Érdeklődnék olyan felől hogy van egy robi 56 motorom alja nincs neki úgy kaptam és szeretnék hajtóművet venni hozzá a robi 55 ét és akkor kapok egy 56 osat hogy mit kell vennem a hajtáson kivül?
Alkatrész??? Tavalyelőtt vettem a képen látható, állítólag gyári pofákat a Robix-tól. 2-3 alkalommal volt használva. Ránézésre már észrevettem, hogy elég silány minőségű, sajnos már nem olyan mint régen.
Ahogy mondod, ezért értetlenkedtem, hogy hova szeretne szűrőt. Az MTD láncfűrészben pld filccel oldották meg. Ezen pedig gyárilag van egy fém szűrő, ami simán eltömődik ha retkes a tank.
Amit leírtál az természetesen nem működik.A 100v feletti érték a töltő tekercs álltal gerjesztett feszültséget jelöli.Nekem egy csk 03 assal volt bajom.KB 60 voltot adott le ez arra volt elég,hogy néha-néha adott szikrát.Megtekertem és most már tökéletes.Teljesítményt és nem ellenállást kell mérni ennyi az egész.
Egyszerűbb lenne, ha tudnánk, hogy az új tekercsnek mennyi az ellenállása.
De itt a lényeg az hogyan csináljuk, hogy az olcsóbb legyen, mindenki szeretné megcsinálni saját magának, mert elég sokan vagyunk akik ezért nemszeretnénk fizetni.
A segédberendezéssel kapcsolatban: nekem az jut az eszembe, hogy csinálok egy olyan vasmagos tekercset aminek a két pólusa közé befér a gyujtótekercs vasmagja.
Az általam készített tekercs a primér-(váltó feszültséget vezetek rá) a gyujtó tekercs a szekunder
(ha zárlatos akkor melegednie kell).
Feszültséget azért nem írtam, mert ez csak az én véleményem, nem vagyok szakember.
Az mit jelent, hogy 100 volton felül jó a gyujtás.
Csak ettől kisebb feszültségen mutatható ki a menetzárlat?
Szücsiben lakom . Vettem kondit de még időm nem volt kicserélni .Attól hogy új a gyertya az is lehet szar. Te hol laksz hogy Pásztó 22 kilométerre van tőled?
Ki lehet mérni,de ahhoz kell egy segéd eszközt készíteni.100 volton felüli tekercs feszültséggel már jó a gyújtás az alatta levő tartományok tekercs menetzárlatra utalnak.
Bocs de egyszerre két szálon futok.Tegnap kicseréltem a megszakítós gyújtásába a Robi 155 gépnek a megszakítóját újra ,mint írtad új csavar rugós alátét minden oké. Ment is faszául járattam indítgattam minden oké. Ma akartam vele rotázni a kertet be nem tudtam indítani.Holnap veszek Pásztón egy kondenzátort az még nem lett cserélve hátha az a baja.Úgy látom nem érdemlem meg a kétütemű gépet. Pedig jobban szeretem mint a Honda motoros kapát mert gyorsabb szerintem szebb munkát végez(ne ha menne). Szopat a gép! Megint ott tartok hogy fogalmam nincs hogy mi történt. A gyertya is új . Kezdem feladni a reményt a gép iránt.
Elnézést, írod, hogy valamelyik tekercsnél, 4 tekercs van benne, 2 a világító tekercs, ez össze van kötve és egy kivezetése van azthiszem fekete, 1 a nagyobb ez a gyujtó tekercs (töltő) és mellette egy vékony ez az impulzus tekercs. A két utóbbit kell mérni.
Ha szakaás van benne akkor te is ki tudod mérni. Ha nincs műszered egy 3V-os elemet és egy égőt sorba kötsz a kivezetéssel és a test-tel. Vagy egy akku töltővel elem helyett. Szakadás mérés.
A menetzárlatot már nem tudod megállapítani, de arra nincs is szükség.
Bocs hogy megint zaklatlak . Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet megállapítani hogy csak a tirisztor volt e rossz a ROBI 155 rotánál.(Itt szálszakadásra ,tekercs meghibásodására gondolok) . Csak azért mert engem a Rotáció Tatánál az eladó úr arra figyelmeztetett (tirisztort szerettem volna venni) hogy nem biztos hogy csak a tirisztorom rossz , és ha véletlenül más baj is van valamelyik tekercsnél akkor az első rántásnál tönkre fog menni az új tirisztor.Viszont azt is mondta hogy nem valószínű hogy ki tudom méretni hogy jó-e minden tekercs mert csak a gyárban tudnák megállapítani hogy hibás e valamelyik. Úgy látom nagyon vágod a Robi 155 gépeket. Bocs ha valami hülyeséget írtam.
Bocs hogy belev...... csak úgy,lehet én rosszul látom de a fotón nekem a légszűrő fedél alapján a tankra épített "membrános" karbi van,ott az első szűrő a karbi tankba nyúló szívó csövén van.
Tudod a tankba? kérdésed után talán megfontolandó,hogy kell e neked foglalkozni ezzel a kisgéppel.Talán ha a környezetedben keresnél egy hozzá értőt úgy olcsóbb és gyorsabb lenne.Üdv és sok sikert.