És vagy elhiszik, vagy nem. Mert azért, az hogy Nepálból hazáig bringáztam, jobban ellenőrizhető, mint hogy tényleg eljutottál- e odáig. És mi veszhet el a repcsin? Túl sok csomagod nem lehet.Vagy a bringa, vagy a ruha-sátor-pótalkatrész hátizsák. Bármelyik hiányzik, kész, vége. De ez kicsit abszurd.
én is így gondolom, és a te szempontod sem utolsó... pár hónap után lehet már jólesik a végére levezetésnek egy kis civilizáció... bár nem vagyok benne biztos, hogy mondjuk szerbiában/romániában érezném-e magam nagyobb biztonságban, vagy pakisztánban.
nagy a félelem a közelkeleti országokkal kapcsolatban, de azért azt tudni kell, hogy az iszlámban az utazó szent, akárhány bringás túraleírást olvasok, mindenhol magától értetődően vendégelték meg az utazókat. ellentétben mondjuk dél-amerikával.
akkor eddig 2:1 a nepál -> m.o. javára (mert közben az egyik barátnőm amellett tette le a voksát, hogy jobban hangzik azt mondani: "eltekertem nepálba")
Szép képek vannak az oldalon, sajna a leírásokat nem tudtam elolvasni.
Napi 3500m-es szintek, több héten keresztül... ?
Tegnap mentem egy gyalogos TT-n, a Budai hg.-ben zajlódó Barlangtól barlangig - túrán, itt 911m-es szintet tettünk meg, és ma sántítok (jó, mondjuk nem vettük lazára a tempót, legalábbis jelenlegi edzettségemhez képest, 4,5 óra kellett hozzá).
De biciklivel már szívesen másznék hegyet (a dobogókői emelkedés nagyon tetszett!).
Jó ez a hosszú formátum. Tegnap elolvastam a saját írásomat is, tényleg jobb, ha van egy kicsit több szöveg (jó, mondjuk képet sokat raktam fel), bár a tanulótúra eléggé vérszegény volt még ahhoz, hogy sokat írhassak róla.
Majd akövetkező ;-).
Ha már kérdezted, én még egyenlőre maradok M.o.-n. Szeretnék a Balaton környékén tekerni, illetve jó lenne a középhegységek mentén végigmenni (legalább részben). Kellene csinálni egy biciklis kéktúrát is ;-) (de nem idén).
Annyira még nem látok előre, hogy napi leosztások legyenek, de lassan elkezdek gondolkozni a dolgon. Először egy 3-4 napos csavargást kellene csinálni, utána pedig egy - két bő 1 hetest. Jah, és semmiképpen sem egyedül szeretnék menni :-).
Szerintem még álom marad, bár lehet hogy egy kis valóság is lesz benne, hogy legalább 1-2 napot menni külföldön is (Szlovákia, Ausztria, mivel nyáron Győrbe költözöm át).
Lehet hogy ma elkezdek terveket készíteni ezen a témában (ma megcsináltam a városi - vizsgát, tehát mostantól van jogsim, így már sok dolgom nincs ;-).
Hát igazság szerint 3 évnyit (1998-2000) szépen beköttettem magamnak - azok a végén statisztikákkal együtt 100-120 oldalasok lettek, mert nem csak a nyári túrák voltak :-)
Azért írom ilyen hosszúra, mert így átélhető, minden rezdülésig :-)
Néha elolvasom és mintha ott lennék... :-)
(OLvasom másokét is és a rövideknél úgy hiányolok több infót. Érdekes, hogy ki, mire fókuszál..... - pl másra fókuszál : Maleczki Alfréd, aki Marokkóba robogott el. Neten rákeresel...talán vmi ilyesmi: cycle2marocco.com - talán
Van hasonló, ami nekem is nagyon tetszik : pusizoli.extra.hu
Többit is olvastad ? 2004, 2005, vagy az adriai 2003-as ...
Tán 1 éve a 2001-est is napokra bontottam és a 200-es is talán már részben úgy van.
Tanácsok témakörben kevesebbet tudnék - legalábbis olyanokból, mint Dr Nagy Sándor, mert ruházatilag, felszereléssel (edények, varrókészlet, racsnileszedő nincs...) sem készülök mindenre, viszont vannak más úti tapasztalatok.
A SPORTPIAC következő számában viszont lesz egy jó összeállítás nemzetközi bringás mozgalmakról, nagy túrakiírásokról ! Sztem alig tudnak erről még a magyar bringások is.
Most fejeztem be a 16 napos túraleírásod olvasását (azaz az utsó nap még nincs megírva). Mivel nem akartam a szemem koptatni a monitorral, így kinyomtattam (az első 2 nap kivételével), asszem 61 (!) oldal lett... . Igaz, hogy így fekete - fehérek a képek, de nagyon átjött az egész. A leírás nagyon jó, valósággal átéltem a túrát.
Azon gondolkoztam, hogy amikor már tudod, hogy a legnagyobb túrákon már túl vagy, a leírásokból szerintem állíts össze egy könyvet. Biztos összejönne egy jó 400 oldal. És én még ennek csinálnék egy második részét is, ahol pedig széleskörűen, bőbeszédűen lenne egy átfogó leírás a túrázásról, a bicikli fontosabb jellemzőinek kiválasztásától a karbantartáson át a túracuccig, meg a túratervig minden benne lenne. Kicsit hasonlóan, mint dr. Nagy Lászlónak a Bicajoskönye, ami szintén a biciklistúrázásról szól, csak már kissé elavult.
Még ha nem vennéd le a netről a leírásokat, akkor is minimum kifizetné önmagát a könyv!
Inkább éjszakai minimumnak várd +! Én pl. mindig úgy indulok el, hogy kicsit fázok. Tekerés közben úgy is kimelegszek. Mindig azt mondom, hogy bringázáshoz (az időjárás)alá kell öltözni!
Jó, persze, igazad van. De februárban 20 C°-ban még nem lenne bizalmam elindulni ;o). Persze ez morbid példa volt.
Ha reggel 15C° felett van a hőmérséklet, akkor már nem szoktam kabátot venni biciklizéshez (a 10km-re lévő suliba bicóval megyek, ezért nézem mindig a hőmérőt). Tehát ez a 15 fok lehet talán határpont.
A 44-esen a nyáron majdnem csattant előttem 10m-el két autó (egyik hátulról a másikba), és csak azért kerülték el a balesetet, mert én nem voltam 10m-el előrébb (a hátsó autó fékezett, majd egy "S" kormánymozdulattal lement a padkára, és így fékezve beért a másik autó mellé, ha én ott vagyok, vagy csattannak, vagy eltarol a hátsó autó).
De az sem volt jó érzés, amikor u.a. úton (már az 54-esen) majdnem előzött szemben egy kamion egy másik járművet, csak szerencsére látványom elriasztotta Őt ettől ;-).
Hogy ON is legyek, mikortól érdemes kb. 2-3 napos túrát csinálni? Gondolom márc. 15.-én még nem. Tavaszi szünetkor (húsvétkor)? ...