Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

meromokus Creative Commons License 2020.07.11 0 0 126047

Ha a fényszórómosó-motor előkerülne, akkor stipistopi. Pénz nem számít, csak legyen elég!

Előzmény: naveed (126023)
Csaba_F Creative Commons License 2020.07.02 0 0 126046

Sziasztok!

Hűtőcsere közben eltörött a hűtő kiegyenlítőtartály és a hűtő közti (alsó) cső egyik csatlakozója.

Megtudnátok mondani ennek mi a pontos neve? A Bárdinál és a Kovácsautónál a hűtő termékei között nem találom.

Matrix2006 Creative Commons License 2020.06.26 0 0 126045

Ránézésre és színkód alapján lehet, hogy egyezik. Majd felszerelve lesz meglepi, hogy mennyire nem.

Előzmény: Viktor198207 (126040)
sbojan Creative Commons License 2020.06.26 0 0 126044

2005-ben volt az első 307-es facelift, ekkor változott meg az "orrának a hegye". :-)

Előzmény: Zolysys (126043)
Zolysys Creative Commons License 2020.06.26 0 0 126043

kivéve az orrukat - fl elptti és fl utáni :)

Előzmény: Zolysys (126042)
Zolysys Creative Commons License 2020.06.26 0 0 126042

Akaroszszéria elemek ugyan azok

sbojan Creative Commons License 2020.06.25 0 0 126041

Szeva!

Ha 2003-as, akkor nem lehet facelift-es, mert akkor még az első szériás 307-esek futottak csak.

Viktor198207 Creative Commons License 2020.06.24 0 0 126040

Üdv. Érdeklődnék hogy adott egy peugeot 307 2001-es hatchback típusa gépkocsi és hátsó csomagtér ajtót kellene rajta cserélni. Találtam egy színre stimmelőt csak az facelift-es. Talán 2003-as de kinézetre ugyan az a két ajtó. Kérdésem stimmel e a két csomi ajtó mert azt az infót kaptam több helyről hogy nyugodtan vegyem meg mert ugyan az. Köszi a válaszokat.

Papalac Creative Commons License 2020.06.22 0 0 126039

Nekem úgy rémlik (nem vagyok biztos benne), hogy ott két NTK van egy házban és a testhez képest működik. Az egyik megy a motorvezérlőbe, a másik a műszerfalhoz.

Előzmény: Horysz (126037)
tisvol Creative Commons License 2020.06.21 0 0 126038

Kedves Tagok! Lenne egy ilyenem eladó. Ha a fórumra hivatkozol, engedek az árból.

https://auto.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Thule_Clipon_High_9105__hatso_ajtora_szerelheto_kerekpartarto_105685669.htm

Horysz Creative Commons License 2020.06.21 0 0 126037

Sziasztok!

307 SW 2002, 1.6 benzin (NFU/TU5JP4)

A napokban PP2000-rel nézelődve feltűnt, hogy a motorelektronika / paraméterek mérése faggatásakor a hűtőfolyadék hőmérséklet jóval kevesebb a kijelzettnél. (A kijelző egyébként azt mutatja, amit a BSI-ből is ki tudok olvasni)

Kapcsolási rajz / mérések alapján kiderült, hogy ugyanazon szenzor (termosztátházba csavarozott 2 vezetékes NTC) értékéből dolgozik, amelynek egyik lábára TESTet ad a motorvezérlő, és a másik lábán visszaméri az ellenállást, illetve ez a 2. szál van leágaztatva a műszerhez is. (Ez alapján a szenzor hibát kizárhatjuk)

Méréssel kiderült, hogy a motorvezérlő (BOSCH 7.4.4 verzióval) és a szenzor közötti kábel nem zárlatos, sem nem szakadt, illetve hogy pontos értéke továbbít (egy ismert értékű ellenállással helyettesítve a szenzort, pontos értéket tudtam mérni a motorvezérlő oldali csatlakozón.

Mégis: 80fokos kijelzett értékhez a motorvezérlőben kb 20-25 fokos hűtőfolyadék hőmérséklet tartozik.

Hasonló motorral rendelkező tulajok, tapasztaltatok hasonlót, vagy a motorvezérlőm adta be a kulcsot? Arra egyébként semmi jel nem utal, hogy túldúsítaná az üzemanyagot, vagy a hideg motornak megfelelő üzemben működne.

köszönöm!

peto.istvan Creative Commons License 2020.06.20 0 0 126036

Köszönöm!

Találtam benne egy pici fém darabkát. Nem értem honnan mert nem láttam jelét. A tény, hogy most szépen működik.

Na de, hogy ne legyen uncsi a hétvége :).

Lengőkar, stab pálca, támasztógömbfej csere közben sajnos a váltó oladál kicsúszotta  féltengely :(. Vissza raktam a helyére. Vettem be új olajat. Nehezen veszi a sebességeket az a váltó. Nem is értem. korábban is volt olajcsere és problémamentes volt. Most valamiért ez nem jó. Elkezdtem légteleníteni a kuplungot idáig három alkalommal. A helyzet javúlt. 

A fura, hogy az 1-2-R ami nehezebb. A többi jól megy. Igaz van mikor az elsőnek említett három fokozat is.

Tovább kellene légteleníteni? A kuplung amúgy jó helyen fog, nincs vele baj.

Köszi,

István

Előzmény: hayabusa123 (126035)
hayabusa123 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 126035

szét kellene szedni megnézni elektromos betét, vagy a kulcsos részben tört el valani, de valami eltört benne. 

Előzmény: peto.istvan (126032)
hayabusa123 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 126034

ez normális, ha nem eszi az olajat, vészesem sokat. 

Előzmény: pugpeti96666666 (126033)
pugpeti96666666 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 126033

Sziasztok!

Peugeot 307 2002 2.0 hdi Rhy 90le 309xxxkm

Egy olyan próblémába ütköztem, hogy a szívótorokban, nagy az olaj mennyisége (legalábbis szerintem). Először a szelepfedélre gondoltam, ezt ki is cseréltem egy darabig teljesen jó is volt de most megint megjelent, kb 2-3 ig nem volt olaj a szívótorokban. Ebben kérném a segítségeteket, hogy mi miatt lehet ez? Ennyire kopott lehet a motor? mert egyébként teljesen jó a menetteljesítménye, illetve a fogyasztása is teljesen elfogadható kb 5,6-6 

Előre is köszönöm!

peto.istvan Creative Commons License 2020.06.15 0 0 126032

Sziasztok!

Technikai tanácsot kérnék. PUG 308 SW 2013 Hdi. A problémám, hogy ma reggel nem tudtam elfordítani a gyújtáskolcsot a gyújtásbetétben. Hiába próbáltam semmi. Aztán párszor picit megrángattam a kormányt és sikerült. Persze tudom kormányzár de azért ez nagyobb rángatás volt. Fújtam egy kis szilikont a kulcsra. Működik de fordításnál érzek egy kicsi ellenállást. Finoman de kattan valami és a kattanás előtt érezhető, hogy szorul a kulcs. Pótkulcsával még nem próbáltam.

Van esetleg valami ötlet?

## Update: Szinte minden alkalommal le kell takarítanom a kulcsot. Tele van szeméttel a zár belseje. Érzésre már jobb a helyzet de még így is fura.

P.s.: Igen tudom a 308 fórumon is feltettem akérdést de néha vissza húz a szívem a 307-hez. Milyen jó popsija volt :). Na meg ezen csoport picit aktívabb.

Köszi

István

Zolysys Creative Commons License 2020.06.11 0 0 126031

Kommunikáció hiány

Előzmény: n.orbert (126030)
n.orbert Creative Commons License 2020.06.10 0 0 126030

Hello.Segitséget szeretnék kérni peugeot 307 2.0 hdi-vel kapcsolatban.Nem működik a km/h,fordulatszám,üzemanyag,hőmérséklet mutatók es a klíma sem.Ez bsi vagy kijelző probléma lehet?A képen az óra ezeket mutatja még.Köszönöm

d.jocov Creative Commons License 2020.06.06 0 0 126029

Nya megtörtént az önindító csere, minden ok. Akkor már kicseréltem a hűtőventit is, hol ment hol nem, van már klíma állóhelyben is, boldogság van kényelemben. jövő hétvégén megyünk magyarba, nyárigumi felrak, ott röhögnek alufelnin a garázsban..... egyenlőre ennyi. Hibamegállapítások helyesek voltak, rendelés szintén.

Előzmény: FeZ_ (126020)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.06.06 0 0 126028

Köszi,olvastam,írtam.

Előzmény: naveed (126026)
henna Creative Commons License 2020.06.06 0 0 126027

Köszi 

Előzmény: naveed (126026)
naveed Creative Commons License 2020.06.06 0 0 126026

hegizoli, henna: írtam mail-t 

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.06.06 0 0 126025

Szia! A PP2000 kábelre ezennel vevő vagyok. A miénkkel valami probi van mert kölcsön kábellel műxik a rendszer. Ha meglesz légyszi szólj. Köszönöm. Elérhetőségem a nick alatt.

henna Creative Commons License 2020.06.06 0 0 126024

Szia, 

A valtogomb érdekelne. Mokor hol tudnam atvenni? Tudsz adni egy telefonszamot? 

Udv, Gabor

naveed Creative Commons License 2020.06.05 0 0 126023

Sziasztok!

Garázs pakolgatás közben találtam néhány megmaradt alkatrészt (az autó egy 2003-as SW volt 2.0 RFN). A képeken látszik, hogy milyen alkatrészről van szó. A küszöbtömítésből csak jobbos van. Ez olyan, amiben benne vannak a szegecsek is. Az árak a szervizben fizetendő ár fele.

A váltógomb mondjuk 1.000.- Ft.

Emlékeim szerint még van valahol egy fényszórómosó motor és egy PP2000 kábel. Ezeket majd akkor felteszem, ha előkerülnek.

Helyileg Veresegyházon vannak.

Francia307 Creative Commons License 2020.06.05 0 0 126022

Sziasztok!

Peugeot 307 SW vagy kombihoz van egy vadi új, gyári erős csomagtér elválasztóm. Ideális lehet kutya vagy nehéz tárgyak biztonságos szállítására. Új ára valahol 200 EUR volt, most 15.000-ért megvehető.

Érdeklődni lehet: 06 30 96 00 696 vagy itt. Amúgy Budapesten vagy Budakalászon  átvehető vagy postázható.

bécsmarsci Creative Commons License 2020.06.04 0 0 126021

Üdv Mindannyitoknak.

Van egy 307- es Peugeot kocsim,és az alábbi jelenségek jöttek elő,

fékezés, illetve megállás-előtt kb 2-3 km-es sebességnél a fékpedál mozog (remeg)

a talpam alatt,a kormány ha középállásból jobbra vagy balra kiforgatom van amikor

egy ponton meg akad, vagy is nehezebben megy át (a kormány szervós)

Kérem segítségeteket és köszönöm.

Maradok Tisztelettel Sándor42.

FeZ_ Creative Commons License 2020.05.28 0 0 126020

OK, ilyet is láttam akkor elméletben, és a valóság és az elmélet persze eltérhet, ahogy írtad, de nem is ez a lényeg. A végeredmény tekintetében ugyanaz a helyzet: ha sz@rok a kefék, nem fog rendesen behúzni. Viszont ha kevés áram megy a behúzószálra akár a gyújtáskapcsolóból, akár a BSM-ből vagy a reléből (konstrukciótól függően), akkor is produkálhatja ugyanazt a jelenséget, hogy csak kattan. Ezért írtam, hogy direktbe áramot adva rá is kell tesztelni, ill. a táp- és testkábeleket ellenőrizni. Ha ez a vonal jó, akkor marad az indítómotor, főleg úgy, hogy az autót megmozgatva előre-hátra vagy az indítót megkocogtatva meg jól indít. Ilyenkor szoktak a kopott kefék még kicsit helyezkedni és átvinni az áramot 1-1 indítás erejéig. 

Előzmény: d.jocov (126019)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.28 0 0 126019

https://www.youtube.com/watch?v=l38f6a-Q-yYÉ

Én is csak itt, persze a valóság nyilván eltérhet....

Előzmény: FeZ_ (126012)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126018

Talán kéne bele némi váltóolaj szintet is ellenőrizni utántölteni ha már gyepálod. Inkább szint felett legyen kicsivel, mint alatta. Alacsony hajtómű olajszintnél csinálhat tipikusan ilyet 1-es fokozatban. Ha szétgyepálták a váltót az tipikusan szinkrongyűrű hangot okoz az adott fokozatban. Szerintem egy kurvára elhanyagolt autót vettél amibe az előd csak benzint töltött és rúgta vágta nem kéne ugyanezt folytatni. Olajszint fontos váltóban és motorban egyaránt. Egyesben lepadlózni is csak akkor szabad, ha már üzemmeleg az olaj is és természetesen az olajszint is rendben van mindenhol váltóban motorban egyaránt. Motorolaj csere is inkább 12-15000km-enként ajánlott váltóban hajtóműolajat csak utántölteni ha kell cserélni azt nem szükséges mert kupluncsere esetén úgyis leeresztik és cserélik. 

Előzmény: bocios2 (125041)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126017

Hello!

Rossz szerelőt választottál. A probléma forrása bagatell a motortérben lévő biztosítékfedelet biztos ismered leszeded és alatta van a negyvenakárhány polusú szürke csatlakozója a multiplex elektronikának ezt óvatosan mozgasd meg. Vigyázz mert a műanyag nem tudjuk milyen állapotban van, öreg műanyagot nem feszegetünk mert lehet, hogy törékeny és eltörhetnek a rögzítőfülek. Ez megoldja a problémát az enyém több hónapot állt télen az utcán valszeg a pára ami ott lecsapódott okozott kontakt hibát. Óvatosan megmozgattam ennyi és eltűnt a hiba. Ha azonban továbbra is jelentkezik, akkor ki kell tisztítani a csatlakozóból a gyártban rátaknyolt felesleges szilikonzsírt mert az szigetel. Ezt víztől való védelem miatt kenték rá csak lehet, hogy került a csatlakozóba is. Nem tudom mennyit konyítasz az elektronikához ezért inkább bízd egy valóban profi autóvillamossági szerelőre. Azonnal törd el a kezét, ha WD40-el próbálkozna ide professzionális kontakt tisztítószer kell. By the way ha antipollution fault hibát is kiír akkor a motor ilyenkor vészüzemmódba kapcsol, ezért nem veszi a fordulatot mert nem megfelelő a keverékképzés ez egy védelem nehogy tönkretegye a katalizátort ilyenkor túl sok benzint kap és kevés levegőt kontakthiba miatt. Motort ne mosogasd mert az elektronika nem szeret vízben tocsogni. Ha ez nem segít akkor lehet még a motoros fojtószelepet (pillangószelep) újraprogramozni. További jó cabriózást balesetmentes közlekedést!

Előzmény: sipipupu (125752)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126016

Helló!

Igazi zseni vagy öregem:) A tető egy elektrohidraulikus szerkezet azaz hogy értsd egy elektromos szivattyú hidraulikaolajat pumpál munkahengerekbe amik működtetik a tetőt ugyanúgy ahogy pl. egy markoló működik. Ennek a szivattyúnak jelentős az áramfelvétele mely extra terhelés formájában az ékszíjjal hajtott generátoron keresztül visszahat a motorra. Ugyanez van akkor is ha pl. mind a 4 ablakot egyszerre felhúzod és az ablakok elérik a tetőszigetelést de még tovább húzod pár másodpercig. Klímán meg mit magyarázzak? Klímakompresszort szintén a motor hajtja az ékszíjról ugyanúgy extra terhelést jelent a motornak mintha kisebb emelkedőt küzdenél le. Halkan megjegyzem ha szemfüles vagy láthatod, hogy bekapcsolt klímánál a motorvezérlés picit megemeli az alapjáratot nem véletlenül. Kis köbcentis pl.1,4l-es klímás autón ha kikapcsolod a klímát az szinte felér egy turbóval akkora többletterhelést okoz a bekapcsolt klímánál:) Szóval ilyenkor többet is fogaszt az autó mivel nem a lábaddal hajtod a klímakompresszort ezért a motornak kell;-)

Előzmény: bocios2 (125476)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126015

Helló!

Tipikus mikrokapcsoló probléma. Ha az autó nem volt szénnétörve akkor végig kell nézni őket. Egy a csomagtérben van a kihúzott csomagtérrolót érzékeli a beakasztó jobb oldalán. Célszerű ezzel kezdeni. A tető félig nyitott állapotában is lehet látni oldalanként jó pár mikrokapcsolót ezeket is érdemes átnézni hogy nincs e rajtuk szennyeződés vagy sérülés nyoma. A tető becsukott állapotában egy bowdenes szerkezet működtette karmok két oldat rögzítik a tetőt a szélvédőkerethez. Itt is kell lennie mikrokapcsolónak mert ebből tudja a computer, hogy a tető rögzítve van felhúzhatja az ablakokat. Szóval nem egy nagy történet bármelyikbe ha szennyeződés került azt érdemes óvatosan kontakt tisztító spray-vel kitisztítani. Persze más a történet, ha az autó rommá volt törve és a deformálódás miatt nem kapcsol egyik vagy másik megfelelően vagy megsérült barbár tulaj miatt. A csomagtérivel kezdd mert tippem szerint vagy ott vagy elöl a szérvédőkeretnél a rögzítőkarmokat érzékelő lesz a ludas. 

Előzmény: szeka666 (125564)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126014

Helló!

Olajnyomással működik ami jóval megbízhatóbb mint a fogaskerekes mechanikus szerkezetek (honda, vw, stb). Ezt a francik jól kitalálták talán emiatt is kell kb. 6l olaj bele, meg a dugattyúkat is olajspricc hűti alulról ha az olajra és annak üzemi hőmérsékletére mindig figyel a tulaj soha nem lesznek kenési problémák. De olyan 4500-5000 ford/perc körül van a váltás mely fokozatos a markánsabb motorhang (szívó- és kipufogóhang) nagyobb teljesítmény formájában jelentkezik. Négyezer alatt csak morgást hallani felette tipikus kihegyezett szívómotor üvöltés.

Előzmény: bocios2 (125297)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126013

Hello!

Szörnyű buta a szerelőd, gyorsan cseréld le. A probléma forrása bagatell a motortérben lévő biztosítékfedelet biztos ismered leszeded és alatta van a negyvenakárhány polusú szürke csatlakozója a multiplex elektronikának ezt óvatosan mozgasd meg. Vigyázz mert a műanyag nem tudjuk milyen állapotban van, öreg műanyagot nem feszegetünk mert lehet, hogy törékeny és eltörhetnek a rögzítőfülek. Ez megoldja a problémát az enyém több hónapot állt télen az utcán valszeg a pára ami ott lecsapódott okozott kontakt hibát. Óvatosan megmozgattam ennyi és eltűnt a hiba. Ha azonban továbbra is jelentkezik, akkor ki kell tisztítani a csatlakozóból a gyártban rátaknyolt feleselges szilikonzsírt mert az szigetel. Nem tudom mennyit konyítasz az elektronikához ezért inkább bízd egy valóban profi autóvillamossági szerelőre. Azonnal törd el a kezét, ha WD40-el próbálkozna ide professzionális kontakt tisztítószer kell. Bye the way a motor ilyenkor vészüzemmódba kapcsol, ezért nem veszi a fordulatot mert nem megfelelő a keverékképzés ez egy védelem nehogy tönkretegye a katalizátort ennek semmi köze a gyertyákhoz mindegyik henger működik csak túl sok benzint kap és kevés levegőt kontakthiba miatt. Motort ne mosogasd mert az elektronika nem szeret vízben tocsogni. További jó cabriózást balesetmentes közlekedést!

Előzmény: gy_sanyi (125854)
FeZ_ Creative Commons License 2020.05.27 0 0 126012

Osztott tekercset nem láttam eddig, de hát én sem láttam még mindent. A bronzkeféken át szoktak letestelni, pont emiatt lehet az a jelenség kopott keféknél, hogy vagy csak kattan vagy azt sem. Azután mozgatásra, ütögetésre meg megint jó valameddig. 

Ha direktbe adtál áramot a behúzótekercsre és úgy is csinálta, akkor egyértelműen az indító a hibás. (azt az elég ritka hibát kivéve, hogy a tápkábel vagy a motor testkábel érintkezése rossz)

Előzmény: d.jocov (126011)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.26 0 0 126011

Mikor direkt teszteltem, volt hogy 5x nem is kattant, arra gondolok, mivel osztott a behúzó tekercs, egyik testet kap, a másik a forgórészen keresztül kap testet, gondolom ha úgy áll meg hogy a szénkefe nem érintkezik, be sem húz.... a test vagy + kontakt is felmerült bennem, de az sem tud ennyiféle hibát adni...

Remélem nem tévedek, dehát 380 000 km van az önindítóban, motorban, abból én mentem 260e.-ret

Előzmény: FeZ_ (126007)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.26 0 0 126010

Köszi, remélem megoldja a csere...

Előzmény: FeZ_ (126007)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.26 0 0 126009

Köszi az infót, megrendeltem az önindítót, mert a produkált hibák alapján az a bibis....

Aztán csere és meglátjuk....

Mert vagy teker vagy nem

vagy kattan vagy nem

néha ha teker biccen is (kihagy)

ezt mind nem tudja a gy.kapcsoló produkálni....

Előzmény: hegizoli 307 SW (126008)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.05.25 0 0 126008

Hali! Nekünk legutóbb az egyik 2.0 RHS  SW -nél a gyújtáskapcsoló volt a hibás. Nem indított.A kulcsos rész maradt csak az elektromos betétet cseréltük. Csatiknál széthúztuk,Bálint Attila (Fb) küldött másikat.

Előzmény: d.jocov (126006)
FeZ_ Creative Commons License 2020.05.25 0 0 126007

Elvileg lehetne más hiba is, nem csak önindító, de ha az autó mozgatása után indít, akkor az az esélyes. (esetleg még a behúzó szálra direkt áramot adva lehetne tesztelni, nagy körültekintéssel!)

Az indítómotornál az a 3 fogszámon belüli mozgás nem szokott probléma lenni, de esetleg az alvázszám alapján ki lehetne nézni az indító gyári számát és úgy megnézni miket dob fel rá a keresés.

Előzmény: d.jocov (126006)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.23 0 0 126006

Megkínoztam volt hogy kattant de nem tekert, volt hogy bicentett de tekert, de többségében leginkább tekert. A még világító lámpák a műszerfalon nem halványultak el, azt hiszem akku jó.

Valószinű önindító lesz, de nem tudom a fogak számát 10, 11, 12  ???? vagy az mindegy?

Aki tud seegíteni megköszönöm.............

Előzmény: d.jocov (126004)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.23 0 0 126005

A club oldal sem elérhető.....

Előzmény: d.jocov (126004)
d.jocov Creative Commons License 2020.05.23 0 0 126004

Fiúk!

307 RHR

Önindító egyre gyakrabban nem indít. A kijelzőn a lámpák elalszanak (nem mind) rádió újraindul, kattanást a motortérből nem hallok, nem teker az önindító, elsődlegesen hol kezdjem?

Utóbb 4-5 ször nem tekert, megmozdítottam sebességben, indított.... lehet önindító szénkefe? vagy?

köszönöm előre is a segítséget.

bodoze Creative Commons License 2020.05.18 0 0 126003

Sziasztok!

Tudna valaki infót nekem. Gyújtáskapcsolót szeretnék az autómhoz sw 2.0 hdi 16v RHR 2004 évj.

Hol keressek vagy esetleg vkinek elfekvőben.

Kösziii

micro521 Creative Commons License 2020.05.17 0 0 126002

Szia!

Köszi a választ. Remélhetőleg tényleg csak ennyi lesz. Úgy emlékszem nekünk nagyon hasonló az autónk, csak a tied már a "krómozott" hűtőrácsos.

Igazából a felesleges próbálkozásokat szeretném megúszni. Azt hiszem kb 20000.- körült volt annó a jeladó, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy csak egyszer kelljen menni emiatt a hiba miatt szerelőhöz.

Előzmény: Smíró (126001)
Smíró Creative Commons License 2020.05.17 0 0 126001

Szeva!

Nekem volt vagy másfél éve, télen. A hibakódot nem tudom, de valóban azt a jeladót kellett kicserélni. Azóta nem jött elő. Ugyanezek a hibák voltak, illetve csak egyszer jött elő. Leállt a motor egy kereszteződésben és meg sem nyekkent. A kereszteződés előtt rántott egyet, mint ha egy pillanatra kihagyott volna minden. A kereszteződésig csak gurultam, tehát a kuplungot benyomtam. Stop tábla volt, megálltam és akkor fulladt le. Kitoltam onnan, már segítséget akartam kérni, amikor vagy 10 perc múlva mégis beindult. Több esélyt nem hagytam a cserbenhagyásra, másnap mentem is vele szerelőhöz. Most kerestem a  számlát de nem találom. Bár ha már cserélték Neked, akkor tudod az árat nagyjából. Gyógyulást:)

Előzmény: micro521 (126000)
micro521 Creative Commons License 2020.05.17 0 0 126000

Sziasztok!

Van nekem egy 2006-os, 2.0 HDi, 16 szelepes (RHR) autóm.

Mostanában azt csinálja, hogy néha megtorpan egy pillnatra vagy akár le is áll. Leállás után egyből nem tudom újraindítani, de ha kiveszem a kulcsot, akkor sikerül.

Mobilos diagnosztikával a P0337 (állandó) és P1351 (függőben lévő) hibákat írja.

Volt pár éve hasonló jelenség, akkor kapott egy új főtengely jeladót. Lehet megint az romlott el? Esetleg ezek a hibakódok csak következmények?

Volt valakinek tapasztalata ilyen hibával?

Devil8888 Creative Commons License 2020.05.12 0 0 125999

Sziasztok. P0608     Vezérlőegység VSS kimenet 'A'   Hibakód található a kocsimban Peugeot 307 1.4 2003as 8szelep 74ló. . Érdeklődnék tudja e valaki mit jelent hogy orvosolhato? Pár napja úgy jártam hogy inditottam a kocsim elindult de le is állt ha nyomtam gázt ment a motor de rázott és traktor hangja volt szoval haza lehetettt vele menni de alapjárat nem volt. és brutál 20-30l fogyasztást irt a pillanatnyi fogyasztásmérő. hazaértem vele leállitottam kb 2ora mulva inditottam és semmi baja. és azóta sincs semmi baj vele. 

hayabusa123 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 125998

Meglett össze gabalyodott a kábel kivezetések a vonohorog konektorban, ujrakötöttem, jó lett. 

Előzmény: Zolysys (125997)
Zolysys Creative Commons License 2020.05.08 0 0 125997

LED ?

Előzmény: hayabusa123 (125995)
Dizzyws Creative Commons License 2020.05.08 0 0 125996

Hali! 

2.0 Hdi (RHS) váltóba jó a Mannol MTF-4 75w80 szintetikus váltóolaj? 

hayabusa123 Creative Commons License 2020.05.04 0 0 125995

Szia, sziasztok,kérdés, probléma a következő:peugeot 307,1.6 benzin 2002 évjárat, indexelélkor gyorsan indexel, vészvillogva rendesen ütemben villog de ha jobb, balra indexelek gyorsan indexel, égőket kicseréltem, a sárvédőben is de hiába, mi lehet a baj? köszi előre is a segítséget 

Előzmény: Zolysys (125976)
hatton Creative Commons License 2020.04.27 0 0 125994

köszi,megnézegetem őket!

Előzmény: Törölt nick (125993)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125993

Hosszú útra szerintem ne vegyél automatát. Nulla előny, plusz fogyasztás, plusz karbantartás, plusz hibalehetőségek.

Hogy hegynek fel full létszámmal+csomaggal megpakolva mire lesz elég ennyi ló, az megint más kérdés.

Én, ha van mozgástér, hagynám a 806-ot, most ránéztem, szánalom a hazai piac, főleg ha csak benzines jön szóba, úgy végképp katasztrófa.

Párszázzal többért jönnek a 807-ek is, más világ.

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/peugeot/807/peugeot_807_2_2_supreme_7_fos_plusz_motoros_toloajto-15623537

Előzmény: hatton (125992)
hatton Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125992

köszönöm a részletes szakértést.

Akkor azt mondod alapból ez a blokk nem problémás annyira?

Nem mindennapi használatra kéne,telente használnám haverokkal sielni.

Autómatát azért kérdeztem,mert külföldi oldalakon árulnak automatákat is,és ezért lett volna kérdés.

Előzmény: Törölt nick (125991)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125991

A leírásban már más a teljesítmény, automatáról szó nincs, ez egy manuális busz.

Nem meggyőző az az öreg szimplaszelep kétliter motor, de alig van megfújva, valami "komoly" ~20le-vel több, mint a szívó változat...viszont a turbó egy csomó plusz lom, olajcső, levegőcső, stb, hibalehetőség.

406ban szerették ezt a blokkot, de ott az másról szól..

Igaz, egy akkora doboznak minden nm-re szüksége van, de volt ennél jobb, újabb (mondjuk a 2.2 duplaszelep) benzines blokk is ezekben.

Az lehet viszont, hogy az nem 800e ft hanem másfélszer több, abból meg azért "kijön" egy-két javítás. Maga ez a blokk egy őssárkány, ennek vannak előnyei, vannak hátrányai is, ha hétvégére családinak, esetleg másodiknak kell, akkor alapos megnézéssel végül is ok, ha szállítani, buszozni, dolgozni szeretnél vele, akkor semmiképp.

Különben nem tűnik úgy (így képről) hogy rossz állapotban lenne ez a busz, de egy elég puruttya kavicsos-konténeres nepper árulja, és mintha újra is lenne festve(vagy csak rálakkozva?), az a két fekete kupak a ködlámpába is teljesen disszonánsnak tűnik, NAGYON meg kellene ezt nézni, mi a tényleges gépészeti-kaszni állapot és vélhető futásteljesítmény.

Előzmény: hatton (125990)
hatton Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125990
Előzmény: Törölt nick (125989)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125989

2.0 8v TurboPetrol1,998 cc (1.998 L; 121.9 cu in)147 PS (108 kW; 145 hp) at 5300 rpm235 N⋅m (173 lb⋅ft) at 2500 rpmXU10 J2TE

Ez volt a turbós 2000-es blokk 806ban tudtommal utoljára. 

De sem a 2003-as évszám (kb. 2000ig szerelték) sem a teljesítmény (179?? vs. 145le) nem stimmel.

Előzmény: hatton (125988)
hatton Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125988

sziasztok!

Sajnos nem találtam a megfelelő topikot,ezért itt kérdezném meg.

Peugeot 2,0 turbós (179LE) motorja mennyire megbízható?2003-as vagy ebben a szériában gyártott típusok.Illetve a hozzá társított autómata váltó?Ez pontosan egy 806-os peugeotba van szerelve.

Direkt kerülöm a dízeleket,de nem tudom,h egy benzin motornál a turbó tud e felesleges fejfájást csinálni.

Köszönöm.

sunhozé Creative Commons License 2020.04.26 0 0 125987

Szia? köszönöm a választ!

Igazad van elírtam, a hűtőrendszert nyomáspróbázták és nem kompressziómérés volt.

Pontosan ezt mondták, hogy ez normális, különösebb problémát nem találtak, de természetesen figyelni kell...

Előzmény: Törölt nick (125984)
blackbird72 Creative Commons License 2020.04.21 0 0 125986

Szia!

Szerintem nincs  rajta ilyen lehetőség,vagy ha van nem tudom hol......Egyik napról a másikra ment el, ez 1999 évjárat,lámpa magasság állítás van ,de más nincs.....köszi a választ mert a 206 oldalon le sem sza...tak

Előzmény: hayabusa123 (125975)
d.jocov Creative Commons License 2020.04.20 0 0 125985

Kicsi hft hiba vizfogyinál a beteg henger gyertyája szép tiszta a többihez képest.....

Előzmény: Törölt nick (125984)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.19 0 0 125984

Sárga hab, --->víz az olajban.

Hogy ezt hogyan akarja kompresszió méréssel(?) kideríteni, azt inkább ne feszegessük...

Nyilván mikor odavan a HF tömítés, akkor összeborul minden mindennel, víz az olajba, olajos a víz, ömlik a gőz a kipufogóból, buborékol a  kiegyenlítő, de a kartergázból lecsapódott víz és olajpára miatt egy kis trutyi a kartergázcsőben, az a legtöbb motornál simán normális.

Még amelyik buborékol, és belefúj a vízbe, ott sem mérhető ki a kompresszió vesztés, mert az nem a pár pár bar sűrítési végnyomáson, hanem a többszáz  bar égési végnyomáson fújja át a tömítést. Amelyik motor (fej vagy tömítés) annyira odavan, hogy már kompresszió is alig van egy hengerben, ott számos komoly tünet van, pl három hengerezés, ömlő minden mindenhova, +egyebek.

Max annyi értelme van ennek a "mérésnek" a gyertyákat kiszedve néha tippelhető, ha kicsit fejes már a motor, a gyertyán rajta maradnak a nyomai, ha egyébként jó állapotú, csak eszi a vizet egy kicsit valamelyik henger. 

Előzmény: sunhozé (125981)
viko307 Creative Commons License 2020.04.18 0 0 125983

Köszönöm

Előzmény: FeZ_ (125980)
sunhozé Creative Commons License 2020.04.16 0 0 125982

2004-es 1.4 benzin KFU motor ,150.000 Km...

Előzmény: sunhozé (125981)
sunhozé Creative Commons License 2020.04.16 0 0 125981

Sziasztok!

Az utastér ventilátor kiszedése közben a szőnyeg nedvességére lettem figyelmes. Utána olvastam és fűtő radiátor bejövő vízcsőnél találtam csöpögést, nem volt alul és felül rögzítő csavar csak középen. Ellenőriztem a kiegyenlítő tartályt, de nem láttam benn folyadékot. Csavarral összehúztam, feltöltöttem kb. 8-9 dl vízzel. A légtelenítéshez le kellett venni a levegő szűrő házat és hozzá a karter csövet, amibe viszont sárga habot találtam. Az olaj beöntő sapka peremén is van egy kevés ebből sárga habszerű anyagból. Ma mentem vele 30 km-t, teszteltem a fűtést, eddig nem csöpög és víz most nem fogyott belőle. Hétfőn megyek egy szervízbe kompresszió mérésre, ott előzetesen azt mondták, hogy mivel naponta kevés kilométert használom 3-5 km, be se tud melegedni, így lehet, hogy pára kicsapódás okozza, de mérés után tudnak bármi konkrétat mondani. Gondolom simán lehet hengerfej tömítés vagy még rosszabb, igaz? Mit nézessek meg, mire kell odafigyelni? Szerintetek mi válthatta ki a hab képződését?

Köszönöm!

FeZ_ Creative Commons License 2020.04.16 0 0 125980

1109AN

Előzmény: viko307 (125979)
viko307 Creative Commons License 2020.04.15 0 0 125979

Sziasztok

Segítségeteket kérném. Nem tudok valamiért bejelentkezni a peugeot service box honlapra hogy megnézzem egy 206 os adatait amit nem rég vettem és olajat és szűrőket szeretnék cserélni. De 2 méretű olajszűrő betét létezik hozzá azt mondják a boltban . Szétszerelés előt meg szeretném tudni hogy mejiket vegyem. Ezért kellene a gyári számja a szűrőnek ami a honlapon van. Valakinek közületek van e valami infója?

Az alvázszám VF32EHFXF43277906

PEUGEOT 206 1.1 Benzin 44 kw 2003 év

Köszönöm segítségeteket

Bodacsek Creative Commons License 2020.04.15 0 0 125978

Sziasztok! 

Van egy 2003-as 307 2.0  HDI 90le break. Van egy hiba. Ami nem mindig áll fenn de általában igen. Ha gázpedállal gyorsítok nincs meg a max teljesítmény. Viszont tempomattal sokkal jobban megy. Néha olyan érzés mintha a gázpedál egy bizonyos állásánál hiába nyomom lejjebb nem adna több gázt egy bizonyos szintnél. Tempomattal viszont mindig ugyanolyan jól megy. Diagnosztika nem dob hibát. Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Volt már ilyen valakinek? 

tester00 Creative Commons License 2020.04.13 0 0 125977

Nagyon szépen köszönöm!!!

Előzmény: Zolysys (125976)
Zolysys Creative Commons License 2020.04.12 0 0 125976

8401T7 TALPAK 19 420,31 HUF  
peugeot szervizben

Előzmény: tester00 (125973)
hayabusa123 Creative Commons License 2020.04.12 0 0 125975

Van rajta műszerfal világítás erösség szabályzó?Azt nézd meg.

Előzmény: blackbird72 (125974)
blackbird72 Creative Commons License 2020.04.12 0 0 125974

Sziasztok!

Az auto Peugeot 206 benzin 1999, motor 10FS7R

Nemrég szereztem olcson,jo állapotban szaladgálósnak....Elég sok elektronikai problémája volt , amit lassan leküzdöttem, megy semmi gond vele,azonban van 2 kicsit bosszantó hibája:

Az egyik nincs műszerfal háttérvilágítás,pedig a műszerfalat szétszedtem és minden izzót egytől egyik kicseréltem.....

A másik: néha a sebességmérő nem mutat semmit,vagy 30km/h nál nem jön lentebb......ez 3-4 gyújtáselvétel-ujraindítás során rendbe jön és napokig nem csinálja.....Engem a műszerfal világítás zavar de nagyon....Ötlet valakinek?

Köszi

tester00 Creative Commons License 2020.04.12 0 0 125973

Szia Fehér kellene.

Előzmény: Zolysys (125970)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.04.12 0 0 125972

Nos hát több féle módon,pl steklámpának a gép alatt, próbalámpának, világításnak akkuról a sufniban,szivargyújtóról éjszakai világításnak pl horgászatnál....... stb,stb.A kereskedők...... nem szeretik a papír munkát.Tisztelet a kivételnek és szó nélkül cserélik a cuccot. :D:D:D Ez nem csak az izzóra.....

A napokban jártam így egy nyomcsapággyal 17 E volt a kpl szettben a nagyhoz.Szétnyomta a kpl villa -((

Na ennek aztán vannak következményei egy 400 kg -os váltóval.......,szívás,munka,idő, nem kis mani a kiesés.

Nos a gariról még annyit,hogy kaptam másikat majdnem ajándékba,csakhogy ami közben volt az a méreg.

Előzmény: _Haszi_ (125963)
sunhozé Creative Commons License 2020.04.11 0 0 125971

Sikerült kiszedni, az óra járásával ellnetétesen kellet nagyon erősen elcsavarni...

Előzmény: sunhozé (125968)
Zolysys Creative Commons License 2020.04.11 0 0 125970

A fehér tappancs vagy a fekete?

Előzmény: tester00 (125969)
tester00 Creative Commons License 2020.04.10 0 0 125969

Sziasztok van 307-es sw kombi 2000 benzin 2005-ös az lenne a kérdésem ,hogy a panoráma rolóhoz hol tudnék alkatrészt venni eltörtek a műanyagok amik a sinben csúsznak.

sunhozé Creative Commons License 2020.04.10 0 0 125968

Köszönöm a leírást megtaláltam club honlapján és nekiálltam az utcán a ventilátor kiszerelésnek s majd jövő héten veszek egy újat.  Nem lenne gond, csak nekem sehogysem akar kimozdulni a helyéről a ventilátor, mi tarja a helyén? Megnéztem több videót, mindenhol csak fogják és kiveszik..., én nekifeszültem és megmoccantani sem tudom. Se fület nem tudtam kitapogatni se csavart nem látok, tudnátok segíteni, hogy jön ki a helyéről?

Köszönöm szépen!

Matrix2006 Creative Commons License 2020.04.09 0 0 125967

A rádióhoz nincs kód az alvázszám van beleírva, csak rádió csere esetén fog csipogni.

Előzmény: sunhozé (125966)
sunhozé Creative Commons License 2020.04.07 0 0 125966

Köszönöm a tippet! Elhúzodik a dolog, mert rövid távokat megyek az autóval és nem használom sokat.

Elmentem klímáshoz tavaly nyáron és feltöltötték, mert hiányzott egy kicsi gáz. Viszont a feltöltés nem oldotta meg a problémát nyáron meg volt a hiba, de szeptember után nem jelentkezett és csak másfél hete a meleg beköszöntével jött elő megint. Viszont most már 20 pár foknál is csinálta és nem csak a bekapcsolt klímánál, hanem szimplán a normál ventilálásnál is. Télen nagyon hidegben, amikor bekapcsoltam pár percig elég zajos volt a ventilátor, úgyhogy szerintem nem árt kicserélni. Nézegettem az itthon beszerezhető ventilátorokat a Bárdinál a Hq ventilátorról van tapasztalat? A külföld, most nem tudom mennyire problémás...

https://www.bardiauto.hu/webshop/autoalkatreszek/szemelygepjarmu/PEUGEOT/307/2004/1_4/B/hutes---futes---legkondicionalas/hutes-futes-rendszer-alkatreszei/utaster-ventilator-es-alkatreszei/utaster-ventilator?sid=74926690

Esetleg olcsobb beszerzésre tudtok tippet adni?

Láttam a videót, hogy le kell bontani a a kormány alatti kapcsoló táblát, gondolom le kell venni a akku sarut is, vissza rakásnál pl. a rádió kér kódot?

Az utcán nagyon nem akarok neki állni, ha esetleg lenne olyan a fórumon, aki szerelőként Budapesten bevállalná a cserét, akkor nyugodtan küldjön privátot, megbeszéljük.

Köszönöm előre a válaszokat.

Előzmény: Zoltoid (125315)
_Haszi_ Creative Commons License 2020.04.05 0 0 125965

A Lumenet azért egy komolyabb cég. :)

Előzmény: d.jocov (125964)
d.jocov Creative Commons License 2020.04.05 0 0 125964

Pl. vigyél papírt, mert biztos túlfesz van a generátoron....

válasz ez legyen: ok ha jó önök fizetik azt is...

a kereskedőktöl minden kitelik, tisztelet a kivételnek

Előzmény: _Haszi_ (125963)
_Haszi_ Creative Commons License 2020.04.05 0 0 125963

Hogy lehet egy izzóz nem rendeltetésnek megfelelően használni? :-O : D

Előzmény: hegizoli 307 SW (125962)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.04.05 0 0 125962

Ja igen.Majd ráfogják,hogy nem a rendeltetésnek megfelelően használtad :-))

Előzmény: _Haszi_ (125961)
_Haszi_ Creative Commons License 2020.04.03 0 0 125961

Ha igen jó, ha nem, ott a gari ;-)

Előzmény: hegizoli 307 SW (125959)
Cooper-Istvan Creative Commons License 2020.04.02 0 0 125960

Üdvözlök Mindenkit!

"Boldog" új tulajdonosa lettem egy 307 kombinak. Első francia autóm, ezért kérlek nézzétek el nekem ha sületlenségeket kérdezek. Igyekszem kiismerni, megtanulni.

Keresek a gólyalábhoz alsó rögzítő csavart, vagy a kódját.( kettő van belőle egymás alatt) 307 Break 2004 1.4.

Köszönöm!

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.04.02 0 0 125959

Valóban bírja a 4 évet ? Soha nem néztem a garit,a Hellánál lehet nincs is :D

Most néztem,hogy Őrmi eltolta a betűket :))

Előzmény: _Haszi_ (125952)
FeZ_ Creative Commons License 2020.04.02 0 0 125958

Úgy néz ki, igen. 

Volt valami olyan szöveg korábban, hogy készül egy külön oldal a magánfelhasználóknak.

Előzmény: tisvol (125957)
tisvol Creative Commons License 2020.04.02 0 0 125957

Sziasztok!

Jól látom,hogy a peugeot service boxban minden dokumentáció fizetős lett? Valami alkatrész cikkszámot kerestem, de szólt hogy fizessek...

d.jocov Creative Commons License 2020.04.01 0 0 125956

Én cseréltem 2din kenwoodra, kelett illesztő a kormány távhoz, de a fenti kijelző nem mutatja a rádiót....

Előzmény: SakaB 86 (125954)
Papalac Creative Commons License 2020.04.01 0 0 125955

Ez már jobbnak tűnik.

Zolisys tudna igazából biztosat mondani.

Előzmény: SakaB 86 (125951)
SakaB 86 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 125954

Valaki cserélte már le a gyári rádiót szabvány din-es rádióra?Sony Pioneer stb-re?

_Haszi_ Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125953

Beszarok rajtad Lobeeee :D

Előzmény: balazs.robi aliasz Őrmi (125935)
_Haszi_ Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125952

Lumenetnél van osram longlife, arra van gyári 4 év gari, én is ott vettem ;)

Előzmény: hegizoli 307 SW (125945)
SakaB 86 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125951

Előzmény: SakaB 86 (125950)
SakaB 86 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125950

És ez a kábel jó lenne? Digit klimás, de nem dupla. Ezzel menni fog a fenti kijelző?

Előzmény: Papalac (125949)
Papalac Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125949

A linkelt átalakító a kétzónás klímával szerelt 307-hez való!

Előzmény: SakaB 86 (125948)
SakaB 86 Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125948

Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne. Adott egy Peugeot 307 (2005ös évjárat)gyári fejegységgel amit le szeretnék cserélni egy Pio 320BT-re aminek így néz ki a hátulja:
https://www.autodvd.hu/media/catalog/product/cache/1/image/1938x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/i/pioneer-mvh-300s-bt-1-din-autoradio-piros_04.jpg

Na most gondolom, hogy kellene valami ISO-s átalakító hozzá, ezt találtam, de nem vagyok benne biztos, h jó
https://autoradiok.hu/img/6984/552152-DIN/552152-DIN.jpg?time=1515926261

https://autoradiok.hu/spd/552152-DIN/Citroen-Peugeot-ISO-Phantom-csatlakozo-552152-DIN
Alapban 2 db téglalap alakú csatlakózója van az peugeotnak, amit a gyáriba kell beledugni, de így kép alapján nekem nem stimmelnek.
Illetve a fenti dashbord/kijelző az működni fog ezzel a Pio fejegységgel, vagy az teljesen független a fejegységtől?

Papalac Creative Commons License 2020.03.31 0 0 125947

2003-as 307 CC-nél az utastérben az 1-es biztiről megy a hátsó ködlámpa (10A).

Előzmény: nádirígó 1975-77 (125946)
nádirígó 1975-77 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 125946

ki tud segíteni?van egy 2008-as peugeot 207sw 1.4-es benzines autom és nem világít a 

hátsó köd lámpája .ki tudja hogy melyik a biztosítékja vagy hol lehet bekapcsolni mert

az elsőt bekapcsolom az világít s a hátsó nem.válaszod előre is köszönöm nádi!

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.03.26 0 0 125945

Találkozot már valaki 24 hó.garis H7-es izzóval?

https://www.lampak.hu/narva-901070000-izzo-h7-px26d-55w-12v/

Smíró Creative Commons License 2020.03.24 0 0 125944

Bocsi, és elnézést Gabitól😁 Kevertem a dolgokat. De jó szándékkal, nehogy valaki lyukra fusson. Így nyilván oké. 

Előzmény: Zolysys (125941)
fercsabi Creative Commons License 2020.03.24 0 0 125943

Sziasztok!Segítséget szeretnék kerni.Peugeot 307 2001 év 1.6 autómon eddig gyújtáson ki gyulladt az olajnyomas visszajelző, de 2 napja mar egyáltalán nem.Vettem ma új érzékelőt (olajgombat) de a vezeték lehúzásakor a muanyag burkolat le törött. Be csavartam az uj értékelőt es csupaszon rá toltam a vezeték csúszó érintkezőjét de ez utan sem vilagitott gyujtason visszajelző sőt akkor sem ha nem dugom rá a csatlakozót!!! Mi lehet a baj??? Vezetéken nem látok sérülést es elvileg a muszerfal visszajelző sem eghet ki mivel ledes. Segitsetek hol lehet a probléma. Köszi

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.03.23 0 0 125942

Ahogy Zoli írta.....  :))

Előzmény: Smíró (125939)
Zolysys Creative Commons License 2020.03.23 0 0 125941

Nem. Ő Bethlen Gábor
Jenővel szoktak együtt dolgozni

Előzmény: Smíró (125939)
BJanó Creative Commons License 2020.03.22 0 0 125940

Kösz :-(

Más: ki milyen kereszttartót használ a kocsihoz? Jó hozzá univerzális v típus spec kell?

BJanó

Előzmény: morcibacsi (125937)
Smíró Creative Commons License 2020.03.22 0 0 125939

Nem erre a pesti komára írták valahol, hogy kerülni kell, mert elég sarlatán a témában? A hirdetés szövege alapján ugrott be. Jena azt hiszem, már bőven bizonyított... 

Előzmény: hegizoli 307 SW (125938)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.03.22 0 0 125938

Érdeklődj lécci.

Tel:06 30 821 3274 Budapest XVI kerület ,,,,  2.0dhi, 1.6hdi nyűgjeinek feltárása, FAP rendszerek gyógyítása, Citroen c5 javítás,C6, 607 peu Peu 307 , 407,,C8, 807 ,Phedra,javitás, diagnosztika, alkatrészek karosszéria motor váltó turbó stb stb. Tisztelt ügyfeleim! Telefonon reggel 9htól -- 20h-ig tudtok elérni .Előfordulhat hogy elsőre nem veszem fel a telefont . Hétvégén nem létezek. Köszi megértéseteket.

Vagy keresd: Jena 307.  Sok HDi-t életre keltett. Van mikor a fenti szervízben van

http://jena307.hu/

Előzmény: Csaba0715 (125936)
morcibacsi Creative Commons License 2020.03.21 0 0 125937

Elég gyanús, hogy ez XSara Picasso-ból van. Nem hinném, hogy lehetne oda utólag csatot rakni, ahol nincs :( Legalábbis úgy, hogy elég masszív legyen elég nehézkes, ha nincs meg a helye.

Előzmény: BJanó (125933)
Csaba0715 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 125936

sziasztok!segítségeteket kérném 307sw tulaja vagyok.2.0hdi 136le .rhr motor.budapesten keresnék hozzáértő személyt.a paripa melegen leállítás után nem indul,hidegen sem tökéletes.az egyszerü obd hibakód p1598.köszönöm!

balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2020.03.19 0 0 125935

Szolgalati közlemény:

A kialakulthelyzetre való tekintettel az idei fórum  alálkozótelmarad.

sbojan Creative Commons License 2020.03.17 0 0 125934

Szia!

Látom, zöld plüss üléseid vannak az első két sorban.

Nekem van egy darab, a 3. sorba való gyári, zöld plüss ülésem eladó, ami sohasem volt használva.

Nem érdekel esetleg?

Van még csomagtér elválasztó hálóm is, az viszont használt.

Előzmény: BJanó (125932)
BJanó Creative Commons License 2020.03.16 0 0 125933

Csináltam több képet is, talán több részlet látszik.

Előzmény: BJanó (125932)
BJanó Creative Commons License 2020.03.16 0 0 125932

Köszönöm, én is ettől tartottam.

Otthon majd jól lefényképezem.

A kérdés még az, hogy lehet-e ezekre plusz csatot szerelni, hogy ezeket is tudjam használni? Na majd a képek után remélem ez eldől.

Előzmény: morcibacsi (125931)
morcibacsi Creative Commons License 2020.03.16 0 0 125931

Na tök jó, csak a kérdésre nem válaszoltam... szóval a 3. sor ülésein is mindkét oldalt kellene lennie csatnak. Úgy rémlik, mintha valamelyik Citroennek hasonló ülései lennének, lehet, hogy abból van. Esetleg, ha töltenél fel róluk képet, könnyebb lenne kitalálni, hogy mid van.

Ilyenek a gyári 3. sor ülései:

Előzmény: morcibacsi (125930)
morcibacsi Creative Commons License 2020.03.16 0 0 125930

Az eredeti 6-7. ülés nem teljesen olyan, mint a 2. sor ülései, kicsit rövidebb az ülőke, és kevésbé vastag. Viszont a 2. sor szélső ülései is jók a 3. sorba. Illetve jó a 2. sor középső ülése is, de az csak az egyik oldalra. 

Előzmény: BJanó (125929)
BJanó Creative Commons License 2020.03.16 0 0 125929

Bár van külön SW topic is, de itt nagyobb a mozgolódás: 7 személynél a hátsó 2 ülés ugyanolyan mint 2.sorban lévők?

Amit kaptam hozzá hátra üléseket azok bár bepattannak a helyükre, de egyfelől máshogy néznek ki az első rögzítési pontok, másfelől nincs rajtuk 2 övcsat, csak 1.

Milyen ülések lehetnek ezek, látott már ilyet valaki?

BJanó

BJanó Creative Commons License 2020.03.16 0 0 125928

Köszönöm, ez jól hangzik.

Milyen kocsid, van, benzin - dízel? Hogy bírja a sok rövid utat?

Előzmény: hayabusa123 (125927)
hayabusa123 Creative Commons License 2020.03.14 0 0 125927

Ez így van, nekem 7000 km valós megtett után újra  szervízt >írt, na nem estem neki mert tudtam pár hónapja cseréltem, de sok indítás kevés km és így az ecu kalkulált. 

Előzmény: sbojan (125922)
BJanó Creative Commons License 2020.03.13 0 0 125926

Köszönöm a válaszokat.

Majd jól megfigyelem, hogy mi lesz :-)

Más: kattog a jobb első ajtó határolója. Más kocsinál már csináltam ilyen, kb tudom mire számítsak. A kárpit lebontásával kapcsolatban megnéztem egy videót: ajtó elején van 2 csavar, ablak emelőnél 1, le kell pattintani a tükörnél a műanyagot, utána már csak a patentok fogják. Magyaráztak valamit, csak húzni kell v. emelni is valahogy?

Van még valami okosság?

Köszönöm.

BJanó

Előzmény: sbojan (125923)
szervezkedő Creative Commons License 2020.03.13 0 0 125925

Mesterek!

Szánjon meg valaki Kecskemét +50km környékén 2db 16os felnivel. Hálás köszönet!

Matrix2006 Creative Commons License 2020.03.13 0 0 125924

Érdekes ezt nem tudtam. Nekem azért nem tűnt fel, mert most pl. 1200 km-rel kevesebbet mutat a szervíz számláló és tényleg annyit mentem az olajcsere óta.

Előzmény: sbojan (125922)
sbojan Creative Commons License 2020.03.13 0 0 125923

Szia!

"Házilag" nem tudsz az előre beállított szerviz intervallumon csökkenteni.

Ugyanakkor a hátralévő kilométerek száma a terheléstől, a kocsi használati körülményeitől (pl. indításonként megtett kilométerek száma, üzemmeleg hőmérséklet alatt megtett kilométerek száma stb. - ezt mind mérni tudja a komputer) függően fogy, tehát nem lineárisan.

Ebből következik, hogy amikor 30 ezerről 20 ezerre lecsökkent a kijelzett szám, akkor biztos lehetsz abban, hogy a számítógép úgy kalkulált, hogy kb. 10 kilométernyi normál körülmények között megtett útnak felel meg a te kocsid addigi használata. És még az is megeshet, hogy a valóságban ennél jóval kevesebbet mentél - szigorúan csak 1-2 kilométeres távok esetén lehet, hogy még 5 ezret sem tettél meg.

Előzmény: BJanó (125913)
sbojan Creative Commons License 2020.03.13 0 0 125922

Szia!

Nem lineárisan számol, hanem a használat függvényében a ténylegesen futott kilométerek többszörösét is számolhatja - ez azoknál jelentkezik, akik rövid utakra használják a kocsit. Nálam ez volt a jellemző, s duplán fogytak a szervizig hátralévő kilométerek.

Ellenben, amikor elmentem nyaralni egy-egy pár ezres útra, akkor volt, hogy csak 4-5 kilométerenként csökkent a szervizig hátralévő kilométerek száma eggyel.

Előzmény: Matrix2006 (125919)
Zolysys Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125921

MOTOR FORDULATOT SZÁMOL ÉS IDŐT. CSAK MONDOM :)

Előzmény: Matrix2006 (125919)
BJanó Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125920

Szia, majd ha megyek hozzád, akkor esetleg erre is ránézhetnénk.. amúgy is volna pár apróság a vezérlésen kívül.

Értem hogy nem lineárisan számol vissza, az egy elvi max. Üdv.

Előzmény: FeZ_ (125918)
Matrix2006 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125919

Szerintem lineárisan számol vissza. A nullázáskori értékhez képest a rendes km számlálón lehet követni, pontosan 100km-enként csökken az értéke.

Előzmény: FeZ_ (125918)
FeZ_ Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125918

A szervizszámláló nem lineárisan számol vissza amúgy, tehát a 30e (vagy bármennyi) nem ténylegesen lefutott 30e km-t jelent, hanem leginkább kevesebbet.

A 10e-t persze nem nehéz figyelni, az a legjobb megoldás mind a motornak, mind a felhasználónak. Szerintem. :-) 

A BSI-ben elvileg átírható a számláló, de azért írtam, hogy elvileg, mert konkrét BSI-től is függ, volt amiben át lehetett írni és volt amiben meg nem. A 307-et nem tudom sajna, még nem néztem.

Előzmény: Matrix2006 (125915)
Matrix2006 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125917

Szerintem diaggal át lehet írni, de majd a szakik megmondják. Nekem 1.6 HDi van abban 10e-ként cserélem. Szerintem Te se követsz el hibát a benzinesnél a 10e-es cserével és a motor meghálálja.

Előzmény: BJanó (125916)
BJanó Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125916

:-)

Azt hittem, lehet módosítani (egy céges Zafirán meg lehetett felezni 30->15e -re)

Ha már szóba jött: rövid utakon, városban használva 10 v. 15e? kb mire bemelegszik, megállok.. Csak néha megy 1-1 hosszút.

Előzmény: Matrix2006 (125915)
Matrix2006 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125915

Nem kell papír se. Ha tudjuk hogy 30e az intervallum, nem nehéz megállapítani, hogy mikor esedékes a 10e vagy 15e olajcsere. 

Előzmény: zéeles (125914)
zéeles Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125914

Igen, felírod kispapírra!

Bocsi! ;)

Előzmény: BJanó (125913)
BJanó Creative Commons License 2020.03.12 0 0 125913

Tiszteletem, vettem egy 307 sw-t, volna egy kérdésem: azt megtaláltam, hogy lehet nullázni a szerviz intervallumot, de arra van-e mód, hogy módosítsam a gyakoriságot?

1.6b, a 30e-s intervallumot csökkenteném (mondjuk a felére).

Kösz. BJanó

d.jocov Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125912

Láthatod miket tud egy hosszbordás 6pk-s, ezek után biztos nem húzod sokáig....

Előzmény: Dizzyws (125906)
d.jocov Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125911

Hát ezt jól arébb dobta, kb két hete történt a dolog.... tanulságos mert hogy ami megeshet meg is esik...

Előzmény: szervezkedő (125909)
d.jocov Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125910

Sött, a haveromnak hosszában ment szét a szíj, valahogy bekerült a vezérléshez és kakukk.....

Előzmény: szervezkedő (125909)
szervezkedő Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125909

"Csak" arrébb dobja a szíjat. Többen azt mondták, képtelenség az egy 6pk-s szíj! De!!!!! A szíj hosszában szétszakad, vagy teljesen. Volt hogy 1hét, volt hogy 1év után csinálta. Volt hogy ide oda dobálta. Valószínűleg a spanolód is szar lesz, azt is cseréld.

d.jocov Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125908

Ja és ha cseréled, jó meleg motornál vedd ki a fötengely csavart, és még melegen tedd is vissza. Én jártam úgy hogy vezérlés cserénél lehült a motor, alig birtam csövel visszahajtani a csavart, de vasárnap lévén kénytelen voltam, felmelegedett le is lazult, akkor tudtam nyomatékkal lehúzni, legközelebb új csavarral cseréltem vezérlést.....

d.jocov Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125907

Nekem réges régen 205-nél hidegen megforgott, hát ne várj túl sokáig a cserével....

Dizzyws Creative Commons License 2020.03.11 0 0 125906

Köszönöm, ránézek nem e lazult le, bár ezt tényleg nem hinném. Ez szét tud esni is vagy csak ennyi a hiba, hogy rázkódik?

d.jocov Creative Commons License 2020.03.10 0 0 125905

Arra hogy le van lazulva, kicsi az esély, de nem kizárt, le kell ellenörizni....

Előzmény: Dizzyws (125903)
d.jocov Creative Commons License 2020.03.10 0 0 125904

Az alsó szíjtárcsa egy rezgéscsillapító gumiággyal van összerakva, lehet az van kifeküdve.....

Előzmény: Dizzyws (125903)
Dizzyws Creative Commons License 2020.03.10 0 0 125903

Sziasztok.

Van megint egy problémám, véletlenül észrevettem, mintha nyolcas lenne az alsó szíjtárcsába vagy nem tudom. :D

Csináltam egy videót. https://youtu.be/wrOsy8p3t8g

J4ck4l Creative Commons License 2020.03.06 0 0 125902

http://www.autouvegmost.hu/

Csak ajánlani tudom!

Legolcsóbban Ő rakott be nekem üveget. Nem eredetit. De pilkington, zöldített, esőszenzor, fényszóró minden működik.

Házhoz jött! (Pest megyén belül, de lehet messzebbre is elmegy, rá kell kérdezni). Mindennel együtt 57k volt!!!

Hót felesleges gyárit kérni, rakatni ~100k-erért. Azon kőfelverődés NEM javítható! Mivel több rétegű, a rétegek közt fólia, így nem folyik be a ragasztó!

Max nagyon pici kőfelverődés. Ennél olcsóbb ajánlatot NEM kaptam sehol. És még házhoz is jött!!!! 

Máskor is őt hívom!

d.jocov Creative Commons License 2020.03.04 0 0 125901

Nézd meg a szélvédő gyártót, tipust és megtudod nézni a neten mit rakott be....

Én olvasgattam annó az olcsókon nem mennek az automata dolgok, az eredetin több féle bevonat van, az utángyártott meg nem tudja amit kellene....

Előzmény: r1arci (125900)
r1arci Creative Commons License 2020.03.04 0 0 125900

Nekem 67540Ft ba került a csere. Azt mondta gyári beszállítót ajánl mert az utángyártott mind szar. Az egy 20asal olcsóbb lett volna.

Bar gondolom a gyári beszállítóiból is ez volt a legolcsóbb.

Mondta, hogy 100 ért is tud berakni legjobb minőségűt.

Na mindegy majd kapcsolgatom kézzel

Bár en még azt gyanítom, hogy rosszul ragasztottak vissza.

Előzmény: d.jocov (125899)
d.jocov Creative Commons License 2020.03.03 0 0 125899

Nekem 40-ért cserélték, az eredeti 70 csaak az üveg

Előzmény: r1arci (125898)
r1arci Creative Commons License 2020.03.03 0 0 125898

Pedig még csak  nem is volt olcsó 😂😂

Előzmény: d.jocov (125897)
d.jocov Creative Commons License 2020.03.03 0 0 125897

Nekem sem megy szélvédő csere óta az automata ablaktörlö és az automata világítás, sajnos ez az olcsó szélvédö velejárója....

Előzmény: r1arci (125896)
r1arci Creative Commons License 2020.03.03 0 0 125896

Sziasztok.

Segítség kellene.

Van egy sw-m 2.0benzin.

A kerdesem az lenne, hogy szélvédő csere után nem kapcsol be az automata ablaktörlő. Regen mindig kiirta, hogy: automatic wipe active vagy valami ilyesmit. Mi a hiba? Nem jól rakták vissza az eső szenzort? Javítható?

A masik kerdesem arról szolna, hogy üresben lötyög a váltó kar, ez miert van? Es Es javítható-e?

Köszönöm

bodoze Creative Commons License 2020.03.02 0 0 125895

Köszönöm szépen!

Előzmény: hegizoli 307 SW (125894)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.03.02 0 0 125894

https://aruhaz.kauffer.hu/index.php?page=details&prod=35328

Itt nézd meg olvasd el (nem sok) írja miként kell. Általában a 176-os vagy a F7995. Ezt a kettőt lehet keverni ( zőld jelzésűek) DE írja.

Előzmény: bodoze (125893)
bodoze Creative Commons License 2020.03.02 0 0 125893

Sziasztok!

Segitségeteket kérném. Milyen eolys adalékot kell vennem az autómhoz,kiírta hogy minimumon van. Ezt feltudom tölteni házilag? Vagy tud e segítséget valaki Balatonfüred környékén?

307 sw 2.0 hdi 136 le RHR.

Köszi ha segítetek!

Üdv.

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.02.26 0 0 125892

Ezt már én is nézegettem a Kauffernél.Innen rendelgetem az olajakat a macskának is és a tehernek is.Előbbinél ,maradok a Total 5W 40-nél Nekem is 2.0 HDI RHS SW van megnövelt LE-vel. :)

Előzmény: Dizzyws (125891)
Dizzyws Creative Commons License 2020.02.26 -1 0 125891

Üdv.

Mannol 7703 O.E.M. Peugeot Citroen 5W-30 4L olajról van véleménye valakinek? 2002, 2.0 RHS-be menne. Eddig Total Ineo ecs 0-30 ast használtam.

szervezkedő Creative Commons License 2020.02.25 0 0 125890

Hölgyek, urak!

Lenne valakinek 2db 16os lemez felnije Bp- Szarvas vonalon?

Köszönöm előre is!

Smíró Creative Commons License 2020.02.24 0 0 125889

Persze. 

Előzmény: viko_79 (125884)
Viktor198207 Creative Commons License 2020.02.22 0 0 125888

Köszi megoldódott kapott egy új önindítót azóta nincs gond. 

Előzmény: francecoupe (125887)
francecoupe Creative Commons License 2020.02.21 0 0 125887

Bronzkefe, behúzórekercs érintkező. Önindító felújítás.

Előzmény: Viktor198207 (125885)
_Haszi_ Creative Commons License 2020.02.20 0 0 125886

MP dieselt szokták ajánlgatni...

(Asszem nekem is ott vizsgálták be, de nem esküszöm rá, mert szerelő intézte.)

Előzmény: CSEBZON 250 (125880)
Viktor198207 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 125885

Üdv Mindenkinek.

Olyan problémám lenne hogy hidegen szépen indít az önindító viszont üzem meleg motornál 90-100C-nél ha megállok nem indít újra csak ha lehűlt a gépkocsi. (pl: Tankolás) A hiba a gyújtás ráadásnál az önindító kattan de nem teker. A bendixet kilöki a helyére. Ha várok és lehűl teljesen hibamentesen indít és üzemel. Kérdésem lenne mi lehet a hiba??, Mágneskapcsoló (behúzótekercs)??? Tapasztalt már valaki ilyet?? Vagy esetleg nem is önindító hiba lenne?

Akkumulátor jó most lett vásárolva és be is lett méretve indító áram is tökéletes.

Gépjármű: 2001-es Peugeot 307 1.4 8v KFW motoros.

Előre is köszi a segítséget.

viko_79 Creative Commons License 2020.02.18 0 0 125884

Szia Smiró,

Benzinessel is foglalkozik az Eke Zoli?

Egy problémával kínlódok már egy jóideje.

köszi

Előzmény: Smíró (125849)
balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2020.02.18 0 0 125883

Ok, köszi az idődet. 

Előzmény: kymbreak (125882)
kymbreak Creative Commons License 2020.02.18 0 0 125882

Őrmi, ez nem fog menni ! A tulaj egy tahó-bunkó-paraszt ! Ilyen még nem fordult elő velem (a többedik X után sem).

francecoupe Creative Commons License 2020.02.18 0 0 125881

Elég lett volna a gombát rövidre zárni. Szaki ötlete volt ez a csatira 12v? Mert akkor adja vissza a papírjait.

Előzmény: ecco667 (125876)
CSEBZON 250 Creative Commons License 2020.02.17 0 0 125880

Sziasztok ! 

Úgy néz ki hogy a porlasztó csúcsokat javítani kell ,tudtok aki a Delphi porlasztót felújít ?

Az autó : Peugeot 307 SW 2.0 hdi 136 LE 

Papalac Creative Commons License 2020.02.17 0 0 125879

A csatlakozóra adtatok 12V-ot? Ideje motorvezérlőt cserélni.

Előzmény: ecco667 (125876)
Dizzyws Creative Commons License 2020.02.16 0 0 125878

Sziasztok.

Peugeot 307 (2002, HDI 2.0 RHS) autónak így néz ki motorvédő burkolata?

Bodacsek Creative Commons License 2020.02.16 0 0 125877

Köszönöm! Szomorú. 

Előzmény: Smíró (125875)
ecco667 Creative Commons License 2020.02.16 0 0 125876

Sziasztok, van egy Peugeot 307 Break, 1,4-es motor, 75 le, 2002.11-havi típusú autóm.

Ki akartuk próbálni a hűtőventilátort, hogy működik e. Hőgömbáról levettük a csatit és adtunk neki 12 v-ot. Azóta ez a hibaüzenet jelenik meg (engine coolant temp too high). Hőfokjelző kiakadva, ventilátor forog.Kicseréltem a hőgombát de nem történt változás.Mi lehet a baj?

Smíró Creative Commons License 2020.02.16 0 0 125875

Még amikor először jött be a "felvarrott", sokunkat érdekelt. Akkor tárgyaltuk is (2015-16) és határozott nem volt a megoldás.

Előzmény: Bodacsek (125873)
Smíró Creative Commons License 2020.02.16 0 0 125874

Köszi!

Előzmény: Papalac (125871)
Bodacsek Creative Commons License 2020.02.15 0 0 125873

Sziasztok!

Van egy 2003-as 307 break 2.0hdi 90l típusú autóm. Ki lehete cserélni a gyári 5-ös váltót 6 gangosra? Ha igen melyikre és mi kell még hozzá?

meromokus Creative Commons License 2020.02.13 0 0 125872

Szia!

Ha három hengerezik akkor van hozzá hibakód is, hogy melyik henger nem működik (P0201-P0204). Ebből kiindulva lehet injektor vagy pl. trafó. Ha összecseréled egy másik injektorral, és a hiba megy az injektorral együtt akkor az a baja. Ha nem, akkor lehet trafó, vagy bármi olyan mechanikai probléma ami miatt nem gyújt be az a henger.

Magát az autó által kiírt antipollution faultot sok minden okozhatja (ha három hengerrel megy az autó, az biztos az egyik ok), melyből elég sok minden nincs érezhető hatással az autó működésére, azokat megtalálni trükkösebb.

Papalac Creative Commons License 2020.02.13 0 1 125871

Előzmény: Smíró (125870)
Smíró Creative Commons License 2020.02.12 0 0 125870

Tudna valaki egy cikkszámot dobni az SW csomagtartóján rendszámtábla felett lévő fogantyúra? Az egyik oldalon a rendszámvilágításnál berepedt. Ott szoktam emelni, hogy kíméljem az elektromos zárat. Na ez a rész repedt el kissé, élt  13 évet. Mivel még nyitogatom kell egy darabig, bekészülné egy cserére. A rendszám világítást nem rég cseréltem, beázott már. Gondolom, a zárhoz sem kell nyúlni, vagy esetleg egybe van építve? Kösz előre is a választ!

-760 Creative Commons License 2020.02.06 0 0 125869

Sziasztok.

Egy kis segítséget kérnék.

A régi rádió csatlakozóit hogy a frászba tudom kihúzni a helyükről?

francecoupe Creative Commons License 2020.02.06 0 0 125868

Ha jól látom az elzáró fojtószelep vákumos vezérlője. Tömítést kell cserélni a fojtószelepháznál és jó lesz. Ott ugye töltőnyomás is szökik, ezért érdemes megcsinálni.

Előzmény: Dizzyws (125859)
Zolysys Creative Commons License 2020.02.05 0 0 125867

aksit vedd le 5 percre

Előzmény: gyuri 8 (125864)
Papalac Creative Commons License 2020.02.04 0 0 125866
Előzmény: Papalac (125865)
Papalac Creative Commons License 2020.02.04 0 0 125865

A helyzetjelző oldalanként van biztosítva az utastéri bizti táblán. Bal oldal a 22-es biztosíték, 10A.

Ha elöl megy, akkor nem bizi hiba. A lámpacsatlakozó szokott elromlani, rosszul érintkezik.

Előzmény: gyuri 8 (125864)
gyuri 8 Creative Commons License 2020.02.04 0 0 125864

Sziasztok!

Segitséget kérek.

Peugeot 307 1,6HDI 2007-es BREAK 90 LE

Nem müködik a bal hátsó helyzetjelzöm.Az égöcsere nem használt.Elkezdtem  keresgélni a bajt,mialatt a próbalámpával sikerült az indexet is rövidre zárni.Már az sincs.

A kezelési könyvben nem találok biztositékokat sem a helyzetjelzöhöz,sem az indexhez.

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.02.03 0 0 125863

Van  egy nagynyomású üzemanyagpumpa, egy elosztócső, nagynyomású porlasztók és az ezeket kiszolgáló bonyolult elektronika a szenzoraival és szelepeivel.

A közös nyomócső nyomása könnyen változtatható. A nagynyomású pumpa közel állandó nyomást biztosít, a common rail szabályzószelepe segítségével a motorvezérlési elektronika a bent uralkodó nyomást kb. 10 és 100% között tudja változtatni.

Na most ezt a szelepet nem tudod csak úgy tesztelni,hogy csak leveszed és adsz neki feszkót,meg elveszed tőle. Lehet már kopott a tüske. Diagot javasolnék élő adatokat a nagynyomású körről és ott kiderül ,hogy a common rail szabályzószelep hogyan dolgozik.

Előzmény: Puding86 (125862)
Puding86 Creative Commons License 2020.02.03 0 0 125862

Szombaton sikerült kiszedni és megtakarítani, mentem is próbakört, jól kikormoltam szegényt, és nem jött elő a hiba, egész hétvégén jó volt, erre ma hazaérek és leállításnál fogad a hiba :S Körbenéztem hétvégén, nekem nincs kábel az önindító és a blokk között, még kábelvezetőben sem. Az önindító előtt van egy kábelkorbács vezető műanyag csatorna, abban futnak a kábelek, de ezt nem bontottam ki hogy a kábel jó e. Gondolom ez a szelep feszültségre nyit, vagy feszültségre zár, mikor le akarom állítani a motort. Namost szerintetek lehet e ezt külön tesztelni valahogy hogy most csak kicsit jó, vagy mivan, vagy vegyek egy újat aztán vagy jó lesz vagy nem? Vagy próbáljak e valakitől kérni egyet tesztre? Ha lehúzom róla a csatlakozót, akkor le kéne hogy álljon a kocsi, vagy akkor nem tudom leállítani?

Valakinek ötlet? 

Előzmény: hegizoli 307 SW (125829)
micro521 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 125861

Köszi. Nyitásmközbeni rángatásra kinyílt. Rossza valami a zárszerkezetben belül. Valószínűleg kilazult valami, mert fejjel lefele stabilan működik, de a beszerelési állapotban üreset húz minda külső és belső kar is.

Keresek majd cseredarabot. 

Előzmény: szervezkedő (125860)
szervezkedő Creative Commons License 2020.02.02 0 0 125860

... esetleg egy próba: távirányítóval zárd be az autot.Állj ott az ajtónál. Nyisd ki a távval, másik kézzel amint kattant a központi zár, nyisd az ajtót. Nekem ezt csinálta most egy ideig. Tegnap a napsütésben már nyílt normálisan.

Előzmény: micro521 (125857)
Dizzyws Creative Commons License 2020.02.02 0 1 125859

Sziasztok!

Mi ez az alkatrész? Kissé ereszti az olajat, ez nagy gond?  2.0 RHS. 

micro521 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 125858

Kátpitot levettem, de a bowden és a kilincs oldali nyitás is jónak tűnik, a zár viszont nem old. Van ezeken vésznyitó?

Előzmény: micro521 (125857)
micro521 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 125857

Sziasztok!

Nem nyílik a jobb hátsó ajtóm. Sem kívülről, sem belülről. A központi zár nyitásakor es zárásakor érezni, hogy valami kattan belül, tehát mintha a központ zár működne. 

Ismert hiba ez? Hogyan lehetne kinyitni, hogy a kárpitot le tudjam venni?

307 SW, faceliftes.

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.01 0 0 125856

Sziasztok!

Nemrég lettem tulajdonosa egy 2003-as, 1.6 16V benzines 307-nek. Az lenne a kérdésem, hogy a bal első ajtótömítés cseréjét, hol (szervíz vagy egyéni szakember) lenne érdemes intéznem? Segítségeteket előre is köszönöm.

Papalac Creative Commons License 2020.01.31 0 0 125855

Az APF környezetvédelmi hiba. A katalizátor utáni lambda szonda szokta jelezni, hogy elégetlen üzemanyag van a rendszerben. Vagy gyújtás hiba vagy rossz a keverékképzés. Lehet: gyertya, trafó, MAP szonda, hőgomba, befecskendező ... hiba. Legegyszerűbb gyári diaggal élőadatokát nézni. A kivett gyertyákon kellett volna látszani valaminek. Lehet akár hengerfejtömítés gond is. Hűtővíz, olaj rendben van?

gy_sanyi Creative Commons License 2020.01.31 0 0 125854

Sziasztok!

Adott egy 2004-es 307cc 2.0 benzin 170LE, összesen 128.000 km van benne, eddig szinte hibátlan működéssel. Most viszont világít a kis sárga motorblokk ábra, valamint írja az ANTIPOLLUTION FAULT hibát. A jelenség pedig az, hogy ha áll 1-2 órát a jármű, akkor indítás után jönnek ezek a hibaüzenetek de semmi tünet, megy mint az állat. Ha megyünk vele 20-30 percet és bemelegszik és leállítom és újraindítom, akkor olyan mintha nem menne egy henger, ráz, alig lehet vele elindulni, hiányzik belőle az erő, meg még üresben sem lehet 3500 fölé pörgetni mert mint ami ledadog olyan, persze amíg felpörög addig akkor is teljesen egyenetlenül jár a motor, kb. mint mikor nem megy egy henger mondjuk. A szerelő kicserélte a gyertyákat de az nem segített, aztán most megy a találgatás, csak ahogy olvastam itt sokan voltak már akik kicserélgettek egy csomó alkatrészt és mégsem lett vége az ehhez hasonló hibának. Szóval az lenne a legfőbb kérdésem, hogy tudnátok-e Debrecen környékén ajánlani egy autószerelőt aki ért ehhez a típushoz és az ilyen jellegű hiba elhárításához, mert bár bízok az autószerelőmben de úgy látom nem nagyon vágja most, hogy mi lehet a gond és nem szeretnék feleslegesen alkatrészeket cserélni az autón.

Előre is köszi,

Üdv.:

GyS

Puding86 Creative Commons License 2020.01.31 0 0 125853

Szia, én is szenvedtem ugyanezzel a problémával, és én a megtakarítás után pluszban még bekentem vezető festékkel is a gumitappancsokat. Sok régi távirányítónál ajánlott ez a taktika, mert idővel az a kis bigyó úgyis eltorzítja az ellenállást. Műszerész boltokban lehet kapni olyan festéket ami vezető réteget képez száradás után. Azt hiszem nekem ez lesz a 3. éve hogy gond nélkül működik már az ablakemelő és a rádió vezérlő is úgyanígy :)

Előzmény: Herr X (125848)
Smíró Creative Commons License 2020.01.26 0 0 125852

+36húsz209593hat

Előzmény: kalaieva (125851)
kalaieva Creative Commons License 2020.01.26 0 0 125851

Köszönöm szépen Smíró. Esetleg telefonos elérhetőséget tudnál adni? 

Előzmény: Smíró (125849)
csabakiss53 Creative Commons License 2020.01.26 0 0 125850

Sziasztok!

Barátomnak keresek Peugeot 508-s facelift-es 2016. évi kocsihoz komplett első lökhárítót /szenzoros, ablakmosós/ díszráccsal együtt, valamint kormánylégzsákot és övfeszítőt.

Minden megoldás érdekel a gyári új kivételével.

Köszönettel: Csaba

Tel.: 0630 424 3756

Email: csabakiss53@gmail.com

Smíró Creative Commons License 2020.01.26 0 0 125849

Válasz Gyuláról: Szia! AutoDual (Békéscsaba) és ott keresd Eke Zoli szerelőt. PUG 307-en nőtt fel, nekem 2004 óta szereli a pözsóimat általában több, mint kevesebb sikerrel. Ajánlanám Jenát, de ha nem indul, ez van a legközelebb hozzád.

Előzmény: kalaieva (125846)
Herr X Creative Commons License 2020.01.24 0 0 125848

helyesbítek:

400 Ohm le

130 Ohm le automata

50 Ohm fel

10 Ohm fel automata

Megtakarítottam denaturált szesszel a vezető gumi tappancsokat, lejött róluk némi fekete cucc és most már jó minden.

Előzmény: Herr X (125843)
TrollokHarca Creative Commons License 2020.01.24 0 0 125847

Ha erre gondolsz, és aktuális még, akkor tudok segíteni.

Előzmény: EmilB (125812)
kalaieva Creative Commons License 2020.01.24 0 0 125846

Sziasztok. 2003. 2.0 hdi 79kw rhs. Nem indul, csak teker. Akksi jó új. Izzitógyertyák és a főtengely jeladó most cserélve. Ahogy a szerelőtől hazahoztuk leállítottuk. 10 perc múlva ötödik indításra indult csak be. Azóta próbáltuk indítani kb. Nyolcszor vagy tízszer beindult.Békéscsaba környékén esetleg tudtok ajánlani szerelőt. Köszönöm szépen. 

sanyi307 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 125845

Nézd vissza a következő hozzászólásokat : 2739,2742,2745,2746, 12212   szoftverfrissítés segíthet ....

Előzmény: András Bandi (125836)
Smíró Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125844

Ez nem akkumulátor szerintem. A 2002 környéki verdák átka volt, gyakran csinálta, vagy inkább úgy írom, hogy jellemző hiba volt. A titokra ha jól emlékszem, senki nem jött rá. 

Előzmény: francecoupe (125837)
Herr X Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125843

Ha már meg van az infó, megosztom:

Az ablakemelő kapcsoló különböző ellenállás értékeket köt a vezetékre:

500 Ohm = alaphelyzet

150 Ohm = le

50 Ohm  = fel

5 Ohm = automata (az irányt gondolom onnét tudja, hogy előtte 50 vagy 150 Ohm volt)

Így már érthető, hogy miért megy "könnyebben le", mint fel.

Előzmény: Herr X (125842)
Herr X Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125842
Előzmény: Herr X (125841)
Herr X Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125841

Kösz!

Esetleg egy kis súgás, hogy hogyan lehet hozzáférni a gombok mögötti izzókhoz? (hogy kell szétkapni a burkolatot?)

Az ablakemelőre keresgéltem közben és hát azt kell mondjam, hogy a youtube egy csoda ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=tMWooPWFBLs

(mivel az ajtó elég rendeset kapott, a csukott ajtó tetején meg befért az öklöm és pont esős-taknyos idő volt, szóval simán lehet, hogy némi oxidáció is lehet a kapcsolóknál a közel két hónapos szabad ég alatti állás során - le volt fóliázva az ajtó, de azért az nem az igazi)

Holnap (izé ma...) este meló után szétkapom, aztán majd beszámolok.

Előzmény: Zolysys (125840)
Zolysys Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125840

világítanak a gombok

Előzmény: Herr X (125838)
Herr X Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125839

lemaradt, hogy milyen klíma vezérlőre vonatkozik a kérdésem:

Előzmény: Herr X (125838)
Herr X Creative Commons License 2020.01.23 0 0 125838

Srácok, segítségre lenne szükségem.

Röviden az előzmény:

autó: 2003-as 1.6 16v benzines Premium felszereltség

esemény: novemberben a parkoló autónk bal első ajtajába beleszállt egy jóember, aki nem adta meg a jobbkéz szabályt -> bal első ajtó, küszöb, A-oszlop, sárvédő cserés lett. Most jött vissza az autó a karosszériástól. (igen, ennyi időbe telt a procedúra, mert 30 napja volt a rendőröknek a határozatra, vétkes fél biztosítója szórakozott, így karácsony előtt tudtam csak elvitetni a karosszériáshoz, akkor meg már senki nem dolgozott)

Kérdés:

a klíma körüli gomboknak kell világítani sötétben, vagy nincs háttérvilágításuk? (ne nézzetek hülyének, de a feleségem használta az autót, én csak karban tartottam....csak fura volt, hogy sötétben semmit nem láttam a gombokból)

Probléma:

Bal első ajtó cserés volt, bontott ajtóra. Az elektromos ablakok furán működnek. Bal első most nem automata. Illetve lefele az, de a gombot bármely irányba húzva-nyomva szinte mindig lefelé megy. Akkor is próbál, amikor már lent van. Aztán egyszer csak hajlandó szót fogadni és a gomb húzására nem automatikusan, de hajlandó felhúzni az ablakot. De az esetek 90%-ban ha le, ha fel nyomom a gombot lehúzza az ablakot.

A bal hátsó ablakot le tudom húzni, fel nem. Ellenben a bal hátsó ajtó ablakemelő gombjával hibátlanul megy.

Mi a búbánat lehet ez? Kábel elkötés? Netán kábel korbács rossz? Kiszedve a bal első ajtóból az ablakemelő+tükörállító konzolt az első aljztaba egy 6 eres, a hátsóba 3 eres csatlakozók mennek.

Esetleg valaki tudna mutatni egy kapcsolási rajzot? Hol keressem a hibát?

francecoupe Creative Commons License 2020.01.22 0 0 125837

Akku?

Előzmény: András Bandi (125836)
András Bandi Creative Commons License 2020.01.20 0 0 125836

Sziasztok, az alany egy 2002 év végi 307sw 1.6 16v. Menet közben 2-3 másodpercig megszűnik az elektronika,mutatók keresnek, teljes sötétség. Aztán mintha mi sem történt,minden visszatér,mondjuk van amikor az üzemanyag mutató lent marad,de a következő leállás után az is visszatér. Generátor,feszszabályzó jó,hibakódot nem ír.

Mi lehet még? Vezetékek rendben. Köszönöm a segítséget.

Papalac Creative Commons License 2020.01.16 0 0 125835

Érdemes végignézni, hogy nem szakadt-e valamelyik vezeték a vezérlés cserénél, vagy minden cső és csatlakoző rendesen a helyére került.

Előzmény: viko_79 (125833)
Papalac Creative Commons License 2020.01.16 0 0 125834

Ha bowdenes a gázpedál, akkor fojtószelep és alapjárati motor takarítás.

Ha elektromos, akkor fojtószelep takarítás, kartergázcső ellenőrzés, de lehet, hogy valamelyik injektor eldugult.

Előzmény: viko_79 (125833)
viko_79 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 125833

Sziasztok,

Van egy PUG307 1.416 V 2004-es autóm, 2007óta használom komolyabb probléma nélkül. Egy féléve elkezdett hidegen rángatni, lefulladni (előtte volt szelepfedél tömítés és vezérlés csere). A probléma megtalálása érdekében cseréltek már elég sok mindent (lambdaszonda, gyűjtótrafó, gyertyák,motorhőfok jeladó,stb...) A hiba okát nem találja a szerelőm. Nincs valami ötletetek? Valakinek nem volt esetleg hasonló? Előre is Köszi Viktor

Zolysys Creative Commons License 2020.01.16 0 0 125832

csaka tömítés kuka

Előzmény: Puding86 (125831)
Puding86 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 125831

A kis O gyűrű kopott el? Vagy körülötte a lerakódások? Egyszer már volt hogy takarították kb 2éve, de akkor tünetek nem voltak, csak hibakód. Még sajnos nem volt lehetőségem megnézni, de azt már eszre vettem ha nem nyomok 50-60 %nal nagyobb gázt akkor nincs baja :) remélem lesz par fok meleg es meg tudom nézni.

Előzmény: hegizoli 307 SW (125829)
Krila00 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 125830

Nem tudom mit akartál ezzel mondani pontosan. De amikor nekem a cicus erőtlen volt. A turbó cső volt alul kirepedve és a legtomegmero adott rossz értéket. Volt olyan, hogy utóbbi időben már le is fullad gázadasra. 

Előzmény: hegizoli 307 SW (125826)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.14 0 0 125829

A tovább motor működés a kulcs elfordítása után (1-2 fordulat) tipikus jele amiről írtam.Majd nagyítsd fel a képet és nézd meg a szűrőcskét :)

Előzmény: Puding86 (125804)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.14 0 0 125828

Üzemi hőfok rendben? Bizti? Kapcsoló müany.dobozban a relék és bizti? Ez a gép jobb oldalán elől a lökös mögött a hűtő jobb oldalán van. Van aki leveszi a lököst én fölülről közelítem...

Kép:

Előzmény: Norbi Veres (125827)
Norbi Veres Creative Commons License 2020.01.14 0 0 125827

Sziasztok. Adódott egy olyan probláma hogy nem működik a ventilator a kocsiban.

Hiába kapcsolom be a klímát vagy a fűtést meg se moccan a venti eggyik indításról a másikra elment.

Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.

307 2.0 HDI 90LE 2002-es

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.14 0 0 125826

Mint pl.a nyomásérzékelő szenzoré. Ha összeomlik a CR magasnyomású rendszerben a nyomás, hibás érték miatt a közös csőben,akkor pl kamion előzéskor mi is van ha szemből közelednek és a cicust még vagy ketten követik? Hát senkinek nem kívánom...már bocsánat.

Előzmény: Krila00 (125824)
FeZ_ Creative Commons License 2020.01.13 0 0 125825

Ez igaz, de ritkán előfordul olyan hibája a gyertyának, hogy nem a hegye, hanem a töve izzik. Ez esetben az ellenállásérték megvan, azonban mégsem működik a gyertya rendesen. Ez csak kiszerelve látható. Mondjuk egy HDi motornál nem annyira számít az izzítás, -10 fokban is beindul izzítás nélkül, csak többet kell "tekerni", de egy előkamrás motornál egy ilyen izzítógyertya már probléma.

Előzmény: Krila00 (125823)
Krila00 Creative Commons License 2020.01.12 0 0 125824

ha erre gondolsz. Ez nagyon más hibát okoz. Az enyémet megoldotta. Szenzorok tapellatasara panaszkodik olyankor. 

Előzmény: hegizoli 307 SW (125811)
Krila00 Creative Commons License 2020.01.12 0 0 125823

Izzító gyertya ohmosan biztosan kimerheto mint egy fűtőszál. Akár egymáshoz képest is. Ha mind egyforma kb. Akkor nem valószínű hogy hibás. Ha eltérés van akkor lehet gondolkodni melyik a jó érték.

Előzmény: Puding86 (125810)
tisvol Creative Commons License 2020.01.11 0 0 125822

Sziasztok!

Első fényszórókat cseréltem....volna. Persze sikerült pont olyat vennem ami nem stimmel. Kétféle van, amelyikben a fényszóróházon belül van a magasságállító, hozzáférhetetlen helyen, illetve amelyiknek ott van a kupak alatt, hozzáférhető helyen. Nekem ez első kellett volna. Most van egy motor nélküli fényszóróm. Ha veszek hozzá egy állítómotort, amit a képen látni, akkor működni fog? A lámpában megvan a csatlakozója is. BSI tudja majd kezelni?

allito

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.11 0 0 125821

XP virtuális

Előzmény: LUCzI FERencz (125820)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2020.01.09 0 0 125820

Sziasztok!

Peugeot Planet nem telepíthető Win7 32 bitesre? Azt írja, mikor virtuális CD-ről elindítom a telepítőt, hogy nem megfelelő windows verzió. A Diagbox felment és működik.

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.08 0 0 125819

Szeva! Nekem sem volt még automatice nullázás a napi km számlálón.

Próbálj ide belépni ,hozzák a válaszokat :)))

https://www.facebook.com/groups/pug307hu/

Előzmény: sajola (125817)
d.jocov Creative Commons License 2020.01.07 0 0 125818

Reggel azért vált A/C re, mert 5 fok külömbségnél ac re  vált, mindegy hogy fel vagy le változik a hőfok.

A nullázás biztos hiba, nekem soha nem nullázott még le, de hogy mi okozza azt nem tudom, majd a szakik megmondják.

Előzmény: sajola (125817)
sajola Creative Commons License 2020.01.07 0 0 125817

Sziasztok,

Peugeot 307 1.6B 2003 évjáratú autónk van.

Több kérdésem is van ezzel kapcsolatban:

1. A napi km számláló időnként nullázza magát, akár menet közben is. Ez másnál is előfordult már vagy esetleg valamilyen hibát vetít előre?

2. Fűtés-hűtés beállított hőfokot tartja, ilyenkor télen ECO módban használom, napközben akár 8 órát is állhat az autó, ECO módban marad. Reggelre viszont mindig A/C üzemmódban indul. Ez hiba?

3. Esős időben hogyan szálltok ki az autóból, hogy ne legyen saras a küszöbtől a nadrág?

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.06 0 0 125816

Á nem olyan nagy műtét az.Fent a csatlakozó széthúzása,kicsit szívatós,ha van hosszú szárú sebész fogód az előny :))))

Előzmény: Puding86 (125813)
FeZ_ Creative Commons License 2020.01.06 0 0 125815

Egy diagnosztikai készülék tudna leginkább segíteni. Anélkül eléggé "vakrepülés" a dolog.

Előzmény: 110CDI (125814)
110CDI Creative Commons License 2020.01.06 0 0 125814

Hali

Tudnátok segíteni?

Peugeot 307 1.4 HDI 2002-es. első tulajos, imádjuk az autót 200.000km ELSŐ HIBA jelenség.

Hibajelenség: 1-es 2-es-ben gyorsításkor képes leállni, és a motorhibakód folyamatosan világít utána ha vissza indítom, és fent a következő hibaüzenet jön

ANTIPOLLUTION FAULT

megyek tovább bemelegedett az autó, nem áll le, és a hibajel is elmegy magától.

Köszi

Puding86 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 125813

Köszi, ezt is meg fogom nézni, de úgy érzem ez egy végbélen át végzendő szem műtét lesz :D

Előzmény: hegizoli 307 SW (125811)
EmilB Creative Commons License 2020.01.05 0 0 125812

Sziasztok!

Már rég jártam errefelé, de lenne egy elektromos kérdésem.

(Pug 307 2006, 1.6. hdi 110 no fap)

Adott a rendszerben egy C6678 gyári cikkszámú elektromos utastér fűtés. A kérdésem az, hogy ez mikor lép működésbe?

Csak automata klíma használata esetén? Vagy simán ha reggel elindulok, elkezd fűteni ez is?

Továbbá ha valaki tudna nekem mondni gyári mért ellenállás értékeket a kapcsok között, azt megköszönném. Ha jól sikerült azonosítanom, akkor a felső pont a test, és a többi hozzá képest egy ellenállás hálózat.

Egyszer már kellett cserélnem, mert szakadt volt, de most megint nem nagyon akar fűteni.

Előre is köszönöm!

E.

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.04 0 0 125811

Nem fog folyni a gázolaj :) De lehet másik probléma is CR körben.A közös magasnyomású csővön van a nyomás érzékelő. Ennek a kábele egy vékony gégecsőben van és az inditómotor és a mblokk között néha kidörzsölődik és ez baj mert vagy összezáródik vagy testre kerül.Ezt is nézd meg lécci.

Előzmény: Puding86 (125810)
Puding86 Creative Commons License 2020.01.03 0 0 125810

Köszönöm a választ, egyelőre a kábeleket takaritottam át és tesztelem hogy előjön e hiba. A francia és a britt fórumon legtöbben egy kábelkorbács módositásra hivatkoznak, amit a gyártó adott ki, van egy toldás csatlakozóval amit ki kell iktatni, mert ott hajlamos elveszni a jel. Mindenképpen szeretném szemrevételezni a nyomásszabályzót is, egy kérdés ehhez, ha kiszedem fog ömleni a gázolaj szerte-széllyel, vagy ott nem kell ettől félni?

Ezen felül találtam egy Bosch ED15C2(ez van nekem is) doksit ahol részletesen levezetik a működést, és abban keresgéletem egy másik hibámhoz kapcsolódó dolgokat. Tünet: ha -3 és +3 fok között van a hőmérséklet, akkor dadog az autó ha csak egyszer ráadom a gyújtást és inditózok, ha 3-4szer adom rá a gyújtást és megvárom amig a relé kattanása hallatszik, akkor ugyanilyen kondiciók mellett is szép az alapjárat. Ezt irják a doksiban:

"The preheating and postheating times are determined by the ECU depending on the coolant temperature." - Kiváncsiságból megnéztem élő adattal a hideg inditást, vizhőfok -3 fok (doksi szerint 0.5s elő izzitás és 180s utó izzitás) gyújtást ráadva / preheating - inactive / -> inditózás / preheating - inactive/ -> dadogó motor alapjárat / postheating - inactive/.

Pár hete multiméterrel megnéztem az izzitó gyertyákat, mindegyiken 0.5 és 0.7 között volt az ellenállás (szerintem valamit elkefélhettem a mérésnél, föld a motorblokkon, jel a gyertya tetején). Nincs valami ötletetek hogy tudnám még pontosabban kiderteni hogy van e baja az izzitásnak relé vagy gyertya oldalon? Vagy segiteni hogy mi a megfelelő mérése az izzitó gyertyákank? Nem szivesen erőszakoltatnám meg a kis lukakat feleselgesen, még olyan érintetlenek :)

Köszi a válaszokat!

Előzmény: hegizoli 307 SW (125807)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.03 0 0 125809

Köszönöm szépen !

Előzmény: Öreg Halász-) (125808)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2020.01.03 0 0 125808

Neked is BUÉK !

Előzmény: hegizoli 307 SW (125805)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125807

Szia! Neked is BUÉK!

A leállással kapcsolatban. Próbáld leszedni a CR nyomásszabályzó szelepet,amit a nagynyomású szivattyú végén találod.Lehúzod a csatiját és van két 5-ös inbusz csavar azt kiszeded,csak nehogy beessen  ott a résbe mert azt leír6od :)) Kihúzod a  a nyom.szab.szelepet a szivattyúból és annak a végén van pici szűrő.De nézd meg az O gyűrűt is nem szakadt-e. Na ez a szűrő valszínű el van koszolódva.Ultrahangos tisztító ha nincs akkor az erős szinte éles sűrített levegővel kifújatod minden irányből alaposan. Előtte nézd meg erős nagyítóval a szűrőt :) 

Gondolom Bosch van rajta.Ritkán megy tönkre,amugy a közép ár úgy 40 körül van.

Előzmény: Puding86 (125804)
sbojan Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125806

Nagykorú lett a topic - megjelentek a trollok… :-)

Előzmény: hegizoli 307 SW (125805)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125805

Nos hát annyit kérek,hogy ne vádaskodj,idézlek :"Ez igy csak 1-2 szaki reklámoldala!Lehet ,hogy a "küldők" még jutalékot is kapnak?" Mert ugye ezzel nem segítettél a kérdezőnek,kérőnek.

Vegyük újévi humornak és lezártnak az egészet.

Na meg persze ez a fórum nyilvános és nem a te privát weboldalad! Ha irritáló szöveget tolsz ide fel biztos lesz aki hozzászól.Mellesleg 13 éve van nálam az oroszlán + 42 év kisebb-nagyobb járművekkel,....hát van picike tapasztalat.

Üdvözletem

Előzmény: Öreg Halász-) (125801)
Puding86 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125804

Sziasztok és BUÉK mindenkinek :)

Segítségre lenne szükségem a következő autóval kapcsolatban (307- 2002 - RHS motorkód)

Kb 1 hónapja random időközönként leállításnál nem áll le azonnal a motor, még párat fordul és fulladozva leáll. Következő indításnál pöccre indul, de APF hibát dob és beírja ezt a hibakódot P1138 (képen csatolom)

Kb 2 éve már volt gondom ugyanezzel, ott ki is derült hogy a kábel volt a ludas, meg volt már toldva azt rendberaktuk el is múlt azóta se volt vele gond idáig. Most annyi kivétellel hogy néha nehezen áll le a motor és ezután jön a hibakód is. Sikerült élő diagot csinálni, képeken láthatjátok a mért értékeket:

Ezen a képen a hibakód van:

Ez a kép alapjáraton készült hideg motornál:

Ez a kép pedig kicsit megemelt fordulatszámmal körülbelül 1200-1400nál:

A kérdésem az lenne, hogy ezekből az adatokból kiolvasható az, hogy ha valóban a nyomásszabályzó gyengélkedik? illetve nem e nagyon rossz érték a porlasztóknál az a korrekció különbség? Számít az hogy hideg volt a motor, lehet hogy üzem melegen is meg kellene ismételni?

Illetve egy ráadás kérdés :)

Egytömegű lendkerék van már az autón, kb 24-25 ezer kilóméter van benne azóta, és nyáron kiszakadt az alsó hátsó motortartó, amit az alváz szám alapján kaphatóra cseréltettem ki (swag gyártmány), és eléggé rázza is a kasznit vele az autó. Lehetséges hogy meg kéne próbálnom beszerezni egy gyári 90 lóerőshöz valót? Nézegettem a bárdi unix zsu kínálatát, de mindegyiknél ugyanazokat a cikkszámokat hozza a két külön motorra, plusz a febi blistein oldalán is ugyanazt a cikkszámot árulják a két motorhoz. Van esetleg ebben valakinek tapasztalata?

Köszönöm előre is a segítséget.

Ozogkrisz Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125803

Jaa, faceliftes :)

Előzmény: Ozogkrisz (125802)
Ozogkrisz Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125802

Üdv Cartársak,

Buék!

Valakinek esetleg elfekvőben 307SW jobb hátsó lámpabúra?

Rosszul sikerült az évkezdés.....

Előre is köszi,

Üdv:

Krisz

Öreg Halász-) Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125801

Remélem azért nem akarod megszabni ,hogy mi legyen a véleményem !Hogy miben vagyok járatos meg miben nem arról meg lila-gőzöd sincs és persze közöd mégkevesebb !

Előzmény: hegizoli 307 SW (125800)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125800

Upszzzz tudsz jobbat??? Hát írd le neki részletesen a sorrendet a hf.leszedéshez,meg az összerakásban.Hf csavarok meghúzási sorrendjét,nyomatékát......stb...stb.

Az meg,hogy jutalék????? Ne írassál már velem nagyon csúnyát így új év elején. Még a "szakik" is baráti áron csinálják a fórum tagoknak a gépeket. Úgy látszik nem vagy ebben járatos.

BUÉK !!

Előzmény: Öreg Halász-) (125799)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125799

Sajnos ez a topik is oda jutott,hogy kikoptak a segiteni tudó és akaró szakik! Max. anyit kaphat a segitség kérő ,hogy elküldik " Jena"-hoz vagy még esetleg más szakihoz ! Ez igy csak 1-2 szaki reklámoldala!Lehet ,hogy a "küldők" még jutalékot is kapnak?

Előzmény: Annamária Csíkos (125796)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125798

Vedd fel a kapcsolatot vele : Jena307 

Előzmény: Annamária Csíkos (125796)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2020.01.02 0 0 125797
Annamária Csíkos Creative Commons License 2019.12.30 0 0 125796

Sziasztok.. Segítenétek hengerfejlevételbe? Jelenleg itt tartunk. 

tom-y Creative Commons License 2019.12.29 0 0 125795

Üdv mindenkinek!Eladó egy szett könnyűfém felni szett.Pug 307-en volt.Részletek:

https://auto.jofogas.hu/fejer/15_colos_Com4tires_konnyufem_felni_szett_elado__99629248.htm

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.12.28 0 0 125794

Na mondtam én :))

hegizoli 307 SW  2019.10.06    0 0 125637

Őt keresd,tuti életre kelti 100%.Klik a nevére

Jena307

Előzmény: Roli1980 (125635)

Előzmény: Roli1980 (125793)
Roli1980 Creative Commons License 2019.12.24 0 0 125793

Sziasztok! köszönöm mindekinek aki tippet adott. Jena307 életre keltette. Max respect a srácnak. Profi.

Előzmény: Roli1980 (125635)
Zolysys Creative Commons License 2019.12.24 0 1 125792

Sziasztok.
Az öreg hölgy új gazdához kerül.
Így eladó lenne egy Morette lámpa és egy RT3 navigációs rendszer.
A morette Dolomit szürkére van fényezve . Ára 85.000.-

Az RT3 kompletten 120.000.-

morcibacsi Creative Commons License 2019.12.23 0 0 125791

Sziasztok,

Aki már látta a facebook csoportban, attól elnézést. Azok kedvéért osztom meg, akik ott nincsenek fent:

Egy újabb Peugeot projekt:

https://www.youtube.com/watch?v=8nrd7SJgO-M

A facelift tulajoknak ismerős a probléma: ha lecseréljük a gyári fejegységet (RD4/RD43/RD45), akkor nem lehet beállítani az órát. Ez évente legalább kétszer okoz gondot :)

Három megoldás szokott lenni a problémára, van aki arra az időre visszarakja a gyári fejegységet, van aki a kesztyűtartóba költözteti, van aki megveszi a Connects kábelét ~22 ezerért.

A negyedik megoldás a szoftverfejlesztőé (ami az elkészítésre fordított időt átszámolva drágább lett, mint a Connects kábel) :D

A forráskód githubon elérhető, a videó leírásában ott a link is hozzá. Hibajavítást, plusz ötletet, feature-t szívesen fogadok, de pénzt ne csináljon belőle senki, ha kérhetem.

Kellemes Ünnepeket mindenkinek.

ui: a régi projektem kódja is felkerült github-ra, akit érdekel meg tudja nézni.

https://www.youtube.com/watch?v=Qk_8EhsqwUA

micro521 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 125790

Igen. Már volt az a hiba is régebben. ;)

Előzmény: Papalac (125789)
Papalac Creative Commons License 2019.12.23 0 0 125789

Nekem még a régi van. A kétzónásnál is gyakori a fogaskerekek lekopása és eltérően dolgozik a két oldalon. Pl. ugyanolyan hőfoknál az egyik oldal fűt, a másik hűt 😀

Előzmény: micro521 (125788)
micro521 Creative Commons License 2019.12.22 0 0 125788

Nálam ismét fűtött, miután kicseréltem a tükörben a szenzort. 

Ez a kétzónás, faceliftes verzió. Lehet más a szabályozás a kettőnél. 

Előzmény: Papalac (125787)
Papalac Creative Commons License 2019.12.22 0 0 125787

Az én tapasztalatom meg az, hogy a 307 digit klímája állandóan fűtésen hagyja a lamellákat.

Ha nem jó a fűtés akkor vagy levegős a rendszer vagy a lamella állító fogaskerekek elkoptak.

Külső levegőt csak úgy lehet vele bejuttatni az utastérbe, ha hidegre állítjuk és eco módra kapcsoljuk.

Előzmény: micro521 (125786)
micro521 Creative Commons License 2019.12.21 0 0 125786

A tapasztalatok szerint használja a külső hőmérsékletet a szabályozási kör. 

Logikus is, hogy ha azt hiszi, hogy a kinti levegő 40 fokos, akkor nem fogja felmelegíteni, ha bent 23-at szeretne elérni. Azt hiszi, hogy emeli a benti hőmérsékletet, ha nem melegíti a beérkező levegőt, de mégsem. 

A belső hőmérő a visszacsatoláshoz kell, de mivel azt hiszi a rendszer, hogy fűt, itt most nem lesz sosem jó értéken. 

Előzmény: Papalac (125782)
metalex Creative Commons License 2019.12.20 0 0 125785

Urak ! Kartársak !

Sajnos az elmúlt időszakban elég kevés időt tudtam itt eltölteni -

de egyben ez jó jel is, mert a 18. életévébe lépő technika még mindég pengén hasít!

Viszont engedjétek meg, hogy mindenkinek Kellemes és Boldog Ünnepeket kívánjak ezúton is !

Valamint mindenkinek szeretném megköszönni a segítséget, meg a fórumon eltöltött hasznos és kellemes perceket !

Papalac Creative Commons License 2019.12.20 0 0 125784

Ez a klíma kompresszorról szól, nem a fűtésről!

Ezek szerint, ha 40 fokot érzékel a külső hőmérő, akkor nem fűt hiába van a belső térben 10 fok?

Előzmény: morcibacsi (125783)
morcibacsi Creative Commons License 2019.12.20 0 0 125783

Már hogyne lenne köze hozzá. A csatolt kép bal oldalán láthatod, hogy mik azok a komponensek, amik részei az automata klímának. Középen a párologtató elfagyását megakadályozó mechanizmusról egy ábra. A jobb oldalt pedig azt látod, hogy mi történik, ha az egyes komponensek meghibásodnak. Mindhárom résznél látszik, hogy a külső hőmérséklet szenzornak szerepe van az automata klíma működésében.

Ha nem látszódna a kép, akkor ide is feltöltöttem: https://ibb.co/rFW8Qb4

Előzmény: Papalac (125782)
Papalac Creative Commons License 2019.12.19 0 0 125782

A külső hőmérsékletnek semmi köze a digit klímához, az csak egy tájékoztató érték.

A klíma hőérzékelője ott van mellette egy kis rács alatt, utasoldalon.

Előzmény: micro521 (125779)
mérges autós Creative Commons License 2019.12.19 0 0 125781

A hőbizti 85 celsiusfokos 

Lehet cserélni kb 80 ft. 

Csak a forrasztásnál javasolt vizes rongyba csavarni, hogy nehogy elszálljon.

Előzmény: 1béci (125732)
mérges autós Creative Commons License 2019.12.19 0 0 125780

Helló. Nekem van 4 acélfelnim 15.-s a 307 en volt szolgálatban

Előzmény: 1béci (125739)
micro521 Creative Commons License 2019.12.18 0 0 125779

Köszi! Kedves vagy. Most remélem jó lesz. Feleségem használja 90%-ban az autót. Így legalább lesz fűtés. 

Előzmény: hegizoli 307 SW (125778)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.12.18 0 0 125778

Basszus,el küldtem volna neked borítékban a hőfok érzékelőt. De így van egy tartalék tükröd :))))

Előzmény: micro521 (125777)
micro521 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 125777
Próbáltam a melegíteni a szenzort. 85 fok után akadt ki, de nem nagyon csökkent le 40 fok alá utána sem.
Vettem egy bontott tükröt és abból áttettem a hőmérőt. Most 12 fokot ír. Decemberben fura, de valósnak tűnik. ;)

Köszönöm mindenkinek a tippeket.
Smíró Creative Commons License 2019.12.17 0 0 125776

Akku: egy hónapja kezdte el dobni a "víz a gázolajszűróben" üzenetet. Épp 5 éve szívtam ezzel. Lett egy jeladó csere anno, de továbbra is jött az üzi. Persze volt szűrőcsere, meg szűrőházból leeresztés, aztán Ádi írt hasonló esetet, amit az akku cseréje oldott meg. Tehát februárban cseréltem az akku és most újra jött közel 5 év után a hiszti. Pont szerelőnél volt a kocsi, így ő engedte le a rossz üzemanyagot a szűrőházból, de pár napos állás után mindig jött a hibaüzenet. Exide akku volt benne. Nem akartam elhinni, hogy 5 éven belül kifeküdt úgy, hogy 2. kocsiként használtam a PUG-ot. Rámértünk tegnap az akkura, 7,8 V-ra esett az fesz indításkor. Rögtön csere. Nincs is vizes üzenet, mellesleg csak prémiumot nyomok bele kis kivétellel, amióta megvan.

Szóval akku: itt a Bárdi a "menő" bolt, a legnagyobb választékkal. Van Exide, 77 Ah, 750(?)-es indítóáram, az előző 680 volt. 2 év gari, 46 ezer!!!! az ára. Guglit előkapom, mert annyiért már majdnem BMW-t lehet kapni, hát 26 ezernél nem is drágább a legtöbb helyen, 900 pengőért meg a küszöbre is leteszik. Már mint írtam bent is van az új cucc, immár a 3. a  kocsim életében közel 13 év alatt.

Szóval ha olyan hiba üzi jön, ami nem nagyon lehet valós - nálam a prémium üzemanyaggal kapcsolatosan, egy éven belül cserélt gázolajszűrővel -, jobb az aksit is meglesni. Nem is kellett terheléses mérést nálam csinálni. (halkan súgom meg: a szerelő az izzító gyertya csere után a nem 100-as indításkor - én éreztem, hogy nem röffen a megszokott módon - már az esetleges porlasztócsúcsok cseréjével hozta rám a frászt. Hát reggel, bár nincs hideg, úgy röffent be, mint új korában. 

Előzmény: Balcsi21 (125773)
micro521 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 125775

Köszi!

Majd keresek egy konnektoros garázst és beszámolok az eredményről.

Előzmény: Matrix2006 (125774)
Matrix2006 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 125774

Elsőre meg kellene próbálni akár a helyén, hajszárítóval melegíteni amíg a hőfok kijelzés ki nem akad. Ilyenkor újra kalibrálja magát.

Előzmény: micro521 (125768)
Balcsi21 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125773
Sziasztok. Van e valakinek ilyen tapasztalata egy PEUGEOT 307 2.0 HDi Presence (2001-2004) el kapcsolatosan? Röviden le irom:+5c° alá esik a hőmérséklet 4.-5. Indításra indul be (csak teker teker) aztán egyszer beindul, nagy fehér füsttel. Mindent meg nézettem rajta. Kapott autodiagnosztikát, résolaj szűrés is volt, izzítógyertyák jók, ki mértük hogy indításkor leesik az aksi 10,5 re lehet ez abaj? Vagy valakinek tippje esetleg ki milyen aksija van benne? Válaszokat várom köszi
Alvin76 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125772

Akku Vadi új... van bent nafta bőven, mert elég sokat próbálkoztunk... amit írtál nem próbáltam de nem úgy van, hogy nem szabad belökni? 

Előzmény: hegizoli 307 SW (125769)
micro521 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125771
Köszönöm.
Nem is a tükörlap felől kell bontani?
Eladó a tartalék jeladód? Budapesti vagy?
Előzmény: hegizoli 307 SW (125770)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125770

Igen a jobb tükörben van.Nem nagy művelet a csere.Lepattintod a tükör hátulját,de vigyázz mert hidegben a műanyag jobban reped,tehát  ha lent van a borítás akkor a tökör alján van az a kicsi fekete bigyó az a jeladó.Kipiszkálod a helyéről és cseréled.Nekem van is valahol a polcon még egy db.

Van aki megmelegíti. Próbáld meg lógasd a dróton és melegítsd meg valami hőfúvóval legalább 40-50 fokra,utána kontrol.

Előzmény: micro521 (125768)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.12.16 -1 0 125769

Az akku milyen idős? Lehet,hogy már az önindítózás elveszi a naftát a fedkomptól. Próbáltátok már úgy,hogy csak a gyújtás és meg gurítani 2.ban és kuplung ráenged?

Előzmény: Alvin76 (125767)
micro521 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125768
Sziasztok!
A 2006 Sw-nk rosszul jelzi ki a külső hőmérsékletet. Kb 25 fokkal többet mutat
Gondolom a jobb tükörben lévő jeladót érdemes először kicserélni, de szóljatok, ha nem ez szokott lenni a gond.
Mekkora macera a csere? Honnan érdemes rendelni? Gyári kell, vagy jó az utángyártott is?
Ugye emiatt nem fűt rendesen a digit klíma? Max-on azért ad meleget, csak nem jól szabályoz.
Alvin76 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125767

Sziasztok!

feleségem autója 2003-as 1.4 benzin nem indul.

az önindító teker, de nem indul be a motor... pár napja csinált ilyet reggel, aztán délután mire hazaértem elsőre beindult... azóta többször voltunk vele, tegnap este is ment vele, ma reggel megint nem indul... :(

Van ötletetek? 

Előre köszönöm a válaszokat!

Krila00 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125766

Krila00 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125765

Lemaradtak a képek 

Krila00 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 125764

Sziasztok.

Rég jártam erre de akadt némi gond a vassal. Zolisys-el kiolvastuk legutóbb képen látható az eredménye. A jelenség pedig legtöbbször annyi mintha rugdosnám a gázpedált pedig simán tartom a sebességet. Leginkább 1400-2000 fordulat között. A közelmúltban viszont úgy maradt mintha tartanám a pedált vagy ép gyorsított akkor is mikor motorfékeznie kell volna egészen addig míg a fékre nem léptem. Onnantól abbamaradt a " gyorsítás". Tempomat ki volt kapcsolva teljesen. Vkinek hasonló tapasztalat vagy vmi ötlet?   Jártam villamossági szerelőnél csak beszélgetés szintjén maradtunk. Mivel nem köthető igazán semmihez mikor jön elő.

Köszönöm előre is az ötleteket.

d.jocov Creative Commons License 2019.12.14 0 0 125763

Ez is jobbra tekerve megy vissza

https://www.youtube.com/watch?v=RxS84uqOOHE

Előzmény: JociFi (125761)
d.jocov Creative Commons License 2019.12.14 0 0 125762

A jobb menetes visszanyomót használd, úgy hogy a menetet tekered, az forgatja a dugattyút és közben nyomja is vissza a helyére.

A tárcsa simán lejön csapágyastól kézzel is, persze az anya levétele után....

csak ügyesen.....

Előzmény: JociFi (125761)
JociFi Creative Commons License 2019.12.14 0 0 125761

Sziasztok Kedves Klub tagok

Peugeot 307 SW 2.0 HDi 2004 100KW autó hátső féktárcsa cserét valaki hajtott már végre házilag?

Az lenne az első kérdésem, hogy a fékkinyomónak hogyan kell működnie? Befelé jobbra tekerni vagy balra? Vettem hozzá spéci fékkinyomó szerszámot, de mielőtt bénázok megkérdezem.

A második kérdésem, hogy ha mindent sikerült leszednem a tengely csavart is, akkor kell hozzá valamilyen spéci szerszám, hogy a hátsó tárcsát lehúzzam csapággyal együtt vagy sem? Ha igen akkor ezt hogyan lehet legegyszerűbben és mivel elkövetni. 

Megnéztem a Youtube videot, ott simán kézzel lehúzza az egészet és kézzel feltolja az újat. Nyilván az új tárcsában elve benne van az ABS -es csapágy is. Na ettől félek, hogy ez nem lesz ennyire egyszerű 

Kérem segítsetek. 

Zolysys Creative Commons License 2019.12.13 0 0 125760

Kormánykapcsoló csere

Előzmény: Bodacsek (125755)
sipipupu Creative Commons License 2019.12.11 0 0 125759

köszi az ötleteket

Papalac Creative Commons License 2019.12.11 0 0 125758

Ha állandó a benzinszag, akkor meg kéne nézni a hátsó ülés alatt a benzinszivattyút, ott szokott engedni. Az egész benzinvezetéket érdemws végignézni.

Ha csak fékezés után érezni, akkor kaniszter tartály, szelep a jobb sárvédőben.

Hidegen dadog, akkor szekunder szivattyút kell megnézni és vákumcsöveket.

francecoupe Creative Commons License 2019.12.11 0 0 125757

Aktív széntartályt és csövezését érdemes átnézni kezdésnek a szívócsonktól indulva a jobb első sárvédő felé. 

sipipupu Creative Commons License 2019.12.10 0 0 125756

köszi az ötletet, továbbítom a szerelőnek :)

Előzmény: meromokus (125754)
Bodacsek Creative Commons License 2019.12.10 0 0 125755
Sziasztok!

Van egy 307 break 2003-asom . Nincs benne fed komp. (átlag fogy . ,Megtehető km , stb.). Milyen módon lehet vele varázsolni.
meromokus Creative Commons License 2019.12.09 0 0 125754

Arra gyanakodnék, hogy "bepisil" az injektor. Érdemes lehet kiszerelni őket, be tudod méretni, bár én jártam úgy, hogy tisztítás, mérés alapján jó volt, az egyiket mégis cserélni kellett, igaz ott az volt a baj, hogy nem fecskendezett, vagy nem eleget. Viszont ez eddig egy elég olcsó kör 3-4 ezer Ft-ért szokták vállalni darabját, utána esetleg lehet a többivel folytatni.

meromokus Creative Commons License 2019.12.09 0 0 125753

Persze :) azzal is szerencsém volt, 12000 Ft-ért adtak 4 db Semperitet, használtan, ahogy néztem teszteken kb. középkategória, vízen talán kicsit jobb. Ennyi pénzért nem vártam sokat, de ha duplájába került volna is elégedett lennék.

Előzmény: sbojan (125751)
sipipupu Creative Commons License 2019.12.09 0 0 125752

Sziasztok!

Segítség kellene, de nagyon. Peugeot 307cc 2000 benzines asszonyka kocsija. Probléma a következő. Állandó jelleggel benzin szag van a kocsiban, másik ami fontosabb és eddig senki nem tudta orvosolni, hogy indítás után fullad, rángat, miután végig száguldott a falun padlógázzal egy idő után megszűnik, szerintem túl sok üzemanyagot kap. Mi lehet a baj. Köszi előre is a gyors segítő választ.

sbojan Creative Commons License 2019.12.08 0 0 125751

Szeva meromokus!

Vettél végül gumikat is az acéltárcsákra?

Előzmény: meromokus (125747)
1béci Creative Commons License 2019.12.08 0 0 125750

meromokus

;)

Előzmény: meromokus (125747)
1béci Creative Commons License 2019.12.08 0 0 125749

703

Üdv.

Ment a válasz és kérdés .

Előzmény: 703 (125745)
1béci Creative Commons License 2019.12.08 0 0 125748

SaInZaTic

Köszi a választ . Valami ilyesmire gondoltam én is ;)

Előzmény: Törölt nick (125744)
meromokus Creative Commons License 2019.12.08 0 0 125747

Hát, én is azért vettem meg sbojan kollégától a 15-ös felniket, mert a felni árát is beleszámolva olcsóbb egy szett kerék, mint ha csak 16-os gumikat vettem volna a meglévőre :) 

Előzmény: 1béci (125742)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.12.08 0 0 125746

Nézd meg az FB-n keresd Bálint Attila-t.

Előzmény: ZSOM1983 (125738)
703 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 125745
Szia,

Mail ment.

üdv:307
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.07 0 0 125744

Benne van a légáramban a zöld ellenállás, hogy hűtse. Normális, hogy melegszik, lévén egy soros előtét ellenállás ez, ami a több wattos fűtőmotor fordulatszámát szabályozza.

Általában nem is az ellenállás "hal meg", hanem van valahol egy hőbiztosíték, hogyha beakad a fűtőmotor, és légáramlás nincs, de ellenállás melegszik mint állat, ne gyulladjon fel az autó. Ez a kis hőbiztosíték szokott bennük kimenni.

(újabban a ventillátor motorba intergált pwm vezélést alkalmaznak, ez ugyan nem annyia melegszik, de ha meghal -és meg szokott- , nem 100ft-os hőbiztosítékot kell cserélni, vagy párezer ft-os komplett ellenállást, hanem "kissé" drágább a történet)

Előzmény: 1béci (125743)
1béci Creative Commons License 2019.12.07 0 0 125743

Most szerelem a fűtést .Az előtét ellenálás volt behalva mert az újjal beindult a fűtőmotor.

Még nem raktam vissza helyére a próba miatt . Arra lettem figyelmes ,hogy a fűtés működtetése közbe ez az zöld ellenálás nagyon melegszik.

Mivel még nem szereltem ilyet szerintetek ennek így kell lennie ,hogy melegszik?

1béci Creative Commons License 2019.12.07 0 0 125742

meromokus

Sajna nem jó mert 15" a pótkerekem és az acél felnikre amiket keresek új téli gumikat rakatok fel és  ha defektet kapok //amit nem szeretnék //akkor kitudom cserélni és nem lesz féloldalas a 16" felnivel.

Pedig jó vétel lenne ;)

Előzmény: meromokus (125740)
meromokus Creative Commons License 2019.12.07 0 0 125741

Tárgytalan, elvitték.

Előzmény: meromokus (125740)
meromokus Creative Commons License 2019.12.06 0 0 125740

Szia!

16-os van, 10-ért odaadom, BP. Adok csavarokat, dísztárcsát is, csak vigye el valaki.

1béci Creative Commons License 2019.12.06 0 0 125739

Üdv.

Hátha van valakinek elfekvőbe a garázsába vagy az ágya alatt és már nyomja veséjét egy ideje ;).

Acél felniket keresek 4 drb ot. Ha lehetséges Bp-ten vagy Dél-pest megye részén.  

Méret: 4x108-6j-15" ET-27  8690 

Képeket és árakat vagy itt vagy  e-mailba kérek.

ZSOM1983 Creative Commons License 2019.12.06 0 0 125738
Sziasztok! Egy 2002-es 307-es Break kombim van. Erre keresek hátsó lökhárítót és hátsó csomagtér ajtót. A színe ezüst metál de ha más színű az sem baj. Ha bárki tudna segíten előre is megköszönöm.
1béci Creative Commons License 2019.12.06 0 0 125737

Igazad van , én se forrasztással hanem szorító gyűrűs megoldással rögzítettem volna a régi helyére.

Köszi a felajánlást ,de már meg rendeltem ,mire olvastam a válaszod . Ha minden igaz akkor mára megjön és ma vagy holnap már be is tudom szerelni és lesz megint fűtésem ;)

Előzmény: hegizoli 307 SW (125734)
1béci Creative Commons License 2019.12.06 0 0 125736

Köszi én is úgy döntöttem ,hogy újat veszek ,nem egy hát ára ;)

Előzmény: francecoupe (125733)
velsanyi Creative Commons License 2019.12.05 0 0 125735

Üdv a Klubnak!

Információ miatt merészkedtem ide, bár a "testvér márkától" vagyok.

Tehát. van egy Citroen C3 Picassom, 2011-es 1,6 HDI NAVI-s. Ez utóbbi szerkezet kissé megbolondult. Azt ugyan érzékeli, hogy a kocsi mozog, de 30-100 km-en belül mindig máshova pizícionálja, mint ahol vagyok.

Találkozott-e már vki ilyen problmával? Zolysys-t ajánlották. Talán Ő tud megoldást.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.:

Velsanyi

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.12.05 0 0 125734

Üdv.! Az a hőbizti amit jelöltél.Egyszerű forrasztással nehéz lesz cserélni :)

Nekem van új komplett csak nem jön be hová is tettem.Kezd eldurvulni a helyzet a garázs polcain..... :))))

francecoupe Creative Commons License 2019.12.04 0 0 125733

Elektronikai boltba beviszed és adnak. Én kompletten cserélném.

1béci Creative Commons License 2019.12.04 0 0 125732

Üdv a clubnak.

Infó miatt lennék itt. Hátha már valaki csinált ilyet.

Be állt vagyis nem megy az utastér fűtésem DENSO tip. /PEU-307 manuális klíma és kapcsoló van hozzá/

Nagy nehezen szétszedtem,  a motor-ventilátor része az okés mert ha direktbe kapja a 12V-ot akkor teker. A vent. ház másik oldalába lévő előtét-ellenállást is kiszedtem és az lenne a kérdésem hogy azt hogy és miként tudnám megvizsgálni hogy nem a termoelem ment rajta tönkre?!

A nyíllal megjelölt termoelem mekkora hőfokú és  azt hol tudnák beszerezni ha cserélni kell . 

sbojan Creative Commons License 2019.12.03 0 0 125731

Szia Cajg001!

Utalnék a saját korábbi ajánlatomra a 125675-es hozzászólásomban:
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152854012&t=9040099

"Emellett eladó egy első szériás (2002) 307 SW-be (és talán a kombiba is) beszerelhető, gyári csomagtér elválasztó háló újszerű állapotban, míg egy 307 SW-be való, zöld színű, szintén gyári, plüss borítású ülés, ami a harmadik üléssorba rakható be. Az ülés ki lett bontva, de sohasem volt használva.

A csomagtér elválasztó háló ára: 15 000 Ft
A 3. sorba való extra ülés ára: 40 000 Ft"

Előzmény: Cajg001 (125730)
Cajg001 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 125730

Sziasztok!

2005.12 havi 307 SW-hez keresek 6.-7. ülést, vagy a hátsó sorból kettőt megfizethető áron.

ha vki tudna jelezze.

Köszi

Janika005 Creative Commons License 2019.12.02 0 0 125729

Sziasztok keresek 2002 es 5 ajtosomhoz vonohorog elektronikat. 

Vettem egy bontott horgot de csak annyi vezetek van rajta ami bemegy a csomagterbe onnan nincs tovabb ezt szeretnem potolni. Ilyen a csatlakozo vege

Lecsó 76 Creative Commons License 2019.12.01 0 0 125728

Üdv mindenkinek.

Peugeot 307 kombi 2007. 12. Havi 1.6 hdi 90 le. 

Kifogyott üzemanyag utàni légtelenítében szeretnék segítséget kérni. Ha lehet S.O.S.

Köszönöm.

francecoupe Creative Commons License 2019.11.28 0 0 125727

Hibakód nincs gondolom. Gyertya, fojtószelep, fals levegő a teljesség igénye nélkül.

Előzmény: bymaxpayne (125725)
meromokus Creative Commons License 2019.11.26 0 1 125726

Szia!

Ha aláfekszel és nem találod akkor nincs benne, csak a tankban. (Az enyémhez is lehet venni a hazai nagyobb alkatrészeladóknál, kiadja a kereső, csak épp nincs hova beszerelni :) )

Előzmény: bymaxpayne (125725)
bymaxpayne Creative Commons License 2019.11.26 0 0 125725

Sziasztok. Van egy Peugeot 307 sw 1.6 16v benzin  2004 es  autóm. Az lenne a kérdésem ,hogy az üzemanyag szűrőt hol  találom meg. Már végig néztem a tank környékét ott nem találom. Csak azért kérdezem mert tegnap óta hirtelen gázadásnál berángat mintha nem kapna elég üzemanyagot. Szerintetek mi lehet a gond?

Papalac Creative Commons License 2019.11.26 0 0 125724

Alapjárati motor, pillangószelep tisztítás. Légszűrő nélküli próba, MAP szonda, hőmérséklet jeladó ellenőrzése.

Előzmény: Gittus86 (125722)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.25 0 0 125723

Ezt úgy hívják ,hogy időszakosan nincs alapjárat, nem könnyű megtalálni mi lehet.

Mondjuk a váltáskor kuplung be és leáll, arra mondhatjuk ezt...

Mert az elindulásnál felengedés közben, azt lefulladásnak hívják és úgy hangzik, mintha nem adnál elég gázt.

Lehet ez pl gyújtáshiba, a katalizátort is avval szokták tönkretenni, de ez csak egy vaktipp.

Rendes szervizbe kellene vinni, vagy olyanhoz ahol van gyári kódolvasó kábel, avval azért esélyesen kiderülne ez az.

A hibakódok nem "ütik ki magukat", ez mese, olyan van, hogy nem jegyez be hibakódot, de az már relativ súlyos eset, pl motorvezérlő hiba.

Az önindító, ha az autó beindul, tuti nem hibás, az önindítónak csak indítania kell, később abban ,hogy ne álljon le, már nincs szerepe.

Előzmény: Gittus86 (125722)
Gittus86 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 125722
Üdvözlök Mindenkit!
Van egy 2002 évjáratú 307es kis oroszlánom, 1.4es benzines motorral. Majd 300 ezer km van benne.
Anno az oktató engem úgy tanított, hogy kuplungolok, és úgy indítom. Ma is így jártam. Beindítom, sebességbe rakom, és ahogy engedem fel a kuplungot leáll. Ahogy váltanék, kuplung be... Le áll! Többször csinálja ezt, és már az 5-6dik indítás után érzem a benzin szagot az autóban. Megyek vele pár km-t és mintha mi sem történt volna, utána nem csinálja ha újra elindulok vele.
Igen voltam már vele szerelőnél, de ahogy odaérek semmi baja nincs. Sajna minden hibakód ki van belőle ütve (és már így vettem, katalizátor át van ütve, erről viszont csak az első műszaki után világosítottak fel), na mindegy is.
Nos, ahogy a szerelő megnézi, hát ennek semmi baja. 😂 És ilyenkor gurul el a gyógyszerem!!!
Mondták, hogy lehet az önindítója, lehet más... Ezt csak akkor lehet tudni, ha szétszedi teljesen, de az sem biztos.
Vkinek volt már hasonló problémája?
Tud vki vmi okosságot mondani erre? Azon kívül hogy cseréljek autót?!
Köszi
meromokus Creative Commons License 2019.11.25 0 0 125721

Sziasztok!

15000,- 4db 4x108-as osztókörű R16-os felni, csavarokkal, disztárcsával. Van rajta gumi, de nem ajánlom. Képek: https://auto.jofogas.hu/budapest/4_db_195_65_R15_Bridgestone_Blizzak_teli_gumi__4x108_felnivel_98389277.htm

Vigyétek de gyorsan!

balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2019.11.22 0 0 125720

Év nyitó összejövetel

Az eddigi Trófiás helyszínnel szakítva idén Kecskeméten a Fekete Gólya étterembe tervezem az évnyitó találkát.

Időpont:

2020. január 04-én 13:00 kezdéssel. 3-4 óra időtartamban.

Cím:

Fekete Gólya Étterem

6000 Kecskemét, Borbás 50

Jelentkezni a táblázat kitöltésével.

Időpont előtt 1 héttel van lehetőség módosítani a létszámot, tehát most szeretnél, de majd valami közbejön nem gond. Jelentkezz, csak hogy lássam mekkora helyre van szükségünk. Alsó hangon 20-30 fót jeleztem az étteremnek.

25 fő felett menü lehetőség is van. Egyeztetés alatt, hogy összességében kell menüt választani, vagy lehet külön-külön más-más menüt.

Jelenleg 15en vagyunk.

Előzmény: balazs.robi aliasz Őrmi (125706)
Sz.Peter.Adam Creative Commons License 2019.11.20 0 0 125719
Sziasztok!

Zár / Központi zár problémám van:

2002, 5 ajtós HDI Premium

Kulccsal vagy távval mindegy, ugyanaz a tünet: vezető oldali tükröt szépen behúzza, vezető oldali ajtók és csomagtartó szépen zár, ez ok, de a jobb oldali ajtók nem zárnak be és a jobb tükör is épp csak pár centit hajlik beljebb.

Budapesten ki tudná nekem ezt megnézni és meg is csinálni? Köszi!
sbojan Creative Commons License 2019.11.18 0 0 125718

Szia Kemhu!

Vagy még?

Írtam neked nemrég, hogy:

"Kedves fórumtársunk, aki a keréktárcsákra "lecsapott", megemlítette, hogy ő budapesti, s talán tudna segíteni a szállításban a jövő hét végén (nov. 23-24.)

Email címem, amin megtalálsz: fórumnevem + freemail.hu"

Van még SW-re való csomagtér elválasztó hálóm is, talán érdekel valakit: 125675 és 125676-os hozzászólások.

Üdv,

sbojan

Előzmény: Kemhu (125705)
Je-ges Creative Commons License 2019.11.16 0 0 125717

Megpróbálok utána érdeklődni, ki hajlandó élő diagra.

Előzmény: francecoupe (125716)
francecoupe Creative Commons License 2019.11.16 0 0 125716

Egr indításkor zárva van. Ha nyitott állapotban ragadna, el sem indulna. Ha már jár a motor, valamennyire kinyit, ezzel is segítve a bemelegedést. 

Ezt a 100 kw-os hdi-t nem ismerem, de gondolom két oldalt van 1-1 ic, azért az Y.

A pillangó szelep pedig elzárja a levegőt a motortól, finomítva a leállítást.

Most is azt mondom élő adatokat kell nézni diaggal és mikor rángat, meglesz honnan ered a probléma.

Előzmény: Je-ges (125715)
Je-ges Creative Commons License 2019.11.16 0 0 125715

A szívócsőre csatlakozik egy ilyesmi Y elágazás, ennek mi a szerepe, olyan mintha a turbó nyomás 2 irányból is jöhetne, én még erre is gyanakodtam, szerinted lehetséges, a videón úgy látom 2db pillangó szelep van benne, esetleg érdemes ezt is kipucolni, bár sok értelmét nagy hirtelen nem látom.

LINK

Előzmény: Je-ges (125714)
Je-ges Creative Commons License 2019.11.16 0 0 125714

Jó ötlet köszi, szóval az egr okozhat ilyet, azt gyanítottam már korább hogy ott valami nem 100% os mert már hideg motornál is melegszik az a saválló cső ami az egr és a szívócső közt van, kb mintha mindig nyitva lenne, de holnap ha hideg a gép újra ránézek, vagy már hideg motornál is melegednie kell, mondjuk a rángatást csak üzem meleg állapotban csinálja.

Előzmény: francecoupe (125712)
Zolysys Creative Commons License 2019.11.15 0 0 125713

tudok... De Zolysys :P

Előzmény: meromokus (125707)
francecoupe Creative Commons License 2019.11.15 0 0 125712

Kellene nézni egy élő diagot, többek közt az egr-re koncentrálva.

Előzmény: Je-ges (125708)
meromokus Creative Commons License 2019.11.15 0 0 125711

Ez jól hangzik, szóval csak az Antipollution lámpa volt magányos és végre örök társra talált? Eladásnál és műszaki vizsgánál remélem ezek mind csak értéknövelő tényezők lesznek. Azért mégegyszer, valaki, bp környékén légzsák hiba kiolvasás? :)

Előzmény: sbojan (125710)
sbojan Creative Commons License 2019.11.15 0 0 125710

Ez egy érdekes dolog. Nekem 2 éven át világított a visszajelző, de hibát sehol sem találtak a rendszerben, így semmit nem is cseréltek. Amikor "sajnos" bekövetkezett a baj, akkor viszont működött a légzsák, ahogy kell. Mondjuk jobb lett volna, ha nem nyílik ki, mert akkor még most is használnám a kocsit...

Előzmény: meromokus (125707)
sbojan Creative Commons License 2019.11.15 0 0 125709

Szia Kemhu!

Kedves fórumtársunk, aki a keréktárcsákra "lecsapott", megemlítette, hogy ő budapesti, s talán tudna segíteni a szállításban a jövő hét végén (nov. 23-24.)

Email címem, amin megtalálsz: fórumnevem + freemail.hu

Van még SW-re való csomagtér elválasztó hálóm is, talán érdekel valakit: 125675 és 125676-os hozzászólások.

Üdv,

sbojan

Előzmény: Kemhu (125705)
Je-ges Creative Commons License 2019.11.14 0 0 125708

Sziasztok!

2008 2.0HDI 100kw RHR találkozott már valaki olyan hibával hogy nem mindig de néha elkezd rángatni a motor kb 1400-2000fordulat között, 2000-2200 felet simán húz ahogy kell.

meromokus Creative Commons License 2019.11.14 0 0 125707

Sziasztok! Airbag fault hibát ki tudná BP-n (vagy környékén) kiolvasni, megmondani konkrétan mi a hasfájása? Zolisys, te lehetsz az emberem? Köszi.

balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2019.11.13 0 0 125706

Év nyitó összejövetel

Az eddigi Trófiás helyszínnel szakítva idén Kecskeméten a Fekete Gólya étterembe tervezem az évnyitó találkát.

Időpont:

Cím:

Fekete Gólya Étterem

Jelentkezni a táblázat kitöltésével.

Időpont előtt 1 héttel van lehetőség módosítani a létszámot, tehát most szeretnél, de majd valami közbejön nem gond. Jelentkezz, csak hogy lássam mekkora helyre van szükségünk. Alsó hangon 20-30 fót jeleztem az étteremnek.

25 fő felett menü lehetőség is van. Egyeztetés alatt, hogy összességében kell menüt választani, vagy lehet külön-külön más-más menüt.

Külön rendelésre is rákérdeztem.

A héten még egyeztetek velük-e téren.

Az étteremhez egy nagy játszó tér tartozik a gyerekek részére, étteremben gyereksarok is van.

Kemhu Creative Commons License 2019.11.12 0 0 125705

Köszi, hogy tudnálak elérni??

Előzmény: sbojan (125701)
cruiser71 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 125704

Sziasztok

Pótkerék leeresztő ügyben kapott válaszokat köszönöm szépem.

Még nem tudom hogy a bowdent újíttatom fel vagy veszek új szerkezetet.

A zsu-ba 34.000 (gyári)

Péter

Előzmény: LUCzI FERencz (125702)
703 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 125703

Szia,

Keresel még felnit?

Van 4 db eladó, hozzátartozó csavarokkal és rajta lévő, de használatra nem alkalmas téli gumikkal.

üdv:

703

Előzmény: ostlere (125684)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.11.12 0 0 125702

Nem tudom, nem vettem.

Előzmény: cruiser71 (125697)
sbojan Creative Commons License 2019.11.12 0 0 125701

Szia Kemhu!

Bocsi a késői válaszért - "lakásfelújítok", így ritkábban ülök gép előtt.

Az idén én val'szeg nem megyek már Budapestre, ismerőseimről meg egyelőre nem tudok nyilatkozni. Ha lenne valaki akkor jelzem neked...

Üdv,

sbojan

Előzmény: Kemhu (125688)
FeZ_ Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125700

Furcsa módon bármelyik márkakereskedésben lehet rendelni ilyet, ennyiért. ;-)

Mazochisták kicsit drágábban és sokkal lassabban megrendelhetik az Unix / Bárdi vonalon is.

Előzmény: cruiser71 (125697)
FeZ_ Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125699

Ahol a Citroën-eken is :-P az adat-matricán az ajtóoszlopon vagy az ajtón vagy ahova tették. :-D

Kb. Ilyen: 

matrica

Ezen pl. az e - jelölésnél van, a 08117 az.

Előzmény: LUCzI FERencz (125695)
FeZ_ Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125698

Én értem, de nekem tökmindegy ki mit csinál. Ő kérdezte, hogy lehet-e kapni újat, én meg válaszoltam. Ennyi.

Előzmény: LUCzI FERencz (125696)
cruiser71 Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125697

Helló

Szóval hol lehet kapni?

Előzmény: LUCzI FERencz (125696)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.11.11 -1 0 125696

Tudod, mikor adnék én érte annyit! Amit meg lehet javítani 100 %-osra, pár órai munkával, arra minek majdnem 40 ezret rákölteni?

Előzmény: FeZ_ (125692)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125695

Peugeot-on hol van az ORGA szám?

LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125694

Ha meg lehet javítani, minek újat venni?

Előzmény: cruiser71 (125691)
cruiser71 Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125693

Helko

2006.05. gyártású.

Orga számot holnap tudom megnézni.

Egyébként hol kapható?

Péter

FeZ_ Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125692

De, a 9429 Orga szám utániakhoz. Br. 38603,- Ft.

Előzmény: cruiser71 (125691)
cruiser71 Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125691

Helkó

Láttam a javítási útmutatót értem is.

Újat nem lehet kapni?

Péter

Előzmény: LUCzI FERencz (125690)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125690

Van róla leírás a klubos oldalon.

Előzmény: LUCzI FERencz (125689)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.11.11 0 0 125689

Javítható, én is megcsináltam magamnak. Egyetlen rákfenéje van: Jó, ha van a közeledben valaki, aki tud keményforrasztani rézzel vagy ezüsttel és van hozzá készüléke. Kb. másfél órai munka volt.

Előzmény: cruiser71 (125687)
Kemhu Creative Commons License 2019.11.09 0 0 125688

Szia az ülés lehet ,hogy érdekelni fog de ez jövő héten derül ki.  Bp felé nem jársz vagy valaki ismerősőd?

Előzmény: sbojan (125685)
cruiser71 Creative Commons License 2019.11.09 0 0 125687

Sziasztok

Sajnos megadta magát a pótkerék leeresztő szerkezet.

Teljes gubancba a bowden. Félig engedett le aztán se fel se le.

Le kellett vágni a bowdenről a kereket.

Tudja valaki hol lehet beszerezni egy újat?

Esetleg felújíttatni valahol?

Várom a javaslatokat

Köszönettel Péter

setzka Creative Commons License 2019.11.09 0 0 125686

Esetleg vki ? Olyan problemam van hogy csípős füst szag az utas térben és folyamatosan világít a lambda szonda ikon , mire figyeljék esetleg mi lehet az? 307 sw 2004 rhr részecskeszűrős 

sbojan Creative Commons License 2019.11.09 0 0 125685

Szia ostlere!

Úgy néz ki, a felnik (csavarokkal, gumikkal) már gazdára leltek egy fórumtag személyében.

A többi kiegészítő (csomagtérelválasztó háló, extra ülés stb.) Debrecenben várja jövőbeni új tulajdonosát.

Üdv,

sbojan

Előzmény: ostlere (125684)
ostlere Creative Commons License 2019.11.08 0 0 125684

Szia! Helyileg merre vannak a felnik? illetve lehet, hogy a háló is érdekelne.

Előzmény: sbojan (125675)
Littledrake Creative Commons License 2019.11.05 0 0 125683

Sziasztok,

Kicseréltem a rádió egységet RD45-ösre, minden működik ami plusz feature-t jelentett a cserével, viszont a tolatóradarom azóta elnémult (a kijelzőn mutatja a távolságokat, csak nincs csipogás).

Van valami egyszerű gyógyír a csipogás előhozására, vagy mindenképp egy kisebb laboratóriumra lesz szükség?

Előre is köszi.

(Ui: Tényleg ennyivel gyatrább a Continental fejegység a Blaupunkthoz képest? Az sem volt egy csúcsminőség hangzásban, de legalább kevésbé ösztökélt, hogy kompletten cseréljek mindent ami az audióval kapcsolatos)

balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2019.11.04 0 0 125682

Év nyitó összejövetel

Időpont:

Cím:

Fekete Gólya Étterem

Jelentkezni a táblázat kitöltésével.

Külön rendelésre is rákérdeztem.

A héten még egyeztetek velük-e téren.

Az étteremhez egy nagy játszó tér tartozik a gyerekek részére, étteremben gyereksarok is van.

francecoupe Creative Commons License 2019.11.02 0 0 125681

Kerekek centírozásával kezdeném, ha utána is, akkor féltengely, főleg ha idővel erősödik és kiterjed sebességben.

Előzmény: Brutalbela (125680)
Brutalbela Creative Commons License 2019.11.02 0 0 125680

Gyorsításnál ráz az autó 70- 100 között előtte utána nem ,egyenletes gáznál,gurulásnál sem!307sw 2,0 benzin.

tippek?

sbojan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 125679

Szia!

Régiek. Sajna pontosan már nem emlékszem, mikor vettem őket, de holnap megyek a gumishoz cserére, s a raktárban lefényképezem a futófelületét/oldalát, meg a gyártási évét is megnézem.

De sokat ne fűzz a gumikhoz (bár nem sérültek) - inkább a felni és a csavarok érdekeljenek! :-)

Előzmény: meromokus (125677)
kundtm Creative Commons License 2019.10.31 0 0 125678
Sziasztok!
A tankszellőztető zavar ma meg lett oldva, kábel szakadásom volt.
meromokus Creative Commons License 2019.10.31 0 0 125677

Szia!

Mikoriak azok a gumik? Elképzelhető, hogy az enyémek még rosszabbak (cserélném is), de nekem 16-osak, lehet télre jobb lenne egy 15-ös garnitúra :)

sbojan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 125676

sbojan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 125675

Sziasztok!

Itt a téli gumi k felrakásának az ideje! :-)

Nekem viszont sajna már nincs meg a 307 SW-m, így eladóvá váltak az utána maradt gyári, 15-ös acéltárcsák.

Van rajtuk Continental téli gumi is, de én már nem használnám azokat csak vészmegoldásként.

A 4 darab felni együttes ára 18 000 Ft, s a rajtuk lévő gumikon kívül adom hozzájuk a 16 darab acéltárcsához való gyári csavart is.

Emellett eladó egy első szériás (2002) 307 SW-be (és talán a kombiba is) beszerelhető, gyári csomagtér elválasztó háló újszerű állapotban, míg egy 307 SW-be való, zöld színű, szintén gyári, plüss borítású ülés, ami a harmadik üléssorba rakható be. Az ülés ki lett bontva, de sohasem volt használva.

A csomagtér elválasztó háló ára: 15 000 Ft

A 3. sorba való extra ülés ára: 40 000 Ft

_Agyameldobom_ Creative Commons License 2019.10.29 0 0 125674

Heló, nálam is volt ilyen gond, gyári tűzkarikával megoldódott.

Előzmény: kapper307 (125669)
d.jocov Creative Commons License 2019.10.27 0 0 125673

Hát úgy néz ki, ez jó lesz:

https://www.autoalkatreszonline24.hu/tyc/8276092

Előzmény: FeZ_ (125671)
d.jocov Creative Commons License 2019.10.27 0 0 125672

Köszi!

Utánanézek.

Nekem majdnem mindenhol a 1253C0 adja, de láttam a 1253-ból még 5-6 féle betűjellel

Előzmény: FeZ_ (125671)
FeZ_ Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125671

Azt írja, hogy 1 ventilátor, 2 sebességfokozat, 130W

A gyári cikkszáma pedig: 1253K2.  (van egy régi cikkszám is, ezt leváltották, de esetleg némelyik program ezt ismeri: 1253F0)

Előzmény: d.jocov (125668)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125670

Cső! Ezt már nézted? : 123539 hsz.

Előzmény: dhzol (125657)
kapper307 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125669

Köszönöm. A gyári oldalon a képen is csak ezek vannak, de akkor utánna nézek. Viszont most mentem vele, amikor már üzemmeleg a motor, akkor abbahagyja a nyikorgást.

Előzmény: FeZ_ (125665)
d.jocov Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125668

Végül találtam a gépen alvázszámot.

VF33CRHRH83572612

Előzmény: FeZ_ (125666)
d.jocov Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125667

Köszi addig is, de a kocsiban van a forgalmi, majd holnap írom.

Előzmény: FeZ_ (125666)
FeZ_ Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125666

Az alvázszám utolsó 8 karakteréből elvileg kiadja a gyári program, hogy mivel volt szerelve a tiéd. Gyári cikkszámmal. 

(vagy megírod és kikeresem neked, vagy kikeresed magadnak)

Előzmény: d.jocov (125664)
FeZ_ Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125665

Ha csak azok voltak a készletben, amik a képen vannak, akkor fieber alátétet nem kaptál. Azt a tányéralátétbe kellene beletenni, amibe felfekszenek a rugók. Én először megpróbálnám azokat pótolni.

(van utángyártottban külön)

Előzmény: kapper307 (125663)
d.jocov Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125664

Szeretnék egy kis segítséget kérni!

307 RHR 2004. 10. havi

Nézegetem a neten a hűtőventilátorokat  az autoalkatreszonline24.hu 385- 410-450 mm átmérőben adja az autómhoz na de melyik kell nekem? megint garázs - akna és vehetem le alul a műanyagot hátha onnan meg tudom mérni, vagy?

Merthogy nem ment, széthúztam, fesz kijött, adtam a motornak akkuról feszt semmi, összedugtam,babráltam egyszer csak jó lett, azóta jó. A tököm se érti ezt, vastag kábelek, szép tiszta csatik, valami bibi a motorral lehet, ok most jó, de vennék egyet azt ha megint megáll, csere, de mekkora átmérőt?

Köszönöm előre is a tippeket!

kapper307 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125663

100 km van bennük, csak azt nem értem az első képen lévőnél miért van alul ah a sáv.

Egy ilyen lett beszerelve

Lehet hogy az új tűzkarika?

Előzmény: FeZ_ (125662)
FeZ_ Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125662
Képről nekem nem tűnnek rossznak.
Előzmény: kapper307 (125659)
FeZ_ Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125661
A szerelékcsomagban volt fieber alátét is a rugók alá ?
Mert az pont azt hivatott megakadályozni, hogy mozgás közben nyöszögjenek a rugók. Ha volt és be is lett szerelve, akkor passzolom, meg kell hallgatni alulról aknából, közelről. Esetleg a csavarok mérete nem megfelelő.
Előzmény: kapper307 (125660)
kapper307 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125660

A másik problémám, hogy kapott bosal középső és hátsó dobot. Cserélve lett az összes tartóbak is.

Pluszba a képen 14-essel jelölt szerelékcsomag. Amit észrevettem, hogy amíg nem lesz üzemmeleg az autó, addig pattog , nyikorok, a kipufogó minden váltásnál, vagy rándklásnál. Ezt mi csinálhatja, a rugós rész?

kapper307 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125659

Előzmény: kapper307 (125658)
kapper307 Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125658

Sziasztok! 

Új tárcsát és betétet kapot az autó. Normális a két hátsó tárcsa? 

dhzol Creative Commons License 2019.10.26 0 0 125657
Szia!

Olvastam a régebbi problémád. Ha meg oldódott el tudnád nekem mondani mi okozta a hibát?
Köszönöm
Előzmény: gustavsson85 (123538)
francecoupe Creative Commons License 2019.10.22 0 0 125656

Mágnesszelep, vagy a kábele.

Előzmény: kundtm (125653)
francecoupe Creative Commons License 2019.10.22 0 0 125655

Milyen márkájú szilentet tettél bele? 

Előzmény: dciclio (125654)
dciclio Creative Commons License 2019.10.21 0 0 125654

Sziasztok!

2 hete cseréltem a lengőkarban a szilenteket újra. Tegnap vettem észre, hogy a középső szilent mindkét oldalon kijött. Beépítve azt láttam, hogy kb. 1,5 cm-re felfelé. Kivéve a lengőkart, kézzel lazán kijött. Belesajtoltam újra baloldalit is és a jobb oldalit is. Kb 10 km megtétele után látom, hogy a jobboldali megint kijött 1,5 centit. Mi a francért jöhetett ki? Vacak az utángyártott szilent? Vagy én csináltam rosszul valamit? A lengőkar vas és a szilent között nem kell lennie semmi betétnek, ugye? Csak a szilent van belepréselve a vasba úgy látom.

(nem vagyok autószerelő, csak hobbim)

kundtm Creative Commons License 2019.10.21 0 0 125653
A hiba törlést követő 6. Inditáskor menet közbe megint fel villant, majd az azt követő 4. Inditás után kialaudt. Elsőre is ezt tette, vissza számoltam. Ma beszélek a szerelővel, de ez most komolyan mi? Kontakt hiba? Ami ilyen arányban jön elő?
hayabusa123 Creative Commons License 2019.10.19 0 0 125652
Kiolvasta, és az a hibakód, igen lehet.
Előzmény: kundtm (125651)
kundtm Creative Commons License 2019.10.19 0 0 125651
Sziasztok!
307 sw 1.6 benzin 2007.. Anti pollutions fault hiba, kiolvasáskor a szerelő azt mondta hogy a benzin tankból származó gázt egy szelep vezérli a gyujtás térbe és ennek van zavara. A 4. Elindulás után eltünt a hiba jel, kitörölteztem azért. Most inditom megint menet közben fel villant. Ugyan ez.. Jövő héten tudom csak vissza vinni. Most ilyenkor valoban ez a szelep lehet rossz?
Janos1981 Creative Commons License 2019.10.18 0 0 125650
Üdv. Jelenleg egy 1.6 benzines 307 sw-m van. Nekem egy kicsit lomha így szeretném 2.0 cserélni persze benzinest. Diesel semmiképp. Mik a tapasztalatok a 2.0 benzinnel? Esetleg az automat váltós verzió problémás. Van valakinek tapasztalata vagy ezeknek ismert tipushibái? Az alapokon kívül ami motortól függetlenül tipushiba azokat sajnos ismerem.
703 Creative Commons License 2019.10.14 0 0 125649

125644-es hsz.
érdekel?
Előzmény: 95556342024-4 (125648)
95556342024-4 Creative Commons License 2019.10.12 0 0 125648

Sziasztok !

185 65 R15 téli gumijaim felnin (feketék) keresnek dísztárcsát (lehetőleg ezüst) .

Irányár 9.000-10.000 ft.

hayabusa123 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 125647
akumlatort kicseréltem hibamentes lett az auto az aku volt zárlatos
Előzmény: FeZ_ (125636)
morcibacsi Creative Commons License 2019.10.10 0 0 125646

Sehol. Illetve az Androidos fejegység dobozában. A kormányvezérlőnek nincs külön csatlakozója, CAN vagy VAN buszon kommunikál (évjárattól függően), így az új fejegységhez kell hogy legyen valami illesztőelektronika, ami rá tud csatlakozni az autó hálózatára, ahol elkapja azokat a csomagokat, ami a kormányvezérlőtől jön.

Előzmény: BenesBoy (125645)
BenesBoy Creative Commons License 2019.10.10 0 0 125645

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Adott egy Androidos 2 Din-es fejegység. A kérdés, hol találom a kormányvezérlő csatlakozóját, amit a fejegységre kéne kötni? 

Köszönöm!

703 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 125644
Sziasztok,

Peugeot 307 hez 15" gyári/használt lemezfelni 4db eladó!
ár: 5000 huf/db
Ugyanitt 4 db eredeti dísztárcsa is keresi gazdáját.
Érdeklődni mail-ben.
hayabusa123 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 125643
szia, a hibáról, és javításról pár sor légyszives írj, mit cserélt, hogy indult be, és megint előfordulhat a hiba?
Előzmény: Imre Német (125639)
hayabusa123 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 125642
a hiba, és javításról írj pár sort légyszives köszi
Előzmény: Zolysys (125634)
Smíró Creative Commons License 2019.10.08 0 0 125641

Köszi, ismerjük:)) Azért ajánlották bátran Neked is:))

Előzmény: Imre Német (125639)
Imre Német Creative Commons License 2019.10.07 0 0 125640

SZIA HA IMMO HIBA van keresd zolysyst :anthi theft faulty: kb 20 percbe kerűlt

Imre Német Creative Commons License 2019.10.07 0 0 125639

sziasztok nagyxon szépen köszöném zolysisnek a a mai munkáját csak ajánlani tudom . az autóm 307 break már 3 hete állt de ő  csodát csinált ,pöcc-röffre indul immo hiba útán . hibaűzenet nélkűl. BÁTRAN AJÁNLOM  MINDENKINEK ÉS NEM SZÁMIT MERRE LAKSZ HÁNY KILOMÉTERRE . 

hayabusa123 Creative Commons License 2019.10.07 0 0 125638
Szia van 1 2011es peugeot 206 1.6 diesel, az a probléma vele valami leszívja az aksit, 1 ejszaka alatt, erre az áramtalanító rendszerre gondolok ami lekapcsol a lekapcsolom a gyujtast.
Előzmény: FeZ_ (125636)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.10.06 0 0 125637

Őt keresd,tuti életre kelti 100%.Klik a nevére

Jena307

FeZ_ Creative Commons License 2019.10.05 0 0 125636

Írj egy emilt nekem !

Roli1980 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 125635

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem :)

2001-es évjáratú 307-es 2.0 hdi

nem indul. valószínű a bsi modul felejtette el a dolgokat. valakinek van ilyen jellegű tapasztalata bsi programozásban? mar a 3. szerelőnél van a kocsi. próbáltam már komplett szettet venni, motorvezérlő, bsi, kulcs. persze a szerelő nem tudta életre kelteni az autót. így az a szett vissza lett küldve. lassan 7 hónapja áll az autó.

esetleg ha valaki tudna segíteni azt előre is megköszönném.

Zolysys Creative Commons License 2019.10.03 0 0 125634

9.00 után hívj fel. elérhetőség adatlapomon

Előzmény: robee19 (125631)
kapper307 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 125633

Köszi!

Előzmény: meromokus (125630)
kapper307 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 125632

Köszi! 

Előzmény: FeZ_ (125629)
robee19 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 125631
Sziasztok. Nemrégiben került hozzám egy 2005-ös break, amiben a fűtésszervó fogaskerekek felújításra szorultak (csak meleg levegőt tolt). A leírások alapján meg is rendeltem a felújító kitet, de mikor szétszedtem akkor derült ki, hogy a jobb oldal középső motorja nincs is benne :D, ami ugye a befújás irányát változtatná. Hiába keresem a ráírt adatok alapján ebay-en kívül nem nagyon találok. Esetleg nincs valakinek bontásból adódóan elfekvőben? Vagy tudnátok segíteni, hogy keressem az alkatrészbeszállítóknál?
meromokus Creative Commons License 2019.10.02 0 0 125630

Nekem 2.0 benzines kombi van, a katalizátor Walker, a középdob nem tudom milyen márka, a hátsó dob MTS. A hátsó dob és a középdob találkozásánál már hiányzik kb. 2 cm hossz a rendszerből, alig tudtam összerakni. Sajnos nekem is hangos, zörög, sőt, motorféknél olyan hangja van, mint egy rallyautónak aminél még a kipufogóban is ég az üzemanyag. Előbb fogom megszokni, mint megoldani sajnos :/

Előzmény: kapper307 (125628)
FeZ_ Creative Commons License 2019.10.02 0 0 125629

"Azt hittem a Bosal prémium márka."

Már elég régóta nem az sajnos, max. az itthon kaphatók közül a jobbik fajta.

A Walker talán még jobb minőséget képvisel. 

Előzmény: kapper307 (125628)
kapper307 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 125628

Sziasztok!

Járt már úgy valaki, hogy a Bosal középső dob 2.5 év után szétesett belül? Gázadásnál rezonál, zörög az egész belseje. Ki kellene cseréltetnem, de nem tudom melyiket érdemes megvenni az utángyártottakból. Azt hittem a Bosal prémium márka. Mondjuk amióta ki lett cserélve a hátsó dobbal együtt, sokkal hangosabb lett az egész, ez normális? Az a baj hogy gyárit megnézve (Peugeot katalógusból)120 a kettő, mondjuk Bosalból meg 55.

Köszi

Üdv.: M.

meromokus Creative Commons License 2019.09.23 0 0 125627

Az utastéri hőcserélő előtt tudod lelégteleníteni a hűtőrendszert, feltöltés után érdemes párszor légteleníteni és ránézni a szintre, utána jó lesz. Amit kitaláltál alapvetően jó lesz, olyan sok folyadék nem fog hiányozni belőle.

Előzmény: kapper307 (125617)
Matrix2006 Creative Commons License 2019.09.23 0 0 125626

Nézz szét a FB-on, a Peugeot 307 csoportba mindig van eladó.

Előzmény: tv307 (125625)
tv307 Creative Commons License 2019.09.22 0 0 125625

Sziasztok!

Bár 4 éve eladtam egy akkor hibátlan 2.0 hdi-t, de az élet úgy hozta hogy most ismét vennék egy ilyet, 90 lovas előnyben. Kérem hogy aki tud egy rendezett, jól szervizelt példányt 600-900ezer körüli árkategóriában, az itt a fórumon jelezze. Magánszemély eladót keresek.

Köszönet

Zolysys Creative Commons License 2019.09.22 0 0 125624

120 vagy 10 év

Előzmény: thaibox (125623)
thaibox Creative Commons License 2019.09.20 0 0 125623
Sziasztok! Azt meg tudja nekem mondani egy hozzáértő, hogy pug 1.6 benzin, vezérműszíj csere periodusa mennyi? Gates szíj van most benne, es 80 ezer km a szijban . Köszönöm
kymbreak Creative Commons License 2019.09.18 0 0 125622

Nem kell ott regisztrálni semmit, megy az egyszerűbben is.

Előzmény: FeZ_ (125618)
imro4 Creative Commons License 2019.09.18 0 0 125621

szia köszönöm holnap hivlak

Előzmény: Zolysys (125559)
Zolysys Creative Commons License 2019.09.18 0 0 125559

9-18

Előzmény: imro4 (125615)
imro4 Creative Commons License 2019.09.17 0 0 125619

szia gyújtás ráadáskor beadja a hibaüzenetet felmegy benzin és az höfokjelzö is megy az ac pumpa ,hallani de ennek ellenére semm vagy csak sokadszora  iletve van hogy 1 orán keresztül semm tudtam elinditani .De van olyan is hogy ha a gyújtást ráadom akkor kiadja a economy faultyt és és akkor nem is is tudok gyújtást ráadni csak ha leveszem az akksi sarut és visszarakom ilyenkor megint csak az immo hibát irja ki és engedi az inditást,

Előzmény: francecoupe (125616)
FeZ_ Creative Commons License 2019.09.17 0 0 125618

Általánosan én innen szoktam nézni és rendelni adott esetben: 

http://www.mercateo.hu/

https://www.tme.eu/hu/

https://hu.rs-online.com/web/

Ha itt nincsen, akkor gyárit rendelek. Van service.citroen.com regisztrációd ? Mert akkor ott te is keresgélhetsz csatlakozót. Sajnos hiába linkelem be az oldalt, mert reg' nélkül nem barangolhatsz rajta, pedig az alkatrészeknek ingyenes az elérhetősége.

Előzmény: hayabusa123 (125610)
kapper307 Creative Commons License 2019.09.17 0 0 125617

Sziasztok!

307 break 2003-as 1.6 benzines az autóm. 2 éve cseréltettem kiegyenlítő tartályt. Sajnos ezt a fajtát rakták bele:

Szerintem ez nem az 1.6 benzinesé. Valahogy nem is egyenes, így nem lehet pontosan látni, hogy meddig van feltöltve.

Most vettem egy bontottat, kitisztítottam, és szeretném beszerelni.

Mivel nem vagyok autószerelő, azt szeretném kérdezni, hogy jó e úgy ha kiszívom a tartályban lévő folyadékot, majd lehúzom a két csövet, beszerelem az újat rádugom a két csövet, és felöntöm szintig. Kell e még ezután légteleníteni, vagy valamit csinálni?

Köszönöm!

francecoupe Creative Commons License 2019.09.16 0 0 125616

Mit jelent a nem indul? Önindító teker? Gyújtás ráadáskor megy az ac pumpa?

Előzmény: imro4 (125602)
imro4 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 125615

szia azon a számon mikor hivhatlak esetleg ?

Előzmény: Zolysys (125613)
imro4 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 125614

szia szerinted a kulcsom nem okés arra gondolsz?

Előzmény: Zolysys (125613)
Zolysys Creative Commons License 2019.09.16 0 0 125613

Ha bicskakulcsod van akkor xar rajt az immo. elhozod, elküldöd megjavítom

Zolysys Creative Commons License 2019.09.16 0 0 125612

Van csatim valahol :)

Előzmény: hayabusa123 (125607)
meromokus Creative Commons License 2019.09.16 0 0 125611

A több tüskés csatlakozó kísértetiesen hasonlít a hátsó lámpa csatlakozójára, az nem lehet jó hozzá?

Előzmény: hayabusa123 (125610)
hayabusa123 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 125610

Előzmény: FeZ_ (125608)
hayabusa123 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 125609

az eredeti csati mar nincs meg,tavaly vettem csak rezisztort,eddig bïrta,most vettem komplett motort es nem akarom osszeganyolni

Előzmény: FeZ_ (125608)
FeZ_ Creative Commons License 2019.09.15 0 0 125608

Egy képet dobhatnál róla, mert bevallom most hirtelen nem emlékszem a csatlakozójára. :-(

Előzmény: hayabusa123 (125607)
hayabusa123 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 125607
szia 2001 peugeot 307 1.6b szétégett a fűtés motor csatlakozó, ami a félkör alakú aluminium, fordulat szabályzóra megy, vettem hol kapok, czatlako, ót hozzá? az ebay on a masik tipusú van de rengeteg, ami nekem kell azt nem latom
Előzmény: FeZ_ (125605)
imro4 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 125606

értem barátom nézte aki német autokkal foglalkozik nézte az adatokat is amikor beindult minden adat megfelelt a határoknak de az autom azta is csak sokadikra vagy egyáltalán nem indul már nagyon kész vagyok töle .tudsz valamit vagy vakit ajánlani hogy hol kezdjem vagy mit csináljak gondoltam már arra is mert utána néztem cseppelen van egy immos aki kiiktatja igaz sok tizesbe kerül de ha mégsem az akkor csak kidobtam a pénzt 

Előzmény: FeZ_ (125605)
FeZ_ Creative Commons License 2019.09.14 0 0 125605
A diagolás nem a hibakód kiolvasásban merül ki. Paraméterek nézegetéséből elég sok egyéb info' megtudható. Persze nem árt tudni, hogy mit kell nézni.
Előzmény: imro4 (125604)
imro4 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 125604

szia az is megvolt ezeket adta ki;p0480 radiator fan,control 1 actation,..p0704 clutch contact malfunction.,,u1003 can interféce component switched off. gyakorlatilag azt is irta hogy azért nem tudom beinditani mert már jár a motor pedig nem . erre adjon valki tippet

Előzmény: FeZ_ (125603)
FeZ_ Creative Commons License 2019.09.14 0 0 125603
Hát ha immo'-ra panaszkodik, akkor felesleges volt főtengely jeladót cserélned.
Én a helyedben megnézném gyári szintű diaggal a gépet, azzal valószínűleg kiderí hető mi a nyűgje.
imro4 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 125602

sziasztok

valaki tudna esetleg segiteni.Van egy peugeot 307 kombim 1.6 16 szelep 2005 -ös benzines kb 2 hete nem akkar indulni vagy csak sokadikra hibaüzenetel folyamatosan az immora panaszkodik .felsö holtponti jeladot cseréltem

imro4 Creative Commons License 2019.09.13 0 0 125601

szia én cseréltem a gyergyákat és a gyujtástrafót egyben azóta 1.5 év tökéletes saját magamnak olvastastam ki aa hibát 

Előzmény: meromokus (125387)
thaibox Creative Commons License 2019.09.12 0 0 125600
Sziasztok, peugeot 307 break 2004 es evjarathoz keresek potkerek leereszto mechanijat.
kundtm Creative Commons License 2019.09.11 0 0 125599
Azt mondták a nagy okosok hogy vagy a mehanika ment tönkre, ami a nagyobbik rossz lenne, vagy csak az indito elem ami csak 5-6 ezer forintos buli. Kedden megnézik.. Most igy picit megrezegtetem a kulcsot a zárba és elfordul. Azt mondt@k bontóbol nézzek makd kompletten adnak hozz@ kulcsot a chipet figyeljem h rajta legyen, de hogy akkor több kulcsom lesz, meet az ajto z@rat a régivel kell nyitni. De most kérdem én, ha az auton csak egy zár van ami kulcsos, akkor nem kellene csak azt is kiszedetni a bontossal és akkor egy kulcs kellene. Csináltatok már ilyet?
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.09.11 0 0 125598

Csak az elektrik részben is van kis mechanika,pici rugók,érintkezők.Van úgy,hogy nem tudsz indítózni,csak kissé erőltetve,de olyan is van amikor vissza kell csavarni beinditás után mert önállóan nem teszi.Van pár ilyenem.

Előzmény: FeZ_ (125597)
FeZ_ Creative Commons License 2019.09.10 0 0 125597

Ha a kulcs csak remegtetésre fordul el, nem valószínű, hogy az elektromos része a ludas, hanem a mechanikus része. Szerintem.

Előzmény: hegizoli 307 SW (125596)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.09.10 0 0 125596

Az oroszlán féle kapcsolót még nem szedtem szét,de egyes tipusoknál csak a kapcsoló részét kell cserélni,a kulcs rész marad.A kapcsolórész ami alul van,a kopások miatt is szokott  rendetlenkedni :)

Előzmény: kundtm (125595)
kundtm Creative Commons License 2019.09.09 0 0 125595
Sziasztok
307. 1.6 benzin 2007 es..
2 napja kezdte el hogy nem tudom elforditani a kulcsot a gyujtáskapcsolóban. Ma már 5 percet kellett játszanom vele, hogy el tudjak indulni. Haza értem leszedtem a burkolatota kormány alatt lehuztam a villamos csatikat, befujtam féktisztitoval kifujattam, majd olajsprayt adtam neki. A gyári fix kulcsal j@tszottam vele, most igy megkell remegtetnem a kulcsot a zárba ugy fordul el. Ez most kompletten cserés vagy van valami más megoldás? Az uj milyen árba van mert csak bontottat találtam 15 20 ezerért. De arra nincs garancia h jo is. Tudtok segíteni?
Köszi
BenikeHUN Creative Commons License 2019.09.09 0 0 125594

Oksa, köszi! Megpróbálom majd hátha.

Előzmény: voges78 (125593)
voges78 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 125593
PeugeotPlanet,Lexia!Delphi-vel nekem sem kommunikált az 1.6hdi.
Előzmény: BenikeHUN (125590)
vinzo7 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 125592

Sziasztok! Szeretném kérdezni hogy a 2.0 hdi vezérműtengelyei (RHY-RHS) egyformák lehetnek? Köszönöm

Skizograndpa Creative Commons License 2019.09.08 0 0 125591
Sziasztok lenne egy peugeot 307 sw 1.6 nfu autónk.
A napokban az inditásnál a szerviz intervallum lámpa nem ír kilométert. Volt még vissza 24 ezer legutóbb. Én magam azoktam resetelni olajcserekor. De a napokban eltűnt a kilometer értek csak a kulcs maradt ott. És resetelni sem emged. Bejőn a 10-zes szám és nem számol vissza. Szerintetek mi lehet a probléma? Köszi előre is szép napot.
BenikeHUN Creative Commons License 2019.09.08 0 0 125590

Sziasztok!

Adott egy peugeot 307 1.6 hdi 2007-es. Diag szerint BSI csere volt benne, de hibakódokon kívül képtelen olvasni, delphi programmal lett nézve és a 9HV-t se találta rá, csak 308-ba. De azzal se kommunikál. Esetleg valakivel történt már ilyesmi? Válaszokat előre is köszönöm!

mrrr74 Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125589

Köszi, így lesz. Amikor beraktam szinte 100%-ig biztos voltam benne, hogy csipogni fog :)

Előzmény: hegizoli 307 SW (125586)
mrrr74 Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125588

Szia,

Köszönöm, közben megoldódott :)

Előzmény: naveed (125581)
meromokus Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125587

És ahogy fújja a szél a ponyva és a kasztni közé szorult por pedig szépen elrendezi a fényezést is.

Előzmény: Matrix2006 (125585)
hegizoli 307 SW Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125586

Szia! Igen rá kellene dugni a diagot és megkeresni a rádiót és alvázszámot dobni neki. De álltalában hozzáadja csak le kell OK-olni és nem fog csipogni :)

Előzmény: mrrr74 (125580)
Matrix2006 Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125585

Ha nem szeretnéd, hogy a kasztni szétrohadjon és az elektronika megbolonduljon akkor elfelejted a takaróponyvát. Bedunsztolod vele a kocsit, közel 100%-ot eléri a páratartalom , ami mindenhová bejut.

Előzmény: Littledrake (125584)
Littledrake Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125584

Sziasztok,

Tud valaki ajánlani 307 kombi változatra takaróponyvát ami a kisebb madarak ajándékai mellett a griffek és a sárkányok támadásait is bírja?

Előre is köszi.

LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.09.06 0 0 125583

Sziasztok!

2008-as, ráncfelvarrás utáni 307 BREAK-hez keresek középső pótféklámpát. 

voges78 Creative Commons License 2019.09.05 0 0 125582
Sziasztok!
Van 2 probléma az autóval.307 1.6hdi 9hy
1.Indításnál remeg az autó és füstöl nem kicsit,majd kb 30mp után elhagyja.
Egyébként jól megy és jól fogyaszt.Ez a füstölés+ remegés aggaszt.
Volt már diagon ami egr hiba,és izzító gyertya hibát írt
Járt már igy valaki?Valaki járt már így?Mi volt ott a hiba?
2.A szervónak a hangja alapjáraton elég jól hallatszik akkor is,ha nem tekerem a kormányt.Néztem az olajat és normál szinten van,amúgy semmi bajt nem észlelek a hangon kívül.
Szerintetek mi a hiba?
Köszi előre a válaszokat.
naveed Creative Commons License 2019.09.05 0 0 125581

Szia!

Dolj rám egy mailt és akkor nem felejtek el holnap küldeni egy telefonszámot és nevet, aki Veresen meg fogja tudni csinálni.

Előzmény: mrrr74 (125580)
mrrr74 Creative Commons License 2019.09.05 0 0 125580

Sziasztok,

Új fejegység került a 307-be és folyamatosan csipog. Azonos típus, gyári, de gondolom engedélyezni kellene az autóhoz. Esetleg lenne valaki aki Veresegyház környékén meg tudná nekem ezt csinálni? Köszönöm szépen.

soryton Creative Commons License 2019.09.01 0 0 125579

...volt egy ilyen gondolatom is ...de nem akartam elkapkodni...   :-))

Előzmény: Alw (125578)
Alw Creative Commons License 2019.09.01 0 0 125578

Idő közben megkaptuk a problémát. A benzin szívattyu volt a hibás. Cseréltük és egy sor probléma meg oldódott pl a napi első indításkor a rángatás, nincs "antipolution default" hibaüzenet.

Előzmény: soryton (125563)
meromokus Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125577

Így viszont ha van multimétered, vagy legalább egy próbalámpád, akkor tudod már mérni, hogy a két relén megjelenik-e a kapcsolófeszültség, illetve a kapcsolt oldalon mizu.

Előzmény: d.jocov (125576)
d.jocov Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125576

Na, megvizsgáltam a gépezetet.

Futattam a lassú és a gyors fokozatot is, teszt lefutott, hibát nem talált. Gondolom akkor a vezérlése rendben van,de forogni nem volt hajlandó.

Megnézem holnap a két relénél lévő biztit is, nagyon remélem az lesz a bibi...

Előzmény: meromokus (125573)
d.jocov Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125575

Sajnos akna csak magyarba van.....

d.jocov Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125574

Igen, valóban el kehet menni.... most hogy így mondod

Ja én is gondoltam a diagra, vettem a multkor egy PSACOM diagot, legalább most kipróbálom, hátha előrébb jutok.... estefelé ha nem lesz már nagyon meleg, megvizsgálom....

köszi...

meromokus Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125573

Van két relé a ventillátor mellett, azokhoz hozzá lehet férni a lökhárító leszedése nélkül is (illetve szerintem az 1. fokozat ellenállásához is), ha van aknád, de először tényleg azt lenne jó megtudni, hogy egyáltalán el akarná-e indítani...Gyári diagnosztikával ez biztosan tesztelhető, lehet ennyi pénzt megérne, mielőtt feleslegesen lebontod az elejét. (Pro tip, az autósboltig lökhárító nélkül is el lehet menni :) )

Előzmény: d.jocov (125572)
d.jocov Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125572

Pedig de jó lenne tudni, hol melyiket?

A gondom csak az, ha szétszedem nem tudok mivel elmenni, venni ha kell valami....

egyenlőre várok, menet közben minden ok, csak stauban van gond, klíma leáll, vízhőfok felmegy, akkor fűtenem kelett hogy 100 alatt tartsam a vizet.....

Előzmény: Papalac (125571)
Papalac Creative Commons License 2019.08.31 0 0 125571

Motor vezérlőnél szoktak késsel összezárni két vezetéket, hogy teszteljék a ventit.

Nem tudom melyiket.

Előzmény: d.jocov (125570)
d.jocov Creative Commons License 2019.08.30 0 0 125570

Fiúk!

Tanácsokra lenne szükségem. Nem megy a hűtő ventilátorom, semmilyen  fokozatban.

a motortéri biztit megnéztem 50A ok, de azért kicseréltem.

Van elöl is a ventilátornál is ha igaz, de ahhoz  sokat kell bontanom.....

minden következő okosságra vevő vagyok

köszönöm előre is

Papalac Creative Commons License 2019.08.30 0 0 125569

Ha gond van valamelyik ablakkal, akkor a tető nem működik.

A középső gomb minden ablakot nyit-zár egyszerre. A vezetőoldali kapcsolóval ki lehet kapcsolni a hátsó ablakok vezérlését. 

Előzmény: szeka666 (125568)
szeka666 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 125568
Időközben kézzel leírás szerint kinyitottam a tetőt, de a hibaüzenet ugyan az volt és nem húzta fel a tetőt, 2 hátsó ablak szint úgy nem ment, biztosíték táblát az utastérben ellenőriztem, 2 hátsó ablaké kiégett, cseréje utan most nyitja a tetőt és a bal hátsó ablakot is felhúzza, de a jobb hátsót nem, gombbal próbálva lefele byomva kattan az üvegnél, felfele semmi, kaptam egy tippet hogy a sofőr ajtó kapcsoló konzol hibája miatt is lehet ez, mert onnan fut mindenhova, esetleg vélemény?
Előzmény: Papalac (125566)
szeka666 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 125567
Értem, egyébként kivülről nem látszik semmi hézag, szerintem bezárt, elég csak a szélvédő tetején lévő zárat mechanikusan bezárnom, vagy nyissam le az egész tetőt mechanikusan? Mert most ugye sehova nem megy! A leírásban szerintem csak a becsukás van leírva mechanikusan, vagy vissza felé is működik?
Előzmény: Papalac (125566)
Papalac Creative Commons License 2019.08.30 0 0 125566

Nem záródott be a tető rendesen. Gondolom nem is csipogott a zárás végén. Meg kell mozgatni, esetleg a kulcsával bezárni a kezelési leírás szerint, aztán megnézni a szélvédő tetején a zárakat, nincsenek- meglazulva.

Előzmény: szeka666 (125564)
Papalac Creative Commons License 2019.08.30 0 0 125565

307-ben nincs ilyen kapcsoló!

Előzmény: soryton (125563)
szeka666 Creative Commons License 2019.08.29 0 0 125564
Sziasztok! 2004 1.6 benzin 307cc hibára kérnék segítséget, a tető becsukását követően nyonva tartottam a gombot, hogy húzza fel az ablakokat is, ekkor a roof mechanism problem felirat jelent meg és nem húzta fel az ablakokat, ajtóról vezérelve a 2 elsőt felhúzza, de a 2 hátsót nem, hibaüzenetet írja, tetőt nem nyitja, tippek esetleg?
soryton Creative Commons License 2019.08.29 0 0 125563

...mert a Citroen-ekben pl. van egy kapcsoló ami baleset esetén leállítja az üzemanyag szállítást ... nálam volt ilyen eset egy kátyúba hajtás során ...feltételezem a Peugeot-ban is van ...első lépésben ezt nézném meg és így nézz ki ..

Előzmény: Alw (125562)
Alw Creative Commons License 2019.08.28 0 0 125562
Nem igazán. Max. kisebbet. Miért?
Előzmény: soryton (125561)
soryton Creative Commons License 2019.08.28 0 0 125561

...nem fogtál meg egy kátyút véletlenül mielőtt le állt...?

Előzmény: Alw (125560)
Alw Creative Commons License 2019.08.28 0 0 125560

Üdv! A kérdésem a következő lenne:Az autó Peugeot 307 2002 benzines 1,6-os. Ma menet közben leállott a motor és többet nem tudom visszaindítani, 1 másodpercre mintha berobban a motor de leáll utána. Üzemanyag van benne.  A benzin szivattyú zúgása hallatszik 2-3 másodpercig a kulcs elfordításakor. A check lámpa hibát nem jelez.

Zolysys Creative Commons License 2019.08.28 0 0 125559

nEM espS NÉL NEM LÉNYEG

Előzmény: Jurij_87 (125558)
Jurij_87 Creative Commons License 2019.08.26 0 0 125558

Hello! A kérdésem a következő lenne: Peugeot 307 2004 benzines 1.416 V kocsinál a kormányelfordulás érzékelő hogyan ellenőrizhető, hogy helyesen lett visszaszerelve? Kifejtve a dolgot: rossz az indexkar és kiszedtem a comm2000 egységet. Megcsináltam a cserét egy új rugós pöcökre az indexkar végén. Összeraktam mindent, de nem volt lerögzítve a kormányelfordulás érzékelő. Szerelés közben forgott kicsit, de teljes fordulatot nem tett egyik irányban sem (bár már nem vennék rá mérget). Visszaállítottam ugyanabba a pozícióba, ahogy kiszerelésnél is állt és az egész egységet visszaraktam egyenes kormányállásban, ahogy kiszerelésnél is levettem. A kocsit kipróbáltam. Nem jelzett hibát és a kományzáson sem vettem észre  semmi furcsát. Azért szeretném biztosan tudni, hogy nem csesztem el semmit, ezért érdeklődöm, hogy milyen módon lehet rájönni. Pl. Szervízben ki tudják olvasni géppel?

LUCzI FERencz Creative Commons License 2019.08.23 0 0 125557

Sziasztok! 307 Break 1.6HDI 2008. bal tompított nem ég. Izzó jó, cseréltem, biztosíték jó, cseréltem. Összeégve nincs, Csatlakozó szoros. Mit nézzek még meg?

setzka Creative Commons License 2019.08.23 0 0 125556

thx

Előzmény: Zolysys (125555)
Zolysys Creative Commons License 2019.08.21 0 1 125555

igen

Előzmény: setzka (125548)
#Bende# Creative Commons License 2019.08.21 0 0 125554
Szia, köszi! jártam ott múlt héten - mert a net ezt dobta ki.
Ipari parkban, de ha van másik arra érdekel. Nem volt szinte semmijük :/ pedig a weboldaluk szerint ígéretesnek tűnt és azt gondoltam Dunát lehet már rekeszteni az alkatrészekből mára. Sajnos a telefont nem vették fel, így potyára mentem.. Pedig ahogy elneztem a srácot ott, belefért volna az életébe, hogy felvegye a telefont.
Előzmény: meromokus (125553)
meromokus Creative Commons License 2019.08.21 0 0 125553

Ecseren van bontó, ahol vásároltam már és elégedett voltam. Mondjuk a dobbetét ahhoz képest, hogy egy darab műanyag 15-re tartotta volna, ha lenne neki. Állítólag az utángyártott egy vödör szar, gyáriból meg bontott létezik. Mivel nekem kettő is kellett, inkább nézegetem 3500/darab áron a szart. Tényleg nem szép, sokkal nagyobb szívás is feltenni, de valamit valamiért. (az utángyártott egy vákuumformázott vacak, ebből kifolyólag nem igazán olyan a formája mint kéne)

Előzmény: #Bende# (125550)
#Bende# Creative Commons License 2019.08.21 0 0 125552
Huh.. Bulgáriában lerobbanni az para lehetett, egyszer tévedtem el oda, amikor hiányzott Macedónia térképe a GPS-ből. Nem éreztem annyira jól magam a környéken,.. de ez nagy szerencse hogy pont arra járt egy autó mentő :) mint nekem pár hete az olasz pálya kijaratnal 900km-re innen. Valami elfustolt, de nem volt hibauzenet így lábujjhegyen begurultam a szallasra ahol konstatáltam hogy eltűnt az ékszíj.. főtengely ékszíj tárcsa. Szerencsénkre egy utcával arrébb volt egy patent szerviz és másnapra kész lett. Persze lettek egyéb itthon rám váró következményei a történetnek még. De a pug becsületére hazahozott minket
Előzmény: Csaba_F (125551)
Csaba_F Creative Commons License 2019.08.21 0 0 125551

Köszi szépen a tippet, de 3 hete kiderült a hiba oka. 

Szombaton, Bulgáriában... Autópályán motor leállt, s elindítani sem lehetett.

Szerencsére gyorsan megoldódott a dolog, 10 perc múlva arra járó autómentő elvitt 90 km-re egy szerelőhöz, aki szombat délután bevállalta a munkát.

Egy diag után kiderült, hogy a főtengely jeladó a ludas, 2 óra alatt Plovdivból hozott újat, fél óra múlva már mehettünk is.

Előzmény: #Bende# (125549)
#Bende# Creative Commons License 2019.08.21 0 0 125550

sziasztok!

tudtok Pesten - körül pug bontót, ahol fel is veszik a telefont vagy ha odamész van is miből pecázni? szükségem lenne faceliftes pug 307-hez jobb első kerékdob burkolatra..

más.. tavasszal megleptem az autót egy új klímahűtővel, elengedte a gázt.. amióta nálam van még soha nem volt ilyen fagy az autóban :) azonban az összes kondenzvíz a szőnyegen gyűlik a lábam alatt, nem az anyós ülésen és ahol utat talál magának lassan kifolyik, csepeg a kocsi aljának legkülönbözőbb pontjain pl. kábelrögzítő patent  lyuk stb. A víz elvezetőt nézte klímás, nem lógott ki a csővége a kasztniból, sikerült kihúznia, de nem oldotta meg.. valószínűleg a másik vége nem csatlakozik a vízgyűjtőbe rendesen -> ehhez hozzá lehet férni megigazítani az utastér felől? tegnap néztem, amit könnyen lehetett burkolatot lekaptam a kardán oldaláról, de nem találtam meg.. esetleg van valakinek képe egy kiszerelt utastér fűtő/hűtő egységről, hogy azon hol kellene ezt megtalálni? neten kerestem robbantott képeket róla, de amiket találtam, azokon nekem nem szúrja ki a szemem vagy nincs jelölve..  

#Bende# Creative Commons License 2019.08.21 0 0 125549

anno egy korábbi 94-es benzines autómnál ilyen random megtorpanásokat a lambda szonda okozott, kicseréltem valami univerzálisra és megszűnt. Másik hasonló lefulladós helyzetet pillangószelep hiba okozott, gyakorlatilag lefojtotta a motort -> diagnosztizálni kellett.. nemrégen szerepelt egy pug/citroén specialista a műhelyprn-ban.. ha bp körül vagy keress rá!, a weboldaluk szerint elborult jármű elektronika javítással (is), diagnosztikával foglalkoznak.. amit tapasztalsz hibát, azt nem a villáskulcsos szervizek fogják megoldani, találgatni fognak a pénztárcád kontójára  -persze csak ha már túl vagy másik tankoláson, szűrők cseréjén stb. lehet ez egy egyszerű rossz kábel testeléstől bármi :/ szóval elviszed diagra vagy rábízod magadat egy szerelőre, aki jellemzően a nagy számok törvénye alapján kicserél alkatrészeket, szenzorokat, ami vagy bejön vagy nem.

Előzmény: Csaba_F (125515)
setzka Creative Commons License 2019.08.20 0 0 125548

helló,2004 es 307 sw hez jo lehet a facelit utáni ülés? első 2

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!