köszi ,h reagálsz. Azért mertem ide írni mert ,nagyon sokat vissza olvastam itt és hátulról előre is...láttam más nem tuning jellegü témákat is. Az is szempont ,h egy forum "él-e még" nos ez igen és ha ezen túl vagyok akkor lesznek "olyanabb "kérdéseim is :-)
A válaszom az ,h nem mértem mert új tárcsát tettem fől és azért elvárom 1 cnc géptől ,h legalább azt tudja mintha én húztam volna fel :-)
Egyébként a fék nem pulzál hanem beráz és bemorog.De ha te erre gondolsz és remélem okkal -érvel akkor holnap megmérem.Egy ütő tárcsa mindig pulzáló érzést kelt a fékpedálon ez sajnos nem olyan. Szerintem fütómű-felfüggesztés alkatrész játsza az agyát de mi ? :-(
Holnap ráórázok és szállítom az eredményt.
Egyébként amikor én ilyeneket szabályoztam, akkor 90 % -ban müszakis autók társáit-dobjait hozták .Olyanra nem emléxem ,h egy új tárcsa ütött volna.Ha meg neked lesz igazad akkor ..hát nem tudom ,h örülnöm kéne .Kiadom a pénzt 1 újra és mindjárt dobjak el 1-3 tizedet mert szar.
Nem túl rég szert tettem egy 2004 Leon ARL-re.Szeretném a lehető legjobban gatyába rázni.Rengeteg kérdésem lenne,de most csak 1 mert a nyakamon a műszaki és ez prioritást élvez.Új komplett fékszettet raktam be brembo 288mm .Kapott mindkét oldalon komplett lengőkart szilentekkel ,kivéve gömbcsukló (feszítő vassal nem tudtam még lógásra kényszeríteni így azt bent hagytam).Ezen kívül mind két oldalon a szélső féltengelycsuklót cseréltem.Ha fékezek akkor "berázza -berezonálja" a kormányt szó szerint jobbra-balra és kíséri egy kis ütemes morgó jellegű hang .Tehát nem mondható ,h valamelyik irányba jobban, ha kicsit is erőteljesebb a fékezés akkor minden tuti. Az autó nem húz sehova elengedett kormánnyal rendesen tartja az egyenest minden esetben.Ez a jelenség megvolt egyébként a szerelés előtt is talán kicsit erőteljesebben, de gondoltam a szanaszét szakadt hátsó szilent lesz az .Ezek szerint csak "hozzá tett" ,de nem az volt a főbűnös.Ja amúgy a kerékmunkahengerek szárazak voltak,a nyergek úsztak szépen. .A mh porvédője alá nem néztem be megmondom őszintén.Az autón a gumik szinte újak,habár moslék minőség és lehet egy kicsit a belső oldalon már fűrészes.(ilyet nem veszek többet ,puding próbája az evés).Könnyen elképzelhető,hogy a közeljövőben csapágy csere lesz ,jobb első talán már mintha hallatná magát,sajnos a gumitól egyelőre nehéz elvonatkoztatni.Majd ha jobban kiadja magát ...Hát kb ennyi mellék infót tudtam összekapni hirtelen.
Tudod vákumról is forgatni és nyomásról is csak egy szál cső kell hozzá de valszeg az passzolni fog a tiéddel ha azon is geós turbó volt . Keress valakit aki átalakítja a csatlakozásokat . Krézibácsi labdájával megoldható , ha nem csináltál még ilyet akkor lesz mit matekolni néhány szabad óra is rá megy amire be állítod a geometriát. Akkora coolert tegyél be amekkora elfér :) Bármilyen autóhoz lehet szívócsonkot építen, csak a pénz szab határt.Nagy Jani (Nagrad ) ilyeneket épít http://www.nagrad.hu/ .
Látom, hogy főleg tdi a téma, de hátha vannak azért itt jtd-t nyúzó emberek is. Szóval a helyzet az, hogy egy brava jtd100 eu3 motoros autónak a tuningolásába kezdek bele. Egy alfa 2.4 jtd 150 lovas autóról származó gt2256v kerül fel. Ha esetleg tudnátok segíteni, hogy a geo vezérlést hogy érdemes kialakítani, meg úgy egyébként mi kellhet még az összerakáshoz. Gondolok itt arra, hogy milyen cooler fér el kényelmesen, csonkot használjak e más típusét?( valahol azt hallottam, hogy marea jtd110nek nagyobb a belső átmérője) Mindenféle segíséget szívesen veszek és előre is köszönöm. :)
Sziasztok! Bár úgy látom hogy vw a téma, de hátha nem küldtök el az opelos kérdésemmel! Adott egy ascona 16D motor, nagyjából hasonló a golf 1-2 passat b2 16D motorjával. Nehezen indult mostanában, és gyanakodtam hogy nincs kompresszió. Sajnos izzító gyertyás mérést nem tudtam csinálni, ki kellett vennem a csúcsokat. Ezek ugye menetes csúcsok. Az álmoskönyvek azt írják, hogy visszaszerelni csak új hővédővel lehet. Vettem is bele négy újat. összeraktam, légtelenítettem, indítottam. eleinte igen erősen bekopogott, inkább kisebb gázadásoknál. ez egy próba kör után elmúlt, viszont egyenlőtlenül jár a motor, és a gázpedálra is sokkal érzéketlenebb. ha az adagolón próbálom finoman emelni a fordulatot, láthatóan kezd remegni a motor. Mi történhetett? előtte nem volt ilyen. A csúcsokban alig 5000 km van, adagolós cserélte, állította be őket.
Fel lett fúrva két literre, pd dugó, tdi hengerfej, gt17 nyomásos labdával, KréziPapa adagoló, 502-es csúcs, semmi kúler! 100ezer fölött ment el így, pár éve adtam el, de még akkor is rendben volt a motorja...
zöldkártyán nem hitték el, hogy nem kéne piszkálni, 6000 fölött forgott, futott mindenki amerre látott.
szerettem nagyon!
katona gátlók, elöl ültetve, hátul erősített rugók, 1,5t vonóhorog, nagy fék elöl.
de egy 35i passat és a b5 ég és föld, pont, mint a g3 és a g4... -és akkor még nem haladtunk tovább előre az időben...
aaz-t kicsit piszkálni nem érdemes, nagyon meg sokba kerül... de akkor nagyon tud menni egy jó adagolóval...
(1, az ötleteid alapbol tudas hianyosak - ami nem lenne gond, ha mar nem lett volna 5Mx kitarcsalva es nem lennel lusta visszaolvasni)
(2, anyagilag sincs ertelme tuningolni egy kamrast egy olyan kaszniban amiben volt TDI es amiben a TDI bontottan kompletten 4-500euro)
(3, golf 3 mar elegge betegagy, add el es vegyel egy golf4 ALH-t, abbol minimalis penzzel (chip+csucs) kijon 130-140le, normalisabb futomu van alatta es kevesbe rohad es 5-10evvel fiatalabb)
AAZ-ra elso korben intercoolert kene rakni es ratekerni nemi füstöt. ennel több anyagilag hulyeseg.
tengely alapbol porgös (nem ugy mint a TDI, tehat tengely felesleges), csucs megint nem oszt sokat, mert kamrasnal nem a csucs a szük keresztmetszet hanem a kamra.
AAZ-nek sok raforditassal vhol 120le-nel van a vege. 120le-t meg tud egy 1Z masik csucsal es chippel
Golf 3 1.9 AAZ-n szeretnék húzni egy kicsit. Nagyobb turbót, csúcsokat valamint egy SDI tengelyt bele. Milyen turbót és csúcsokat tudok bele rakni? Valamint az adagolón tudok valahogy húzni kicsit?
Elméletileg meg kaptam a választ a kérdésemre,és ugy néz ki hogy a segítségemre voltatok.Azért Írom Így mert "találtam 1 emberkét aki megnézi a szekeret"valamikor"mert kissé elfoglalt.
A lényeg El tudtam neki a mondani mi a problémám És kapásbol ő is a Wastegate szelepre gyanakszik (mint Ti Itt többen)és nem kezdi el kicserélgetni fölöslegessen az alkatrészeket hanem megkeresi a hibát és orvosolja.(remélem):D
Ha a probléma megoldodik akkor rossz szájíz nélkül kifizetem csak nem szeretnék egyenként minden alkatrészt kicserélni hogy hátha jo lesz.
"a gugli kidobta nekem azt hogy a map szenzor a hiba a map szenzor képeit nézegetve és az autó motorterét átvizsgálva nem találtam egyezőt,"
Rossz guglit néztél...... a motortérben nem fogod megtalálni, ezeknek az ECU-ba van integrálva a MAP szenzor. (ezért van az ECU-ra dugva az a gumicső)
Ennyi ismerettel és eszközzel (???) nem lesz egyszerű megtalálnod a hibát, ha csak a szűzkéz szerencséje nem segít. Ismerni kellene a nyomásszabályozás működését, (ismered?) és átlátni a nyomás, légtömeg, fordulatszám, gázpedálhelyzet összefüggéseit (átlátod?). És persze nem ártana ismerni a vag-com procedúráit sem, ha használni akarod. Sokan úgy gondolják, vesznek egy diagkészüléket és egyből övék a világ, az majd mindent megmond. Hát, nagy csalódások szoktak következni. A másik a netes segítség. Valaki mindig megmondja a tutit, a baj csak az, hogy 12-en 12 különböző tutit mondanak. Ritka, hogy elsőre bejöjjön. Ha nem, akkor kezdődik a pénzlapátolás, meg a sírósra görbülő száj. Persze meg lehet mindezt tanulni, idő, fáradtság és pénz kérdése csak. Ahogy azok is végigjárták ezt az utat, akik mindezeket már megtanulták és értenek hozzá. Hogy aztán ezért pénzt kérni lehúzás-e, abba nem mennék bele.
persze mar jo regi az egesz, tehat leht mas hiba is. vki vmit vmikor rosszul rakott ossze.
ha direktbe kotod, akkor ugy is kell mukodnie (toltonyomast direktbe rakotod a wastegate dobozra), de akor 0.6barnal vege a toltonyomasnak, de azzal mar palyan jobban kene mennie
nekem a golf 3 90 le tdi-n ez volt amikor megvettem (elozo tulaj valszin tetuzott vele)
fiat pandankon is ez van... anyamek tökölnek vele varosban. 4 havonta egyszer meghajtom akkor betilt. megmozgatom a wastegatet kezzel/ruddal es adok beki wd40-t, akkor megint jo egy ideig
Bocsi hogy ha menj az any...ba stilusban nyomom,de a guglit már próbáltam és nyelv tudás és autó szerelői tudás nélkül,mindég ezt az oldalt dobja fel a gugli.
Gondoltam ezért ha már ráleltem erre az oldalra,megpróbálok hozzáértőktől esetleg olyan emberektől tanácsot kérni akiknek volt ilyen baja az autóval.
lehet hogy oda írtam azt is esetleg szeretnék szeged környékén szerelőt(aki nem lehúz,mert lássuk be nagyon sokan vannak)aki megnézné mi lehet a baj.
a gugli kidobta nekem azt hogy a map szenzor a hiba a map szenzor képeit nézegetve és az autó motorterét átvizsgálva nem találtam egyezőt,ezért kitakarítottam a légtömegmérőt és az intercooler csövében lévő szenzort,kicserélgettem a vákum csöveket,de a hiba akkor is előjön.most azon gondolkodtam,kicserélem a töltőnyomás szabályzó szelepet,de mielőtt ezt megtenném,segítségért fordultam ide a fórumhoz
amit nem írtam hogy az autó nincs széthajtva,városban van használva minimális fordulaton,ezért csak ritkán érzékelem azt hogy szivó dizel lesz.minden leállítás és indítás után a turbó működik de 1 idő után az autópályán(mert csak ott érzékeltem) a guglibol kinyert szöveget irom "megtorpan"
ezért szeretnék a fórumtársaktól segítséget kérni."mert én nem értek hozzá.
A VAG-com programhoz nem értek,csak azért van mert sajnos amikor jelentkezett a hiba a szerelő alkudozások után 5000-ért kiütötte és azt mondta minden ok.másodszorra megnéztem mit csinál és igy nem kell minden alkalommal 5000-et fizetnem.ezért nem tudom hol kell a töltőnyomást megnézni,azt pedig mik a normális értékek főleg nem tudom. :)
"Azért továbra is szívesen veszem a segítséget. :)
((1, menj az any**ba, hogy nem vagy kepes googlizni es write only-ban tolod))
2, valoszinuleg berohadt a wastegate es ezert tultölt.
(Ha van VAG-com-od akkor nezd meg hogy mennyi az elvart es a megvalosult toltonyomas... elmeletileg lehet tul alacsony nyomas is, de az az ritka es amit leirsz az sem arra utal (akkor nem csak autopalyan lenne szivodizel hanem mindig)
A problémám,van egy 1z motorkódú golf 3-as,ami ha az autópályán megyek átalakul szivó diesel-é,aminek nem nagyon örülök.00575-intake manifold pressure 17-10-control difference -intermittent hibakódot dob fel a vag-com .
a "vákum csöveket már kicseréltem,mert sajnos kicsit meg voltak kopva gondoltam majd az uj csövezés megszünteti a hibát,nem így lett.valakinek esetleg volt e ilyen hibája amit sikerült orvosolni vagy esetleg valaki tud e segíteni szeged,vagy környékéről?