Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fepeti001 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4546
Korábban a Prewoodec hasonló termékével kacérkodtam, aztán a mahagóni változatot láttam egy barátom autójában és bennem is iszonyú gagyi benyomást keltett. Érdekes, hogy a fénykép nem adja vissza az összhatást. Aztán megpróbáltak rábeszélni a zongorafeketére, de inkább felhagytam vele.
Előzmény: Papka11 (4544)
stevie wonder Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4545

A fa utánzatban egész jól mutat.

Sajnos élőben borzaszto. Az alu szinu (meg foleg a kevlar utanzat) az egesz jo, de ez a fa még a szokasos műfa beteteknel is ezerszer gagyibb benyomast keltett.

Előzmény: Papka11 (4544)
Papka11 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4544
Ez matrica? Ragasztani kell? A fa utánzatban egész jól mutat.
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (4543)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4543

Sziasztok. Érdekelhet valakit egy ilyen cucc?
Rendeltem ebay-röl de a baromállatja nem olyat küldött ami nekem kellene :

persze nem ilyen szinben hanem alu szinü.

ennyi darabos :

18000.- ft volt postázással meg mindennel.

fepeti001 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4542
Szia Füredi1

Első lépésben próbáld meg lecserélni az első hangszórószettet, aztán meglátod hogyan tovább. Én FLI Integrator comp8-at vettem, 26ezer Ft. Kiemelőgyűrűt kell hozzá csinálni, ha jól emlékszem 10ezer Ft volt a beszerelés, gyűrűvel.
A hátsó ajtókban a hangszórók létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető (leszámítva ha a hátul ülő gyerekek akarnak valamit hallgatni és praktikusan az első hangszórókról levesszük a hangot).
üdv

FLI Integrator comp
Előzmény: Füredi1 (4534)
drMinit Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4541

Azt hiszem, én fepeti001-el értek egyet, két dolog miatt is.
Azt hiszem, Ö szakmailag vájt fülű, ;-) illetve, a gyári kialakítással tényleg nem sokat lehet kezdeni.
Persze aki nagyon akarja, az átalakítatja az ajtaját, de nekem ennyit nem ér meg.
Én egy ládával és egy erőlködővel egészítettem ki a gyári rendszert. Ennyi.

Lehet még az ajtóban a sugárzókat cserélni, de ütős hatást, ne várjon az ember.

Én Lakhelyem szerint is közel vagyok KOPÉ mesterhez, és az ezen irányú OII kérdésemre csak legyintett egyet, és mondta, hogy lehet belőle zenedobozt csinálni, de jó sose lesz :-(

Azt hozzáteszem nekem a gyári is tökéletesen megfelel.

Nincs hozzá olyan jó fülem hogy zavarna gyári rendszer.

vinous
Ha már sorrendet kellene felállítani a felsoroltak közül, én mindenféleképpen a védelem területére összpontosítanék, és hidd el, ehhez van szakmai megalapozottságom.
A riasztó tényleg nem a legjobb megoldás, és sajna a váltózárat is csak motortérzárral együtt érdemes beépíttetni, igaz, erre nem feltétlenül kell 75 pénz rászánni. (ennyiből, én már szinte a kettőt szerelem be együtt)
De mindenféleképpen először az autót véd meg lehetőségeidhez képest, és csak ezután a szórakozás.
Mert hiába van szép, és jól zenélő autód, ha azt valaki más élvezi, avagy darabjaiban a bontó udvarán halad az enyészet felé.
Minit

Előzmény: fepeti001 (4539)
stevie wonder Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4540

Ha valakit komolyabban erdekel, hogyan erdemes nekikezdeni az autohifinek, annak ajanlom az Autohifi topik latogatasat. Gyakorlatilag az osszes Magyarorszagon szamito szakember koveti es hozzaszol.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006145

A berakott O2 tulaja is jelen van .-)

Előzmény: fepeti001 (4539)
fepeti001 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4539
Az a helyzet, hogy az első ajtó hangszórókészlet sosem fog szépen szólni, rendes szinpadképe nem lesz, rakhatsz bele bármilyen drága kétutas komponens szettet (20-as kell előre). Persze jobb hangszóróval nagyobbat fog szólni, de szépen nem fog. A mélyközép hangszóró az oldaladba üt, ilyen hangszóró elhelyezéssel nem lehet normális hangot csinálni. Viszont lehet kapni kifejezetten Golf 5-be (tudtommal passzol a O2-be is) háromutas szettet (ha jól emlkékszem olyan 70ezer körül), amikor a középsugárzó előrébbre kerül, megvan a helye a kárpiton, ki kell "csak" vágni. Golfban hallottam, na az szépen szólt, bár nem gyári fejjel, de erősítő nélkül!
Stevie-nek igaza van, a hangszórójelből vonalszintet csinálni .... á nem. Kiadsz egy nagy kalap pénzt és lesz hangerő, csak szép hang nem. Pár ezer forintért csinálnak vonalszintű kimenetet (RCA), nem nagy dolog. Viszont a gyári hangszóró vezetékek nem vékonyak, nem kell okvetlenül kicserélni.

Én annó sokat filóztam, hogy mit csináljak, végül kicseréltem a gyári hangszórókészletet elől, de maradtam a kétutasnál, nagyobbat szól (alig szebbet) és nekem ennyi elég az autóba. Mosolyogtam a gyári hangszórómágnes méretén. Repült a kukába.
Nagyon sokat kellene rákölteni, hogy az előrelépés igazán érzékelhető legyen, annyit nem ér az egész, a dízel meg -csinálhatsz bármit-sajnos elég hangos...

Előzmény: Füredi1 (4538)
Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4538

Én voltam a "valaki". Én sem állítom, hogy ez a minőségi zenehallgatás iránya csak azt mondtam, hogy nálam így volt megoldva. És elméleti síkon állítson bárki bármit nekem gyakorlati tapasztalatom az volt, hogy nagyon is kellemesen szólt.

Előzmény: stevie wonder (4535)
vinous Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4537
Jah Fehérvári vagyok 1 nap szabi stb..
BX_thomas Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4536
rettenetesen néz ki, már bocsi :PPP

nem jó a hangzása 8 hangszóróval a gyári stream cuccnak? Nemá, pont elég szépen szól.
Igaz, nekem a mély kicsit keves, de ha látom van ez a kopécég, velük meg kéne csináltatnom.
Előző kocsiból úgy is megvan a sub, meg a erülködő..
Előzmény: stevie wonder (4535)
stevie wonder Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4535

Hifi: a gyari fejegysegeknek nincs vonalszintu kimenete, azaz nem kapcsolhato hozzajuk erosito.

A valaki altal emlitett leoszto kapcsolas elvileg frappans megoldas, a gyakorlatban viszont az tortenik, hogy a keszulek belsejeben felerositett jelet transzformalja, "visszagyengiti." A minosegi zenehallgatas fele nem ez az ut vezet. Raadasul ez a rendszer erzekeny a zajokra, zavarokra.

Ha valaki ragaszkodik a gyari fejegyseghez (ami egyebkent hangzasilag egy kalap ize), akkor egy minimalis atalakitassal elo lehet belole varazsolni a vonalszintu jelet. Ezt a muveletet tobb helyen is meg tudjak oldani, de itt biztosan:

www.kopeautohifi.hu

Sajnos az O2-nek gyarilag rossz helyen vannak a hangszoroi, nemigen lehet rendes szinpadot csinalni a gyari elhelyezessel.

Vannak gyonyoru megoldasok azonban, ez peldaul Kiskoroson keszult:

Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4534

Hasonlóan állok a hifi tekintetében én is. Nekem is van mélynyomóm, erősítőm, egy pár 16cm koaxom és egy pár csipogóm az előző autómból. A meglévő koax és gyári csipogó bemegy hátulra és előre kell vennem még egy pár komponens szettet. 

Előzmény: vinous (4533)
vinous Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4533
Ezt is köszi!

Én most itt tartok:

Adott /lesz/ egy gyári /ehhez én is ragaszkodom/ fejegység, és négy gyári hangszóró az első ajtóban.

Van egy jó erősítőm az előző autómból,egy 35 cm-es OZ mélyládám.Ezt szeretném beépíttetni az oktiba.

Szervizes szakember javaslata : az első ajtóból a 2 gyári csipogó és a 2 hangszóró kerüljön a hátsó ajtóba a gyári helyre. Az első ajtóba pedig beépítő kerettel 40és 60 e közt szettet /hangszórók, hangváltó, meg még nem tom micsoda kerül ENNYIBE/rakni be mert aszongya az jobban szól mint a gyári.

Meg hátra a mélyláda erősítővel. Nem vagyok tuc tucos ember de szeretem én is ha alacsony hangerőnél is szépen szól a cucc.

Most már csak a sorrendet kell felállítani,hogy mire fizessek előbb:

-Radarra előre hátra kb 70-ért /asszony már most parázik a nagy ótótól parkoláskor
-Zene mert hát az is jóvóna
-Biztonság risztót nem tartom nagyon érdemesnek akkor a sebváltózár az is egy valag péz
-Optika kis milotec, kis króm,kis fólia, hogy a gyerek ne süljön meg(jó lessz a Shrekkes napvédő :-))
Előzmény: Füredi1 (4531)
Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4532
Ez kérdés?
Előzmény: vinous (4530)
Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4531

Én az autóban és a lakásban is megszólaló zenére az átlagosnál igényesebb vagyok. (a józan ész határain belül) Én szándékosan nem kértem bele a 8 hangszórós előkészítést, az igényeimet nem elégítik ki a gyári hangszók.

Tudtommal a 4 hangszórós kivitelnél még csak előkészítés sincsen a hátsó ajtókban.

Árak:

Én a magam részéről nagyon szívesen foglakozom műszaki dolgokkal. A beszerelés is nagyon a kedvemre való lenne de... Sajnos az autóba történő beszerelés szakavatott kezeket igényelnek. Nem mindegy hol feszítesz alá, nem tudhatod hol vannak a patentszemek, bolhák. Ha nem értesz hozzá több kárt tudsz tenni mint amennyit megspórolhatsz ha magad csinálod. Én kizárólag szakemberrel végeztetem ezeket a dolgokat. Lehet hogy nem rontod el a rádiót de olyan esztétikai hibát okozol, hogy minden egyes beszállásnál az lesz az első amit észreveszel.

Ha megvan minden cucc kb. 10-15eFt-ért beszerelik.

Az hogy mennyibe kerül egy rendszer, erre tudod a választ, bármennyibe.

Én kompromisszumot kötöttem. A gyári rádiót fogom alkalmazni. Egyrészt azért mert teszik a kompaktsága, beleillik az autó belső hangulatába, másrész én rendeltem tolatóradart és hát az köztudottan szerves része a radarnak. Ezzel persze már fel is áldoztam magamat a minőség oltárán.

Sokat olvastam audiofil fórumokat is. Sokan vallják azt, hogy egy rendszer legmeghatározóbb eleme a hangszóró, hangfal. Ezzel én is azonosulok. Táhát jó hangszórókat és kábeleket kell alkalmazni.

Végezetül, hogy konkrét legyek: szerintem szereléssel együtt kb 150eFt-ból több nagyságrendel jobb hangzást lehet kihozni mint a gyári. És nem utolsó sorban ebben az a jó, hogy lépésenként is meg lehet valósítani. Az Octavia csomagtartója pedig kényelmesen be is fogadja a mélyládát.

Előzmény: vinous (4529)
vinous Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4530
Nekem is akkorra ígérték, csak ráérjek áttvenni ;-)
Előzmény: Füredi1 (4521)
vinous Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4529
Köszi !
Neked az új autóban hány hangszóró lesz/van?
Kb. mibe fájna a tuc -tuc szerinted ? anyag / munkadíj
Előzmény: Füredi1 (4523)
iMre Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4528

Most tudtam meg a kereskedotol, hogy az en automat ezen a heten gyartottak le. Meg kb. 3 (+/- 1) het amig atvehetem.

(Octavia Kombi Tour 1.9 TDI, eloleg befizetve februar 5-en)

Papka11 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4527

és a helyére teszek egy 1,2 HTP-t. :-)

Inkább, 1.4 -et, mert az 1.2-t senki nem hiszi el, és elmarad a hatás DDD

Előzmény: ckerti (4515)
mogyi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4526
Majd kölcsön kéri a télapotól a szarvasokat és elhúzzák:)
Előzmény: Füredi1 (4524)
mogyi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4525

Az enyém akkor már egy hetes lesz:)

Az első sárfogó gumi szerelve 10ezer de a szervíz óradíjak eltérőek.Egyébként a legjobb megoldás ha te megveszed és felrakod.Végtelenűl egyszerű.Nekem az elöző skodámon is voltak.Szerintem nagyon praktikus.

Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4524
Pedig neki nincs is zsákja.
Előzmény: Törölt nick (4522)
Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4523

Ilyen kérdéssel nem a szalonhoz kell fordulni hanem szakértőhöz, szakemberhez.

Amennyiben olyan a rádió kiképzése hogy nincsen rajta RCA kimenet, márpedig szerintem nincs, akkor úgy lehet megoldani ahogyan nekem is meg volt oldva a Golf V.(vagy így is. Én sem vagyok szakember)

Nekem a hátsó hangszóró kimenetek lettek megblankolva és egy jelátalakító lett párhuzamosan rákötve. Ez egy 2 gyufásdoboznyi nagyságú elektronika melyen viszont már van 2db RCA kimenet az erősítő részére. Pár ezer forint az ára. Ez simán elfér a műszerfalon belül és mehet a Tunga-tunga.

Előzmény: vinous (4520)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4522
akkor a nyuszi hozza... :-)))
Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4521

Nem is merem mondani.

Na jó mondom. Jövő hét csüt-péntek.

Mennyibe kerül a gyári sárvédőgumi az első kerekere. Kedvet kaptam rá a te autódon látva.

Előzmény: mogyi1 (4508)
vinous Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4520
Most voltam a szalonban okoskodni, hogy a gyári fejegységre rá lehet e utólag kötni erősítőt mélynyomóval, de nem kaptam konkrét választ.
vinous Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4519
Köszönöm!

Következő kérdésem :

OII Ambiente 4 hangszóróval készül ugye?
A hátsó ajtóban elő van készítve vezetékkel a a többi 4 ?
Előzmény: ckerti (4515)
ckerti Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4518
Te is tudod, hogy mindig abban van a lényeg :-)))
Előzmény: dezsoKE (4516)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4517
Itt a melohelyem melett áll pont egy KUK-os RS. Esetleg valakié itt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!