Információim szerint a MTV archívumában bizonyos összegek leperkálása után átírják a filmet VHS-re.
Persze csak akkor, ha nem dobták ki/törölték le a Pirx pilóta eredeti kópiáit, mint pl az Orion szinkronizált változata esetében is történt.
Két éve a szegedi sci-fi táborba meghívtuk Rajnai Andrást, akinek mind a mai napig nagyon tetszenek saját filmjei - egyedül a Pirxel van baja. Azt állította, hogy ő csupán "alvezér" volt és a sorozat főrendezője többször megváltoztatta az ő filmes elképzeléseit...
Idézet a debreceni Pirx Fan Club ma kiadott sajtóközleményéből:
"Hozzákezdtünk a Pirx II. munkacimű filmalkotás előkészületeihez. Az ok: a Filmmúzeum igérete ellenére sem játszotta le a legandás sorozat eredetijét. A Pirx II-ben amatőrök szerepelnek. Elmaradhatatlan elemek: blue box, csillár, alufoliával bevont gumicsizma... tehát a hagyomány folytatódik. Aki ötlettel-pénzzel-technikával tudja segiteni a produkciót jelentkezzen a PirxFanClub@freemail.hu címen."
Gratulálok a topikhoz! Azzal a szándékkal jöttem ide, hogy létrehozom, és akkor azt látom, hogy már van ezerrel! Gratulálok! Csúcsszuper!
Volt egyébként egy egész estés lengyel Pirx-film is, ha jól emlékszem, az volt a címe, Robotokkal a Szaturnusz körül, és a sztorija a Rajnai Andris-verzió egyik részében is terítékre került. (Off. Volt a 70-es években 1 szovjet sci-fi, amiben 2 kissrác meg 1 lány valami űrállomáson szerencsétlenkedik, mindenféle üzemzavarokba keverednek, felnőtt meg sehol a közelben. Végül kiderül, csak tesztelték őket, és mindvégig a földön voltak. A lány táncórákra járt, és amikor nagy volt a fesz, rávette a srácokat, hogy kezdjenek ott hármasban ugrálni, az majd segít. Hetekig szerelmes voltam a csajba!)
Szerintem ARC Véder tud segíteni Pirx film ügyben. Én tőlle kaptam. Egyből kivettem 3 nap szabadságot. Éjjel nappal azt néztem.
MÁS. Pirx póló rendelés megoldva. Nonprofit szervezet lévén, kizárólag előállítási ill. postaköltség kerül kifizetésre.
Mi újság FILMMUZEUM? Avagy ébresztő!!!
Visszavonom az igazságot, mert tegnap egy parókás sofőr a zebrán megpróbált elütni! Nem is igazán érdekelt volna az ügy, de rajtam volt az új PIRX-es XXXL pólóm. Emiatt vagyok morcos
Ez a topic bizony már korábban is megjelenhetett volna...
Ha érdekli a készítőket, felajánlom a www.pirx.hu (jelenleg üres) website-ot a nemes cél érdekében. Keressetek meg, bár ritkán nézek errefelé, a mail címem (nem az indexes!) még él. :))
Nem tudom mondhatom-e kinek köszönhetem, h én is hozzájutottam 1-2 részhez, de hálás vagyok Neki!!!
Tegnap véletlenül 10 percnél többet láttam belőle, és még most is zsibbad az agyam!
Ahogy azzal a holdjáróval nyomulnak 4en 4féleképp rázkódva... nagyon durva!
De különben sem szeretem a realisztikus lézerviziókat, úgyhogy menjünk tovább!!!
Sunyovszky Szilvia neve nekem nagyon ismerős, hol jeleskedett még ezek után???