Éppen ma voltam féket javíttatni, 35 ezer alatt elfogytak az első fékbetétek. A tárcsák 22-ről 20.5mm-re koptak, a kopáshatár 19mm. Ha így megy a továbbiakban is, akkor 70ekm után a tárcsa is cserés...
Miért kellett 120-nál féktárcsát cseréltetned? Elvileg többet kellene bírnia. Az is érdekelne, hogy mit takar a szoftver frissítés? Megkaptad azokat a szolgáltatásokat, amiket az autó későbbi verziói már alapból tudnak? Kösz Rupiax
Válasz első kézből, mivel vezettem sokszor az autót, nekem meg 1.6-osom van.
Városban a váltó miatt sokkal rugalmasabb és fürgébb, mint az 1.6. Országúton is teljesen OK 2 személlyel. Ha több személy van, akkor az már érezhetően nagyobb feladat a motornak. Országúton az 1.6-os jobb. Barátomnak teljesen megfelelt, nagyon szerette (4 fős a család).
Érdekes, hogy sokkal másabb a fékje az enyémnél. Alig kell nyomni a pedálon és máris erősen fog. Az enyém máskép viselkedik, többet kell nyomni a pedálon. Az enyémnek olyan harapós a fékje.
A digitklímát nagyon irigyeltem mindig is belőle...
A tuning nem veszélyezteti a motor, illetve a pl. a nyagynyomású szivattyú elemeit?
Sokfele tuning van. Van ami veszelyezteti. De az igazi chiptunerek tudnak olyan beavatkozast csinalni, hogy kizarolag padlogazra valtoznak meg a vezerlesi parameterek. Igy az auto 99.5 szazalekban gyari beallitasokkal megy, de amikor kell egy kis plusz, akkor ott van.
Szia mint mindenre erre is igaz: ésszel kell és jó helyen csináltatni. Vannak erre itt komoly szaktopicok, én nem akarok kontárkodni. Múltkor ültem egy Superb-ben, gyárilag 105 lovas 1.9 PDTDI volt, "csak" a sima Steinbauer volt benne, kb. 130 le-vel, teljesen korrektül ment. De végig kellene olvasni a dizel tuning topicokat, ott vannak olyanok akik tényleg értenek hozzá.
A tuning nem veszélyezteti a motor, illetve a pl. a nyagynyomású szivattyú elemeit? Fogyasztás hogy változik? A futómű elemei ugyanazok, mint a 2.0 esetében? a fékek bírják a nagyobb terhelést? lehet, hogy hülye kérdések, de a tuninggal kapcsolatban ezek is foglalkoztatnak.
Érthető. Onnan jött az ötlet, hogy az 1.9-et gond nélkül lehet 130 környékére vinni, azzal meg majdnem ott vagy, ahol a két literes alapban. Nem tudom az arányokat, hogy melyik motorral mennyit adtak el belőle, de biztos vagyok benne, hogy az 1.9-essel lényegesen többet. Nagyobb választékból meg talán könnyebb kifogni valamit.
Erre amúgy gondoltam én is, de a felpiszkálás egyelőre nem érdekel, nincsenek tapasztalataim, pontos infóm erről, bár olvastam pár cikket. Szeretnék egy magasan felszerelt, jó állapotú, megbízható, nagy autót venni, nagy távolságú autózás esetén legyen kényelmes, hosszútávon egyen keveset és legyen dízel (tudom ócsón a gázolajat bele). Ehhez a 2.0 TDI jó választás lehet(ne).