25 ezerért kaphatsz ugyan jobb futóművet+hangkart, de biztos nem jelent komoly előrelépést. Ha nincs rá sok pénzed, inkább vegyél a Tayába jobb hangszedőt. Hogy merre érdemes elindulnod, leginkább attól függ, milyen zenéket kedvelsz. Az "asztalka" kérdést is érdemes megoldani, akár egyedileg. Egy sufnibarkács darab nyilván nem lesz összevethető a nagyágyúkkal (Soundorg, Mana), de bizonyos szabályokat betartva a semminél sokkal jobb lehet. Merev vázas, műanyag burkolatú gépeknél még olcsó hangszedővel is jelentős lehet a különbség.
Nem DJ. :) Tudom a Concorde DJ's tű (4,5 körül van az ajánlott tűnyomása is), viszont megszerettem a hangját ezért használom ezt. De van egy AT-m is shellel (nem ugrik be melyik típus, sárga a színe), és egy ami a Taya-hoz volt anno. De a Concorde viszi a minőséget.
Tervezem hogy lecserélem régi (ámbár jól működő Taya DP510-es lemezjátszómat) egy jobbra, de a tűt vinném át az "új" gépbe. A tű amúgy egy Ortofon Concorde Pro és hibátlan.
Taya + Ortofon Concorde?
Mire használod a lemezjátszót? Mert ez a kombináció tipikusan dj-zés kombó.
Ja ez igaz, viszont nálam ez nem okoz gondot (ezért is nem foglalkoztam ezzel), mivel kissé amúgy is oldalról fogom látni, magyarán ha a lemez rajta van, akkor is látom. :)
Amúgy a neten keresgélve elég jókat írnak róla. Vagy mi mást lenne érdemes beszerezni? (mondom az ár fontos tényező sajna)
hát ezen a dual hajtányon komolyan felröhögtem, ráteszed a lemezt a tányérra, és nem látod a stroboszkópot? Olyan, mintha a laptopot csak 10 centire lehetne kinyitni, és csak alákukucskálva lehetne látni, hogy kb. mi lehet a képen...
Tervezem hogy lecserélem régi (ámbár jól működő Taya DP510-es lemezjátszómat) egy jobbra, de a tűt vinném át az "új" gépbe. A tű amúgy egy Ortofon Concorde Pro és hibátlan. Kb 30ezer környékén lenne a keret. Mit tudtok ajánlani és hol? Ami nekem fontos a DirectDrive (nem bízok a szíjhajtásban, de tudom most ezért páran meg fogtok kövezni :D ).
Másik kérdés: Mennyiért lehetne eladni a Taya-t? Plexi megvan, jó állapotú, egyetlen hibája csak hogy 45-ös fordulaton a fordulatszámszabályozó poti kontaktos, nehéz beállítani. Más baja nincs.
És akkor a decibeleknél nem vettem figyelembe a zajszintet, ami csökkenti ugye a dinamikát. Így 16biten jó ha marad 75-80dB, míg 24biten akkor is van bő 120dB. Ergo ha felvételt csinálsz, 16biten igencsak meg kell közelíteni a 0dB-s clipping határt, és ha beleszaladsz akkor biza azt hallani fogod. 24bit-en meg nyugodtan lejjebb lehet tekerni picit a potit, mert van dinamika tartalék bőven, azaz nagyobb a légtér. ;)
Na ne szórakozz. :D A 16bit ugyanúgy 16bit egy százmillás cuccban is mint egy 2000 Ft-os hangkártyában. A dinamika ugyanannyi, konkrétan 65,536 darabszámú lehetséges minta az adott pillanatban. Azaz a lehetséges SNR mindkét cucc esetében (matematikilag!) 96.33 dB (most ne beszéljünk a 2000Ft-os gagyi cuccról, mert ott van zaj rendesen, meg egyéb más ami még xar). Nem véletlen rögzítek én 24biten ahol az SNR (ismét mondom matematikailag!) 144.49 dB és ez több mint 16millió mintát jelent.
Ez a n.b.z.m.g minősített esete. Ahogy elnézem ezen még vágni is lehet ugyanúgy, mint a hagyományos stúdiómagnón, csak van egy minimális távolság, amit vágásonként tartani kell.