Szia! Köszi az infót! Erről a szűrőről tettem említést a 3014-es hozzászólásomban, de hogy honnan vettem, hogy hengeres és 200 mm az átmérője, arról fogalmam sincs, mert le volt töltve a mérettáblázat is, meg az árlista is, onnan vettem, hogy 13125 Ft. Nem veszek egyenes csövet, addig keresek, míg megfelelőt nem találok. Üdv!
Tesóm tegnap vette át az új Lacetti sedanját. A sportcsomaghoz kapott 17'-os felnit, alacsonyprofilú, asszem 205 széles Marangoni Zeta gumival ("V" alakú bordázat). Baromi jól néz ki, de neki egy kicsit túl sportos.
Eladná vagy inkább elcsereléné kp. + 15' alufelni gumival -ra. Elsősorban vadi új vagy új közeli állapotú gumi+felni érdekelné.
Mail-em publikus, ide várom az esetleges ajánlatot.
http://www.frigate.hu/feltoltes/Green2004%20merettablazat.xls
inkább javasolnám, rendelési szám:K3.70; árkód F5;~13000 Ft,- vagy ugyanezt máshol olcsóbban! Ha a közbenső 70 mm-es cső esetleg egyenes lesz, ahhoz nem centrális szűrőt kellene összepróbálni, hogyan helyezkedik el legjobban, mielőtt bármit megvennél. A Hegedűs Gy. u. sincs messze! Érdemes benézni.
Üdv!
Megnyugtatlak, amennyire tőlem csak telik, a bolti eladók véleményét -előfordul- fenntartással kell kezelni.
Igen a motortartóbak hátsó csavarja szorítja le az U lakra meghajlított távtartót, felülről ebben van két anyacsavar között az U másik szára, a köldökcsavar olyan, mint a tiéd. Így magassági állításra is van lehetőség.
Mi a véleményed erről a légszűrőről? http://www.magnumtuning.hu/index.phtml?op=termek_reszletes&termek_id=2 Ha ez is megfelel és szerinted az ár/érték arány is jó, akkor ezt veszem meg, mert a bolt a lakásomtól max. 5 percre van (eddig nem is tudtam róla, pedig majdnem szembe van vele a Birner áruház is és ott már többször jártam).
Jól van naaaaaaaaaaaaaa! Bár felhívtam egy internetes tuningboltot és igazából semmi negatívumot nem tudtak mondani a megoldásomra, a magam megnyugtatására át fogom szerelni (szereltetni), de mivel ez egy kis időbe kerül, nyugtass meg, azért addig is maradhat így. Most már rájöttem, ugyanilyen védőlemezt kaptam én is, csak első blikkre nem tudtam vele mit kezdeni. A szűrőm PILOT márkájú, ha ez márka egyáltalán. Sajnos a fotón nem látom jól, de ugye a motorbak (szemből nézve:bal hátsó) csavarja fogja az acéllemezt? Csak azt furcsálom, hogy jóval magasabban van (látszódik) a másik csavarnál. (mondom, igazából nem kivehető pontosan a felfüggesztés), mindegy próbálkozunk tovább. Kellemes hétvégét (mindenkinek).
Most is legyél nagyon boldog! pl. van olyan német autó, amelyiknél a motor meleg levegője is jut szívásra. Nem kell a rossz példát követni.
Ha jól látom SIMOTA szűrőt vettél, nekem is SIMOTA védőlemezem van, a lábakat meg kell rövidíteni, jól hajlítható, esetleg a csövet is, akkor elfér. Az aszfaltról olaj permet, festék stb. felverődhet, amit nem látsz is szabad szemmel mégis van és később sem tudod az oldószerrel kimosni, csak éppen nem látod. Ha majd benn lesz a lemez, nézd meg a fonákját mi rakódik rá a szőrőt védendő.
Láttam tisztításra behozott direktet, a bogaraktól kezdve az olajos zsíros trutyi minden voltrajta. A szűrőt ha rázzák akkor az szita vagy rosta, és azért rázzák, mert így könnyebben megy át rajta, ami másként fennakadna! A szűrőtest bizonyos határon túl egyik márkánál sem veszi hosszútávon jónéven ezt az igénybevételt, márpedig hosszútávra sok százezer km- re is alkalmas. Ha megnézed alaposan a fotót a függőleges laposacél U alkra van halítva, alúl-felűl furat, a hossza ha jól emlékszem 115 mm, az U szárai kb 35-40 mm-esek, a többi kitámasztás adja magát.
Azt tudom még, hogy a K&N-ből vannak fokozott igénybevételre gyártott típusok, de az áruk elég magas (20 vagy inkább felette). Olcsóbb a normál szűrő kitámasztva- szerintem. Mivel majd 30 cm-es konzolon van a szűrőtested, ezt a karhosszt kalkuláld be, a motor mozgásakor- felnagyítja, járó motornál, gázfröccsnél is nézd meg mi történik! Én használok még egy előszűrőt, pl. páraelszívó betétből vékony réteg, kőtegelővel rögzítve a szűrőtestre. A fotózás kedvéért vettem csak le, utána vissza, a tisztítzási periódust lehet vele meghosszabbítani, a szívási ellenállása vékony átlátszó réteg esetén minimális.
Hi R*R! Pedig már nagyon boldog voltam!!! Bár nem tudom hogy milyen káros hatása lehetne a rezonanciának, hiszen a szűrő felülete nem változhat ettől. A szomszédom diesel BMW-jén például a gyári szűrő a motorblokk egyik oldalát foglalja el. Nahát az aztán rezonancia. Mindegy, gondolkodom egy másik megoldáson, de ha már felvetetted a témát, nem tudsz valami biztosat, bizonyított dolgot erről? A szűrőnek még nincs védőlemeze, mert amit adtak volna, az egy hatalmas fémlap amit meghajlítva kellett volna felrakni, de helyszűke hiányában nem volt jó. Igazából az utóbbi esős napokat próbálva semmilyen szennyeződés nem jut el a szűrőhöz, ha meg igen azt talán a lemez sem tartja fel. Helló
A feltörés, ellopás idejének meghosszabbításában lehet gondolkodni...
A beszerelendő védelem ár/érték aránya meghatározza a fő keretet, de egyedi, 'filléres?' megoldás mindenképp javallt bárminemű védelem mellett, mert ezen rejtély/ek/ megoldása tart a legtovább...
Szió!
A rögzítésre nekem is ez kínálkozó közelség volt az első gondolatom, azért változtattam rajta, mert így szerintem a motor vibrációja rázza csövestől a szűrőt. Eddig mindenki a karosszériához történő rögzítést ajánlotta. Kihajtottam a motortartó bak hátsó rögzítő csavarját és ez alá tettem a acélt, visszahajtva a csavart szorít rendesen. Az idő próbája majd eldönti mi jó megoldás.
Másik oldalról nézve a szűrőre felrakódott szennyeződéseknek mérettől és milyenségtől függetlenül nem nagyon szerencsés a vibráció, a betét szűrőket is emiatt igyekeznek csillapítani a rázkódástól. Nem az örömödet kívánom rontani, jószándékkal írtam és tovább lelkesítelek, de belátásod szerint döntsél!
A szűrőtest védelméről ne feledkezz meg! A képekről nem derül ki va-e beépítve védőlemez valahol?
Talán a többiek is mondanak valamit...
Üdv
Nem tuning, de azért, hogy élvezhessük a a direktszűrő áldásos hatásást: a gyári "indításgátlón kívül mivel véditek az autót? Mit rakassak bele?? Kösz: mwm
Hi R*R! Végre sikerült a képek feltöltése. A fentiek még a műhely munkáját tükrözi (gyorsbilincs, optikailag nem szép). Az alsóak viszont már az én kezem munkáját dícséri?! A tőcsavar nagyon erősen fog, biztosan nem fog eltörni vagy elfáradni.
Kiskunhalas egy kicsit messzebb van mint a Hegedűs Gyula utca, ezért inkább megpróbálom ott, hát ha tényleg a kezembe nyomják a megfelelő krómcsövet. Az LPG computere az információkat a Lacsi computerétől kapja, ezért a chiptuning nem okozhat problémát.
- mivel a Tóth úr kamion tuningolással is foglalkozik, Mercedes Vito a műhelye, tehát Mohamed megy a hegyhez, egyszerűbb, mint kamion terminált működtetni. Mivel régebb óta ismerem tökéletesen megbízom benne. Még Baján lakik, de úgy tudom Pécs és Budapest az érdekltsége. A telefonszám adott, elérhető. Ismert név szakmai berkekben.
- a króm csövet 2000,- ért vettem Kiskunhalason Csala Tibor shopjában (Állomás utca/Vasút utca sarok) szerintem itt sokkal olcsóbb minden, mint a neten bárhol! Lásd FRIGATE.HU. Kész szetet ezért nem szabad megvenni, csak talán kényelemből.
A bilincs és a laposacél már nem költség a többihez képest. A beillesztésért ezrest fizettem vidéki múhelyben, sok helyen a műhelykaput sem nyitják ki ennyiért.
- a FRIGATE weblapon mérettáblázat letölthető, a 200 mm átmérő kamionba való. és ott elfér. A Lacsi motorházát le sem tudnád csukni ekkora szűrőnél. Felsorolják a motorteljesítményeket a méretek mellett, válogatásra jó, de máshol meg olcsóbb jelentősen ugyanaz.
- bármilyen beavatkozás megváltoztatja a motor üzemelési paramétereit, de már korábban is szó volt róla enélkül is ( mármint Chiptuning) jobban fog menni az autód.
Hogy a program átírás benzin és gáz üzemben hogyan fog működni, arra kérdezz rá telefonon, fogalmam sincs.
Nem tudom megállni: nyitáskor gördült be egyszőke nőci -már nem éppen a legfiatalabb, de...- Ferrari F430-al a tuning-dekor műhelybe (rendszám, védőfólia stb)
testközelből látni-hallani... mármint a 430-ast! Egy évet várt rá rendelés után, mire beülhetett
Köszi az infókat, megfontolom. A motort egyébként én is magam szoktam mosni, azért kérdeztem, hogy mi a teendő a direktszűrővel. Négy további kérdésem lenne: - Hol lakik az a Tóth Lajos, akiről írtál? Ugyanis ha Zalaszentgróton, vagy egyéb távoli helyen lakik, akkor nem biztos, hogy megéri olyan messzire elmenni. - Hol vetted azt a harmadában kb. 30 fokban meghajlított króm csövet? Én kerestem az interneten, de ilyet nem találtam. - Hol vetted a direktszűrőt? Ugyanis én a neten csak egy Green szűrőt árusító üzletet találtam (épp abban a kerületben, ahol lakom), náluk viszont a 70 mm bemeneti átmérőjű, 130 mm hosszú direktszűrő nem kúpos, hanem hengeres és 200 mm az átmérője (13125 Ft bruttó). Az univerzális Twister Green szűrő szerelő szettel 34500 Ft. - Érdemes-e chiptuningolni (a Tóth Lajos féle chiptuningra gondolok), ha csak a direktszűrőt építem be? (Most másra nem nagyon van pénzem, mert az LPG-re történő átalakítás 260 ezer Ft-ba került.)
Hi Cuco!
Lásd 2988! MAGNUM-chipről regéltem, szóval van valami érezhető hatása, de chiptuninghoz nem hasonlítható, főleg nem helyettesíti- csak töredéke! A bemenő jeleket megváltoztatja, de attól még gyári program megmarad.
Ha később úgy döntesz, hogy felüliratod a gyárit programot, nagyobb teljesítmény növekedést akarsz, akkor nincs értelme semmilyen előtétchipnek.
Költségek: kb. a beszerelt chip árához nem túl sokat kell hozzátenni és akkor új programod van -és szinte új kategóriájú Lacsid!
Utólag- így okos az asszony is- nekem nem kellett volna előtétchip, de ha már benn van úgy marad, kikapcsolva.
A szűrőre motormosás előtt jó erős nylonzsacskó vagy más esőkabát- én inkább magam mosom.
Megkell hallgatni más véleményét is...
Szia