisakban,és a tatalyére öntenek vizet,ami egy főzést kibír.Együtt melegszik a rendszerrel,és párolog.

Később fölé is tehetsz egyet,ha 2 akarsz,de addig elég a sisak!Abba is beteheted a terelő lemezt ,fölülre víz,és kész.

Előzmény: sleves (79183)
foxrudi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79217

Szia.

Ha Co2 sima huzal,akkor odab@sz!

  Vegyél( szálra lehet)Heg technikai boltban Esab 316L 2mm elektródát,vagy Böhler fox SAS-2A elektródát,és azzal hegeszd át belülről,kívűlről.

Így nem ajánlom  át awizni,mert,lefeketedik a varratod a páratérben.Vagy awi,de akkor visszaköszörül,átmeneti pálcával áthegeszt,majd arra a tiszta savállóval!!!

 Küldenék,csak Svájcban vagyok,most jöttem vissza,és már csak karira megyek haza.Szerintem 5-6 szál 2-es elektróda  elég.

  Én azt javaslom,mert azzal tuti lesz,ha már nem is szép.A letakarítása macerásabb.

Egyébként lehet kapni ragasztós aluszalagot,azzal a varrat mellet érdemes leragasztani,a fröcskölés miatt.

   Mi öblítésnél használjuk savállónál.

     Ha awizzátok,vágj bele vékonyan,és 2x!!!!!

  Bár ha 1,5nél vékonyabb az anyag,nem ajánlom az elektródát,csak igen rutinosnak.

Előzmény: Csakaházi (79185)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79216

Jéé tényleg:)) Na akkor egs almával.. ha nem tetszik akkor fügével:)))

Előzmény: schlumbergerr (79215)
schlumbergerr Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79215

Dehát már nem 66-nál tartunk, hanem 79ezernél :-)

Előzmény: sogi01 (79214)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79214

ja és a 66. hsz:))

Előzmény: sogi01 (79212)
norris53 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79213

Igaz csinálhattad volna :-)

De ne bánd hogy így sikerült jó ez így ahogy van ! Sokan örülnének egy ilyen főzőnek :-)

 Az olaj nem fog olyan nagyot tágulni ezért ha hagysz kb 3 cm t a tágulásnak az  jó lesz ( az első főzésnél tegyél tömlőt arra a csapra ahol feltöltöd olajjal ha sok lett ott le ürül )

 A cefre szintje mindig legyen magasabb mint az olaj de ez nálad könnyen teljesül !

Előzmény: Csakaházi (79209)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79212

vörösboros vaddisznópörköltel?:)

Előzmény: schlumbergerr (79211)
schlumbergerr Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79211

A fene megette... a 65. hozzászólás óta (azt hiszem, pontos)

Előzmény: sogi01 (79208)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79210

hova menjek holnap?

Előzmény: Csakaházi (79209)
Csakaházi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79209

Most kezdtem el gondolkozni (mikor már kész), hogy miért is nem a teljes magasságig csináltam dupla falat. Hiszen amúgy se töltjük tele olajjal, mert kell tágulni is hely. (tényleg, mennyit tágul az olaj?)

Egyébként az olaj szintjéhez képest, ami kb. öt centivel van lejjebb a duplikálás tetejétől, meddig javasolt a cefrét tölteni? Lejjebb, vagy följebb legyen a cefre szintje?

sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79208

Pedig a ZD-sek ittak:)) Ja jut eszembe én is az vagyok:)))

Előzmény: schlumbergerr (79206)
vasbicikli Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79207

Hú, máma este nagyon nyögve indult el a keverő motolla a hideg almacefrében, de aztán nem volt baj, ahogy elkezdett melegedni.

Előzmény: kupeci (79197)
schlumbergerr Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79206

Eddig se...  :-))))))

Előzmény: sogi01 (79205)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79205

Ne javíccsá ki meer nem iszóóó a pályinkmból:))) 

Előzmény: schlumbergerr (79203)
leparlo02 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79204

Pálinkásat

 

Elmesélnék egy érdekes történetet hogy az emberi kreativitás ée a szűkség milyen megoldásokra össztökéli az polgárokat.

A hegyekben jártam a környékűnkön egy hegyi pincéhez tévedtem, ahol három ember sűrgött forgott.

Szó mi szó a kilátás megcsodálásáért mentem de másba is botlottam. Megközelítve az úton a pínce felől igen erőtteljes cefre és pálinka szag űtötte meg az orromat.

A földiek kedvesek voltak mivel beinvítáltak hogy magányos túrámat megkoronázzák mint utólag kiderűlt.

 

Szóval kéz kéz oszt mi jártaban? Túra.

Hát itt látom csordogál valami jó illatú párlat, kérdem.

Az az hangzott éppen alma finomítás folyt serényen. Kínáltak de mondtam hogy hegy túl oldalán van a kocsim ugyhogy inkább nem. Hangzott ki megy az addigra (Ja persze).

A lepárlás egy háborús réz űstre forditott másik űstel folyt melyen két furat két cső ment a hűttő felé lejtős kialakítással.

Most jön amit még nem láttam a hűttő egy löveg réz hűvelye volt 200l es hordóba.

A hűvelybe ment a két cső ami acél volt a hűvely a 200l hordóba volt helyezve. a víz alatt összeszűkítve és kivezetve.

A tömítés az űstnél és a hűvely tetelyénél sár volt.

A katlan a régi 200L es vastag abroncsos űzemanyagos hordó volt.

 

A beszélgetés melyet lefolytattam az ott lévő személyzettel melyek közűl Tamás volt a hangadó.

"Szakmailak ő volt a májer" szóval hogy is megy itt nállatok.

Cefre forr de nincs lefedve.

Az alszeszt 40% ig engedem mert akkor jönnek a nem kívánatos ízek ost az nemkell.

 

Finomítás izlés szerint.

 

A többiek megalakúlva lácfűrészt reszeltek kicsit tartottam hogy a vége ne hogy texaszi láncfűrészes film

forgatássá váljon.

Elbúcsuztam de nem fordítottam hátat csak akapun kívűl..

 

 

Hát ezzel is gazdagab lettem lettűnk.

 

schlumbergerr Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79203

Két d-vel! Küldd el, te kutyafülű! :-))))

Előzmény: sogi01 (79202)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79202

Akkor már csak a címet  küld el..  

Előzmény: Csakaházi (79200)
kupeci Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79201

Kíváncsi leszek a birsedre mikor jönnek majd az illatok?:)

Előzmény: Csakaházi (79198)
Csakaházi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79200

Szerintem rendben. Megyek gázt cserélni, meg elintézek valamit, amúgy itthon leszek.

Előzmény: sogi01 (79196)
schlumbergerr Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79199

Jaj, most látom elírtam: duplafalúsítás.

 

Köszönjük szépen!

Előzmény: Csakaházi (79188)
Csakaházi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 79198

Még csak a banánt főztem keverővel, de az nagyon híg volt. Az csak bemelegítás, holnap főpróba a birssel.

Előzmény: kupeci (79197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!