Sziasztok!
5 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy 2007es kia cee'd-nek.Motor típusa 1.4 benzines.Felmerült a használat során néhány kérdésem ez ügyben írok most ide a fórumra.
1.Kuplung kinyomásánál a lábtérből néha nyikorgást hallok.Olvastam már hogy egy kis zsír segít a dolgon mivel valószínűleg nem a kinyomócsapágy a ludas.Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hol érdemes ezt orvosolni?
2.Megoldható e hogy a központi zárral együtt az ablakokat is fel le húzza az autó?
3.Lemerült jó ideje a pótkulcsomban az elem.Pótoltam elvesztette a jelet.Voltam ma a Pappas autónál azt mondták 8-10000ezer forintért újraprogramozzák. Eléggé értetlenkedve néztek rám ebből gondoltam, hogy erre van valami házi módszer.
4.A pótkulcsom háza romokban jelenleg a csodálatos szigetelőszalag az ami egyben tartja.Nézegettem az interneten (aliexpress, magyar oldalak ebay) de nem találtam olyat amilyen az én kulcsom.Tudja valaki hol lehetne rendelni/vásárolni hozzá kulcsházat?
5.Meddig normális az olajfogyasztás.Infóként 1.4 benzin 109 lóerő 112ezer km castrol edge 5W30 C3 olaj 1000kmen 2-3dl az olajfogyasztás(nincs füstölés semmi hibára utaló jel). Ebből következik egy másik kérdés ezen kívül melyik olaj az ami még megfelel a gyári specifikációnak és hogy érdemesebb más "vastagságú" pl 10W40es olajat használni?
6.Hideg motornál hirtelen majdnem 2000ig megy a fordulat felpörög a motor 1-2mpre, majd ezután indulás után egyből normalizálódik az alapjárat.Ez normális?
7.Hiányzik a tetőcsomagtartó sínjének a takaróműanyagja.Ezt hol lehetne beszerezni?Ezután is próbáltam utánanézni de semmit nem találtam a neten csak ezt ezt egy kicsit drágállom és a kompatibilitásban sem bízok 100%osan.
http://www.ebay.com/itm/FOR-HYUNDAI-I30-CLIP-ROOF-GARNISH-MTG-4EA-872552L000-car-top-sink-chuck-clip-/182782107492?hash=item2a8ea99f64:g:kvMAAOSwiVhZxQaz&vxp=mtr
Köszönöm előre is a segítséget!!