Hülye kérdés :) Valaki meg tudná mondani, hogyan néz ki a jól felfújt (2,3 Bar) Auris II-n az első kerék? Nekem laposnak tűnik az enyém, a talaj felőli oldala eléggé be van lapulva. Azt gyanítom, hogy rosszul mér a kompresszorom mérőkéje. Meg a másik 2 mérőkém is. Három nyomásmérő, 3 különböző értéket mutat.
Lehet, hogy céges autó volt az enyém, ők meg elszarják mit csinálnak a szervizben az autóval, csak a garancia maradjon meg. Vélhetően magánemberek esetén kisebb a trükközés valószínűsége. Az olajat biztosan lecserélték a színe alapján.
Örülök,hogy sikerült az olajcsere,jobb,hogy vettél szerszámot,így egy darabig a szűrő leszedésével nem lesz gondod,nem kell vele kínlódni.Azért nem hinném,hogy a szűrőt nem cserélték ki,vagy fene tudja.Igen,az egy elég nagy cég,sok ügyfelük van.Elvileg kamerán,vagy épp üvegfalon keresztül nézhető a szerviz folyamata,nem tudom,ott hogy van megoldva,meg mi látható.
Megtörtént az olajcsere. Tényleg megtépték, de izomból. Ilyen baromállat hogy dolgozhat márka- vagy bármilyen szervizben? Szerencsében aknában be tudtam alá állni, másképp rendes magasra emelő nélkül esélytelen lett volna leszedni a szűrőt (az E12-nél még a kicsi saját emelőjével meg tudom oldani az olajcserét). Nem egy bonyolult művelet alapvetően, csak az O-gyűrűre kell figyelni. Nagoyn hasznos volt, hogy vettem ilyet: https://pumatools.hu/olajszuro-leszedo-kupak-0645-mm-x-14-lap-spec-alu-toyotalexus-las-5160.html Nélküle még most is ott állnék leeresztett olajjal, le nem szedett szűrővel...
Egyébként 25 Nm a meghúzási nyomatéka, a leeresztőcsavart pedig 37-tel kell meghúzni. Így is tettem, ahogy kell.
A leeresztett olaj nagyon szép volt, pár ezer km lehetett benne max. Valószínűleg tényleg ki is cserélték ahogy a szervizkönyvben van (azt persze nem lehet tudni, hogy tényleg 0W-20 volt-e benne). Ugyanakkor az olajszűrő nagyon retkes volt, kizárt, hogy azt cserélték a legutóbbi szervizkor. Bár korábban is tudtam, hogy a szervizkönyv nem sokat jelent, most példa is van rá, hogy attól, hogy beleírják a szervizkönyvbe, illetve kiszámlázzák, semmi garanica nincs rá, hogy el is végezték a munkát.
Konkrétan a R***********a hivatalos Toyota márkaszervíz és márakereskedésről van szó, ami elég nagy cég.
Szűrőbetét van benne,műanyag szűrőházzal.Egy szalagos leszedő azért lehet szükséges lesz,vagy veszel rá pont rávaló ,,kupakosat",akkor egy jó darabig van mivel cserélgetned,és nem cseszed szét a szűrő házát.Vagy ha jó erőben vagy,és az első leszedést megoldod,akkor már a kézi meghúzás is elég lehet,akkor viszont semmi nem kel hozzá.
Nem vagyok szakember, de a legalapvető karbantartásokat, cseréket megam szoktam elvégezni az autómon, eddig probléma nélkül. Most le fogom cserélni a 15 éves Corollámat egy 2018-as Aurisra (1.6 benzin ez is). A kérdésem az lenne, hogy az olajszűrője "hagyományos", felcsavarható, egyben cserélendő vagy olyan, aminek a szűrőbetétjét kell cserélni? A régi Corollámé olyan volt, amit egyben kellett cserélni. Szerszám nélkül megoldható volt a le- és feltekerése.
Az Aurisnál, ha cserélni akarom, akkor szükségem lesz valamilyen célszerszámra?
Sziasztok, van egy 2003-as 1,6-os corolla (mint megtudtam) zorognek a szivosorban a terelo lemezek . Ez hogyan orvosolhato es mennyire komplikalt? Illetve mire kell odafigyelni ennel az evjaratnal ezzel a 110 lovas motorral felszerelt amugy jo allapotban levo autonal? Az ora szerint 70000km van benne.
Köszi, őket ismerem, általában náluk vásárolok. A webáruházukban nem találtam gyári Toyota alkatrészeket, de írtam nekik, gondolom speciális eset, külön meg kell rendelniük.
Igen, a gáyir Toyota olaj nem olyan sokkal drágább, mint a Mobil1, 2000 Ft különbség van csak. Gyári szűrőket te honnan szerzed be? Márkaszervizekben nagyon drága. A régi Corollámhoz is majdnem 8000 Ft lenne a légszűrő.
Vettem egy 2018-as, 1,6-os motorral szerelt Aurist. Első körben mindenképp ki akarom cserélni a motorolajat, a fékfolyadékot és a szűrőket. 0W-20-asból bármilyen olaj megfelelő vagy valamilyen szabványnak meg kell, hogy feleljen? Szűrőből milyet érdemes venni? Mivel a gyári nagyon drága, azt inkább nem venném, ha van jó minőségű más márkájú is. A MANN olaj- és levegőszűrők jók szoktak lenni vagy mást ajánlotok?
Motorolaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, fékfolyadék. Ezeken kívül mit javaslot még mindenképp cserélni? 3 éves, 60 ezer km-t futott autóról van szó.
1,6-os 132 LE-s Auris/Corolla vásárlását tervezem (1ZR-FAE motor). A kérdésem az lenne, hogy ezeknél normális-e, ha 3-4 év alatt (kb. 80 ezer km) lecsökken a gyárilag betöltött hűtőfolyadék szintje a minimum közelébe? Ugye ez zárt rendszer, jól gondolom, hogy elvileg nem kellene, hogy fogyjon belőle észrevehetően? Az E12-es Corollámnál nem tapasztaltam ilyet. Annak 5 év után lecseréltem a gyári hűtőfolyadékját, de nem vettem észre, hogy fogyna belőle.