Keresés

Részletes keresés

Sinbiciklis Creative Commons License 2007.02.22 0 0 322
És vagy elhiszik, vagy nem. Mert azért, az hogy Nepálból hazáig bringáztam, jobban ellenőrizhető, mint hogy tényleg eljutottál- e odáig. És mi veszhet el a repcsin? Túl sok csomagod nem lehet.Vagy a bringa, vagy a ruha-sátor-pótalkatrész hátizsák. Bármelyik hiányzik, kész, vége. De ez kicsit abszurd.
Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.22 0 0 321

én is így gondolom, és a te szempontod sem utolsó... pár hónap után lehet már jólesik a végére levezetésnek egy kis civilizáció... bár nem vagyok benne biztos, hogy mondjuk szerbiában/romániában érezném-e magam nagyobb biztonságban, vagy pakisztánban.

nagy a félelem a közelkeleti országokkal kapcsolatban, de azért azt tudni kell, hogy az iszlámban az utazó szent, akárhány bringás túraleírást olvasok, mindenhol magától értetődően vendégelték meg az utazókat. ellentétben mondjuk dél-amerikával.

akkor eddig 2:1 a nepál -> m.o. javára (mert közben az egyik barátnőm amellett tette le a voksát, hogy jobban hangzik azt mondani: "eltekertem nepálba")

Előzmény: Sutam (320)
Sutam Creative Commons License 2007.02.21 0 0 320

Akkor már inkább Nepál -> M.o. Abban meg reménykedem, hogy nem vész el semmi. Esetleg nem repcsivel, hanem hajóval kell menni ;-).

Inkább visszafelé lenne kedvem menni a civilizációba, mint onnan kifelé, márhogyha ekkora távot megtennék bringával... .

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 319
esetleg keresd meg Sánta Kutya [SK] urat a kerékpáros topik 2.0-ban. de asszem honlapja is van.
Előzmény: sexiláb (314)
sexiláb Creative Commons License 2007.02.20 0 0 318
köszönöm
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 317

üdv, csak kiváncsiságból, pusztán elméleti síkon: ti mit tekernétek inkább:

magyarország -> nepál

vagy

nepál -> magyarország

menettérti verzió (mo-nep-mo) nincs.

csak kiváncsiságból, és miért?

nekem az 1. mellett pro: ha visszafelé elvész a repcsin a bringa, már nem gond. kontra: nem hazafelé mész, ez egy idő után frusztráló

2. pro: hajt a honvágy kontra: lehet, hogy sérül-elvész valami odafelé a repülőn, amit nepálban lehetetlen pótolni.

GabeR Creative Commons License 2007.02.20 0 0 316
Gugli: Erdély kerékpár
>200,000 találat, az első 10 mindegyike ilyen :)
Előzmény: sexiláb (314)
sexiláb Creative Commons License 2007.02.19 0 0 315
Bocsi az ajánlott link már nem küködik!!!
sexiláb Creative Commons License 2007.02.19 0 0 314

hello!

valki tud segítteni hol lehet erdélyröl találni turaleírást...?

köszönöm.

Esetleg valami hasznos informácokat erdélyel kapcsolatba,amiket lehet használni a nyáritura során...

aki még nem látta annak estleg ajánlom a www.vamberyexpedition.sk

Sinbiciklis Creative Commons License 2007.02.06 0 0 313

Mielött még átm1 a topik h1i kerékpárzásba :-)

A VBB ,és a Criticalmass oldalán szeveződik, 1 májusi Passau-i bringatúta. Lehet csatlakozni.

Sutam Creative Commons License 2007.02.05 0 0 312

Szép képek vannak az oldalon, sajna a leírásokat nem tudtam elolvasni.

Napi 3500m-es szintek, több héten keresztül... ?

Tegnap mentem egy gyalogos TT-n, a Budai hg.-ben zajlódó Barlangtól barlangig - túrán, itt 911m-es szintet tettünk meg, és ma sántítok (jó, mondjuk nem vettük lazára a tempót, legalábbis jelenlegi edzettségemhez képest, 4,5 óra kellett hozzá).

De biciklivel már szívesen másznék hegyet (a dobogókői emelkedés nagyon tetszett!).

Előzmény: gabriel8 (311)
gabriel8 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 311

Akkor mondok egy másikat:

www.cycloclimbing.com

3 héten át napi 3500m körüli szinteket mászik a srác (mondjuk könnyű bringával).

Én ezt tartom többre :-)))

No nem csoda, mert hegyekre bringázik :-)

Előzmény: Sutam (310)
Sutam Creative Commons License 2007.02.04 0 0 310

Olvastam már ezt a leírást, hát nem semmi.

Ezt ha megduplázza... . Az biztos, hogy most vakarhatja a fejét... .

Előzmény: Szab_pazsit (309)
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.02.02 0 0 309
A pontos link Freddyhez: http://www.cycle2morocco.com/

"Minden nyáron azt a célt tűzöm ki, hogy az előző évi bicajtúrát megduplázom."

Tehát tavaly volt 6711km, akkor idén... :))
Előzmény: gabriel8 (304)
Sutam Creative Commons License 2007.02.02 0 0 308

Persze, olvasgattam a régebbi leírásokat is.

Jó ez a hosszú formátum. Tegnap elolvastam a saját írásomat is, tényleg jobb, ha van egy kicsit több szöveg (jó, mondjuk képet sokat raktam fel), bár a tanulótúra eléggé vérszegény volt még ahhoz, hogy sokat írhassak róla.

Majd  akövetkező ;-).

Ha már kérdezted, én még egyenlőre maradok M.o.-n. Szeretnék a Balaton környékén tekerni, illetve jó lenne a középhegységek mentén végigmenni (legalább részben). Kellene csinálni egy biciklis kéktúrát is ;-) (de nem idén).

Annyira még nem látok előre, hogy napi leosztások legyenek, de lassan elkezdek gondolkozni a dolgon. Először egy 3-4 napos csavargást kellene csinálni, utána pedig egy - két bő 1 hetest. Jah, és semmiképpen sem egyedül szeretnék menni :-).

Szerintem még álom marad, bár lehet hogy egy kis valóság is lesz benne, hogy legalább 1-2 napot menni külföldön is (Szlovákia, Ausztria, mivel nyáron Győrbe költözöm át).

Lehet hogy ma elkezdek terveket készíteni ezen a témában (ma megcsináltam a városi - vizsgát, tehát mostantól van jogsim, így már sok dolgom nincs ;-).

Előzmény: gabriel8 (305)
gabriel8 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 307

http://www.quaeldich.de/Paesse.pl?PassID=621&Männlichen

Nézzétek a képeket!!!

Frenetikus!!!

gabriel8 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 306

Remélem a túraleírások olvasása kedvet ébreszt másoknak is a bringatúrázáshoz !

G

gabriel8 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 305

Az utsó nap....- mindössze 20 km, meg egy vonatlekésés... aztán autózás haza :-)

és izgalom a végén, hogy elérjük-e a Bp-re tartón Hegyeshalmon.... na az nem volt semmi! ...

Sztem tán 1 oldalt írok majd róla.

IMÁDOM A TÚRABRINGÁZÁST!!!!!!! - ahogy megint meglátom a képeket - HIÁNYZIK !

Múlt 7végén csináltam egy (két) 9 napos tervet az Alpokra és lenne még egy kb 7 napos Erdélyre - így néz most ki.

Ti terveztek már : napi ütemterv ?

vagy felkészülést a nyárra ?

Esetleg 1-2  kinézett célpont ?

G

gabriel8 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 304

:-)))

Köszi :-)

Hát igazság szerint 3 évnyit (1998-2000) szépen beköttettem magamnak - azok a végén statisztikákkal együtt 100-120 oldalasok lettek, mert nem csak a nyári túrák voltak :-)

Azért írom ilyen hosszúra, mert így átélhető, minden rezdülésig :-)

Néha elolvasom és mintha ott lennék... :-)

(OLvasom másokét is és a rövideknél úgy hiányolok több infót. Érdekes, hogy ki, mire fókuszál..... - pl másra fókuszál : Maleczki Alfréd, aki Marokkóba robogott el.  Neten rákeresel...talán vmi ilyesmi: cycle2marocco.com   - talán

Van hasonló, ami nekem is nagyon tetszik : pusizoli.extra.hu

Többit is olvastad ? 2004, 2005, vagy az adriai 2003-as ...

Tán 1 éve a 2001-est is napokra bontottam és a 200-es is talán már részben úgy van.

Tanácsok témakörben kevesebbet tudnék - legalábbis olyanokból, mint Dr Nagy Sándor, mert ruházatilag, felszereléssel (edények, varrókészlet, racsnileszedő nincs...) sem készülök mindenre, viszont vannak más úti tapasztalatok.

A SPORTPIAC következő számában viszont lesz egy jó összeállítás nemzetközi bringás mozgalmakról, nagy túrakiírásokról ! Sztem alig tudnak erről még a magyar bringások is.

Remélem elcsodálkoznak majd!

GyG

Előzmény: Sutam (302)
Sutam Creative Commons License 2007.02.01 0 0 303

Férreérthető:

Szóvala  "második részt a helyedben én megírnám", ... .

Előzmény: Sutam (302)
Sutam Creative Commons License 2007.02.01 0 0 302

Most fejeztem be a 16 napos túraleírásod olvasását (azaz az utsó nap még nincs megírva). Mivel nem akartam a szemem koptatni a monitorral, így kinyomtattam (az első 2 nap kivételével), asszem 61 (!) oldal lett... . Igaz, hogy így fekete - fehérek a képek, de nagyon átjött az egész. A leírás nagyon jó, valósággal átéltem a túrát.

Azon gondolkoztam, hogy amikor már tudod, hogy a legnagyobb túrákon már túl vagy, a leírásokból szerintem állíts össze egy könyvet. Biztos összejönne egy jó 400 oldal. És én még ennek csinálnék egy második részét is, ahol pedig széleskörűen, bőbeszédűen lenne egy átfogó leírás a túrázásról, a bicikli fontosabb jellemzőinek kiválasztásától a karbantartáson át a túracuccig, meg a túratervig minden benne lenne. Kicsit hasonlóan, mint dr. Nagy Lászlónak a Bicajoskönye, ami szintén a biciklistúrázásról szól, csak már kissé elavult.

Még ha nem vennéd le a netről a leírásokat, akkor is minimum kifizetné önmagát a könyv!

TÚRÁZNI SZERETNÉK MÁR MENNI!!!!

Előzmény: gabriel8 (293)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.29 0 0 301

Hüjje zindex. Nem lehagyta a címeket.

1. Ez a rokkant minden reggel ott edzett a Dunaszigeten.

2. Kortól, nemtől függetlenül mindenki bringázik.

3.Utcarészlet

4. Hídfeljáró bringásoknak

Előzmény: Sinbiciklis (300)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.29 0 0 300
Csak úgy:Minden reggel itt edzettNem korfüggőUtcaHídfeljáró
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.29 0 0 299
Inkább éjszakai minimumnak várd +! Én pl. mindig  úgy indulok el, hogy kicsit fázok. Tekerés közben úgy is kimelegszek. Mindig azt mondom, hogy bringázáshoz (az időjárás)alá kell öltözni!
Előzmény: Sutam (298)
Sutam Creative Commons License 2007.01.28 0 0 298

Jó, persze, igazad van. De februárban 20 C°-ban még nem lenne bizalmam elindulni ;o). Persze ez morbid példa volt.

Ha reggel 15C° felett van a hőmérséklet, akkor már nem szoktam kabátot venni biciklizéshez (a 10km-re lévő suliba bicóval megyek, ezért nézem mindig a hőmérőt). Tehát ez a 15 fok lehet talán határpont.

Előzmény: Sinbiciklis (297)
Sinbiciklis Creative Commons License 2007.01.28 0 0 297
Ne így számolj. Attól függ, hogy milyen időjárás van. Az én hálózsákomat 15Co fölött ajánlják.
Előzmény: Sutam (296)
Sutam Creative Commons License 2007.01.28 0 0 296

... van ilyen ... .

A 44-esen a nyáron majdnem csattant előttem 10m-el két autó (egyik hátulról a másikba), és csak azért kerülték el a balesetet, mert én nem voltam 10m-el előrébb (a hátsó autó fékezett, majd egy "S" kormánymozdulattal lement a padkára, és így fékezve beért a másik autó mellé, ha én ott vagyok, vagy csattannak, vagy eltarol a hátsó autó).

De az sem volt jó érzés, amikor u.a. úton (már az 54-esen) majdnem előzött szemben egy kamion egy másik járművet, csak szerencsére látványom elriasztotta Őt ettől ;-).

Hogy ON is legyek, mikortól érdemes kb. 2-3 napos túrát csinálni? Gondolom márc. 15.-én még nem. Tavaszi szünetkor (húsvétkor)? ...

Előzmény: Sinbiciklis (292)
PiusPeto Creative Commons License 2007.01.27 0 0 295

Sziasztok!

Lehet, hogy hulye kerdes, de esetleg nincs valamelyikotoknek walesi kerekparos tapasztalata? Brecon Beacons, Snowdonia erdekelne..

Mondjuk eleg remenytelen, kicsit messze van ez az orszag.

Szab_pazsit Creative Commons License 2007.01.22 0 0 294
OK, az is elég végülis. :)
Előzmény: gabriel8 (293)
gabriel8 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 293

Nem tud magyarul, de angolul nagyon ! :-)

G

Előzmény: Szab_pazsit (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!