Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

experiment95 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27054

Köszi,megérkezett!

Előzmény: jwkllr (27042)
pumukli117 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27053

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Autóvásárlás előtt állok. Kia Ceed kombiban (1,6 benzines) gondolkodom. Van még a kereskedésben pár Summer Edition limitált kiadás. Mi a tapasztalat ezekről az autókról? Illetve mekkora a tényleges fogyasztásuk. Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm. Üdvözlettel: Kata

aamen Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27052

"Ha gyári akkor több mint 6 éves,azt már illene cserélni ugye? Tudsz ajánlani bevált márkát?"

én múlt héten cseréltem a hat éves 70ah-s vartát egy ugyanolyanra

Előzmény: Zuluhedd (27048)
KAti Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27051

6 éves akkut én már cserélném a tél előtt. Típust nem tudok ajánlani - a legolcsóbb és a neves gyártók hasonló termékei között látni fogsz 20 ezer Ft árkülönbözetet, ez a te életstílusodtól függ, melyik kategóriát választod. Pár évig az olcsó is jó lesz. Ezek az autók már elindulnak első kísérletre (ha nem, akkor baj van....), nem igazán fontos a nagyobb akku teljesítmény. 
Szerintem - lehet, hogy lükeségeket beszélek.

Fura hangról és egyebekről nem tudok nyilatkozni. Alacsony feszültségnél bármilyen érzékelő megbolondulhat, és adhat fals hibajelzést a rendszer.

Előzmény: Zuluhedd (27048)
kerlas1979 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27050
Előzmény: experiment95 (27040)
majorg Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27049

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy 2011 évjárat Ceed-n valahogy ki lehet kapcsolni az autómata központi ajtózárást?Köszönöm!

Zuluhedd Creative Commons License 2017.10.23 0 0 27048

Nem tudom,szerintem még gyári,de majd megkérdezem az előző tulajt,ha elérem. Ha gyári akkor több mint 6 éves,azt már illene cserélni ugye? Tudsz ajánlani bevált márkát? Érdemes bele nagyobbat tenni?

Ée mi volt az a furcsa hang, és miért a motordiagnosztika lámpa égett miért nem az alacsony töltöttségi szintet jelző lámpa?

Előzmény: aamen (27046)
KAti Creative Commons License 2017.10.22 0 0 27047

Lemerült az akkud, de most már semmi gondod. Miért kellene bármit tenni?

A modern autók már nem engedik a mélykisütést, így nem károsodik az akku. Persze ha öreg, érdemes a tél előtt lecserélni akkor is, ha most még működik. Szerintem. 

Előzmény: Zuluhedd (27045)
aamen Creative Commons License 2017.10.22 0 0 27046

hány éves az az akksi?

menj be egy (tetszőleges, nem márka-) szervizbe, mérjék meg az állapotát, van erre valami célkészülékük

Előzmény: Zuluhedd (27045)
Zuluhedd Creative Commons License 2017.10.22 0 0 27045

Sziasztok! Nyáron vettem egy 2011-es kia cee'd sw 1.6 crdi-t. Előtte kis 2005-ös 68 lóerős dízel renault clio-t vezettem amivel ugyan alig volt gond,ez az autó azért érezhetően egy magasabb kategória. Szinte ugyanannyi köbcenti mégis kb dupla erő,hiába a többletsúly mégis sokkal jobban megy és alig fogyaszt többet. Normál használattal 5,1-5,2l. Nagyon meg vagyok vele elégedve ami kicsit furcsa,hogy az 1-es és 2-es fokozat elég rövidnek érződik. és kettesben,hármasban elég hangos is a motor 2000-es fordulat fölött. Vársoba nem a legideálisabb,sok helyzetben nem egyértelmű melyik sebességi fokozatot válasszam,2-est vagy 3-ast,mivel kettesbe ha visszarakom nagyon "felbőg" a motor,nincs túl kellemes hangja a 3-asban meg már szinte rángat olyan alacsony a fordulat,de nyílván ez az autó ezzel a motorral nem városozásra lett tervezve és szerencsére ritkán is használom ott. Országúton és autópályán viszont élmény használni,érezni hogy ott érzi a legjobban magát,elég jól is gyorsul még,nem fogyaszt sokat és ott a motorhang is sokkal kellemesebb. 

Ami gondom volt vele idáig,amit olvastam itt a fórumon,hogy másnak is volt,hogy olaj folyt a kuplung tárcsára,ezért csúszott. Szerencsére gariban cserélték a hibás szimeringet és az egész kuplung szettet. Kicsit félek azért,hogy ez újra előjön majd gari idő lejárta után...

A múlt héten pedig olyan dolog történt amiért én vagyok a hibás. Leállított motorral előregurultam kicsit az udvarban,mivel van annyi lejtése,viszont elfordítottam a kulcsot ACC módba azt hiszem ez a neve,hogy nehogy kormányzárba tegye magát az autó. Miután előregurultam viszont nem fordítottam vissza a kulcsot hanem ott hagytam 1-2 órára a kocsit és mire mentem nagyon furcsa hangot adott,ahhoz tudnám hasonlítani mikor egy motoros fűkaszát beindítanak és csak alapjáraton megy. Egyből kivettem a kulcsot,viszont nem indult az autó. Lemerült az akksi,még a műszerfal ledek is csak pislákoltak. Szerencsére másik akksiról beindult,mentem vele sokat,hogy feltöltsön a motor diagnosztika kis sárga műszerfal lámpa viszont világított végig,és még a következő útnál is,aztán a harmadiknál eltűnt. Azt jelezhette,hogy az akksi még nincs 100%-on vagy miért az világított? Valami teendőm lenne a kocsival ez miatt,lehetett valami baja ettől vagy csak az akksi kapott egy rendeset? Azóta amúgy teljesen hibátlanul működik minden,olyan mint előtte.

cápaFeri Creative Commons License 2017.10.22 0 0 27044

Köszi!

Előzmény: bollazoli (27043)
bollazoli Creative Commons License 2017.10.21 0 0 27043

Igy van, viszont egyenlore csak az első generációs 2010-2015 van kesz, a 2016-2017 folyamatban van hamarosan az is elérhető lesz. 

Előzmény: cápaFeri (27041)
jwkllr Creative Commons License 2017.10.21 0 0 27042

ment

Előzmény: experiment95 (27040)
cápaFeri Creative Commons License 2017.10.21 0 0 27041

Ha jól értem a videót, egy a gyári fejegységben eredetileg is meglévő nyelvre (itt olasz) telepíted fel a magyart?

Ez megy 2016-os ceed-ben is?

Előzmény: bollazoli (27039)
experiment95 Creative Commons License 2017.10.21 0 0 27040

Üdv.Szeretnék érdeklődni,hogy KIA magyar nyelvű  kézikönyvet hol tudnák beszerezni?Egyébként 2010-es ceed 1,6 benzineshez kellene, nekem sajnos Német nyelvű van.

bollazoli Creative Commons License 2017.10.21 0 0 27039

Ilyen egyszerű a magyar nyelv telepítése a Hyundai és Kia gyári navigációval szerelt autókba.

https://www.youtube.com/watch?v=TWB7-Jd722I

http://magyarnavigacio.hu

Pet'ke Creative Commons License 2017.10.20 0 0 27038

Adott egy 1.6 benzines 2017es SE Ceed magyar navival. 

A rádiónál a kedvencek menüből hogyan lehet törölni tárolt állomásokat?

Köszi előre is a segítséget!

jgy75 Creative Commons License 2017.10.19 0 0 27037

min 4-es kell....

Előzmény: Pet'ke (27034)
KAti Creative Commons License 2017.10.19 0 0 27036

Teljesen jó a DCT váltó, normál használati elvárások esetén. Igen ritkán érzem bénának, értem alatta, hogy nem (szinte) észrevétlenül vált, hanem kis késlekedéssel.

A kis késlekedés alatt azt kell érteni, hogy, mint amikor egy átlagos kézi váltás történik. Olyan nincs, hogy nem a megfelelő fokozatot választja.

Előző autóm egy C4 volt, a robotizált váltóval, na, az egy nagy kalap sz.r volt (a váltó). Nejemnek Alfája volt, na az jobb/gyorsabb volt, mint a KIA váltója.

Előzmény: Törölt nick (27035)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.19 0 0 27035

Nálunk tudtommal nem volt DCT váltó választható a Summer Editionhoz. Amúgy én is nagyon kíváncsi vagyok a DCT-s tapasztalatokra, főleg az 1.6 GDI motorral párosítva. Amúgy ha most venném az autót én is DCT váltósat választanék.

Előzmény: Kukaac (27030)
Pet'ke Creative Commons License 2017.10.18 0 0 27034

Szia!

Két hete vagyok én is egy 1.6 benzines Ceed tulaj, szintén Summer Edition.

Én úgy tudom, hogy az android auto-hoz legalább android 5 kell a telóra.

Mondjuk én még nem is próbáltam. Holnap megnézem hogy működik e.

Előzmény: Kukaac (27028)
jgy75 Creative Commons License 2017.10.18 0 0 27033

Hát eddig csak 6e-km van benne és azt kell hogy mondjam, igen.

Nekem előtte egy 1.5 benzines Nissan Almera-m volt ,200e km után sem volt motorikus hiba, hála az egyszerű felépítésnek, így ez a családban is maradt.

Én úgy gondolom, hogyha nekem kell fenntartani az autót, akkor semmi Turbó, TSI, TFSI és FSI társát nem szabad manapság megvenni. Tudom hogy egy Audi és társai  TFSI motorral otthagy a pályán (legalább is próbálkoznak :-) ), de amikor a német "csodákat" viszed új autóként szervizbe, mert zabálja az olajat és 100e után kezd "szétesni", hát .....de itt már volt róla szó a skodával kapcsolatosan is...

Én pont ezt szerettem meg az 1.6 benzinesbe, hogy alapvetően egy primitív konstrukció, semmit nincs benne, amit horror áron kell majd javítani.

A minőséget én egyenrangúnak tekintem a golf-al, céges autóként Passátunk volt, szerintem annak sem volt jobb a minősége...

Mellette néztünk még egy I40-est és egy 3 Mazdát, igazából ezért a pénzért senki nem kínál több "autót" mint a kia....  

Kukaac Creative Commons License 2017.10.18 0 0 27032

Szia,

Igen, a Superb 7 sebességes DSG volt. Amint megvan a kocsi (2-3 hetet ígértek) kipróbálom és leírom ide. Összehasonlítom a klasszikus 6 sebességes Sorentoval is, hogy mennyi a különbség. A tesztek alapján nem hozza a Kia a Volkswagen szintjét.

A Volkswagen DSG-jét csak dícsérni tudom. Észrevehetetlen a váltás. Dombnak felfele teligázon is alig érzed, hogy feljebb váltott. Nekem a legnagyobb plusz a Superb automatájában az volt, hogy lepadlózod a kocsit, fél másodperc alatt visszavált 2 sebességet, addig felpörgeti a turbot, és 160 lóerővel kezdesz neki annak, amit éppen szeretnél csinálni, legyen az előzés vagy sávváltás. Ugyanez kézzel egy kicsit összetettebb mutatvány. Tehát a váltójukat csak dicsérni tudom. A motorokat már annyira nem, TSI-n 100 ezrenként foltozni kell a vezérlést, kokszosodik a motor, és 2012 előtti motorokban kuka a gyári dugattyú, mert ömlik be tőle az olaj az égestérbe.

Üdvözlettel,

András

Előzmény: aamen (27031)
aamen Creative Commons License 2017.10.18 0 0 27031

ha a superb is automata volt, pliz írni pár szót a két váltó közti különbségről, a tapasztalataid alapján
szakírók rendszeresen kiemelik hogy a kia dct azért nem olyan jó mint a vw dsg, de hogy ez miben is jelentkezik azt nem írják
sose volt még automatám, de lehet hogy a következő az lesz, és kiváncsi lennék a dct-s tapasztalatokra...

Kukaac Creative Commons License 2017.10.18 0 0 27030

Szia, 

Köszi az infókat, ennek kifejezetten örülök.

Azt hiszem, hogy nagyjából a tiéddel azonos autót választottam. Kia Ceed SW 1.6GDI DCT, felszereltségben limited Gold Edition (Szlovákiában vásárolom), ami a summer editionnek megfelel.

Meg vagy elégedve az autóval?

Egy 2011-es 1.8 TSI Superb-et cserélek rá, amit nem akarok már fenntartani, mert lassan 7 számjegyű javításokat kell belenyomni. Nem várom el a Ceedtől, hogy tudja, amit a Superb (30 lóerő különbség, turbo, illetve a Superb szinte max felszereltségű volt), de abban reménykedem, hogy szinte nulla ráfordítással 5 évig elvisz A-ból B-be.

Üdvözlettel,

András

Előzmény: jgy75 (27029)
jgy75 Creative Commons License 2017.10.17 0 0 27029

Igen, mi nyáron vettünk egy 1.6 benzines kombi ceed-et, summer edition sorozatból. Az android auto és apple car play is hibátlanul működik, telefon kivetíthető. A beépített navi - egyben DAB Radiós - szerintem tökéletes. Régebben használtam igo, waze de most már egyik sem kellene. Ugyan úgy tud útinfókat fogadni, wifi kapcsolattal hibátlan volt. Kezelése nagyon egyszerű és a fényerő is szabályozható. Az érintőképernyő jól reagál, kézikönyvet szinte egyszer sem használtam, magáért beszél a menürendszer. 

Egyszóval mi örülünk neki, hogy megvettük és nem kell semmit a szélvédőre pakolgatni, kábelezni stb....

Előzmény: Kukaac (27028)
Kukaac Creative Commons License 2017.10.17 0 0 27028

Sziasztok,

Vásárolt mostanában valamelyikőtök Kia Ceed-et Navival? Próbáltátok Android Autoval vagy Apple CarPlayel? Működik szépen?

Most rendeltem egy Kia Ceed SW-t, a megrendelőn Model Year 2018 szerepel (bár nem tudom mi a különbség a 2017-el szemben).

Budapesten csak Waze-el vezetek a dugók miatt, így inkább hanyagolnám a gyári TomTom-ot.

Egyébként van a családban egy 2017-es Sorento is. Annak a 8'-as naviján nagyon szépen megy a Waze.

Üdvözlettel,

András

dddd1111 Creative Commons License 2017.10.17 0 0 27027

Hosszbordás szíjat mennyi év, vagy km után ajánlott cserélni?

Ill ebbe a dízelbe B4-es olaj kell, de 5W30 vagy 5W40?

Előzmény: dddd1111 (27025)
aamen Creative Commons License 2017.10.17 0 0 27026

amióta maszek szervizbe hordom a ceed-et évente rutinszerűen cserélik a gázolajszűrőt is
utángyártottban valami potom pénz

Előzmény: dddd1111 (27025)
dddd1111 Creative Commons License 2017.10.17 0 0 27025

Sziasztok

Tudom, hogy Kia a topic, de testvérmárka a Hyundai, és az a topic kihalt.....

2008-as 1,6 dízel (115 LE, 75e km) 9 éves lesz. Aktuális már a kötelező szerviz.

A szokásos olaj, olajszűrő, pollen- és levegőszűrőn kivül mit érdemes cserélni, megnézni?

A gázolajszűrő cseréjére mi a gyári előírás, mennyi km, ill év után kell cserélni? Alkatrészeket hol érdemes vételezni?

(Éves szinten max. 4000 km-t megyek vele, mivel cégessel járok, kéthetente használom)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!