Ezért írtam, hogy változik a világ. Lassan. Én is elismerem az olcsóbb lámpákat, pláne azért az árért, vannak az átlag lámpák, a tovább fejlesztett egyéni, és egyéb lámpák. Mindegyiknek megvan a maga bája. Csak hát, mindenkinek megvan a saját feltétele, amit szeretne a lámpától / lámpáktól.
Szerintem, nagyban hozzájárult a megértéshez, a már megesett, pár találkozó. Lassan már csak azok fognak vitatkozni, akik nem voltak találkozón, és csak 2 - 3 € -ós lámpákhoz volt szerencséjük.
Kipróbáltam most is, ezt is, azt is. Ezért írtam, hogy az árukért, azok az olcsók is jó lámpák. Aztán meg elkezdték, hogy nincs is különbség, minek a drágát venni. Írtam pár különbséget, hogy helyre tegyem a helyzetet, de ezek csak a csomagolással voltak elfoglalva. Pedig mennyi "apróság" van még. Talán egyszer megértik.
Lassan, változik a világ.
Már az AA -s, NiMh -ás lámpákat sincsenek leírva. Kezdenek az emberek rájönni, hogy a thrower, flood, taktikai, EDC, stb lámpa, mire is való, hol érdemes, hol kellene használni.
Mindig lesznek különcök, másképpen gondolkodók, akik, még csak a másik véleményét sem szeretnék látni, nemhogy még ki is próbálni. ;-)
A másik topikon olvastam a kis vitát a prémium, nem prémium lámpákkal kapcsolatban. A lényeget elmondtátok, csak egy kicsit nekem is bántja az "imidzsem" a negatívan hozzászólók okfejtése. A mai XXI. században ez a világ legtermészetesebb dolga, hogy van választék, és az is, hogy mindenkinek szuverén joga a választás. A prémium termékekhez jár a puccos csomagolás, hisz egy kiváló terméket amit hosszú időn át megálmodtak, a legkisebb részleteire is odafigyelve megterveztek, és szinte higiénikus környezetben precízen legyártottak, azt nem kínálhatják egy igényes vevőnek többször újrahasznosított, szennyezett, jelöletlen kartondobozban. Tiszteletbe tartom mindenki véleményét, és így színes a világ, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyformák az igényeink, elképzeléseink sem. Nade azt nem veszi be a gyomrom, hogy egyes emberek, gúnyos mosollyal, cinikusan, leslanszolják egy másik ember elképzelését, vagy döntését, jelen esetben egy lámpa vásárlásával kapcsolatban. Részemről a szerencse!
Örülök hogy jól éreztétek magatokat a találkozón, jó lehetett annyi lámpát látni, kipróbálni, az meg hogy a Leitz-H. tiszteletét tette, le a kalappal előttük. Fotók jó lettek volna, de hát biztos nem volt elegendő fény!!!!!
Megjött az újra küldött Opus BT-C100-am, tesztelgetem.. Ehhez is adtak ilyen villás dugós átalakítót, mintha írtad volna, h kéne neked (nekem biztos nem kell 2..)
Sok elképesztően erős lámpát láttunk, nekem mégis az volt a nap fénypontja, hogy láthattam élőben egy olyan lámpát, ami a világ egyedi lámpakészítőinek remekei közt is kiemelkedő, és az igazán hardcore elemlámpa-hívők közt is nagy megbecsülésnek örvend. Arról a kategóriáról van szó, ahol nem elég a jó led, a jó optika, a remek driver, de a lámpának kiemelkedően jó formatervvel, de a felhasznált anyagok is rendkívüli különlegességek, és megmunkálásuk is mestert kíván. No egy ilyet láthattam tegnap este, ráadásul a készítőnek magyar neve van, és beszél magyarul. Kemenes György készíti a világ legkisebb professzionális elemlámpáit, japán mokume, mokuti, damaszkuszi akármi ötvözetek összekovácsolásából készíti a lámpatesteket, tegnap egy cirkóniumból készült Kemenest láthattunk.
Köszönöm a lámpatalálkozó szervezését, hogy egyáltalán ott lehettem, hogy megismerhettem, kipróbálhattam több lámpát, és nem utolsó sorban, és nem utolsó sorban, hogy személyesen találkozhattunk.
Régebben szemeztem az Acebeam EC65 -össel, itt kipróbálhattam, kezembe vehettem.
Meglepetés volt számomra, hogy a 2 db, XPL ledes, Armytek Tiara A1 PRO V2, mennyiben különbözik egymástól.
Megcsodálhattam, kipróbálhattam az Olight termékeit. Jobban néznek ki a valóságban, mint a képeken.
Újra és újra meggyőződök róla, hogy a 18650 / 2AA márkatársak (Armytek Prime C2 PRO vs Prime A2 PRO, Fenix PD35 TAC vs Fenix LD22, és tegnap az Olight S2 vs Olight S2A) fényereje között, szemre, minimális a különbség.
Szeretném megköszönni mindenkinek aki eljött, és jelenlétével emelte a találkozó fényét!
Külön szeretném megköszönni az Olight Magyarország-nak a kitelepülést, hogy nem féltek megmutatni mit tudnak a lámpáik! Szerintem nem csak engem nyűgözött le némelyik modell.
Külön szeretném megköszönni FBLLMAG fórumtársnak, hogy olyan távolról is eljött és elhozta gyűjteményének egy részét, így nekem is rengeteg érdekességet sikerült szemügyre vennem, valamint kipróbálnom számomra ismeretlen márkáktól.
Ha úgy látjátok, hogy lesz igény a folytatásra, akkor a szervezés legközelebb ígérem, hogy jobb lesz, valahol el kell ezt is kezdeni. Ez most ilyen lett, de bízom benne, hogy aki eljött az nem csalódott és látott olyan lámpákat is működés közben, amiket eddig csak képen, vagy videóban.
Még egyszer köszönöm mindenkinek aki ott volt!
(Fotó jó kevés készült, azok is bénák lettek, de sajnos nem volt idő ezzel is foglalkozni:S )
@...slr...
Köszönöm, hogy Te is eljöttél! Mondtam, hogy lesznek kedvedre való lámpák is, remélem Te is kipróbáltad az összes Olight-ot :)
Köszönöm a találkozó szervezését, igazán remek volt, én legalábbis nagyon jól éreztem magam. A helyszínről távozva még felszedett az alvázam egy jókora faágat, még szerencse, hogy volt nálam lámpa :-). Egyébként a lámpáim meg az autó fényei is moonlight módban voltak az ott látott lámpákhoz képest. Sok lámpának örültem, hogy kézbe foghatom, és óriási meglepetés volt, hogy egy eredeti Kemenes féle lámpát is láthattam, cirkóniumból. Az Olight is eljött a találkozóra, kipakolta a lámpáit, azokat is ki lehetett próbálni. FBLLMAG is eljött, külön köszönet, egy élmény volt a lámpáid (egy részét) megnézni. A helyszín kiválasztása zseniális volt. Az elején nem volt felhő, frankón sötét volt. Mikor távoztam, akkor már beúsztak felhők a képbe, érzékelhettük, hogy mit kapnak a várostól.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy a S2A -hoz képest mennyire más a vetítési képe. Ugyanis az Armytek Prime lámpái (C2 PRO és az A2 PRO) között, esti sétánál, nem látszott a papíron jelentős (9200 cd szemben a 5080 cd) fényerő különbség, ill. fényáram (1700 lm vs 700 lm) különbség.
A Nitecore MT20A és a MT20C esetében, mérve, nincs is különbség (7600 cd vs 7650 cd).
Holnap kipróbálhatod, hogy mennyire jó is ez a lámpácska. Nekem a visszafogott méret már alapból nagy plusz a többi lámpához képest, mert engem kifejezetten korlátoz (legalábbis ezt érzem) a 16340/14500 akkuk alacsony kapacitása és alacsony üzemideje. Ez láthatod a képen is, hogy félúton van az S2+ és a 14500-as akkut használó E05 között. Az E05 picike, az S2+ az pont a határ a zseblakó és a már övtokot igénylő lámpa közt. Ez meg mintha itt sem lenne nálam :)
De igen, igazad van. Előbb volt az S1, S2, majd jöttek ezeknek a mágnestalpas tölthető változatai, ezért lett R II a mostani verziók neve. Részemről kicsit úgy éreztem, az R-eket vevőcsábítási céllal túltolták, úgy értem nagyobb lumeneket tettek ugyanabba a technikába, így rövidültek az üzemidők. Nekem akkor az alap verzió jobban tetszett. Az R II szerintem nem csak ámítás, itt tényleges fejlesztések történtek, ma megvenném, ha nem lenne már ebben a kategóriában jó lámpám.
Ami az S2 user interface-t illeti, a rajzom nem hibátlan, például a stroboszkópból egy hosszú nyomással vissza lehet térni a memóriába. Lehet, hogy más hiba is van benne. Ami a terméket illeti, az S2-nél még kezdetleges volt az UI. Azóta egységesítették a shortcutokat, hogy kikapcsolt és bekapcsolt állapotban ugyanazt jelentsék. Nagyobb fényerőknél változtattak a ki-bekapcsolás dinamikáján, hogy a retinának legyen ideje alkalmazkodni a megváltozott fényviszonyokhoz. Bár csak másodperc részéről van szó, látszik, hogy a fény nem kipattan, hanem kibújik, ha érthető ez a hasonlat. Valójában egy fade in fade out van a turbón és talán a high-on is. Mondjuk nekem az S2 még sosem lépett vissza, de a kicsiknél látom, hogy aksi fogyás esetére finomodott a fade out / step down stratégia. Olyan nem fordul elő, mint az S10 esetén, hogy rádoltja a villanyt. Ezt részben azzal érték el, hogy az R II modelleknél spéci aksit használnak, ami nagyobb terhelhetőségű a cella is, és a pcb sem véd eltúlzottan.