Keresés

Részletes keresés

etwg Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42161

mert ugye en feltolhatnam h264-ben es akkor nem kene konvertalnia semmit,

Ezt miböl gopndolod?

Nekik több okból is konvertálniuk kell (mindig). 

Egy szemétdombon nem kell konvertálni, a YT-b meg nem az akar lenni.

Miért biznák az ilyen munkát másra?

Nekik kell a hatalmas adatbázist rendben tartani, tisztességesen elérhetövé tenni. A te dolgod csak az, hogy odaadd (ha akarod) a filmjeidet.

Minden utmutato ott van a YT-n, csak NEKED kellene azt elolvasnod, mielött elkezdel nyilvánosan morogni.

(Hidd el, hogy ök megtesznek mindent a legjobb mnöségért, azaz nem rajtuk mulik, ha rossz a kép/hang - nagy studiok nyalnák az ujjaikat, ha ilyen rendszerrel dolgozhatnának).

Előzmény: foveon (42159)
PETYUS Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42160
Előzmény: foveon (42156)
foveon Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42159

az oke hogy konvertal, bar ez se teljesen. mert ugye en feltolhatnam h264-ben es akkor nem kene konvertalnia semmit, lenne a minoseg olyan amilyet en feltoltam. de ha nem tamogatjak a h264-et mert most ez dilijuk akkor okes legyen mas (webm vagy mi) mert akkor konvertalok arra (ha tudja a szerkesztom) es akkor nekik megintcsak nem kell.

de ezt hagyjuk is, van e valami irmany arra vonatkozoan hogy milyenre erdemes csinazni a videot hogy a leheto legjobb legyen de meg emberi meretu? gondolok itt a formatumra, felbontasra, stb. probaltam nezni a helpet de nem sokra jutottam. a feltoltesnel meg ugye szinte semmit nem segit csak nyomja a reklam szoveget.

Előzmény: etwg (42158)
etwg Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42158

Amugy a jo minöséghez nem kell a YT-re HD-ben feltölteni (A YT mindent konvertál, mert saját video rendszerükkel kell minden filmnek kompatibilisnak lenni).

Előzmény: etwg (42157)
etwg Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42157

A HD alapfeltétele a 720x576-nál nagyobb felbontás - és a TV szabványnak is meg kell felelnie (A 800x600 nem ilyen).

Előzmény: foveon (42156)
foveon Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42156

kozben rajottem hogy lehet custom flv-t is beallitani es ugy mar megy az x3-al is a nagyobb felbontas.

van valaki aki szokott kozuletek youtubera feltolteni? ahhoz hogy hd is valaszthato legyen a megjelenitett felbontasok kozott, mit kell csinalni? toltam fel 800x600-ast de max 480 a valasztahato. nagyobbat kene hogy meglegyen a 720 sor? meg milyen formaban erdemes hogy ne legyen irtozatos boszme? flv-t csinaltam eddig, az viszonylag kicsi de e miatt baromi randa. van meg egy csomo mas forma de nem tudom mi a jo, pedig latni nagyon penge eles es szep vidiket viszonylag alacsony felbontason is. persze nyilvan a nyersanyagtol is fugg de ugy erzem nem az korlatoz hanem a feltoltendo konvertalt allomany gyenge minosege. ha jol ertem meg ok is tovabb konvertalnak de ha peldul h264-ben tolom akkor azt mar nem is kene. nincs erre valakinek 1 jo receptje?

Előzmény: foveon (42152)
Sepu81 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42155

Szerintem a Sony is egy jó kamera.

Ami nekem tetszik benne, az az eredeti Carl Zeiss optika (bár ennek érdemes utánanézni, mert az SD60-at is sok helyen Leica objektívvel írják, pedig sima Pana van benne), és a 24 MBps.

Nem találom viszont, hogy mekkora a látószöge, a Panánál sem tudom pontosan, de nagyobb, mint amit eddigi alapkameráknál láttam, és úgy tudom, hogy nagyobb, mint a Sonyé. Ez ugye kis helyiségben nagyon hasznos. Nekem ez volt a választásnál az egyik legfontosabb.

Állóképben csak 3 Mp tud a Pana 5 Mp, de ezektől a képektől ne várj sokat. Alig jobb, mint egy mobilos fotó.

A sonynak csak digitális a képsabilizátora a panának optikai.

Sonynál közvetlen másolás - Videofelvétel külső merevlemezre történő közvetlen másolása számítógép nélkül: lejátszás szórakoztató videokamera funkciókkal, ami hasznos lehet egy hosszú nyaralás során.

A Pana SD60-ban van vaku és a kamerázáshoz ledfény, ami nem nyújt nagy minőséget, de éjszaka tök sötétben hasznosabb, mint a 0 luxos éjszakai felvétel. A Sonynál ezeket nem találtam, de lehhet, hogy van azért benne.

A két kamera ugyanaz a kategória tudásban és árban is. Én most januárban vettem a Pana S 60-amat. Akkor én is néztem ezt a Sonyt, de főleg a nagylátószög miatt a Panát választottam.

Előzmény: icrup (42154)
icrup Creative Commons License 2011.05.17 0 0 42154

Szia.

Köszi,ezt is nézegettem.

Sony HDR-CX115?

Akkor sd kamerát már nem is érdemes megvenn?

Kazettások már nincsenek,csak hdd vagy kártya?

Előzmény: Sepu81 (42151)
foveon Creative Commons License 2011.05.17 0 0 42153

mondjuk az jo dolog hogy az x4-ben az egesz projekt osszefoghato egy zip-be (de nem tudom abba pontosan miket tesz bele mert a nyers vidit nem celszeru).

Előzmény: foveon (42152)
foveon Creative Commons License 2011.05.17 0 0 42152

en x2-rol leptem x3-ra. de az x4-et nezve nem sok olyan van amiert az kellene. talan egyedul a nagyobb felbontasu flv lenne jo mert ha jol remlik akkor az x3 nem tud hd-t.

van egy hivatalos matrix az egyes tipusok kozotti elteresrol (bar sok helyen a konkret szamok is jok lennenek nem csak egy pipa...):

http://www.corel.com/content/pdf/vsx4/vspro_x4_version_to_version_matrix.pdf

Előzmény: elemes2 (42148)
Sepu81 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 42151

Szia!

Nekem Panasonic SD60-asom van. Ezt ilyen árkategóriában szokták ajánlani, és szerintem nem is fogsz benne csalódni.

Merevlemezest én nem vennék, mert: nehezebb, sérülékenyebb, hangosabb, többet fogyaszt, drágább...

SDHC kártyára elég kb. 7-8 eFt. 4-es osztályú már megfelelő, nagyobb ehhez a géphez felesleges. 16 Gb-ra 17 MBps-sel (legjobb minősége) felfér kb 2 óra, ami elég, mert az akksi is max 1,5 órát bír.

Előzmény: icrup (42149)
etwg Creative Commons License 2011.05.17 0 0 42150

Vigyázz az árakra, mert a Corel maga nagyon drágán árulja - a boltokban nem ritka az 50% kisebb ár is. (Az UPG 30 Eurotol kezdödik, a teljes csomag meg kb. 50 körül van).

Előzmény: elemes2 (42148)
icrup Creative Commons License 2011.05.16 0 0 42149

Sziasztok.

Tudnátok pár kamerát mondani 90ezer körül amit érdemes megvenni?Gondolom hd igy kiesik.

Lényeg a minnél jobb kép,könnyű kezelhetőség. Nem igazán tudom,hogy hdd vagy kártya legyen.

kösz.

elemes2 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 42148
én még az x3-at használom, avchd nyersanyagok szerkesztésére. ugyanazon a vason is gyorsabb sok művelet, mint az x2 volt.

Ma kaptam egy 'csak neked, csak most' ajánlatot az x4 upgrade-re potom 60 dolcsiért, de az új funkciók listája még nem győzött meg.
Előzmény: Kulombos (42146)
etwg Creative Commons License 2011.05.16 0 0 42147

Eddig csak jot hallani rola, én is kiprobáltam, de most még a HW-rel vagyok elfoglalva.

Sokkal jobb mint a Corel szupportja, azok még a felhasználo kontokat sem képesek rendben tartani (a bejelentkezéssel együtt....:-(  )

Előzmény: Kulombos (42146)
Kulombos Creative Commons License 2011.05.16 0 0 42146

Üdv,

Van már valakinek tapasztalata a Corel Videostudio X4-ről?

Érdemes X2-rő egyből arra váltani az X3 kihagyásával, vagy a vasat is cserélni kell már hozzá.

(Jellemzően csak DV kazettára rögzített videókat szerkesztek, HD-val még nem akadt dolgom...)

etwg Creative Commons License 2011.05.11 0 0 42145

Kösz mindenkinek a segitséget, majd ha megint otthon leszek megnézem, kiprobálom a régi nélkül, és esetleg szerzek probára még 2 egyforma 2x512M memoriát. Addig mást nem tudok csinálni.

Előzmény: Morthond (42144)
Morthond Creative Commons License 2011.05.11 0 0 42144

Hmmm, jobb az egyforma. Volt már nekem is ezzel gondom.

memtest86 megér egy próbát az éjszaka.

Bár elképzelhető, hogy mégsem mutatja ki a hibát, túl sok a tényező. Pl. a memtest nem hajtja a merevlemezeket, így azok nem fűtenek úgy, mint renderelés közben. Lehet, hogy a memória meg csak bizonyos hőmérséklet felett válik instabillá.

Egyébként, hacsak nem valami extra szuper (és drága) memóriáról van szó, akkor legegyszerűbb venni még egy ugyanolyat, a régit meg elhasználni valami másik gépbe, ami bírja. Megspórolsz egy csomó időt meg kínlódást.

Előzmény: etwg (42139)
foveon Creative Commons License 2011.05.11 0 0 42143

memtest86 mindent megmond, nem kell memoriamodult kuncsorogni eleg ezt rakuldeni. ha kimutat valamit akkor lehet probalkozni a bios allitgatassal.

Mirrmurr Creative Commons License 2011.05.11 0 0 42142

Sajnos nincs mese, ki kell próbálni egyforma modulokkal, és 2x1 jobb, mint 4x 0,5, ezt magam is megtapasztaltam. Szerencsés eset, ha van olyan ismerős, korrekt cég, amelyik lehetőséget ad egy ilyen kis tesztre.

Ladila Creative Commons License 2011.05.11 0 0 42141

A memóriák ugyanolyan típusúak? Úgy tudom legalább párosával ugyanolyanok kell hogy legyenek. Én csak egy felhasználó vagyok, de ilyenkor memóriahibára gondolnék és ezt nézném meg legelőször.

Előzmény: etwg (42140)
etwg Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42140

Esetleg Windows hibaleirást tudok ide feltenni (csak 1 sor), amit lefagyásra a gép csinál (ha valaki azzal tud valamit kezdeni).

Előzmény: etwg (42139)
etwg Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42139

Kösz, ezt majd kiprobálom.

A két memoria (gyakorlatilag 4 db NYÁK) természtesen nem egyforma mert, közben letelt 6 év, és az eredetin az 1 GB 2 darab 512 MB-öl rakták össze az utobbit meg 16 memoria IC-böl.

Az ujak szintén 2x512 MB (direkt igy vettem), de márcsak fele annyi IC-böl vannak összerakva. (Csak a NYÀK egyik fele van felhasználva)

Természetesen az csak párosával mennek, azaz a régi a régivel lett párositva (egymás mellé dugva) mig az ujak egymással a 3. meg a 4. foglalatba kerültek. Keverve nem müködnek.

Előzmény: Morthond (42137)
etwg Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42138

A virtuális memoriát a könyv szerint a valos duplájára állitottam (4 GB-re). Nem vagyok biztos abban, hogy a memoria okozza a gondot, mert korábban is elöfordult (de akkor a normális  konvertálo renderelésnél is néha kiakadt).

Most meg a legegyszerübb munkánál akad ki mindig, mig a bonyolultnál soha.

Előzmény: Mirrmurr (42135)
Morthond Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42137

Én megpróbálnám a BIOS-ban kicsit lejjebb venni az órajelet, ha lehetséges, és megnézni, hogy fagy-e még.

A két memória modul paraméterei teljesen egyformák?

Előzmény: etwg (42132)
foveon Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42136

mindenkepp csinalj memoria tesztet mert a ram hiba egy nagyon alattomos dolog. nekem mar volt benne reszem,  ugy latszik minden okes, aztan meglepodsz mikor atmozgatsz egy fajlt es az nem lesz jo, raadasul csak utolag amikor mar nincs meg az eredetije. de meg ekkor se biztos hogy a fajl rossz mert lehet hogy csak az a memoriaterulet amibe bekerul. a konvertalasnal is lehet hogy kezdi foglalni a memoriat es rafut egy egyebkent nem hasznalt felso de hibas teruletre es az okoz hibat.

memtest86-ra keress ra. egy boot cd-t kell iratni belole es arrol inditani a gepet, igy at tudja nezni a teljes ram tartomanyt.

persze lehet hogy csak az ulead konvertaloja bugos...

Előzmény: etwg (42134)
Mirrmurr Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42135

Virtuális memória? Passz, én is csak lövöldöznék így...

Előzmény: etwg (42134)
etwg Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42134

Még nem mert azt sem tudom, hogyan kell.

A PC maga elvégzett néhány tesztet, és sehol semilyen galiba nem látszik, és mint irtam, a müködés szempontjából a rendszer jol megy - sokkal gyorsabban vág stb. és a konvertálásba sem döglik bele (ami szerintem memoriaigényesebb, mint a HDV fájlok átirása - ilyenkor nem konvertál, csak ha átmenet vagy egyébb beavatkozás van).

Majd még megnézem.

Előzmény: Mirrmurr (42133)
Mirrmurr Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42133

Memóriatesztet próbáltál már? Hátha ott van valami gebasz, a modulban.

Előzmény: etwg (42132)
etwg Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42132

Most nekem kellene valami ötlet vagy segitség. A vágo PC-t egy kicsit feljavitottam extra 1 GB RAMmal. 

(nagy meglepetésemre, amikor szétszedtem az immár 6 éves, de eddig hibátlanul müködö (majdnem no name) PC-t nem akartam hinni a szememnek. Belül majdnem minden alkatrészre Made in Switzerland volt irva....)

Szoval a feljavitás után az ULEAD VS 10+ még gyorsabb lett (immár a 2 GB RAM valoban gyorsitott az amugy sem lassu gépen).

Felmerült azonban egy ujabb jelenség ami korábban sokkal ritkább volt. Miután csakis HDV-vel dolgozom, ebben a formában szerkesztem a filmeket is, és igy is szoktam archiválni az eredményt, majd innen konvertálom le SD-be a DVD-k számára a gép teljesen váratalnul a HDV renderelésbe valahol lefagy (a programot be sem tudom csukni).

Volt olyan eset is, hogy csupán 2 másodperc hiányzott a véghez, (de bárhol elöfordul 2 és 99% között).

Képtelen vagyok egy 18 perces filmet egyben befelyezni.

Érdekes még, hogy amit megcsinál az teljesen rendben van és semmi hibát nem látni a jelben (Igy mert kellett nagyon az anyag a 18 perces filmet két részben rendereltem le és most igy archiválom.

Ha ugyanazt a filmet (HDV) egyböl lekonvertálom bármilyen másik formába (DVD MPEG, AVI, WMV stb.) a renderelés hibátlanul és aránylag gyorsan lemegy. A PC-n a háttérben mindent leállitottam (Virusölö, update, söt még a hálozatról is lekapcsoltam). Már nem tudom mit tegyek.

Megprobálom még egyszer telepiteni, hátha az segit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!