Üdv. Érdeklődnék hogy adott egy peugeot 307 2001-es hatchback típusa gépkocsi és hátsó csomagtér ajtót kellene rajta cserélni. Találtam egy színre stimmelőt csak az facelift-es. Talán 2003-as de kinézetre ugyan az a két ajtó. Kérdésem stimmel e a két csomi ajtó mert azt az infót kaptam több helyről hogy nyugodtan vegyem meg mert ugyan az. Köszi a válaszokat.
Nekem úgy rémlik (nem vagyok biztos benne), hogy ott két NTK van egy házban és a testhez képest működik. Az egyik megy a motorvezérlőbe, a másik a műszerfalhoz.
A napokban PP2000-rel nézelődve feltűnt, hogy a motorelektronika / paraméterek mérése faggatásakor a hűtőfolyadék hőmérséklet jóval kevesebb a kijelzettnél. (A kijelző egyébként azt mutatja, amit a BSI-ből is ki tudok olvasni)
Kapcsolási rajz / mérések alapján kiderült, hogy ugyanazon szenzor (termosztátházba csavarozott 2 vezetékes NTC) értékéből dolgozik, amelynek egyik lábára TESTet ad a motorvezérlő, és a másik lábán visszaméri az ellenállást, illetve ez a 2. szál van leágaztatva a műszerhez is. (Ez alapján a szenzor hibát kizárhatjuk)
Méréssel kiderült, hogy a motorvezérlő (BOSCH 7.4.4 verzióval) és a szenzor közötti kábel nem zárlatos, sem nem szakadt, illetve hogy pontos értéke továbbít (egy ismert értékű ellenállással helyettesítve a szenzort, pontos értéket tudtam mérni a motorvezérlő oldali csatlakozón.
Mégis: 80fokos kijelzett értékhez a motorvezérlőben kb 20-25 fokos hűtőfolyadék hőmérséklet tartozik.
Hasonló motorral rendelkező tulajok, tapasztaltatok hasonlót, vagy a motorvezérlőm adta be a kulcsot? Arra egyébként semmi jel nem utal, hogy túldúsítaná az üzemanyagot, vagy a hideg motornak megfelelő üzemben működne.
Találtam benne egy pici fém darabkát. Nem értem honnan mert nem láttam jelét. A tény, hogy most szépen működik.
Na de, hogy ne legyen uncsi a hétvége :).
Lengőkar, stab pálca, támasztógömbfej csere közben sajnos a váltó oladál kicsúszotta féltengely :(. Vissza raktam a helyére. Vettem be új olajat. Nehezen veszi a sebességeket az a váltó. Nem is értem. korábban is volt olajcsere és problémamentes volt. Most valamiért ez nem jó. Elkezdtem légteleníteni a kuplungot idáig három alkalommal. A helyzet javúlt.
A fura, hogy az 1-2-R ami nehezebb. A többi jól megy. Igaz van mikor az elsőnek említett három fokozat is.
Tovább kellene légteleníteni? A kuplung amúgy jó helyen fog, nincs vele baj.
Egy olyan próblémába ütköztem, hogy a szívótorokban, nagy az olaj mennyisége (legalábbis szerintem). Először a szelepfedélre gondoltam, ezt ki is cseréltem egy darabig teljesen jó is volt de most megint megjelent, kb 2-3 ig nem volt olaj a szívótorokban. Ebben kérném a segítségeteket, hogy mi miatt lehet ez? Ennyire kopott lehet a motor? mert egyébként teljesen jó a menetteljesítménye, illetve a fogyasztása is teljesen elfogadható kb 5,6-6
Technikai tanácsot kérnék. PUG 308 SW 2013 Hdi. A problémám, hogy ma reggel nem tudtam elfordítani a gyújtáskolcsot a gyújtásbetétben. Hiába próbáltam semmi. Aztán párszor picit megrángattam a kormányt és sikerült. Persze tudom kormányzár de azért ez nagyobb rángatás volt. Fújtam egy kis szilikont a kulcsra. Működik de fordításnál érzek egy kicsi ellenállást. Finoman de kattan valami és a kattanás előtt érezhető, hogy szorul a kulcs. Pótkulcsával még nem próbáltam.
Van esetleg valami ötlet?
## Update: Szinte minden alkalommal le kell takarítanom a kulcsot. Tele van szeméttel a zár belseje. Érzésre már jobb a helyzet de még így is fura.
P.s.: Igen tudom a 308 fórumon is feltettem akérdést de néha vissza húz a szívem a 307-hez. Milyen jó popsija volt :). Na meg ezen csoport picit aktívabb.
Hello.Segitséget szeretnék kérni peugeot 307 2.0 hdi-vel kapcsolatban.Nem működik a km/h,fordulatszám,üzemanyag,hőmérséklet mutatók es a klíma sem.Ez bsi vagy kijelző probléma lehet?A képen az óra ezeket mutatja még.Köszönöm
Nya megtörtént az önindító csere, minden ok. Akkor már kicseréltem a hűtőventit is, hol ment hol nem, van már klíma állóhelyben is, boldogság van kényelemben. jövő hétvégén megyünk magyarba, nyárigumi felrak, ott röhögnek alufelnin a garázsban..... egyenlőre ennyi. Hibamegállapítások helyesek voltak, rendelés szintén.
Szia! A PP2000 kábelre ezennel vevő vagyok. A miénkkel valami probi van mert kölcsön kábellel műxik a rendszer. Ha meglesz légyszi szólj. Köszönöm. Elérhetőségem a nick alatt.
Garázs pakolgatás közben találtam néhány megmaradt alkatrészt (az autó egy 2003-as SW volt 2.0 RFN). A képeken látszik, hogy milyen alkatrészről van szó. A küszöbtömítésből csak jobbos van. Ez olyan, amiben benne vannak a szegecsek is. Az árak a szervizben fizetendő ár fele.
A váltógomb mondjuk 1.000.- Ft.
Emlékeim szerint még van valahol egy fényszórómosó motor és egy PP2000 kábel. Ezeket majd akkor felteszem, ha előkerülnek.
Peugeot 307 SW vagy kombihoz van egy vadi új, gyári erős csomagtér elválasztóm. Ideális lehet kutya vagy nehéz tárgyak biztonságos szállítására. Új ára valahol 200 EUR volt, most 15.000-ért megvehető.
Érdeklődni lehet: 06 30 96 00 696 vagy itt. Amúgy Budapesten vagy Budakalászon átvehető vagy postázható.
OK, ilyet is láttam akkor elméletben, és a valóság és az elmélet persze eltérhet, ahogy írtad, de nem is ez a lényeg. A végeredmény tekintetében ugyanaz a helyzet: ha sz@rok a kefék, nem fog rendesen behúzni. Viszont ha kevés áram megy a behúzószálra akár a gyújtáskapcsolóból, akár a BSM-ből vagy a reléből (konstrukciótól függően), akkor is produkálhatja ugyanazt a jelenséget, hogy csak kattan. Ezért írtam, hogy direktbe áramot adva rá is kell tesztelni, ill. a táp- és testkábeleket ellenőrizni. Ha ez a vonal jó, akkor marad az indítómotor, főleg úgy, hogy az autót megmozgatva előre-hátra vagy az indítót megkocogtatva meg jól indít. Ilyenkor szoktak a kopott kefék még kicsit helyezkedni és átvinni az áramot 1-1 indítás erejéig.
Talán kéne bele némi váltóolaj szintet is ellenőrizni utántölteni ha már gyepálod. Inkább szint felett legyen kicsivel, mint alatta. Alacsony hajtómű olajszintnél csinálhat tipikusan ilyet 1-es fokozatban. Ha szétgyepálták a váltót az tipikusan szinkrongyűrű hangot okoz az adott fokozatban. Szerintem egy kurvára elhanyagolt autót vettél amibe az előd csak benzint töltött és rúgta vágta nem kéne ugyanezt folytatni. Olajszint fontos váltóban és motorban egyaránt. Egyesben lepadlózni is csak akkor szabad, ha már üzemmeleg az olaj is és természetesen az olajszint is rendben van mindenhol váltóban motorban egyaránt. Motorolaj csere is inkább 12-15000km-enként ajánlott váltóban hajtóműolajat csak utántölteni ha kell cserélni azt nem szükséges mert kupluncsere esetén úgyis leeresztik és cserélik.
Rossz szerelőt választottál. A probléma forrása bagatell a motortérben lévő biztosítékfedelet biztos ismered leszeded és alatta van a negyvenakárhány polusú szürke csatlakozója a multiplex elektronikának ezt óvatosan mozgasd meg. Vigyázz mert a műanyag nem tudjuk milyen állapotban van, öreg műanyagot nem feszegetünk mert lehet, hogy törékeny és eltörhetnek a rögzítőfülek. Ez megoldja a problémát az enyém több hónapot állt télen az utcán valszeg a pára ami ott lecsapódott okozott kontakt hibát. Óvatosan megmozgattam ennyi és eltűnt a hiba. Ha azonban továbbra is jelentkezik, akkor ki kell tisztítani a csatlakozóból a gyártban rátaknyolt felesleges szilikonzsírt mert az szigetel. Ezt víztől való védelem miatt kenték rá csak lehet, hogy került a csatlakozóba is. Nem tudom mennyit konyítasz az elektronikához ezért inkább bízd egy valóban profi autóvillamossági szerelőre. Azonnal törd el a kezét, ha WD40-el próbálkozna ide professzionális kontakt tisztítószer kell. By the way ha antipollution fault hibát is kiír akkor a motor ilyenkor vészüzemmódba kapcsol, ezért nem veszi a fordulatot mert nem megfelelő a keverékképzés ez egy védelem nehogy tönkretegye a katalizátort ilyenkor túl sok benzint kap és kevés levegőt kontakthiba miatt. Motort ne mosogasd mert az elektronika nem szeret vízben tocsogni. Ha ez nem segít akkor lehet még a motoros fojtószelepet (pillangószelep) újraprogramozni. További jó cabriózást balesetmentes közlekedést!
Igazi zseni vagy öregem:) A tető egy elektrohidraulikus szerkezet azaz hogy értsd egy elektromos szivattyú hidraulikaolajat pumpál munkahengerekbe amik működtetik a tetőt ugyanúgy ahogy pl. egy markoló működik. Ennek a szivattyúnak jelentős az áramfelvétele mely extra terhelés formájában az ékszíjjal hajtott generátoron keresztül visszahat a motorra. Ugyanez van akkor is ha pl. mind a 4 ablakot egyszerre felhúzod és az ablakok elérik a tetőszigetelést de még tovább húzod pár másodpercig. Klímán meg mit magyarázzak? Klímakompresszort szintén a motor hajtja az ékszíjról ugyanúgy extra terhelést jelent a motornak mintha kisebb emelkedőt küzdenél le. Halkan megjegyzem ha szemfüles vagy láthatod, hogy bekapcsolt klímánál a motorvezérlés picit megemeli az alapjáratot nem véletlenül. Kis köbcentis pl.1,4l-es klímás autón ha kikapcsolod a klímát az szinte felér egy turbóval akkora többletterhelést okoz a bekapcsolt klímánál:) Szóval ilyenkor többet is fogaszt az autó mivel nem a lábaddal hajtod a klímakompresszort ezért a motornak kell;-)
Tipikus mikrokapcsoló probléma. Ha az autó nem volt szénnétörve akkor végig kell nézni őket. Egy a csomagtérben van a kihúzott csomagtérrolót érzékeli a beakasztó jobb oldalán. Célszerű ezzel kezdeni. A tető félig nyitott állapotában is lehet látni oldalanként jó pár mikrokapcsolót ezeket is érdemes átnézni hogy nincs e rajtuk szennyeződés vagy sérülés nyoma. A tető becsukott állapotában egy bowdenes szerkezet működtette karmok két oldat rögzítik a tetőt a szélvédőkerethez. Itt is kell lennie mikrokapcsolónak mert ebből tudja a computer, hogy a tető rögzítve van felhúzhatja az ablakokat. Szóval nem egy nagy történet bármelyikbe ha szennyeződés került azt érdemes óvatosan kontakt tisztító spray-vel kitisztítani. Persze más a történet, ha az autó rommá volt törve és a deformálódás miatt nem kapcsol egyik vagy másik megfelelően vagy megsérült barbár tulaj miatt. A csomagtérivel kezdd mert tippem szerint vagy ott vagy elöl a szérvédőkeretnél a rögzítőkarmokat érzékelő lesz a ludas.
Olajnyomással működik ami jóval megbízhatóbb mint a fogaskerekes mechanikus szerkezetek (honda, vw, stb). Ezt a francik jól kitalálták talán emiatt is kell kb. 6l olaj bele, meg a dugattyúkat is olajspricc hűti alulról ha az olajra és annak üzemi hőmérsékletére mindig figyel a tulaj soha nem lesznek kenési problémák. De olyan 4500-5000 ford/perc körül van a váltás mely fokozatos a markánsabb motorhang (szívó- és kipufogóhang) nagyobb teljesítmény formájában jelentkezik. Négyezer alatt csak morgást hallani felette tipikus kihegyezett szívómotor üvöltés.
Szörnyű buta a szerelőd, gyorsan cseréld le. A probléma forrása bagatell a motortérben lévő biztosítékfedelet biztos ismered leszeded és alatta van a negyvenakárhány polusú szürke csatlakozója a multiplex elektronikának ezt óvatosan mozgasd meg. Vigyázz mert a műanyag nem tudjuk milyen állapotban van, öreg műanyagot nem feszegetünk mert lehet, hogy törékeny és eltörhetnek a rögzítőfülek. Ez megoldja a problémát az enyém több hónapot állt télen az utcán valszeg a pára ami ott lecsapódott okozott kontakt hibát. Óvatosan megmozgattam ennyi és eltűnt a hiba. Ha azonban továbbra is jelentkezik, akkor ki kell tisztítani a csatlakozóból a gyártban rátaknyolt feleselges szilikonzsírt mert az szigetel. Nem tudom mennyit konyítasz az elektronikához ezért inkább bízd egy valóban profi autóvillamossági szerelőre. Azonnal törd el a kezét, ha WD40-el próbálkozna ide professzionális kontakt tisztítószer kell. Bye the way a motor ilyenkor vészüzemmódba kapcsol, ezért nem veszi a fordulatot mert nem megfelelő a keverékképzés ez egy védelem nehogy tönkretegye a katalizátort ennek semmi köze a gyertyákhoz mindegyik henger működik csak túl sok benzint kap és kevés levegőt kontakthiba miatt. Motort ne mosogasd mert az elektronika nem szeret vízben tocsogni. További jó cabriózást balesetmentes közlekedést!
Osztott tekercset nem láttam eddig, de hát én sem láttam még mindent. A bronzkeféken át szoktak letestelni, pont emiatt lehet az a jelenség kopott keféknél, hogy vagy csak kattan vagy azt sem. Azután mozgatásra, ütögetésre meg megint jó valameddig.
Ha direktbe adtál áramot a behúzótekercsre és úgy is csinálta, akkor egyértelműen az indító a hibás. (azt az elég ritka hibát kivéve, hogy a tápkábel vagy a motor testkábel érintkezése rossz)
Mikor direkt teszteltem, volt hogy 5x nem is kattant, arra gondolok, mivel osztott a behúzó tekercs, egyik testet kap, a másik a forgórészen keresztül kap testet, gondolom ha úgy áll meg hogy a szénkefe nem érintkezik, be sem húz.... a test vagy + kontakt is felmerült bennem, de az sem tud ennyiféle hibát adni...
Remélem nem tévedek, dehát 380 000 km van az önindítóban, motorban, abból én mentem 260e.-ret
Hali! Nekünk legutóbb az egyik 2.0 RHS SW -nél a gyújtáskapcsoló volt a hibás. Nem indított.A kulcsos rész maradt csak az elektromos betétet cseréltük. Csatiknál széthúztuk,Bálint Attila (Fb) küldött másikat.
Elvileg lehetne más hiba is, nem csak önindító, de ha az autó mozgatása után indít, akkor az az esélyes. (esetleg még a behúzó szálra direkt áramot adva lehetne tesztelni, nagy körültekintéssel!)
Az indítómotornál az a 3 fogszámon belüli mozgás nem szokott probléma lenni, de esetleg az alvázszám alapján ki lehetne nézni az indító gyári számát és úgy megnézni miket dob fel rá a keresés.
Megkínoztam volt hogy kattant de nem tekert, volt hogy bicentett de tekert, de többségében leginkább tekert. A még világító lámpák a műszerfalon nem halványultak el, azt hiszem akku jó.
Valószinű önindító lesz, de nem tudom a fogak számát 10, 11, 12 ???? vagy az mindegy?
Önindító egyre gyakrabban nem indít. A kijelzőn a lámpák elalszanak (nem mind) rádió újraindul, kattanást a motortérből nem hallok, nem teker az önindító, elsődlegesen hol kezdjem?
Utóbb 4-5 ször nem tekert, megmozdítottam sebességben, indított.... lehet önindító szénkefe? vagy?
Köszi a választ. Remélhetőleg tényleg csak ennyi lesz. Úgy emlékszem nekünk nagyon hasonló az autónk, csak a tied már a "krómozott" hűtőrácsos.
Igazából a felesleges próbálkozásokat szeretném megúszni. Azt hiszem kb 20000.- körült volt annó a jeladó, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy csak egyszer kelljen menni emiatt a hiba miatt szerelőhöz.
Nekem volt vagy másfél éve, télen. A hibakódot nem tudom, de valóban azt a jeladót kellett kicserélni. Azóta nem jött elő. Ugyanezek a hibák voltak, illetve csak egyszer jött elő. Leállt a motor egy kereszteződésben és meg sem nyekkent. A kereszteződés előtt rántott egyet, mint ha egy pillanatra kihagyott volna minden. A kereszteződésig csak gurultam, tehát a kuplungot benyomtam. Stop tábla volt, megálltam és akkor fulladt le. Kitoltam onnan, már segítséget akartam kérni, amikor vagy 10 perc múlva mégis beindult. Több esélyt nem hagytam a cserbenhagyásra, másnap mentem is vele szerelőhöz. Most kerestem a számlát de nem találom. Bár ha már cserélték Neked, akkor tudod az árat nagyjából. Gyógyulást:)
Van nekem egy 2006-os, 2.0 HDi, 16 szelepes (RHR) autóm.
Mostanában azt csinálja, hogy néha megtorpan egy pillnatra vagy akár le is áll. Leállás után egyből nem tudom újraindítani, de ha kiveszem a kulcsot, akkor sikerül.
Mobilos diagnosztikával a P0337 (állandó) és P1351 (függőben lévő) hibákat írja.
Volt pár éve hasonló jelenség, akkor kapott egy új főtengely jeladót. Lehet megint az romlott el? Esetleg ezek a hibakódok csak következmények?
Sziasztok. P0608 Vezérlőegység VSS kimenet 'A' Hibakód található a kocsimban Peugeot 307 1.4 2003as 8szelep 74ló. . Érdeklődnék tudja e valaki mit jelent hogy orvosolhato? Pár napja úgy jártam hogy inditottam a kocsim elindult de le is állt ha nyomtam gázt ment a motor de rázott és traktor hangja volt szoval haza lehetettt vele menni de alapjárat nem volt. és brutál 20-30l fogyasztást irt a pillanatnyi fogyasztásmérő. hazaértem vele leállitottam kb 2ora mulva inditottam és semmi baja. és azóta sincs semmi baj vele.
Szia, sziasztok,kérdés, probléma a következő:peugeot 307,1.6 benzin 2002 évjárat, indexelélkor gyorsan indexel, vészvillogva rendesen ütemben villog de ha jobb, balra indexelek gyorsan indexel, égőket kicseréltem, a sárvédőben is de hiába, mi lehet a baj? köszi előre is a segítséget
A leírásban már más a teljesítmény, automatáról szó nincs, ez egy manuális busz.
Nem meggyőző az az öreg szimplaszelep kétliter motor, de alig van megfújva, valami "komoly" ~20le-vel több, mint a szívó változat...viszont a turbó egy csomó plusz lom, olajcső, levegőcső, stb, hibalehetőség.
406ban szerették ezt a blokkot, de ott az másról szól..
Igaz, egy akkora doboznak minden nm-re szüksége van, de volt ennél jobb, újabb (mondjuk a 2.2 duplaszelep) benzines blokk is ezekben.
Az lehet viszont, hogy az nem 800e ft hanem másfélszer több, abból meg azért "kijön" egy-két javítás. Maga ez a blokk egy őssárkány, ennek vannak előnyei, vannak hátrányai is, ha hétvégére családinak, esetleg másodiknak kell, akkor alapos megnézéssel végül is ok, ha szállítani, buszozni, dolgozni szeretnél vele, akkor semmiképp.
Különben nem tűnik úgy (így képről) hogy rossz állapotban lenne ez a busz, de egy elég puruttya kavicsos-konténeres nepper árulja, és mintha újra is lenne festve(vagy csak rálakkozva?), az a két fekete kupak a ködlámpába is teljesen disszonánsnak tűnik, NAGYON meg kellene ezt nézni, mi a tényleges gépészeti-kaszni állapot és vélhető futásteljesítmény.
Sajnos nem találtam a megfelelő topikot,ezért itt kérdezném meg.
Peugeot 2,0 turbós (179LE) motorja mennyire megbízható?2003-as vagy ebben a szériában gyártott típusok.Illetve a hozzá társított autómata váltó?Ez pontosan egy 806-os peugeotba van szerelve.
Direkt kerülöm a dízeleket,de nem tudom,h egy benzin motornál a turbó tud e felesleges fejfájást csinálni.
Szerintem nincs rajta ilyen lehetőség,vagy ha van nem tudom hol......Egyik napról a másikra ment el, ez 1999 évjárat,lámpa magasság állítás van ,de más nincs.....köszi a választ mert a 206 oldalon le sem sza...tak
Hogy ezt hogyan akarja kompresszió méréssel(?) kideríteni, azt inkább ne feszegessük...
Nyilván mikor odavan a HF tömítés, akkor összeborul minden mindennel, víz az olajba, olajos a víz, ömlik a gőz a kipufogóból, buborékol a kiegyenlítő, de a kartergázból lecsapódott víz és olajpára miatt egy kis trutyi a kartergázcsőben, az a legtöbb motornál simán normális.
Még amelyik buborékol, és belefúj a vízbe, ott sem mérhető ki a kompresszió vesztés, mert az nem a pár pár bar sűrítési végnyomáson, hanem a többszáz bar égési végnyomáson fújja át a tömítést. Amelyik motor (fej vagy tömítés) annyira odavan, hogy már kompresszió is alig van egy hengerben, ott számos komoly tünet van, pl három hengerezés, ömlő minden mindenhova, +egyebek.
Max annyi értelme van ennek a "mérésnek" a gyertyákat kiszedve néha tippelhető, ha kicsit fejes már a motor, a gyertyán rajta maradnak a nyomai, ha egyébként jó állapotú, csak eszi a vizet egy kicsit valamelyik henger.
Az utastér ventilátor kiszedése közben a szőnyeg nedvességére lettem figyelmes. Utána olvastam és fűtő radiátor bejövő vízcsőnél találtam csöpögést, nem volt alul és felül rögzítő csavar csak középen. Ellenőriztem a kiegyenlítő tartályt, de nem láttam benn folyadékot. Csavarral összehúztam, feltöltöttem kb. 8-9 dl vízzel. A légtelenítéshez le kellett venni a levegő szűrő házat és hozzá a karter csövet, amibe viszont sárga habot találtam. Az olaj beöntő sapka peremén is van egy kevés ebből sárga habszerű anyagból. Ma mentem vele 30 km-t, teszteltem a fűtést, eddig nem csöpög és víz most nem fogyott belőle. Hétfőn megyek egy szervízbe kompresszió mérésre, ott előzetesen azt mondták, hogy mivel naponta kevés kilométert használom 3-5 km, be se tud melegedni, így lehet, hogy pára kicsapódás okozza, de mérés után tudnak bármi konkrétat mondani. Gondolom simán lehet hengerfej tömítés vagy még rosszabb, igaz? Mit nézessek meg, mire kell odafigyelni? Szerintetek mi válthatta ki a hab képződését?
Segítségeteket kérném. Nem tudok valamiért bejelentkezni a peugeot service box honlapra hogy megnézzem egy 206 os adatait amit nem rég vettem és olajat és szűrőket szeretnék cserélni. De 2 méretű olajszűrő betét létezik hozzá azt mondják a boltban . Szétszerelés előt meg szeretném tudni hogy mejiket vegyem. Ezért kellene a gyári számja a szűrőnek ami a honlapon van. Valakinek közületek van e valami infója?
Van egy 2003-as 307 2.0 HDI 90le break. Van egy hiba. Ami nem mindig áll fenn de általában igen. Ha gázpedállal gyorsítok nincs meg a max teljesítmény. Viszont tempomattal sokkal jobban megy. Néha olyan érzés mintha a gázpedál egy bizonyos állásánál hiába nyomom lejjebb nem adna több gázt egy bizonyos szintnél. Tempomattal viszont mindig ugyanolyan jól megy. Diagnosztika nem dob hibát. Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Volt már ilyen valakinek?
Nemrég szereztem olcson,jo állapotban szaladgálósnak....Elég sok elektronikai problémája volt , amit lassan leküzdöttem, megy semmi gond vele,azonban van 2 kicsit bosszantó hibája:
Az egyik nincs műszerfal háttérvilágítás,pedig a műszerfalat szétszedtem és minden izzót egytől egyik kicseréltem.....
A másik: néha a sebességmérő nem mutat semmit,vagy 30km/h nál nem jön lentebb......ez 3-4 gyújtáselvétel-ujraindítás során rendbe jön és napokig nem csinálja.....Engem a műszerfal világítás zavar de nagyon....Ötlet valakinek?
Nos hát több féle módon,pl steklámpának a gép alatt, próbalámpának, világításnak akkuról a sufniban,szivargyújtóról éjszakai világításnak pl horgászatnál....... stb,stb.A kereskedők...... nem szeretik a papír munkát.Tisztelet a kivételnek és szó nélkül cserélik a cuccot. :D:D:D Ez nem csak az izzóra.....
A napokban jártam így egy nyomcsapággyal 17 E volt a kpl szettben a nagyhoz.Szétnyomta a kpl villa -((
Na ennek aztán vannak következményei egy 400 kg -os váltóval.......,szívás,munka,idő, nem kis mani a kiesés.
Nos a gariról még annyit,hogy kaptam másikat majdnem ajándékba,csakhogy ami közben volt az a méreg.
Sziasztok van 307-es sw kombi 2000 benzin 2005-ös az lenne a kérdésem ,hogy a panoráma rolóhoz hol tudnék alkatrészt venni eltörtek a műanyagok amik a sinben csúsznak.
Köszönöm a leírást megtaláltam club honlapján és nekiálltam az utcán a ventilátor kiszerelésnek s majd jövő héten veszek egy újat. Nem lenne gond, csak nekem sehogysem akar kimozdulni a helyéről a ventilátor, mi tarja a helyén? Megnéztem több videót, mindenhol csak fogják és kiveszik..., én nekifeszültem és megmoccantani sem tudom. Se fület nem tudtam kitapogatni se csavart nem látok, tudnátok segíteni, hogy jön ki a helyéről?
Köszönöm a tippet! Elhúzodik a dolog, mert rövid távokat megyek az autóval és nem használom sokat.
Elmentem klímáshoz tavaly nyáron és feltöltötték, mert hiányzott egy kicsi gáz. Viszont a feltöltés nem oldotta meg a problémát nyáron meg volt a hiba, de szeptember után nem jelentkezett és csak másfél hete a meleg beköszöntével jött elő megint. Viszont most már 20 pár foknál is csinálta és nem csak a bekapcsolt klímánál, hanem szimplán a normál ventilálásnál is. Télen nagyon hidegben, amikor bekapcsoltam pár percig elég zajos volt a ventilátor, úgyhogy szerintem nem árt kicserélni. Nézegettem az itthon beszerezhető ventilátorokat a Bárdinál a Hq ventilátorról van tapasztalat? A külföld, most nem tudom mennyire problémás...
Láttam a videót, hogy le kell bontani a a kormány alatti kapcsoló táblát, gondolom le kell venni a akku sarut is, vissza rakásnál pl. a rádió kér kódot?
Az utcán nagyon nem akarok neki állni, ha esetleg lenne olyan a fórumon, aki szerelőként Budapesten bevállalná a cserét, akkor nyugodtan küldjön privátot, megbeszéljük.
"Boldog" új tulajdonosa lettem egy 307 kombinak. Első francia autóm, ezért kérlek nézzétek el nekem ha sületlenségeket kérdezek. Igyekszem kiismerni, megtanulni.
Keresek a gólyalábhoz alsó rögzítő csavart, vagy a kódját.( kettő van belőle egymás alatt) 307 Break 2004 1.4.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kerni.Peugeot 307 2001 év 1.6 autómon eddig gyújtáson ki gyulladt az olajnyomas visszajelző, de 2 napja mar egyáltalán nem.Vettem ma új érzékelőt (olajgombat) de a vezeték lehúzásakor a muanyag burkolat le törött. Be csavartam az uj értékelőt es csupaszon rá toltam a vezeték csúszó érintkezőjét de ez utan sem vilagitott gyujtason visszajelző sőt akkor sem ha nem dugom rá a csatlakozót!!! Mi lehet a baj??? Vezetéken nem látok sérülést es elvileg a muszerfal visszajelző sem eghet ki mivel ledes. Segitsetek hol lehet a probléma. Köszi
Nem erre a pesti komára írták valahol, hogy kerülni kell, mert elég sarlatán a témában? A hirdetés szövege alapján ugrott be. Jena azt hiszem, már bőven bizonyított...
Tel:06 30 821 3274 Budapest XVI kerület ,,,, 2.0dhi, 1.6hdi nyűgjeinek feltárása, FAP rendszerek gyógyítása, Citroen c5 javítás,C6, 607 peu Peu 307 , 407,,C8, 807 ,Phedra,javitás, diagnosztika, alkatrészek karosszéria motor váltó turbó stb stb. Tisztelt ügyfeleim! Telefonon reggel 9htól -- 20h-ig tudtok elérni .Előfordulhat hogy elsőre nem veszem fel a telefont . Hétvégén nem létezek. Köszi megértéseteket.
Vagy keresd: Jena 307. Sok HDi-t életre keltett. Van mikor a fenti szervízben van
Elég gyanús, hogy ez XSara Picasso-ból van. Nem hinném, hogy lehetne oda utólag csatot rakni, ahol nincs :( Legalábbis úgy, hogy elég masszív legyen elég nehézkes, ha nincs meg a helye.
Na tök jó, csak a kérdésre nem válaszoltam... szóval a 3. sor ülésein is mindkét oldalt kellene lennie csatnak. Úgy rémlik, mintha valamelyik Citroennek hasonló ülései lennének, lehet, hogy abból van. Esetleg, ha töltenél fel róluk képet, könnyebb lenne kitalálni, hogy mid van.
Az eredeti 6-7. ülés nem teljesen olyan, mint a 2. sor ülései, kicsit rövidebb az ülőke, és kevésbé vastag. Viszont a 2. sor szélső ülései is jók a 3. sorba. Illetve jó a 2. sor középső ülése is, de az csak az egyik oldalra.
Bár van külön SW topic is, de itt nagyobb a mozgolódás: 7 személynél a hátsó 2 ülés ugyanolyan mint 2.sorban lévők?
Amit kaptam hozzá hátra üléseket azok bár bepattannak a helyükre, de egyfelől máshogy néznek ki az első rögzítési pontok, másfelől nincs rajtuk 2 övcsat, csak 1.
Milyen ülések lehetnek ezek, látott már ilyet valaki?
Ez így van, nekem 7000 km valós megtett után újra szervízt >írt, na nem estem neki mert tudtam pár hónapja cseréltem, de sok indítás kevés km és így az ecu kalkulált.
Más: kattog a jobb első ajtó határolója. Más kocsinál már csináltam ilyen, kb tudom mire számítsak. A kárpit lebontásával kapcsolatban megnéztem egy videót: ajtó elején van 2 csavar, ablak emelőnél 1, le kell pattintani a tükörnél a műanyagot, utána már csak a patentok fogják. Magyaráztak valamit, csak húzni kell v. emelni is valahogy?
Érdekes ezt nem tudtam. Nekem azért nem tűnt fel, mert most pl. 1200 km-rel kevesebbet mutat a szervíz számláló és tényleg annyit mentem az olajcsere óta.
"Házilag" nem tudsz az előre beállított szerviz intervallumon csökkenteni.
Ugyanakkor a hátralévő kilométerek száma a terheléstől, a kocsi használati körülményeitől (pl. indításonként megtett kilométerek száma, üzemmeleg hőmérséklet alatt megtett kilométerek száma stb. - ezt mind mérni tudja a komputer) függően fogy, tehát nem lineárisan.
Ebből következik, hogy amikor 30 ezerről 20 ezerre lecsökkent a kijelzett szám, akkor biztos lehetsz abban, hogy a számítógép úgy kalkulált, hogy kb. 10 kilométernyi normál körülmények között megtett útnak felel meg a te kocsid addigi használata. És még az is megeshet, hogy a valóságban ennél jóval kevesebbet mentél - szigorúan csak 1-2 kilométeres távok esetén lehet, hogy még 5 ezret sem tettél meg.
Nem lineárisan számol, hanem a használat függvényében a ténylegesen futott kilométerek többszörösét is számolhatja - ez azoknál jelentkezik, akik rövid utakra használják a kocsit. Nálam ez volt a jellemző, s duplán fogytak a szervizig hátralévő kilométerek.
Ellenben, amikor elmentem nyaralni egy-egy pár ezres útra, akkor volt, hogy csak 4-5 kilométerenként csökkent a szervizig hátralévő kilométerek száma eggyel.
A szervizszámláló nem lineárisan számol vissza amúgy, tehát a 30e (vagy bármennyi) nem ténylegesen lefutott 30e km-t jelent, hanem leginkább kevesebbet.
A 10e-t persze nem nehéz figyelni, az a legjobb megoldás mind a motornak, mind a felhasználónak. Szerintem. :-)
A BSI-ben elvileg átírható a számláló, de azért írtam, hogy elvileg, mert konkrét BSI-től is függ, volt amiben át lehetett írni és volt amiben meg nem. A 307-et nem tudom sajna, még nem néztem.
Szerintem diaggal át lehet írni, de majd a szakik megmondják. Nekem 1.6 HDi van abban 10e-ként cserélem. Szerintem Te se követsz el hibát a benzinesnél a 10e-es cserével és a motor meghálálja.
Tiszteletem, vettem egy 307 sw-t, volna egy kérdésem: azt megtaláltam, hogy lehet nullázni a szerviz intervallumot, de arra van-e mód, hogy módosítsam a gyakoriságot?
1.6b, a 30e-s intervallumot csökkenteném (mondjuk a felére).
"Csak" arrébb dobja a szíjat. Többen azt mondták, képtelenség az egy 6pk-s szíj! De!!!!! A szíj hosszában szétszakad, vagy teljesen. Volt hogy 1hét, volt hogy 1év után csinálta. Volt hogy ide oda dobálta. Valószínűleg a spanolód is szar lesz, azt is cseréld.
Ja és ha cseréled, jó meleg motornál vedd ki a fötengely csavart, és még melegen tedd is vissza. Én jártam úgy hogy vezérlés cserénél lehült a motor, alig birtam csövel visszahajtani a csavart, de vasárnap lévén kénytelen voltam, felmelegedett le is lazult, akkor tudtam nyomatékkal lehúzni, legközelebb új csavarral cseréltem vezérlést.....
Legolcsóbban Ő rakott be nekem üveget. Nem eredetit. De pilkington, zöldített, esőszenzor, fényszóró minden működik.
Házhoz jött! (Pest megyén belül, de lehet messzebbre is elmegy, rá kell kérdezni). Mindennel együtt 57k volt!!!
Hót felesleges gyárit kérni, rakatni ~100k-erért. Azon kőfelverődés NEM javítható! Mivel több rétegű, a rétegek közt fólia, így nem folyik be a ragasztó!
Max nagyon pici kőfelverődés. Ennél olcsóbb ajánlatot NEM kaptam sehol. És még házhoz is jött!!!!
A kerdesem az lenne, hogy szélvédő csere után nem kapcsol be az automata ablaktörlő. Regen mindig kiirta, hogy: automatic wipe active vagy valami ilyesmit. Mi a hiba? Nem jól rakták vissza az eső szenzort? Javítható?
A masik kerdesem arról szolna, hogy üresben lötyög a váltó kar, ez miert van? Es Es javítható-e?
Segitségeteket kérném. Milyen eolys adalékot kell vennem az autómhoz,kiírta hogy minimumon van. Ezt feltudom tölteni házilag? Vagy tud e segítséget valaki Balatonfüred környékén?
Ezt már én is nézegettem a Kauffernél.Innen rendelgetem az olajakat a macskának is és a tehernek is.Előbbinél ,maradok a Total 5W 40-nél Nekem is 2.0 HDI RHS SW van megnövelt LE-vel. :)
Olyan problémám lenne hogy hidegen szépen indít az önindító viszont üzem meleg motornál 90-100C-nél ha megállok nem indít újra csak ha lehűlt a gépkocsi. (pl: Tankolás) A hiba a gyújtás ráadásnál az önindító kattan de nem teker. A bendixet kilöki a helyére. Ha várok és lehűl teljesen hibamentesen indít és üzemel. Kérdésem lenne mi lehet a hiba??, Mágneskapcsoló (behúzótekercs)??? Tapasztalt már valaki ilyet?? Vagy esetleg nem is önindító hiba lenne?
Akkumulátor jó most lett vásárolva és be is lett méretve indító áram is tökéletes.
Sziasztok, van egy Peugeot 307 Break, 1,4-es motor, 75 le, 2002.11-havi típusú autóm.
Ki akartuk próbálni a hűtőventilátort, hogy működik e. Hőgömbáról levettük a csatit és adtunk neki 12 v-ot. Azóta ez a hibaüzenet jelenik meg (engine coolant temp too high). Hőfokjelző kiakadva, ventilátor forog.Kicseréltem a hőgombát de nem történt változás.Mi lehet a baj?
Ha három hengerezik akkor van hozzá hibakód is, hogy melyik henger nem működik (P0201-P0204). Ebből kiindulva lehet injektor vagy pl. trafó. Ha összecseréled egy másik injektorral, és a hiba megy az injektorral együtt akkor az a baja. Ha nem, akkor lehet trafó, vagy bármi olyan mechanikai probléma ami miatt nem gyújt be az a henger.
Magát az autó által kiírt antipollution faultot sok minden okozhatja (ha három hengerrel megy az autó, az biztos az egyik ok), melyből elég sok minden nincs érezhető hatással az autó működésére, azokat megtalálni trükkösebb.
Tudna valaki egy cikkszámot dobni az SW csomagtartóján rendszámtábla felett lévő fogantyúra? Az egyik oldalon a rendszámvilágításnál berepedt. Ott szoktam emelni, hogy kíméljem az elektromos zárat. Na ez a rész repedt el kissé, élt 13 évet. Mivel még nyitogatom kell egy darabig, bekészülné egy cserére. A rendszám világítást nem rég cseréltem, beázott már. Gondolom, a zárhoz sem kell nyúlni, vagy esetleg egybe van építve? Kösz előre is a választ!
Ha jól látom az elzáró fojtószelep vákumos vezérlője. Tömítést kell cserélni a fojtószelepháznál és jó lesz. Ott ugye töltőnyomás is szökik, ezért érdemes megcsinálni.
Nem müködik a bal hátsó helyzetjelzöm.Az égöcsere nem használt.Elkezdtem keresgélni a bajt,mialatt a próbalámpával sikerült az indexet is rövidre zárni.Már az sincs.
A kezelési könyvben nem találok biztositékokat sem a helyzetjelzöhöz,sem az indexhez.
Van egy nagynyomású üzemanyagpumpa, egy elosztócső, nagynyomású porlasztók és az ezeket kiszolgáló bonyolult elektronika a szenzoraival és szelepeivel.
A közös nyomócső nyomása könnyen változtatható. A nagynyomású pumpa közel állandó nyomást biztosít, a common rail szabályzószelepe segítségével a motorvezérlési elektronika a bent uralkodó nyomást kb. 10 és 100% között tudja változtatni.
Na most ezt a szelepet nem tudod csak úgy tesztelni,hogy csak leveszed és adsz neki feszkót,meg elveszed tőle. Lehet már kopott a tüske. Diagot javasolnék élő adatokat a nagynyomású körről és ott kiderül ,hogy a common rail szabályzószelep hogyan dolgozik.
Szombaton sikerült kiszedni és megtakarítani, mentem is próbakört, jól kikormoltam szegényt, és nem jött elő a hiba, egész hétvégén jó volt, erre ma hazaérek és leállításnál fogad a hiba :S Körbenéztem hétvégén, nekem nincs kábel az önindító és a blokk között, még kábelvezetőben sem. Az önindító előtt van egy kábelkorbács vezető műanyag csatorna, abban futnak a kábelek, de ezt nem bontottam ki hogy a kábel jó e. Gondolom ez a szelep feszültségre nyit, vagy feszültségre zár, mikor le akarom állítani a motort. Namost szerintetek lehet e ezt külön tesztelni valahogy hogy most csak kicsit jó, vagy mivan, vagy vegyek egy újat aztán vagy jó lesz vagy nem? Vagy próbáljak e valakitől kérni egyet tesztre? Ha lehúzom róla a csatlakozót, akkor le kéne hogy álljon a kocsi, vagy akkor nem tudom leállítani?
Köszi. Nyitásmközbeni rángatásra kinyílt. Rossza valami a zárszerkezetben belül. Valószínűleg kilazult valami, mert fejjel lefele stabilan működik, de a beszerelési állapotban üreset húz minda külső és belső kar is.
... esetleg egy próba: távirányítóval zárd be az autot.Állj ott az ajtónál. Nyisd ki a távval, másik kézzel amint kattant a központi zár, nyisd az ajtót. Nekem ezt csinálta most egy ideig. Tegnap a napsütésben már nyílt normálisan.
Nem nyílik a jobb hátsó ajtóm. Sem kívülről, sem belülről. A központi zár nyitásakor es zárásakor érezni, hogy valami kattan belül, tehát mintha a központ zár működne.
Ismert hiba ez? Hogyan lehetne kinyitni, hogy a kárpitot le tudjam venni?
Nemrég lettem tulajdonosa egy 2003-as, 1.6 16V benzines 307-nek. Az lenne a kérdésem, hogy a bal első ajtótömítés cseréjét, hol (szervíz vagy egyéni szakember) lenne érdemes intéznem? Segítségeteket előre is köszönöm.
Az APF környezetvédelmi hiba. A katalizátor utáni lambda szonda szokta jelezni, hogy elégetlen üzemanyag van a rendszerben. Vagy gyújtás hiba vagy rossz a keverékképzés. Lehet: gyertya, trafó, MAP szonda, hőgomba, befecskendező ... hiba. Legegyszerűbb gyári diaggal élőadatokát nézni. A kivett gyertyákon kellett volna látszani valaminek. Lehet akár hengerfejtömítés gond is. Hűtővíz, olaj rendben van?
Adott egy 2004-es 307cc 2.0 benzin 170LE, összesen 128.000 km van benne, eddig szinte hibátlan működéssel. Most viszont világít a kis sárga motorblokk ábra, valamint írja az ANTIPOLLUTION FAULT hibát. A jelenség pedig az, hogy ha áll 1-2 órát a jármű, akkor indítás után jönnek ezek a hibaüzenetek de semmi tünet, megy mint az állat. Ha megyünk vele 20-30 percet és bemelegszik és leállítom és újraindítom, akkor olyan mintha nem menne egy henger, ráz, alig lehet vele elindulni, hiányzik belőle az erő, meg még üresben sem lehet 3500 fölé pörgetni mert mint ami ledadog olyan, persze amíg felpörög addig akkor is teljesen egyenetlenül jár a motor, kb. mint mikor nem megy egy henger mondjuk. A szerelő kicserélte a gyertyákat de az nem segített, aztán most megy a találgatás, csak ahogy olvastam itt sokan voltak már akik kicserélgettek egy csomó alkatrészt és mégsem lett vége az ehhez hasonló hibának. Szóval az lenne a legfőbb kérdésem, hogy tudnátok-e Debrecen környékén ajánlani egy autószerelőt aki ért ehhez a típushoz és az ilyen jellegű hiba elhárításához, mert bár bízok az autószerelőmben de úgy látom nem nagyon vágja most, hogy mi lehet a gond és nem szeretnék feleslegesen alkatrészeket cserélni az autón.
Szia, én is szenvedtem ugyanezzel a problémával, és én a megtakarítás után pluszban még bekentem vezető festékkel is a gumitappancsokat. Sok régi távirányítónál ajánlott ez a taktika, mert idővel az a kis bigyó úgyis eltorzítja az ellenállást. Műszerész boltokban lehet kapni olyan festéket ami vezető réteget képez száradás után. Azt hiszem nekem ez lesz a 3. éve hogy gond nélkül működik már az ablakemelő és a rádió vezérlő is úgyanígy :)
Barátomnak keresek Peugeot 508-s facelift-es 2016. évi kocsihoz komplett első lökhárítót /szenzoros, ablakmosós/ díszráccsal együtt, valamint kormánylégzsákot és övfeszítőt.
Válasz Gyuláról: Szia! AutoDual (Békéscsaba) és ott keresd Eke Zoli szerelőt. PUG 307-en nőtt fel, nekem 2004 óta szereli a pözsóimat általában több, mint kevesebb sikerrel. Ajánlanám Jenát, de ha nem indul, ez van a legközelebb hozzád.
Sziasztok. 2003. 2.0 hdi 79kw rhs. Nem indul, csak teker. Akksi jó új. Izzitógyertyák és a főtengely jeladó most cserélve. Ahogy a szerelőtől hazahoztuk leállítottuk. 10 perc múlva ötödik indításra indult csak be. Azóta próbáltuk indítani kb. Nyolcszor vagy tízszer beindult.Békéscsaba környékén esetleg tudtok ajánlani szerelőt. Köszönöm szépen.
Ez nem akkumulátor szerintem. A 2002 környéki verdák átka volt, gyakran csinálta, vagy inkább úgy írom, hogy jellemző hiba volt. A titokra ha jól emlékszem, senki nem jött rá.
(mivel az ajtó elég rendeset kapott, a csukott ajtó tetején meg befért az öklöm és pont esős-taknyos idő volt, szóval simán lehet, hogy némi oxidáció is lehet a kapcsolóknál a közel két hónapos szabad ég alatti állás során - le volt fóliázva az ajtó, de azért az nem az igazi)
Holnap (izé ma...) este meló után szétkapom, aztán majd beszámolok.
esemény: novemberben a parkoló autónk bal első ajtajába beleszállt egy jóember, aki nem adta meg a jobbkéz szabályt -> bal első ajtó, küszöb, A-oszlop, sárvédő cserés lett. Most jött vissza az autó a karosszériástól. (igen, ennyi időbe telt a procedúra, mert 30 napja volt a rendőröknek a határozatra, vétkes fél biztosítója szórakozott, így karácsony előtt tudtam csak elvitetni a karosszériáshoz, akkor meg már senki nem dolgozott)
Kérdés:
a klíma körüli gomboknak kell világítani sötétben, vagy nincs háttérvilágításuk? (ne nézzetek hülyének, de a feleségem használta az autót, én csak karban tartottam....csak fura volt, hogy sötétben semmit nem láttam a gombokból)
Probléma:
Bal első ajtó cserés volt, bontott ajtóra. Az elektromos ablakok furán működnek. Bal első most nem automata. Illetve lefele az, de a gombot bármely irányba húzva-nyomva szinte mindig lefelé megy. Akkor is próbál, amikor már lent van. Aztán egyszer csak hajlandó szót fogadni és a gomb húzására nem automatikusan, de hajlandó felhúzni az ablakot. De az esetek 90%-ban ha le, ha fel nyomom a gombot lehúzza az ablakot.
A bal hátsó ablakot le tudom húzni, fel nem. Ellenben a bal hátsó ajtó ablakemelő gombjával hibátlanul megy.
Mi a búbánat lehet ez? Kábel elkötés? Netán kábel korbács rossz? Kiszedve a bal első ajtóból az ablakemelő+tükörállító konzolt az első aljztaba egy 6 eres, a hátsóba 3 eres csatlakozók mennek.
Esetleg valaki tudna mutatni egy kapcsolási rajzot? Hol keressem a hibát?
Sziasztok, az alany egy 2002 év végi 307sw 1.6 16v. Menet közben 2-3 másodpercig megszűnik az elektronika,mutatók keresnek, teljes sötétség. Aztán mintha mi sem történt,minden visszatér,mondjuk van amikor az üzemanyag mutató lent marad,de a következő leállás után az is visszatér. Generátor,feszszabályzó jó,hibakódot nem ír.
Mi lehet még? Vezetékek rendben. Köszönöm a segítséget.
Van egy PUG307 1.416 V 2004-es autóm, 2007óta használom komolyabb probléma nélkül. Egy féléve elkezdett hidegen rángatni, lefulladni (előtte volt szelepfedél tömítés és vezérlés csere). A probléma megtalálása érdekében cseréltek már elég sok mindent (lambdaszonda, gyűjtótrafó, gyertyák,motorhőfok jeladó,stb...) A hiba okát nem találja a szerelőm. Nincs valami ötletetek? Valakinek nem volt esetleg hasonló? Előre is Köszi Viktor
A kis O gyűrű kopott el? Vagy körülötte a lerakódások? Egyszer már volt hogy takarították kb 2éve, de akkor tünetek nem voltak, csak hibakód. Még sajnos nem volt lehetőségem megnézni, de azt már eszre vettem ha nem nyomok 50-60 %nal nagyobb gázt akkor nincs baja :) remélem lesz par fok meleg es meg tudom nézni.
Nem tudom mit akartál ezzel mondani pontosan. De amikor nekem a cicus erőtlen volt. A turbó cső volt alul kirepedve és a legtomegmero adott rossz értéket. Volt olyan, hogy utóbbi időben már le is fullad gázadasra.
Üzemi hőfok rendben? Bizti? Kapcsoló müany.dobozban a relék és bizti? Ez a gép jobb oldalán elől a lökös mögött a hűtő jobb oldalán van. Van aki leveszi a lököst én fölülről közelítem...
Mint pl.a nyomásérzékelő szenzoré. Ha összeomlik a CR magasnyomású rendszerben a nyomás, hibás érték miatt a közös csőben,akkor pl kamion előzéskor mi is van ha szemből közelednek és a cicust még vagy ketten követik? Hát senkinek nem kívánom...már bocsánat.
Ez igaz, de ritkán előfordul olyan hibája a gyertyának, hogy nem a hegye, hanem a töve izzik. Ez esetben az ellenállásérték megvan, azonban mégsem működik a gyertya rendesen. Ez csak kiszerelve látható. Mondjuk egy HDi motornál nem annyira számít az izzítás, -10 fokban is beindul izzítás nélkül, csak többet kell "tekerni", de egy előkamrás motornál egy ilyen izzítógyertya már probléma.
Izzító gyertya ohmosan biztosan kimerheto mint egy fűtőszál. Akár egymáshoz képest is. Ha mind egyforma kb. Akkor nem valószínű hogy hibás. Ha eltérés van akkor lehet gondolkodni melyik a jó érték.
Első fényszórókat cseréltem....volna. Persze sikerült pont olyat vennem ami nem stimmel. Kétféle van, amelyikben a fényszóróházon belül van a magasságállító, hozzáférhetetlen helyen, illetve amelyiknek ott van a kupak alatt, hozzáférhető helyen. Nekem ez első kellett volna. Most van egy motor nélküli fényszóróm. Ha veszek hozzá egy állítómotort, amit a képen látni, akkor működni fog? A lámpában megvan a csatlakozója is. BSI tudja majd kezelni?
Peugeot Planet nem telepíthető Win7 32 bitesre? Azt írja, mikor virtuális CD-ről elindítom a telepítőt, hogy nem megfelelő windows verzió. A Diagbox felment és működik.
1. A napi km számláló időnként nullázza magát, akár menet közben is. Ez másnál is előfordult már vagy esetleg valamilyen hibát vetít előre?
2. Fűtés-hűtés beállított hőfokot tartja, ilyenkor télen ECO módban használom, napközben akár 8 órát is állhat az autó, ECO módban marad. Reggelre viszont mindig A/C üzemmódban indul. Ez hiba?
3. Esős időben hogyan szálltok ki az autóból, hogy ne legyen saras a küszöbtől a nadrág?
Peugeot 307 1.4 HDI 2002-es. első tulajos, imádjuk az autót 200.000km ELSŐ HIBA jelenség.
Hibajelenség: 1-es 2-es-ben gyorsításkor képes leállni, és a motorhibakód folyamatosan világít utána ha vissza indítom, és fent a következő hibaüzenet jön
ANTIPOLLUTION FAULT
megyek tovább bemelegedett az autó, nem áll le, és a hibajel is elmegy magától.
Már rég jártam errefelé, de lenne egy elektromos kérdésem.
(Pug 307 2006, 1.6. hdi 110 no fap)
Adott a rendszerben egy C6678 gyári cikkszámú elektromos utastér fűtés. A kérdésem az, hogy ez mikor lép működésbe?
Csak automata klíma használata esetén? Vagy simán ha reggel elindulok, elkezd fűteni ez is?
Továbbá ha valaki tudna nekem mondni gyári mért ellenállás értékeket a kapcsok között, azt megköszönném. Ha jól sikerült azonosítanom, akkor a felső pont a test, és a többi hozzá képest egy ellenállás hálózat.
Egyszer már kellett cserélnem, mert szakadt volt, de most megint nem nagyon akar fűteni.
Nem fog folyni a gázolaj :) De lehet másik probléma is CR körben.A közös magasnyomású csővön van a nyomás érzékelő. Ennek a kábele egy vékony gégecsőben van és az inditómotor és a mblokk között néha kidörzsölődik és ez baj mert vagy összezáródik vagy testre kerül.Ezt is nézd meg lécci.
Köszönöm a választ, egyelőre a kábeleket takaritottam át és tesztelem hogy előjön e hiba. A francia és a britt fórumon legtöbben egy kábelkorbács módositásra hivatkoznak, amit a gyártó adott ki, van egy toldás csatlakozóval amit ki kell iktatni, mert ott hajlamos elveszni a jel. Mindenképpen szeretném szemrevételezni a nyomásszabályzót is, egy kérdés ehhez, ha kiszedem fog ömleni a gázolaj szerte-széllyel, vagy ott nem kell ettől félni?
Ezen felül találtam egy Bosch ED15C2(ez van nekem is) doksit ahol részletesen levezetik a működést, és abban keresgéletem egy másik hibámhoz kapcsolódó dolgokat. Tünet: ha -3 és +3 fok között van a hőmérséklet, akkor dadog az autó ha csak egyszer ráadom a gyújtást és inditózok, ha 3-4szer adom rá a gyújtást és megvárom amig a relé kattanása hallatszik, akkor ugyanilyen kondiciók mellett is szép az alapjárat. Ezt irják a doksiban:
"The preheating and postheating times are determined by the ECU depending on the coolant temperature." - Kiváncsiságból megnéztem élő adattal a hideg inditást, vizhőfok -3 fok (doksi szerint 0.5s elő izzitás és 180s utó izzitás) gyújtást ráadva / preheating - inactive / -> inditózás / preheating - inactive/ -> dadogó motor alapjárat / postheating - inactive/.
Pár hete multiméterrel megnéztem az izzitó gyertyákat, mindegyiken 0.5 és 0.7 között volt az ellenállás (szerintem valamit elkefélhettem a mérésnél, föld a motorblokkon, jel a gyertya tetején). Nincs valami ötletetek hogy tudnám még pontosabban kiderteni hogy van e baja az izzitásnak relé vagy gyertya oldalon? Vagy segiteni hogy mi a megfelelő mérése az izzitó gyertyákank? Nem szivesen erőszakoltatnám meg a kis lukakat feleselgesen, még olyan érintetlenek :)
A leállással kapcsolatban. Próbáld leszedni a CR nyomásszabályzó szelepet,amit a nagynyomású szivattyú végén találod.Lehúzod a csatiját és van két 5-ös inbusz csavar azt kiszeded,csak nehogy beessen ott a résbe mert azt leír6od :)) Kihúzod a a nyom.szab.szelepet a szivattyúból és annak a végén van pici szűrő.De nézd meg az O gyűrűt is nem szakadt-e. Na ez a szűrő valszínű el van koszolódva.Ultrahangos tisztító ha nincs akkor az erős szinte éles sűrített levegővel kifújatod minden irányből alaposan. Előtte nézd meg erős nagyítóval a szűrőt :)
Gondolom Bosch van rajta.Ritkán megy tönkre,amugy a közép ár úgy 40 körül van.
Nos hát annyit kérek,hogy ne vádaskodj,idézlek :"Ez igy csak 1-2 szaki reklámoldala!Lehet ,hogy a "küldők" még jutalékot is kapnak?" Mert ugye ezzel nem segítettél a kérdezőnek,kérőnek.
Vegyük újévi humornak és lezártnak az egészet.
Na meg persze ez a fórum nyilvános és nem a te privát weboldalad! Ha irritáló szöveget tolsz ide fel biztos lesz aki hozzászól.Mellesleg 13 éve van nálam az oroszlán + 42 év kisebb-nagyobb járművekkel,....hát van picike tapasztalat.
Segítségre lenne szükségem a következő autóval kapcsolatban (307- 2002 - RHS motorkód)
Kb 1 hónapja random időközönként leállításnál nem áll le azonnal a motor, még párat fordul és fulladozva leáll. Következő indításnál pöccre indul, de APF hibát dob és beírja ezt a hibakódot P1138 (képen csatolom)
Kb 2 éve már volt gondom ugyanezzel, ott ki is derült hogy a kábel volt a ludas, meg volt már toldva azt rendberaktuk el is múlt azóta se volt vele gond idáig. Most annyi kivétellel hogy néha nehezen áll le a motor és ezután jön a hibakód is. Sikerült élő diagot csinálni, képeken láthatjátok a mért értékeket:
Ezen a képen a hibakód van:
Ez a kép alapjáraton készült hideg motornál:
Ez a kép pedig kicsit megemelt fordulatszámmal körülbelül 1200-1400nál:
A kérdésem az lenne, hogy ezekből az adatokból kiolvasható az, hogy ha valóban a nyomásszabályzó gyengélkedik? illetve nem e nagyon rossz érték a porlasztóknál az a korrekció különbség? Számít az hogy hideg volt a motor, lehet hogy üzem melegen is meg kellene ismételni?
Illetve egy ráadás kérdés :)
Egytömegű lendkerék van már az autón, kb 24-25 ezer kilóméter van benne azóta, és nyáron kiszakadt az alsó hátsó motortartó, amit az alváz szám alapján kaphatóra cseréltettem ki (swag gyártmány), és eléggé rázza is a kasznit vele az autó. Lehetséges hogy meg kéne próbálnom beszerezni egy gyári 90 lóerőshöz valót? Nézegettem a bárdi unix zsu kínálatát, de mindegyiknél ugyanazokat a cikkszámokat hozza a két külön motorra, plusz a febi blistein oldalán is ugyanazt a cikkszámot árulják a két motorhoz. Van esetleg ebben valakinek tapasztalata?
Remélem azért nem akarod megszabni ,hogy mi legyen a véleményem !Hogy miben vagyok járatos meg miben nem arról meg lila-gőzöd sincs és persze közöd mégkevesebb !
Upszzzz tudsz jobbat??? Hát írd le neki részletesen a sorrendet a hf.leszedéshez,meg az összerakásban.Hf csavarok meghúzási sorrendjét,nyomatékát......stb...stb.
Az meg,hogy jutalék????? Ne írassál már velem nagyon csúnyát így új év elején. Még a "szakik" is baráti áron csinálják a fórum tagoknak a gépeket. Úgy látszik nem vagy ebben járatos.
Sajnos ez a topik is oda jutott,hogy kikoptak a segiteni tudó és akaró szakik! Max. anyit kaphat a segitség kérő ,hogy elküldik " Jena"-hoz vagy még esetleg más szakihoz ! Ez igy csak 1-2 szaki reklámoldala!Lehet ,hogy a "küldők" még jutalékot is kapnak?
Sziasztok. Az öreg hölgy új gazdához kerül. Így eladó lenne egy Morette lámpa és egy RT3 navigációs rendszer. A morette Dolomit szürkére van fényezve . Ára 85.000.-
A facelift tulajoknak ismerős a probléma: ha lecseréljük a gyári fejegységet (RD4/RD43/RD45), akkor nem lehet beállítani az órát. Ez évente legalább kétszer okoz gondot :)
Három megoldás szokott lenni a problémára, van aki arra az időre visszarakja a gyári fejegységet, van aki a kesztyűtartóba költözteti, van aki megveszi a Connects kábelét ~22 ezerért.
A negyedik megoldás a szoftverfejlesztőé (ami az elkészítésre fordított időt átszámolva drágább lett, mint a Connects kábel) :D
A forráskód githubon elérhető, a videó leírásában ott a link is hozzá. Hibajavítást, plusz ötletet, feature-t szívesen fogadok, de pénzt ne csináljon belőle senki, ha kérhetem.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek.
ui: a régi projektem kódja is felkerült github-ra, akit érdekel meg tudja nézni.
Nekem még a régi van. A kétzónásnál is gyakori a fogaskerekek lekopása és eltérően dolgozik a két oldalon. Pl. ugyanolyan hőfoknál az egyik oldal fűt, a másik hűt 😀
A tapasztalatok szerint használja a külső hőmérsékletet a szabályozási kör.
Logikus is, hogy ha azt hiszi, hogy a kinti levegő 40 fokos, akkor nem fogja felmelegíteni, ha bent 23-at szeretne elérni. Azt hiszi, hogy emeli a benti hőmérsékletet, ha nem melegíti a beérkező levegőt, de mégsem.
A belső hőmérő a visszacsatoláshoz kell, de mivel azt hiszi a rendszer, hogy fűt, itt most nem lesz sosem jó értéken.
Már hogyne lenne köze hozzá. A csatolt kép bal oldalán láthatod, hogy mik azok a komponensek, amik részei az automata klímának. Középen a párologtató elfagyását megakadályozó mechanizmusról egy ábra. A jobb oldalt pedig azt látod, hogy mi történik, ha az egyes komponensek meghibásodnak. Mindhárom résznél látszik, hogy a külső hőmérséklet szenzornak szerepe van az automata klíma működésében.
Próbáltam a melegíteni a szenzort. 85 fok után akadt ki, de nem nagyon csökkent le 40 fok alá utána sem.
Vettem egy bontott tükröt és abból áttettem a hőmérőt. Most 12 fokot ír. Decemberben fura, de valósnak tűnik. ;)
Akku: egy hónapja kezdte el dobni a "víz a gázolajszűróben" üzenetet. Épp 5 éve szívtam ezzel. Lett egy jeladó csere anno, de továbbra is jött az üzi. Persze volt szűrőcsere, meg szűrőházból leeresztés, aztán Ádi írt hasonló esetet, amit az akku cseréje oldott meg. Tehát februárban cseréltem az akku és most újra jött közel 5 év után a hiszti. Pont szerelőnél volt a kocsi, így ő engedte le a rossz üzemanyagot a szűrőházból, de pár napos állás után mindig jött a hibaüzenet. Exide akku volt benne. Nem akartam elhinni, hogy 5 éven belül kifeküdt úgy, hogy 2. kocsiként használtam a PUG-ot. Rámértünk tegnap az akkura, 7,8 V-ra esett az fesz indításkor. Rögtön csere. Nincs is vizes üzenet, mellesleg csak prémiumot nyomok bele kis kivétellel, amióta megvan.
Szóval akku: itt a Bárdi a "menő" bolt, a legnagyobb választékkal. Van Exide, 77 Ah, 750(?)-es indítóáram, az előző 680 volt. 2 év gari, 46 ezer!!!! az ára. Guglit előkapom, mert annyiért már majdnem BMW-t lehet kapni, hát 26 ezernél nem is drágább a legtöbb helyen, 900 pengőért meg a küszöbre is leteszik. Már mint írtam bent is van az új cucc, immár a 3. a kocsim életében közel 13 év alatt.
Szóval ha olyan hiba üzi jön, ami nem nagyon lehet valós - nálam a prémium üzemanyaggal kapcsolatosan, egy éven belül cserélt gázolajszűrővel -, jobb az aksit is meglesni. Nem is kellett terheléses mérést nálam csinálni. (halkan súgom meg: a szerelő az izzító gyertya csere után a nem 100-as indításkor - én éreztem, hogy nem röffen a megszokott módon - már az esetleges porlasztócsúcsok cseréjével hozta rám a frászt. Hát reggel, bár nincs hideg, úgy röffent be, mint új korában.
Sziasztok. Van e valakinek ilyen tapasztalata egy PEUGEOT 307 2.0 HDi Presence (2001-2004) el kapcsolatosan? Röviden le irom:+5c° alá esik a hőmérséklet 4.-5. Indításra indul be (csak teker teker) aztán egyszer beindul, nagy fehér füsttel. Mindent meg nézettem rajta. Kapott autodiagnosztikát, résolaj szűrés is volt, izzítógyertyák jók, ki mértük hogy indításkor leesik az aksi 10,5 re lehet ez abaj? Vagy valakinek tippje esetleg ki milyen aksija van benne? Válaszokat várom köszi
Igen a jobb tükörben van.Nem nagy művelet a csere.Lepattintod a tükör hátulját,de vigyázz mert hidegben a műanyag jobban reped,tehát ha lent van a borítás akkor a tökör alján van az a kicsi fekete bigyó az a jeladó.Kipiszkálod a helyéről és cseréled.Nekem van is valahol a polcon még egy db.
Van aki megmelegíti. Próbáld meg lógasd a dróton és melegítsd meg valami hőfúvóval legalább 40-50 fokra,utána kontrol.
Az akku milyen idős? Lehet,hogy már az önindítózás elveszi a naftát a fedkomptól. Próbáltátok már úgy,hogy csak a gyújtás és meg gurítani 2.ban és kuplung ráenged?
Sziasztok!
A 2006 Sw-nk rosszul jelzi ki a külső hőmérsékletet. Kb 25 fokkal többet mutat
Gondolom a jobb tükörben lévő jeladót érdemes először kicserélni, de szóljatok, ha nem ez szokott lenni a gond.
Mekkora macera a csere? Honnan érdemes rendelni? Gyári kell, vagy jó az utángyártott is?
Ugye emiatt nem fűt rendesen a digit klíma? Max-on azért ad meleget, csak nem jól szabályoz.
az önindító teker, de nem indul be a motor... pár napja csinált ilyet reggel, aztán délután mire hazaértem elsőre beindult... azóta többször voltunk vele, tegnap este is ment vele, ma reggel megint nem indul... :(
Rég jártam erre de akadt némi gond a vassal. Zolisys-el kiolvastuk legutóbb képen látható az eredménye. A jelenség pedig legtöbbször annyi mintha rugdosnám a gázpedált pedig simán tartom a sebességet. Leginkább 1400-2000 fordulat között. A közelmúltban viszont úgy maradt mintha tartanám a pedált vagy ép gyorsított akkor is mikor motorfékeznie kell volna egészen addig míg a fékre nem léptem. Onnantól abbamaradt a " gyorsítás". Tempomat ki volt kapcsolva teljesen. Vkinek hasonló tapasztalat vagy vmi ötlet? Jártam villamossági szerelőnél csak beszélgetés szintjén maradtunk. Mivel nem köthető igazán semmihez mikor jön elő.
Peugeot 307 SW 2.0 HDi 2004 100KW autó hátső féktárcsa cserét valaki hajtott már végre házilag?
Az lenne az első kérdésem, hogy a fékkinyomónak hogyan kell működnie? Befelé jobbra tekerni vagy balra? Vettem hozzá spéci fékkinyomó szerszámot, de mielőtt bénázok megkérdezem.
A második kérdésem, hogy ha mindent sikerült leszednem a tengely csavart is, akkor kell hozzá valamilyen spéci szerszám, hogy a hátsó tárcsát lehúzzam csapággyal együtt vagy sem? Ha igen akkor ezt hogyan lehet legegyszerűbben és mivel elkövetni.
Megnéztem a Youtube videot, ott simán kézzel lehúzza az egészet és kézzel feltolja az újat. Nyilván az új tárcsában elve benne van az ABS -es csapágy is. Na ettől félek, hogy ez nem lesz ennyire egyszerű
Arra gyanakodnék, hogy "bepisil" az injektor. Érdemes lehet kiszerelni őket, be tudod méretni, bár én jártam úgy, hogy tisztítás, mérés alapján jó volt, az egyiket mégis cserélni kellett, igaz ott az volt a baj, hogy nem fecskendezett, vagy nem eleget. Viszont ez eddig egy elég olcsó kör 3-4 ezer Ft-ért szokták vállalni darabját, utána esetleg lehet a többivel folytatni.
Persze :) azzal is szerencsém volt, 12000 Ft-ért adtak 4 db Semperitet, használtan, ahogy néztem teszteken kb. középkategória, vízen talán kicsit jobb. Ennyi pénzért nem vártam sokat, de ha duplájába került volna is elégedett lennék.
Segítség kellene, de nagyon. Peugeot 307cc 2000 benzines asszonyka kocsija. Probléma a következő. Állandó jelleggel benzin szag van a kocsiban, másik ami fontosabb és eddig senki nem tudta orvosolni, hogy indítás után fullad, rángat, miután végig száguldott a falun padlógázzal egy idő után megszűnik, szerintem túl sok üzemanyagot kap. Mi lehet a baj. Köszi előre is a gyors segítő választ.
Hát, én is azért vettem meg sbojan kollégától a 15-ös felniket, mert a felni árát is beleszámolva olcsóbb egy szett kerék, mint ha csak 16-os gumikat vettem volna a meglévőre :)
Benne van a légáramban a zöld ellenállás, hogy hűtse. Normális, hogy melegszik, lévén egy soros előtét ellenállás ez, ami a több wattos fűtőmotor fordulatszámát szabályozza.
Általában nem is az ellenállás "hal meg", hanem van valahol egy hőbiztosíték, hogyha beakad a fűtőmotor, és légáramlás nincs, de ellenállás melegszik mint állat, ne gyulladjon fel az autó. Ez a kis hőbiztosíték szokott bennük kimenni.
(újabban a ventillátor motorba intergált pwm vezélést alkalmaznak, ez ugyan nem annyia melegszik, de ha meghal -és meg szokott- , nem 100ft-os hőbiztosítékot kell cserélni, vagy párezer ft-os komplett ellenállást, hanem "kissé" drágább a történet)
Sajna nem jó mert 15" a pótkerekem és az acél felnikre amiket keresek új téli gumikat rakatok fel és ha defektet kapok //amit nem szeretnék //akkor kitudom cserélni és nem lesz féloldalas a 16" felnivel.
Sziasztok! Egy 2002-es 307-es Break kombim van. Erre keresek hátsó lökhárítót és hátsó csomagtér ajtót. A színe ezüst metál de ha más színű az sem baj. Ha bárki tudna segíten előre is megköszönöm.
Igazad van , én se forrasztással hanem szorító gyűrűs megoldással rögzítettem volna a régi helyére.
Köszi a felajánlást ,de már meg rendeltem ,mire olvastam a válaszod . Ha minden igaz akkor mára megjön és ma vagy holnap már be is tudom szerelni és lesz megint fűtésem ;)
Információ miatt merészkedtem ide, bár a "testvér márkától" vagyok.
Tehát. van egy Citroen C3 Picassom, 2011-es 1,6 HDI NAVI-s. Ez utóbbi szerkezet kissé megbolondult. Azt ugyan érzékeli, hogy a kocsi mozog, de 30-100 km-en belül mindig máshova pizícionálja, mint ahol vagyok.
Találkozott-e már vki ilyen problmával? Zolysys-t ajánlották. Talán Ő tud megoldást.
Infó miatt lennék itt. Hátha már valaki csinált ilyet.
Be állt vagyis nem megy az utastér fűtésem DENSO tip. /PEU-307 manuális klíma és kapcsoló van hozzá/
Nagy nehezen szétszedtem, a motor-ventilátor része az okés mert ha direktbe kapja a 12V-ot akkor teker. A vent. ház másik oldalába lévő előtét-ellenállást is kiszedtem és az lenne a kérdésem hogy azt hogy és miként tudnám megvizsgálni hogy nem a termoelem ment rajta tönkre?!
A nyíllal megjelölt termoelem mekkora hőfokú és azt hol tudnák beszerezni ha cserélni kell .
"Emellett eladó egy első szériás (2002) 307 SW-be (és talán a kombiba is) beszerelhető, gyári csomagtér elválasztó háló újszerű állapotban, míg egy 307 SW-be való, zöld színű, szintén gyári, plüss borítású ülés, ami a harmadik üléssorba rakható be. Az ülés ki lett bontva, de sohasem volt használva.
A csomagtér elválasztó háló ára: 15 000 Ft A 3. sorba való extra ülés ára: 40 000 Ft"
Ha aláfekszel és nem találod akkor nincs benne, csak a tankban. (Az enyémhez is lehet venni a hazai nagyobb alkatrészeladóknál, kiadja a kereső, csak épp nincs hova beszerelni :) )
Sziasztok. Van egy Peugeot 307 sw 1.6 16v benzin 2004 es autóm. Az lenne a kérdésem ,hogy az üzemanyag szűrőt hol találom meg. Már végig néztem a tank környékét ott nem találom. Csak azért kérdezem mert tegnap óta hirtelen gázadásnál berángat mintha nem kapna elég üzemanyagot. Szerintetek mi lehet a gond?
Üdvözlök Mindenkit!
Van egy 2002 évjáratú 307es kis oroszlánom, 1.4es benzines motorral. Majd 300 ezer km van benne.
Anno az oktató engem úgy tanított, hogy kuplungolok, és úgy indítom. Ma is így jártam. Beindítom, sebességbe rakom, és ahogy engedem fel a kuplungot leáll. Ahogy váltanék, kuplung be... Le áll! Többször csinálja ezt, és már az 5-6dik indítás után érzem a benzin szagot az autóban. Megyek vele pár km-t és mintha mi sem történt volna, utána nem csinálja ha újra elindulok vele.
Igen voltam már vele szerelőnél, de ahogy odaérek semmi baja nincs. Sajna minden hibakód ki van belőle ütve (és már így vettem, katalizátor át van ütve, erről viszont csak az első műszaki után világosítottak fel), na mindegy is.
Nos, ahogy a szerelő megnézi, hát ennek semmi baja. 😂 És ilyenkor gurul el a gyógyszerem!!!
Mondták, hogy lehet az önindítója, lehet más... Ezt csak akkor lehet tudni, ha szétszedi teljesen, de az sem biztos.
Vkinek volt már hasonló problémája?
Tud vki vmi okosságot mondani erre? Azon kívül hogy cseréljek autót?!
Köszi
Időpont előtt 1 héttel van lehetőség módosítani a létszámot, tehát most szeretnél, de majd valami közbejön nem gond. Jelentkezz, csak hogy lássam mekkora helyre van szükségünk. Alsó hangon 20-30 fót jeleztem az étteremnek.
Kulccsal vagy távval mindegy, ugyanaz a tünet: vezető oldali tükröt szépen behúzza, vezető oldali ajtók és csomagtartó szépen zár, ez ok, de a jobb oldali ajtók nem zárnak be és a jobb tükör is épp csak pár centit hajlik beljebb.
Budapesten ki tudná nekem ezt megnézni és meg is csinálni? Köszi!
"Kedves fórumtársunk, aki a keréktárcsákra "lecsapott", megemlítette, hogy ő budapesti, s talán tudna segíteni a szállításban a jövő hét végén (nov. 23-24.)
A szívócsőre csatlakozik egy ilyesmi Y elágazás, ennek mi a szerepe, olyan mintha a turbó nyomás 2 irányból is jöhetne, én még erre is gyanakodtam, szerinted lehetséges, a videón úgy látom 2db pillangó szelep van benne, esetleg érdemes ezt is kipucolni, bár sok értelmét nagy hirtelen nem látom.
Jó ötlet köszi, szóval az egr okozhat ilyet, azt gyanítottam már korább hogy ott valami nem 100% os mert már hideg motornál is melegszik az a saválló cső ami az egr és a szívócső közt van, kb mintha mindig nyitva lenne, de holnap ha hideg a gép újra ránézek, vagy már hideg motornál is melegednie kell, mondjuk a rángatást csak üzem meleg állapotban csinálja.
Ez jól hangzik, szóval csak az Antipollution lámpa volt magányos és végre örök társra talált? Eladásnál és műszaki vizsgánál remélem ezek mind csak értéknövelő tényezők lesznek. Azért mégegyszer, valaki, bp környékén légzsák hiba kiolvasás? :)
Ez egy érdekes dolog. Nekem 2 éven át világított a visszajelző, de hibát sehol sem találtak a rendszerben, így semmit nem is cseréltek. Amikor "sajnos" bekövetkezett a baj, akkor viszont működött a légzsák, ahogy kell. Mondjuk jobb lett volna, ha nem nyílik ki, mert akkor még most is használnám a kocsit...
Kedves fórumtársunk, aki a keréktárcsákra "lecsapott", megemlítette, hogy ő budapesti, s talán tudna segíteni a szállításban a jövő hét végén (nov. 23-24.)
2008 2.0HDI 100kw RHR találkozott már valaki olyan hibával hogy nem mindig de néha elkezd rángatni a motor kb 1400-2000fordulat között, 2000-2200 felet simán húz ahogy kell.
Időpont előtt 1 héttel van lehetőség módosítani a létszámot, tehát most szeretnél, de majd valami közbejön nem gond. Jelentkezz, csak hogy lássam mekkora helyre van szükségünk. Alsó hangon 20-30 fót jeleztem az étteremnek.
Javítható, én is megcsináltam magamnak. Egyetlen rákfenéje van: Jó, ha van a közeledben valaki, aki tud keményforrasztani rézzel vagy ezüsttel és van hozzá készüléke. Kb. másfél órai munka volt.
Esetleg vki ? Olyan problemam van hogy csípős füst szag az utas térben és folyamatosan világít a lambda szonda ikon , mire figyeljék esetleg mi lehet az? 307 sw 2004 rhr részecskeszűrős
Kicseréltem a rádió egységet RD45-ösre, minden működik ami plusz feature-t jelentett a cserével, viszont a tolatóradarom azóta elnémult (a kijelzőn mutatja a távolságokat, csak nincs csipogás).
Van valami egyszerű gyógyír a csipogás előhozására, vagy mindenképp egy kisebb laboratóriumra lesz szükség?
Előre is köszi.
(Ui: Tényleg ennyivel gyatrább a Continental fejegység a Blaupunkthoz képest? Az sem volt egy csúcsminőség hangzásban, de legalább kevésbé ösztökélt, hogy kompletten cseréljek mindent ami az audióval kapcsolatos)
Régiek. Sajna pontosan már nem emlékszem, mikor vettem őket, de holnap megyek a gumishoz cserére, s a raktárban lefényképezem a futófelületét/oldalát, meg a gyártási évét is megnézem.
De sokat ne fűzz a gumikhoz (bár nem sérültek) - inkább a felni és a csavarok érdekeljenek! :-)
Nekem viszont sajna már nincs meg a 307 SW-m, így eladóvá váltak az utána maradt gyári, 15-ös acéltárcsák.
Van rajtuk Continental téli gumi is, de én már nem használnám azokat csak vészmegoldásként.
A 4 darab felni együttes ára 18 000 Ft, s a rajtuk lévő gumikon kívül adom hozzájuk a 16 darab acéltárcsához való gyári csavart is.
Emellett eladó egy első szériás (2002) 307 SW-be (és talán a kombiba is) beszerelhető, gyári csomagtér elválasztó háló újszerű állapotban, míg egy 307 SW-be való, zöld színű, szintén gyári, plüss borítású ülés, ami a harmadik üléssorba rakható be. Az ülés ki lett bontva, de sohasem volt használva.
Köszönöm. A gyári oldalon a képen is csak ezek vannak, de akkor utánna nézek. Viszont most mentem vele, amikor már üzemmeleg a motor, akkor abbahagyja a nyikorgást.
Ha csak azok voltak a készletben, amik a képen vannak, akkor fieber alátétet nem kaptál. Azt a tányéralátétbe kellene beletenni, amibe felfekszenek a rugók. Én először megpróbálnám azokat pótolni.
Nézegetem a neten a hűtőventilátorokat az autoalkatreszonline24.hu 385- 410-450 mm átmérőben adja az autómhoz na de melyik kell nekem? megint garázs - akna és vehetem le alul a műanyagot hátha onnan meg tudom mérni, vagy?
Merthogy nem ment, széthúztam, fesz kijött, adtam a motornak akkuról feszt semmi, összedugtam,babráltam egyszer csak jó lett, azóta jó. A tököm se érti ezt, vastag kábelek, szép tiszta csatik, valami bibi a motorral lehet, ok most jó, de vennék egyet azt ha megint megáll, csere, de mekkora átmérőt?
A szerelékcsomagban volt fieber alátét is a rugók alá ?
Mert az pont azt hivatott megakadályozni, hogy mozgás közben nyöszögjenek a rugók. Ha volt és be is lett szerelve, akkor passzolom, meg kell hallgatni alulról aknából, közelről. Esetleg a csavarok mérete nem megfelelő.
A másik problémám, hogy kapott bosal középső és hátsó dobot. Cserélve lett az összes tartóbak is.
Pluszba a képen 14-essel jelölt szerelékcsomag. Amit észrevettem, hogy amíg nem lesz üzemmeleg az autó, addig pattog , nyikorok, a kipufogó minden váltásnál, vagy rándklásnál. Ezt mi csinálhatja, a rugós rész?
2 hete cseréltem a lengőkarban a szilenteket újra. Tegnap vettem észre, hogy a középső szilent mindkét oldalon kijött. Beépítve azt láttam, hogy kb. 1,5 cm-re felfelé. Kivéve a lengőkart, kézzel lazán kijött. Belesajtoltam újra baloldalit is és a jobb oldalit is. Kb 10 km megtétele után látom, hogy a jobboldali megint kijött 1,5 centit. Mi a francért jöhetett ki? Vacak az utángyártott szilent? Vagy én csináltam rosszul valamit? A lengőkar vas és a szilent között nem kell lennie semmi betétnek, ugye? Csak a szilent van belepréselve a vasba úgy látom.
A hiba törlést követő 6. Inditáskor menet közbe megint fel villant, majd az azt követő 4. Inditás után kialaudt. Elsőre is ezt tette, vissza számoltam. Ma beszélek a szerelővel, de ez most komolyan mi? Kontakt hiba? Ami ilyen arányban jön elő?
Sziasztok!
307 sw 1.6 benzin 2007.. Anti pollutions fault hiba, kiolvasáskor a szerelő azt mondta hogy a benzin tankból származó gázt egy szelep vezérli a gyujtás térbe és ennek van zavara. A 4. Elindulás után eltünt a hiba jel, kitörölteztem azért. Most inditom megint menet közben fel villant. Ugyan ez.. Jövő héten tudom csak vissza vinni. Most ilyenkor valoban ez a szelep lehet rossz?
Üdv. Jelenleg egy 1.6 benzines 307 sw-m van. Nekem egy kicsit lomha így szeretném 2.0 cserélni persze benzinest. Diesel semmiképp. Mik a tapasztalatok a 2.0 benzinnel? Esetleg az automat váltós verzió problémás. Van valakinek tapasztalata vagy ezeknek ismert tipushibái? Az alapokon kívül ami motortól függetlenül tipushiba azokat sajnos ismerem.
Sehol. Illetve az Androidos fejegység dobozában. A kormányvezérlőnek nincs külön csatlakozója, CAN vagy VAN buszon kommunikál (évjárattól függően), így az új fejegységhez kell hogy legyen valami illesztőelektronika, ami rá tud csatlakozni az autó hálózatára, ahol elkapja azokat a csomagokat, ami a kormányvezérlőtől jön.
Segítséget szeretnék kérni! Adott egy Androidos 2 Din-es fejegység. A kérdés, hol találom a kormányvezérlő csatlakozóját, amit a fejegységre kéne kötni?
sziasztok nagyxon szépen köszöném zolysisnek a a mai munkáját csak ajánlani tudom . az autóm 307 break már 3 hete állt de ő csodát csinált ,pöcc-röffre indul immo hiba útán . hibaűzenet nélkűl. BÁTRAN AJÁNLOM MINDENKINEK ÉS NEM SZÁMIT MERRE LAKSZ HÁNY KILOMÉTERRE .
Szia van 1 2011es peugeot 206 1.6 diesel, az a probléma vele valami leszívja az aksit, 1 ejszaka alatt, erre az áramtalanító rendszerre gondolok ami lekapcsol a lekapcsolom a gyujtast.
nem indul. valószínű a bsi modul felejtette el a dolgokat. valakinek van ilyen jellegű tapasztalata bsi programozásban? mar a 3. szerelőnél van a kocsi. próbáltam már komplett szettet venni, motorvezérlő, bsi, kulcs. persze a szerelő nem tudta életre kelteni az autót. így az a szett vissza lett küldve. lassan 7 hónapja áll az autó.
esetleg ha valaki tudna segíteni azt előre is megköszönném.
Sziasztok. Nemrégiben került hozzám egy 2005-ös break, amiben a fűtésszervó fogaskerekek felújításra szorultak (csak meleg levegőt tolt). A leírások alapján meg is rendeltem a felújító kitet, de mikor szétszedtem akkor derült ki, hogy a jobb oldal középső motorja nincs is benne :D, ami ugye a befújás irányát változtatná. Hiába keresem a ráírt adatok alapján ebay-en kívül nem nagyon találok. Esetleg nincs valakinek bontásból adódóan elfekvőben? Vagy tudnátok segíteni, hogy keressem az alkatrészbeszállítóknál?
Nekem 2.0 benzines kombi van, a katalizátor Walker, a középdob nem tudom milyen márka, a hátsó dob MTS. A hátsó dob és a középdob találkozásánál már hiányzik kb. 2 cm hossz a rendszerből, alig tudtam összerakni. Sajnos nekem is hangos, zörög, sőt, motorféknél olyan hangja van, mint egy rallyautónak aminél még a kipufogóban is ég az üzemanyag. Előbb fogom megszokni, mint megoldani sajnos :/
Járt már úgy valaki, hogy a Bosal középső dob 2.5 év után szétesett belül? Gázadásnál rezonál, zörög az egész belseje. Ki kellene cseréltetnem, de nem tudom melyiket érdemes megvenni az utángyártottakból. Azt hittem a Bosal prémium márka. Mondjuk amióta ki lett cserélve a hátsó dobbal együtt, sokkal hangosabb lett az egész, ez normális? Az a baj hogy gyárit megnézve (Peugeot katalógusból)120 a kettő, mondjuk Bosalból meg 55.
Az utastéri hőcserélő előtt tudod lelégteleníteni a hűtőrendszert, feltöltés után érdemes párszor légteleníteni és ránézni a szintre, utána jó lesz. Amit kitaláltál alapvetően jó lesz, olyan sok folyadék nem fog hiányozni belőle.
Bár 4 éve eladtam egy akkor hibátlan 2.0 hdi-t, de az élet úgy hozta hogy most ismét vennék egy ilyet, 90 lovas előnyben. Kérem hogy aki tud egy rendezett, jól szervizelt példányt 600-900ezer körüli árkategóriában, az itt a fórumon jelezze. Magánszemély eladót keresek.
Sziasztok! Azt meg tudja nekem mondani egy hozzáértő, hogy pug 1.6 benzin, vezérműszíj csere periodusa mennyi? Gates szíj van most benne, es 80 ezer km a szijban . Köszönöm
szia gyújtás ráadáskor beadja a hibaüzenetet felmegy benzin és az höfokjelzö is megy az ac pumpa ,hallani de ennek ellenére semm vagy csak sokadszora iletve van hogy 1 orán keresztül semm tudtam elinditani .De van olyan is hogy ha a gyújtást ráadom akkor kiadja a economy faultyt és és akkor nem is is tudok gyújtást ráadni csak ha leveszem az akksi sarut és visszarakom ilyenkor megint csak az immo hibát irja ki és engedi az inditást,
Ha itt nincsen, akkor gyárit rendelek. Van service.citroen.com regisztrációd ? Mert akkor ott te is keresgélhetsz csatlakozót. Sajnos hiába linkelem be az oldalt, mert reg' nélkül nem barangolhatsz rajta, pedig az alkatrészeknek ingyenes az elérhetősége.
307 break 2003-as 1.6 benzines az autóm. 2 éve cseréltettem kiegyenlítő tartályt. Sajnos ezt a fajtát rakták bele:
Szerintem ez nem az 1.6 benzinesé. Valahogy nem is egyenes, így nem lehet pontosan látni, hogy meddig van feltöltve.
Most vettem egy bontottat, kitisztítottam, és szeretném beszerelni.
Mivel nem vagyok autószerelő, azt szeretném kérdezni, hogy jó e úgy ha kiszívom a tartályban lévő folyadékot, majd lehúzom a két csövet, beszerelem az újat rádugom a két csövet, és felöntöm szintig. Kell e még ezután légteleníteni, vagy valamit csinálni?
szia 2001 peugeot 307 1.6b szétégett a fűtés motor csatlakozó, ami a félkör alakú aluminium, fordulat szabályzóra megy, vettem hol kapok, czatlako, ót hozzá? az ebay on a masik tipusú van de rengeteg, ami nekem kell azt nem latom
értem barátom nézte aki német autokkal foglalkozik nézte az adatokat is amikor beindult minden adat megfelelt a határoknak de az autom azta is csak sokadikra vagy egyáltalán nem indul már nagyon kész vagyok töle .tudsz valamit vagy vakit ajánlani hogy hol kezdjem vagy mit csináljak gondoltam már arra is mert utána néztem cseppelen van egy immos aki kiiktatja igaz sok tizesbe kerül de ha mégsem az akkor csak kidobtam a pénzt
szia az is megvolt ezeket adta ki;p0480 radiator fan,control 1 actation,..p0704 clutch contact malfunction.,,u1003 can interféce component switched off. gyakorlatilag azt is irta hogy azért nem tudom beinditani mert már jár a motor pedig nem . erre adjon valki tippet
Hát ha immo'-ra panaszkodik, akkor felesleges volt főtengely jeladót cserélned.
Én a helyedben megnézném gyári szintű diaggal a gépet, azzal valószínűleg kiderí hető mi a nyűgje.
valaki tudna esetleg segiteni.Van egy peugeot 307 kombim 1.6 16 szelep 2005 -ös benzines kb 2 hete nem akkar indulni vagy csak sokadikra hibaüzenetel folyamatosan az immora panaszkodik .felsö holtponti jeladot cseréltem
Azt mondták a nagy okosok hogy vagy a mehanika ment tönkre, ami a nagyobbik rossz lenne, vagy csak az indito elem ami csak 5-6 ezer forintos buli. Kedden megnézik.. Most igy picit megrezegtetem a kulcsot a zárba és elfordul. Azt mondt@k bontóbol nézzek makd kompletten adnak hozz@ kulcsot a chipet figyeljem h rajta legyen, de hogy akkor több kulcsom lesz, meet az ajto z@rat a régivel kell nyitni. De most kérdem én, ha az auton csak egy zár van ami kulcsos, akkor nem kellene csak azt is kiszedetni a bontossal és akkor egy kulcs kellene. Csináltatok már ilyet?
Csak az elektrik részben is van kis mechanika,pici rugók,érintkezők.Van úgy,hogy nem tudsz indítózni,csak kissé erőltetve,de olyan is van amikor vissza kell csavarni beinditás után mert önállóan nem teszi.Van pár ilyenem.
Az oroszlán féle kapcsolót még nem szedtem szét,de egyes tipusoknál csak a kapcsoló részét kell cserélni,a kulcs rész marad.A kapcsolórész ami alul van,a kopások miatt is szokott rendetlenkedni :)
Sziasztok
307. 1.6 benzin 2007 es..
2 napja kezdte el hogy nem tudom elforditani a kulcsot a gyujtáskapcsolóban. Ma már 5 percet kellett játszanom vele, hogy el tudjak indulni. Haza értem leszedtem a burkolatota kormány alatt lehuztam a villamos csatikat, befujtam féktisztitoval kifujattam, majd olajsprayt adtam neki. A gyári fix kulcsal j@tszottam vele, most igy megkell remegtetnem a kulcsot a zárba ugy fordul el. Ez most kompletten cserés vagy van valami más megoldás? Az uj milyen árba van mert csak bontottat találtam 15 20 ezerért. De arra nincs garancia h jo is. Tudtok segíteni?
Köszi
Sziasztok lenne egy peugeot 307 sw 1.6 nfu autónk.
A napokban az inditásnál a szerviz intervallum lámpa nem ír kilométert. Volt még vissza 24 ezer legutóbb. Én magam azoktam resetelni olajcserekor. De a napokban eltűnt a kilometer értek csak a kulcs maradt ott. És resetelni sem emged. Bejőn a 10-zes szám és nem számol vissza. Szerintetek mi lehet a probléma? Köszi előre is szép napot.
Adott egy peugeot 307 1.6 hdi 2007-es. Diag szerint BSI csere volt benne, de hibakódokon kívül képtelen olvasni, delphi programmal lett nézve és a 9HV-t se találta rá, csak 308-ba. De azzal se kommunikál. Esetleg valakivel történt már ilyesmi? Válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Igen rá kellene dugni a diagot és megkeresni a rádiót és alvázszámot dobni neki. De álltalában hozzáadja csak le kell OK-olni és nem fog csipogni :)
Ha nem szeretnéd, hogy a kasztni szétrohadjon és az elektronika megbolonduljon akkor elfelejted a takaróponyvát. Bedunsztolod vele a kocsit, közel 100%-ot eléri a páratartalom , ami mindenhová bejut.
Sziasztok!
Van 2 probléma az autóval.307 1.6hdi 9hy
1.Indításnál remeg az autó és füstöl nem kicsit,majd kb 30mp után elhagyja.
Egyébként jól megy és jól fogyaszt.Ez a füstölés+ remegés aggaszt.
Volt már diagon ami egr hiba,és izzító gyertya hibát írt
Járt már igy valaki?Valaki járt már így?Mi volt ott a hiba?
2.A szervónak a hangja alapjáraton elég jól hallatszik akkor is,ha nem tekerem a kormányt.Néztem az olajat és normál szinten van,amúgy semmi bajt nem észlelek a hangon kívül.
Szerintetek mi a hiba?
Köszi előre a válaszokat.
Új fejegység került a 307-be és folyamatosan csipog. Azonos típus, gyári, de gondolom engedélyezni kellene az autóhoz. Esetleg lenne valaki aki Veresegyház környékén meg tudná nekem ezt csinálni? Köszönöm szépen.
Idő közben megkaptuk a problémát. A benzin szívattyu volt a hibás. Cseréltük és egy sor probléma meg oldódott pl a napi első indításkor a rángatás, nincs "antipolution default" hibaüzenet.
Így viszont ha van multimétered, vagy legalább egy próbalámpád, akkor tudod már mérni, hogy a két relén megjelenik-e a kapcsolófeszültség, illetve a kapcsolt oldalon mizu.
Igen, valóban el kehet menni.... most hogy így mondod
Ja én is gondoltam a diagra, vettem a multkor egy PSACOM diagot, legalább most kipróbálom, hátha előrébb jutok.... estefelé ha nem lesz már nagyon meleg, megvizsgálom....
Van két relé a ventillátor mellett, azokhoz hozzá lehet férni a lökhárító leszedése nélkül is (illetve szerintem az 1. fokozat ellenállásához is), ha van aknád, de először tényleg azt lenne jó megtudni, hogy egyáltalán el akarná-e indítani...Gyári diagnosztikával ez biztosan tesztelhető, lehet ennyi pénzt megérne, mielőtt feleslegesen lebontod az elejét. (Pro tip, az autósboltig lökhárító nélkül is el lehet menni :) )
A gondom csak az, ha szétszedem nem tudok mivel elmenni, venni ha kell valami....
egyenlőre várok, menet közben minden ok, csak stauban van gond, klíma leáll, vízhőfok felmegy, akkor fűtenem kelett hogy 100 alatt tartsam a vizet.....
Időközben kézzel leírás szerint kinyitottam a tetőt, de a hibaüzenet ugyan az volt és nem húzta fel a tetőt, 2 hátsó ablak szint úgy nem ment, biztosíték táblát az utastérben ellenőriztem, 2 hátsó ablaké kiégett, cseréje utan most nyitja a tetőt és a bal hátsó ablakot is felhúzza, de a jobb hátsót nem, gombbal próbálva lefele byomva kattan az üvegnél, felfele semmi, kaptam egy tippet hogy a sofőr ajtó kapcsoló konzol hibája miatt is lehet ez, mert onnan fut mindenhova, esetleg vélemény?
Értem, egyébként kivülről nem látszik semmi hézag, szerintem bezárt, elég csak a szélvédő tetején lévő zárat mechanikusan bezárnom, vagy nyissam le az egész tetőt mechanikusan? Mert most ugye sehova nem megy! A leírásban szerintem csak a becsukás van leírva mechanikusan, vagy vissza felé is működik?
Nem záródott be a tető rendesen. Gondolom nem is csipogott a zárás végén. Meg kell mozgatni, esetleg a kulcsával bezárni a kezelési leírás szerint, aztán megnézni a szélvédő tetején a zárakat, nincsenek- meglazulva.
Sziasztok! 2004 1.6 benzin 307cc hibára kérnék segítséget, a tető becsukását követően nyonva tartottam a gombot, hogy húzza fel az ablakokat is, ekkor a roof mechanism problem felirat jelent meg és nem húzta fel az ablakokat, ajtóról vezérelve a 2 elsőt felhúzza, de a 2 hátsót nem, hibaüzenetet írja, tetőt nem nyitja, tippek esetleg?
...mert a Citroen-ekben pl. van egy kapcsoló ami baleset esetén leállítja az üzemanyag szállítást ... nálam volt ilyen eset egy kátyúba hajtás során ...feltételezem a Peugeot-ban is van ...első lépésben ezt nézném meg és így nézz ki ..
Üdv! A kérdésem a következő lenne:Az autó Peugeot 307 2002 benzines 1,6-os. Ma menet közben leállott a motor és többet nem tudom visszaindítani, 1 másodpercre mintha berobban a motor de leáll utána. Üzemanyag van benne. A benzin szivattyú zúgása hallatszik 2-3 másodpercig a kulcs elfordításakor. A check lámpa hibát nem jelez.
Hello! A kérdésem a következő lenne: Peugeot 307 2004 benzines 1.416 V kocsinál a kormányelfordulás érzékelő hogyan ellenőrizhető, hogy helyesen lett visszaszerelve? Kifejtve a dolgot: rossz az indexkar és kiszedtem a comm2000 egységet. Megcsináltam a cserét egy új rugós pöcökre az indexkar végén. Összeraktam mindent, de nem volt lerögzítve a kormányelfordulás érzékelő. Szerelés közben forgott kicsit, de teljes fordulatot nem tett egyik irányban sem (bár már nem vennék rá mérget). Visszaállítottam ugyanabba a pozícióba, ahogy kiszerelésnél is állt és az egész egységet visszaraktam egyenes kormányállásban, ahogy kiszerelésnél is levettem. A kocsit kipróbáltam. Nem jelzett hibát és a kományzáson sem vettem észre semmi furcsát. Azért szeretném biztosan tudni, hogy nem csesztem el semmit, ezért érdeklődöm, hogy milyen módon lehet rájönni. Pl. Szervízben ki tudják olvasni géppel?
Szia, köszi! jártam ott múlt héten - mert a net ezt dobta ki.
Ipari parkban, de ha van másik arra érdekel. Nem volt szinte semmijük :/ pedig a weboldaluk szerint ígéretesnek tűnt és azt gondoltam Dunát lehet már rekeszteni az alkatrészekből mára. Sajnos a telefont nem vették fel, így potyára mentem.. Pedig ahogy elneztem a srácot ott, belefért volna az életébe, hogy felvegye a telefont.
Ecseren van bontó, ahol vásároltam már és elégedett voltam. Mondjuk a dobbetét ahhoz képest, hogy egy darab műanyag 15-re tartotta volna, ha lenne neki. Állítólag az utángyártott egy vödör szar, gyáriból meg bontott létezik. Mivel nekem kettő is kellett, inkább nézegetem 3500/darab áron a szart. Tényleg nem szép, sokkal nagyobb szívás is feltenni, de valamit valamiért. (az utángyártott egy vákuumformázott vacak, ebből kifolyólag nem igazán olyan a formája mint kéne)
Huh.. Bulgáriában lerobbanni az para lehetett, egyszer tévedtem el oda, amikor hiányzott Macedónia térképe a GPS-ből. Nem éreztem annyira jól magam a környéken,.. de ez nagy szerencse hogy pont arra járt egy autó mentő :) mint nekem pár hete az olasz pálya kijaratnal 900km-re innen. Valami elfustolt, de nem volt hibauzenet így lábujjhegyen begurultam a szallasra ahol konstatáltam hogy eltűnt az ékszíj.. főtengely ékszíj tárcsa. Szerencsénkre egy utcával arrébb volt egy patent szerviz és másnapra kész lett. Persze lettek egyéb itthon rám váró következményei a történetnek még. De a pug becsületére hazahozott minket
tudtok Pesten - körül pug bontót, ahol fel is veszik a telefont vagy ha odamész van is miből pecázni? szükségem lenne faceliftes pug 307-hez jobb első kerékdob burkolatra..
más.. tavasszal megleptem az autót egy új klímahűtővel, elengedte a gázt.. amióta nálam van még soha nem volt ilyen fagy az autóban :) azonban az összes kondenzvíz a szőnyegen gyűlik a lábam alatt, nem az anyós ülésen és ahol utat talál magának lassan kifolyik, csepeg a kocsi aljának legkülönbözőbb pontjain pl. kábelrögzítő patent lyuk stb. A víz elvezetőt nézte klímás, nem lógott ki a csővége a kasztniból, sikerült kihúznia, de nem oldotta meg.. valószínűleg a másik vége nem csatlakozik a vízgyűjtőbe rendesen -> ehhez hozzá lehet férni megigazítani az utastér felől? tegnap néztem, amit könnyen lehetett burkolatot lekaptam a kardán oldaláról, de nem találtam meg.. esetleg van valakinek képe egy kiszerelt utastér fűtő/hűtő egységről, hogy azon hol kellene ezt megtalálni? neten kerestem robbantott képeket róla, de amiket találtam, azokon nekem nem szúrja ki a szemem vagy nincs jelölve..
anno egy korábbi 94-es benzines autómnál ilyen random megtorpanásokat a lambda szonda okozott, kicseréltem valami univerzálisra és megszűnt. Másik hasonló lefulladós helyzetet pillangószelep hiba okozott, gyakorlatilag lefojtotta a motort -> diagnosztizálni kellett.. nemrégen szerepelt egy pug/citroén specialista a műhelyprn-ban.. ha bp körül vagy keress rá!, a weboldaluk szerint elborult jármű elektronika javítással (is), diagnosztikával foglalkoznak.. amit tapasztalsz hibát, azt nem a villáskulcsos szervizek fogják megoldani, találgatni fognak a pénztárcád kontójára -persze csak ha már túl vagy másik tankoláson, szűrők cseréjén stb. lehet ez egy egyszerű rossz kábel testeléstől bármi :/ szóval elviszed diagra vagy rábízod magadat egy szerelőre, aki jellemzően a nagy számok törvénye alapján kicserél alkatrészeket, szenzorokat, ami vagy bejön vagy nem.