Úgy tűnik, azok a rendőröknek látszó emberek tényleg rendőrök voltak, az ellenzéki képviselő meg szabályt sértett, aztán meg kekeckedett velük. Lehet, hogy ez az ellenzéki képviselők szokásává válik lassan? :)))
Mely halandó ne ismerné az országban Lengyel képviselőt magát. Bár eddig én azt se tam, h létezik, és most h pár napja tele van vele minden, se ismerném fel.
Én rendszeresen bejárok a parlamentbe, így (fürdőruhában, képviselő vagyok, de nincs igazolványom felkiáltással) még oda se engednék be, pedig ott talán még ismerik is
A nyugati részről nincs rossz tapasztalatom, a keletit meg nem ismerem. Persze volt hogy megállítottak, de az éjjel volt és diszkódrogokat kerestek. Akkor is csak a német rendszámu kocsikat nézték át. Engem meg sem néztek. Az igaz, hogy régebben a parkolókban az ott éjszakázókat ellenőrizték, de az inkább idegenrendészeti kontroll volt.
Sőt! Nagyon megértem a helyzetét. Na most képzeld el, hogy kéthetes boldog családi nyaralásről hazaérve, sajnálkozó képpel közli az asszonnyal, hogy sürgős nemtaggyűlésre kell mennie. Oszt hajnalban meg egyszál bugyingóban, idegen autóban állítja elő Budán a rendőrség,és egy hölgy viszi utána az okmányait.
Megkérdeztem, milyen jogszabály alapján teszik, sem '99-ben, sem '06-ban nem tudtak rá válaszolni.
Magam pedig lusta vagyok arra, hogy ilyennek utánajárjak.
Eddig azt hittem, a jó értelmben vett átlagos kinézésű pógár vagyok, de a harmadik eset után már kezdek kételkedni, nem lenne-é netán helyem a Lombroso-albumban? :))
Szerintem régen is adminisztráltak... és a nyilvántartót is le szokták kérni, mert előfordul olyan is, hogy körözés alatt áll a delikvens... vagy pl. el van tiltva a vezetéstől, csak "elveszítettem a vezetői engedélyemet" jelszóval nem tudták tőle bevonni..... stb, stb.
És az átkosban mintha jogkövetőbbek lettek volna a polgárok....... vajon miért?
Természetesen azonnal felismerték. De ha nem, akkor azonnal elárulta nekik a sértett. Na ekkor jött a ruha. Tolvajt nem vernek. Ellenzékit annál inkább. Ez volt a dolguk, és nem bírnak leszokni erről.
AZ igazság az nem fáj, csak az úgy szólna, hogy "egy olyan országban, ahol tisztázatlan körülmények közt igazoltattak és vittek be az örsre, 1, azaz egyetlen egy szem ellenzéki képviselőt"
Azért az egyes szám és a többes szám az mégse ugyanaz. Csak a populista demagóg szövegelésekben (lásd. "a zemberek")
Ellenzéki képviselőt veretett meg a hatalom.... Azonosító nélküli, rendőrnek látszó emberekkel. Mi ebben az új? Október 23-án is ezt tették. Szokásukká válik lassan....