Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
Mi is napközben mindig valamerre kalamoltunk, szerintem az egy hét alatt 3 gép volt az, amit megnéztem magamnak, és egyáltalán olyan, amit igazán észrevettem. Jobb, mint Ferihegy mellett lakni. Gouves még kellőképp messze van Herakliontól. Szerintem:)
szerintem mindenki egyről beszél , és az Amoudaráról látható + ha elindulsz Heraklionból nyugat felé , és az út el kezd emelkedni , és visszanézel akkor láthatod az öbölben . az általában Krétán uralkodó széljárásnak köszönhetően nincs hatása a nyaraló övezetekre.
Azt tudni kell erről az oldalról, hogy leginkább németek értékelnek, ők meg eléggé szeretik lehúzni a szállókat és inkább a hibákat keresik a szállásban, ellátásban, meg mindenben és nem a nyaralást élveziik.
Én is csak egy amatőr vagyok, de szeretek nagy felbontású képeket készíteni, mert ezeket lehet itthon, a számítógépen módosítani! Át lehet méretezni, attól függően, hogy a monitoron vagy DVD lejátszón akarom nézegetni, vagy papírképet szeretnék.
Például:
Eredeti felvétel, a széleken zavaró dolgokkal és nem is függőleges. (már átméretezve, mert ide csak 512 kB alatt töltető fel)
Végleges változat. 10 x 15 cm-es papírképhez optimális pixelre méretezve.
Vagy ugyanaz, másként. A részletet jó minőségben csak nagy felbontású képről lehet kivágni.
Nem vagyok nagy foto szakértő, de tapasztalatom szerint nincs értelme a legnagyobb felbontást használni, nem jobb a kép ( a monitoron nézve, meg levelezőlap nagyságban nyomtatva). csak sokkal kevebb kép fér el. Mi is a kisebb de jó minőségű digi gépet (Canon Ixus 750) visszük, melyik elfér az ingzsebben is, akár a mobil telefon ) kb a 3 MP elég az amatőr szinthez és kb.1000 képet meg félóra videót tudok készíteni ami bizonyára nagyonis elégséges. Különben is a képeket néhány hétig az utazás után intenzíven nézzük, aztán egyre ritkábban kerülnek elő, megy a többi közé a polcra.
Nekem már van benne egy 2 gb-s kártya, de 7 mp-s a gépem. Kb. 570 kép fér rá ha teljes felbontásban fényképezek vele. Nekem sony a fényképezőm, most 15000 ft-ért vettem bele a kártyát. Mikor 2003-ban elkezdtem használni a digit fényképezőt, akkor a memory stick 256 mb-s 60 e. volt. Tényleg nagyon mennek le az árak :) Én viszem a kamerát is, de a nagy fényképezőt most itthon hagyom. Próbálok minnél kevesebb holmit pakolni, hogy a gyerekekkel ne kelljen annyit cipelnem.
Most nem kötöttem meg a teljes sztorno biztosítást, mondván minek, ha pár nap múlva utazunk. Na 20 perc múlva kezdtem megbánni ezt a döntésemet. 1. kicsit forró italt ittam. 2. leestem a lépcsőről és pont a fájós térdemre érkeztem. De úgy néz ki, hogy nem lett baj :)
A 2 gigás kártya jó ötlet, én is azt fogok venni, de még várok, mivel csak szeptemberben utazunk, és addig tovább csökkenek az árak. Jelenleg 1 GB -os SD kártyám van, videót nem viszek, mert a digitális géppel viszonylag jó mozgóképet is tudok csinálni, az összesen 3 GB kapacitás elég lesz.
Már írtam, csak még messze van, az Apollon-nal megyünk Gouves-be a Hotel Madga-ba szeptember közepén. Volt vagy lesz ott valaki ?