Keresés

Részletes keresés

Totesz74 Creative Commons License 2021.03.06 0 0 26556

Sziasztok

Beteszem ide,ha valakit zavar akkor majd a modi kitörli.

Hátha a fórumtársak közül valakit érdekel.

Iweld 195 Aluflux inverter eladó.Garancia már lejárt.Dobozán kívűl minden tartozéka megvan.Max 5 üzemórát használt.Az ára 72500Ft.Email publikus.Nálam tesztelhető,kipróbálható vásárlás elött.(Százhalombatta)

Emailben küldök képet ha valakit érdekel

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.06 0 0 26555

vagy bekötve...🙄

Előzmény: Törölt nick (26553)
zoppermagnio Creative Commons License 2021.03.06 0 0 26554

Szia

ez ugye egy MMA hegesztőgép, tehát bevonatelekródás. Valószínűleg rutilos bevonatú pálcával fogod használni, ami elektro(da) negatívan (egyenes polaritással) kötsz ahogy a kollága lejjebb leírta. Egyébként ez a pálcatípus nem érzékeny a polaritásra, de az elektro negatív sokkal biztonságosabb, mert az asztal/munkadarab nem ráz. Akár váltóárammal is hegeszthetnél vele, amit a te géped egyébként nem tud.

Ha esetleg szerkezeti acélt hegesztesz, vagy csak eszerűen bázikus pálcát találtál elfekvőben akkor fordított polaritás kell, azaz elektro(da) pozitív.

Ha esetleg nem tudnád hogy milyen pálcád van, azt úgy tudod megállapítan, hogy hegesztesz vele egy rövid csíkot és ha nagyon sok a varrat takaró burok (salak) és könnyen lejön kopácsolással akkor rutilos. Ha nagyon kevés és nagyon tapad, akkor valamilyen más.

Előzmény: Ekevas (26547)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.06 0 1 26553

Vagy a gép kimenetei vannak rosszul jelölve! 🤣

Előzmény: Törölt nick (26551)
usa13 Creative Commons License 2021.03.06 0 0 26552
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.06 0 0 26551

Szerintem a használati útmutatóban rosszul van!

Helyesen:

-egyenes polaritás: elektróda negatív (jelölése - vagy DC-), munkadarab pozitív

-fordított polaritás:  elektróda pozitív (jelölése + vagy DC+), munkadarab negatív.

Paco155 Creative Commons License 2021.03.06 0 1 26550

Így van.  De elsőre jöjjön a hivatalos válasz.

Előzmény: MrJones512 (26549)
MrJones512 Creative Commons License 2021.03.06 0 0 26549

"Erre nagyon egyszerű a válasz, megnézed a pálca dobozán. Rajta van."

De ha mégsem - mert mondjuk nem egész dobozzal vett az illető -, akkor KIPRÓBÁLJA az ember mindkét módon, aztán amelyikkel szebben megy a varrás...

Előzmény: Paco155 (26548)
Paco155 Creative Commons License 2021.03.06 0 1 26548

"na de konkrétan melyik pálcához milyen bekötés kell?"

Erre nagyon egyszerű a válasz, megnézed a pálca dobozán. Rajta van.

Ekevas Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26547

Üdvözlet fórumtársak!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Vettem egy Iweld Gorilla Pocketpower 170 hegesztőt, de a használati utasítása elég szűkszavú.

Konkrétan ennek a bekezdésnek az értelmezésében szeretném, ha segítenétek:

"Oda kell figyelni az elektróda vezetékre. Általában 2 módja van az egyenirányító hegesztőgép kapcsolására: pozitív és negatív csatlakozás. Pozitív: elektródatartó „-„, míg a munkadarab a „+”-hoz. Negatív: munkadarab „-„ , míg elektródatartó „+” –hoz kapcsolt. A gyakorlatnak megfelelő módot válassza, mivel hibás kapcsolás instabil ívet, illetve sok fröccsenést okozhat. Ilyenkor cserélje meg a polaritást, hogy elkerülje a hibás géphasználatot!"

Ha jól tudom, a polaritások változtatása a különböző típusú pálcákhoz kötött...na de konkrétan melyik pálcához milyen bekötés kell?

Esetleg, ha valakinek lenne egy bővebb leírása a gép beállításairól, azért nagyon hálás lennék!

Illetve segítő tanácsokat szeretnék kérni a beállításokkal kapcsolatban, szívesen veszem a tapasztalatokat, véleményeket.

A segítséget előre is köszönöm!

MrJones512 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26546

"A Hammerite az nem rozsdás vasakra kell?"

Egyáltalán nem kötelező rozsdára kenni. Viszont jól tolerálja, ha a már itt-ott (vagy egészen) vakrozsdás vasra kened fel.

Ez a rozsdaátalakító (vigyázat! a rozsdagátló alapozó az egy más műfaj!) alapozókon kívül semminek sem megy.

Előzmény: Törölt nick (26543)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26545

Szia!

Ugyan úgy csináltad mint én akarnám.

Előzmény: kunberci (26533)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26544

A Stabilt is a Polifarbe gyártja, nem tudom hogy mi lehet a különbség közöttük, de valami biztos van, kb ezer ft a különbség közöttük. Festékboltokban nem láttam Stabilt, csak a Cellkolort.

Előzmény: sándor67 (26540)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26543

A Hammerite az nem rozsdás vasakra kell?  Én már kétszer le alapoztam, akár erre is mehet?

Előzmény: MrJones512 (26536)
Totesz74 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26542

es  gss

Koszonom a valaszokat.

Garancia mar nincs,a dobozan kivul mindene megvan.Magamban olyan 70e Ft-ra gondoltam.Vagy e kornyeken.Ennyiert lehet hogy lesz ra erdeklodo.

Előzmény: zoppermagnio (26538)
MrJones512 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26541

Meg kell nézni, hogy nitróval lehet-e hígítani.

(A lakkbenzines festékek lassan száradnak, de csak melegben. Hidegben viszont szarul.)

Előzmény: sándor67 (26540)
sándor67 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26540

Szerintem a Stabil jobb festék, mint a cell! Én azt szoktam vásárolni, egy hibája van, hogy lassan szárad.

Előzmény: Törölt nick (26532)
gss Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26539

Ne add olcsón,nagyon jól sikerült,sokáig gyártott gép. Megbízható, és kicsi áramot is tud.

Szerintem 80-90ért gyorsan elviszik.

Előzmény: Totesz74 (26537)
zoppermagnio Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26538

ha minden alkatrésze tiszta, rendes, és garanciális még legalább fél évig akkor a bolti legalacsonyabb ár 80-85%-a. ha nagyon népszerű a termék akkor kicsit több is lehet.

Ha nem garanciális akkor -10-20% attól függően mennyire népszerű a termék.

ha valami fontos alkatrész nincs meg - (mínusz) annak a beszerzési ára. 

Ha valamit javítani kell akkor - (mínusz) javítási költség.

Ha valamit adsz hozzá extrában akkor + (plusz) annak a beszerzési árának 50%-a.

Jó állapotban lévő használt termékek kiinduló ára a bolti ár 50%-a.

Onnan tudod meg hogy mennyire népszerű a termék, hogy mennyi tesztben szerepel, mit beszélnek róla fórumokon és hány helyen beszerezhető.

Minden használt oldalon fizetned kell a hirdetésért. Én itt hirdettem (ingyen) az enyémet mert a topicban benne van, hogy "gépvásárlás" és hegesztésben nincs "eladó" topic. persze lehet hogy félreértettem, de nem törölték az adminok.

Előzmény: Totesz74 (26537)
Totesz74 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 26537

Sziasztok

Egy kis segitseg kellene,bearazas ugyben.Lenne egy Iweld 195 Aluflux elado.Max 5 uzemora van benne,hibatlan allapot.Mennyi lenne a realis ar amiert meghirdethetem?Vagy ha valakit innen erdekel akkor varom a jelentkezeset.A Jofogasra gondoltam mint hirdetesi oldal.

Valaszokat elore is koszonom.Szep napot mindenkinek

MrJones512 Creative Commons License 2021.03.05 0 1 26536

Én azt mondom, hogy kend le valamelyik hammerite-tal, oszt' jónapot.

A méregdrága ipariakon és a porfestésen kívül nincs ma már jó festék. A "jóáras" kategóriában meg pláne. (A tűzihorganyzás meg ugye... nem festés.)

A maiak - tisztelet a (nem ismert) kivételnek, azonnal elkezdenek rohadni, ha nem tökéletesen előkészített (fémtiszta, zsírtalan-rozsdátlan) felülettel találkoznak. Onnantól meg 2-4 év - de úgy, hogy már az első év végén is látszik a rozsdásodás, a negyedikre meg már egy hányinger...

Eddig az egyetlen, ami tűrte a előkészítési hibákat, az a hammerite.

zerhanova Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26535

zerhanova Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26534

Üdv! Trakis 450 co gépem csak4 ütemben megy,mi lehet a hiba? (WEL 1-3 panel van benne).Kösz!

kunberci Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26533

Szia!

Két réteg korróziógátló alapozó, és két réteg zománc, én így szoktam festeni. Régebben trinátot szoktam használni, pár éve meg áttértem a Cell color-ra.

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.04 -1 0 26532

Sziasztok.

Kültérre milyen fedőfestéket használtok? Már kapott két réteg alapozót, erre valamilyen zománc festéket gondoltam rákenni. A Trinátot, Cellkolort, ismerem, de találtam a Tescoba, Praktikerbe egy Stabil nevű zománc festéket, ami a többihez képest, jó árban van. Nagyon hasonlít a doboza a Cellkolorra. https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/festek-tapeta-ragaszto/oldoszeres-festek/307373-poli-farbe-cellkolor-zomancfestek-selyemfenyu-1l-feher

https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/festek-tapeta-ragaszto/oldoszeres-festek/307552-stabil-stabil-selyemfenyu-zomancfestek-1l-feher

Egy vaskerítésre akarom rákenni.

jamesz64 Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26531

Most nincs kedvem sokat írogatni a fémek szerkezetéről, kristályrácsáról a fém molekulák egymáshoz kötődéséről, a kohézióról, adhézióról, diffúzióról.

Inkább írok egy gyakorlati példát.

Ha két egymásba csúszó, illeszkedő acél /vas/ csövet láng hegesztéssel sárgaréz  forrasz anyaggal ami ugye réz /ötvözet/ keményforrasztunk  az forrasztás.  Ha ezt a kötést oldani akarjuk akkor elég a vas csövet megmelegíteni és a  forrasz anyag megolvadásakor a csövek széthúzhatóak, a kötés oldható.

Ha ugyanezt vörösréz csövekkel sárgaréz forrasz anyaggal megismételjük akkor elvben már hegesztettünk mert rezet rézzel kötöttünk.

Gyakorlatban viszont ugyan úgy ha a rézcsövet kíméletesen megmelegítjük a csövek szintén sérülés mentesen széthúzhatóak a kötés oldható, ami a ha hegesztett lenne a kötés akkor megoldhatatlan lenne.

Amíg a hozanyag alacsonyabb olvadáspontú, és a varratban anyagában nem alakul ki kristályközi kötés az addig mindig forrasztás marad.

Szerintem. Ki kellene próbálni hogyan viselkedik a CUSI  vörösrézzel, hogy oldható-e az a kötés.

Előzmény: refse2 (26528)
zoppermagnio Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26530

tehát a pálca 2,3-as, lehet hogy cserélni kell a sublert, vagy a szememet. köszönöm az észrevételt.

egyetértek, a különbség a hőmérsékletben van. Ha az alapanyag ömledék keveredik a hozaganyaggal akkor hegesztés a hozaganyagtól függetlenül. Az idegen fém ömledék ötvözi az alapfémet, nem ragasztja. Viszont van a forrasztásnak egy másik jellemzője, hogy a varratnál gyengébb mint a szerkezeti anyag, aminek pusztán az az oka, hogy az alacsonyabb hőmérsékleten olvadó anyagok általában gyengébbek mint a magasabb hőmérsékleten olvadók: ón, ólom, ezüst ,réz. Ezen a feltevésen alapulva mondtam, hogy az acélt forrasztottam a rezet meg hegeszteni akarom ugyanazzal a pálcával. Én nem gépészeti vonatkozásban tanultam a varratok méretezését, hanem építőipari vonatkozásban, ott a szilárdság szinte az egyetlen paraméter, persze létezik más paraméter is.

De valóban csak érdekesség képpen, amikor ólomcsövet kellett forrasztanom és arról olvastam, írták hogy lehet forrasztani és hegeszteni is. Ugye hegeszted ólommal, vagy forrasztod ónnal, mindkettőt lánggal. Azt mondja meg valaki, hogy mennyi különbség van a kettő között mind hőmérsékletben, mind szilárdságban :). Az ólom tudtommal az a fém aminek a legkisebb az a hőtartománya amiben képlékeny. azonkívül semmilyen színváltozás nincs, melegíted és egyszercsak kemény helyett folyik mint a víz. Tiszta rémálom volt. 

A réz lapokat már előkészítettem hegesztésre, bekészítettem a szénszűrős maszkot, hamarosan eredmények is lesznek.

Előzmény: MrJones512 (26529)
MrJones512 Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26529

Én úgy tudom, hogy a forrasztásnál az alapfém nem olvad meg, és ez az eljárás hőmérsékletétől függetlenül is igaz. (A lágy- és a keményforrasztás közt csak hőmérsékletkülönbség van.)

Mondjuk, ez alapján ha rezet "forrasztunk" CuSi-vel, az tulajdonképp hegesztés lenne (az alapfém óhatatlanul is megolvad, lévén ugyanolyan anyagból van, mint maga az olvasztott hozaganyag).

Szerintem nem is lehet azonos anyaggal forrasztani, csak hegeszteni.

Előzmény: refse2 (26528)
refse2 Creative Commons License 2021.03.04 0 0 26528

A réz hegesztés-forrasztás dolgon elgondolkodtam.

A CUSI pálcák 95%-ban vörösrezet tartalmaznak, ebből következtetve nevezhetnénk hegesztésnek is.(Ha réznél használjuk)

Ha azt nézzük hogy aluhegesztéshez használt ALMG5 pálca is 95% alumíniumot tartalmaz, mégis hegesztésnek mondjuk.

Vajon hol lehet a határvonal a keményforrasztás és a hegesztés között?

Előzmény: jamesz64 (26526)
Khan Noonein Sing Creative Commons License 2021.03.03 0 0 26527

Üdv zoppermagnio.

Én küldtem neked a pálcát.

1mm huzalt és 2,4mm pálcát.

Azt írtad 2,1mm a pálca.

Megmértem két különböző sublerrel 2,3mm.

Vagy a sublered pontatlan vagy szállítás közben lecsiszolódott 0,2 tized.

Egyébként elég szépek a varratok, szép pikkelyes.

Előzmény: zoppermagnio (26517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!