Mit szólnátok, ha apró trükkökkel kezdenénk?
És ha felmerülnek kérdések, akkor valamelyik borzasztóan okos megmagyarázza...
Kezdem egy egyszerűvel:
Lehet hogy már mindenki ismeri, de én nemrég jöttem rá tök véletlenül és baromira tetszik.:
Sok layer-es képnél hasznos. Ha már nem emlékszünk hogy melyik elem, melyik layer-hez tartozik akkor az elemen control+jobb egérklikk. Mac-en asszem command és klikk.
Lehet hogy a könyvben benne van, akkor bocsi, én soha nem olvastam.
Érdemes lenne szerintem ezen a topic-on a Quark-kal, Illustrator-ral, és általában a DTP-vel is foglalkozni. Persze csak ha van rá igény... És miért ne lenne? :-)
Ha ti is tudtok ilyen apró trükköket, jó lenne ha megosztanátok...
engem is érdekel a dolog, és hogy ki hogyan csinál dolgokat, nagyon hasznos lehet, szerintem a legtöbben maguk fedezik fel a módszereket, nem tanfolyamon, vgy tutorialból vagy könyvből.
én pl. 2 napig szívtam egy képpel, ami kb. piros fehér átmenetes fotó volt, (a hungexpo belépője ;-)) és majdnem ugyanaz mint az előző évi, ami zöld-fehér.
kipróbáltam mindent amit gondoltam, +kérdeztem egykét cimborát is, hosszú akik évek óta használják, de csak 2 nap után mutatta meg valaki, melyik az a 2 kattintás, amivel át tudom alakítani :-)
az ilyenek miatt lehet ez hasznos.
uff.
Azt tudom hogy elég macera leírogatni hogy mi hogy készült, nekem is az az egy kis faszom oldal egy évezredbe került. De azért meg lehet próbálni ha van időd (időtök). Speciel én nem bántam meg, mer általában rögtön elfelejtem mit hogyan csinálok. Az hogy kinek szól, nemtom. Szerintem írd ahogy akarod, aztán ha valakinek magas, majd jól rákérdez. Én is kezdem érteni hogy Photoshop fórumot akartam csinálni, de asszem leginkább csak meg akarok ismerni más arcok melóit, hogy ne csak a saját agyrémeimet keljen már bámulnom mindíg. Egyébként egy tipp ami eszembe jutott: Az egyik általam legtöbbre tartott Photosop művész Dave McKean. Keressetek rá jól, érdemes. Visszatérve egy kicsit, engem bármi Photoshop related téma érdekel, úgyhogy lehet itt témázni bármiröl.
Na jo rendeben. De mit irjak ide? Hogyan keszitek el egy kepet? Vagy ecseteljem a layerek mibenletet? Vagy mit? Kezdoknek, vagy haladoknak? Vagy inkabb kerdezni kellene? Ertem en, hogy Photoshop forumot akartal csinalni, de el kene donteni, mi legyen a tema.
Udv, Mike
Na ja.
Okredit vagány arcú!
De jó hogy van itt élet egy picit megint. :)
De figyi már! Tessék szépen nem csak engem hagyni itt mutogatni képeket, meg leírni, hanem tessék nektek is nyomulni!!! Mer nem csak ti vagytok kiváncsiak, hanem én is. Majd csinálom még a leírást ez promisz.
Ha mar itt temazgatunk a tabletekrol> nem tud valaki Wacomon kivul mast?
Az fo erve ellenem egyebkent az ara. De ha veszek is egyet alkalomadtan, szeretnek kiprobalni masmilyet is, h lehet itt Magyarban.
Felvetnem meg itten> mi volna, ha aki talal jo oldalakat a Photoshop/DTP/fontok/design kategoriakban, az jol belinkelne ide? Vagy nyissak neki egy masik topicot? Van egyaltalan ra igeny? /az enyemen kivul/
Hali!
Na Nexus6 jól leírta a táblást, ami tiszta mák meklegy hidd el, mer ha az én véleményemet olvastad volna, biztos hogy most nem akarnál olyat. Kösz Arghonaut 2 a hájrát kösz. Majd folytatom jól. A zedre kerültek fel új gifek nézzétek jól!
hah, en is olvastam azt a cikket, nemikepp annak is koszonheto, hogy ujra fellangolt bennem a vagy hogy legyen egy ilyen (akar Wacom) tablam, mert mar korabban is probalkoztam eggyel, de az lelohasztott kisse es mar kezdtem az gondolni, hogy ehhez csak nagyon nagy turelem es kitartas utan lehet evek mulva hozzaszokni.
azert erdekelne, pl. hogy wacomon kivul mik a lehetosegek, es hogy az a5-os meret eleg-e? az biztos, hogy nem szeretnek felig-meddig hasznalhatot venni.
Digitalizálótábla ügyben...ajánlom neked hogy ha frenetikus rajyolói élményekre és teljes alkotói szabadságra vágysz vegyél egyet. Az egér ehez képest egy kőbalta, kőkori szerkezet. Én ahoz tudom hasonlitani amikor anno C64-en joystickkel "rajzoltam", mert egérnek még se hire se hamva nem volt, majd pár évvel később amigán egereztem először. A különbség kb. annyi, vagy még több. A padoknak (legalábbis amelyek nem gagyik) van mouse funkciójuk is, ami átkapcsolható a pad funkcióról. Egy ilyen paddal nem csak rajzolni lehet, hanem jatékok kivételével gyakorlatilag az összes egérfunkciót kiváltja. Van rajta programozható bal és jobbgomb...stb. Én kvarkozok vele, fotosopozok, lajtvevvel is nyomulok...istencsaszar !!
Wacomot ajanlom, A5 meretben. kb.85 rugó az ára, de hihetetlen módon megéri.
Ajánlott teszt : PCGURU 99/06 103-dik oldal. (Mellesleg én irtam a cikket) :))
Na ahogy igértem, fenn van valami kezdemény a www.rkcs.hu/advanced címen, illetve fenn lesz max fél óra múlva. Kiváncsi vagyok, nagy baroság-e. Ha van értelme, akkor folytatom.
Meklegy! Írtam tök sokat a táblás témára, de pont ott fagyott ki a gépem :((( Ha lesz erőm, újra beírom.
utalok egerrel photoshopozni de ez van. hacsak nem veszek valami digitalizalo tablat (ami egy eleg kreten magyar nev). de vajon tenyleg sokkal jobb lesz? az egeret tudom kozben hasznalni? akinek van, irjon!
Halihó!
Köszi Iwo a tippet! Egyébként megnéztem a már említett zed.hu-s gifecskét a gépemben, és elkezdtem kitalálni hogyan is csináltam:)) (na erre vonatkozik a hibázni szócska a legelső beírásomban), ugyanis elég bonyi így utólag rájönni hogy mi, hogy, miért. Na a lényeg, hogy hétfön akkor felrakok már valami keveset róla. Egyébként odáig jutottam vele eddig, hogy már tudom kábé hogy jöttek össze a textúrák, amikből elindultam.
Ha az isten is igaz, akkor nemsoká fenn lesznek az új gifek is, amik majd a menük lesznek. Ugye Iwo? ;))))))))))
Arghonaut 2! Beteszek én az nem gáz, csak nemtom azt hogy kell! Sőt még majd ha elmondod a módját, akkor elemzem is. Egyébként Valamit megnézhettek, épp csinálgatjuk az IWO-val a zed.hu új designjét, egyenlőre még csak a fórum részéhez van fönn egy link, de az jó. :))
Más: Tegnap egy kicsit szűkre szabtam a plugin véleményem, úgyhogy elhatároztam, hogy egy kicsit részletezem a közeljövőben ezt a témát.
Na csá!
Etalon> rakj már be 1-2 képet, amit te készítettél a Photoshoppal - és elemezd: különös tekintettel a progi felhasználására rajtuk (jöhetnek a trükkösek!)!
Legalább színesedik a topicod;D.
Háló!
99 filter van most benn a prigiba, és mindegyiket szeretem. :))
De a legjobbak: Alien skins, Gallery effects, meg a kpt2-3 persze
De mégis a legjobb a ceruza:)
Na, nektek ajanlom az uj levlistat, nemreg jott letre, de temaba vago.
Feliratkozni ezen a cimen tudtok, ott minden infot megkaphattok. Van egy masik lista is, ami net programozassal (cgi, php, Perl, etc...) foglalkozik, erre itt tudtok feliratkozni.
Gyertek jol!
Na jobbat mondok!
Kieglészítem a topic témáját, mer úgy lesz színes jól!
Na tehát: Ha elakadtok, vagy csak egyszerüen nem akarjátok hogy unatkozzam, akkor kérjetek segítséget itt, majd válaszolok, vagy valaki más.
Túráztassatok báz!
Nema! Fotosop topic!
Mi az, hogy hibazom?
Es irjam le a mondjad?
A multkor veletlenul felrekattintottam az egesz elveszett, kezdthettem elorol.
Es mindez igaz lenne, ha most nem hazudtam volna! :))))))
Na udv, Mike