Keresés

Részletes keresés

PiusPeto Creative Commons License 2007.01.27 0 0 295

Sziasztok!

Lehet, hogy hulye kerdes, de esetleg nincs valamelyikotoknek walesi kerekparos tapasztalata? Brecon Beacons, Snowdonia erdekelne..

Mondjuk eleg remenytelen, kicsit messze van ez az orszag.

Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.22 0 0 294
OK, az is elég végülis. :)
Előzmény: gabriel8 (293)
gabriel8 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 293

Nem tud magyarul, de angolul nagyon ! :-)

G

Előzmény: Szab_pazsit (271)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.21 0 0 292
Ja, bocsesz. Én jöttem balról, a bringások jobbról, és a csaj balra kanyarodott. A többi stimmel.
Előzmény: Sinbiciklis (291)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.21 0 0 291

A krp. út, helyenként kisforgalmú úttest. Szőke csaj, (naná,hogy)Golf kabrióval, a balról jövő bringás csoportra figyelve ezerrel kanyarodik, természetesen jobbra, ahonnan én jövök. Ordítok, ráugrok a pedálra, a szemből jövök vetik a keresztet, de, hogy, hogy nem vitte el a  csomagtartómat, máig sem értem.

Szerencsére azért nem ez a jellemző! Mármint a krp. útra, nem a szőkékre:-)

Előzmény: Sutam (290)
Sutam Creative Commons License 2007.01.20 0 0 290
Az 51-es..., húha. Az olyan forgalmas, mint az 53-as, pedig azon halálfélelmem van (úgyhogy inkább a bicikliutat választom...).
Előzmény: Sinbiciklis (288)
Sutam Creative Commons License 2007.01.20 0 0 289
Rennrad=versenybicikli (renn - verseny, (fahr)rad - bicikli).
Előzmény: Szab_pazsit (283)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.20 0 0 288
Nincs tömeg, és nem kacsázik. A másik "kisforgalmú", mint az 51-es. Futva kell átmenni rajta. A linkelt oldalon, a leírásból ki tudod számolni a km-t. Bp-Sopron krp. jegy jó Bécsig, + 12€ neked. Bécs- Passau 37€+bicikli.
Előzmény: Szab_pazsit (287)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.20 0 0 287
Ja hogy az autok között. De gondolom kisebb forgalmu utakra vezet rá, ugye?
És melyik a rövidebb? :) Tehát mondjuk a családias azonkívül, hogy tömeg van, nagyon kacsázik?
Előzmény: Sinbiciklis (285)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.20 0 0 286
Inkább km-ben fejezd ki légyszi. A napok ugye elég változo dolgok. Van aki tud menni 300-at, van aki csak 50-et, vagy annyit se egy nap alatt. Szóval jobb a km. (Erdőben se tulzottan bírom, mikor percekben akarják megadni a távolságot.)
Nekem durván olyan 400-nak tűnik egyébként.
A linkelt oldalon volt térkép, akkor jol láttam rajta, hogy mindkét oldalt is van ut. Akartam is rákérdezni, de akkor most már megválaszoltad.
Előzmény: Sinbiciklis (284)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.20 0 0 285
A balodali családias, közvetlenül a vizparti nyaralósor elött, kellemes, hangulatos, a jobb oldali az orszáúton, autóforgalomban.
Előzmény: Szab_pazsit (283)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.20 0 0 284
Illetve több szakaszon is van mind2 oldalon brigaút, de Rajka-Passau-Rajka 10 nap, Regensburgig kb. még 2.
Előzmény: Sinbiciklis (282)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.20 0 0 283
Térképen kevesebbnek tűnt... :)

Nem tudom. És hogy lehet kijutni? Vonat állítólag nagyon drága, ezért gondoltam jobban megéri tekerni. :)

És az micsoda a képen? Külön a családias kerekezőknek és külön a versenytempoban nyomuloknak is építenek ott utat? (A baloldalit még értem, de mit jelent a Rennradler?)
Előzmény: Sinbiciklis (282)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.20 0 0 282
Bécs-Rajka, MÁV állomás 95 Km! És Pozsonyba be sem mentem. Ez 1 napi túrának épp elég. Hogy érted, hogy 1 irányú? Ha fel mész Regensburgig, hogy jönnél vissza? Olvasd el a leírást. Oda-vissza 8 nap, és mi abban a poén, hogy ugyan ott jössz vissza? Jó, az utcsó vízlépcsőtöl Bécsig mind2 oldalon van bringaút. Sőt még ilyen is van:
Előzmény: Szab_pazsit (281)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.19 0 0 281
Köszi. Gondolom van más kemping is akkor.. Meg ha ez annyira Bécs közeli, akkor ott nem is érdemes megállni, mert akkor inkább magyarhonban a határszélen.
Visszajönni bringával nem lehet? Ez ilyen egyirányú út?
Előzmény: Sinbiciklis (279)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.19 0 0 280

Hehe + van a link:http://bringatura.uw.hu/index.html

Gracioso(BMW318iS) a nickje.

Előzmény: Sinbiciklis (279)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.19 0 0 279

Kb. 40 km hosszú, jobbra erdő, balra erdő, depressziós lettem, olyan monoton. A kemping estére tele volt, nem engedték be őket. A Donau kemping a bringaút közelében van(vasút és autópálya között), de az árak nem 1eznek a netes árakkal, és ha a sátorozó helyen már nincs hely, és másik 30 sátor közé, az autós placcra telepszel, autós árat fizettetnek. Emelkedők nincsenek, de akkor is erre lejt:-) Ha bringával mész felfelé, hogy jönnél vissza? Úgy menj odáig. Kempinget a gugliban keress.

Jó lenne, ha jelentkezne az az olvtárs, aki kb. 2 éve betett 1 nagyon jó leírást. Vagy a linkjét. Nekem is kellene a térkép.

Előzmény: Szab_pazsit (278)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.19 0 0 278
Köszi. Mi a borzasztó az erdőben? Rossz a minőség, félelmetes, egyhangú vagy csak neked nem szimpi?
Erdőben vadkempingeltek? Azt mennyire szabad? (Itthon mondjuk simán megcsináltam én is a balaton körül, de ez mégiscsak hazai pálya... kint nem biztos, hogy merném, bár nem tudom, mennyire vannak ott eldugottabb helyek, meg nem tudom, hogy szankcionálnák, ha mégis kiderül. Szóval inkább valami olcsó kemping lenne jó.)

Miért szemetek, mit csináltak abban a kempingben? Egyébként merre tudnék nézni kempinglistát? Vagy nagyon nem kell, mert ott egymás hegyén-hátán vannak a duna mellett végig sorban?

De hogy jönnék le Regensburgtol lefelé? Én pesten lakom. Szóval először felfelé kell, hogy aztán lefelé jöhessek. :)

Ja mér, hegyek is vannak? :-) Tudod, gondoltam mégiscsak vízpart, laza... :) Bár ezt már az Alpokban is bebuktuk, mikor "gyerekek, a tegnapi fárasztó hágómászás után könnyű napunk lesz, csak laza tóparti tekerés" Gondolta a fene, hogy a tóparti bringautat 20%-os emelkedőkkel tarkítják. :-))
Nade mindegy is, legalább jobban edződik az ember, szóval nem akkora gond.
Előzmény: Sinbiciklis (276)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.19 0 0 277
Valaki végigjárta ezt az utat, nagyon jó leírást is csinált, térképpel, szálláshelyekkel, csak nem tom a nickjét.
Előzmény: Sinbiciklis (276)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.19 0 0 276
Rajkától Regensburgig, Pozsonyon át, végig krp.út van, bár Hainburgtól Bécsig, az erdőben, BORZASZTÖ!!! Bécs alatt, az erdőben is láttam magyar bringásokat kempingelni. Bécsben a Donau kempinggel vigyázz, mert nagyon szemetek! Viszont legtöbben inkább folyásirányban, Regensburgtól lefelé jönnek.  Én + úútálom  a h1eket, de ez 1éni szoc. probléma.
Előzmény: Szab_pazsit (275)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.18 0 0 275
Abban tudna valaki segíteni, hogy az osztrák-magyar határtól felfelé a Duna mentén mennyire vannak kempingek, olcsobb szállások ill. ezek kb. mennyibe kerülnek? Valamint, hogy a Duna mellett végig lehet bringázni, amint elhagytuk kishazánkat nyugat felé?
(Mondjuk leginkább Regensburgig érdekelne a Duna mentén)
Sutam Creative Commons License 2007.01.18 0 0 274
Persze én a vidéki utakhoz mérem, de én sok helyen rosszabbat láttam kint.. . Pest útjai valóban leterheltebbek... .
Előzmény: Szab_pazsit (273)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.18 0 0 273
Naja, én is busszal voltam... Mondjuk ált. átaludtam, de amit láttam, az nem tűnt roszabbnak semmiképp, mint a pesti kátyus utak. :)
Előzmény: Sutam (272)
Sutam Creative Commons License 2007.01.18 0 0 272
Azért idehaza jobb utak vannak, mint ott. Nem tetszett, amikor egy (elkerülő) főúton keresztbe egy salakos sáv volt... (bár nem biciklivel voltam ott, de ha legközelebb mennék, akkor csak azzal, mert útálom a túristabuszosdit (kivéve ha én volnék a sofőr ;-) ).
Előzmény: Szab_pazsit (271)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.18 0 0 271
Jönne velünk a srác? És ő amugy magyar, ugye? (a nyelvi nehézségek miatt. Ugyanis nem tudok románul)

Románia, pontosabban Erdélyi része nekem szimpi volt. Kedves, magyarul beszélő emberek. Szép táj. Inkább olcsóbb, mint a magyar árak.
Utak se roszabbak mint idehaza.
Úgy tudom ott vannak az erdőben medvék is. Szóval egy vadkempingezést nem biztos, hogy bevállalnék a hegyek közt. :)

Időpontrol viszont nem nagyon tudok mondani semmit. Talán valamikor Julius másod fele lehet esetleg jo, ha mennék.

Idén még nem nagyon tekertem egy kis városi szaladgáláson kívül.
Pedig kéne már kicsit bringázni, geocachelni, mert elvesztem az edzettségem amit nyáron az alpokban összeszedtem. :(

Egyébként TÉLEN? Nálatok tél van? Én kb. egy hetet se tudnék megjelölni eddig, ami annyira télinek mondható, hogy mondjuk csak hardcore bringásokat látni az uton.
Előzmény: gabriel8 (270)
gabriel8 Creative Commons License 2007.01.17 0 0 270

Szabi,

Direkt azt írta a srác, hogy szóljak ismerősöknek, úgyhogy gyere bátran!

Még nekem is teljesen képlékeny; amit érzek, hogy eddig is vonzott, még sosem kerekeztem Erdélyben, ráadásul most lenne egy a környéket töviről-hegyire ismerő szimpi, segítőkész srác....

Mik voltak akkor a tapasztalataid, vagy bárki másé Romániáról ?

A legmagasabbra vivő aszfaltozott út a Balea, asszem 2040 méterrel, ami murvás, az 2155-2200  (?) m : Urdele hágó.

Bringázgattok most télen ?

Én még semmit - örülök, h befejeztem a túraleírásokat.

A szintkülönbs / km arány kapcsán: nem azért lett ily kevés arány :-), egyéb elfoglaltságok miatt + ősszel, hazajövetelem után nem mentem már.

2006ban a korábbinál több km jött össze külföldön.

A másik : idénre még szintén egy kb 7 napos kiruccanáson töröm a fejem:

célpont : mi más, mint az Alpok és egy-két 2000m feletti hágó, de a másik oldaláról, mint amerről már jártam. és esetleg egy-két kiemelten nehéz hegy.

Jó link:

http://www.climbbybike.com

Előzmény: Szab_pazsit (268)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.17 0 0 269
Az arány tényleg nem rossz. :)
Szerintem csak azért mész keveset, nehogy elrontsd az arányod. Magyar viszonylatban félő, hogyha föl-le mászkálsz egy hegyre, akkor is rontod, mert nem elég meredek.. :)
Előzmény: gabriel8 (266)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.17 0 0 268
Nagyon szívesen elmennék! Főleg inkább akkor, ha nem egyedül kéne. Ráadásul ott talán még a szállás/kaja sem olyan vészes, mint az Alpokban, szóval ebből a szempontbol is jó lehet. A táj meg biztosan nagyon szép.
Egyszer már voltam Erdélyben és nagyon tetszett. (Igaz, akkor nem bringával és nem is a hegyek voltak sajnos a fő célpontok. Osztálykirándulás ugyebár...)
Előzmény: gabriel8 (267)
gabriel8 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 267

Sziasztok !

levelet kaptam egy román sráctól, aki keresztül-kasul bejárta Romániát, minden emelkedőt, nagyon kedves és invitál minket, bárki bringást a román hegyek közé.

Szóljon, akit érdekel.

( bennem felmerült egy 6-7 napos kiruccanás )

GyG

gabriel8 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 266

Pedig tényleg ennyi:

pontosan: 4771 km + 77480 m szint - jó arány!

május végéig 1289 km

jún elején még pár 100, aztán a Dolomitok: 610

utána bő 200 a nyári túráig:

Nyári Alpesi: 1730

Őszi 3 nap Tirol = 363-380 km

utána már csak 100 km

GyG

Előzmény: Szab_pazsit (265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!