"A Fák virágok bokrok az Origón sem volt egy nagy létszámú topik, bár ott azért többen voltak, mint ahányan maradtunk."
Igen, jól emlékezel, és ez nem a bánatom, ennyit tudok hozni! Ma már kiszabadult a keleti világ a zártságából, és sokan eltudnak olyan helyekre is utazni, ami adja az élményt!
Ez a topik is adja, a saját nézetem bizonyítását, és ezt nem mindenki szereti! :-D
Nekem nem fontos a képek mutogatása, mert én itt élek és láthatom! Amit hozott a Lavi, azzal kitágult a világról tudható látvány, és köszönöm neki is, a részvételt! :-D
"Az a fórum pedig esetleg családiasabb, otthonosabb, jobb a képmegjelenés, de a kockázata annak, hogy képek ezrei tűnnek el semmi perc alatt, sokkal nagyobb."
Ez is igazad, és lassan megszokjuk, mint az a gyerekkori ismerős, akit az anyja mindennap elvert egy ostorral! Ez nekem fura volt, és egyszer megkérdezve, ez nem fáj neked? Azt válaszolta, már megszokta! :-D
A Gold Coast élete, mert a hátsó kertekben folyó sósvizes csatorna, ami adja a vízmelleti életet. Ennek is van hátránya – az életípustól függően! -, mert pl, a sósvizes közelség, a fémes dolgokat megeszi, és pl. a tv, kocsi, és szerszámok, hamar a „red army” - rozsda – áldozata lehet! :-D
"Sajnálnám, ha nem folytatnád (folytatnátok) a topikot, mert csoda jó képek vannak benne,"
Köszönöm a véleményed! Nem fogom abbahagyni, mert a képek adják a más világ látszatát - a Lavi képek, a világ másik csücskét! -, és csak az történik, odahurcolkodom, ahol jobban mutatnak a képek! :-D
Az is tény, kitudja a fórumok életét, és hogy meddig tudnak élni?
Egyre több a Gold Coast-on az árnyékot adó épület – nagyvárosi érzéssel -, de a szemünk láttára tűntek el a kis magánházak! Az ok, régi favázas házak, és nem divatos!
Én azt látom, míg egy kis favázas magánház volt, lakott abban max. 5 fő, míg ha felépítenek egy 20x20 méter alapterületű 10 -15 szintes házat, abban meg 150 mókus is elfér! :-D
A 2000 előtti években ment a szédítés, hogy a Coaston nem lesz majd építési telek! Ez is megér majd egy leírást, mert itt is csalnak a kutyák! :-D
én is így gondolom Spoli, hozzátéve hogy itt az indexen számos olyan topik van, amit még 1999-ben nyitottak. Ez a magyar internet hőskora. Némelyik topik hozzászólásszáma közelíti a 100 ezret. Ez nagyobb biztonságot ad.
A freefórumok valóban megszűntek, ma nem is lehetett egyiket sem behívni, "404" hiba volt a válasz.
Értem én Tomot is, meg Hungarosiculot is. Mindkettőjüknek van igazságuk, egyfelől objektív is, meg szubjektív is. A Fák virágok bokrok az Origón sem volt egy nagy létszámú topik, bár ott azért többen voltak, mint ahányan maradtunk. De akkor sem volt tíz embernél több, pedig elég frekventált pozíción volt. Nekem is Rubber szólt, hogy be kéne nézni. Más kérdés, hogy utána ott maradtam. Az nem előny Tom számára, hogy tízezres vagy akár ezres nagyságrendű a populáció. Viszont a freefórumon esélye sem volt annak, hogy bővüljön, mert a kutya sem tudott róla.
A freefórumnak, és a hozzá hasonló hátterű fórumoknak pedig az a kétségtelenül nagy hátránya megvan, hogy az üzemeltetői háttér és a server léte is bizonytalan. A freefórumon 15000 kép és/vagy hozzászólás ment a levesbe, tűnt el, mint a semmi, valójában a mentés esélye nélkül. Az életben nem kotrom elő soha Gizigazdi egyetlen hozzászólását sem pld. A Rigóról legalább ki lehetett volna menteni a topikot, volt, aki a sajátját ki is mentette, úgy ahogy van, és valami archívon talán ma is el lehet érni. Az Index mára Magyarország legnagyobb és legerősebb portálja, lenyomta az Origót, igaz, ebben az Origó ténykedése volt a döntő. Itt az üzemeltetői és szerver háttér sokkal biztosabb, és a rombolás elleni védelem is, akár zavaró azonosítókról, akár heckelésről van szó. Szóval - bár én nem kedvelem elvileg az Index fórumot, amire ugye okom nincs semmi, csak feeling - ez a fórum a stabil működés szempontjából perpektívikusabb, és jobb esély. Az a fórum pedig esetleg családiasabb, otthonosabb, jobb a képmegjelenés, de a kockázata annak, hogy képek ezrei tűnnek el semmi perc alatt, sokkal nagyobb.
Sajnálnám, ha nem folytatnád (folytatnátok) a topikot, mert csoda jó képek vannak benne, és biztos vagyok benne, hogy sokan benéznek ide, mint ahogy időnként én is, s olyankor végignézem a képeket. :)