Szia. Azt nézd meg légyszives, hogy a blokkos az leaderes, vagy rotaxos. A rotax az első szériás libertyken volt. Van leaderes blokkom is, de azt nem kezdtem el bontani. Ha jó a rotaxos, akkor ami belül van variátor tárcsa(amiben a görgők is vannak) azt 5 ezerért adom.
Nálam ugyanez volt, Liberty 50 2T esetén, a megoldás nálam az alábbi volt:
Üzemmeleg motor mellett a karburátoron található alapjárati fordulatszámállító csavart állítottam, úgy, hogy hallhatóan feljebb pörgött a fordulatszám, olyan szintre, ami még nem túl magas, de épp nem áll le a motor. Azóta nekem műxik szépen. Nagyon piciket kell rajta csak csavarni, mert érzékeny műszer. :) Előtte érdemes legalább kívülről megpucolni valami oldószeres folyadékkal a karbit, hogy a koszos csavart ne tekergesd, beledolgozva a menetbe a mocskot.
De én olyan tanácsot is kaptam, hogy a 12 éves kipufogót ki kéne cserélni/égetni, ezt egyelőre nem tettem meg.
Sziasztok Piaggio Liberti 4 T 50cc. A blokkot Gyújtás elektronika nélkül vettem !Építési céllal ! Idegen típusú vázba építeném! Ha valakinek van olcsón ,gyújtás elektronikája érdekelne!
Azt szeretném kérdezni tőletek, aki már foglalkozott ezzel a résszel, hogy 50-es 2 ütemű liberty-ben az indexrelé külön van-e és ha igen, akkor hány lábú, vagy a fesszabályzóban van beépítve? Mert a kapcsolási rajz alapján azt látom, hogy a szabályzó 7-es kivezetésére megy rá a 3 lábú relé.
Indexet akarok rá rakni és még nem szedtem szét, hogy belekukkantsak, de valaki szerint kell a relé, más szerint meg nem.
Kösz a tippet,akkor mégsem úszom meg a szétszedést.Gondolom ülés le,minden burkolat le,tank ki stb....Különben amelyik kevesebbet eszik abban még benne van a gyári fojtás meg a kilométer is fele annyi mint a másikban(4500km) Lehet ez is számít.
Szia. Állítani lehet a karburátoron egy igen szűk intervallumon belül de nem csavartekergetéssel hanem fúvóka cserével. A leírtak alapján szerintem nem a tied eszik sokat hanem a másik motor eszik kevest ez valószínü egy karbi takarítással orvosolható mert részleges dugulás lehet.
Sziasztok! Van 2db 50ccm 4t libertim.A kérdés az lenne,lehet-e állítani a karburátoron hogy kevesebbet fogyasszon?Ahogy néztem elég macerás dolog leszerelni. Az egyik 1,9l!! eszik a másik 3l.A 3litert sem sokallom,csak érdekelne miért van ez.A párommal egyszerre szoktunk motorozni egyforma tempóban ugyanannyit. Mindkét motorban új olajak vannak,levegőszűrők kimosva.A hangjuk is doxa. Nem hinném hogy az a 10kiló amivel nehezebb vagyok ennyit számítana.
125 cc-is liberty rotax blokk bontásából alkatrészek eladók. Működőképes blokkból. Amik az első képen láthatók, azok vannak. Továbbá van még egy hátsó sárvédő, egy oldalidom, ami nem hibátlan, valamint egy hátsó rugóstag, és első teleszkóp(féknyereggel)
Mi lehet az oka annak, hogy a 50cc 4T liberty 20 perc használat után megállok a lámpánál és az alapjáratnál köhög és lefullad. Azután újraindítom és megy. de megint pár perc és újra alapjáratnál lefullad.
Elektronikát cserélték nem az volt a baj. Most a gyújtáskapcsoló lesz megnézve. Más tipp van esetleg?
Szia. Ha van is, csak 125 ösé. Ami 50 es, az csak a műszeregység. Most lett bontva egy 125 4t rotax blokk(járóképes) elemeire. Teszek fel képet majd mik vannak. Hátha valakit érdekel belőlük...
Sziasztok ! 4T 50cc. Piaggio Liberty . Valaki meg tudná mondani , hogy alul bal oldalt van egy elektromos csatlakoztatási pont a képen látszik. két érintkező látszik és ,,kanik" Mi megy oda?
Sziasztok! Vettem egy 4 T Piaggio Liberty Blokkot ami elvileg jó is ! Bele szeretném építeni egy Idegen robogó vázába, ez sikerült csak már annyi hiányzik hogy be indítsam , DE NINCS TRAFÓM , feszültség szabályzóm és semmi elektromos alkatrészem hozzá! Meg nem vagyok vele tisztában hogy milyen külső elektromos alkatrészeket kel beszereznem Mert csak a blokk van semmi más nincs! A Váz egyébként egy APRILIA SCARABEO 200 cc. nagy robogó ami ugyan csak 4T Volt a vázon rajta van az ő trafója meg minden, kábel köteg csak a blokkja hiányzik ! Ebbe akarnám bele varázsolni a kis Piaggiot! De vajon azokkal működni fog a PIAGGIO 50 4T ?
Most vettem egy ilyen 2t 50-es motort, Honnan tudom meg az évjáratát. Az ülés alján levő évjárat 97, de ez biztos, hogy mérvadó. Az alvázszáma következő: ZAPC 15000* *00029636*
Elvágnom nem kell mert csak 30 cm magas és bőven el látok felette. Nem a szembejövő járművek fénye zavaró hanem a saját első lámpa fényét vezeti a plexi. Olyan mintha autót vezetnél éjszaka belső világítással vagy még attól is zavaróbb.
Nagyon szívesen. Nálam 1.1 dl-nél a teljesen becsavarva el éri azt a kis pontot a nívó alján. Szerintem hagyd úgy ahogy van az a 2 cl nem számít. Az is lehet, hogy egyikünk mérése sem teljesen pontos.
Liberty 50 4T robogómra vettem egy 30 cm magas szélvédő plexitet. Az a problémám, hogy este nagyon szétszórja az első lámpa fényét és zavaró. Valami ötlet, hogy mit lehetne ellene tenni?
A hajtóműbe 1,1 dl olajat kell önteni. Az olajnak pedig a nívópálca alján lévő kis pontig kell érnie. A képen is látszik az a kis pont. A nívópálcán a jelölés én úgy tudom, hogy a 125 ccm-es Libertyre vonatkozik. Sajnos az 50 ccm-s Liberty leírásába rossz képet tettek be.