Azt esetleg tudja valaki 2000évj. A6 ban a gyári webastonak a vezérlője hol van ? És a hozzá illesztet t60as távirányító vevő egységet hová szokták tenni ?
Nem akarom feleslegesen szétbontani miatta mindenhol csak ahol kell.
Más téma, de hátha valaki tud segíteni. Audi A4 b5-höz keresek alsó motorvédő panelt (haspajzs). Esetleg tud valaki olyan céget ahonnan érdemes beszerezni?
Nekem is kerékcsapágy csere oldotta meg a kattogó hangot (persze mindkét oldalon elől). Egyenesben folyamatosan lehetett hallani halkan a kattogó hangot, de kanyarokban sokkal erősebben. A csere után teljesen megszűnt ez a jelenség.
Kb. az mint neked. Kattogó-pattogó hang alacsony sebességnél, vagy állóhelyzetben, kanyarodás közben. Nem maga a csapágy, hanem valami lemez kattogott, vagy nem tudom pontosan mi, de a lényeg, hogy megszűnt a jelenség.
Ha a csapágy maga rossz, akkor búg, amit a karosszéri elvezet, azt máshogyan hallanád.
Kőrforgalomól kifelémenet illetve néha jobbrakanyarosádkor is halk, kattogó hangot hallok a jobbelső kerék felől. Ez a hang nem olyan mint ami a külső csukló kopásából eredhetne (szerintem), mert az "sűrűbb" ez pedig olyan, mintha valami kavics lenne a gumiban, tehát körbeforgásonként kb 1 hang.
Most volt cserélve a jobbalsó, hátsó lengőkar (kissé kotyogott, gondoltam az lötyög kanyarodáskor), de a kattogó hang nem szünt meg.
Futóműves a lengőkar cserénél átnézte, de nem látott semmi problémát.
Nincs kizárva a csuklókopás, de hát mi baja lennne? Gumik épek rajta.
A kerék gumin sem láttam semmi problémát.
Szerintetek mi lehet a gond illetve hogyan tudnám pontosabban behatárolni a hang forrását?
Hey I found the root cause! Underneath the the driver's seat there's a tubing sucking air from the atmosphere into the charcoal canister. Right before the canister there's a valve (inside the wheel arc liner). I took it out, blew compressed air and a lot of dirt came out. That valve was plugged all this while!
I'm really relieved now but does anybody know the valve's purpose?
Tudom használni a Google fordítót, de még sosem jártam a kocsi alatt.
Fentiek szerint van az üzemanyagtartálytól egy cső, ami az aktívszén szűrőhöz megy valahol a vezető ülés alatt (belül v. kívül). Ez lehet eldugulva. Látott már valaki iylet élőben?
Nemrég vettem egy 1996-os A4 B5 Audit. Motor 1.6 ADP.
"Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy a tanksapka alól olyan szívóhang van, mintha egy porszívó lenne benne? Egyidőben ezzel ingadozik az alapjárat. A fordulatszámmérő leesik 400ra, majd hirtelen fel 1500-ra kb 1 percenként, de addig sem egyenletes teljesen. Olyan, mintha kimaradna 2 henger egy pillanatra. Ha leveszem a tanksapkát, akkor is csinálja (az ingadozás és a szívóhang is marad). Csak gondolom, hogy a "szuszogó" lehet eldugulva és emiatt muszáj neki a beöntő nyíláson venni a levegőt!? 30km-es úton a benzinszint mutató a 20. km után folyamatosan leesik félről 1/4-re. Órákkal később meg megint felet mutat. Nem tudom, hogy összefüggenek-e a jelenségek.
Az alapjárat gond miatt gondoltam még hidrotőkére is.
Szerintetek?"
Azóta leszűkítettem a tank szellőzésre a hiba okát. A kérdés, hogy ha van benne PCV vagy EVAP szelep, akkor hol találom? Googlebe csak 1.8T-be találtam.
Ami jelenleg fenn áll: Meleg indításnál a legelején felpörög a motor kb. 1500 rpm-re, majd leeseik 400 rpm-re. Azután szépen jár.
Tanksapkánál hallgatózva: 10km után semmi hang, alapjárat egyenletes. Hirtelen esik egyet az alapjárat, majd a tank betöltőnyílásából szívóhang hallatszik, de olyan, hogy amikor lecsavarom a sapkát szívja befele a vákuum.
Hideg indtás: Beindul könnyen, majd tartja az 1200-1300 rpm-et. Mikor kicsit megmelegszik - kb. 2km - kinyomott kuplungnál hullámzik 2-3 nagyot az alapjárat, majd megint egyenletes. Szívóhang a tank felől ilyenkor is van.
Sajnos a Multitronic probléma nem kacsa, de közel sem olyan rossz a helyzet mint néha azt el tudják mesélni. Nekünk megvan a konkrét példány, alkalmi vétel, most kapott új Multitronicot a márkaszervízben :D szóval a gyenge láncszem kilőve ;) ismerjük az autó előéletét is, inkább csak a motor volt sötét folt számomra.
A MT-ról annyit, van akinek hibátlanul működött az ismeretségi körben 300 ezer km-en túl is, és itt a konkrét példány amin 200 ezer előtt behalt.
Azért meg kell említeni, hogy a tiptronic se egy hibamentes darab, szóval arra is jobb felkészülni, ha elhagyja magát, nehogy meglepetés legyen. Konkrét tapasztalat A8-al (D2) van, még az 5 sebességes, elhagyta magát szegény 200 ezer km körül, de a tervezett élettartamát ledolgozta, az alföldön szegedtől nem messze javították korrekt áron garanciával, újabb 200 ezer km-t elfut szerintem hibamentesen. Az új TT 6 sebességese nem tudom milyen :) Sok sikert az autóvadászatba :) a quattro jó kis élményfaktor lesz ;)
2007-től keresek, és mindenképp összkerekeset, mert a Multitronicról rosszakat mondanak. Ez a biztos, mármint a Tiptronic.
Neked jó vásárlást, mert lehet, csak olyan "kacsa" a Multitronic rossz híre, mint amikor a Pd bejött, hogy sz.r. Mindenki azt hajtogatta, de akinek olyan volt és szidta, olyan nem volt. Azóta kiderült, hogy a pd az egyik legjobb és hibamentes, az élmény amit nyújt, pedig nem fogható az előző adagolósokhoz (tuning nélkül).
Ma hajnalba kint kellett hagynom amstettennél egy gyönyörű s-line a4et. A produkció a következő volt. Motor berángatva leáll, majd némi pihi után beindult pár másodpercre, a turbó iszonyatos visítása és onnan felszálló kék füst kíséretében. 2007es 2.0pdtdi 170ló. Valaki találkozott már ilyennel? Ha van valakinek turbója /én erre gondolok/ a típushoz, emailt szívesen veszek.
Nemrég tettem fel én is hasonló kérdést de nem jött rá válasz, viszont ahogy olvasgattam a kinti (német, angol) fórumokat, akkor csak a motort nézve a 2.7 probléma mentesebb, de a korai időszakban 2006-ig mindegyikkel akadnak problémák. Érdemesebb 2007 utánit nézni vagy már faceliftest. Típushiba a szívósorban a fojtószelep állítómotor, szinte mindegyikben tönkremegy, elfárad, van bontott és lehet javíttatni is. Ami még előfordulhat: megnyúló lánc (csak a korai modellek), porlasztók cseréje, kerámia izzitógyertyákat fémre cserélni, légrugó problémák, elektromos kormányzár beadja a kulcsot, avantnál a hátsó ablakmosó tartály szereti ereszteni a löttyöt az MMI rendszer agyára. Hozzáteszem, hogy ezek mellett rengeteg olyan hozzászólás is van, akik problémamentesen járnak az autóikkal akár 200k ezer km feletti futásteljesítménnyel.
Ha a kint olvasottakra alapozzuk a dolgot akkor a 2.7-es kevesebb nyűggel bír, de a 3.0 jóval több élményt nyújt. A Tiptronic megbízhatóbbnak tűnik mint a Multitronic (az se olyan sz@r mint sokan állítják, de kétségtelen hogy nyűgös darab), a kézi váltónál is ott a 2 tömegű lendkerék ami ilyen korban már előjöhet.
Mi is most tervezünk egy 2.7 frontos multitronicot vásárolni, ezért olvasgattam utána. Ez az általános körkép, remélem tudtam segíteni valamennyit.
Általánosságban elmondható viszont, hogy azzal lesz kevesebb problémád aminek az előélete rendben van és nem az 5. digó rugta amíg el nem romlott alatta valami.
Váltócsere miatt keresem a képen látható burkolatot 2002 utáni A6 sporttiptronic, vagy multiváltóhoz. Ha megvan, az eredetire nincs szükségem (sima tiptronik diófamintázatú)
a WD40 elég szemfényvesztés. csavarlazítóval kellene pár napig rendszeresen belefújni (vigyázz a fényezésre) és talán kioldja a belekövesedett kenőanyag/por kombót
a megoldás a kiszerelés, kitisztítás lenne. ha van a másik oldalon zárbetét és működik esetleg átcserélhető.
Sziasztok! Pár hete próbáltam beledugni a zárba a kulcsot, hogy kulcsal nyitom ki a kocsit és meglepődve tapasztaltam, hogy nem megy bele a zárba a kulcs. Illetve csak nagyon nehezen tudtam beletenni de akkor se volt hajlandó elfordulni. Külföldön élek. Itt minusz nincs szóval nem ez a baj de ettől függetlenül próbáltam a csodaszert a wd40-et de nem történt semmi. Gondoltam, hogy hamarosan a szervíznek a közelében lesz dolgom és megkérdezem az ottani fiúkat mi ilyenkor a teendő. Javaslatuk a következő volt úgy, hogy csak egyszer beledugták a kulcsot a zárba: vegyek egy új zárszerkezetett az ajtóba és ők ahoz majd adnak 2 kulcsot, hogy legyen egy pót is és akkor majd a gyújtáskapcsolónál meg használom a régit. Mind ezt nagyon szívesen megcsinálják cirka 100-120ezerért átszámítva. Nem tudom, hogy ugyanazt az adást néztük -e a srácokkal de egy audi-nál hagyj ne járjak már két kulcsal. Ti hogy vagytok ezzel? Valakinek volt már ilyen problémája és ha igen mi lett vége?! Erre amúgy pluszban rájön, hogy vmilyen oknál fogva a csomagtartónál a zár kivan operálva és csak egy lyuk van ott. Így vettem az autót de akkor nem érdekelt de azért mostanában foglalkoztatott a kérdés ha vmi van a központi zárral és én kiszeretném nyitni a csomagtartot akkor milyen megoldás van?!
De az 1.9 PDTDI-nél nem igazán mérvadó hogy mennyi idő alatt fúj meleget a fűtés. +5C alatt a kiegészítő (elektromos) utasfűtés kapcsol be, ekkor a víz még akár nulla fokos is lehet.
A kiegészítő elektromos fűtést minden PDTDI motorral szerelt autóba beszerelték, pont azért mert a PD nagyon lassan melegszik.
Amit a gyár helyett dekoros gyárt az hamisítvány, ezt ugye Te is tudod. Ha pedig hamisítvány, azt a vizsgán is észre fogják venni, akár komoly bajba is kerülhetsz.
Ha a műszakin azt mondták anélkül nem megy a dolog, akkor az biztos úgy is van. Elhiszem hogy szimpatikusabb a 3000Ft-os ár mint a 28000Ft, de bizony az Audi nem a szegény emberek autója. Most ezt véletlenül se vedd személyeskedésnek, nem megbántani szeretnélek, de bizony az Audinál ilyenek az árak. Aki pedig Audit vesz el kell fogadnia. :-(
Most jelenleg nekem sem megy a müszeren feljebb. De nekem a jeladó rossz vagy a müszeregység. Az olaj az normális és a termosztátom is gyári és jó működik. (teszteltem)
De nem volt még időm megnézni mi a baj. Ha vettem másfajta jeladót akkor azzal normálisan beáll 90fokra. Viszont a computernek más adatokat küld. És ez nyáron nagyon rosszul jött mert fals adatokat küldött ami konkrétan túl magas volt és emiatt a computer kikapcsolta a klímát.
Tudtok ajánlani valakit, aki meg tudja javítani a Symphony II fejegységemet? Olyan, mintha le lenne fagyva, nem tudok hangerőt állítani, és nincs is hangja, csak néhány gombra reagál. Pár másodpercenként hallom kattanni a relét az erősítőben (olyan, mintha mindig újraindulna), ekkor a fejegységbe épített cd tár is zörög valamit, mert korábban megpróbáltam kivenni a cdket, de (gondolom az "újraindulások" miatt) nem adta ki, és szerintem össze is akadhatott rendesen a mechanika.
Volt korábban téma a tdi melegedése.
Ma én is megnéztem, hogy viselkedik.
A6 1.9 pdtdi, 2002
Reggeli inditas, +1 °C környezeti hőmérséklet, klímapanel 21,5 °C-ra állítva, Auto mód bekapcsolva.
Minden inditás után várok egy percet, mielőtt elindulok. A motort akkor tekintem melegnek, amikor az olajhőmérséklet el nem éri a 80 °C-ot (nem a vízhőmérséklet, hanem olajhőmérséklet). Óvatos gázadással gyorsítok, max 2000-es fordulatig forgatva. Így használva adja ezt:
500 m után már langyosat fúj
1 km után már magas fokozaton fújja be a levegőt
3-4 km után már teljesen meleget fúj
8 km-nél éri el a vízhőfok a 90 °C-ot
Szerintem menj be egy márkaszervizbe és rendelj egy újat. Biztos beletelik 1-2 hétbe mire megérkezik, de szerintem nem nagyon van más "hiteles" megoldás.
Audi a4 avant 1997 1.9 tdi 110 lovas-ról van szó, csak elsőkerék meghajtású. Olyan problémám lenne hogy hiányzik az adattábla az autómról és így nem mehet kpm műszakira. Megköszönném ha valaki tudna küldeni egy fényképet az övéről ha ilyen autója van.
Sziasztok,régebben többen is leirták,hogy egy bizonyos sebességtartománynál megáll az autó vagy letilt-a4b5 1.9tdi.-nél fordult elő.Nálam is ugyanez keletkezett,120-140km/h-t elérve szenved a kocsi,mintha már nem tolna a turbó.diagoltuk,szivócsőnyomás problémát irt hibának,pegig elötte már kipróbáltunk egy másik jeladót is.Kérdezném a többieket sikerült már orvosolni a prblémát?Minden segitséget szivesen várnék.Köszönöm
korábban már szóba került itt a fórumon, hogy az öreg négy- és öthengeres Audik Achilles-sarka általában a KE-Jetronic befecskendező.
Tisztelettel kérdezem a hozzáértőket, hogy a gyengélkedő Jeteknek van-e olyan tipikus hibajelensége, ami egy vásárlás előtti próbaúton felismerhető, vagy inkább csak tankolásnál derül ki, ha az ember bevásárolt vele?
Ha a hideg motorú autó könnyen indul, normális idő alatt bemelegszik, egyenletesen húz, szépen alapjár, nincs rángatás, torpanás stb. akkor feltételezhető, hogy rendben van?
Nem akadékoskádosásból, de mi a garancia, hogy egy ugyanolyan kérdőjeles állapotú motor nem fog egy hét múlva megállni?
Szvsz elég macerás beszerelni ahhoz, hogy ne egy olyat rakjak be, amit legalább csekkollásra szét nem szedett egy villamossági. Most még kézben van, elvihető a közeli mesterhez.
És ténylegy csak azért hoztam szóba, hogy Neked jó legyen...
Sziasztok, kilátásban van egy 2007-es A6 2.7 TDI megvásárlása, most fordul bele a 200k km-be. Tudtok mesélni valami problémáról/typushibáról a motorral kapcsolatban? Előre is köszi ;)
Vettem egy bontott öninditót neki áltam hogy kicserélem problémám a következő ki vettem a két csavart de nincs elég hely hogy kivegyem az öninditót. Cserélt már othon valaki? ugy néztem hogy a klima kompresszor van útba vagy nem tudom valaki tudna tanácsot adni?
Egyik barátomnak van egy Audi A8 (D3) 3.0 TDI (233 LE) kocsija. Szeretné, ha kicsit jobban menne és gondolkozik a chip tuning-on. Tudnátok ajánlani valakit, aki megbízható és jól meg tudja írni/íratni a chip-et?
Olyan váleményét és tanácsát várom, aki már csináltatta a sajátját. Neten sok "chipelőst" lehet találni, de tényleg jó kellene. Nem szeretné, ha széthullana a kocsi, mert valami kókler ezen gyakorolt!
persze csinálhatna ilyet is, sőt eltörhet a bendix villája is, ugyanezt eredményezve, de nem ez a jellemző.
a hideg idő beálltával belefagy az a trutyi a bendixbe ami az évek alatt összegyült benne és a már amúgy is haldokló cuccot teljesen működőképtelenné teszi
Nekem volt olyan hibám (igaz nem Audi-n, hanem Opel-en), hogy a behúzó mozgott, vitte a bendix-et, de a rugó, ami a behúzót visszatolja alaphelyzetbe, kimozdult és nem engedte a behúzót végállásig menni -> a bendix nem tudott befűzni a fogaskoszorúba. Kattant is, pörgette is a motort, mert ott már a motorkört zárni tudta, de az amúgy hibátlan bendix nem tudott eleget tolni a tengelyen. Szétszedés és némi rugó egyengeés után többé nem volt gondom az indítómotorral. :)
De lehet, hogy a cartárs nem fogja ennyivel megúszni.
Bugó hang = az indítómotor teker, de a behuzó tekercs vagy a mechanika akadása miatt nem tudta a fogaskereket a fogaskoszorúhoz kapcsolni, ezért nem tekeri a motort.
Behúzó, mechanika és a fogaskerék ellenőrzése közelebb fog vinni az igazsághoz.
Remélem, van köztetek fékmester, mert segítségre lenne szükségem. Féktárcsát keresek az autómhoz (a mostani el van rohadva), és a hátsó tárcsa esetében elvesztem a részletekben, mert a gyári katalógusok (Brembo, Ate) szerint más tárcsa kell az autómba, mint a kocsimban található PR kódtábla szerint.
Erről a kocsiról lenne szó:
AUDI A6 Avant (4B, C5) 1.8 T quattro
HSN/TSN: 0588/683
Alvázszám: WAUZZZ4BZWN145xxx
Motorszám: AEBxxxxxx
Gyártási év: 1998
A fenti adatok alapján a Brembo katalógusa szerint ez a tárcsatípus megy hátra:
Brembo 08.9083.10
Brembo Painted: 08.9083.11
Brembo Max: 08.9083.75, aminek a PR kódja 0N1.
Azonban a kocsim PR táblája szerint 1KD kódjelű tárcsa van hátul, amit a gyári, valamint a bolti web-katalógusok szerint az A4-esekbe szereltek (pl ebbe: AUDI A4 Avant (8E5, B6) 1.8 T quattro 04/01 - 12/04):
Brembo: 08.9136.10
Brembo Painted: 08.9136.11
Brembo Max: 08.9136.75, PR: 1KD
És ugyanez a helyzet az ATE-, és a webboltok katalógusaival is. Ha megadom, hogy milyen autóm van, olyan hátsó tárcsákat adnak ki, ami nem passzol rá. Ha pedig 1KD-s tárcsát keresek, akkor pirosan hisztizik az oldal, hogy az nem fog rámenni. (Első tárcsa esetében is belefutottam ebbe, de ott legalább tudták a katalógusok, hogy gyárilag 15-os és 16-os kerekekkel is kiadták ezt az autót, így ott ki tudtam választani, hogy melyik megy rá.)
Találkozott már valaki ezzel a problémával? Létezik, hogy a Brembo, és az Ate katalógusa is hibás? Rendeljek 1KD kódjelű tárcsát annak ellenére, hogy szerintük az nem való rá? Lemértem a mostani tárcsát, és passzolnak a méretek (1KD).
Segítségre lenne szügségem 1,9 tdi (110 Le AFN) hidegen inditanám de nem mozdul az öninditóm csak egy búgó hangot ad töbszöri neki futás után tudom elindítani de akkor is csak ugy hogy indítok teker egy kicsit majd megint egy búgó hang minnél töbször probálkozok annál többet teker. Valaki tudja mi lehet a baj?
Valaki azt mondta hogy nem tudja feltörni az olajat 10w40 es olaj van
Nem lehet hogy gyenge az öninditó? aksi rendben van. Ha valaki tud valami hasznosat az írjon,,
Nemrég vettem egy 1996-os Audi A4 B5 autót. Motor 1.6 ADP.
Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy a tanksapka alól olyan szívóhang van, mintha egy porszívó lenne benne? Egyidőben ezzel ingadozik az alapjárat. A fordulatszámmérő leesik 400ra, majd hirtelen fel 1500-ra kb 1 percenként, de addig sem egyenletes teljesen. Olyan, mintha kimaradna 2 henger egy pillanatra. Ha leveszem a tanksapkát, akkor is csinálja (az ingadozás és a szívóhang is marad). Csak gondolom, hogy a "szuszogó" lehet eldugulva és emiatt muszáj neki a beöntő nyíláson venni a levegőt!? 30km-es úton a benzinszint mutató a 20. km után folyamatosan leesik félről 1/4-re. Órákkal később meg megint felet mutat. Nem tudom, hogy összefüggenek-e a jelenségek.
Az alapjárat gond miatt gondoltam még hidrotőkére is.
Egyébként még van egy olyan jelenség is, hogyha megnézem az olajszintet az MMI-be azt írja nincs elérhető információ. Aztán kinyitom a motorháztetőt mintha olaj csere lenne, utána lezárom és egyfolytában azt írja hogy nem tudja meghatározni az értéket míg el nem éri az üzemi hőfokot. Megyek vele minden nap 100 kilométert és akkor is ezt írja.
Néznd meg VAG-al hogy hány fokos a motorvezérlő szerint a viz.Ha meleget fúj be,és óra szerint nem üzemmeleg?lehet hogy a vízhőgomba rossz.vagy a vízhőfok óra rossz???
Van egy Audi A4 2.7 disel (2008) autom. A jelenség hogy nem melegedik fel a viz üzemi hőfokra. Az alap álapot ami a mutato szerint 50 fok, a főlé max egy kicsivel. Cseréltünk termosztátot ami teljessen gyári új volt. Ezek után egy picit lett jobb a helyzet de még mindig nem éri el az üzemi hőfokot.
Sziasztok tud valaki magyarázatot adni arra hogy 1,9 tdi hidegbe ( mínuszokba ) miért gyinálja azt hogy inditanék megvárom az izzítást teker az önindító egy pillanatig és utána csak egy búgó hangot ad és ezt többször meg kell csinálnom mire eltudom inditani ha ízzítás alat akarok indítani akkor semmi csak ez a búgó hang. de plusz fokokban semmi gond
Heló nem tudja valaki hogy az AUDI 80 1.8 S 66kw-os 1989-es karburátoros -e vagy inyektoros és az inyektorosoknál meghibásodás esetén menyire lehet számitani?
És a 2.0 benzines 66kw-os 1994 esnél milyen az üzemanyag elátása és a fogyasztásuk?
Mivel nem lewhet igazán tudni a környezetvédelmi besorolást nekem ez a két összeg jött ki
ha 4-es katedória 161300ft
ha 4-nél roszabb 241956ft
Regisztrációs adó kalkulátor 2013
Motor típusa: benzines dízel Környezetvédelmi osztály: Segítség 11 felett 9-11 6-8 4 4 alatt Az első forgalomba helyezés óta eltelt hónapok száma: hónap Minden megkezdett hónap teljesnek számít! Segítség Lökettérfogat: cm3 Az alap regisztrációs adó: Ft Az adó csökkentésének mértéke: Ft A fizetendő regisztrációs adó: Ft
Kiveszed és fogó+ vezeték segédletével egyenként megnézed az akumlátorról.Megfogod fogoval a menetes résznél és a fogót ráteszed az akksi NEGATÍV sarura.És az izzitógyertya végén lévő felére teszed a vezetéket és a kábel másik végét pedig az akksi POZITÍV sarura.Ha mindezt jól csináltad????akkor látod az izzítógyertyát működés közben.Ha jó a gyertya akkor a végéről kezd el izzani.
Heló és hogyha a "mostani behozó tulaj nevével irjuk a szersződést csak még nincs beregisztrálva az autó akkor mi van ugy mért nem lehet? ja és annál a kalkulátornál most méket kell fizetni ,a regisztráláskor ponosan miyen kötségek vannak regisztráció müszaki törzskönyv foralmi kötelező biztositás megkötés eredetiség vizsga van -e?
Fogod a kétnyelvű adásvételit, kitöltöd, és az alján a külföldi tulaj nevét TE aláírod ... Magyarul hamisítsz egy aláírást.. De a kutya sem fogja nézni.. Arra figyelj, hogy fordított legyen a dátum a német szerint... Én a héten intéztem így egy autót magamnak, senki nem fogja nézni az aláírás igazi-e ...
Heló de az eredeti tulaj külfölön van a "magyar tulaj"az országban akor hogyan irjunk kétnyelvü adásvételit ha "mostani tulaj magyar és nincs regisztrálva még ? És kb. Pl:a külföldi tulaj közt köztünk 1000-.....sok kilóméter van ?
Próbáltam a kalkulátort egy 1992-es 2.0 ezres benzinesnél ezt hozta:
A mostani tulajjal ne foglalkozz!!!!Az a lényeg hogy a kétnyelvű adásvételi úgy legyen kitőltve hogy az eladó az eredeti kűlföldi tulaj,a vevő pedig te legyél.Igy nem bonyolúlt semmi.
NINCS EREDETVIZSGA!!!!!
Aztán első üzembe helyezés műszaki vizsga
Regadó+okmányiroda+ez+az.
A regdíj sokmindentől függ,de a kalkulátorral ki tudod számolni az összeget.
Heló de ha a mostani tulaj kintről hozta be az autót és nincs még az országba regisztrálva magyar a "tulaj " nincsa nevén mert még nincs beregiztrálva akkor hogyan megy az ügyintézés ?
És ha én pl megveszm megirjuk a szerződét és átt akarom iratni "regsztrálni" netalán lopott vagy nem feel meg az eredtvizsgán valami miatt nem leht regisztrálni akkor mi van ?
És egy 130000ezres 1992es 66kw-os autónál mennyi a registrálás névre irás ?
de lesz illeték ha a magyar kereskedő állítja ki a számlát.
átírási illeték abban az esetben nincs ha a külföldi számla vagy az adásvételi a nevére van kiállítva. (ez esetben hivatalos fordítás vagy kétnyelvű adásvételi szükséges)
ilyenkor nem kell eredetiségvizsgálat sem.
egyedi forgalombahelyzés-regdíj-okmányiroda
zöldkártya évek óta megszünt, a környezetvédelmi felülvizsgálat a műszaki vizsgával együtt történik
sziasztok. szerelöm azt mondta a dignosztika után azér torpan meg a kocsi meg vacakol mert a kopogás érzékelö tulságosan is vizsa veszi a gyujtást el induláskor hogy ne csörögjön be de ez számomra nagyon idegsitö. szerintetek mi csináljak raktam már bele jó benzint is de helyzett ugyan az.....
Autót akarnék venni audit ki is néztem 1 et úgy van a hirdetésben hogy külföldi lejárt okmányokkal és ezeknél hogyan megyen az átirás meg tudja valaki mondani?
Hali.nekem is xenonos a vasam A6 avant 2.5 tdi 2001 évjárat.nekem beszart az a kis szintezö a bal oldali keréknél és folyamatosan lefele világitott.Kicseréltem most szintez rendesen de nekem ugy tünik hogy nem olyan szintre világit mint csere elött de mozgatja a lámpát.Ezek szerint müszerel be kell állitani a nulla pontokat?
helló. segitséget szeretnék kérni. vettem egy audi a3 1.6 benzint 97 est aeh motorkód.sokat nehezen indult illetve torpant elinduláskor a furdulat le esett majd fel bög.... cseréltem már benzin szivatyut, illetve szondát, légtömegméröt , beszivott levegö hömérséklet érzékelöt.de nem ezek voltak a bajai. majd kaptam egy tippet hogy vizhömérséklet jeladó a baja igy azt is ki cseréltem sokkal jobb lett a kocsi de még néha néha nem volt az igazi majd ajánlotak egy drágábbat azal még jobb lett de még nagyon ritkán és gyengédeben panaszok maratak de sokkal jobb lett. most ott tartok hogy meg rendeltem a gyárit bele szerintetek is ilyen érzékeny volna ere a jeladóra? vagy talán más a baja? kérlek segitsetek ...
Igazad van, ma voltam ott, tényleg csak machanikusan tuningolnak.
Másik dolog: tud valaki ajánlani Fejér megyében jó Audist? A gondom az, hogy programmal alaphelyzetbe kéne állítani a fényszórómagasság-állítást, de bármilyen programmal rendelkező helyen jártam, mindenhol furán néztek rám, hogy ilyet még nem csináltak. Pedig benne van a hibakód, akkusaru levétele után jött elő és tényleg nem állítja a motor a magasságot. Hol csinálnak ilyet? Köszönöm előre is!
BRE a motorkódja. Nem nagyon lesz neki nyomogatva fogyasztás csökkentés miatt gondolkodig Édesapám optimalizálláson... Tudom hogy ez a 2 literes dízel nem a megbízhatóságáról híres:( most 160 ezer van benne eddig semmi probléma nem volt gondolom 200 körül már biztos lesznek gondok ha lesz chip hanem. Ez van
Mesterek! A 2.8-as FSI A8 az nem quattro, ugye? Ezen kívül láttam, hogy ezt a modellt előszeretettel szerelték multitronic-al, de ha a hírdetésben ezt nem részletezi, akkor a kormánynál lévő váltófülek választ ad arra, hogy ez nem az? (Úgy gondolnám, hogy a tiptronic kapott csak fülecskéket, de lehet tévedek).
Rendben van hogy kevés neki a távolság ,meg nincs taposva ,de az hogy a fenébe lehet hogy másnak azért hamarabb felszalad az a frány víz és csak hamar lesz melegebb. Nem hiszem hogy ennek is sokkal több kellene de még dolgozunk rajta remélem megoldódik a probléma.
Igaz személyes tapasztalatom nincs, de akárkit kérdeztem a környéken, Audi tuningban mindenki elsőnek ajánlotta a V&F Szervízt Pusztaszabolcson. Tudom, nem Pest, de nincs is messze tőle...
Azért 7-8-9 millát használt autóra kiadni a mai világban nem mindenkinek van lehetősége. Kétségtelen hogy ennyi pénzért gyönyörű autót lehet kapni. Ezért gondolom hogy az A6 A8 sosem lesz a szegény ember autója még 10+évesen sem. Aki pedig anyagi lehetőségei felett vásárol autót nem sokáig élvezheti.
Jobb oldal tünik rosszabbnak,minden szilent cserélve,kb 3 hónapja néztem utoljára a talpast,kicsit lógott a jobb oldali,vagyis könnyen mozgott kiszedett állapotban,de nem kotyogott. Akkor cseréltem a bölcső szilenteket. De már előtte is ilyen volt,nem igazán foglalkoztam vele időhiány miatt.A jobb oldali gumi elkopott egy nyár alatt.
Oké. Valami nem oké mert kb 3/4-ig alászedem a kormányt és utána már befordúl magától teljesen és hallani kicsit kavicsos talajon,hogy tolja oldalirányba a kereket. Lehet nem jól fogalmaztam,de talán érthető :)
Szerintem ha 9 misit tudna szánni autóra nem ilyent venne... 7-8 körül már azért csodaszépeket kapni... De igen... Egy pár évessel éppen úgy bele tud szaladni az ember! Nem hogy egy öregebbecskénél... Van egy másik jó tanács, már többször olvastam itt hogy azért legyen egy másik autó tartalékba ha a nagy bekönyököl ne kelljen kapkodni ;)
Egy D3 Facelift 4.2 benzin, azért elég jó lenne ;))) Meg tudnám szokni, csak a fenntartása nem nagyon feküdne ;))))
Segítséget szeretnék kérni!Audi 100 2,5 tdi (116 LE) -vel kapcsolatban. A problémám az,hogy az adagolót meghajtó vezérmű szíj alsó vezető görgőjének menete kiszakadt a hehgerfejből.Sajnos a furat mindössze kb. 10 mm mély,így nem igazán egyszerű nagyobbra átmenetezni.(főleg a helyén).Kérdésem lényege az lenne,hogy a furat átfúrható-e esetleg teljesen?Nem tudom mi vam "mögötte".Természetesen az új tőcsavart beragasztanám,a tömítettség érdekében.Vagy esetleg valakinek volna-e valami épkézláb ötlete a probléma megoldására.
Ha választanom kellene én a kék A8-ast nézném meg. Nagyon szép kívül-belül és hihető a Km óra állása is. (Érdekes hogy a benzinesekben sokkal több az igényesebb vajbőr belsővel készült darab a dieselekben meg szinte mind gyászfekete bőrbelső van.) A valós gond ezekkel az autókkal hogy megtévesztő a vételára. Kevesebb mint 3 milla egyáltalán nem teszi elérhetetlenné az átlag ember számára sem. Viszont a folyamatos szerviz folyamatos magas költségekkel jár, nem beszélve arról ha valami elromlik nagyon bele lehet szaladni... A fogyasztásról kár is beszélni, aki ilyen autót vesz annak ez nem lehet probléma. Szóval igen, legyen a kezedben az autó vételárának a duplája a nem várt költségek fedezésére.
Ha a TDI-vel lassan mész 60-70-as tempóval??? akkor el mehetsz vele akát 30km-is akkor sem lessz 90 fokos,Ez az én tapasztalatom.Már 10 éve tdi-t nyúzok.Mivel nem termel annyi hőt a motor.Azok a kisegítő fűtésnek szánt 3db izzítógyertyák???meg a jóisten tudja milyen elven működnek??? De a legtöbbször nem működnek.Én bajlódtam velük elég sokat de még most sem fűtenek.De lehet hogy valaki akki jobban ért hozzá leírja,hogy mit néne megnézni hogy működjenek????!!!
egy kis segitséget kérnék ha lehet szasztok. azt szeretném kérdezni hogy a 97 es a3 ba a jó e 2000 tól gyártott egy részes lámpa azt tudom hogy a csatija nem olyan de hogy be megy e a hejére faricskálás nélkul? nagyon szépen meg köszöném a választ...
Ezzel a fűtésdologgal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni .Az alany egy A4 1.9 TDi AFN. Mivel elég nehezen ment fel a víz termosztátcsere , 3 gyertya leellenőrizve jól működnek de a víz 8-10 km után 60-70 foknál nem melegszik jobban fel. Mivel elég rövideket megyek szerintem ennél jobben fel kellene hogy melegedjen a motor. Ha hosszabbat megyek szépen felmegy a víz és beáll 90-re és és jó meleget csinál. Kartelvédő, motortakaró , sőt még a gyári alsó hővédő burkolat is a helyén van ami a motoron és a váltón is végighúzódik. Mi lehet a probléma hogy nem megy fel a víz hamarabb???
A vízcsőben van 3 izzítógyertya. Pontosan nemfogom tudni elmondani hogy hol, de ha szembe állsz a motorral, akkor balra, és hátul lesz. A vízcsőből kiáll 3 pöcök, arra mennek a vezetékek.
Nem normális. Nekem ugyanez a kocsi, ugyanez a motor, már kb 5 perc járatás után is meleget fúj. Nézd meg a vízelőmelegítő gyertyákat, hogy működnek e.
Segítségre lenne szügségem. audi A4 (1,9 tdi 110 lovas AFN ) nem rég cseréltem termosztátot munka helyem 30 km re van kb 7-8 km után szépen fel megy 90 fok ig de fütés semmi mire oda érek addigra kezd el kicsit langyosabb levegőt fújni.
De amikor kb 15 fok van kint akkor egyböl érzem hogy megy a füttés .
Szerintetek ez normális? vagy esetlek valami tünkre ment?
Nem tudok róla, még csak 2 hónapja van nálam a kocsi, németből hozták be. Azért gondoltam a koszra, mert nem mindíg csinálja, csak időnként előfordul. Engem viszont idegesít.
ABS-em néha baszakodik. Arra adjatok tippet, hogy a jeladót az első keréknél hogy vegyem ki, hogy megtakaríthassam, és közben ne törjem el? Szerintem csak valami fémpor vagy rozsda van a mágnesen, és azért csinálja időnként.
Ez egy jo ötlet . Amugy holnap viszem szervizbe,hogy nézzék meg.
Nem tudom a turbó mennyire lehet jo mert mikor levettem a csövet és megnéztem akkor normalúd volt az allapota. És arra gondolok amugy ,hogy kinyomta a cooler falát és mivel akkor elkezdi ott ki nyomni az olajat aminek nyoma is van mert a bal első felni csupa olaj ezért esetleg lehet az a baj. Persze mindenképpen megnéztem és ha kell akkor csinalja is meg,de feleslegesen sem akarom szétszedetni.
Köszi szépen.ott már néztem meg az anyos ülés alatt is de akkor megnézem mégegyszer.csak elektromos csatikat találtam de azok az ülés mozgato motorokhoz mentek.
Nem tudom hol van a komfort elektronika.esetleg vki tudja?
Leengedi az ablakot össze vissza a kocsi.van mikor éjjel magátol van úgy hogy ha ráadom a gyujtást akkor és persze nem lehet felhúzni a gombokkal csak a kocsi kulcsával ha hosszan nyomom a bezár gombit de akkor is csak szakaszosan mert ha folyamatosan nyomom akkor elő fordul higy vusszaengedi.
A másik kérdésem az lenne hogy van benne a navi plusz.sajnos hibás nem ad ki sehogy és sehol hangot viszont találtam egy törött kijelzőset ami állítolag müködik de az 97es.
Ki lehet cserélni a kijelzőt az enyémből vagy van vmi változtatás?
Igazából az én autómról van szó. Én is gondoltam az adagolóra,de amiatt nem fogy az olaj.
Sok az ismeretlen. Ami történt az az,hogy olyan 190körül volt egy kis torpanás és utána nagyon füstölt . És lassan elmúlt. Kicsit több mint 1 liter olaj elment. A coolerből folyik az olaj a földre. Ha nincs tömítettség akkor ugye fogyhat az olaj. De mi lenne a magyarázat a nehéz indulásra? És elég szép füst jön a nívó pálcától. Persze ezt nem tudom mennyi volt elötte.
Problémám mar két hónapja fenn áll, hogy fékezéskor jobb előről pattanó hangot hallok amikor engeden fel a féket... egy pattanó hang.. valamikor nincs semmi hang valamikor meg nagyon nagyott pattan. Lengőkarok jok, féknyereg feszülhet be és mikor áll vissza a helyére akkor pattanhat? volt-e valakinek ilyen problémája?!
Aminek hangja van és hidegben indul a motorral, az általában kiegészítőfűtés kályha. Amikor leállítod a motort ilyenkor, nem hallod esetleg hogy egy rövid ideig még üzemel..?
Bár nagyon nem volt jellemző ezekben gyárilag ilyesmi..
Egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, most hogy behűsűlt az idő. Hidegindításnál az autóban elindul valami, nem tudom hogy mi, csak a hangját hallom, és kb 5 perc után le is áll. Valami indítás könnyítő cuccra gondoltam, de nem tudom. Csak érdekeség képpen kérdezem, ha esetleg valaki csípőből vágja, én még ismerkedek a kicsi kocsival, ez az első telünk együtt. Azért nem is tünt fel eddig.
Most,hogy mentem vele allando sebességgel 30 km-t . Most olyan mint elotte. Nen lehet,hogy az egyik szelep fel akadt ? Mert nem volt ilyen intenzív a gyorsitas sem.
Történt egy kis baj az autommal. Haladtam a pályán es kicsit gyorsabban mentem mint lehetett volna es történt ehy kis torpanás. És innentől nem ugyan úgy müködik az autó .
Olyan 120-140-nél ha normalisan gyorsítok akkor nincs baj de ha erősebven akkor birzasztóan füstöl feketén az autó . Mitől lehet ez?
A biztonsági övem nehezen megy vissza, ha igazgatom, akkor megy csak. Hallottam valami övfeszítő patronról, gondolom azt kellene cserélni. Ennek milyen ára lehet újban ? Vagy esetleg más oka van hogy nehezen húzza vissza?
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek elfekvőben vagy egyébként eladó toronycsapágya. (rugóstag támcsapágy)
Ma ripityára szedtem a régebbi autó első futóművét, (audi 100 C2 43 1.6 benzin, 1978-as évjárat) és szükségem lenne többek között a fent említett alkatrészre. Másra is, de azokkal rendelkezem. A gyári cikkszáma: 431 412 249B. A végén a "B" betű fontos, mert "D" végűekkel tele az internet, és abból egyébként is rendelkezem kettő jó állapotúval, amire egyébként nincs szükségem, egy donorból maradt.
Konkrétan a bal felső alkatrészről van szó, a toronyszilent és az alátétek nem különösebben érdekelnek, mert az van. Mérete így műanyagházastól: d: 64 mm; D: 86 mm; magassága: 13,5 mm. Ez egyébként már-már rendhagyó módon az alsó rugótányér alatt helyezkedik el.
Sorosan az akkumulátor negatív polusa közé kötsz egy multimétert -minimum 10A terhelhetőségűt- és autótípustól függően 5-20 perc után ellenőrzöd a felvett áramerősséget.
400mA-ig jó vagy.
Ha ez az autó 2004 utáni A6, vagy A8, akkor az új akkumulátort illeszteni kell elektronikai szempontból az autóhoz is.
Én 4 éve nyüstölöm a drágám normál használat mellett én is kb 4rublikán használom +-egy néha pára stb helyzetben megy maxon vagy majdnem de az max 1-2perc.
Hozzáteszem ilyen hibáról még nem hallottam de ha úgy van ahogy írtad akkor nem tudatosan örökéletü lesz nálam ;)
a4 b5 utastér szellőző/fűtő rendszerével kapcsolatban lenne kérdésem (digitális) ventilátor tönkremenetelének mik a jelei? valahol olvastam hogy 4-5 rublikánál magasabb fokozatba nem illik használni mert könnyen és hamar tengely problémák merülnek fel, ebből mi az igaz?
Egy kis segítséget szeretnék kérni.2006-os A6 4f-s 2.7 tdi-vel lenne "töltési" vagy más elektronikai problémám.
Az autóban 1-2 napi állás után lemerül az akksi.Először magára az akkumulátorra gyanakodtunk.Kicseréltük,de a probléma megmaradt.Feszültségszabályozó csere következett,de a probléma ekkor sem szűnt meg.Ismét generátor le,mert a diódahídra gyanakodtunk,hogy az enged vissza.Az is tökéletesen működik.Az autón alapjáraton 14,23 V a töltés.Teljes fogyasztók mellett (lámpa,klíma,ülésfűtés,ablakfűtés,tükörfűtés,ventillátor) is,alapjáraton 14,15 V a feszültség az akksi-nál.
Fordulaton 13,96-ig esik vissza,gondolom a leszabályozás miatt.Szerintem minden jól működik,és mégsem.
A probléma még mindíg él.1 valamit azért észrevettünk.Az MMI-ben lévő akku ellenőrző,teljesen feltöltött aksi mellett is 10 %-os töltöttséget mutat.Van,hogy meglódul,és elmegy 100%-ig,aztán pl. másnap szintén csak 10 % mutat egész nap.
Kérem,aki tapasztalt ilyen problémát,és sikerült megoldania ezt a számomra gordiuszi csomót,ossza meg velem tapasztalatát,mert nagyon idegesítő kezd lenni a dolog.
Olyan problémám lenne hogy van egy 1998 Audi A6 1.9 Tdi(AFN) autóm és olyan problémám lenne vele hogy a váltó időnként olyat csinál hogy amikor lepadlózóm a gázpedált 3000 fordulatig megy és onnan nem vált se le se fel csak rángatja az autót nem tudja mit csináljon.De ez a jelenség nem mindig van mikor elvittem szerelőhöz a számitógép nem írt ki hibát.Egy automata válto specialista azt mondta hogy 100% hogy nem a váltó rossz hanem a motor hibája most volt légtömegmérő csere és turbo takarítás nem tudja valaki mi lehet az okozoja?még azt is mondta a szerelő lehet hogy elfogy az üzemanyag!
Ja, berakattam én is. Nem kezel, csak USB 2.0-ig, és max 32Gb-ig. Telefont egyáltalán nem. Viszont gyári, és nekem nem a kesztyűtartóba ment, hanem a gyári helyére, a középboxban. Ugyanezért az árért van Dension Gateway 500, ma már azt tetetném be. Ha valakinek kell egy AMI eladom:)
Ha jól emlékszem a 3g-t 2009 közepétôl rakták az a6-ba szóval gondolom 2g mmi van a tiédben. Egy AMI (audi music interface) kell neked, azon van usb bemenet. A cd tár mellé be lehet szerelni a kesztyûtartóba.
Üdv.
Van egy 2008-as S line avantom. Ebbe szeretnék olyan fejegységet ami, egyrészt kompatibilis az autó rendszerével, másrészt usb+aux és kihangosítési mód is van rajta. A navi plus pl ilyen? helppppp
Hali!Ha van valakinek tökéletes óracsoportja,az érdekelne engem!99-es évjáratú a4 Avant 110LE 1.9 TDI, AVG motorkóddal,facelift modell.És lehetőleg fedélzetivel együtt mert az is szegmenshibás.Kösszke!
A vezető oldali ajtó pántjaihoz közel található a biztosíték tábla (műszerfal oldalán), annak burkolatának belső oldalán található a kiosztás. Ha nem biztosíték, akkor érdemes szerelőre bízni.
A kérdésem a következő lenne: Audi A4 B5 '98-as hogyan lehet bekapcsolni a külső tükör fűtést? Az biztos, hogy fűthető, mert megy vezeték a tükörlapra, csak még egyiket sem láttam működni... :(
Sziasztok most vettem A6ot a héten, 2000évjárat ismert autó, én javítottam egy ideje.
Audi sympony fejegység van benne, kérdés van e bevált variáció, USB rékötésére, azaz USB-ről szeretnék zenét halgatni, de nem ipodról ha lehet. Találtam az ebayon valami 12dodós kütyüt.
Azt kellene még tudnom hogy sympony 1-em vagy 2őm van e
Tudom ez itt nem a reklám helye, de néhány héttel ezelőtt kisebb vita alakult ki a féktárcsák/betétek körül. Miután cseréltem kizárólag elől a 280 mm-es gyári féktárcsát/betétet nem gyári!! 280 mm-es brembo féktárcsára és brembo betétre, most így 1000 km után, miután jól összekoptak, összehasonlíthatatlanul jobb és brutálisabb a fékhatás a bremboval (audi A4 b5). Ezen én is meglepődtem. Szóval személy szerint én ajánlom:) Nem tudom jelent e valamit, de márkaszervizben szerelték be.
nekem a Q7-be utólag tettünk be egy olyat, ami GPS-es, mert ragaszkodott hozzá a Casco. E mellett rablásgátlós ( kódkártya a zsebben), belső tér figyelős, GSM-es, stb. A havi díj 5000 Ft.
E mellé én betetettem egy mechanikus váltózárat is. Ha a riasztót ki is iktatja, azzal elmolyol egy darabig. Addigra eg csak felfigyel rá valaki:)
Ha az előző tulaj nem tudta megmondani van-e benne, akkor nincs. A SKY GUARD ugyanis fizetős szolgáltatás.
Ne költs GPS nyomkövetőre, két dolog miatt sem.
1 Mivel gyári cucc, húzós az ára.
2 sz@rt sem ér.
Egy 3000Ft-os kütyüt bedobnak az autóba és minden GPS és GSM jel halott az autó közelében, nem látja a műhold többé.
Én inkább egy pajzsot rakatnék bele, de tudni kell hogy ellophatatlan autó nincs.
Amit a gyári rendszerekről gondolsz az teljesen téves. A legkevesebb védelmet a gyári rendszerek képesek adni. A tolvajok pontosan ismerik ezeket a rendszereket, és a gyengéiket is.
hello. kerdésem lenne hozzátok. vásároltam egy audi a6 2010 es 2.0 diesel quattro kombit. az a gondom ,hogy nem tudom,hogy van e benne nyomkovetos gps. gps ugye van benne de nem tudom hogy kulon lehet e bele szerelni nyomkovetoset,vagy gyarilag már ezekbe van? ha esetleg meglovasitaná valaki akkor le tudom e nyomozni,hogy hol van az autó pontosan? az elozo tulajdonos nem tudta megmondani hogy van e benne mivel akkor hallott eloszor ilyesmirol. és ha nincs benne akkor szeretnek rakatni bele 1 et. van valami jeladója vagy hely ahol ez van az autóban mert akkor megnézném hogy van e benne vagy nincs.gondolok itt valami dobozra vagy mittudomén valami riasztóra vagy amit lehet latni szabad szemmel. interneten lehet venni ilyesmit de nem tudom mennyire jók ezek.a gyári dolog azert csak jobb sz tem. illetve ha van benne akkor eleg ha elofizetek valahol aztán csak rákapcsoljak az autót? szolval ha tud valaki segitenio ebbe akkor azt elore is koszonom.
A váltót egy az egyben rá tudod csavarozni, csak a bal oldali váltótartót a bölcsőn át kell faragni és a hatos váltó bakjaira is szükséged van. A váltókulisszát is cserélni kell.
Sziasztok! Van egy kis gondom egy szépséges A6 2.5 Tdi-vel, AEL motor, tehát sor 5-ös. "Hidegen" és elsőre nehezen indul, köszörültetni kell, amint elindult és újra indítom már pöcc-röff. A hideg relatív, mert a +20 fokos garázsban is ezt produkálja. Mind az 5 izzító gyertya vadi új, nem mintha 20 foknál izzítania kellene... új a gázolajszűrő is. A porlasztók be lettek méretve, nem csöpögnek be, jól működnek, szép szórás képpel. Lehúzott hőfok jeladónál izzít (mert muszáj) úgy picit könnyebben indul. Viszont a csavar a dologban, hogy ha elindult akár lehúzott, akár csatlakoztatott jeladóval, akkor is ronda az alapjárat, néha gázt kell nyomni, hogy életben tartsam 1-2 perc alapjárat-ingadozás és rángatózás után megnyugszik, és onnantól heppi van. Könnyen indul, és megy de picit szerintem sok a fekete...
Azt szeretném kérdezni, 2005ös A4 ben a digitklima kezelőegységén az ülésfűtés, hőfokszabályzó kapcsolóját lehet e külön cserélni vagy az egészet kompletten kell, vagy esetleg javítható e?
Árakat Bárdinál, Unix-nál a webshop-okban bármikor tudod ellenőrizni.
A 13 vs 27 ezer különbséget pedig nem úgy kell felfogni, hogy kétszer annyiba kerül, hanem hogy 14 ezerrel drágább. Csuklót hétköznapi használat esetén ritkán kell cserélni, és a csere munkadíja minimum összevethető az alkatrész árával. Ha spórolsz az alaktrészen, hamarabb lesz megint cserés és megint ki kell fizetni a munkadíjat... :S.
ADR motorhoz pölö Unix-nál egy SKF vezműszíj készlet simán 40+ ezer, egy vízpumpa 19 ezer. Reális kisker bruttó árak. Ha meg akarod tartani az autót, akkor nem érdemes elcsábulni. Használt prémium autó, prémium alkatrészárakkal. Amúgy szvsz jó kis motor az ADR. :)
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszodat, most jutottam géphez, így most tudok vissza írni.
A motorkód: ADR
A márkákat,ahogy megtudtam leírom,mert azt nem írtam fel az árajánlathoz. Azért érzem szükségesnek,hogy érdeklődjek,mert a jobb elejébe a féltengely csuklóra adott árat egy ismerősöm,akinek megmutattam az ajálatot sokalta. És bár nem autószerelő,aki megnézte az ajánlatot,de "kicsivel" több tapasztalata van,mint nekem:)A bal elejében pár hónapja 13-ért lett cserélve(máshol), (mostani ajánlat:27.500). Ez a különbözet volt az oka annak, hogy a segítségeteket kértem.
Azért,hogy keresztebe tett ujjak nélkül tudjak merengeni a nyári vásori dugóban, egyértelművé vált a csere fontossága:)
Köszönöm szépen mégegyszer! Amint hajlandóak felvenni a telefont, többet fogok tudni, remélhetőleg..
Beleraktam, viszont nemtudom hogy hova kell bekötni azt a plusz szálat. Ha jól sejtem 12V kell neki, de van hogy ha rá sincs dugva semmire, akkor is jobb, és talál egy halom állomást, van amikor nem.
Haver kocsijából kivettem valamit, amit én a rádió erősítőjének gondolok. Az antenna kábele volt bele dugva, ebből kijött egy ugyanolyan antenna kábel, meg egy szál fekete vezeték, ami neki az iso ba volt kötve. Csak neki akkora kutyulás van benne, összekötve minden, toldozva centinként, hogy nem igazán látni hogy mibe van kötve. Megtudja valaki mondani hogy hova melyik szálba kell azt bekötni?
Köszönöm a segítséget mindenkinek.Vettem felújító készletet hozzá ami persze nem volt jó.
Nem tudom szedett már ki valaki ilyet,de elég nehéz. Igazából elvoltam felette vagy 3 órát. Így is két darabban jött ki. És a szimeringek nem jók benne mert ragadnak kicsit . s elég ha azt veszek feltéve ha kapok hozzá. Nagyon koszos volt belül.
Nem értem miért találták ki ezt ilyen bonyolultan:)
Sajna gőzöm nincs, én Ausztriában élek. Amúgy utána néztem elég drága dolog, 16 €-ba kerül. Náunk van ilyen cucc, és a munkahengereket csak ezzel kenik, (és nagyon jó) ezért merem ajánlani. A WD-40-et sokan "csodasprayként" kezelik, mi csak szerszámtisztításra használjuk kenésre nem.
Be kell relézni őket.Mert elveszik a feszűltség valahol.Szerintem max 11 volt mehet a lámpához.Nekem is volt ilyen gondom!! igaz nem Audival!!!De a relézés megoldotta a problémát.
Egy A6 C5-öm van és kicsit nyekergett a felső kuplung munkahengerem. Ezért befújtam wd40-el gyorsban. Viszont most meg "ragadós akadós" lett? Ennek már annyi vagy jó lehet még? Cserélt már valaki ilyet? Mert elég húzós az ára.
96-os A4 es világítása a gyertyafénnyel egyenlő. Már az ujabb lámpák vannak benne a lencsések de nagyon gyenge a fénye. Már cseréltem izzókat, búrát takarítottam , lencsét tisztítottam ( nem is láttam szennyeződést de mindegy) de még így is alig lehet látni este. Xenonnal sem volt valami egetverő egy próba erejéig bele lett rakva. Létezhet valami megoldás hogy javuljon a helyzet esetleg a régi hagyományos lámpa ami nem lencsés vagy valami más.
Legegyszerűbb egy modult kölcsönkérni, ha nem vagy berendezkedve asztali mérésekre. Ha a síma 7-lábú Bosch modul való bele, pár ezer forintért kapsz bármelyik bontóban. Az se baj, ha van egy tarcsiban a kocsiban, mert olyan kis helyet foglal el, hogy a problémáért, amit okozni tud a hibája, nem nagy ár. hozzteszem, hogy én még hibás modult nem láttam.
Trafót méricskélheted, ha gondolod (prímer és szekunder oldal ellenállását katalógusban meg kell nézni).
Milyen motorhoz? A motorkódot írd meg, a forgalmiban a motorszám első három betűje (pl. ADR).
Vezérműszíj vagy garnitúra? Csak a szíjhoz elég durva a 40k-s összeg. Vízpumpának viszont a 13e nem tűnik soknak (-> túl olcsó!), valóban tudni kéne a márkákat. Van olyan, amit csak pénzkidobás beletenni...
Szíjcsere esedékességét csak pozítvan lehet megerősíteni szemrevétellel (-> ha sérül vagy használt, akkor cserélni KELL, ha nem látszik rajta semmi, akkor sem biztos, hogy nem kell cserélni). Ha még nem futotta le a kilométereit, 5 év után akkor is elöregszik -> csere.
Tulajdonosváltáskor a vezérmű csere a tuti, eladó és vevő nyugalma garantált. Vízpumpát azért kell cserélni, mert rendszerint a vezérműszíj hajtja és ha már annyira szét van szedve a motor, akkor minimális többlet munka cserélni. Jobb, mint keresztbe tett ujjal menni nyáron a városi dugóban...
Sziasztok! Nem Audis problémában szeretnék tanácsot kérni. Családon belül van egy Astra F 1,4 8V.
Tegnap gondolt egyet, és megszűnt a gyújtás. Magából a trafóból az elosztó felé sem jön szikra. Hogyan tudom megállapítani, hogy a gyújtásmodul, vagy a trafó adta-e meg magát?
Ha ráadom a gyújtást és indítózok, egyetlen pici szikra az elején, és semmi több.
Ezek nagyjából elfogadható árak, viszont probléma, hogy nem írtad (lehet nem tudod) az egyes alkatrészeknek a márkáját. Tehát márkához kellene passzoltatni az árakat :)
Vezérlés esetében nem csak a szíjat kell cserélni, hanem a vízpumpát és a szükséges görgőket is (ezt a szerelő biztos tudja) és mivel meghatározó alkatrész, saját magad megnyugtatása érdekében célszerű cserélni.
Sziasztok! Pár hete vettem egy A4est, 96-os évjárattal. Kellene benne cserélni egy pár alkatrészt. Bár egy helyen kértem még eddig árajánlatot, de nincs ismeretem még az árakról, javítást tekintve. A segítségeteket szeretném kérni, mennyire tűnik elfogadhatónak a következő árajánlat.
Motortartó bak: 17.000ft
Féltengely csukló(jobb): 27.500ft
Vezérműszíj + vízpumpa: 46.000ft + 13.000ft
A vezérműszíj cseréjéről az előzőekben nem tudni mi volt az előélete, azt tanácsolták, hogy csere. Az előző tulajt ismerem, 20.000km-t ment vele, 1,5 évig használta, nem cserélt, de az ez elötti időszakról nem tudunk semmit. Lehet azt valahonnan tudni, hogy valóban szükséges-e a csere, vagy hinnem kell? :)
Keskeny díszléces ,de ami édesapámnak volt pár éve széles díszléces volt.
Hasonló csak piros és GTE :)
Nos ,a kérdésem... Valakinek nincs e elfekvőben ilyen "széles" díszcsíkja mint a képen látható? Mind a két oldali komplett kellene. Illetve kettő darab hátsó spirálrugót is keresek ,ami egyforma méretű. Szélvédőt hol lenne érdemes venni? Gondolom a gumival együtt kell cserélnem ,tuti kőkeményre öregedett az is ,a szélvédőm meg már olyan apró karcos hogy este semmit nem látok.
Nos és még egy bónusz kérdés :D Autóalkatrész webshopokban sem találok ilyen kis műanyag takarót ami a lámpát veszi körbe fent is és alul is... Ha valaki tudnak linkelni megköszönném ,illetve ha van valakinek elfekvőben otthon...Szóljon :)
Sziasztok! Van 2 problémám a 2008-as S line avantommal. Kérem aki kompetens segítsen.
Általában kigyorsításkor/váltás után, rángat az autó pár másodpercig, aztán minden újra ok. Főleg gázadáskor, gyorsításnál szokott jelentkezni a probléma. Valaki?
Győr vagy környékén keresnék olyan autószervízt/magánszervízt akik ésszel és hozzáértéssel vannak az AUDI-hoz!
Régi új felhasználó vagyok ezen a fórumon, mert régebben az 1.8T topicban voltam, de azóta autót cseréltem.
Jelenleg van egy A6-om 2.7T V6 2002-es ARE motorkódú és az a problémám vele, hogy jobboldali hengersornál magas fordulaton(autópályán) folyamatosan szivárog az olaj a szelepfedél tömítésnél, aztán rá folyik a kipufogóra/turbóra, ezért mikor megállok, akkor folymatosan ömlik a füst a motortérből és sajna az utastérbe is bejut a szaga,mikor egyhelyben áll az autó járó motorral.
Esetleg találkozott már valaki ilyesmi problámával ????
Mi lehet a megoldás ???
A szelepfedél tömítés már többször is cserélve lett, már gyárira is.
Kb 6000 km-rel ezelött cseréltem olajat (9-10 ezer km-enként szoktam cserélni), most a nívó pálca max-min jelölése között kb félúton van az olaj, ez még elfogadható olajfogyasztásnak számít, vagy érdemes utána járni?
430 ezer km (óra szerint) van benne, a4 b5 1.9 tdi (afn-110 lovas, változó geos turbó)
(a6, 2003, tiptronic 120kw) mert nekem a vegyes 8,7-8,9 egy kicsit sok, es azt a vegyest se ugy kell elkepzelni, h 180 autopalya, hanem 90-100 rendes utakon.. Nem hajtok, megis zabal :O egyszer elertem vele 6,3es fogyasztast, de akkor szervizmodban ment a kocsi az adagolo miatt..:) Ki lett cserelve, azota huz is mint allat, de eszik is..:( es persze neha kidobja a sarga felkiallto jelet, aztan elalszik, de van ugy, h vilagit vegig, mig ujra nem inditom a kocsit :( lehet ezen valamit javitani? Csak egy 7literre menjen le, es akkor boldog leszek :) automata valto miatt nem akarom chippelni a motrot, de ha valaki ad ra garanciat, h meg tudja csinalni es mukodni is fog, megteszem, nem az ero miatt, inkabb a fogyasztas miatt :) minden segitseget szivesen fogadok :)
u.i. Mar gondoltam a gumikra is, mert vasarlaskor meg 205/55 r16 teli volt rajta, de adtak hozza zsir uj 215/60 vagy 65 r16ot ( lenyeg,h lufi :/ ) es most azokon fut..
valaki itt regen linkelt egy oldalt, ahol meg lehet nezni, hogy mi a gyarto altal eloirt motorolaj adott tipusba. Valaki belinkelne legyszi ezt az oldalt!
audi a4 b5 (1998-as évj, adagolós 1.9 tdi ) avant hátsó kerékcsapágy cikkszámot tudtok mondani? Balhátsó keréknél valami nem okés, azt akkor már inkább úgy szeretném megbontani h kezemben az új csapágy.
Szerintem nincs olyan fényszóró ami egyszerre jó halogén és gyári xenon izzóhoz. Ha az autódat nem szerelték auatomata fényszórómagasság állítóval és fényszórómosóval, akkor tuti nem tehetsz bele xenon izzót. Ráadásul a halogén és a xenon foglalat különbözik. Nem hinném hogy gyárilag halogén izzóval szerelt autóban gyárilag beszerelt xenon trafó lenne.
Halogén izzók vannak benne, amit ki szeretnék cserélni hideg fehér árnyalatúakra. Motorháztető felnyitása után láttam a búrán a jelöléseket és a távolsági fényzórónál H7 or D2S jelölés található. Utóbbi, ha jól informált vagyok xenon izzó. A foglalatba rakhatnék xenon izzót is vagy nem? A jelölés miatt feltételezhetem, hogy van benne xenon elektronika?
Elnézést a hülye kérdésért, teljesen tudatlan vagyok ilyen témában.
remélem bejön a tipp mert rohadt idegesítő egy dolog ez a beázás :) nekem mondták hogy dobjam ki a gumidugót mert az is csökkenti az átmérőt. Egyenlőre bentvan, majd sűrűbben ránézek.
Egyetértek. Egyébként én is a felprogramozás előtt az autodata szerinti törlést elvégeztem.
"
Távirányító törlése:
1. Gyújtáskapcsoló ON állásba és hagyd a kulcsot benne.
2. Egy második kulccsal mechanikusan zárd be a járművet a sofőr ajtajánál.
3. Nyomd meg a távirányító UNLOCK gombját 5-ször 1 mp-es idő intervallumokkal. Rövid dudaszót hallasz.
4. Várj 6 mp-et és nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, hogy aktiváld a memória törlést.
5. Kapcsold a gyújtást OFF állásba és a távirányító most törölve van."
Ez után elsőre sikerült felprogramozni mindkét kulcsot a korábban leírtak szerint.
Egyébként ha Budapesten járok, heti kb egy alkalom, és még szabadidőm is lesz, be akarok menni hozzád, természetesen előre egyeztetve. Műszerfal ellenőrzés, főleg a visszajelző izzók állapota, egy diszkrét motorvezérlés-módosítás és tempomat beszerelése céljából.
Ez akkor működik, ha egy kulcs sincs az 1-egyes memóriahelyre feltanítva, azt meg csak diaggal lehet megnézni, hogy melyik memóriahely üres, esetleg törölni mindet.
Faterom A4 b7esét a héten raktam össze ugyanilyen padlószőnyeg vizesedés után. Nekünk a motortérben, az akku alatt van egy vízvályú vízelvezető lyuk. Na ebben volt 2cm iszap :) amikor esett szépen megtelt a vályú és befolyt az utastérbe. Az anyós oldalon 1cm víz volt. Kiszedegettem mindent és kiszárítottam. Szerencsére nem büdösödött be és minden újra száraz!
A kulcsra nem jellemző, hogy tönkre menjen. A benne lévő elem legyen jó, és nyilván a kulcs ne legyen sérült. Fontos dolog, hogy mindenképp a vezető oldali ajtónál kell bezárni, mert én is kísérleteztem a csomagtartó zárral, és azzal nem lehet programozni. A vakdugót kellett a vezetőoldali ajónál kivenni, és úgy egy csavarhúzóval tudtam zárni-nyitni, illetve felprogramozni a kulcsot.
Untam már, hogy a csomagtartó zárnál kellett mindig zárni. Az tönkre is ment, azt már cserélni kell majd.
Pár napja már tettem föl kérdést a kiszemelt 2005-ös A3 S-Line-ról, amit azóta meg vettem. Az autó jobb oldali kormányos és most az érdekelne,hogy van e valakinek tapasztalata a bal kormányosra szerelésben?
Sokat olvasgattam a neten,de sajnos pont erről a tipusról nem találok semmit és kíváncsi lennék rá,hogy miket kell kicserélni és,hogy vannak e benne nagyobb buktatók? Ezt úgy értem,hogy olvastam autókról aminek megvannak a bal oldalt a dolgok helyei, de sajnos vannak olyan autók ahol nincsenek és még ráadásul a motor térben is vannak eltérések (pl.: kipufogó) amitől nem lehet berakni a balos kormányművet. Meg az egyik legfontosabb ha valaki látott már ilyen autónak (bal és jobb kormányosnak is egyaránt) műszerfalát belűlről akkor azt megköszönném ha leírná,hogy milyen alkatrészek egyeznek meg és mik azok amiket 100-százalék cserélni kell.
Nem emlékszem kérdeztem-e már de hol folyhat be víz, ha pedálok alatti szőnyeg alulról ázik? Nincs fagyálló szag, nincs víz a tűzfal rekeszben, száraz időszakban is érezni és nem is szárad ki... WTF? Régen voltam már autómosóban is.
Én nem az egészet akarnám megcsinálni. Engem egyedül a kilincs érdekel, mert a faceliftesé jobban tetszik. Nem faceliftesíteni akarok, összesen kilincset cserélni.
Szia! Nem lehet! Most facelift-es az en b5-om ezelott egy 98-as volt, probalkoztam en is ugye egybelampa meg hasonlok, de aki ert hozza az latja egybol, hogy nem facelift, az aprobb solgokbol.
A4 B5ös kilincsét nem lehet felcserélni az 5.5 ösével ? Lényegesen jobban tetszik a faceliftesé, csak kérdés hogy megoldható e esetleg, vagy sok eltérés van felfogatásban a két kilincs között.
Egy passatos fórumon olvastam, és nekem bevált az audinál:
1. az egyik (nem távirányítós) kulcsot tedd a gyújtáskapcsolóba és add rá a gyújtást
2. a tanítandó kulccsal zárd le manuálisan a vezető oldali ajtót
3. 5 mp-en belül nyomd meg a "kinyitó" gombot a távvezérlőn egyszer röviden (ez az egyszeri megnyomás jelenti hogy az 1-es memóriahelyen lesz ez a kulcs amit éppen programozol. Összesen 4 kulcsot lehet hozzátanítani az autóhoz)
4. a visszajelző fény egyszer felvillan
5. várj 5 mp-et
6. nyomd meg újra a "kinyitó" gombot a távvezérlőn (én úgy emlékszem itt hosszan (~3-5 mp-ig) kell nyomni, de a gyári leírás nem tér ki erre)
7. az ajtó kinyílik
8. kiveheted a gyújtáskapcsolóból a másik kulcsot, programozás befejezve.
ha le van dugózva az ajtózár akkor vedd ki a dugót és hozzáférsz a zárszerkezethez ...
Úgy értettem, hogy mindig egyel többet vált vissza pl. előzéseknél, mint kéne, így "erőtlenül" forog a motor, holott nyomatékból is megoldható lenne alacsonyabb fordulatszámon.
Igen jellemzően autópályás utazásoknál fogyaszt többet, ahogy mica-r is írta az áttétel miatt. Városban jóval kedvezőbben alakul, mint egy 140-es tempomatos pályázásnál. Legalábbis nálam. :-)
Üdv,a6 4f avant quattro hátsó 4 szenzor egyforma?A két középsőt már cseréltem,de a jobb szélső most behalt.és a cseréhez le kell e venni a lököst?2005 dec havi
Autóvásárlást tervezek 2005 S4 B7 a cél, de amerikai fórumokon azt olvastam hogy rendszeresen széthullik a motor ( vezérlés problémák olajnyomás, majd gyári motorcsere). BKK a motorkód. Tud valaki ebben az ügyben segíteni?! Esetleg ha tudtok valakit akit kereshetek.
A DSG váltóval átlagban nem fogyaszt többet, esetleg nagyobb tempójú utazásnál lehet kicsit magasabb fogyasztás, mert picivel rövidebb szokott lenni az áttételezése a kézi 6-os váltónál.
Az országútoi forszírozott tempót úgy érted,hogy jobban pörög a motor legnagyobb fokozatban mintha kézi váltó lenne benne? A fogyasztásától tartok,hogy sokkal nagyobb lesz.
Szerintem a DSG nem hátrány! Ez már nem az a hagyományos nyúlós automata. :-)
Van icipici késlekedése bizonyos helyzetekben, mert ugye nem gondolatolvasó, de mindenképp nagyon jó kis szerkezet, villámgyorsan váltogat. A mindennapokban, főleg városban szuperül végzi a dolgát. Nekem egyedül országúton forszírozott temponál nem tetszik. A dízel gondolom más karakterisztikát kap, mint egy turbós benzines. Az S állás szinte teljesen felesleges, manuálban viszont lehet vele játszadozni.
Kinéztem egy 2005-ös S-line dizel A3-at és az lenne a kérdésem,hogy mennyire jól bevált a triptonik (F1) váltó bennük. Mindig is kézi váltós autóim voltak és ennek a kinézett példánynak sajnos ez a hátránya,hogy nem az van benne. De viszont kevés kilóméterrel, nagyon jó áron van az autó és ezért lennék rá kíváncsi,hogy mennyire jók azok a váltók? Strapabíróság, fogyasztás.......
Audi A6 C5-be való 3.0 benzines (ASN) és Passat W8 (BDN, BDP) motort keresek egy barátomnak, illetve úgy néz ki, hogy a héten lesz egy 99-es A6-osból származó komplett 4.2 300 lovas motor+tiptorik váltó eladó. A motorban 180 ekm, a váltóban felújítás óta 15 ekm van
Eredetileg audi symphony 2 volt a kocsimban (a4b6),de beletettem egy navi plus fejegységet (RNS-D).Most pedig az a probléma állt elő,hogy a gombok nem világítanak és csak a bal hátsó hangszóró szól.
Tudna nekem valaki segíteni hogyan oldható meg ez a probléma?Válaszotokat előre is köszönöm!
Tiszteletem urak! Egy Audi A4 8K (2009) problémájával fordulnék hozzátok. Menet közben a műszerfal igen hangosan sípol, viszont semmilyen jelzést nem mutat ennek okáról.
A sípolást a vezető oldali ajtó cseszegetésével el lehet halgattatni.
A lényeg az hogy diaggal nézegettem. Amikor sípol és amikor nem, és az ajtóvezérlő élöadatjaiban megjeleníthető szenzor állapotok nem változnak abszolut semmit. Ha kinyitom-becsukom, akkor viszont rendben átvált 1 bit.
Az ajtókárpit ütögetésére simán lehet reprodukálni a hibát, de nem tudom hogy ez mi a jóisten lehet, valaki találkozott már ilyennel? Segítsetek, ha tudtok!
én '01ben tettem bele a seggem, (belgiumból van) és egy Coupe S2 helyett lett (azt most nagyon visszakívánom) azóta csak pusztítom bár mindig van mellette másik is. nem is lesz eladó, nálam lesz végelgyengülésig.
8-9 éve feltúrtam az országot ill. az internetet egy jó állapotú, nagy motorú, benzines C4-ért, de nem találtam (aztán másfelé vezetett az utam.)
Teljesen irracionális lenne vennem, de a mai napig nem tudok kiszeretni a típusból, korának messze legelőremutatóbb autója volt.
20 éve a BMW meg a Merci megtehette, hogy a múltjából élt, de az Audinak, ami éppen csak betolakodott a prémium kategóriába, nem szabadott hibáznia, és nem is hibázott.
Tulajdonképpen az az autó mindent tud, amit egy autónak tudnia kellett, ma sem vall szégyent se felszereltségben, se kinézetben, se másban. Hogy a megbízhatóságot ne is említsük...
A kb 10 évvel ezelőtti A6 és A8 (4F ill. D3) azért elég közeli édestestvérek, különösen felszereltségben veri az A8 az A6-ot, de a 4F A6 is közel 5 méter hosszú, tehát elég nagy.
Ha a hátsó ülésen nem sokat ülnek, akkor nem sok értelme van a Langnak, nyilván valamennyivel nehezebb, ennek minden előnyével és hátrányával.
Azt azért erősen vitatom, hogy a 4F gagyi lenne, ha minden szürke, meg szövetkárpitos, akkor nem túl prémium jellegű, az tény.
Köszönöm. Egyébként melyiket vennéd meg a kettő közül, pl melyik jobb menettulajdonságban stb? A rövidebb? Illetve azáltal hogy hosszabb, csak át van rendezve, vagy maga a kasztni is ténylegesen hosszabb?
Egy ismerősömnek eladó az autója: Audi A6 2,8 v6 30 Szelepes line f1 qattro gázos, sötétkék színű, vaj bőr belső 2000-es évjárat 271000km Irányár.: 1,2m Ft, nagyobb kategóriás Audi csere érdekli értékegyeztetéssel. Tel.: 06 20 288 5399
Illetve abban, hogy mi ez a szépség, neten találtam A6 és A8 névvel a képet, de használtautón nem találok ilyet. Pontosabban a 2004-2005-ös A8 elég hasonló, de ez az oldalsó irányjelző (feltételezem az) a díszlécben egyikben sincs.
Tudna segíteni nekem valaki abban, hogy mi a különbség a 2003-tól gyártott Audi A8 és A8 Lang között? Elvilegg hosszabb tengelytáv, de képeken nem látom a különbséget, hol kellene keresnem? És melyik a jobb menettulajdonságban, gyorsulásban, fogyasztásban? Sokkal nagyobb ez az autó mint az A6? Sajnos el kell adnom az A6-omat (C5), és amit ez után veszek, jobbat akarok. A 4F nem tetszik, belülről olyan gagyi, és elgondolkodtam az A8-akon.
Mostanában azt vettem észre, hogy amikor kettesből akarok kapcsolni hármasba akkor mintha dobná a 3. fokozatot, szinte kiugrik üresbe. Nem recseg meg ropog váltásnál semmi, egyszerűen csak ezt vettem észre hogy kettesnél néha a váltókar viszi a kezemet üresbe. Fordulatszámtól függetlenül... vagyis ezt tapasztaltam 1400 és 2300 között Mitől lehet ez?
b5 1.9tdi adagolós afn
és 17-19 ezer km-enkénti halogén izzó csere nem túl sűrű? tudom üzemórát kellene számolnom meg mondanom, nekem egy kicsit gyakorinak tünik hogy 5 és fél hónapja tettem bele újat és most a jobbos tompított megint kiéget, direkt olyat vettem aminek nincs növelve a fényereje meg semmi ilyen kékesítő színhőmérséklet emelő bevonat nincs rajta hátha tovább bírja mint az előző (h7-es osram nem tudom mi, előző tungsram valami volt )
Üdv mesterek nekem 1 A6 V6 2,5 Diesel em van 2004 váltás elötti a pórlasztókat hogyan lehet kiszedni ill. fel lehet újítani ha igen akkor kb mibe fáj ?
Olyan kérdésem lene, hogyhasznál-e itt valaki Audi gyári telefont? Az enyémben megvan a helye, de persze lenyúlták a kereskedésben. Ha veszek egyet azt hogyan lehet feltanítani a kocsihoz? Külön SIM kártya kell bele, vagy bluetoothal megy? Megy egyszerre a gyári telefon és a Bluetooth is? Vagy csak egyet kezel az MMI?
Üdv Mesterek! Nyár óta néha néha visszajön egy hibakód: 00561 - Mixture Adaptation 15-00 - Adaptation Limit (Add) Not Reached
Azt tudtam meg idáig külföldi fórumokról, hogy ez az alapjárati keverék hibája, és általában vákuum gond szokott lenni. Vag-Comban a Measuring Block 08-as szekcióban ugye lehet látni a pillanatnyi értéket: Learned Mix. Form (Add) -10 + 10% ig van a normális érték, na most nálam 880-as alapjárati fordulatnál már -9.4 körül mozog. És minél alacsonyabb a fordulat annál rosszabb az érték. Magas fordulaton középtartományban van. Szerintem vákuum szivárgás van, csak azt nem tudom, hogy hol. Hogy érdemes ellenőrizni a vákuumcsöveket? A Segítséget előre is köszönöm! 95 A4 1.8 ADR
Egy kicsivel jobb mint a többi halogén izzó, de a régi gagyixenonomat meg sem közelíti.
Nekem egy éve van benne, sajnos a halogén izzóból ez a max amit ki lehet hozni. Egy barom volt Audiéknál aki a halogén izzó elé projektort tervezett. Ez az egyetlen részlete ennek az autónak amit utálok.
A lényeg pont az lenne, hogy NINCS fejegység, csak a gyári erősítőrendszer, amihez kellene egy vezérlőegység. Gondoltam, talán egy gusztusosan elhelyezett tablet is megfelelhetne erre a célra, benne az összes lehetőséggel (IGO, internet, stb
Rángatásnál előferdülhet, hogy légtömegmérő adta meg magát de igazából bármi más is lehet. Ugye itt erre a kérdésedre konkrét választ nem kapsz max tippet. Vidd el audi szervízbe, nem muszáj velük megcsináltatni 10-20e ft-ért átnyálazzák a vrdát elmondják mi a kínja aztán utánna megcsináltathatod olcsóbb szakemberrel is.
Megtudná nekem vki mondani hogy allroad 2.7biturbo hoz milyen manuális váltot lehetne felrakni?nem szeretem ezt az automata váltot és idövel le szeretném cserélni manuálra.jo a 2.5tdi 6os rá?
Sziasztok! Van 2 problémám a 2008-as S line A! avantommal. Kérem aki kompetens segítsen.
1. Esőérzékelő hibaikon felvillant a kijelzőn, azóta ugye se esőszenzor se lámapomó nem aktí, valamint automata világításnál a műszerfal fények sem funkcionálnak, voltam vele pár helyen de nem tudták orvosolni a problémám. Valaki?
2. Általában kigyorsításkor/váltás után, rángat az autó pár másodpercig, aztán minden újra ok. Főleg gázadáskor, gyorsításnál szokott jelentkezni a probléma. Valaki?
Győr vagy környékén keresnék olyan autószervízt/magánszervízt akik ésszel és hozzáértéssel vannak az AUDI-hoz!