Tisztelt Fórumosok! Segítséget szeretnék kérni PIKO időrelé kapcsolási rajzon feltüntetett alkalmazási módokhoz. Előre is köszönöm a segítséget. Esetleg, ha megoldható, a kapcsolási rajzokat kérném file formában megküldeni az ijako@mol.hu e-mail címre. Mellékelek egy megtalált változatot, de szerintem ez nem helyes.
Eladóak a következő TT méretű modellek! További érdeklődés telefonon! 06-1/3323-747
Üdv, Zsolt
BTTB német Krokodil. Ára: 15000 forint Futása hibátlan. Képek szerinti gyönyörű állapotban.
BTTB Br107-es csehszlovák tolatómozdony. Ára: 7000 forint A kasztni tartó fülei mind megvannak (4 darab). Ritkább, nem piros, hanem világos bordó színárnyalatú. Szép futással. Képeken látható állapotban.
BTTB dán festésű Nohab. Ára: 11000 forint Normális futással, képek szerinti állapotban.
BTTB tehervonati készlet belga festésű Nohabbal. Ára: 18000 forint Mozdony futása normális. A készlet a képeken látható normális állapotban van.
Tillig limitált német posta készlet. Ára: 35000 forint Nagyon szép állapotban van, csak a kép készítése miatt lett kibontva. V36-os mozdony megfelelő feliratokkal (posta szolgálat), valamint három vagon tartozik a készlethez.
Zeuke CCCP készlet. Ára: 35000 forint Szvsz szép állapotú készlet Zeuke szovjet fantázia festésű V200 mozdony, valamint a hozzátartozó Pullman kocsik.
BTTB illetve Zeuke Y vagonok különböző áron. Normális állapotban. Német poggyászvagon ára: 2400 forint/darab Mitropa hálókocsi ára: 2500 forint Ezüst gyorsvonati kocsi ára: 3500 forint/darab WARS lengyel vagon ára: 4500 forint/darab
BTTB Y vagon kasztni és üléssor. Ára: 450 forint/vagon (kasztni és üléssor) Normális állapotban vannak.
Néhány alkatrészre lenne szükségem TT-s mozdonyokhoz.
BR 81 001-es mozdonyhoz keresek négy darab ütközőt, a hajtórudazathoz való műanyag excentert, talán ezt hívják "kurblinak" lehetőleg a fém távtartóval együtt, egy darabot. E 11 022-es mozdonyhoz két darab forgóváz rögzítő elemet ( emlékeim szerint ez egy patkó alakú műanyag alkatrész ) és két kardántengelyt. ( az egyik vége gömbfejes, a másik vége pedig vágott motortengelyhez csatlakozik ). Mivel a villanygép hiányosan került hozzám, ezért csak feltételezni tudom, hogy ezek az alkatrészek hiányoznak. A karosszéria, az alváz és a két forgóváz van meg hozzá.
Áttúrtam egy kicsit a netet. Ugye azt tudni kell, hogy a 749-eseket 1992 és 1996 között alakították át 751-es és 752-es sorozatú mozdonyokból, mégpedig úgy, hogy alkalmasak legyenek villamos fűtésre (eredetileg gőzfűtés volt bennük, aztán később a kazán helyén ballaszt).
Ez pont a szétválás időszakában volt, a 749-esek mind a ČD-hez kerültek. A mozdonyok új pályaszámai úgy lettek kiosztva, hogy a 752-esből átalakított gépek 240-től fölfelé lettek számozva, az az alattiak voltak a 751-esek.
Összegezve: akármilyenre szeretnéd festeni, érdemes körülnézni a railfaneurope.net-en vagy a prototypy.cz-n (a fenti fotók is onnan vannak), hogy az adott színvariánshoz melyik pályaszám passzol. Már ha ez fontos neked :)
Szerintem túl fényesek azok a festések. Egy mozdony pedig soha nem fényes. Szerintem vízbázisú festékkel kell festeni és azt is ki kell fakítani. Sokan olajossal festenek és rögtön száradás után feliratoznak és lakkoznak. Kb. ezért fénylenek a mozdonyaik.
Azt nem tudom, hogy mennyi van ilyen festéssel. De közben találtam festetlen változatot kitben egy cseh boltban. Szóval már csak festeni kell megtanulni.
Mármint 749 sorozatú, vagy kifejezetten ezzel a festéssel? Mert a 749-esek között speciel elég sok egyedi festésű van, és nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy volt másik is ilyen mintázattal... :)
eladó néhány régi TT cucc legalább 40 éves szergej de hibátlanul működik ,1db csd személy vagon ,1pár elektromos sorompó(régi Piko de nem volt még beépítve)és egy pár db utcai lámpa.iá:egyben 12000- üdv