Mondjuk úgy, hogy nincsen törvényi rendelkezés, sem ennek kitétele a törvényben.
(Motororsként szeretném ha lenne, mert szoktam este gurulni, de autósként tudom milyen k.... zavaró egy motoron a xenon. Nincs mit tenni túl magasan van. De ez az Én véleményem. Erre rendőr nem hivatkozhat!)
nem szükséges szvsz, ez nem gixxer, nem forog 15000-et.
egyébként én a motorolajbolt.hu-n vettem castrolt 1600-ért még tavaly 12L-t, aztán Motult 12L-t 1900-ért az 5100-ast, nagyon jó vétel volt. azóta megszűnt a szervizbe olajat hordás, úgyhogy lehet másik szervizt keresek.
:-( Azt hittem az olajshop olcsó...most vettem 3 litert 7600-ért igaz adtak egy castrol láncsprét...ami ugyan nem kellett mert Motorex-et használok... 1700...naggyon olcsó! vegyél sokat!
Én is javaslom a 10W40-et. Az olajnál az is lényeges, hogy ásványi vagy fél- esetleg teljes szintetikus. Az enyém először ásványit kapott (igaz ez 20w50 volt), na ezt ette is rendesen, illetve kinyomta a karter csőnél. A következőnél már fél szintetikus 10w40-került bele, olajfogyás minimális és minden tiszta. Én a Castrol ActEvo X-tra-t használom, 2600Ft/L nekem bevált.
milyen viszkozitású olajat javasoltok a géphez? a gyári alapjavaslat a 10W-40-es, de az előző motoromhoz is az volt, aztán a szakszervizben 20W-50-est csurgattak bele.
az alpokban nem tudom mit írnak elő. Magyarországon eme kitételek, csak gépkocsira vonatkozik. Egyébként a szintállítás amúgy is vicc egy motoron. Mert minden gázadásnál emelkedik a motor eleje, ergo vakít, meg amúgy is magasabban van. Az eu rendelkezésnek még nem néztem utána, de Én nem nagyon járok a vassal külföldre, azért utána nézek.
és ez akkor mit jelent ránk nézve? mert a BMW motorok xenonja tudja az automata szintállítást. én azért nem merek xenont tenni, mert nem örülnék, ha mondjuk majd az Alpokban megállítsanak, és azt mondják, hogy innen menjek gyalog...
xenonos témában ha szabad, akkor kicsit "okoskodnék".
Az a rendelet, amiről beszéltek 45, 48, 98 és 99 es, autóra vonatkozik pontosabban 2 nyomtávú gépjárműre. Imádott járgányaink pedig legkevésbé sem nevezhetők ennek.
45 - Fényszórótisztító
48 - Gépjárművek világító és fényjelző berendezéseinek beépítése
A mi Hondás társaságunkban többen megcsinál(tat)ták, és meg vannak elégedve. A kiállításon most 9k HUF volt egy szet, az azért nem is drága, stabil helyet kell találni a trafónak a fejidomban lehetőleg.
Olajcserét elvileg nem vagy köteles hivatalos Kawasaki szervizben csináltatni, viszont ettől még kérdéses a dolog, hogy a pecsétet beleütik-e, vagy sem amikor viszed, és mondod, hogy olajat ne cseréljenek benn, mert otthon kicseréltem... Csak nézzék át a kötelező részeket... Ettől nem lesz olcsóbb a szerviz, mert egy órát akkor is fel fognak számolni, szerintem. Csak az olajon tudsz spórolni, azt viszont van olyan hely ahova tudsz vinni.
szia! tudtommal nem. ha van karbantartói füzeted, abban le van írva, mit milyen rendszerességgel (futott km v idő) kell kawa márkaszervízben karbantartani/ellenőriztetni.