Keresés

Részletes keresés

tyler-durden Creative Commons License 2004.03.22 0 0 363
illetve a lent:) említett módon:)
Előzmény: tyler-durden (361)
tyler-durden Creative Commons License 2004.03.22 0 0 362
személyeskedés??? na ne viccelj már. Az első hozzászólásod óta személyeskedsz.

már megint az antiszemitizmus. Mondd ez az egyetlen téma, amiben tudod ki a jó és a gonosz?

antiszemitizmus létező probléma az igaz, de nem kell azzal is gerjeszteni az indulatokat, hogy arra is rákiáltjuk, ami nem az.

Előzmény: titanick (360)
tyler-durden Creative Commons License 2004.03.22 0 0 361
Hogy melyik hozzászólásból sugárzik düh, azt igen könnyen meg lehet állapítani. Csak tiszta fejjel kell összehasonlítani.

Amúgy bizonyítékot (értelmeset, nem pedig a legutóbbi válaszodban terjengő értelmetlen, zavaros, düh szülte hülyeségeket) az én hazugságaimra, félremagyarázásaimra, de azonnal, különben érveid pehelysúlyú fikaként szállnak el...bár efféle orrnyálkaképződmény vagy magad is

Te ezt hányszor tetted meg eddig? És az, hogy folyamatosan ócsárolni próbálsz még nem automatikus azzal, hogy megsértődöm, és hogy sértődött lennék? Érzed a különbséget? Ergo arra sem hatalmaz fel, hogy sértődöttnek nevezz.
Ilyeneket én is tudnák mondani. Kapjál már a fejedhez! Szedd össze magad stb. stb.

ja és Létező dolgokat tagadok le? Hát mire gondolsz kis gonoszom???:)

A létező dolog az, hogy a legelső hozzászólásom után te már a "csak" filmtopikodban rögötn megjegyezted gúnyosan, hogy itt már zsidóznak, amikor erre semmi alapod nem volt, csak azért mert a fent említett módon ítéled meg az embereket. érdekes, hogy itt akármiylen vélemény hangzott el pro és kontra a filmről mindegyikre normális módon reagáltam. Csak köztünk, illetve csak közted és mások között alakult ki ez a szint. Szerinted miért? Ne játszd már az eszed tovább kérlek szépen!

Előzmény: titanick (358)
titanick Creative Commons License 2004.03.22 0 0 360
ja, bocs, mégvalami:
egyrészt attól még hogy a te szűk agyad nem fogja fel, miről beszélek, másé igen. Ráadásul kár bűcsűról gagyogni, mert eszem ágában sem volt elmenni, ezt csak szeretnéd, öcsikém. Miért is tennék ilyet, amikor részemről lényegesen több ontopic hozzászólás született(ideértve a médiával kapcsolatos ostobaságaidat leleplezőt is), mint részedről, hiszen neked leginkább csak a tökéletesen offtopic személyeskedés megy irányomba. Vigyázz, nehogy hazudozni kezdj, egyrészt én is offoltam, másrészt pontosan visszakereshető, miket is firkáltál ide...Szóval, alaposan elgondolkoznék a helyedben a topicbeli szerepedről, és meht irásainak fényében arról, nem lehet-e mégis, hogy erősen téves képzelgéseid vannak az antiszemitizmussal kapcsolatban...(amúgy hiányolom a bizonyító erejű tanulmányaidat a honi és német antiszemitizmus jelentéktelenségének témakörében)

/fikapöci/

On: 26-ról ha jól emlékszem 31-re emelte a forgalmazó a kópiaszámot a mozik kérésére, mert nagy az érdeklődés... még mindig jobb,. mintha az Amerikai Pite 4 iránt menne ekkora érdeklődés...:)

Előzmény: tyler-durden (357)
tyler-durden Creative Commons License 2004.03.22 0 0 359
ja és még egy, amit nem értek az az, hogy miért kavar fel téged ennyire pont ez a téma, ha ateistának mondod magad? a véleményedet már elmondtad 20 ezerszer, ennél többet mit akarsz? oktatni? ilyen belső késztetésed van?

ja és figyelembe véve a túlérzékeny lelkedet, leszögezem , hogy nem utalgatok, hanem kérdezek. amit te belehallasz vagy bele akarsz, azon neked kell túltenned magad. veled ellentétben nem rendelkezem prekoncepciókkal és nem sorolom be a másikat rögtön egy skatulyába, mert úgy könnyebb feldolgozni egy másik embert, és azt is könnyebb megérteni, hogy ki vagy te.

És még valamit tisztázzunk. én nem állítottam semmi olyat, amit hazugságnak lehet nevezni, amelyhez hasonló szavakkal úgy tűnik igen könnyen dobálózól, ami megint egy szép tulajdonság. Sőt nem állítottam semmit, hanem érzéseket fogalmaztam meg.

és végül egy jó tanács: majd akkor használd az iróniát, amikor megtanulsz vele bánni. ok?

Előzmény: titanick (342)
titanick Creative Commons License 2004.03.22 0 0 358
off:
asszem neked teljesen elment az eszed. Az rendben van hogy kiderült, HAZUDOZOL, ferdítesz, nem e világban élsz, létező dolgokat tagadsz le, ráadásul görcsösen szeretnéd ha igazad lenne, de hogy ebbe bele is hülyülj...ébredj fel, kisöcsém, ez csak egy topic, simítsd ki az vicsorgó arcodat(igen, azt az erőltetett szmájlit), terítsd reá a zsoltárokat és szép keresztényi szellemben készülj életed nagy filmélményére.

Amúgy bizonyítékot (értelmeset, nem pedig a legutóbbi válaszodban terjengő értelmetlen, zavaros, düh szülte hülyeségeket) az én hazugságaimra, félremagyarázásaimra, de azonnal, különben érveid pehelysúlyú fikaként szállnak el...bár efféle orrnyálkaképződmény vagy magad is...

Előzmény: tyler-durden (357)
tyler-durden Creative Commons License 2004.03.22 0 0 357
Tudod, ha azt szeretnéd, hogy az emberek et gondolják rólad, amit itt írsz, akkor olvass el legalább egy a kommunikáció alapjairól szóló könyvet és persze ne próbálkozz azzal az ócska módszerrel, hogy a saját magad eszközeit (utalgatás, hazudozás, félremagyarázás) másokra kivetíted, aztán köpködsz.

jó ez a duma, ahogyan nevén nevezel itt dolgokat:
visszavágás...mire?
szeretsz oktatni... mit?
sértődöttség... min?
győzelem a vitában... :)(általános isk.)

szóval tuti, hogy el szeretnél érni ilyen dolgokat, ami önmagában azért elég szánalmas, de mi ez? ez az idevágó sablon, amit alkalmazni szoktál végül? elég lett volna annyi: én megyek sziasztok.
Úgyhogy szia, akkor majd márc. 25-e után esetleg nézz be.

Előzmény: titanick (342)
Ficus Cucis Creative Commons License 2004.03.22 0 0 356
Csak a kiegyensúlyozottság végett: http://www.dujpepperman.com/gibson/index.html
hairyzsu Creative Commons License 2004.03.22 0 0 355
:-))) patience=gym:DDD
Köszönöm...!
Előzmény: Giorgio Volli (354)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.03.22 0 0 354
Szia!
Ha minden igaz, holnap végre postázza az emberem. Beletelt majdnem két hétbe, mire kiért a lóvé. Türelem, tornaterem! :-) Ha megérkezett, úgyis szólok majd.
Előzmény: hairyzsu (353)
hairyzsu Creative Commons License 2004.03.22 0 0 353
Szia! Megjött már céda messziföldről?:-)
Előzmény: Giorgio Volli (335)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.03.21 0 0 352
Tényleg... Eltűnt... Elrettentésnek maradhatott volna... Mindegy... Ja, mail ment...
Előzmény: titanick (351)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 351
meht és a hozzászólásai, valamint az a nagyon korrekt reakció az okosságaira miért tűnt el? kimoderálódott? valahol kár...
Pipinyuszi Creative Commons License 2004.03.21 0 0 347
Én még nem láttam a filmet, de a "balhé" fölkeltette az érdeklődésemet. (Ez jót tesz M. G. pénztárcájának.)
Nekem mindegy, hogy Jézus Krisztus zsidó volt vagy nem, de elgondolkoztató, hogy személye ma, 2000 évvel a múködése után még mindig hat, felkavar, megmozgat. Ereje van. Szerintem köze volt az Istenhez... Nem lehet közömbösen elmenni mellette.
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 342
ja és tylerkém, zárásként két nagyon fontos dolog:

1. nem feltétlenül rád gondoltam meht másodnickként, de amúgy annyira szeretnél győzni a vitában, hogy még akár te is lehetsz. Nem fontos amúgy, téged bánt csak érezhetően. Nekem nem számít.

2. Kettőnk közül téged idegesítenek dolgok. Például én:). Engem max. foglalkoztatnak, de a vergődésed szórakoztat, a kényszer, amely sértődöttséggel vegyesen árad belőled, hogy mindenképp visszavágj, kellemes mosolyt csal az arcomra. Ez van. Szeretem oktatni a hozzád hasonlókat, főleg ha elszórakoztatnak.

És ezzennel akkor felszólítanálak újfent: minden puskaporod ellőtted, így lehetőség szerint elgközelebbakkor szólalj meg, ha már láttad a filmet. Köszi, öcsi.:)

titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 340
erre csak ennyit: a szándékos félremagyarázás, hazudozás mint vitaelem, egyszerűen szánalmas és kóros nálad...

Főleg az utalgatás: kicsi ostoba gyermek, én hangsúlyozottan nem vagyok vallásos, a származásom zsidó, ateiata vagyok és épp ezért egy rabbi is magyarázhat nekem, amit akar, számomra a Biblia, amelyre te tartok tőle, jobbkezezel is, szimpla ölős-dugós-áltörténelmi fikció, s mint ilyen, egyike a legfontosabb világtörténelmi ereklyéknek. Pont. Remélem, elég egyszerűen fogalmaztam, hogy végre felfogd és alábbhagyj a hazudozással.

Előzmény: tyler-durden (332)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 339
akkor bizony zsidó volt a szentem, hivatalosan is...:)
Előzmény: frbully (331)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.03.21 0 0 337
Már megint a MoziNet fórumáról fogok idézni egy hozzászólást:

"... egy hazánkfia a tengerentúlról:
Kb. fel oraja jottem ki a mozibol, igy amit irok az nagyon elso benyomas, lehet, hogy ha majd alszom ra egyet(-kettot) akkor nehany dolgot kicsit maskepp fogok latni, de igyekszem targyilagos lenni.
Mivel a nagy felhajtas miatt, az ember az elmult heten (es elotte) ezerfajta velemenyt hallott, igy nyilvan en is mar az ismertebb szempontok szerint is figyeltem a filmet. Alljon itt egy osszegzes arrol, ahogy en lattam:
- a fenykepezes remek, valoban mintha Caravaggiok elevenednenek meg (bar az utolso elotti jelenetben ez mar annyira eros, hogy en kicsit eroltetetten beallitottnak ereztem);
- lehet, hogy tortenelmileg nem tokeletes (lasd gorogul vagy latinul beszelnek-e a romaiak, illetve nezhetett-e igy ki Krisztus, stb.), de ketsegtelen, hogy a maig keszult, leginkabb reszletessegre torekvo bemutatasa a bibliai Nagypentek esemenyeinek;
- a brutalitas felvetese jogos: lehet vitatkozni, hogy valoban ez tortent-e vagysem, de igazabol helyenkent annyira tulzott, tomeny az egesz, hogy mar-mar hozza kondicionalja magat az ember.Kulonosen igaz ez a hiresse valt korbacsolos jelenetre. Nem igazan tudom, hogy mi celja volt Gibsonnak ezzel - ez a legmaradandobb, sokkolobb resz, a film szinte e kore epitkezik -, en arra hajlok, hogy mintegy Krisztus halala miatt erzett elkeseredeset, duhet vitte bele ebbe a reszbe. Kicsit olyan, mintha ezzel a resszel akarna leginkabb bunbanatra kenyszeriteni a nezot (de legalabb is sajat magat), minden kepkocka azt sugallja, hogy az emberek gyarlok, "bunben fogantatva hajlandok minden rosszra"; kb minden egyes korbacsutes egy igazan hivo, "bunos" ember onmardosasa negyzetesen emelkedhet.
- antiszemitizmus vad: igaz es nem igaz. Aki eleve ugy gondolja, hogy a zsidok kollektiven, mindorokke felelosek Jezus halalert (mondjuk az ilyen pszeudo-kereszteny a bibliai tanitas lenyegerol feledkezik el - szokas szerint -, miszerint Jezus az emberiseg buneiert halt meg...), az mindenkeppen nagy elegtetellel fogja szemlelni kulonosen a film elso 40 percet. A negativ figurak (zsido oldalon) Kaiafas (hu, de meglepot mondtam most ...), a fopapok es a katonaik; az oket tamogato tomegeknek nemigazan van megfoghato arca, ellenben a Jezussal szimpatizalo (szinten, ugye) zsido tomeg,- a Golgota menten- rengeteg szenvedo noi arccal azonositodik a nezoben. Szvsz aki azonban nem rendelkezik a fent emlitett eloitelettel, abbol ettol a filmtol nem lesz antiszemita.
- "nem is a zsidok, hanem a romai katonak a legbrutalisabbak" programpont: igaz, hogy a korbacsolok es a bortonorok kulonosen barbarnak vannak beallitva, de ennek ellenere a romai oldalon is vannak akik nem feltetlenul keltenek ellenszenvet. Mellesleg a romaiakrol beszelve, tenyleg jo Pilatus es annak a megfogalmazasa, hogy mekkora dilemma elott is allt (lazadas eselye a fopapok kovetoi- vs. lazadas eselye Jezus kovetoi reszerol), bar talan ezt egy kicsit jobban kidolgozhattak volna.
Az is valoszerubbe teszi a filmet, hogy tobbszor is szinte erzi az ember, hogy akkor es ott a romai katonak szemeben az egesz keresztrefeszites historia nem igen kulonbozott mas keresztrefeszitesektol; a romaiak csak teszik dolgukat, legfeljebb furcsaljak egy kicsit a nagy felhajtast.
- a legjogosabb kritika szerintem azonban valoban az, hogy elvesztodik Jezus bibliai tortenetenek lenyege: embertarsaink szeretete, megbocsatas stb. Van ugyan nehany emleknyombol osszeallo, amolyan "best of" Jezus, de ha valaki nincs tisztaban az uj testamentummal, az szerintem nem tudja ezek moge helyezni a fontosabb jelentest. Raadasul ezek valoban inkabb amolyan "betetek", a hangsuly nem ezeken van.

Mindent osszevetve a film igen hatasos, s mint emlitettem, remekul fenykepeztek. ..."

Na, én is valami hasonlót várok (el) ettől a filmtől...

Ja, és szintén egy ottani hozzászólásból tudtam meg, hogy "Debney zenéje 4 csillagot kapott az ötből(allmusicguide); 4 csillag még: Gladiátor, Az őrület határán, Last temptation, SW: A new hope." Ezek szerint, csak nem vettem rossz lemezt. Huhhh...

Giorgio Volli Creative Commons License 2004.03.21 0 0 335
Azt hiszem, valahogy én is így állok ezzel a filmmel...

"... Engem sem valami szadista kéj hajt, hanem egyszerűen merész, erőteljes filmnek tartom, ami naturalista, és elgondolkoztató. Ezért fogom megnézni. ..."

forrás: MoziNet fórum

A filmzenét egy pár hete megrendeltem CD-n, az USA-ból. Az például nagyon megragadott a bemutatóból. Ha a moziba mégsem mennék el, azt legalább meghallgatom.

tyler-durden Creative Commons License 2004.03.21 0 0 332
Akkor téged az is idegesít, ha már valaki vallásos? NEm tudsz vele mit kezdeni? csak a polgárpukkasztásig jutsz el? Egyáltalán mit érdekel ez téged? Ezt kapod a tévéből?

Amúgy arról, hogy a Biblia fikció tényleg beszélned kéne valakivel. Kezdésnek menj el egy rabbihoz. Az elejében ugyanis ő az illetékesebb.

Egyébként MEHT-tel nem tudok mit kezdeni. Ha már így utalgatsz, akár te is lehetsz az. Skizoid jeleket már korábban is láttam nálad.

Előzmény: titanick (328)
frbully Creative Commons License 2004.03.21 0 0 331
"A kollektív bűnösség tény". "jézust a zsidók ölték meg, ez tény!" Tény, tény: a szemét zsidók megölték Jézust, anyagi érdekből - mi másból, ezeket csak a pénz érdekli. Leköpködték, töviskoronázták, megütötték, szöget kalapáltak a tenyerébe stb... Ugyanakkor minden tanítványa zsidó volt, akik életük feláldozásával elterjesztették a földön a keresztény vallást; zsidók voltak az asszonyok, akik azt mondták: feltámadt, nincs itt!, zsidó volt a nevelőapja, zsidó az édesanyja, így zsidónak kell tartanunk őt magát is, - legalábbis anyai ágon.
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.03.21 0 0 330
* OFF! *
Na, még lefekvés előtt... Hátha oldja a feszültséget...

Felirat egy templom gyóntatószéke felett:
"Ha megbánta bűneit, lépjen be!"
Mellette nõi kézírással:
"Ha nem, hívjon fel: 6234-2588"

:-)

Giorgio Volli Creative Commons License 2004.03.21 0 0 329
Nem tudom, kire célozgatsz, de a gyalázkodós hangnem nekem sem jön be. Este privát programom volt, úgyhogy majd holnap - azaz ma - újból írok, ha lesz egy kis időm. Azért, gyorsan... A JKSZ úgy ahogy van perfekt, akár a musicalről, akár a belőle készült filmről beszélünk. Bocs, elfogult vagyok. A Jézus filmek listájával pedig én is egyetértek, nálam is ezek a mérvadó alkotások leszámítva egyet - azt a nyomozásost -, amit még nem láttam. A Kazantzakisz féle könyvet - amit említettem -, érdemes lenne szintúgy filmre vinni! Van olyan izgalmas téma, mint a megkísértés.
Előzmény: titanick (304)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 328
azzal a banderasos the bodyval, esetleg? azzal keverheted? mert az is krimi volt, de az sem ateista, sőt kellemes csalódást okozott...
Előzmény: Törölt nick (327)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 326
az én katolikus nagyanyám uszkve 65 évesen, egy vasárnap, közvetlenül templom után látta, és majdnem szörnyet halt a nevetéstől...
Előzmény: Törölt nick (323)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 325
Hozzuk össze őket Sam Raimival, hátha észhez tér és megcsinálja az Evil Dead 4-et...ráaádsul Cazaviel Jézusként segíthetne Ash-nek a zombik írtásában...

" Idén karácsonykor Asht egy isteni pofa fogja segíteni a gonosz elleni harcában..."----
Evil Dead 4- God's Chainsaw

Előzmény: jamamura szadakó (322)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 324
1. Így van. Ez Jézusról, mint elképzelt emberről szól, ám erős bibliaim vonatkozásokkal. De a Biblia épp ilyen fikció. tehát akár azt is mondhatnánk, hogy Kazantakisz műve apokrif irat. És mi lenne, ha a Biblia lenne az, és a Kazantakisz mű a szentírás? akkor most Scorsese dicsőülne Gibson helyett, már jóideje...:)

2. Ez részben igaz. De az egész(már az eredeti regényben is) egy hatalmas Jézus parafrázis...ráadásul meglepően humánus...pont azáltal, hogy egy közönséges zsidó halandó sorsát állítja párhuzamba Krisztuséval, hasonló szenvedéseknek és felismeréseknek kitéve a főhőst.

3. Na ezzel nem értek egyet. A rockopera is bátor bizonyos helyeken, szövegezésében, de a film remekül aktualizálja (posztárként kezeli JC-t és médiaként/rajongóként/kiadóként/aktuális usa kormányként a környezetét) a történetet, és a szereplőválasztással (a főbb színészek színesbőrüek, a római katonák náci felszereléssel mászkálnak), pontosan a humanista, mindenféle kirekesztés ellenességét(köztük az antiszemitizmust) deklarálja, ráadásul Jewison, a rendező ugyebár zsidó, tehát az érvelésed egyszerűen baromság.

Amúgy pedig nem a bibliai tartalom antiszemita (bár a sokszor átírt Biblia/evangéliumok célja akár ez is lehetett volna, ismerve a történelmet), hanem ennek a modern értelmezése a zsidóság kollektív bűnösségéről, az olyatén ábrázolás, amely ezt erősíti, akár a vatikáni zsinatot is tagadva...

4. Az ateizmus jó dolog. Szeretem. Én is ateista vagyok és a manapság szócsőhöz jutó bigott keresztények korában, vallási fanatikus terroristák világában, ahol kényszerítő érték kezd lenni a vallás és ezért bárki hajlandó (megint) háborúzni...nos, büszkén vállalom.

És ez a film sosem volt krimi, ráadásul pont az a lényege, hogy nem ateista, hiszen a nyomozást végző római katona elkezd hinni a messiás valódi siteni lényében, és a nyomozás/politikai munka spirituális utazássá válik számára. A konklúziója is ez, hiszen arra jut, hogy azért nincs holttest, mert Jézus feltámadt, tehát... Jól gondolom, hogy nem láttad a filmet, csak kötekszel a címe alapján? Amúgy Damiano Damiani olasz, hithű katolikus, habár ugyanakkor egy rednkívül evilágban élő, felvilágosult ember.
Amúgy nagyon is érdekes dolog ateista szemszögből vizsgálni a Jézus eseményt, kifejezetten történelmi/politikai(természetesen akkori)/vallástörténeti szemszögből...

5. Jézus valóban háttér, de egy pofátlan, mégis jópofa szimbólum is, hiszen Brian teljesen egyértelműen Jézus paródiája, és Pythonék valóban a vallási faantizmust és a butaságot, bigottságot fricskázzák vele, valamint polgárpukkasztanak a "szent téma" parodizálásával.

Tehát akárhogy nézzük Jézus és személye, hatása kerékkötője valamennyi kedvenc filmemnek.

És a tieid...? Én nem fogok jó eséllyel belekötni...

Előzmény: Törölt nick (321)
jamamura szadakó Creative Commons License 2004.03.21 0 0 322
igaz. olyan klafa horrort lehetne összehozatni ezekkel a mesteremberekkel, hogy tíz ujjunkat megnyalnánk utána.
Előzmény: titanick (320)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 320
lehet. de eleve nem forgalmazta volna wide a kutya sem. De nem sajnálom, ha ennyire kelendő, hadd vigyék...

Azt meg helyesen tetted, hogy megvetted a jegyed, én letöltve nem bírtam/akartam megnézni, a széles vászon itt az igazi közeg, függetlenül attól, hogy tetszik-e végül, vagy nem. Amiért egyébként pont szimpatikus a Passió, hogy technikai/filmes szempontból az Igazi Mozi, ahol a cél érdekében apait-anyait bevetnek, mindenki igyekszik a tudása legjavát nyújtani, és itt nem számít, beválik-e, nemes-e a cél...

Előzmény: Törölt nick (317)
titanick Creative Commons License 2004.03.21 0 0 318
a filmet látva leginkább a Népszabiban nyilatkozó teológusokkal tudok egyetérteni mind az antiszemitizmus, mind a film vallási értékei, hitelessége és a kelthető áhítat szempontjából. Érdekes, hogy egy teológus ennyire jól átlát egy film hatásmechanizmusán. Ezért elismerésem.
És Gibsonnak is jár, nemcsak a ravasz kampány miatt, de a film kivitelezése és hatásvadászata abszolút profi, már-már a Ben Hurt megszégyenítő módon, és ha a szadizmusán kellő mérétkben erőt vett volna...hát lelkesednék.

Amúgy játsszunk olyat, míg a többség is látjaa filmet, hogy Jézus(és kora) filmek top 5...

Az enyém:

1. Krisztus utolsó megkísértése
2. Ben Hur
3. Jézus Krisztus Szupersztár
4. Nyomozás Krisztus holtteste után
5. Brian élete(ami igazából a top 2, de ez az öt film amúgy is csak kényszerrangsor)

És alatta ott ficeg picivel a Passió is, vagy a Lator, ami igen bájos és bölcs darab ugyanakkor.

Ellenben Zeffirelli Jézus filmjét a borzasztó nyálassága miatt nagyon utálom.

Előzmény: titanick (316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!