Sokat néztem a Siófok-Füred hajójáratait az elmúlt hetekben kukkerrel. Mindig a két katamarán, a Szigliget és Törökszentmiklós ment. Földvár felől meg az orosz.
A Kelént csak egyszer láttam, most szombaton délben egy füredi vitorlásversenyen, szerintem lelátóként.
Szemköztről többször láttam a Jókait és Kisfaludyt sétálni, míg Siófokról a két török "kalózvitorlás" mellett a Csobánc sétált.
A korábbi időszakokhoz képest elég visszafogott választék mindkét parton.
Érdekes a 800LE-s attrakció motorcsónak szökdécselése, egyszer kipróbálnám. Sajnos nagy zajjal jár a part felől. Még Zamárdiból is hallani, de Széplakról már szerintem zavaróan erősen.
Ezt a menetet láttam szombaton 17 óra körül Szigliget - Györök között az északi-partról, de fényképező nem volt nálam, de látszott, hogy nem a Sió lehetett. Ez a Góliát valami felújított önjáró uszály? Mit lehet róla tudni? Nekem teljesen új, hogy ilyen is van a Balatonon.
Akkor csak hozzam nem jutottak el az informaciok. A visegradi forgalomiranyito mindenesetre nem segitett a helyzetemen de ezek szerint ez csak egyeni problema volt.
Ehhez képest nagy tömegek voltak, es a Hunyadi a késes miatt ment egy plusz kört, így mindenki felfért, szerintem tök jó, hogy volt mentesítő, es a csatlakozasokra is figyeltek. A nagy késés az erős érdeklődés miatt volt. Remekül sikerült program volt.
Dunakanyarban kisebb fajta káosz volt ma, Hunyadi nem tudta tartani a menetrendet, kb egy óra késéssel járkált. Az Esztergom micsit közelebb járt a menetrendi időpontokhoz, ezért azon volt a tömeg, a Hunyadi meg félig üresen ment, mivel hogy senki sem tudta hogy hol jár és mikor jön. Semmi utastájékoztatás nem volt, mindenre az volt a válasz hogy "nem tudom"... :(
Ezek mind remek kérdések, és jó lenne tudni a választ rá...
Noch dazu ott a sok, munka nélkül maradt dunai hajós, onnan sem lehet igazolni vendégmunkást 2 hónapra?
Át lehetne szervezni a séták / menetrendik rendszerét, hogy egy hajó többet pörögjön, és ne legyen a két terület olyan szigorúan elválasztva (tarifa szempontból sem!)
Az egésznek olyan nem akarásnak nyögés a vége jellege van.
A döntéshozók kb. legszívesebben megtartanák fixre a Siófok-Füred-Tihany, Boglár-Révfülöp meg a Fonyód-Badacsony járatokat...
Az algásodás ellen próbálnak majd meg dolgozni valamit (felsőbb utasításra) a BAHART emberei a Fekete Flottával, és azért áll meg a Héviz, mert kell az ember a Góliátra Elevátorra stb. ehhez a munkához...
Röviden ennyi a keresett összefüggés a 2 dolog között.
"Ugyan a több kikötőt érintő útvonal bevezetésével a menetidő meghosszabbodik, de jó hír, hogy az eddig alkalmazott jegyárak megmaradnak az érintett települések között."
Azért ez már a pofátlanság csúcsa. Ezután jöhet a MÁV azzal, hogy a sok helyen megálló személyvonatokon a viteldíj nem drágább a gyorsvonaténál. Pedig az előbbin sokkal tovább tud melegedni az utas. Sőt a BKV sem kér a gyorsjáratokénál magasabb viteldíjat a normál járatokon.
A 60-as évek első felében kitalálták, hogy a Tamási - Nagykónyi - Értény - Koppányszántó - Törökkoppány autóbuszjárat csak egyik irányban érintse Értényt. Így az Értényből Tamásiba utazókat ingyenes autóbuszkirándulásra vitték Értény elág. (Eledény puszta) - Törökkoppány oda és vissza útvonalra. Ugyanis a Tamási - Értény illetve az Értény - Tamási út viteldíja azonos maradt. De senkinek sem jutott eszébe jó hírként kommunikálni azt, hogy az Értény - Tamási autóbuszút menetideje kb. 40 %-al megnövekedett.
Csak egyszerű hajózást kedvelő utas vagyok, tegnap épp a K járattal mentem. Keszthelytől 12-en, Györöktől kb. 25-en voltunk. Most, hogy Máriáról nincs közvetlen járat Badacsonyba, legtöbben gondolom az átkelőről szálltak át. Nem tudom, lesznek-e ennyien ha megszűnik az átkelő.
Délután a J járaton számolták az utasokat, ha jól értettem, Tihanynál 57-en szálltunk fel, Almádiban 39-en le. Szégyen, hogy így megcsonkították.
A tavalyi szezonzáró J járatról tettem fel két gyenge minőségű videót, dokumentum-jellege miatt.
Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy a meghosszabbodott menetidőt ingyen adja a cég, és nem kell érte többet fizetni. Ez a győzelmi jelentés, egy kommunikációs bravúr.:-)