Keresés

Részletes keresés

k15cs Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1352
Tisztelt OláhPéterBalázs!

Még mindig a garázsbejáró akadályozása a problémám...jelenleg úgy oldom meg, hogy éjszakára kinn hagyjuk a céges autót, nem a legjobb megoldás, de reggelre legalább biztosan nem tol ki velünk senki.

Azóta történt előrelépés, miszerint beadtuk a papírt az önkormányzathoz, fotókkal, azt ígérték kijönnek 1 héten belül, nos ez már több mint 2 hete volt...nem bízok én már ebben :(

A városfejlesztésre adtam be amúgy, azt mondták oda kell. Az igazgatóval beszéltem, ő ígérte meg hogy kijönnek. Lényeg a lényeg azt mondták úgy emlékeznek az a terület nem is lett átvéve pontosan ilyen okok miatt annak idején, úgyhogy ez most akár park is lehetne, úttá kellene nyilvánítani és akkor lehetne táblát kitenni.

Igazából a társasházkezelővel is felvettem a kapcsolatot, meg több emberrel beszéltem, össze-vissza megy a találgatás, hogy akkor ez most magán- vagy közterület?! Sokak szerint magánterület, hiszen a társasházat építő cég kövezte ki a padkáig, a padkától már közterület...a társasházkezelő szerint -aki nemrég vette át a ház kezelését-, szerinte közterület, mert a ház falától csak 1m-ig magánterület. Ezt már én sem értem?!?!?!?

Nos, úgy döntött a cég, mivel ez a terület jelenleg "semmi" de legjobb esetben is sokak szerint magánterület, a jövő héten vásárolunk 2 parkoló bilincset és kitesszük öncélúan.

Ebből lehet bajunk Ön szerint?
Előzmény: Törölt nick (1319)
theman3 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1351
Köszönöm, megpróbálok eszerint eljárni,hátha lesz valami siker.
Előzmény: Törölt nick (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1350
http://www.bkik.hu/25-Bekelteto-Testulet

Szó elszáll, írás marad. He nem jutsze redményre, először ide fordulnék, utána közvetítői eljárás...ezek után Fizetési Meghagyást adhatsz be közjegyzőnél.
Előzmény: theman3 (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1349
Szó elszáll, írás marad.

Ha nem sikerül egyezségre jutni, javaslom:

BKIK BBT
Előzmény: theman3 (1348)
theman3 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1348
Hétfőn megyek be újból,de valószínűleg per lesz a dologból.

Nincs semmi külsérelmi nyom,egyszerűen csak hiányzott belőle a táska.
Előzmény: Törölt nick (1347)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1347
Örülünk, ha ideírsz, nem azért mondtam.:)

A biztosítónak válaszolj, írd le az érveidet, hogy te feljelentést tettél, nem hagytad nyitva az ajtót, rongálás nélkül is nyitható. Zár tönkrement? Hogy vették ki?

A választól függően fordulj Békéltető Testülethez, ingyenes közvetítés.
Előzmény: theman3 (1346)
theman3 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1346
Igazad van csak sajnos nem nagyon ismerek senkit aki ebben a témában járatos és még válaszolna is :-((

Rongálódás tényleg nem látható,a rendőrség pedig messze van (szlovénia).
De ettől függetlenül a biztosítási kötvényben nem látok olyat hogy csak akkor lehet kinyitni egy ajtót hogy megrongálják.Sok autót visznek el távirányítóval is.
Előzmény: Törölt nick (1345)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1345
Nem tudom ez milyen biztosítás, de nem közlekedési téma..-)) Igaz autóhoz kapcsolódik. Ismerni kellene a szerződést.
A rendőrséget keresném meg pontosítás érdekében, hogy mit láttak a helyszínelés során ha volt ilyen.
Álkulccsal is ki lehet valamit nyitni, erre hivatkoznék és hogy ha volt rongáládóás akkor arra, hogy vlt, csak nem rögzítette a rendőrség.

Mindezektől függően lehet eldönteni a további lépéseket.
Előzmény: theman3 (1344)
theman3 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1344
Sziasztok!

Sajnos ismét segítséget kérek!

Nagyon röviden annyi az eset,hogy külföldön a kocsi csomagtartójából eltünt a táskám.Tettem feljelentést ,van számla, de a biztosító nem akar fizetni mert nincs rajta rongálás nyoma és a rendőrségi jegyzőkönyv nem emeli ki, hogy a csomagtartó zárva volt. ezért szerintük nem megfelelő gondossággal jártam el.Mi a teendő?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1343
Az ellenfél utólag is tehet feljelentést, de lehet nyel egyet és nem csinál semmit. Ez nem fogja zavarni a biztosítót, akkor sem, ha te bejelented, hogy kárt okoztál, nem fogja keresni, hogy jaj hagy fizessen..)) Ez egy szabály, hogy be kell jelenteni...
Előzmény: kikof (1342)
kikof Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1342
A 8 nap már rég letelt:-), de mi van, ha a másik fél sem jelenti be valami oknál fogva, én meg bejelentem a sajátomnál? (mondjuk a szerelője lebeszéli, mert a javítás kevesebbe kerül, mint az utánajárás)
A rendőrök meg sem álltak, nem csináltak semmit, akkor hogyan indulna eljárás?
A választ egyébként köszönöm szépen.
Előzmény: Törölt nick (1341)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1341
8 napon belül jelentsd be a saját biztosítódnak, hogy kárt okoztál, más különösebb teendőd nincs. Remélhetőleg a rendőrség nem tett feljelentést, így nem indult szabálysértési eljárás.
Előzmény: kikof (1340)
kikof Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1340
Szép napot Mindenkinek!
Felvilágosítást szeretnék kérni, mire számíthatok.
Áruház parkolójában nekitolattam egy autónak, ugyanarra az útra tolattunk, csak ő kicsit hamarabb kiért, így az én jobb sárvédőm nekiment az ő ajtajainak. Az ő autóján alig látszik, az én autóm rendesen behorpadt. Mivel nem volt betétlapunk rendőrt hívtunk, akik fél óra múlva lefékeztek,kiadták a papírt, majd elhajtottak. Papírokat kitöltöttük, mindenki ment a maga útjára. A kérdésem: kinek kell a biztosítóhoz bevinni a papírt? (én nem vittem, nekem úgysem fizet, hiszen én vagyok a károkozó), Ha a másik fél bejelentette, kb. mikor kapok valami értesítést és mik lehetnek a következmények?
Segítségüket előre is köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1339
Mindenkinek szívesen, ha van fejlemény érdeklődéssel olvasnám.
Előzmény: riari (1336)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1338
Nincs mit, remélem jót írtam.

A kötelező biztosítás a balesettel kapcsolatos károkat téríti meg, annak akinek okozta az üzembentartó. Ezeket a károkat, amit a rendőrség esetlegesen okozott nem téríti meg.
Előzmény: VnéMelcsi (1337)
VnéMelcsi Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1337

Köszönöm válaszát!

A kötelező biztosítás erre az esetre nem érvényes?

Előzmény: Törölt nick (1335)
riari Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1336
Köszönöm a választ!
Előzmény: Törölt nick (1333)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1335
Ez kb. 30 ezer forint pénzbírság.
Előzmény: VnéMelcsi (1334)
VnéMelcsi Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1334

Öcsém ezen szöveggel kapott idézést a szabálysértési eljárásra:

"enyhe szabálysértést követett el"

ez olyan, mintha előre borítékolnának valamit.

Egyébként mire számíthat? tól-ig?

Törlik, 10, 50, 100, netán 500 eFt esetleg milliók?

Előzmény: Törölt nick (1332)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1333
Sajnos okosat ezekből én se tudok mondani, csak ezen gondolkodtam én is, hogy mit szeretne mégis a másik fél.

Ami jogilag felmerül, hogy a védett úton haladó csak akkor élvez elsőbbséget, ha sebessége nem megtévesztő. Pl. 50 helyett nem megy 75-el.

Amit még előhoznak: tanúk, kamerafelvétel, szakértői vizsgálat és ennek vitatása.

Emellett vitatják a felelősségüket, pl. be nem látható útszakasz, műszaki hiba, vagy olyan objektív körülmény, amely miatt nem lehetett felelős.

hirtelen ezek jutnak eszembe. A bíróság amennyiben nem látja megalapozottnak a felelősségét a másik félnek "felmenti", de ettől még a fia nem lesz eljárás alá vont személy (költség sem terheli), csak ha új feljelentés tesz és még nem évült el az ügy.

A probléma a kárrendezésben szokott jelentkezni, ha nincs felelőse a jelen eljárás alapján a balesetnek.
Előzmény: riari (1331)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1332
Mi az hogy enyhe szabálysértési eljárás?:)

A szabálysértési ügy tárgyalása során nincs értelme előhozni a rendőri intézkedéssel kapcsolatos panaszokat.

A rendőri intézkedést lehet panaszolni a rendőri szervnél, a Független Rendőri Panasztestületnél, esetleg ügyészségnél, ombudsmannál.

Ezek eredményétől tenném függővé a peresítést.
Előzmény: VnéMelcsi (1330)
riari Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1331
Tisztelt Oláh Péter Balázs!

Ez év május 12-én egy szerintünk teljesen tiszta közlekedési helyzetben okoztak kárt az autónkban, így nem értjük, ép ésszel lehetünk-e még a "vesztes fél". Ami történt: Belvárosban felsőbbrendű úton haladt a fiam (felgyorsulni sem igazán tudott, elég nagy a forgalom, ahogy mondta, IV-esbe kapcsolta a váltót), alsóbbrendű útról kihajtott elé jobbról egy autó, jobbra kormányzással próbálta elkerülni az ütközést, úgyhogy a 2 éves autónk bal orra jó alaposan tönkrement, a kár értéke simán eléri az egymilliót. Az okozó nem igazán ismerte el a felelősségét, rendőr, helyszínelés, mentő (a fiam utasának az ujja kificamodott). A rendőrnek annyit jegyzett meg, hogy nem teljesen érzi magát felelősnek, mire a rendőr annyit mondott neki, hogy "Uram, alsóbbrendű útról hajtott ki, elsőbbséget kellett volna adnia. Határozatot még mindig nem láttunk, érdeklődésünkre közölte a rendőrség, hogy a héten kapunk idézést, ugyanis az egyszeri fellebbezésen kívül az okozó bíróságra viszi az ügyet. Egyszerűen nem fér a fejembe, miben bízhat még, miből gondolja, hogy megnyerheti az ügyet. Félek is tulajdonképpen, mert Magyarországon egyértelműbb helyzetben is előfordult már, hogy az a "vesztes" akinek nincs elég jó ismerőse vagy elegendő pénze, hogy lefizesse az igazát és akkor fizethetem a perköltséget is?
VnéMelcsi Creative Commons License 2010.08.04 0 0 1330

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni öcsém ügyében.

Bevásárlóközpont parkolójából állt ki, miközben ( ő nem vette észre), de valószinűleg súrolta a mellette parkoló autót.

Rögtön tanúk teremtek ott, s ordinálé módon kiabáltak vele, hogy részeg disznó, stb. el akar hajtani a hejszínről- holott csak odébb állt, hogy tájékozódjon.

A tanú rögtön rendőrt hívtak aki intézkedett szonda. Az eredmény negatív volt, hiszen nem ivott és nem is ismerte el hogy ivott volna. A rendőr mentőt hívott és a kb 25km-re levő településre szállították mindenféle vizsgálat elvégzésére. A vizsgálat eredménye negatív volt, a végén az orvos megjegyezte ( írásban), hogy nem volt indokolt a vizsgálat, ahogy a beszállítása sem. Öcsém a közlekedési vétkességét később a károsultnak elismerte, ennek ellenére enyhe szabálysértési eljárás indult ellene, aminek tárgyalására a napokban kerül sor.

Nagyon felháborodtam az ügyön, a kötelező biztosítást fizeti rendesen, 32 éve vezet, soha egy koccanása sem volt. A rendőri intézkedést is felháborítónak tartom. Az már csak hab a tortán, hogy a beszállításáról gondoskodott a szolgálatban levő rendőr, de a kocsi hazaviteléről, öcsém (tömegközlekedés már nem volt ) hazaszállításáról már bátyám intézkedett Tehát neki is volt jócskán kára a nekem rendőri túlkapásnak tűnő esetfolytán, az erkölcsi káráról már nem is beszélek. Szerintem becsületsértési pert is indíthatna.

A kár mértékét ugyan nem ismerem, de szerintem azért fizetjük a kötelező biztosítást, hogy a nem szándékos károkozásokat megtérítse.

Várom véleményüket, illetve a tárgyaláson követendő magatartását. Akkor jár jól, ha minderről hallgat?

mecso Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1329
A helyzet az, hogy valami kis kockás cetlire felírta az adatokat, de csak a személyét.
Kocsi rendszám nincs felírva, a sráccal nem írattak alá semmi papírt, és a "rendőr" (talán inkább közterületes) szavaiból az derült ki, hogy csak figyelmeztetés.
Ez februárban történt, és Júliusban jött a csekk.
Kicsit érdekes a dolog, és nem tűnik túl jogszerűnek.
Én is a konzulátust javasoltam nekik, de nem telefonon, hanem kérjenek időpontot!
Köszi
Előzmény: Törölt nick (1322)
tangerine Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1328
Ja. Én is így vagyok vele. Egy próbát megér, főleg ha nem kell 5000 Ft-os illeték (direkt rákérdeztem).
Majd beszámolok, ha lesz valami fejlemény. Azt mondták írjak, majd 3 hét múlva érdeklődjek telefonon.
Előzmény: Törölt nick (1327)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1327
Tudtommal illetékköteles, de próbálkozni lehet, kíváncsi vagyok az eredményre.
A másodfukú eljárásban viszint akkor meg kell nevezni azt aki vezette.
Az iratbetekintés ennél az ügytípusnál szerintem általában nem okoz jelentős hátrányt, hiszen fellebbezéssel orvosolható, ha esetleg mégis kiderül valami.
Előzmény: tangerine (1326)
tangerine Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1326
Na felhívtam őket. Azt mondták, hogy legkésőbb az 56-57. napon szokták kiküldeni a határozatot, hogy a kézhezvétel beleférjen a 60 napba. Azt javasolták, hogy reklamáljak írásban simán, illeték nélkül. Tértis levelet fogok írni a biztonság kedvéért.

tangerine Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1325
Ja a levél 07.07-én kelt. Egy nappal hamarabb, mint a határozat.
Előzmény: tangerine (1324)
tangerine Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1324
Köszi!

Nem tudom akkor érdemes-e erre a témára ráfeküdni, hogy nem jött az értesítés 5 napon belül, és ezzel csorbultak a jogaim. Pl. nem tudtam iratokba betekinteni, vagy azt mondom, hogy nem én vezettem, de nem volt lehetőségem megnevezni, mert már engem megbüntettek, stb...
Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1323
Ja most látom 26-a... Érdekes. elkeveredett a postázóba? Mindenestre nem időben értesítettek 8mikor kelt a levél?), mert az eljárás megindulását követően illett volna.

Az ellenvéleményekre nem alapoznék, mert ha elolvasod az általad is idézett törvényt, láthatod mi a kézbesítés időpontja. Max. ezzel az eljárás megindításával lehet kísérletezni. Szerintem mondjuk az ügytípus miatt nem olyan súlyos a dolog, mert nincs is olyan esemény gondolom, ami eredményre vezetett volna, befolyásolta volna a határozatot (pl. bérbeadás igazolása, elidegenítés)- ha tudatod velük.
Előzmény: tangerine (1318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!